Plutselig besøk!

Må innrømme at det var litt deilig å våkne hjemme i egen seng, og nydusja i går ettermiddag. Hytta var god mot oss den, men selv med en strømpris på 76 kr for den dusjen i går var den vel verdt det. Sto opp like etter Doc, men fikk ikke frokost da han skulle på et møte. Da dro eg like greit på butikken, men da i et annet høstantrekk enn i går. Var kaldt i morges.

Da snakker vi miljøvennlig antrekk! Bare trusa her er under 10 år gammel!

Noe som er klassisk, safe, og ikke minst miljøvennlig da det varer i årevis, er ei god Levi’s bukse. DENNE har eg hatt i 10 år, og er fortsatt like hel og fin, og passer til det meste. Og, ikke minst, man får flott ræv i den! Genseren og belte er nok minst like gammelt.

Fikk avtalt med apoteket at de sender meg SMS så fort de får inn Solvipect comp, og så rusla eg litt rundt. Formen har kommet seg såpass nå at eg orka å luske litt rundt på Cubus, der var det mye fint nå, men det var ikke klær eg skulle ha i dag. På Rema fant eg raskt alt på handlelista + litt til, blir alltid litt til vettu. Denne gang kjøpte eg inn til å lage pizza i dag, og kyllinggryte i morgen.

Når man plutselig får besøk og ikke har snacks!

Helt i ørska uten å tenke over at vi faktisk skulle få besøk, hadde eg planlagt middager for to til resten av uka. Da tlf plutselig ringte og gjestene sa de var 45 min unna la eg bare middagsplanene rett på kjøl og lot det være. Eg måtte ut og flytte Forden for å gjøre plass, men da hørtes en intens piping fra bobilen vår. Sjekka den i full fart, men ingen brann eller gasslekkasje. Merkelig, den savna sikkert en tur, men da kunne eg i alle fall flytte Forden.

Tallkubbe i aksjon!

Inn på tunet rulla en Rapido, muttern og fattern har ankommet Bingobanden camping. Doc kom hjem like etter, og muttern ordna middag til oss alle. Herlig! Og siden været var fint tok vi noen runder med tallkubbe, ja altså, et nytt kubbespill med tall på, virkelig morsomt! Nå sitter vi som noen slakt i sofaen med frukt, chips og sjokolade!

 

@docogdask

Bare å se slaget tapt nå!

Det har virkelig vært noen fine dager på hytta, med både latter, trim, avslapping og mye godt på bordet. Vi kjørte i følge nedover, svigermor og Tonje i en bil, og «Helene og gutta» i vår bil. Foruten at vi var tom for vann til Tassen gikk turen greit. Da Tassen hylte eter vann stoppa vi så Tassen fikk lufta seg og vi fikk fylt flaska hans. Ellers så vi fire tiurer som vandra over veien, litt artig å se, for det er vel ikke tida for tiurleik nå.

Vel hjemme tok Tassen helt av. Snakk om hjemmekjær type! Etter fem dager på hytta følte eg selv veldig for en dusj nå, lukta sikkert både svette, sau og potetgull. En provisorisk dusj og våtservietter tok det verste på hytta, men nå trengtes en real vask med bedre trykk. Satte i midlertid både ostepop og iste i halsen da eg så strømprisen i sta da, hva i huleste? Det fikk bare være, eg MÅTTE ta meg råd til en dusj nå!

Begynt å grave frem høstgarderoben

Ellers er det jo litt vemodig å komme hjem til ordentlig høstluft. Pakker ikke bort sommerkjolene riktig enda, men det er på tide å se slaget tapt og finne frem høstklærne nå, enten man vil eller ei. Sommeren er dessverre over, men da kan eg anbefale DENNE buksa som er kraftig nedsatt nå, og passer til alt av topper, skjorter, bluser, eller hva du enn måtte ha til. På bilde har eg DENNE toppen til, synes det ble pent eg.

Selv om høstgarderoben begynner å dukke opp mer og mer her blir eg ikke ordentlig klar for høst, synes alt er så mye bedre med vår og sommer. Liker mye bedre å svette enn å fryse, ja, selv om det lukter hest. Og så fargene da, kan jo forstå at mange synes det er pent, men for meg vitner det brungule løvet om død, sommeren dør ut. Eller i det minste trær og planter dør for i år, og det finner ikke eg vakkert. Nå er vi straks i september, og nedtellinga til våren er i full gang, bare seks mnd igjen.

 

@docogdask

Ny dag, ny topp, ny tryning!

Det var nok av mat å oppdrive også i morges, så etter en god natts søvn var vi i full gang med å stille sulten. Tassen satt lydig ved far og venta pent, når det gikk litt for lang tid lå han en labb på kneet til Doc. En liten brødbit rikere gikk han og satte seg igjen, og vi andre fullførte med litt kaffe, avslapping, og DENNE i panna før ny tur. Denne gangen skulle gutta være med også, Doc og Tassen ville lea litt på seg.

Svigermor på gjeting!

Var ikke kommet lange stykke før svigermor kom på hvor gåstavene lå, og vi måtte snu. Da oppsto dagens første utfordring. Det sto tre rimelig sta og tvilsomme sauer midt i veien, og de hadde null interesse av å flytte seg. Først prøvde svigermor lykken, og de gikk litt til sides. Da vi skulle passere spratt de tilbake i veien, og nå var det Doc sin tur. Ene sauen trampa da illsint og var mannevond mot Doc, som var rask tilbake i bilen. Sau er skummelt for flere enn Tassen.

Fortsatt smilende turlag!

Omsider kom vi forbi og fikk henta stavene, og turen kunne endelig starte. Dette gikk jo lett som en lek. Doc og Tassen løp sikksakk fremst, svigermor og undertegnede holdt baktroppen i lugnt tempo, mens Tonje fløy litt frem og tilbake i mellom alle. Etter noen pauser her og der, og noen stopp for å ta bilder, kom vi oss opp på toppen hele gjengen. Her kosa vi oss med masse mat, boller og frukt, ja, helt til Tassen sin snute fant veien til frukten da.

Toppfolket på toppen!
Liten kjeltring! Jaja, melon er nå bare bra da.

Veien ned gikk stort sett smertefritt, og dagens eneste tryning ble stilrent utført av undertegnede da skoen gled fint over løs grus på en stein. Landingen skjedde sakte og passe mykt på skinka, så ingen større skade skjedd der. Dagens topp var Våsdalsknappen på 1040 moh, og er både barnevennlig og pensjonistvennlig, ergo noe enklere for svigermor og meg.

Det står skrevet i stein!
Gutta boys

Tilbake på hytta var vi så slitne at ett glass vin til middag holdt lenge, og det ble stille fra både Tass og folk ei lita stund. Ikke lenge etter middagshvilen kom det restitusjon i form av litt mer vin, chips og godteri på bordet. Da kvikna vi litt til, og det ble noen omganger yatzy igjen før kvelden innhenta oss en etter en. Sånn det ser ut nå blir det ikke mer forlenging av sykemeldingen pga long covid i alle fall!

 

@docogdask

Topptur og fiskelykke!

Det ble en meget variert frokost i dag da vi er varierte mennesker. Bordet var dekka med brød, masse pålegg, frukt, jogurt, noe vegansk og stekt egg. Eg ble forresten meget positivt overraska av vegansk postei. Vel vel, alle ble mett og god, og det ble litt avslapping og noen turer på do. På dagsorden sto det både fisking og topptur, så vi splitta lag for å dekke over alt.

Klare for kamp – eller i det minste Svangkampen!

Gutta, ja Doc og Tassen, tok med fiskestang, mens vi damene kledde oss for tur. Tonje skal gå fjelltur i Spania om noen uker og må trene til det, da eg ikke svigermor og undertegnede vonde å be. Nå har eg uansett begynt å trene opp pusten etter long covid, så det kunne ikke passe bedre med en tur opp Svangkampen. Vi gikk på med friskt mot, uten å tenke hverken på hvor bratt det var, at svigermor er en voksen dame med korte bein, eller at eg enda sliter litt med pusten.

Denne veien folkens!

Tonje, sprek som få, gikk på med nebb og klør, og en svær ryggsekk, for den må hun venne seg til før langtur. Det gikk ikke langt før bakken ble brattere og stegene høyere, så eg gikk bak beredt på å ta i mot, mens Tonje gikk fremst og hjalp svigermor opp de verste stykkene. Etter litt kamp, litt marsj, og mange pauser nærma vi oss omsider toppen. Den ligger forresten 1149 moh, fra parkeringa er det 590 høydemeter, og tur-retur er det 9,9 km.

En av de mange pust’ene i bakken

Da vi passerte tregrensa sa svigermor stopp, så eg dilta etter henne og satte meg mens Tonje trava ivrig videre. Hun skulle til topps ja. Var topp nok for meg å sitte igjen med svigermor, vi koste oss med frukt mens vi venta. Før vi visste ordet av det var Tonje tilbake, hun fikk selvsagt også litt pause. Da ble det brødskiver, kjeks og kaffe før vi loffa oss rolig nedover igjen. Folk sier at ned er verst, eg synes nå det er greit da det er mindre tungt, men skjønner godt hva de mener.

Joda, det var så bratt, og som du ser tok vi alle det med et smil!

På de verste partiene sto Tonje klar for å hjelpe svigermor, mens eg sto bak, klar for å holde igjen. Men er du klar over hvor sta den dama er? Nei, hun legger seg heller på magen og glir ned, enn å ta i mot hjelp. Hun skal klare seg sjøl ja! «Bare vent til dere er på min alder!» lo hun mens hun seig elegant nedover. Joda, tøff dame, det skal hun jaggu ha! Og nøyaktig tre timer etter vi forlot bilen var vi tilbake.

Lunsj i morgen den der!

Vi kom først tilbake til hytta, hvor vi belønna oss med litt vin og godteri, og like etter kom Doc og Tassen, med en flott ørret! Doc kunne fortelle at Tassen var like stolt av ørreten, hadd passa på den hele veien tilbake. Absolutt fullverdig fiskekompis det. Middagen i dag ble lapskaus etterfulgt av godteri, julebrød og yatzy. En meget fin dag!

 

@docogdask

Fikk jaggu besøk på hytta!

Beklager at det ikke ble noe oppdatering i går, vi var plutselig ikke aleine her lenger. Vi sto opp og gjorde alt som vanlig, med frokost og det hele. Satt ei stund og sløva før vi gikk en halvlang tur med Tassen, hvor Tassen var den som ble mest sliten. Han er ikke noe ivrig på motbakker stakkar. Tilbake på hytta ble resten av fredagens middag gårsdagens lunsj, da med polarbrød til. Helt innafor.

Flokken på rusling!

Mens vi satt her og sløva enda mer kom det bil, vi hørte den fløyta flere ganger på vei oppover og lusks oss ut for å se. Det var svigermor og dattera til Doc som skal holde oss med selskap noen dager her, men det så da nesten ut som de flytta opp hit, for makan til bagasje da. Jaja, da skal vi ikke lide noen nød i alle fall.

Nydelig sol fra blå himmel lokka både oss og litt vin ut på terrassen. Middagen ble også nytt ute i går, svigermor hadde avgjort at det var for fint til å være inne, noe vi andre raskt sa oss enig i. Vi ble jaggu sittende ute helt til skyggen og myggen tok oss. Da var det bare å trekke inn da.

Tonje ble med på tur, og så fikk eg låne litt av håret hennes fordi eg så nesten skalla ut i skumringa!

I stua ble det servert chips av alle tenkelige slag, det dukka opp litt mer vin, og ellers brus og iste i fleng. Aggregatet var slått på, så i bakgrunnen dansa kjendiser på titteboksen mens vi for det meste lo og skravla. På bordet rulla først fem terninger i noen runder yatzy, og deretter så vi tullete ut på hode mens vi spilte kortskalle. Alt i alt en tipp topp koselig dag i går, og nå står dagen i dag for tur!

 

@docogdask

En fryktinngytende dag på hytta!

Doc var ikke overbegeistra for å klatre opp i overkøya i går, så vi tok et annet soverom enn det vi pleier bruke så vi begge kunne lade oss på bakkeplan. Det betød også helt andre madrasser enn de vi er vant til her, hvilket holdt meg våken halve natta. Det trøtte trynet kan heldigvis fikses med DENNE da. Beklagde meg forsiktig om den steinharde madrassa, for eg vil jo ikke snakke negativt om hytta. Den er gull, og vi trives forbasket godt her, ferdig snakka!

Bare Tassen som har sett sau og holder på å drite på seg i det han løper hjem i full panikk!

Doc, på sin side, synes senga han lå i var alt for myk, så han hadde sovet dårlig også. Vel, hva er da problemet? I natt bytter vi bare seng, så kan han sove på den skiferhella og eg på ei rosa sky. Tassen blir på plassen sin, der han alltid trives best. Ja, altså i buret med pledd over, som en undulat. Han blir forbanna og uler hele natta om vi ikke gjør som vi får beskjed om.

Etter en god frokost bestående av egg og bacon tok Doc og Tassen seg en lang tur, sånn at eg skulle få hvile i fred. Tror vi alle hadde godt av det, for eg var ikke akkurat solskinn på formiddagen i dag, ligna mer den dragen som Doc frykter. Da de kom tilbake var Tassen så panisk at han ikke fikk frem et ord, og Doc kunne fortelle at de hadde møtt masse sau på veien, dritfarlig sau! Tassen er nemlig livredd sau…

Ingenting å si på pågangsmotet da!

Neste på agendaen var å fikse et tett avløp under hytta. Kan ikke i min villeste fantasi forestille meg at Doc gleda seg til dette, men det måtte gjøres. Vi har riktig nok ikke innlagt vann, men avløp så vi slipper gå ut for å tømme oppvaskvannet. Doc mota seg opp og krøyp under, mens eg ga velvillig verktøy etterhvert som han skreik. Det verste var når han skulle ut igjen, for det er ikke veldig romslig, og Doc er ikke 17 år lenger, selv om han gjerne vil tro det.

«Nei, nå får det holde for i dag, bare je kommer meg ut herfra!»

Ved middagstider nøt vi en bedre gryterett direkte fra Toro, italiensk sådan, med smurte lomper til. Ble da mett om ikke annet. Lot maten sige ei lita stund, og fylte på med chips og seigmenn. Nei, dette gikk ikke, vi kunne ikke sitte på ræv og dytte i oss hele tida, så vi gikk en tur. Ikke fryktelig langt i følge mange, men likevel mye lenger enn vi pleier. Og det var deilig! Det beste? Long covid begynner endelig å avta nå!!

 

@docogdask

På tur uten bobil!!

I morges hadde eg virkelig lyst å sove lenge, dra meg så langt ut på morgenkvisten at kvisten knakk. Det gikk dog ikke, for Doc hadde planlagt ny pensjonistutflukt for oss. Da var det bare å stå opp. Det ble ikke noe fancy frokost med egg og bacon, så eg varma meg noe middagsrester som ikke ville overlevd stort lenger, og Doc gølva to brødskiver. Jada, Tassen fikk selvsagt smake.

Så sosiale som vi er, så var jo dette mest hyggelig da!

Nå var det ingen dagstur som sto på agendaen, så her måtte det dusjes og pakkes, og kjøleskapet tømmes for åpne påleggspakker. Vanligvis er det såre enkelt å dra på spontanturer, for det er liksom bare å forflytte alt ut i bobilen. Men denne gangen var det ikke bobilen sin tur, vi skulle nemlig på hytta, og da måtte alt pakkes litt bedre.

Merkelig å se det på nært hold egentlig…

Tok ikke lange tida, og heldigvis kom en kompis av Doc innom så eg fikk litt bedre tid uten stress og mas, og plutselig var vi klare til å dra uten noe nebbing. Vi måtte ta to biler et stykke, for svigerfar skulle låne ene bilen noen dager, dermed kjørte vi via Odalen. Grei vei opp til Stange, og det gikk radig unna, ja så radig at vi fikk en prat med to hyggelige konstabler. Vel vel, intet å gjøre med det, er ene og alene den som kjører sin feil.

Gjett hvem som skal slappe helt av noen dager her!

Videre gikk turen til Øyer hvor vi fikk fanga litt mer mat og en markboks til evt fiske, og videre forbi Tretten hvor vi fylte bensin til aggregatet og tok en titt på den kollapsa brua. Skrekkelig syn der altså. Siste etappen gikk smertefritt opp fjellet. Det alle sier at det er sunt for kropp og sjel å være på fjellet, det er nå så som så, for her har både sjokolade, chips, seigmenn og fyrstekake gått vekselsvis på høykant siden vi parkerte. Men det skal nevnes at vi slapper ordentlig av da, og Tassen stortrives her.

 

@docogdask

Blir vi et eldre ektepar?

Dagen starta som dager flest for oss sjuklinger, Tassen fortalte meg at frokosten var klar, og nede sto Doc stolt med egg og bacon hvilket gikk på høykant. Vi hadde store planer i dag, så det var bare å hoppe i pengesløseren og spyle oss i tur og orden. Eller, store planer er å ta i, Doc skulle til legen, og eg skulle på apoteket. At begge to dusjer koster nesten like mye som en pakke snus nå, men da føles ikke DENNE så dyr plutselig. Se alltid det positive i alt!

Gubben og gamla på vift

Vi kjørte sammen til Kløfta, så til hver vår side i alle kryss, og han parkerer der eg peiker. Min andre halvdel gikk til legen, mens eg luska meg rolig inn på apoteket med uvillige hofter. Det var denne hostesafta da vettu, Solvipect comp, en sånn en på blå resept. Neida, tror du de hadde den inne da? De får den ikke inn før litt ut i september. Satte meg litt furten ut i bilen igjen, og ikke lenge etter kom Doc også, med en bomullsdott i armkroken.

Gubben venter lydig mens gamla er på apoteket

Han hadde fått gjort de han skulle, men var med på å stikke til Jessheim og sjekke apoteket der. Kort fortalt, både Boots og Vitus var tomme, og kunne ikke forvente den inn før ut i september. Da får eg rasjonere den skvetten eg har igjen og heller hjelpe meg med jæger, gjør nesten samme nytten da. Det vil si, den gjør ikke store nytten, men det blir litt morsommere å hoste i det minste.

Skulle ikke ha mye, både kørj og kofferter fulle av varer da…

Når vi likevel var på Jessheim og hadde antydning til ekstra energi ville vi sjekke ut nye Rusta. Skulle ikke ha noe, så vi tok bare ei lita kørj. Ved kassen var vi tomme for ledige hender, men bare fornuftige ting da, eller litt fjas, og to små kofferter til Dublinturen. Etterpå stakk vi innom Biltema og etter noe dill dall Doc trengte, her trengte vi pause da Doc også sleit med beina. Vi lot vi oss friste av kaféen.

Mest på pur f, men så er den jo god da!

Må si vi følte oss som noen ordentlige pensjonister der vi satt, eller i det minste som et eldre ektepar. Dårlige til beins begge to, drar sammen til lege og apotek først, for så å sitte på kafé, og det før middagstid. Til sist i dag skulle Doc fylle tanken mens eg handla, og da kunne eg ikke dy meg, kjøpte med hjem fyrstekake for å gjøre denne pensjonisttilværelsen fullkommen. Doc bare rista på hode og mente vi trengte portvin for å få den der ned!

 

@docogdask

Prøvde en TikTok trend!

Som vanlig var det Tassen som vekka meg i morges, og da vi sto opp satt han og grynta om frokost. Det ble noen feite og gode arme riddere, og selvsagt fikk Tassen smake en liten bit. Ja, han er bortskjemt, hva så? Vi lot maten sige på sofaen ei lita stund, og etterpå dro Doc til legen. Da benytta eg meg av sjansen til trening, det vil si, eg har fått et program av legen for å trene opp pusten etter long covid. Minner om trim for eldre, så magemusklene fikk da kjørt seg.

Stå opp! Stå opp! Stå opp! Mat snart?

Til middag i dag ville eg prøve en ny trend, det vil si, en rett som halve TikTok roser opp i skyene. Eg lovde på snap å dele oppskrift om den ble vellykka, så siden eg ikke brant ned huset legger eg ut oppskrifta her. Bare for å ha det sagt, man må like tomater og ost, for det er en del av smaken.

Like spent på om kjøkkenet skulle ta fyr, som på om dette kunne bli vellykka.

1 pk baconterninger

2-3 porsjoner spagetti

200 g fetaost i blokk

2-4 fedd hvitløk, ta mer om du liker mer

250 g små søte tomater

Ca 1 dl olivenolje

Salt, pepper, oregano, chili etter smak og behag

Sånn ca skal det se ut før ovnen.

Hadde litt olje i bunn av en ildfast form og la osten midt i, tomatene og hvitløken rundt, mer olje og krydderet over, og rørte litt rundt. Satte det i ovnen på 200 grader i 30 min. Mens eg venta kokte eg spagetti og stekte bacon.

Ser jo nesten proft ut dette vel.

Etter 30 min var både osten og tomatene så myke at eg kunne smashe det med en gaffel. Rørte sausen godt først og vendte spagettien lett inn i sausen. Da var det bare å ause på tallerkenen, og toppe med sprøstekt bacon. Og tro det eller ei, men dette var like godt som det var enkelt! Tolk det som du vil… Vi ble i alle fall stapp mette!

 

@docogdask

En dag uten Doc

Som en del sikkert skjønte etter gårsdagens innlegg var det ikke mye å skrive hjem om i går, vi gjorde absolutt ingen ting. Loffa noen runder med Tassen da. Det vil si, vi orker ikke gå så langt enda, så det blir 4-6 kortere turer daglig. Han elsker jo dette, for han får litt panikk av lange turer selv. Er nok sant som de sier, en hund blir som eierne.

Dagen i dag starta med en ivrig Tass som skulle ha meg ned til frokost, enda Doc ikke hadde noe mat klar. Vi fikk ikke sitte lenge før Tassen sa klart fra at vi måtte ha mat. Er han som styrer når vi spiser her, og man kan faktisk stille klokka etter han. Siden vi er blitt så sjukt gode på restemat fylte vi noen hotdogsbrød med ost og skinke og varma de i toastjernet. Enkelt og godt, og Tassegodkjent.

Kjører full komfort, kjolen har til og med lommer! Er forresten arvegods.

Doc dro i et møte, så eg og Tassen måtte klare oss selv i dag. Håret mitt så ut som det var drukna i brukt matolje, så eg tok en dusj. Det skulle eg aldri ha gjort, for ifølge VG kosta den dusjen 53 kr. Da kunne eg like greit sløse litt mer og satte på ei maskin med klær. Storkar vettu.

Mens eg venta på klærne satte eg og Tassen oss ut, og med oss hadde vi den høyt frykta hårbørsten, samt ei bøtte med godbiter for godvilje. Han er blanding mellom ål og aspeløv når pelsen skal børstes. Når eg holder et knippe godbiter inni hånda mi rett fremfor nesa hans får eg tatt tre drag, før han går fullstendig amok mot børsten. Men han klarer ikke bite den heller, for den stikker i kjeften, og Tassen blir enda mer forbanna.

Vet ikke om det er mord i det blikket, eller bare lettelse over å være ferdig med børsten. 

Ja, du skjønner tegninga, det krever tid og uendelig med tålmodighet. Før vi var ferdig hadde Doc rukket både møte, butikken og å parkere hjemme. Da nærma det seg til og med middagstid, så Doc fiksa oss fiskepinner mens eg hang opp klær. Og resten er historie, eller i det minste sofa og tom stirring på noen repriser. Jo, Huskestue er tilbake på tv nå da, det er jo underholdende at folk får strøm!

 

@docogdask

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top