Følg vår adventskalender, flott hovedpremie!

I morgen er det 1.desember, og da starter Doc og Dask adventskalender! Det vil komme flauser, diy tips, funfacts om Doc og Dask og mye annet. Det lønner seg å kommentere på disse adventsinnleggene frem mot jul, for det vil dukke opp konkurranser innimellom, samt julaften trekkes en hovedvinner blant alle som har kommentert på bloggen og delt disse innleggene. 

 

Hovedpremien på selveste julaften vil være to billetter til sommerens hagefest. Da denne er utsolgt og det ikke er andre muligheter for å få tak i billetter, vil eg råde alle til å kaste seg over kommentarfelt og deleknapp på bloggen fra og med i morgen. 

Hagefesten kan du lese mer om ved å klikke //HER// 

Hilljacks blir spilt på radio i Nashville, der lå de lenge på topp. Steff Nevers spilles også i USA, og han er eneste noeske countryartist som spilles på P10Country. Kirsten Daugaard har spillejobber flere steder i Europa, hun er en populær artist som spiller den rette dansemusikken. Nå har du mulighet til å oppleve dem alle på vår hagefest i sommer!

 

Inspirasjon til avslappende og sunn førjulstid

Noen er mer glad i jul enn andre, og det er helt greit. Vi er veldig glad i jula, så vi har begynt å pynte alt. Nå setter vi bare frem litt om gangen slik at det ikke blir for mye før desember, og så kommer eg sikkert til å finne enda mer gøy i butikkene fremover. Ikke det at eg gidder å gå så mye i butikker, men det hender eg er innom da. 

Nå har lysene kommet opp ute i hagen, men det er fare for at det kommer mer. Det vi har foreløpig er jo litt diverse, men alt går i de samme fargene. Doc hadde ei lyslenke fra før, og vi fikk ei nesten lik av et vennepar. Disse henger frempå garasjen og på saloonen. Og så har Doc handla flaggstanglys på Europris. Han var litt skuffa når han oppdaga at det ikke var flaggstang med, men det ble da fint når han fikk det opp i den hjemmelagde stanga vår. Og så kom nissen tidlig i år, i standsmessig “slede”.

Inne i stua er det ikke så veldig jul enda. Eg var en tur innom Nille en dag, og det hadde vært kjedelig å sette den nye pynten inn i et skap for så å dra det frem igjen om ei uke. Det fikk egne plasser ganske fort, og fint ble det jo – enkelt men fint. Vi har en del mer julepynt i et skap, så det blir nok litt pynting og julekos i helga. 

Men det aller viktigste å ha fremme i jula, eller egentlig hele vinteren, er klementiner! Ei stor skål med klementiner gir masse julestemning, pluss at det er sunt og godt. Det inneholder mye B og C vitaminer, den hjelper kroppen å ta opp jern bedre, og er rik på fiber og kalium. Dette kan forhindre hjerte og karsykdommer og kreft i fordøyelsessystemet, du får bedre skjelett, slimhinner og tenner, samt finere hud og hår. Det gir også bedre immunforsvar og senker blodtrykket, noe som er bra i disse dager med feit julemat. Og det beste? Du må spise 12 klementiner for å oppnå samme kaloriinnhold som i en liten sjokolade på 70 gram!

Håper du kanskje har fått litt inspirasjon til hvordan pynte gradvis for å slippe stress i førjulstida nå, og kanskje litt ideer til julepynt generelt. Husk å kjøpe klementiner da!

Bildedryss

 

 

 

 

 

 

 

#julepynt #inspirasjon #klementin #sunt #helse #jul #glede #julelys 

Siste Redneck

To sesonger av Norske Rednecks er nå ved veis ende, vemodig nok som det er. Vi tar vinterferie og lar både kropp og lever få litt hvile, for selv om det har vært moro er det jo også slitsomt til tider. Eller hva? Denne siste episoden vil du ikke gå glipp av, for her skjer det mye! Vi har vært på Rime Gård, det stedet første sesong av Farmen ble spilt inn, og mimra litt. Dere får se noen tilbakeblikk, bak kamera, og en del tabber underveis. Dette kan nok bli en morsom episode, så denne bør du virkelig ikke gå glipp av!

Men fortvil ikke om du er gira på mer sprell, til neste år kommer det jaggu mer. Til våren allerede kommer det noe nytt, med mer galskap på titteboksen! Eg kan dessverre ikke røpe så mye om denne sesongen, så dere får stålsette dere og vente i spenning. Nå først kl 21.30 skal vi se årets trettende og siste episode av sesong 2, kos dere med tabber og tilbakeblikk, og kom gjerne med tilbakemeldinger på hva dere synes om serien.

En riktig god jul ønskes dere fra Doc og Dask!

Julegave til kreftsyke barn 💞

 

Nå har Doc og meg bestemt oss for å ikke ønske oss noen julegaver i år, og vi kjøper ikke gaver til andre enn barna i familiene våre. I år gir vi heller til Superselma, og vi håper flest mulig vil bli med å bidra til de. Alle som har tenkt å gi oss gaver kan klikke inn på link under her, og heller bidra med tiltenkt sum der.

Birken 2016, da Doc var med

Team Superselma gjør en formidabel jobb med å glede kreftsyke barn med små og store lysglimt i hverdagen. Det kan være alt fra å gi en liten bamse, til å ta med flere barn i dyreparken. Superselma panter tomflasker og arrangerer diverse aktiviteter innen idrett for å samle inn penger til disse lysglimtene. Vi synes det er så fantastisk tiltak å hjelpe barn som ikke ser så mye annet enn sykehusvegger, så vi vil derfor gi julegavebudsjettet vi vanligvis bruker på voksne, til Superselma, så de kan bruke det på barn. 

Noen av bamsene barna får

Har du noen i familien du sliter med å finne på ting til? Gi heller tiltenkt sum til Superselma, og skriv et julekort til vedkommende om at gaven i år er å glede kreftsyke barn.

Gi julegave sammen med #docogdask i år 💞

 

HER KAN DU BIDRA TIL SUPERSELMA

 

HER KAN DU LESE MER OM SUPERSELMA

 

Vi setter stor pris på alle som både bidrar og deler denne bloggen 💞

Alle bilder er lånt fra Superselma

 

 

 

#superselma #teamsuperselma #superselmaprosjektet #docogdask #julegave #julegavetips #kreft #fuckcanser #jul #lysglimt #støtteforening #kreftsykebarn 

20 timer i bil med svigers!

Om du forventer å lese om tull og uenigheter, må eg nok skuffe deg nå, for dette var bare koselig.

Vi reiste jo mot vest fredag, med svigers i baksetet og Tassen i buret. 8-9 timer en vei, med fjelloverganger, svarte veier, tette snøbyger, og jaggu litt fint vær også. Dette gikk jo over all forventning, vi prata og spøkte og lo hele veien. Så i går var vi jo på sightseeing på Radøy, viste frem noen av perlene der ute, og andre steder eg har forbindelse med. De var imponerte over hvor smale veier vi hadde der, og at det faktisk går tungtransport og buss på mange av disse ettfeltsveiene.

Fikk gave fra Doc da, blinkende neonlader. Han var vel lei at eg tok hans da…

I dag har vi tatt returen fatt, samme veien tilbake, men stort sett bare fint vær bortsett fra ett og annet snøfnugg. Denne turen går noe mer stille, litt mer slitne alle, og med mange nye inntrykk. Vi gjesper om kapp, og kvikner til litt hver gang vi ser en elg eller en stygg forbikjøring fremfor oss. Har da prata og ledd i dag også, for vi er rimelig overtrøtte! Har tatt mange flotte naturbilder – også i mørke… Og på begge turene har vi dytta innpå det vi har fått plass til av godteri og frukt. Tassen har fått nok av lufteturer på veien, og godbiter selvsagt. Men nå er vi snart hjemme, og da skal vi avslutte helga med å se Farmen sammen hos oss før svigers kjører hjem til seg. 

Da er spørsmålet; hvor mange av leserne her har så gode snille svigerforeldre at dere han ta dem med på 20 timers biltur i løpet av ei helg?

Naturbilder fra både lyset og mørke:

 

Radøy den grønne øya

Eg lovde vel oppdatering på fjellovergangen i går, for det har jo vært varierende vær de siste dagene. Det var snø og isdekke på toppen, og litt vind, men ikke mer enn at Doc kunne kjøre bortimot som vanlig. Verre ble det lenger ned, på Borgund snødde det tett, og i Lærdal var det helt bart. Da vi videre kom ut fra Flenjatunnelen var det tett snø igjen, og opp mot Gudvangatunnelen sto en polsk lastebil som ikke kom lenger. 

Et stykke etter Gudvangen kom det verste snøværet, og det holdt på til vi passerte Vinje. Det snødde så tett og kraftig at vi ikke så mer en to meter, og lysbjelken på bilen ble dekka, så vi hadde bare nærlys til vi stoppa på Voss. Derfra og hjem gikk turen bare fint, og vi fikk se hjort i dalen her. Kom hjem til duk og dekka bord med smørbrød i kø, en av mine barndoms livretter. 

“Hjort i fart”

I dag sto vi opp til en felles frokost med mye godt pålegg. Spiste oss god og mett før vi tok svigers med på en sightseeing på Radøy. Selv om det regna fikk vi da vist noen av perlene våre her, Marøy, Vågenes, Toska, og Emmigrantkyrkja på Sletta. Den kirka var onkelen min med å hente i USA, sammen med flere bygg som nå utgjør en skikkelig westernby her på Sletta. 

Radøyperler

Nå har Veronica, barndomsvenninne, vært her for å fikse håret mitt. Hun er frisør, så hun bleika etterveksten, og vi fikk tatt en røyk i garasjen også. Etterpå vanker det pinnekjøtt for hele familien, så her er det julekveld i stua. Denne dagen blir nok bra. En riktig god lørdag ønskes folket 🙂

 

I dag er det jul!

Nei, eg har ikke tatt feil mnd, vet vi er i november, men likevel. I dag er det minijul for meg. Siden eg har familie på Vestlandet har det blitt til at vi er der annethvert år i jula. I år er det jul på Østlandet, så da blir det førjulstur hjem nå. Vi tok med svigers og reiste mot ville Vestlandet i 13 tida i dag, og vi har allerede hatt flere stopp. 

Nå er det jo 24.november, masse snø langs veiene her, så da kan man jo sette på “Driving home for xmas” og tenke at det er jul. Det gjør i allefall eg, for eg er skikkelig julete! Er bare å nyte tiden og smile, være hyggelig mot alle man møter, så får de også en fin dag. 

Som nevnt er jo svigers med. Etter over tre år sammen med Doc er det vel på tide å vise dem hvor eg kommer fra. Mange ville kanskje tatt skrekken av å ha sine svigerforeldre med i bil i 8 timer, men dette går jo over all forventning. Vi koser oss med frukt og snacks, prater og ler, og spøker med “unga i baksetet”. Svigers kan fint være med flere ganger over fjellet. 

Nå har vi hatt noen få stopp alt, Doc måtte på do i Hønefoss og vi måtte ha påfyll av snacks på Flå. Neste stopp blir Hemsedal så Tassen får skvetta fra seg litt, mulig vi andre også må skvette litt der. Nå er vi da passert Gol, og har bare brukt kvart tank hittil, vi er ved friskt mot. Vi skal jo over fjellet, men det ser ikke så verst ut på trafikkmeldinga fra vegvesenet, men blir det dårlig vær lover eg å blogge om det da. Nå gleder vi oss til minijul på Radøy! God jôl!

 

Uvanlige traumer etter MR

Dagen i dag har egentlig gått mer eller mindre rett forbi meg. Starta jo på jobben som vanlig i dag tidlig, og der gikk jo tiden, er greie mengder å gjøre der. I mellomtida fikk Doc henta spisestua vi kjøpte på loppemarked i går, det var forresten et kvadratisk antikk bord, med 6 stoler til. Med flotte utskjæringer. Dette blir nok fint å få på plass i stua, men det skjer ikke i kveld. Kjøpte forresten en veldig fin vinterjakke der også, ja man finner alltid noe på loppis, og det er fint å ikke bare handle nytt.

Reiste fra jobben litt tidlig i dag, for eg skulle inn på sykehuset igjen. Denne gang MR av tynntarm. Så ikke for meg at dette skulle bli noe utfordring, eg har jo ikke klaustrofobi. Men da eg først ble ropt opp fikk eg beskjed om å drikke en liter med blanding av vann og kontrastvæske på ca en halvtime! Det første glasset var nesten godt, var jo tørst etter å ha fastet på forhånd. Men det ble bare verre og verre, og siste glasset kom nesten i retur. 

Andre gang eg ble oppropt trodde eg at eg bare skulle legge meg i trommelen, men da satte de en kanyle i armen. Eg måtte legge meg på magen med armene rett fremover. Trommelen ble satt igang, mens eg fikk instrukser underveis om hvordan eg skulle puste. Ca halvveis kom radiograf og sykepleier inn og dro meg ut, da hadde eg glemt å ta av bh, så spillene skjerma for bildene. Av med den og på an igjen. 

Dem satte tre svære sprøyter med kontrastvæske underveis, og dette gjorde meg så svimmel at eg sovna der eg lå. Da måtte de jaggu ta noen bilder en gang til, for eg hadde ikke pusta riktig. Etterpå måtte eg vente 20 min i gangen fordi synet mitt forsvant litt, så tredje gangen dem ropte meg opp kunne de fjerne kanalen og sende meg hjem.

Hele turen hjem besto av magesmerter etter kontrastvæska, og eg merka knapt nok at Doc svinga innom butikken og handla på veien. Vel hjemme ble det noen turer på do før eg sovna på sofaen, og der ble eg jaggu til nå. MR av tarm håper eg å slippe i fremtiden, for den kontrastvæska var traumatisk!

#loppemarked #spisestue #jakke #mr #sykehus #trommel #kanyle #mage #tarm #fordøyelse #helse

 

PÅ SYKEHUSET IGJEN

De siste mnd har eg vært inn og ut fra legekontor og sykehus i ett kjør, for eg sliter mye med magen. Eg har tatt uendelig med prøver på både det ene og det andre, og det ble nevnt kreft oppi det hele. Eg kan med en gang si at vi kunne utelukke det 100% sikkert etter flere undersøkelser, men det tok på å få beskjed om at det kanskje kunne være noe sånt. I tre uker satt denne bekymringen i bakhode før prøvene var klare. 

I høst og vinter har eg altså vært på ultralyd, koloskopi, to ganger på gastroskopi, tatt fecal tester, og et ukjent antall blodprøver. I dag har eg igjen vært innom sykehuset og tatt flere prøver, og vi har mer eller mindre kommet frem til at det er Crohns sykdom

I morgen skal eg igjen inn på sykehuset, da er det MR av tarm som står på menyen. Det skal kartlegges hvor utbredt det er. Når legen da får svar på de siste blodprøvene og MR undersøkelsen, kan kan vi sette i gang tiltak med medisiner og en eventuell diett. Er jo en del mat eg reagerer på og bør holde meg unna, så det kan jo bli interessant nok for et matvrak som meg…

Nå er vi endelig hjemme igjen for i dag, og det tok sin tid med dette snøværet som er. Doc disker i hop en pizza til oss, med chili og sånt som eg ikke bør spise, som vi skal sluke før turen går videre på loppemarked på Bergville. Blir jo spennende å se om vi finner noe brukbart, eller kanskje noen unødvendige kjekt-å-ha ting der. Dere får ha en trivelig lillelørdag videre, vi blogges 🙂

 

 

#helse #sykehus #koloskopi #gastroskopi #fordøyelse #blodprøve #undersøkelse #mr #ultralyd #chrons #mage #medisin #diett 

GLAD EG ER BARNLØS I JULA

Illustrasjon fra countryliving.com

Nå i disse juletider finner man artikler og innlegg i aviser, blader, på nettsider, på blogger, og generelt over alt om tips til pakkekalendere og julegaver til barn. Joda, det er nok hyggelig det, men er det mulig det blir for mye?

Eg er sikkert ei gammel røy nå, men når eg var liten gleda eg meg alltid stort til adventstida. Ikke fordi vi fikk noe stort, men fordi muttern og fattern henta frem den morsomme kalenderen igjen. Det var en halvstor bakgrunn med snø og fine motiver, og det var 24 poser med figurer man kunne sette på bakgrunnen dag for dag. Det var alltid spennende å se hvordan det endte opp, spesielt fordi vi var flere barn i huset, og alle måtte få noen dager hver. 

I tillegg fikk vi faktisk hver vår sjokoladekalender, den til noen få kroner, som alltid sto like ved kassene på butikken. De står der i år også, men til rundt 15 kr nå, en fin pris fortsatt. Men eg husker hvor spennende og gøy dette var hver dag frem mot jul, bare overraskelsen av hvilken figur som var til den andre kalenderen, og hvilken sjokoladefigur som var i sjokoladekalenderen. 

Nå får barna gaver i kalenderen, og det er jo greit nok. Eg ser en del folk handler for sånn ca 50 kr pr gave pr barn. Har du da tre barn blir dette 3600 kr, og i tillegg skal de ha julegaver. Men disse adventsgavene, hvor lenge er de artige for barna? Er det i hele tatt mer enn selve overraskelsen som er moro? Eg ser for meg at det er gøy ei lita stund før det havner i en lekekasse, blant andre gjemte og glemte leker. 

Og julegavene? De stiger i pris for hvert år. Eg lurer på når det ble normalt å gi gaver for 10-15 000 kr til hvert av barna. Ikke det at mange gjør det, men ut fra visse reklamer på TV ser det jo helt normalt ut. Nei i disse tider hadde nok ikke eg hatt råd til å ha små barn. Dattera til Doc får selvsagt en oppmerksomhet, og så bruker eg en 50 lapp ekstra på godis til bikkja. Eg og Doc finner nok på noe moro sammen. 

God Jôl folkens 🙂

 

#jul #julegaver #pakkekalender #gavekalender #barnløs #adventkalender #kalendergaver #pengebruk #økonomi #sjokoladekalender

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top