Bilflaks sa du?

Vel vel, det er ikke til å legge skjul på at bil er utgift. Men når man har tre biler og to stk ATV, og bare en bil starter og går (ja uten varmevifte og langlys selvsagt), så blir det jo noen turer på Biltema i ny og ne.. Og gjerne noen pakker fra eBay. 

Skal eg ta det fra starten på uflaksen?

Kjøpte meg jo en skikkelig baywatch bil for to år siden, en Ford Ranger Splash, bygd for å gå på stranda og “redde liv”. 

Men når Doc skulle ta meg med på romantisk mudding (offroad) i september fant vi fort ut at luftinntaket sitter litt teit plassert. Doc fikk kjørt i ca 30 sec før vi ikke hørte noe motorlyd lenger…..det var en 30 cm dyp sølepytt som skulle bli døden for strandbilen Splash. Jepp luftinntaket sitter nemlig like fremfor venstre fremhjul! *panneklask* Trodde ikke det skulle være nødvendig å sjekke på en bil som er bygd for å gå på stranda…..

Med sprekk i blokk og rådebank havna Splash’n på vent, parkert langs garasjen, og vi tråla nettet for en erstatter.

Etter litt om og men fant vi en Jeep Cherokee 4l bensin, det er bra bil, tar seg frem over alt og mulig å skru på selv. Bruker riktignok nesten 2l/mila, og eneste feil var slark i lysbryter, men ellers artig bil. Den gikk jo greit ei stund. Helt til gubben reiste på guttetur. Gikk fint helt til eg og bikkja fikk tre elg etter oss og eg brakk et bein i foten…måtte på sykehuset i Kongsvinger, og der skulle jo cherokee’n koke litt. Fikk hjelp av kamerater til å hente hjem kjerra, og på vei av hengeren bøyde jaggu hengerfeste seg. Jaja, ny termostat og bilen fortsatte. 

Helt til vinteren, da ville ikke varmevifta mer. Tar litt tid å tine for å si det sånn. 

Sånn ellers har vi bytta potte på den noen ganger. Etter at gnistspruten sto bak meg på E6 en dag, fant eg ut at den gamle hadde fullført sitt oppdrag. Røska den av og fikk gubben med på Biltema. Kjøpte noe vi fikk laga et provisorisk eksosanlegg av da, men etter at dekselet på bensintanken begynte å smelte bort, måtte vi ty til originaldeler. Funker nå da, bare strikken som løsner av og til, men det kan eg fikse selv. 

Vi har jo også en penbil da, som bare er 10 år gammel, og bruker minimalt med drivstoff. Det er en Jeep Patriot 2l diesel. 

Det er da det verste starter…eller ikke….. Rundt årsskifte fant patrioten ut at den ville ha ferie, så den nekta plent å starte, ikke ei gnist! Nei nei tenkte eg, og tok cherokee’n på jobb den morran, på muddingdekk som overhode ikke er beregna på underkjølt regn. På med 4wd og cruisa rolig avgårde. 

Jada, det gikk helt greit. Og vel hjemme etter jobb fikk gubben patrioten inn i garasjen på ettelleranna vis, og han sjekka det som var. Vi fikk også mye hjelp av bilkyndige bekjentskaper, og noen av dem kunne konstatere at det var startsperra. Kunne det være så stort problem da tro? Tja, tre mnd og flere bilverksteder seinere merka vi jo det. 

Flere verksteder gadd ikke prøve i hele tatt, og ett verksted lovde å fikse, men ga opp. De var i det minste behjelpelig med frakt til merkeverksted da. Der ble patrioten dulla og stelt pent med i rundt to uker før gubben kunne hente den i forrige uke. 

Innkommende anrop: Gubben ringer for å lykkelig kunne fortelle at han har henta bilen, den starter og går!! Og sånn ca i samme setning at turboen har røket… eBay! Hente på posten, betale moms og toll, prøve å montere… Nei der røk det noen smådeler her og der gitt… og her står vi i dag da. Venter på deler. Igjen. 

Kjører fortsatt cherokee på muddingdekk, med et bensinkort som snart gløder…

#jeep #ford #mekanisk #verksted #uflaks #bil #offroad #motor

Eg har laga vits 😂

 

Doc og Dask satt på et fly på vei til Texas.

Plutselig hørte de stemmen til kapteinen på høyttaleranlegget: «Mine damer og herrer, jeg har dessverre noen veldig dårlige nyheter. Vi har problemer med motorene våre og vi må derfor forsøke å nødlande. Heldigvis ser vi en øy under oss, og vi skal prøve å lande på stranden der. Sjansen er dog liten for at vi blir reddet fra øya, det kan hende vi må leve der for resten av livet». 

Takket være dyktige piloter landet flyet trygt på øya. 

En time senere henvendte Doc seg til kona Dask og spurte: «Kjære, husket vi å betale årsavgiften på bilene før vi dro?»

«Å, nei, det glemte jeg!» svarte Dask.

Doc var fortsatt litt sjokkert av nødlandingen. Han spurte så: «Har vi betalt kredittkortregningen?»

«Nei, unnskyld. Jeg glemte helt å betale den fakturaen!» sa Dask. 

«En siste ting, husket du å betale tannlegeregningen min fra forrige måned?» spurte han.

«Jeg glemte den også», sa Dask med en flau mine.

Doc grep Dask og ga henne den største klemmen han noen gang hadde gitt henne.

Hun trakk seg litt unna og spurte: «Hva var det for?»

Doc svarte: «De kommer til å finne oss!»

 

#vits #fly #ødeøy #regninger

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top