Slått av hverdagen!

Som en 2”4 i bakhode traff hverdagen meg. Skjønte ikke bæret da alarmen gikk i morges, snudde ræva til og sov videre i håp om at den skulle stilne. Da den for andre gang kimte langt inn i øregangen spratt eg opp, mynten hadde falt ned, og eg var livredd for å komme for seint. Løp ned og gjorde meg klar i en fei, før eg løp ut døra barfot i slippers. Oy, de skoa blir feil på lageret! Snubla inn igjen, fikk på sokker og vernesko, og satsa på at nå var eg klar.

Mange på jobben har nok ferie enda, det var rimelig skralt på parkeringen. Greit, eg hadde null planer om å stresse uansett, og loffa inn til stemplingsuret. Derfra via den kjente og kjære kaffeautomaten, før eg ankom avdelingen min og ble møtt med et par smilende «Hei!». Da var vi i gang. Logga på pc’en og fant raskt igjen krakken eg har brukt til avlastning de siste åra, nettopp pga disse smertene eg trodde kom av crohns. Er jo derfor eg ikke sjekka det før nå.

Overlevde såvidt hverdagen!

Vel vel, det var godt å være tilbake, stå opp tidlig, få inn rutina igjen og føle meg litt nyttig. Tror det er viktig for de aller fleste, nettopp det å føle seg nyttig, det å kunne bidra til samfunnet. Selv hadde eg nok fått flere diagnoser om eg ikke hadde hatt jobben å gå til. Sånn egentlig burde eg ikke jobbe før eg får sålene, men eg fikser ikke å gro fast i sofaen hjemme, da drar eg heller på jobb og prøver litt forsiktig. Krysser bare fingrene for at eg holder ut uka!

Etter jobb havna eg på sofaen, men det var vel verdt det, absolutt! Har vært ute på trappa mellom regnbygene, det lille vi får av sol nå skal fanken ikke gå meg hus forbi! Doc har vært effektiv mellom bygene, han har nemlig sørga for at vi kan fricampe mer, med splitter nye solceller på bobilen. Litt sånn altmuligmann han der, flink er han, det skal han ha! Og i kveld har svigers vært innom på skravling og latter, og jaggu hadde de med hjemmebakst også. Men nå trengs all søvn eg kan få før morgendagen!

 

Snap / Insta

Rart at det er over…

Litt av en sommer! Kort oppsummert har dette vært en bedriten sommer. Vårtegna kom ikke akkurat som perler på ei snor. Juni var flott, men et blaff i vinden, for juli var mer som perler for svin. Om to dager er det august, sommerens søndag. Hvor været vanligvis er så ustabilt at man bare er hjemme og glor på TV, sånn at høsten ender opp med å bli for lang. Ja, nå høres eg negativ ut, men sånn er det. Vi lever for sommeren, og i år varte den i tre uker i juni.

Vi var jo faktisk tre generasjoner på festival i Skjåk i år! Mamma, Tonje og meg!

Joda, vi har jo hatt det fint også, selvsagt har vi det. Ferien starta i den gode gamle bobilen. Vi dro først til Flismoen på midtsommerblot med Norsk Redneckforening, hvilket var storveis. Derifra gikk ferien videre hvor vi møtte en annen gjeng, kjørte land og strand, over fjell og krøtterstier, og fikk se mange fine steder både med og uten mygg. Etter noen suverene dager på Toftemo turiststasjon var det duka for årets happening, countryfestival i Skjåk.

Vakkert bilde av meg på vei opp på en stein på Omlidstranda, tatt av ei god tante. Helt normalt.

Det dårlige været starta i Skjåk, men la ingen demper på festen. Slitne som få dro vi derfra søndagen, og etter ei natt på veien endte vi opp hjemme. Clutchen på gamlebilen ville ikke like langt som oss, så vi smalt på stortromma og fikk tak i ny bil i all hast. Den bilen fikk oppleve harryhandel og Omlidstranda før vi oppdaga fukt, og dermed var vi i gang på finn.no igjen. Nå fikk vi også solgt den gamle, og det ble en enda nyere bil igjen. Karina og Ståle meldte seg frivillig for å bli med og hente den.

Jepp, jenter 12 år på leirskole! Da vi skulle hente ny bil – igjen.
Et litt bedre beskrivende bilde fra sørøstlandet kanskje.

Vi fant litt godvær på sørøstlandet, hvor vi tilbrakte noen gode dager sammen før vi skilte lag. Det ble ei natt på Sutøya som vi har stirra lengselsfullt etter i over åtte år på våre turer til ville Vestlandet, og derfra gjorde vi et byks opp til Trøndelag til gode venner. Her ble vi noen dager, og vi kosa oss maks! Men alt har en ende, og vi begynte på turen hjem igjen. Det ble bare ei natt på veien, hvor vi trossa både mygg og knott uten hell med fiskestanga.

Go’gjengen på etagilde! Trøndelag leverte, folket også!

Siden vi kom hjem har det vært surt og kaldt, og ned i 7 grader på kveld og morgen. Da er det bare å sove bort sumarnatta og krysse fingrene for bedre ferie neste år, for i morgen er det tilbake på jobb. Siste uka har eg vært sykemeldt, eg skal ikke belaste føttene pga betennelse i begge hælene, så eg må si meg spent på morgendagen. Skal bare jobbe 50% denne uka, så eg gjør uansett et ærlig forsøk. Selv en amputert ferie fortjener et «takk for laget», for når vi ser tilbake nå, så har vi virkelig kosa oss masse med mange gode mennesker!

 

Snap / Insta

Meget folksom lørdag!

Trodde seriøst eg våkna grytidlig i dag, for Tassen hadde ikke kommet opp for å vekke meg enda. Sto opp og så nevøen min fortsatt var i drømmeland, så eg gikk stilt ned. Der var Doc i gang på kjøkkenet, mens leieboeren og gemal var ute i morgensola, så eg gikk bare i gang med morgenstellet. Fikk da øye på klokka, ikke den tatoverte som alltid er fem, men den andre. Den lyste 9.17 imot meg, slettes ikke tidlig i hele tatt.

Frokosten var aldeles nydelig, hvilket skyldes Doc’s feilkjøp. Han hadde nemlig hanka inn røykt bacon, det vil si; han sa han selv hadde kjøpt feil. Kan muligens være undertegnede da det er eg som har stått for kolonialvarene på våre siste harryturer. La gå, både eg og gjestene likte det, så får det heller være at Doc ikke var helt fornøyd.

Jepp, dette kan ha vært årets siste sommerdag her…

Etter frokost gikk vi alle ut igjen, det var et nydelig vær vi ikke ville gå glipp av. Mens vi sto der kom det noen syklister forbi raske som uvær, og vi flira litt og tenkte «noen tror de er proffe». Så kom det fler, og fler, og følgebil, og følgemotorsykkel. De var ganske så mange faktisk. Hm, var det et ritt kanskje? Vi fikk se de hadde nr på ryggen og skjønte tegninga, noe som kunne by på utfordringer da gjestene skulle kjøres til toget.

Leieboeren kjørte selv bort til Kløfta, og vi kom oss greit forbi noen syklister. Ved rundkjøringa på Borgen var det folksomt, men vi kom oss forbi. Eg ønska nevøen lykke til på Norwaycup før eg vendte snuten tilbake aleine. Da eg kom til Borgen fikk eg beskjed om å kjøre via Nybakk da veien her var stengt i retning hjem. På Nybakk fikk eg vite at det var Nordic Master i Tempo, og at eg måtte vente, deretter legge meg bak en følgesykkel og ikke forstyrre utøverne.

Hehe, tenkte jo litt på leieboeren som hadde passert noen på vei bort, men tror ikke de ble så forstyrra da. Skal de ha et ritt på vanlig trafikkert vei må de jo skjønne at ikke alle har fått dette med seg. Vel vel, det gikk da unna bak disse syklistene, de lå i 50-70, sinka ikke stort. Og vel hjemme satt Doc og datter Tonje på trappa, da ble det enda mer skravling selvsagt, og bespisning av is. Da hun dro ble det burger, snacks og TV-kveld her, hvor vi har lagt som to deiger til heving på sofaen. Perfekt lørdag!

 

Snap / Insta

Leieboeren er tilbake!!

Sto opp i morges uten å helt klare å se an dagens vær, og blei dermed sittende i morgenkåpa i håp om å finne ut dagens bekledning. Uten å vite bedre tok eg turen innom dusjen, og da eg etterpå måtte åpne både vindu og dør for å lufte ut endte eg med DENNE. Dro i gang dagen med en feit omelett med både bacon og pølser, og satte meg ut på trappa for å nyte sola. Det skulle eg ikke gjort, da åpna nemlig himmelen seg.

VaskeDask godt i gang!

Nei, det var bare å begynne å virke, vi venta gjester og huset så ikke ut. I ferien har vi gitt blanke, vi var opptatt av å reise vi vettu. Heldigvis har vi aupair’n til å hjelpe oss med gulvene, så eg måtte bare rydde, tørke støv og vaske badet. Krevende nok det når man er klinisk lat og har mest lyst å ligge på sofaen hele daten. Vel vel, eg satte i gang med det mens Doc dulla mer med bobilen. I dag skulle han ha feste til markisebeina på veggen på bobilen så Tassen ikke river ned markisa med båndet.

Da vi fikk sms om at gjestene hadde passert Hønefoss hadde været nok en gang snudd, og det gjensto bare å lage mat. Siden eg hadde lovd de taco var det bare å sette i gang. Mye som skal både kuttes og steikes til fem voksne mennesker vettu. Gjestene våre er ingen ringere enn selveste leieboeren (ja, fortsatt søstra mi), nevø, og gemal. Nevøen min skal spille norwaycup til uka, så de benytta seg av muligheten til en visitt, hvilket vi setter pris på. Nå har vi fått i oss både taco, smågodt, donuts og chips, så nå er det vel på tide å sove det av oss.

 

Snap / Insta

Ultralyd og shopping!

Fikk aldeles ikke sove i går kveld, siste gang eg titta på klokka var den passert to. Det hjalp heller ikke på søvnen å vite at eg skulle opp før fuglene rakk fise, gjorde det vel bare verre. Da klokka ringte i morges viste den 7.00, og trynet mitt så ut som det var tygd og utatspytta. Føltes sånn også. Opp måtte eg, for eg hadde en time å rekke, så det var bare å gjøre meg klar og dra innover.

Intet alvorlig på ferde, eg har bare vært hos ortoped. Eller, det er ikke bare, de fant ut mer om føttene mine enn eg visste. Etter en kald og kilen ultralyd av føttene viste det seg at eg ikke har plantar fascitt, men fettputebetennelse. Jaha ja, betennelse i fettlaget under beina, det er altså en ting. Greit nok det, er mye samme behandling, så det ble tatt avstøpning, og ut i august får eg såler. Frem til det skal beina belastes minimalt.

Pausene mine har i dag blitt tilbrakt på trappa hvor eg har sol og selskap av han som driver i bilen.

På vei hjem tenkte eg å shoppe litt, men der hadde ikke engang senteret åpna enda. Litt seinere tok eg Tassen med til veterinær for å få i han ormekur, hvor han var flink bisk og sjarmerte vet i senk. Deretter fikk eg omsider shoppingrunden min på Kløfta, selvsagt i DISSE skoene med god demping. Skulle bare ha et par ting, men eg måtte inn igjen tre ganger. Hver gang eg nærma meg utgangen vibrerte klokka, det var Doc som kom på flere ting vi trengte. Fikk da kjøpt DETTE sengesettet og DETTE kjøkkenhåndkle, så nå matcher det i bilen!

Så sunn da vettu!

Imens eg har styra på med mitt har Doc kjøpt TV og fått den på plass i bilen, og så har han satt inn nytt popanlegg. Det ble riktig så bra tross knot med å få DaB antenna på plass, og det å fikse nye koblinger. Da vi til slutt tok kvelden fant eg frem masse god frukt siden det har blitt litt mye chips i det siste. Litt skjerpings er på sin plass sånn innimellom, helt til det var tomt for frukt og Doc fant en pose chips likevel. Jaja, var godt da…

 

Snap / Insta

Overraskelse fra Sørlandet!

Joda, det var litt godt å komme hjem også, sitte på en større dass uten at noen pisser om kapp ved siden. Dusje uten å være redd for å gå tom for poletter, eller varmtvann. Vaske klær uten at det koster 100 kr for vask og tørk. Og ikke minst sofaen og TV når det er surt og kaldt på kveldene. For sånn ellers har vi alt vi trenger i bilen, og vel så det egentlig.

Doc har vært flink gutt og drevet litt ute. Gått over bobilen og sjekka at alt er som det skal, gitt den en liten service og litt omsorg. Ikke fordi den nødvendigvis trengte det, men fordi Doc alltid går nøye over nye biler i vårt eie. Vet ikke om noen som er mer nøye enn han.

Snart helg da!

Selv har eg vært antydning til driftig inne, lakka negl faktisk. Nå som det er Barbiefeber over alt kjørte eg på med Barbieråsa på både tær og fingre, med DENNE lakken. Vet ikke enda om eg gidder bruke to timer av livet mitt til å se filmen, men rosa er kult! Ellers kan vi meddele om intet mindre enn fem vaskemaskiner med klær i dag, litt rydding, og karbonader i brun saus med gratinerte poteter til. En helt grei dag med tanke på det skiftende været i dag.

Utover kvelden ble vi sittende å glo på TV da det plutselig ringte på, men vi venta ikke gjester i kveld? Det var Barbro og Dag som hadde tatt turen fra det glade Sørlandet for å være på Montebello noen dager, og nå ville de overraske oss med sitt blide åsyn. De fikk naturligvis se nye bobilen vår, før vi trakk i hus hvor skravlinga fortsatte. Sånne overraskelser er de beste!

 

Snap / Insta

Shitty mygg og skitt fiske!!

I natt ble det fricamping ved Drevsjø, et sted hvor stort sett bare mygg og knott ferdes. Eg har det sterkeste som er lov å selge i Norge mot disse svina, men endte likevel opp med utallige byller store som nektariner. Nei, eg trenger ikke x antall kjerringråd mot mygg, har i mitt 38 år lange allergiske liv rukket å teste det meste på markede og av kjerringråd, og vil nå bare uttrykke mitt intense hat mot disse flygende smådjevlene som stikker helt vilt!

Trivsel i Trysil!

I morges var det dermed bare å pakke og kjøre videre, for til og med Doc som aldri har vært plagd av mygg fikk nok. Turen gikk sørover, mens vi speida ivrig etter flere fiskesteder. Trysilelva så ok ut, lite mygg, godt parkering, og fine plasser å kaste fra. Litt småkaldt, men eg har ny jakke, DENNE var perfekt (min er grønn, skal se om eg finner riktig link når eg har bedre tid, nå må bloggen bare ut før eg sovner).

Eneste bakdel her var at det kosta 155 kr for ett fiskekort, og vi skulle jo fiske begge to. Til sammenligning kosta det 160 kr for to ved Drevsjø. Kort prosess, vi kjøpte ett kort på deling og kasta etter tur og orden. Sto bare i en liten time uansett, og vi hadde jo betalt for 24 timer. Null dårlig samvittighet der gitt.

Hjem kjære hjem! Bare gleder oss til helg og ny tur!

Da fisken bare hoppa galant forbi flua vår mens den gliste og viste fingeren, kjørte vi like greit videre. Ikke noe å stå der etter. Vi passerte både skikkelige regnbyger og tørr asfalt på veien før vi klarte å bestemme oss for neste stopp. Det endte med at vi dro hjem, via en svipptur innom svigers. Nå var vi slitne begge tre, ja, Tassen også tydeligvis. Makan til mas på han da. Vel, vi har litt smått å gjøre hjemme også, så det var nok ikke feil å dra hjem nå.

 

Snap / Insta

Typiske turister!

Tassen var som vanlig oppe før fuglene feis i morges, og etter tur med far fikk han mor ut fra dyna så vi rakk felles frokost. Fikk også omsider hilst på Førde Zoo, ja altså, en av kattene til Sonja og Bård har fått unger i bobilen i løpet av ferien, så det er nå seks katter og to bikkjer sammen med de i bilen. Herlig gjeng! Etter at eg løp gjennom dusjen hos Åse og Bob takka vi pent for oss, fikk noen gode klemmer, og putra avgårde på vår ferd videre.

Typisk turistbilde er obligatorisk her!

Neste stopp Trondheim. Siden vi likevel var i område var det på tide at eg fikk se Nidarosdomen da, og Doc viste meg villig veien. Tenk at en gjeng overivrige arbeidskarer bygde det der uten dagens maskiner, hvorfor klarer ikke noen å lage sånne mesterverk i dag med alt utstyret som nå finnes? Tenker arkitektene og arbeiderne fra 1070-1300 var hakket mer kreativ en mange i dag ja. Mektig og flott bygg i alle fall.

Denne kledde han, skulle hatt den i hagen vettu!

Ellers fant vi et forsvarsmuseum like ved, og her blomstra Doc litt mer opp. Dette var i hans gate, krig og sånn. Siden vi ikke så det nødvendig å betale for å gå inn i Nidarosdomen da eg mener guds hus skal være åpent for alle, betalte vi heller for å se gamle våpen og uniformer på museum. De hadde stor utstilling over tre etasjer, så dette var fascinerende og kan absolutt anbefales.

Denne veggen hadde vel egentlig også passa hos oss…

Da vi så oss fornøyd tura vi videre nedover, for nå ville Doc fiske, og undertegnede var enig. Fant et fint sted ved et vann hvor vi fricamper i natt, og så fort middagen var fortært og fiskekort var kjøpt, ble stengene svingt ivrig i tur og orden. Dårlig med napp i kveld, men til gjengjeld hadde vi bortimot et kg knott på hver av oss, inkludert Tassen. Det var ikke værende ute enda vi var dekka av myggspray av sterkeste sort, så vi gikk inn og tok tidlig kveld.

 

Snap / Insta

Lykkebobler og ro i sjela!

Ble ikke tid til blogg i går gitt, hadde det alt for moro! Gårsdagen starta med stor fellesfrokost med Åse, Bob, Sonja og Bård, hvor vi forspiste oss, etterfulgt av boblelunsj. Ja, det vil si, vi skulle virkelig kose oss og gjorde det med stil! Det kom flere folk på plattingen til Åse og Bob, og flere bobler ble spretta. Etterhvert dukka det opp chips og dip, så mat trengte vi ikke tenke på før litt seinere.

Go’gjengen på etagilde!

Middagen tok vi på Bakeriet pub og restaurant, hvor de hadde mye godt å velge i. På bordet vårt kom det fisk, biff og burger, ja, fisken var undertegnedes selvsagt. At det var store porsjoner var ingen hindring, vi kaster ikke mat, så etter at fem personer hadde hjulpet til var også Sonja sin tallerken tom.

Etter et par timer med eting og skravling gikk turen tilbake til Åse og Bobs terrasse hvor det ble bålkos og mer bobler. Flere naboer dukka også opp, så det ble riktig så livlig. Du hendelse som vi kosa oss, skravla og sang, og mer chips og dip ble fortært ut i de små nattetimer før senga i bobilen begynte å lokke.

Nesten så man kjenner havlufta gjennom bilde!

Som du sikkert skjønner ble dermed dagen i dag noe roligere. Vi har kosa oss med brus og iste, men skravla omtrent like mye da. Middagen ble burgere på grillen, med mye godt tilbehør. Etter maten tok Bob oss med på en liten kjøretur hvor vi fikk se den idylliske hytta deres ved fjorden, og Agdenes fyr. Og ut på kvelden kom det flere niser uti fjorden her. Finnes ikke noe vakrere enn sola som glitrer i havet på kvelden. For meg er jo dette en drømmeplass med så mye hav og fjord, og folka ikke minst!

 

Snap / Insta

Overraskelse!!

Da eg omsider fant senga i går kveld hadde Doc rukket å komme inn i REM-søvnen, ja, du vet den dype gode. Vanligvis er eg strålende fornøyd med den svake murringa fra nesa hans, for det overdøver øresus så eg får sove. Men i natt hørtes det helt ekstremt ut, i utakt og med piping i stereo. Var sikker på at Doc sang på siste verset helt til eg oppdaga Tassen som lå nedfor senga og snorka andrestemme.

On the road again!

Vi takka pent for laget, klemma og skreiv i gjesteboka deres, og fylte vann, før vi kjørte for å tømme gråvannet. I følge Doc rant det litt vel lenge, og vi lurte litt på om forrige eier kanskje hadde glemt å tømme den før vi overtok, for så mye har vi ikke vaska oss på disse få dagene akkurat. Etter et kvarter med sildring gikk det opp et lys for godeste Doc, han hadde tømt ferskvannstanken som han nylig hadde fylt.

Da riktig tank var åpna og gråvannet tømt, kunne vi atter en gang fylle ferskvann og kjøre. «Er vel greit å skylle tanken en gang i blant» smalt det fra Doc. Første etappe gikk til Gol hvor vi på vekta kunne senke skuldrene med et par hundre kg tilgode, og sanke inn litt mer utstyr inkludert en lunsj på Biltema. Her fant eg også ut at det var på høy tid å gå til anskaffelse av høstjakke, ikke veldig sommer på Gol nei, så eg har sikla litt på DENNE nå. Neste etappe skulle bli noe lenger.

Gjensynsglede!
En sjokkskada Bård som brått ble glad!

Tre fjell, to pissepauser og ett matstopp seinere nærma vi oss dagens endestasjon. Og da kan vi meddele hvorfor vi har vært hemmelighetsfulle, vi skulle nemlig overraske noen! Sonja og Bård reiste oppover til Åse og Bob onsdag, og vi har snakka litt med Sonja og Åse om å komme etter uten at gutta visste om det. Så moro å se fjesene deres da de skjønte at det var vi som kom da, tror ikke de hadde noen anelse! Nå skal vi spise og skravle, så vi får tales!

Bob’en synes det var stas med besøk!
Snap / Insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top