Ny reaksjon på korona??

Alle som har fulgt oss ei god stund har vel fått med seg at Doc er morgenfuglen, og undertegnede er dovendyret her i huset. Han som har lik ring som meg pleier nemlig å slå opp øynene før fuglene rekker å fise, og rusle med Tassen, mens eg sover så langt ut på morgenkvisten at kvisten knekker. Dette er en av de mange tingene koronaen har tulla helt til. Av en eller annen mystisk grunn har dette blitt snudd helt på hode, og vi begge klør oss uforståelig og undrende i skallen.

Formen til oss begge har vært meget stabil siden vi fikk dette helsikes viruset, med smerter og tung pust, men nå siste uka har det skjedd flere endringer. Vi opplever nå hodepine begge to, og eg drømmer så sjuke ting at det nå er eg som er oppe før fuglene fiser. Mens Doc ligger igjen under dyna og høres ut som en Harley uten potte. Eg har god tid til å stelle meg i fred, får strukket kroppen og gnidd DENNE i fjeset.

Stilen er det ingen ting å si på, er fortsatt sommer. Sandaler, shorts og tjukk synlig jakke.

Siden torsdag har eg tatt morgenturen med Tassen, men dog etter noe kamp. Han er nemlig så vant til at det er far i huset som går første dorunden at han vil opp og vekke far. Med egen rusoving friskt i minne, og en grei dose empati tenker jo eg å la gubben få den skjønnhetssøvnen i fred. Etter å ha lurt både Tassen og matskåla ut i gangen, og hysja x antall ganger på bjeffingen, får han endelig i seg litt mat så vi kan gå ut.

På turen går han målretta mot sitt favorittsted å drite, ja, vi snakker fortsatt om Tassen her. Så fort han har fått ut det som presser snur han og drar som en… ja som en hund da, hjem igjen. Nå skal far vekkes! Har ikke tid til verken vann eller godbit når han kommer inn, da bærer det rett opp trappa, hører bare tassingen over golvet, et byks, etterfulgt av brølet til Doc da Tassen biter hva enn det er som måtte stikke ut fra dyna.

Med flokken samla er livet nesten komplett for Tassen, du skjønner det at dagen kan ikke starte før vi har spist frokost, og ikke minst Tassen fått rester. Men vi er like forundra begge to over at det nå er eg som er morgenfuglen her, vi skjønner ingen ting, og har derfor valgt å skylde på korona. Er jo der vi har lagt all skyld for alt annet merkelig i det siste uansett. Høres vel ikke så halvgale ut det vel?

 

 

TikTok / Snap / Insta

Ordentlig cowboygryte!

Så du på snap at eg lagde mat i dag eller? Noe inspirert av Beth Dutton på Yellowstone Ranch’en måtte vi prøve en ordentlig amerikansk cowboymiddag. Eg lovde på snap å dele oppskrift om det falt i smak, og jaggu, det var nydelig.

Sjelden syn, meg smilende over ei gryte!

Hamburger helper var en populær rett på 60-70 tallet da det var vanskelig å få tak i kjøtt, og det var dyrt pga manko. I 1971 kom ferdigpakken som eg vil tro de aller fleste amerikanere har hørt om, som er en slags ferdigrett man bare trenger vann og kjøttdeig. For oss som ikke bor i USA finnes det oppskrifter på Google, og dagens rett får du her, tilsvarer ca fire porsjoner.

 

Du trenger

1 pk kjøttdeig

2 ss ketsjup

1 ts Dijonsennep

1 ts chilisaus

1 ts hvitløkspulver

1 ts urtesalt

1/2 ts vanlig salt

1 ts pepper

3 dl ukokt makaroni

5 dl ferdigblandet buljong

2,5 dl rømme

Ca 200 g revet cheddarost


Sørg for å ha stor nok steikepanne. Brun først kjøttdeigen og hell av fettet, ellers blir konsistensen feil. Skru ned varmen og ha i alt krydderet, ketsjup, sennep, chilisaus, makaroni og buljong. Bland det godt og la det putre i 10-15 min, til makaronien er ferdig kokt. Da tar du panna av plata og rører inn rømmen, når den er blanda helt inn setter du panna tilbake på varmen og rører inn osten til den er smelta. Voila – server!

Mindre sjelden, smilende med god mat!

Ser kanskje skremmende ut med så mange ingredienser, men når eg får det til kan garantert du også, for eg er virkelig rævva på kjøkkenet! Tips; bland sammen ketsjup, sennep, chilisaus og krydder på forhånd, og ha klar ferdigblandet buljong, da sparer du deg for noe stress. Og beklager på forhånd for reklamen som blogg.no legger inn midt i oppskrifta…

 

 

TikTok / Snap / Insta

Kort innpå

Sov jaggu lenge i dag også, til og med Tassen sov nesten til 10. Er godt å ta ting i helt eget tempo, og siden det ikke har skjedd noe spennende forblir det et meget kort innlegg. Eg starta dagen med en tur med Tassen, deretter hostesaft før eg inntok sofaen. Doc var hakk i hæl, og der ble vi ei lita stund.

Bare prøver å holde kveldssola oppe litt lenger.

I dag var det Doc som hadde et ærend, og han var så grei å ta med Tassen så eg skulle få fred til å støvsuge. Heldige meg! Det ble med halve huset, da var eg så godt som oppbrukt. Hadde tross alt lakka neglene  med denne HER, og lagt om på senga også. Nei, resten av dagen satt eg i en stol på terrassen, med stadig påfyll av iskald iste. Doc og Tassen kom hjem like etter eg hadde satt meg ut, og de joina meg ute. Nå har vi forflytta oss inn og nærmer oss klar for natta.

Føtter er litt mindre creapy med litt lakk.

 

 

TikTok / Snap / Insta

Merkelig dilemma!

Tror du ikke eg lurte til meg en luftetur i dag også da? Sto opp litt ut på formiddagen i dag, for eg sov nesten ikke i natt. Ingen fare det egentlig, ikke akkurat som om eg har stramt tidsskjema om dagene, kan deige meg på sofaen når det passer meg. Da eg sto opp gjorde eg meg bare klar og dro ut døra, glemte frokost fordi eg måtte dra fort og komme meg hjem til hostesafta.

Nå har eg en real utfordring her, skjønner du. Saken er at eg kan ikke kjøre på åtte timer etter eg har golva en shot hostesaft. Eg måtte dermed fyke i full fart på senteret, og holde tilbake ei hostekule mens eg venta på p-pillene apoteket bestilte i forgårs, deretter handle litt mer, og rett hjem. Der slapp eg løs all form for kløe i lunger, bronkier og hals, og hosta opp navlen før eg klarte å få korken av den fordømte flaska.

Skål og god natt!

Neste utfordring med denne er at hvis eg ikke tar den rett før eg legger meg får eg ikke sove, ikke Doc heller for den saks skyld. Nei da blir eg liggende og hoste og pese hele natta, hvilket går veldig ut over min bedre halvdels skjønnhetssøvn. Men om eg tar den før eg legger meg, da drømmer eg om alle mulige forskjellige måter å forlate denne jorda på.

Er mindre trivelig å våkne kl 3.30 av at en båt i Hellas, som egentlig først var en bobil på Fedje, nå holder på å gå ned med meg i baugen. Eller kl 4.20 av at eg brenner inne i et svært hus hvor eg ikke finner veien ut, fordi eg hadde sneket meg inn for å spise ei pære uten å bli truffet av måseskit. Kjenner vi en drømmetyder forresten? Kunne vært artig å tyde noe av dette. Nei, eg får nok ofre min egen søvn for at i det minste en av oss kan få litt ro, så skål folks, nå er det natta!

 

 

TikTok / Snap / Insta

Bortkasta kaos!

Fikk nesten litt halvpanikk i går kveld da eg kom på at eg skulle på Ahus igjen i dag. Løp rundt i ei litt for kort morgenkåpe og leita etter febrilsk etter lommeboka, for der lå lappen med timen. Gjengen i huset hadde slokna, men bilene som passerte bremsa godt ned da. Fant lappen, og gudskjelov var det etter lunsjtider. Da kunne eg sove ut i morges.

Kan vel si eg rakk det med god margin! (Bare den vanlige medisinen)

Joda, eg sov ut og bråvåkna med panikk. Tok meg en lynrask dusj, men angra da håret skulle kammes. Er som tyggis når det er vått, og krever tid og tålmodighet for å børstes. Eg hadde ingen av de to, og fikk til min store forskrekkelse se hvordan long covid påvirker hårtap. I det eg dro en børste over tenna oppdaga eg at det var eksemsalve og måtte skylle tannbørsten i kokende vann før eg gjorde ett nytt forsøk med tannkrem.

Da eg endelig var klar til å dra, stressa som få, da fikk eg se at klokka hadde lurt meg. Jaggu, eg hadde en time til overs, og må vurdere ny klokke da lyset i den svikter litt tidvis. Jaja, etter ei stund kunne eg da kjøre innover, og på Ahus gikk alt sin vante gang egentlig. Fikk høre at det var ganske vanlig at vi med autoimmune sykdommer reagerer lenger på korona, og at det setter seg der man har utfordringer fra før.

Hverdagsluksus!

Hjemme igjen ble det mer avslapping, og så fikk eg vaska de to maskinene med klær som eg egentlig skulle vaske i går. Magen som ikke trives godt med verken hostesaft eller long covid, fikk en boost i form av surmelk og kavring. Da ser det jammen santen ut som vi er i rute her. Ellers var nevøen innom i kveld, hyggelig å få hilse på i mellom kampene. De spiller 8. delsfinale i morgen tidlig, bare å krysse fingrene!

 

 

TikTok / Snap / Insta

Skulle jo ha hvite uker nå!

Det har vært en meget lat dag i hjemmet. Leieboeren og gemalen forsvant ut døra i morges etter å ha lufta Tassen, og Tassen kom løpende opp og vekka oss. Det vil si, han hoppa galant over meg og rett bort til Doc. Nå fikk Doc samme morgenkyss som eg pleier få, litt biting i nesa og massasje med spisse poter. Nytta ikke å bli liggende, så vi sto opp og lagde oss omelett med masse godt i. Pølser, purre, paprika og ost. Nydelig!

Grunnen til at leieboer og gemal er her denne uka er fordi nevøen min er på Norway cup. Som mange har lest tidligere er jo leieboeren søstra mi, hun bodde her da hun studerte, og navnet leieboeren har egentlig bare fulgt henne videre. Ja, det er altså yngste ungdommen hennes som spiller fotball i disse dager, og det ser ut til å gå bra med gjengen. Det er selvsagt Radøy FK vi heier på!

Skål da!

Ellers har eg vært på shopping i dag da. Jepp, eg var på senteret på Jessheim en tur faktisk, for der var det to apotek som eg hadde glemt å sjekke. Denne hostesafta med lang leveringstid skulle ikke være enkel å få tak i, men etter å ha trekt kølapp på begge apotekene fikk eg omsider anskaffet meg dette vidunderet Solvipect comp. Og gjett hva; det hjelper! Men eg må ta det morgen, middag og kveld, og kan ikke kjøre bil på åtte timer. Når skal eg kjøre da?

Til middag kom leieboer og gemal tilbake, og vi nøt et bedre måltid med bayonneskinke, fløtepoteter, tomatsaus og bitte litt grønt, før de reiste inn igjen til neste kamp. Doc, Tassen og eg lå igjen på sofaen og fullførte en åpna pose chips, noen pinup og litt druer. En helt grei og lat dag.

 

TikTok / Snap / Insta

Vel hjemme igjen!

Tror du det var godt å komme hjem i går eller? Det ble riktig nok litt seint, så vi gadd ikke begynne å bære inn ting. Tok bare med bikkjemat og toalettvesker, og lot kjøleskapet stå på til i dag. Da vi kom inn døra her sov leieboer og gemal alt, så vi hadde litt styr med å holde Tassen rolig. Han er ikke dum skjønner du, kjente igjen bilen utenfor, samt skoene i gangen som vitna om gjester.

Slenger ved et tilfeldig bilde fra sommeren, bare fordi det viser hvor mye vi koser oss i bobilen.

Ikke engang dusjen gadd vi bry oss om i går, den ble også galant utsatt til i dag. Doc som ville prøve å jobbe litt igjen dusja og dro i morges, mens eg selv ville få gjort litt før eg dusja. Starta dagen med å lufte Tassen før eg begynte å bære inn. Var ikke så mye som frykta, litt skittentøy og maten bare. Litt glad for at vi bare har plass til to maskiner klær på stativene her, for da slapp eg vaske mer enn det.

Mitt neste steg for dagen var endelig å dusje, og det var virkelig på tide med DENNE som har stått hjemme i hele sommer! Deretter dro eg på butikken. Fikk resept på en hostesaft før helga, og ingen av apotekene eg har vært på har den. På Kløfta kunne de meddele at de sliter med levering, og det er ikke noe annet tilsvarende de kan gi ut. Nei, da får det jaggu bare være da. Fikk heller handle litt mat og frukt i stedet, og så unna vi oss entrecôte til middag i dag.

Doc kom litt tidligere hjem fra jobb, han måtte kaste inn håndkle og dro til legen hvor han fikk en annen astmaspray. Så da sitter vi her igjen da, henslengt på sofaen fortsatt med long covid begge to. Blir noen veldig late dager nå, og eneste plan for uka er å vaske litt mer klær og bade Tassen. Han har forresten fått kallenavnet Gråtass etter å ha søkt skygge under bobilen i sommer.

 

 

TikTok / Snap / Insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top