Er blå-tirsdag en greie?

Jaggu har dette vært ei lang uke gitt, i alle fall føltes det sånn helt til eg oppdaga at det ikke er mandag, men tirsdag i dag! Vi kom hjem i går kveld, så da er det jo klart at dagen i dag føltes som mandag. Vel vel, det gikk i samme tralten på jobben, litt kaffe og litt jobbing, og formen har vært helt topp i dag. Bare velstand etter ei helg på Vestlandet.

Gastrogull! Jepp, chips med gastromat!

Etter jobb stakk eg innom butikken for å fylle opp kjøkkensortimentet vårt litt. Handla egentlig bare inn litt diverse middagsretter og tannkrem, fornuftig kombinasjon der tør eg påstå. Hjemme hadde chipsen med Gastromat kommet, og Doc klarte ikke styre sin begeistring. Han åpna en pose med en gang. Joda, den sto til forventningene, mye krydder og en ettersmak av grønnsaksbuljong.

Helt nydelig vær til langt ut på ettermiddagen!

Doc fikk velge middag i dag, og det ble pastagrateng. Helt greit, for det er enkelt å lage. Godt var dette. Etter maten ba eg han sette på ei maskin med klær, for nå begynte det å hope seg opp, og eg kjente et snev av overskudd. Mens vi venta gikk vi ut i godværet. Ja for her har det vært så varmt og fint at vi måtte utnytte det.

Doc fikk fiksa døra på bobilen, for der har tydeligvis ene dørhengsle knekt. Håper han snart fikser vindu på passasjersida også, for det går ikke å åpne mer enn åtte cm. Og så kom det besøk, veldig trivelige mennesker som hadde med godterier til både oss og Tassen. Og da det nærma seg tid for å ta kveld hadde vi begge glemt de nyvaska klærne. Spørs om ikke den blir vaska på nytt i morgen ja. Nå har vi straks fullført første posen med Gastromat chips her, og joda, den er en god lørdagskveld verdig!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Den lange veien hjem

Vi var fortsatt mett da vi la oss i går, kan ha noe med inntak av chips på kvelden å gjøre det da. Men godt å legge seg i vater etter en  lang og fin dag. I dag sto vi opp til kokt egg hos mamma og pappa, så vi kledde oss i en fei og gikk inn til de. Spiste oss ordentlig god og mett, igjen ja, for i dag skulle turen gå tilbake over vidda.

Vi rakk frem til pumpa før det var tomt ja!

Første stopp ble alt etter 3 km, Doc så et kjent ansikt han bare måtte hilse på. Og neste stopp etter 3,8 km nøyaktig. Vi måtte ha diesel, men på Sletta var pumpa i ustand. Vi ble stående og preike litt med kjentsfolk der også, før vi farta videre til Bergen caravan hvor vi fylte tanken.

Legg inn et stopp her om du skal over vidda!

Nå var vi fit for fight både vi og Gamle Røver, så vi kjørte i ett strekk til Eidfjord. Her meldte sulten seg igjen, så vi ville teste restauranten Burger og Brus. Her så burgeren faktisk ut som en reklameplakat, og den smakte himmelsk. Absolutt å anbefale. Vi kjørte videre, og havna bak sinke etter sinke. De fleste var vanlige personbilen, eneste de hadde til felles var at de lå i 60 uansett fartsgrense, og ingen hadde lært å bruke speil.

Det ble ikke flere stopp for annet enn dopauser. Når Doc vrengte av for å ta noen minutter på kontoret, tok eg med Tassen ut så han fikk markere litt og slippe noen bomber. Det ble forresten påfyll av kvikklunsj og brus på Flå, og ca kl 19 svingte vi inn på gårdsplassen her. Vi rakk å rydde inn det viktigste før premieren av Robinsonekspedisjonen, og dusjen får vi ta etterpå.

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Konfirmasjon

Det ble familietid i går, så da uteble bloggen. Noen ganger er det greit å ta en pause, og i går var en sånn dag. Nå skal det nevnes at eg var passe sliten også, uten å skjønne helt hvorfor. Eg prøvde å stå opp fem ganger, og en av gangene sovna eg sittende i senga. Fortsatt like trøtt kom eg meg da på badet, og fikk på meg klær til slutt.

Ute var det et nydelig vær, riktig så sommerlig, så det ble shorts og singlet. Vi ble egentlig bare sittende i sola ei god stund, prata om viktige ting som skille på føttene og sånt da. Og gemalen til leieboeren stekte vafler med bacon. Muttern og fattern var på farta, så vi stjal resten av baconet fra frokosten. Når de kom tilbake og skulle kose seg med egg og bacon til lunsj ble det bare egg på de. Alt som normalt egentlig.

Staselige vettu, ja dette var før maten. Eg har Nordhordlandsbunad for de som lurer.

I dag hadde eg mer energi, og godt var det, for nå var det konfirmasjon. På grunn av corona hadde konfirmantene fått et tak på antall gjester, så da reiste nærmeste familie og besteforeldre i kirka for å se seremonien, mens vi andre satt i sola og venta. Joda, vi dusja og fikk på bunader og dresser, så vi var klare til de andre kom tilbake.

Måtte ha med et bilde med leieboeren og gemal også, siden hun nå er tilbake på gjesterommet. Eg og leieboeren er tantene til konfirmanten.

Konfirmanten skulle feires på løo, ja altså det østlendinger og byfolk gjerne ville kalt låven. Der var det dekka og pynta pent med lyserosa, og maten var et moderne koldtbord med innslag av tapas. Vi hadde egentlig spist oss alt for mett på den gode maten, men så dukka det opp et nydelig kakebord også.

Vi klarte da å gjøre et greit innhugg i kakebordet også, for kakene var så flotte og gode at vi ikke kunne dy oss. Bunaden som var på det strammeste alt før maten, sto i alle fall på spreng etterpå! Alt i alt en veldig fin konfirmasjon, og konfirmanten var selv godt fornøyd med dagen.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Ville Vestlandet!

Jepp, det ser faktisk ut som vi bare skal være først på badet annenhver dag her, for i dag var det eg som vant kampen. På jobben gikk det unna, holdt nesten på å glemme kaffen, men fikk da omsider i meg en kopp. Nå skulle eg ikke jobbe full dag, for vi skulle jo fyre opp Gamle Røver og røyklegge en fjellovergang i dag.

Etter jobb gikk turen kjapt hjemom hvor eg skifta klær og røska med meg sminketaska, som forøvrig inneholder alt annet enn sminke, og kasta meg ut i bobilen. Tur var alt vi tenkte på her! Doc hadde hatt et ærend, så han var alt kommet hjem, og satt mer eller mindre klar i bilen.

En av dritepausene. Denne gangen var Doc kjappere enn Tassen.

Selv om vi kom oss avgårde tidlig måtte vi raskt stoppe, for Røveren var tørst. Etter noen liter diesel var alt klart, vi ga gass vestover, og neste stopp ble like etter Flå. Der sto Hanne og lufta hunden sin, så vi måtte slå av en prat henne. Lenge siden sist, så det var veldig koselig.

Utrolig nok har det ikke vært så mye trafikk i dag, men vi har selvsagt hatt noen minutter bak bilister som kanskje burde vært fotgjengere. Når maksfarten er 50 i 80 sona er kanskje ikke trafikk din greie. Men været har vært upåklagelig, like før vidda klarna det opp, og siden har vi hatt sol.

Fint over vidda nå!

En liten handlerunde måtte til på Ustaoset, for vi hadde glemt å ta med noe spiselig og væsketilførsel, og Tassen var pissetrengt. Og like før Voss var det dritepause for Tassen, men her lukta det så mye tispe at tror du ikke pupertetslusa Tassen klarte å dra meg rett på ræv da?!? Joda, gikk bra. Nå begynner vi å nærme oss heima (Radøy ja), og der venter loff og reker til kveldsmat hos mine foreldre.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Klar for tur igjen!

I dag sto Doc opp først, så eg kom 10 min for seint på jobb, men det får gå. Eg var i kjempeform og tida gikk relativt fort i dag også, det hjelper på at det er mye å gjøre om dagene. Kaffen smakte uten å brenne tunga, for eg hadde med iskaffe, fikk ekstra energi av denne HER, og med pod på øret fantes der ingen problem.

Etter jobb stakk eg på senteret på Kløfta igjen, hadde i dag to ærend. For det første måtte eg prøve å få bytta den parfymen eg kjøpte feil i går, uten å fremstå som en «Karen». En «Karen» er et uttrykk amerikanerne bruker om folk som klager unødvendig, og gjerne skaper seg tussete over ting de mener er urett, men som i virkeligheten ikke er urett. Selvsagt hadde de ikke inne den eg egentlig skulke ha, så eg fikk pengene tilbake, og de takka for at eg sa fra så de kunne fjerne testen og unngå at flere kjøpte feil.

Gutten i prøverommet! Ja Doc altså, med litt Tass på sokkelesten.

Etterpå møtte eg Doc på Dressmann, for det er nemlig ikke bare mine klær som krymper i skapet nei. Doc trengte et nytt pent antrekk, så da var det på tide for han å dra seg inn på et kjøpesenter. Det er jo ikke noe han gjør ofte frivillig, men nå ville han selv, da bistår eg gladelig. Han fant et kanonstilling antrekk som gjorde meg litt ekstra stolt over gubben min, og eg skal se om eg får noen til å ta et bilde av oss i konfirmasjonen i helga så dere får se!

Doc tar det praktiske som vann og sånt, mens eg klargjør bodelen, teamwork på sitt beste når vi skal på tur!

Hjemme slukte vi noen pølser før vi begynte å pakke, for i morgen starter vi bobilen og setter snuten vestover. Det er konfirmasjon i familien, og muttern har egentlig sagt vi kan sove inne, men vi har så lyst på en bobiltur at vi tar Gamle Røver. Vi gleder oss som unger begge to, er blitt så glad i denne vesle gamle bilen vår.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Sulten og sur!!

Må bare advare deg som leser dette innlegget, for i dag ble eg sur, så det kan finnes spor av sarkasme her. Dagen starta egentlig jækla bra, eg kom meg opp før Doc, og stempla inn en halvtime for tidlig på jobb. Brant kjeften på kaffe, men det var mye å gjøre, så tida gikk egentlig greit unna. Ikke noe særlig smerter heller, eg var faktisk i kjempeform tross svidde gommer.

Nå som alt var på stell var det tid for å fylle på litt i hjemmet, og siden eg ikke var daukjørt stakk eg innom senteret på Kløfta. Først innom Cubus’n, for eg trenger ei ny litt penere bukse, og nå hadde de fått inn så mange. Raska med meg fire forskjellige halvfine svarte bukser, og en pen genser bare fordi den var billig, og gikk målretta inn på prøverommet.

Fire fine bukser til noen andre enn meg.

Første for kort, andre for kort, tredje for kort, og jaggu fjerde også. Er du klar over hvor feit man ser ut når man har litt ekstra lår i for korte bukser? Sjekka på nettet, og Cubus har stort sett bare en lengde hvilket er høyvannsbukse for veldig mange av oss. De to fineste HER og HER om du er maks 165 høy! Og forresten så gadd eg ikke prøve genseren fordi eg var skuffa.

Sulten og sur gikk eg videre på Normal, måtte ha litt diverse, dusjesåpe og deodorant blant anna. Her fant eg, ja for første gang, en billig parfyme som faktisk lukta godt, så eg røska den med. Betalte, og løp igjennom Rema før eg kjørte hjem. Åpna parfymen for å vise den til Doc, og tror du ikke det var en annen enn testparfymen som hadde stått fremfor der da? Eneste vellykka vare eg fikk med hjem var hygieneprodukter og sjampinjong! Ble i alle fall ikke overforbruk!

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Egentid du liksom…!

Ny dag nye muligheter! I dag lot eg Doc gå først på badet, eg var rett og slett for trøtt til å løpe om kapp. Sov et godt kvarter ekstra, og ble nok en smule mer opplagt der ja. Kom meg likevel tidsnok på jobb, fylte opp kaffekoppen og vannflaska, slukte en sånn HER, og satte i gang. Ja, for nå må eg skjerpe inn brusinntaket igjen, er redd det er grunnen til noen av smertene.

Joda, ganske så riktig, etter to dager uten Pepsi max er faktisk magen bedre. Pokker og! Men da blir det bare mer å glede seg til i helga i det minste, både Pepsi max og chips. Så eg hadde altså ikke noe mageknip på jobben i dag, og pms er i ferd med å gå over igjen. Da krysser eg fingrene for at ujevn pms som bivirkning av vaksina er i ferd med å gi seg.

Tror nok en del nå har fått med seg at eg er glad i fisk, så når eg får bestemme…

Vel hjemme ble eg møtt av en dritetrengt Tass, og ingen mann. Doc ble sein hjem fra jobb i dag, men det hadde han sagt fra om på forhånd. Eg tenkte jo som gressenker ofte gjør, egentid og serier på Netflix!! Men neida, da eg ringte for å høre hvor han var fikk eg til svar at eg kunne starte på middagen. Greit, skulle eg lage middag måtte det bli fisk!

Fiskeburgere og røsti poteter var alt kjøpt inn, og gulrøtter hadde vi, så det var bare å sette i gang her. Fant jaggu en pose Hollandaisesaus fra vår gode medhjelper Toro her også. For de som nå tenker «wow så bra, kjøttfri middag!» kan vi meddele at det var bacon i fiskeburgerne. Doc parkerte i det eg slo av platene, kunne ikke vært bedre planlagt, men eg kunne fått mer egentid da. Maten smakte himmelsk, og eg sovna på sofaen.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Skal sommeren ende sånn?

Eg som skulle bli flinkere å poste blogg litt tidligere på kvelden, og nå er det snart leggetid igjen. Det får stå sin prøve, tror kanskje mange har blitt vant til mine seine innlegg nå. Sommeren har jo bydd på lange ettermiddager og seine fine kvelder, så vi får krysse fingrene for at de fine kveldene fortsetter utover høsten.

Var nok litt ekstra tungt å stå opp i dag, for ikke bare er eg tilbake i full jobb, Doc er også tilbake. Det betyr jo da selvsagt at vi må sloss om badet om morgenen, så den første som kryper ut av dyna er sikra dassen. Jepp, eg krøp ut av dyna et kvarter tidligere enn vanlig, og utrolig nok var badet så og si klart når Doc kom trampende ned trappa litt etterpå.

På jobben fortsatte magesmertene i samme skala, men eg klarte til en viss grad å overse det, for eg hadde masse energi. Det begynner også å bli litt mer å gjøre, så dagen går litt fortere nå. Ja i tillegg til de vanlige doturene, så går tida på jobben fort. Livet leker!

Så blid da, helt til eg smakte på det…

Etter jobb skulle eg ta meg av handlinga i mot at Doc lagde middag. Eg tenkte å være litt hyggelig da, så eg kjøpte litt forskjellige fiskemiddager, og en pizza. Jepp, Doc valgte pizzaen i dag gitt, ingen bombe der altså. Til dessert hadde eg kjøpt jordbær, for butikken hadde flere svære skilt som lovde svenske jordbær. Skuffelsen var stor da eg etter pizzaen oppdaga at det bare var polske bær uten smak, bare litt sur. Kanskje vi nå har spist årets siste skål med jordbær og fløte?

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Eg kan hvis eg må!

Du vet hvordan fjellreven jakter i snøen? Han ser an hvor det buler, tar sats og gjør et byks hvor han borer overkroppen med frambeina først ned i snøen. Akkurat sånn var det Tassen vekka meg i dag. Hoppa rett på bringa mi og planta framlabbene rett i meieriet så eg våkna med et brøl. 

Det var bare å surre på meg morgenkåpa og krype ned trappa med Tassen på skuldra, for han går ikke ned trapper må vite. Oppover går i nøden, f.eks når han skal samle flokken til frokost, men nedover er farlige greier uansett hva som enn måtte lokke. Shortsen på bilde under finner du forresten HER om den er av interesse, meget god!

Lå her og syntes synd på meg selv med pms og greier, og shorts fordi eg nekter gi opp sommeren og den er god mot magen!

Etter en frokost bestående av egg og pølser ble eg liggende på sofaen ei stund, men lovde å stå for middagen. Doc også, men ikke like lenge som meg, han ville rydde både her og der i dag. Nei noe måtte eg og omsider gjøre, så eg begynte etterhvert å rydde litt eg også, ja etter eg hadde sittet en time i sola uten å få så mye som antydning til Birkenstockskille! Vel, litt rydding, en dusj, så var det tid for middag. Siden Doc er mindre begeistra over Toro sin spagettisaus måtte eg improvisere.

Freste noe kjøttdeig og satte spagetti på kok. Deretter lagde eg jevning i steikepanna fra kjøttdeigfettet, med litt hvitløk, salt og pepper, en god desj melk, en god desj spagettivann, og kokte opp. Kjørte så på med masse baconost, hadde i kjøttdeigen, og kokte opp på nytt. Voila! Kjøttdeig og spagetti med improvisert ostesaus! Eg kan hvis eg må! Siden har eg lagt på sofaen ja.

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Bivirkning på vaksina!

Helg er aldri feil. Det å vite at man ikke trenger sette alarmen på, at man kan sove litt lenger, og heller våkne av en overivrig Tass, det er toppers! Som vanlig var Tassen ivrig da han kom opp i dag, hoppa rundt i senga og skreik at eg måtte stå opp. Ja, for han vet det at når flokken er samla venter det frokost og rester.

Eg lå for det meste på sofaen i dag (grunnen står lenger ned her), mens Doc var ute og vaska bilene. Han har gnikka og gnukka innvendig så alle tre bilene nærmest ser ny ut. Er flink gutt det, eg klager ikke. Joda, eg har bidratt litt her og der eg også, men langt fra like effektiv som Doc. Da vi var ferdige med alt som skulle gjøres fyrte vi bålet og kosa oss med spekepølse og et glass godt. Vel fortjent!

Måtte nyte det vi tror er siste sommerkveld!

Nå har det seg sånn at eg har fått en bivirkning på vaksina, ikke noe farlig, men ganske vanlig visst nok. Og ja, får eg tilbud om tredje dose takker eg likevel ja uten tvil! Det er rett og slett uregelmessig pms. Eg som ikke har hatt mensen (for å si det rett ut, her kaller vi en spade for en spade) på snart sju år har hatt den ca annenhver dag siste to-tre mnd. Nei dette har ikke vært noe problem, bare drit kjedelig.

Legen sa det ville vare maks tre mnd, så nå er det siste innspurt. Joda, det merkes! At pms kan virke inn på crohns er ingen ny viten, og det får eg merke så til de grader. Her har det vært mageknip og pms smerter som aldri før, eg kan faktisk ikke huske at det var så vondt å ha mensen. Heldigvis kan eg regne med at dette snart er over, og det forklarer samtidig hvorfor eg ble så dårlig torsdag og i går.

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top