hits

Mat

Skalldyr i ville vesten!

S var denne helga ogs ndd sndags kveld, men denne gangen i bilen p vei hjem fra ville vesten. Vi har (som nevnt p fredag) vrt hjemme p Vestlandet og beskt familie, og vrt p krabbelag. Turen over gikk veldig fint p fredag, ca 54 mil med Nina og Jonny i bilen. Vi hadde det veldig moro, mens Doc som kjrte, fikk testa tlmodigheten. 

Da vi kom frem ble vi servert frikl i gapahuken p srsiden av huset. Der ble vi jo sittende ei stund ut over kvelden, mens Jonny, Doc og Monica aldri ble helt enige i hvor mange vedkubber som skulle legges p hver gang. Lrdagen vkna vi snn litt etter litt. Pappa stekte egg og bacon til hele gjengen, s vi spiste bare etterhvert som vi kvikna til. Monica og pappa reiste p sjen og henta krabber, mens vi stakk til Manger og handla litt, er jo vinmonopol der n! Ellers hjalp vi mamma med forberedelser. 

Krabbekokingen ble jo litt interessant, Nina og Jonny skulle f prve holde levende krabber. Monica plukka jo selvsagt opp strste beistet av en krabbe, s det var jo noe nervs latter i lufta da. Krabben klarte nesten bite Nina i fingeren! 

Omsider kom gjestene, og maten kunne inntas, noe som bd p utfordringer. Nina og Jonny var jo litt skeptiske, s de fikk god hjelp og innfring i hva som kunne spises. Det hele s litt smrart og skremmende ut, s Nina ble s nervs at trene rant. Men hun spiste likevel, og godt var det. Etter middag fikk Doc og Jonny servert aperunk, et pfunn av Monica. Dette s helt forferdelig ut, men var ikke verre enn Sambuca og Baileys da. Video av dette legges ut p vr fb side Doc og Dask

N er vi straks hjemme, s det blir godt f lagt seg. Stemningen har jo vrt noe roligere n enn den var p turen bort, for si det snn. Vi har kosa oss masse med familie og venner.

Bare fem minutter! - Ja sikkert...

Vi ser jo av og til snne 5 minutes craft p fb, og det inspirerte meg litt i dag. Det er s mye enkle ting man kan lage p fem minutter, s mye rart man fr til med litt kreativitet. Noen kan lage den mest geniale brukskunsten utav en gammel kleshenger, mens noen lager pynt av gamle sugerr. S eg begynte leite i skuffer og skap etter ting eg kunne lage p fem minutter. 

Vel, det eneste eg fant var en pose fra Toro med spagettisaus som tar fem minutter koke. Dermed var middagen bestemt. Fant fram kjeler og steikepanne, og satte i gang med denne middagen. Kjttbollene tinte litt fortere enn planlagt, i steikepanne med lokk p svak varme. Sausen begynte nrme seg ferdig, mens vannet til spagettien hadde ikke kokt opp enda. 

La oss si det snn at det ble ikke noe 5 minutes craft her i huset. Kjttbollene brukte 20 min, sausen var ferdig p tre min, og spagettien begynte koke nr det andre var ferdig. Etter mye om og men var endelig denne spagettien klar ogs, og eg hadde klart holde resten varmt underveis. Omsider kunne vi da endelig spise, og du verden s godt det var, ja selv med industrimat som mesterkokker kaller det. Og etterp rydda vi s klart opp etter oss.

Dette med klar p fem minutter har eg jo tidligere erfart at bare er tull, man m ta det litt p skjnn. Selv om sausposen sa fem minutter tok det en liten halvtime alt i alt, og snn tenker eg det er med disse lure ideene p Facebook ogs. Str at du kan gjre det p fem minutter, men det krever alltid litt mer. Du m finne frem alt, s skal du lage denne kunsten. Da kan du banne p at noe blir feil, og du m gjre det gjerne flere ganger. Nr du endelig har ftt det til m du rydde opp etter deg, og da har plutselig halve dagen gtt. 

Har du prvd lage noe snne fem minutters greier? Hvordan synes du det gikk?

 

Instagram

Facebook

Snap

Doc daaaa, eg sulter!

I dag skulle Doc ned p campen og hjelpen en kamerat med noe der, og det er jo toppers det, gutten er hjelpsom, men han har jo nettopp kjrt derfra. Det betyr at eg og Tassen har mttet klare oss selv i dag, enda Doc vet hvor drlig eg er p matlaging og snne huslige ting. Samtidig synes eg det har vrt helt topp vre litt aleine, Tassen er jo veldig selskapssyk her da.

Middagen min her i dag besto av microvarma fiskekaker p brdskiver. Det var snne fiskekaker med blomkl i, s det var jo en fullverdig sunn middag vil eg pst. Men det var pokker meg et lite bein i ene fiskekaka. Vanligvis gjr det jo ikke noe at det er bein i fisken, eg er da oppvokst mer eller mindre p sjen. Men nr det er ett snt lite bein i et stort tygg, og eg ikke klarer lokalisere det, da spytter eg ut.

Siden eg ikke spiste opp fiskekaka ble eg jo fort sulten igjen, s eg lagde meg en Skjk-middag. Det er alts noe s enkelt som nuddler med ketchup, og hvorfor det har ftt navnet sitt Skjk-middag er s enkelt at det lagde Monica (sstera mi) til meg da eg ikke hadde nok penger til burger p Skjk. 

Snn innimellom alt dette har eg faktisk ftt gjort litt forskjellige huslige gjreml. Eller teller det lufte Tassen? Ja vi sier det. Og s har eg faktisk rydda og vaska kjkkenet, men det ser kanskje ikke snn ut etter at eg poppa popcorn da. Ellers har eg faktisk ftt jobba litt med bloggen, tja vi kan godt skrive jobba i kursiv, for det er en hobby. Har skrevet flere innlegg, s fr vi se om disse blir posta i dagene fremover. 

 

 

Flg oss gjerne flere steder

Insta HER

Facebook HER

Snap

Oppdatering og inspirasjon

Eg har jo fortalt at vi skulle bli litt sunnere, alts spise mat som ikke ligger seg p sidene, og eg skulle begynne bevege meg mer. Og stakkars Doc? Joda, vi spiser jo stort sett det samme, s det gr ut over han ogs. Flere har spurt om hvordan det gr n, om det funker og snn, s i den anledning er det vel p tide med en oppdatering p dette. 

Det gr faktisk greit de fleste dager. Potetene mine byttes ut med blomkl og gulrtter, mens Doc fortsatt koser seg med poteter og masse saus. Vi har ogs blitt flinke med sunnere snacks, popcorn er faktisk ikke s verst p kaloriene. Og den dipen eg laga som ble suksess kan dere lese mer om HER, i den dyppes gulrot og eple. Og slanketips for late mennesker HER.

Litt mosjon har vi ogs begynt f, tro det den som vil! Mens Doc og Odelsguten driver og lper i skauen med fiskeutstyr, stikker eg og naboen Linda p tur med bikkjene. N er det ikke s mye fisk gutta kommer hjem med, og om dem i hele tatt gr i skauen vites vel egentlig ikke, men sosialt er det nok. Noe positivt er det alltid. Turene eg og Linda gr p kan jo ende med s mangt, da vi gikk p epleslang med barnevogn og bikkjer kan du se HER

S lurer du vel p om vi blir noe fastere i fisken da, og om vekta har begynt igjen smile. Tjaaa. Hva skal en si? Eg tr ikke g p vekta fr arbeidsbuksa mi krever belte igjen, og Doc ser egentlig ikke ut til bry seg noe. Men det eg kan si er at vi i alle fall ikke har fortsatt ke i breddene. Ja selv om denne uka har bydd p utskeielser av fremmede dimensjoner. Poteter og saus eller smelta smr er godt da, og nr eg kjpte meg chips p onsdag mtte jo Doc f sjokolade s klart. 

Selv om vi ikke har de helt store resultatene enda, og mlene fortsatt er langt unna, hrer vi at vi har inspirert andre til prve sunnere snacks og mellommltid. Det er jo superhyggelig om vr blogg kan inspirere andre mennesker, s dette ble vi jo litt glade for. Og da lurer vi jo p, er det noe mer i bloggen vr som har inspirert vre kjre lesere?

 

 

Skal prve bli flinkere til oppdatere dere p snap!

Dette skjer ikke ofte!

P vei hjem fra jobben i gr gjorde eg som eg oftest gjr, stakk innom butikken for handle uten handleliste. Og som om det ogs er rutine, sendte eg jo mld til Doc for finne ut hva vi mangla. Brd. Det var eneste som kom tilbake, s eg mtte jo sprre og grave litt, for det mtte jo vre mer, ryk for eksempel. Middag da? Joda, etter mye om og men kom vi frem til at vi hadde kjttboller og greddss, og mangla poteter, margarin og erter, ja i tillegg til alt det andre som dukka opp etter hvert. 

Med alt dette i posen var det bare en kjapp tur innom Felleskjpet etter bikkjemat, fr turen gikk hjem til kjkkenet. I gr var det nemlig eg som skulle lage middag. Doc har jo aldri kjttbollene oppi sausen, s om eg vil ha det p min mte mtte eg jo gjre det selv. Det var bare sette i gang da magen skreik som et uvr. 

Skrelte potetene og fikk dem p kok, og forberedte s resten. Boksen med erter viste seg inneholde ca 50% gulrtter, men eg lot det st til og helte hele greia i en kjele. Pulveret til sausen ble forskt blanda med melk og vann, men alt her mtte Doc tre til, eg brukte visst feil visp. Ellers gikk jo dette strlende. Eller?

Etter at bde potetene og ertene hadde kokt over x antall ganger, var det nummeret fr eg s slaget tapt. Tok et dypt magadrag og telte til ti, denne gang skulle eg klare lage middag uten sette fyr p kjkkenet. (Har gjort det fr ja, se HER hvordan) Ertene var ferdig, s eg helte av laken og dytta ca 100 gram smr og litt salt og pepper i kjelen. 

Dette ble pent stende til smret hadde smelta, for da mtte eg nemlig redde sausen som nesten kokte i bunn. Etter ha putta kjttbollene oppi sausen kunne eg stauke de forbannede ertene, som forvrig ble en tilnrma flytende stuing pga for mye smr. Sausen klarte koke i bunn en gang til fr potetene ble ferdig, men til gjengjeld klarte eg da stauke de fordmte potetene til en perfekt potetstappe med veldig mye smr. 

Endelig var alts denne dumme middagen ferdig, og eg kunne p en overhyggelig mte rope at maten var klar. Sausen var tynn, ertestuingen var flytende, men potetstappen var perfekt! Og som om dette mltidet ikke alt hadde tatt nok tid, energi og gloser, klarte eg spise meg totalt overmett, nettopp for f valuta for tiden, energien og glosene. Det hele endte med at eg mtte g tur med naboen for klare puste normalt igjen! Det fine med denne middagen er at eg lagde nok til at vi har mat i dag ogs, s fr eg ekstra valuta for innsatsen.

 

 

 

Rampestreker som lnner seg!

 

S var endelig formen min bra nok til at eg kunne bevege meg litt lenger unna dassen da, og den er forvrig vaska med spylervske s klart. S da hadde naboen en plan for denne dagen, vi skulle g tur med bikkjene. Men dette ble jo ikke bare en vanlig tur nei, for vi hadde lumske planer. Vi skulle nemlig p slang! Jepp to voksne damer p tur med bikkjene, endte opp p epleslang. 

Linda hadde med barnevogn, fordi hunden Enya er en voksen dame som ikke klarer g s langt. Vi fikk selvsagt plass til mange epler i korga under vogna, og jaggu var der ogs pretrer, s vi fylte jo opp. Den uskrevne regelen er jo snn at det er lov ta de eplene som ligger p bakken, det var i alle fall snn fr i tida. Men nr det bare var rtne epler p bakken mtte hardere tiltak til verks. Vi klatra opp i buskene og lea litt p noen greiner, og plutselig hadde vi et brenett fylt med herlig frukt. 

Vel hjemme fordelte vi eplene, og begge hadde planer om bruke de til bakst. De er jo knasende gode bare knaske p ogs, s noen epler ble spart. Resten brukte eg i denne oppskrifta her:

Eplemuffins

3-4 epler

125 g smr

2 dl sukker 

2 egg

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver 

4,5 dl hvetemel

1,5 dl melk

Sukker og kanel til str opp

Blanda frst mykt smr og sukker, fr eg piska inn ett og ett egg. Etterp blanda eg inn det trre og melk vekselsvis. 

Dette ble s fordelt i muffinsformer. Eplene som var skrelt og skjrt i bter fordelte eg opp rra i formene, og toppa det med sukker og kanel. 

Dette sto i ovnen p 225 grader i ca 15 min, og s kjlt ned i 15 min fr en vellykka smaksprve. 

Selv om man egentlig ikke skal oppfordre til tyveri, kan eg trygt si at eplemuffins smaker best med kortstjelte epler! Vel bekomme!

Noe mtte gjres n!

Husker dere at eg for en stund siden skulle begynne igjen trene? Det har i alle fall eg glemt, helt til n. Arbeidsbuksa som i fjor var for stor, har n begynt stramme. Sykling og pole fitness skulle jo bli min hverdag, men det gikk visst skeis. Med den magen eg har tr eg ikke sykle lenger enn til naboen fr eg m p do, og stanga i overetasjen klarer knapt nok bre meg. 

Dette sammen med alt for mye fett og bacon i alle matretter, og potetgull hver dag, har n ftt meg til reagere. Har jo blitt avhengig av snacks p kveldene, og til og med blitt sponsa av Maarud potetgull (les om det HER). S noe m gjres. I dag har eg laga en litt annen type snacks, men det var like crispy og smakfullt som hvilket som helst annen snacks.

Grnt og dip la Dask

Gulrtter

Stpaprika

Agurk

Blomkl

Eple

Creme Fresh

Dipmix

Blomkl deles forsiktig s den ikke smuldrer opp, og resten deles i staver p ca 4-5 cm. Alts noe alle burde f til. 

Dipen eg har valgt er ikke f p vanlig butikk lenger, det er mange r siden denne gikk ut. Det er noe s enkelt som purrelksuppe i pulverform, denne kjpes p steder som selger til storkjkken. Ei og ei halv spiseskje er grei mengde til en boks Creme Fresh, og blandes som vanlig dip. Moderen lagde av og til snn dip nr eg var liten, s noen barndomsminner flger selvsagt med her.

Og det som er veldig greit med denne purrelksuppa er faktisk kaloriinnholdet, mens det er ca 330 kalorier pr 100 gram vanlig dipmix, er det bare 34 kalorier pr 100 gram purrelksuppe! 

P denne mten kan eg n klare spise mer frukt og grnt, samtidig som eg spiser mindre fett og dritt. Og det beste? Doc likte det ogs!

 

 

REGN BLIR TIL BRENNEVIN

Eg er en matglad person, som det kalles i Danmark, her i Norge heter det formfull eller rund i kantene. Er ikke overvektig, men heller ikke veldig tynn. Gubben er det eg kaller normalt bygd, den omdiskuterte pappakroppen som kom p moten for noen r siden. Vi trives snn vi, og s lenge vi klarer gi hverandre nattakyss hver kveld uten mtte trene p fjellklatring, har vi det ganske bra. 

vre matglad har bde positive og negative sider. Doc med sin mage uten galleblre, og eg med min crohnsmage. Det er jo ikke alt som blir like godt mottatt nedi der, og eg har tidligere fortalt om dokene hos oss. Derfor m vi jo ta hensyn til hva vi dytter gjennom gapet. 

Eg personlig har funnet ut at det beste for min mage er reine produkter, alts lage alt fra bunnen, for da ser man hva man har i maten. Det fine med mat fra bunnen er at Doc elsker lage det, og han er flink i tillegg. Eneste eg krever er norske rvarer, da vet man at det ikke er noe tull med det, og som bondebarn sttter eg selvsagt norske bnder. Det er ikke noe hemmelighet at Norge er blant verdens strengeste p dyrehold og landbruk generelt. 

Snn som vret har vrt n i mai har eg derfor blitt litt bekymra, for hva om avlingene gr til helsiken og butikkene str tomme til hsten? Vi har jo selvsagt mye importert mat, s vi skal jo ikke lide noe nd. Men da vet man jo aldri hva det er spryta med, eller om svinekjttet kommer fra et dyrebordell i Danmark. Eg vil bare bondens beste, bde for bondens, dyras og vr egen del. 

Det er forresten mer enn mat som trenger regn for produseres. I ordentlig aquevit m man ha poteter, og de vokser ikke uten vann. Malt trenger vann for spire fr det blir til l. Og for sette det p spissen, Jack Daniels kan ikke destilleres uten mais, som ogs trenger vann for vokse. 

Is trenger ogs vann for produseres, uten vann trster kua og vi fr ikke flte!

Da kan du tenke deg gleden var stor i gr. Eg sto p trappa i 19 tida og tok en bls, da det falt en deilig nedkjlende regndrpe p skuldra mi. Helt fantastisk flelse! N har det jo trka s pass i det siste at kommunen har gtt ut med alskens varsler. Ikke vann plenen utenfor tidsrommet 18-20 Ikke vask bil hjemme med hageslange ikke brenn bl, grill eller pen ild utenfor angitte omrder eller egen eiendom osv. S det er jo ikke bare bonden som trenger vann, det er hele landet, bde for matproduksjon og for hverdagen. Satser derfor p at det kommer litt mer enn den timen med yr i gr, selv om det kjla ned nok til at gubben vurderte sykle p jobb.

Slenger med en gladsang om regnet her, i hp om noen flere drper p jorde

Luke Bryan - Rain is a good thing

 

4VKy69sE4VY


 


VREN KOM BRTT P GITT!

Grillsesongen vr starta 7.januar p skaufest med Wild Hog Rebels, s vi har aldri noe begrensninger p vr eller dato for grille. Men nr frst sola og varmegradene velger gjre sitt inntog for fullt, da er det klart litt kjekkere grille. 

P vei hjem fra jobben skulle eg bare stoppe for kjpe ryk, men i denne varmen var det klart at vi mtte ha utendrsmat. Fant en pakke med marinerte kalkunvinger, og noen maiskolber. Det er jo enkelt og kjapt slenge p grillen, og grei fingermat. Doc fyrte opp kull i ene blpanna, mens eg smurte og krydra maiskolbene. 

N sitter vi her da, som to nyfdte grisunger i sola, hper p litt farge p de lysehvite leggene. Doc fr jo riktig nok skille av sola p vrmeldingen, det er nok verre med meg. Leggene mine ser ut som hoggestabber, med blveiser og arr over alt etter jobben. Og det fineste av alt, sokkemerkene midt p leggen. Eg prvde jo s smtt forberede meg litt i gr, det hadde begynt bli slitte tupper p legghret, og det mtte ikke mindre enn tre hvelblader til fr eg var fornyd. Men eg ser jo i dag at det kanskje var litt mrkt p badet i gr, for eg har ei snn fin stripe igjen midt fremp ene leggen. 

Men men, litt barnesykdommer m man vel tle p frste skikkelige vrdag? Hverdagsmusa, ja dottene under armene, ble ogs tatt i gr, litt mer nye der siden det er i direkte synsvinkel for mtende blikk. S det kommer seg jo litt etter litt. Tenker det at, fortsetter dette vret vil sola omsider skjule mange spor, og vi blir litt mer dreven etter hvert. Kan vel ikke vre perfekt etter et halvt r med meteren sn?

Bikkja og hagen derimot, er ganske klare for vren. Doc har gravd frem hagembler, og Tassen holder ye med grillinga. 

 

 

 

SKULLE JO BARE HA KLROT....

Pske er ikke pske uten pinnekjtt, og vanligvis har familien til Dask pinnekjtt pskeaften. De siste rene har ikke alltid dette skjedd, men vi grter ikke p nesa av den grunn, for etter at Dask gjorde stlending av seg har foreldra mttet dra bobilen over fjellet noen ganger. Da blir gjerne dagene forskjvet begge veier. 

Denne psken har vi bestemt oss for ta pinnekjttet i dag, fordi selve pskehelga er vi p rednecksamling med Hilljacks. S i dag skulle vi bare en aldri s liten tur p butikken for handle inn klrot og poteter til pinnekjttet, og endte opp med ei t-skjorte til meg og to bukser til Doc p SparKjp. Det ble ogs noe smgodt p polet, ja selv om vi var p bolaget i gr. 

Etter at vi endelig fikk handla klrot og poteter, gikk turen innom Oslo Caravan, kan vre vanskelig kjre forbi den butikken nr vi er fire campingentusiaster i bilen ja. Selv om drmmebobilen fortsatt m st ei stund i pvente av en fremtidig lottogevinst, ble det lagt igjen noen kroner til annet smtt her. Doc mtte ha noe velduftende utstyr til portapottien vr.

 

Omsider fikk vi da pinnekjttet p kok, og poteter er skrelt. Gjesterommet er ogs redd opp, s det str klart til Heidi og Tom Arne som kommer en tur, og selvsagt Amigo som fr vre med p besk til Tassen. Og bobilen til mamma og pappa er planta i hagen (som vanlig). Om eg bare husker skrelle denne klrota og f den p kok, s tenker eg dette kan bli en artig helaften med gode folk.

 

 

 

#mat #pinnekjtt #klrot #klrotstappe #shopping #docogdask #middag #venner #familie #norskerednecks 

Nr Hellstrm er borte!

Regner med at mange av vre venner og flgere n har ftt med seg den harde sannhet om kjnnsfordelinga i huset her. Doc er det som srger for variert kosthold, med sine flterike gourmetmiddager, og det er alltid han som ser et stvkorn frst. N som han er bortreist er det derfor andre boller hjemme, bokstavlig talt. 

Ingen grunn til frykte, Dask gr ikke ned i vekt av den grunn, eg har da nringsvett. Bare ikke fullt like glad i kjkkentjeneste. Det er ingen hemmelighet at Doc ser opp til Hellstrm, og forvrig er de to gutta meget enige i at industrimat er tull, derfor kaller eg Doc for Hellstrm i kjkkensammenheng. Eg p den andre siden, er meget fornyd med oppfinnelsen ferdigmat. N m eg alts benytte meg av sjansen til dytte innp all den maten som Doc vanligvis ikke lar meg bringe til hus. 

Stabburslykke

Mandag starta eg med den fantastiske herligheten fra Stabburet, Grandis med kjttdeig og lk. En himmelsk flelse da smakslkene jobba p spreng imot nervene av at osten brant seg fast i ganen. Tassen kunne ogs bekrefte at det smakte fortreffelig, etter ha slukt et stykke uten tygge. 

Fiskedam p Kinaen p Klfta

Tirsdag ble det enkelt. Doc liker jo ikke kinamat, men det gjr naboen. Vi tok derfor turen til kinarestauranten p Klfta, for feire bursdagen min der. Eg hadde lovd henne middag p bursdagen min, og med min Konfyrekspertise sto det mellom grandis og restaurant. Det ble innbakt kylling med surst saus, du vet den som egentlig ikke er god, men du bare m ha den. 

Kan se ut som gourmet med rette kamera

I dag var eg tilbake til kokkelering igjen, men siden eg mister kontrollen om eg har mer enn en kjele rre i, valgte eg en rett Doc ikke engang tillater meg lage nr han er i hus. Spaghetti a la capri, ei min favoritt, men siden det er lettvint og Doc ikke takler den, spiser eg den p trass nr eg kan. Foruten en konsistens som graut og smak som en rap fra dagen derp, er de 8 plsebitene og 4 kjttbollene helt OK. Hva morgendagen bringer p bordet er det bare morgendagen selv som vet, det m uansett vre noe Doc ikke tler synet av!

 

Bloggen vr

Oss p fb

 

#mat #gourmet #kjkken #kokk #hellstrm #docogdask #norskerednecks #industrimat #ferdigmat #restaurant #kinamat #stabburet #grandiosa #grandis #spaghetti

Etagilde p Vestlandet!

Som mange av vre kjre lesere har ftt med seg, er vi n p Rady en tur. Det er litt deilig rmme hit av og til, for her kan vi slappe av og kose oss skikkelig. Vi kom frem i gr kveld litt fr kl 20, og rett til duk og dekka bord med pulled pork. Spiste oss stup mette, tok en jeger, og stupte til kys. Man blir litt sliten av 8 timer i bil. 

I dag vkna vi dautrtte fordi Tassen var urolig i natt, ja det ble litt dumt ha buret p varmekablene. Vi sto ikke opp fr klokka var vel passert 9, da ogs kom vi til duk og dekka bord med egg og bacon. Etterp ble det stort sett bare avslapping, bortsett fra et spennende besk da, det kommer det mer om nr det passer seg. 

Til middag i dag ble det grillings, med gutta boys i kjelleren. Her er det bare 5-10 cm sn, og ikke s kaldt, s det var p hy tid innvie gapahuken for sommeren. Den str p srsida av huset, like ved utepeisen, der er det skikkelig trivelig. Der ble det plser og svinekjtt med mors potetsalat til, og vi ble igjen stappmett. 

Vi ble sittende og skravle ei stund til det ble kaldt, n sitter vi inne og dytter i oss noe igjen! Denne gang chips og dip, og smgodt, sndagskvelden skal bare nytes til det fulle.

 

 

 

 

 

 

 

Hoppa over middagen!

I gr testa vi vrnyhetene for Maarud AS, da pna vi og smakte p fem typer potetgull. Vi spiste nesten opp det meste, men det var jo litt igjen i noen poser. Testen gikk bra den, og chipsen var god. Du kan jo selv se resultatet //HER//

I dag skulle Doc hjelpe en kompis etter jobb, og eg visste jo at eg kom til dytte nedp gull i dag og, s da gadd eg ikke kokkelere og lage noe flott svr middag. Det ble alts nudler p meg, og Tassen fikk s klart smake litt fr vi rusla p tissetur. Turen gikk fort, Tassen snudde lenge fr han pleier snu. Om det var fordi han visste om chipsen inne, eller det at han frs snn at han mtte st p tre bein drite som gjorde turen kort, er ikke godt vite. 

Da vi kom inn igjen rydda eg kjkkenet kjapt, snn at vi kunne trkke oss ned i sofaen med noen knitrende poser. Siden har vi blitt her. Eg er s proppa p potetgull n at mat ikke er alternativ, s nr Doc kom hjem i sta mtte han bare ta noen rundstykker. Han liker jo brdmat, og med ostepop til dessert var han fornyd. I morgen er det forresten helg, og TV 2 kan melde om en fortsettende kulde, og delvis overskya. S da fr vi se hva helga bringer, kanskje en bedre middag?

 

Har du hoppa over middagen fr? Det er effektiv slanking om du gjr det gjentatte ganger.

Vrens nyheter! Snackstest!

Som mange n har ftt med seg har vi ftt en ny sponsor p bloggen. N kan vi endelig rpe hvem det er, selveste Maarud Potetgull! Vi la ut et innlegg for en stund siden som handler om abstinenser, at eg er avhengig av potetgull, og etter det skreiv Maarud p mail til oss at dem sponser oss i mot at vi skriver anmeldelse om nyhetene deres.

Selvsagt ble vi glade for sponsor, og srdeles glade for Maarud, for undertegnede lever mer eller mindre p det. Hvorfor vi ikke spiser noen av de andre merkene? Joda, det hender vi skeier ut med noen andre, men faller liksom alltid tilbake p den sikre kjente som vi vet vi liker, Maarud. Det er virkelig potetGULL.

Mine abstinenser kan du lese om her

I gr fikk vi da alts vr frste pakke fra sponsor, en svr kartong med tosifret antall chipsposer. Vi fikk fort vann p tann, og sikkelet rant nesten. Lykkerusen steg da blikket mitt mtte alt potetgullet som l der. Det bare venta p bli spist. S fort middagen var oversttt bestemte vi oss for pne fem stk og teste ut hvordan vi likte de, med blokk og penn klare for avgi dommen. Testpanelet bestod av Doc og Dask, noe som kanskje ikke er s lurt da alt som knaser og er krydra stort sett faller i smak. Det ble bare hye terningkast.

____________________________

LINSECHIPS - CREME FRAICHE & RAMSLK

Lukt: Dytter du nesa ned i posen vil du kjenne litt Ramslk, ikke noe sterk eller sur lukt

Smak: Ramslken gjr seg bemerka p en mild fin mte, men det kunne vrt litt mer smak p chipsen, lite smak trekker ned

Konsistens: Litt tykkere enn vanlig chips, men til gjengjeld setter den seg ikke fast i tannkjttet. Like pors som lrhalsen til Doc (ja det er en bra ting)

Strrelse: Passe strrelse p posen, helt grei til to personer. Flakene er bite-size

Nr passer den? Kan tenke meg at denne passer like godt til en god biff, som i kinosalen. Denne smakskombinasjonen har mange bruksomrder.

Terningkast: 4

____________________________

LINSECHIPS - FYLDIG PAPRIKA & URTER

Lukt: Man kan kjenne urtene p lukten, en fristende odr nr man pner posen

Smak: Krydderet ligger i blgene, noe som gir mye smak. Denne kan muligens bli litt smsterk for noen, vi syntes den var toppers.

Konsistens: Samme som den over, ganske bra

Strrelse: Samme som den over

Nr passer den? Denne kan faktisk mette litt, s den kan vre grei ha i bilen p langtur, eller p fjelltur i psken, bare husk ha med drikke ogs.

Terningkast: 5

____________________________

OLIVIO - GRILLET PAPRIKA & NYKVERNET PEPPER

Lukt: Denne lukter egentlig litt som forventet, en svak duft av grillkrydder.

Smak: En rund sdme av paprika, og fylde av pepper. Denne er s god at du kan ta ett flak av gangen og virkelig tygge til smaken blir borte.

Konsistens: Tynne fine flak, skikkelig spr, knaser fint nr du tygger

Strrelse: Posen er alt for liten! Kjp gjerne to med en gang, for denne gikk fort unna.

Nr passer den? Denne passer til det meste. Besk, fest, tur, attt burger og grillmat, til en god vin, mulighetene er mange.

Terningkast: 6

____________________________

OLIVIO - HAVSALT

Lukt: Lukter litt som Lays salt chips, og det er en positiv ting, for den er beste chipsen nr vi er i utlandet og ikke fr Maarud.

Smak: Endelig en chips med nok salt! Dette er definitivt testens vinner! Denne var jaggu god

Konsistens: Tynne fine flak, og her kjenner du salt og olivenolje sive ut av chipsen om du faktisk sutter p chipsen. Feels like Italy!

Strrelse: Denne posen er ogs altfor liten, kjp to med en gang!

Nr passer den? En godt saltet chips er beste medisin mot kvalme. Om det er morrakvalme eller fyllesyke, denne kurerer det, blir nok sndagschipsen her i sommer.

Terningkast: 6
____________________________

OSTEPOP XL

Lukt: Promp! Svette tr! huff, denne lukter akkurat som den skal lukte

Smak: Cheddar, enkelt og greit. Veldig god. Str p posen "NB! Fare for at hele posen slukes." Det er helt korrekt, Doc slukte nesten hele aleine.

Konsistens: Setter seg i tenner, p fingre, p buksa, over alt. Men dog s godt da!

Strrelse: Disse var svre, s store at du rekker kjeften fr du mister de. Trenger ikke ta ei hndfull, holder med to om gangen. Passe stor pose.

Nr passer den? Ikke ta frem denne p date, lukt og grising... Hjemme med en god film, eller grne rednecks p TV, gjerne til l.

Terningkast: 6

_________________________

Vi har slakta Villsvin i dag!

Vi var s heldige bli invitert til Fluberg for vre med p slakte villsvin i helga, hos en vaskeekte redneck. Terje driver grd med villsvin og har eget slakteri, s her har vi da alts samla oss en liten gjeng i dag. Dette har vi gruglede oss til, for vi har jo sett noen videosnutter av hvor mye skade disse dyra kan gjre. 

Da vi kom opp her i dag, l det fire skutte svin klar, den ene hadde fortsatt rykninger selv om den var stein dau. Alt var klart for slakt. Terje tok selv frste dyret, fikk det opp p bokk og skar lst innvoller. Nr det var lst var det bare grave det ut, og s begynne p neste. Marius fikk jobben med kaste innvollene, glad og fornyd gjorde han den jobben. 

Nr alle svina var tmt, skulle de fls. Alle fikk vre med bidra, noen med kniv og noen som holdehjelp. Dette tror eg Rypen likte, han fldde som aldri fr, s snn ut da. Skinnet har Doc og eg ftt for ha i saloon vr, og de ferdigfldde svina henger n i slakteriet klare for deles opp. 

Vi fikk ogs hilse p de gjenlevende villsvina, en artig gjeng forresten. Rna var vel litt i strste laget, i alle fall i flge Doc. Han var litt skeptisk. Nr Terje gikk inn til svina ble eg og skeptisk, tok et kjapt bilde fr eg og stakk ut derfra. Ellers har vi ftt servert skikkelig viltgryte med elg og villsvin, ogs kalla elgsvingryte. N sitter vi bare og juger og lser verdensproblemer, og har det egentlig bare trivelig. En fin lrdag nskes dere alle!

Bilder og video fra dagen:

 

 

 

 

 

 

 



 

 

Redneck Taco til Fredagskvelden

Vi har faktisk aldri hatt fredagstaco her fr, fordi Doc ikke liker tacokrydder og grntfr. Vi lager vr egen vri vi, s om du er mkk lei vanlig taco kan du jo gjre som oss. Du kan bruke mye av de samme ingrediensene som vanlig, bare kutt ut klhakk. 

Vanligvis har du sikkert lk, paprika, mais og tomater opp kjttdeigen i skjellet eller lefsa. Det gjr ikke vi. 

Steik en pakke kjttdeig som normalt, sammen med lk, stpaprika, en halv boks mais og en grovhakka tomat. I stedet for tacokrydder bruker vi Smoked bbq saus, passe mengde helles bare over kjttdeigblandingen og rres inn. Nr det koker rrer du inn ei god klype cheddarost.

Dette fordeles i stand'n'stuff tortillas, og s dekker du de med revet ost. Settes i ovnen i 15-20 min p 180 grader, har du grillfunksjon bruker du det siste tre minuttene. 

La det st noen minutter fr du serverer, s du ikke svir av deg fingertuppene nr du skal spise det. Serveres med din favorittdram, i vrt tilfelle Lotherus eller Morgan, som vist verst! Bnn aperitiff!

Har du flere tacotips uten tacokrydder? Kom med det!

 

 

#taco #fredagstaco #redneck #norskerednecks #lothepus #lotherus #mat

Feilberegna lillelrdagskos - kake i morgen...

N som gubben har begynt jobbe igjen, er det oftest tomt hus nr eg kommer hjem fra jobben. Det betyr at eg faktisk kan bestemme hva vi skal ha til middag, fordi det er eg som m lage den. Da blir det mer fisk fremover. I dag ble der derfor sitronpanert torsk med bacon, poteter, gulrtter og en modifisert Lofoten fiskesaus. Ja eg kan visst eg m, i nden spiser fanden fluer, men det gjr fanden ikke eg. Av og til lager eg faktisk dessert ogs, det er like variert som middagene. 

I dag lagde eg ostekake fordi vi hadde en del av ingrediensene liggende, gamle julekaker og kjeks funker jo som bunn. Men litt skivebom ble det jo, for det er i dag eg har lyst p kake, men gelen stivner jo ikke fr det er natta her. Pokker. Uansett, kaka er jo knallgod, for eg har selvsagt smakt litt underveis. Det er ei veldig enkel oppskrift, ja til og med eg klarer det. Deler oppskrifta her om du vil prve den. 

Bunn

Ca 5 dl knuste kjeks

Bittelitt brunsukker

Halv kopp smelta smr

Dette blandes godt og dyttes ned i en form, flat det ut med gaffel eller skje. 

Fyll

3dl kremflte 

2 bokser kremost mandarin

1/2 boks Philadelphia ost

1/2 boks seterrmme 

200g melis

1 pk gul gel med halv mengde vann

Frst tilberedes gel med 2,5 dl vann i (stedet for 5), sett kjelen i vannbad mens du pisker krem. Bland inn rmme, s ostene, deretter melis, og til sist gelen nr den er kald. Dette heller du over i formen og setter kaldt i 2-3 timer. 

I mellomtida kan du lage en pakke gel med din favorittsmak. Nr fyllet p kaka har stivna kan du helle gel over, bare srg for at gelen er kald, og hell forsiktig s ikke kaka blir helt vrak. S m dette st noen timer ogs, til "lokket" har stivna ogs. Kan vre lurt lage kaka dagen fr du skal servere den, s slipper du g p en liten smell - som eg n har gjort.

 

Gode gamle kjkkenmaskina til muttern gjorde over halve jobben!

Fredagspils? Slr meg ls uten!

I dag var eg p jobb igjen, og det gikk jo helt greit ei stund, men kjenner eg blir fort sliten og vondten kommer sigende. Fikk i alle fall lagt en slagplan med sjefen for hvordan eg jobber fremover med denne crohns'n, s det ser bra ut. Det beste med jobben i dag var likevel komme hjem til min kjre - sofaen. Ja og Doc og bikkja da. 

Svigers var innom med en blomst og vafler i sta, det var jo koselig. Dem hadde kjpt en elefantfot som god bedringsgave. Tror dem har sett hvor drlig eg er behandle planter, siden dem har kjpt en s lettstelt plante til meg. Veldig hyggelig uansett, og vaflene var gode med svigermors rrte syltety. Og jaggu ble det en 50 lapp p nabolaget, fredagen er bortimot komplett!

N ligger eg flat p sofaen, med Ullared p TV, og drfter litt for meg selv hvorvidt eg skal gi blanke i dietten eller ikke. Ftt i meg litt plegg, halvanne vaffel, og tre gafler havregrt i dag, s forsiktig og likevel magevondt og sliten. Hva er da verst? Litt magevondt og dautrtt, eller mer energi og mer magevondt? Dilemma deluxe! Akkurat n velger eg livskvalitet, n skal vi meske oss med First Price vrruller og et (ja bare ett, tr ikke mer) bittelite glass hvitvin (hvit er ikke s gale faktisk)! 

God helg og skl fra Doc&Dask!

 

S var det det reise seg for ta bilde til bloggen da, her er den artige elefantfoten. Kortet er bilde av utsikta fra hytta p Goppollen. 

Kakeoppskrift til og med for meg!

Har vrt skikkelig godtesyk i hele dag, men ikke noe av det vi har frister. Daim, Kex, Skittles, marshmallows +++ Er jo tom for potetgull n, og mens eg venter p mer tenkte eg "faste". Ja alts klare meg uten potetgull noen dager. Derfor bladde eg litt p blogg.no etter enkle oppskrifter p stsaker. Fant ikke noe eksakt hva eg ville ha, men lot meg inspirere av iselinsorvik.blogg.no og lagde kake p 5 min!

Eg lagde i to kopper, men her er ingredienser til en kopp

2 ss hvetemel

2 ss sukker

1 toppa ss kakaopulver 

1 ss vaniljesukker 

1,5 ss smelta smr

1 liten skvett melk

2 ruter melkesjokolade 

Strssel til pynt

Fremgang

Ikke bruk bolle, bland rra rett i kruset du skal spise fra, s fr du mindre oppvask. Bland det trre godt sammen frst, s har du i smret og en desj melk. Bland det sammen til ei glatt rre. Blir den for fast tar du en desj til med melk, og rrer det inn. Synes du det ser lite ut i koppen din? Det hever nok til at du kanskje blir smkvalm lenge fr du nr bunn. Sjokoladebitene dytter du godt ned i rra s de "forsvinner". Koppen setter du i microblgeovnen i vel et minutt. Etterp m du faktisk la den st i 12-15 min, ellers mister du ganen noen dager. Str p noe godt (eller romantisk om du er hpefull) opp og et!

 

 

Er du sugen p enkel glasur kan du kline opp litt Nugatti eller Sjokade. Vil du ha noe annet enn sjokoladekake kan du for eksempel droppe kakaopulveret, ha i litt mer vaniljesukker og topp med syltety.

Kraftige abstinenser............

Nr man er avhengig av sigarettryk og ikke har det tilgjengelig, det er som om verden jobber i mot deg. Hakket verre er det nr man har sigaretter, men ikke verken lighter, stikker eller gammel komfyr til tenne ryken med. Eller nr vi som er vant til halvanne liter cola hver daglig, gr tom. Hodepine og en drvel man kunne gruse vei til mnen med. 

Men en ting er verre enn alt dette. Den ligger godt gjemt opp ei hylle, likevel ser du den. Du har forbannet lyst p den, men har bestemt deg for holde deg unna. Likevel, vann i munn bare av tanken p den. Du kaldsvetter og vrir deg, du m motst fristelsen p ny annethvert sekund. Den dukker hele tida opp i hode, du vet jo den er der...

Det er mange som bruker denne, men mest bare for kosen. Noen drar den frem p fest, noen bare om lrdagskvelden. Den gir en helt spesiell flelse, noe helt eget som ikke finnes maken til. Den hjelper mot fyllesyke og kvalme. Flere mennesker pstr dem er avhengige, men eg fr virkelig panikk nr vi er tom. Selv om eg vet den ikke er bra for meg. 

Den har ikke gitt meg annet enn to fulle D-cup og stramme bukser. Den gjr meg ikke godt i det lange lp, og ikke er det s altfor godt for crohnsmagen min heller. Men hvordan i huleste skal eg klare meg en dag uten en pose fra Maarud? M'ru s Maarud! Ja eg er faktisk avhengig av denne knasende krydra poteten, totalt avhengig.