hits

DIY GAPAHUK / SALOON I HAGEN

Dere som har fulgt bloggen har jo sett at vi holder på med et prosjekt i hagen. Vi har ikke skrevet så mye om dette før, for eg tenkte å lage et eget innlegg om det. I dag vil eg fortelle litt mer om hva vi har gjort og litt om tilbehøret vi har fått tak i hittil. Eg vil stolt påstå at dette er tøft.  

Det hele starta med at paviljongen vår knela etter vinterens nedfall. Vi reiv restene med bare makt og bestemte oss først for å bygge gapahuk. Men er ikke det litt for vanlig? Det er jo noe "alle" har, så vi fant ut at vi heller ville ha en saloon. Neida, vi har ikke sett for mye på Bonanza.... Saloon med stor frontporch gjør jo nesten samme nytte som en gapahuk. 

Vi forhørte oss rundt etter materialer, handla jordspyd på Biltema, og kjøpte noen skruepakker på jobben. Og som bør nevnes, Doc mente eg skulle bygge denne, for eg måtte lære å snekre. Greit nok. Eg vinkla og vatra, kappa og skrudde, mens Doc kjefta og masa om alle feil han mente eg gjorde. Vel, hadde eg hørt på han, hadde det nok ikke blitt rettvinkla og i vater.

Med grunnen på plass kunne gubben starte på reisverk og vegger. Det gikk jo litt fortere med han enn meg da, for han er faktisk snekker selv om han ikke alltid viser det. Skal si det gikk unna med dette! Før vi visste ordet av det var var vi tom for materiale. Hadde fått tak i mange blekkplater til tak, så vi kunne bruke noen på resten av bakveggen. 

Da var det klart for tak. Med to rednecks med høydeskrekk gikk jo dette flott, vi var begge engstelige. Tro det eller ei, men det gikk helt fint. Helt til siste plata gjensto. Da ville ikke stigen til Doc mer, så den glei unna og han ble hengende mellom vegg og tak i hjørnet noen sekunder med et meget spesielt ansiktsuttrykk. Gutten kom seg ned, og to dråper blod fattigere, kunne han også le av det. 

Etter siste plata var på kunne vi starte med finpuss. En galge måtte opp, for det hadde jo cowboyene før i tida. Og en stokk til å parkere hesten på er på plass. Smeen (nabo) kom innom med en sekk med pynt, der var det hestesko, bitt, og noen lykter. Vi fant jo fort ut hvor dette passa inn, så det var bare å henge opp. Bare pass hode ditt når du går inn... Vi har også fått en full size cowboy statue av dem som driver CountryWear, han fikk navnet Buck og er ansatt som dørvakt. 

I dag har vi endelig fått innreda saloon med litt møbler. Doc fikk noen rader med gamle flyseter, så en rad satte vi inntil ene veggen. Kjekt å ha. Vi har også satt inn en gammel vedfyringskomfyr. Ellers har vi i dag fått noen flotte gamle barmøbler og satt inn, det ble kjempefint. Det eneste vi nå mangler er vinduer og svingdører, så har du plexiglass eller svingdører som passer på en meters åpning er det bare å skrike ut! 

Slenger inn noen bilder av prosjekter under her 😊

  

 

 

CountryWear på fb

Bloggen vår

 

#diy #saloon #snekre #snekker #cowboy #galge #gapahuk #hage #møbler #tømmer #gjørdetselv #hestesko

 

12 kommentarer

25.05.2017 kl.21:55

Stilig

Doc&Dask

25.05.2017 kl.22:01

Anonym: Takk :-)

Kenneth

25.05.2017 kl.21:59

Biltema har plexiglass!

Doc&Dask

25.05.2017 kl.22:01

Kenneth: Vet, men vi prøver gjenbruk først, liker ikke å kjøpe nye ting hele tida ;-)

Gunn

26.05.2017 kl.09:34

Så vanvittig stilig 😉👍

Doc&Dask

26.05.2017 kl.09:42

Gunn: Takk ;-)

langelandene

27.05.2017 kl.11:26

Stilig :) Når er det innflyningsfest? :P

Doc&Dask

27.05.2017 kl.17:02

langelandene: På hagefesten som dessverre ble utsolgt for noen mnd siden :-) Blir nok mange kvelder i denne ;-)

minhvalerhage

28.05.2017 kl.22:16

Så fantastisk kult! :)

Doc&Dask

29.05.2017 kl.18:12

minhvalerhage: Takk ;-)

Anne Rype

27.02.2018 kl.22:05

Fineste saloon🤠👍

Doc&Dask

27.02.2018 kl.22:21

Anne Rype: Jepp, og godt brukt da ;)

Skriv en ny kommentar

Doc&Dask

Doc&Dask

32, Ullensaker

Doc og Dask fra Norske Rednecks her. Vi fikk mange spørsmål om hva vi dreiv med utenfor fest og filming, så her har dere det :) Har du noen tips til blogg eller ønske om hva vi skal skrive om, er det bare å rope ut :) docogdask.blogg.no Insta: frkdask, Snap: redneckdask, fb: Doc og Dask

Kategorier

Arkiv