hits

REISEBLOGG

FREDAGSPARODI 

De fleste toppbloggere har i løpet av sin bloggkarriere skrevet om fantastiske reiser til eksotiske destinasjoner med mye kultur og shopping. Så nå vil eg også komme med et flott reisetips. Campingtur! Hva er bedre enn å slenge på slippers eller Crocs og en grilldress for så å parkere et sted man kan drite i verden?   

Det er så såre enkelt når du har med alt du trenger i rullestova bak på draget. Bare å pakke i alt hjemme, hekte på og kjøre. Finn en destinasjon minst to timer hjemmefra, så slipper du bekymre deg for alt som skulle ha vært gjort i garasjen og hagen. Det beste er om du er NAF medlem og finner en NAF camping, for da er det rabatter ute og går.

Da gjenstår det jo bare å rette snuten mot paradis og gi gass. Vi har valgt Gol, for der skal vi møte litt familie fra ville Vestlandet. På Gol er det jo uendelig med fasiliteter og ting å gjøre, og Gol campingsenter ligger langs veien noen få km øst for Gol sentrum. Dette blir en bra pinsehelg.  

Det man kan gjøre på Gol er jo så mangt. Om du liker å gå tur, finnes det uendelig med muligheter. På mange av turløypene står det gamle støler som enda er i drift. Der kan du se melking, separering, ysting, flatbrødbaking, gjeting, hesjing og ellers stell av dyr. Her kan du også kjøpe nylaga mat fra stølene, mye godt der. Dette må jo være en nydelig opplevelse for folk som liker fotturer og ikke er vant til dyr. 

Om du har barn med er det også mye å finne på for dem. Tropicana badeland med mye vannsklier, basseng med bølger, og ellers mye artig. Alle barn liker å bade, til og med Doc! Og så har de Gordarike familiepark med diverse aktiviteter. Der har ikke eg vært, så om du skal her må du selv Google litt.

Ja det finnes mye kultur på Gol. Museum og stavkirke er det også der, for dem som liker det. Vi reiser ikke for kulturen. Vi har planer om å sitte i hver vår campingstol hele helga og slappe fullstendig av. Om mulig blir det med duggfrisk ukultur i hånda. Når vi snakker om det, vi er en stol i manko etter sist tur. Må regne med svinn på store bruk. 

 

Tassen digger kæmping, fåt til og med pølse i senga! 

Turen opp gikk smertefritt, bortsett fra da vi skulle handle og havna i kø bak et busslass med fotografer fra Asia. Ferien har tydeligvis begynt. Vi brukte utrolig nok mindre bensin nå med cherokee'n enn gamle Forden gjorde. Ja den som gubben solgte for å få råd til sist tur. Med Øystein Sunde (nei han går aldri ut på dato) på popanlegget, piping fra bikkja baki og akkurat nok sol til å bli svett, gikk turen ganske radig. Doc fikk et innfall og prøvde å skremme meg som vanlig, skriker ut alt han orker mens eg sitter med nesa nærmest inn i tlf. Vel, karma gav han et kink i nakken av det, så den seieren tok eg. 


  

Da vi kom frem var det jo bare å hekte av, sveive ned støttebeina, og finne frem en gammel og en nyinnkjøpt campingstol. Binde fast bikkja i en felg og sette seg for noen dager. Været har jo ikke noe å si, noen dråper tåler vi jo. Eh, vi må tåle det, for markisa ligger igjen i garasjen. Hva gjør vel det? Vi har caps. Dette er virkelig mitt beste reisetips, for ingenting er som camping. Selv om Texas hadde vært artigere... 

Bloggen vår

Innlegget der gubben solgte Forden 

Campingvogna 

#camping #campingtur #reise #reisetips #tur #reiseblogg #Gol #øysteinsunde #bjølseth #jeep #cherokee

6 kommentarer

Desertblues

02.06.2017 kl.16:52

Ja, du har jammen helt rett. Det viktigste må jo være å komme seg ut på tur - "Gol er Gol, Texas er Texas - Samma det vel" :) Jeg er en av de som blogger om "eksotiske reisemål", men liker å fokusere på dagliglivet og opplevelsene med lokalbefolkningen, så litt like er vi kanskje allikevel?! Ha en super pinsehelg!

Doc&Dask

02.06.2017 kl.17:53

Desertblues: Hehe takk det samme ;-)

Roger

02.06.2017 kl.16:53

Joggu greit med rullestue. Kjenner det at denna passaten min også er relativt tørst når den heng bak. Rundt litern vil den ha på langkjøring på ikke alt for snille veier... men men... noe ofrer man.

Kos døkk i helga. Hilse gubben😊

Doc&Dask

02.06.2017 kl.17:53

Roger: 2 l/mila her ;-)

Anneli Høiland

02.06.2017 kl.22:54

Og hyttetur :D Det er ikke oppskrytt.. Litt av begge deler, ja takk! En Syden tur i skuddåret, så hytta og camp ellers ;)

Doc&Dask

03.06.2017 kl.09:10

Anneli Høiland: Ja helt sant! ;-)

Skriv en ny kommentar

Doc&Dask

Doc&Dask

32, Ullensaker

Doc og Dask fra Norske Rednecks her. Vi fikk mange spørsmål om hva vi dreiv med utenfor fest og filming, så her har dere det :) Har du noen tips til blogg eller ønske om hva vi skal skrive om, er det bare å rope ut :) docogdask.blogg.no Insta: frkdask, Snap: redneckdask, fb: Doc og Dask

Kategorier

Arkiv