Har spart 9600 kr på dette!

Nå som korona har mer eller mindre styrt alt i over et halvt år har man etterhvert blitt kreativ. Den brå vendingen som kom over oss i mars har nå blitt en vane, som for eksempel det at kantina ikke har salatbar og varm buffet, men bare smurte baguetter. Joda, det er vel og bra at vi fortsatt har et tilbud til lunsj på jobben, men når brødmat minner mer om viskelær er det ikke bare velbehag. Lunsjen skal være høydepunktet i arbeidsdagen, og derfor lager eg lunsj selv.

Elsker å spare penger, da får man råd til mer moro!

Dette har garantert blitt gjort før, men eg tenkte likevel å komme med tipset mitt. Kanskje eg kan inspirere noen? Min absolutte favoritt er noe så enkelt som wraps, og så elsker eg den egentlig utdaterte 90 tallskomboen kinakål og Thousand Island. Dette kan kombineres med det aller meste, og med litt søtpaprika blir det bare enda bedre. Og det beste? Eg har til og med gått ned 4 kg på en mnd bare av å bytte brød med tortillalefser! Her er det eg bruker på en mnd regna på 22 arbeidsdager:

6 pk FirstPrice lefser

4 søtpaprika

2 pk FirstPrice skinke

2 pk annet godt pålegg

2 kinakål

1 stor ost (eg bruker Jarlsberg)

1 majones eller dressing

Klar for jobb i morgen, og det tok meg 10 min!

Dette kommer på den nette sum av ca 340 kr i mnd, blir to wraps til hver lunsj og er kjapt å smekke sammen, i stedet for 880 kr i mnd i kantina. Og sånn for å spare enda mer heller eg Pepsi max over på halvlitersflasker hjemme, så slipper eg kjøpe på automaten på jobb. Kunne spart mer med saft, men man kan ikke gå helt av skaftet heller da! Det koster det meg bare 247,50 i mnd med Pepsi max på denne måten.

Hadde eg kjøpt brus på automaten og lunsj i kantina hver dag ville det faktisk kommet på ca 16 høvdinger i året, mens eg nå bruker ca 6400 kr i stedet. Eg sparer altså 9600 i året nå takket være korona! Pengene du sparer på å følge dette tipset kan du jo bruke på denne HER, da blir lunsjen enda bedre!

Og sånn ellers er det fullt mulig å dytte middagsrester i wraps også, alt av kjøtt passer. De få dagene eg er lei av wraps lager eg salat, og der også fyller eg gjerne på med rester. Kjør på med kinakål, mais, ananas, søtpaprika, tomat, og Thousand Island, og topp det med kjøttet fra middagsrestene. Helt nydelig lunsj i beste klasse! Bon appetitt!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Dette er noe dritt

Altså da vi nærma oss hjemme i går kveld var det en seanse som kunne vært manus i en halvdårlig komedie. Doc vred seg i lettere panikk og kjørte fortere og fortere for han måtte drite, mens Tassen samtidig satt og peip av stort sett samme grunn. Selv satt eg og sleit med å holde meg, nærmest gul i øynene. Vi brukte de siste tre minuttene på å planlegge hvem som skulle gjøre hva før vi kom frem.

Ja det er begrunne for at dette står i bakruta på Forden, det gjelder oss alle tre!

Doc som bare skulle låse opp og løpe på ramma først, holdt på å glemme nøkkelen i bilen, og eg som skulle gå tur med Tassen ble stående på trappa og vente på at han låste opp. Joda, Tassen var i bilen, men refleksjakken var i gangen. Doc rakk dass, eg fikk jakken, og kunne gå med Tassen så han fikk lagt sine bomber. Da det endelig var min tur til å late vannet var det nesten ikke til å puste på do, så eg holdt mer eller mindre pusten under hele oppholdet.

Vi gikk til sengs utelukkende for å sove, det skjønner vel alle som har kjørt over 54 mil i strekk? Og med god tro på at dagen i dag skulle gå knirkefritt. Men den gang ei. Eg var fortsatt like trøtt etter 8 timers søvn, og kjapp i vendingen som eg er, sendte eg mld til sjefen hvor eg spurte om å få forskyve dagen litt. Jobber 7-15 nå, men i dag fikk eg lov å jobbe 8-16.

Kreativ latskap

Etter en time ekstra med søvn skulle en gjerne tro at eg var våken, men nei, denne tøtta er nok et B+ menneske. Fortsatt i halvsvime sto eg opp for å lufte Tassen og dra meg på jobb. Her stoppa det seg vettu, for hva nå enn Tassen har drevet med, så måtte han dusjes. Gutten var ikke mye hvit i pelsen. Buret måtte også rengjøres før morgentur. Men da dette endelig var gjort kunne eg kjøre til jobb, for så å faktisk være like sløv der i åtte timer. Men eg var der i det minste. Fikk mld fra Doc, han var like sliten, så da var det på en måte greit.

Lite smittevern på vei hjem!

Siden dette bare var en mikroferie måtte vi kjøre hjem igjen i dag, for i morgen er det jobb igjen. Vi drøyde en god stund før vi kjørte, og kom oss ikke avgårde før i 12 tida, og alt på Trengereid var det bom stopp. Der var det veiarbeid, så vi måtte vente på ledebil. Vet jo hvordan veien er til Voss, alltid noe som må fikses på. Videre var det ikke så verst.

Doc var ikke så gira på køkjøring nei

Mellom Voss og Granvin begynte Doc å bli trøtt, så da fikk eg kjøre litt. Nå var det bom stopp i Måbødalen også, og her måtte vi stå lenge. Da endelig ledebilen kom måtte den følge oss helt opp til Vøringsfossen, men vi så ikke noe veiarbeid eller annet spesielt på hele strekninga. Doc mener de kanskje driver opplæring i trafikkdirigering og å kjøre ledebil, men det var nå uansett en meget merkelig måte å gjøre det på.

Ellers ble det en pitstop på Geilo, vi måtte ha mat. Der ble det pizza i dag gitt, og vi må ærlig si det var litt rart å spise på Peppes. Foruten en antibac ved inngangen var det lite smittevern å se, litt som i gamledager kan du si. Liten avstand mellom bordene, og det eneste bordet som sto litt for seg selv var merka med «ikke i bruk». Ikke alle bordene ble vaska mellom gjestene, og de bordene som ble vaska ble bare dratt over med ei sur fille. De tok gladelig bilder med gjestenes tlf og jobba videre med andre gjester uten å vaske eller sprite hendene. Dette må være eneste gang eg har sett Doc sprite hendene når han forlater et sted, og så har vi denne HER i bilen.

Etter å ha fylt drivstoff gikk neste etappe til Flå, her måtte Tassen på do. Det passa egentlig veldig fint, for vi var tomme for drikke. Mens eg gikk med Tassen gikk Doc inn og kjøpte brus, og vi kunne fortsette videre. Nå er det heldigvis ikke lenge igjen før vi er hjemme, og det blir nok helt greit.

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Hadde glemt dagen derpå!

Jada, nå har vi helt glemt alt av sosiale media og blogg i dag. Festen i går var absolutt vellykka, masse godt å spise, og bare livlige glade mennesker. Det var bare familie og gode venner av familien, alt lå jo tilrette for god stemning.

Nå klarte eg ikke å ta så fryktelig mye bilder i går, men fikk med at vi hadde litt live musikk da.

I dag derimot har det vært mer labert. Eg merker godt at eg er utav trening, for eg har vært mer fyllesyk enn noensinne. Doc og resten av gjengen her sto opp i vettug tid, mens eg ble liggende til langt på dag. Magen begynte ikke å samarbeide før langt ut på kvelden, så det er tydelig at vi har vært lite på fest. Hadde jo glemt denne HER hjemme!

Nå ligger eg fortsatt rett ut på sofaen, men har fått i meg både mat og potetgull. Da er det bare velstand. Og i morgen går turen over fjellet hjemover, da er denne mikroferien over igjen, og neste er til jul. Ja det blir pinnekjøtt og vestlandsjul i år, det gleder vi oss til. Men nå tar vi kvelden her, ha ei flott uke folkens!

Endelig litt festligheter!

Her går det strålende! Vi har et nydelig vær, sitter ute i gapahuken uten jakke, og uten å fyre. Det er jo nesten sommertemperatur! Og nå skal vi straks spise, så dette får bli et kort innlegg i dag.

Utenfor gapahuken til mamma og pappa

Vi starta dagen med en tur til Manger. Det er liksom sentrum på Radøy da, de har et pol, et apotek, og noen butikker, så man får tak i det mest nødvendige. Møtte på litt kjentsfolk også, så det var jo hyggelig. Etter vi hadde bonkra på de viktigste sjappene dro vi rett hjem, og her har vi egentlig bare slappa av og nytt været.

Festmåltid!

Fattern har henta krabber i teinene sine, og kokt de, og muttern har laga alt tilbehøret. Nå er det bare en pust i bakken før det braker løs her, og ja vi er under 20 personer, en kohort, antibac og ellers smittevernsregler ivaretatt! God lørdag godtfolk!

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Ferie igjen!

Da var altså tida inne for å bruke opp de siste feriedagene mine. Doc har fler igjen, men i dag og mandag ryker mine siste to på en roadtrip. Du vet du begynner å bli gammel når du trenger to fridager for å ta ei helg på Vestlandet. Vi skal nemlig hjem til seters for å spise på oss litt spekk til vinteren. Muttern og fattern har invitert familien på krabbelag i morgen, og da selvsagt fårikål i kveld.

Tanken min var å kjøre grytidlig, for det tar jo ca en arbeidsdag å kjøre over denne haugen, men i går sa Doc han ville våkne ordentlig før vi kjører. Greit nok. Vi tok ut kl 11 i dag, og alt på Kløfta var første stopp. Forden var tørst. Og neste stopp var like etter Maura, da maste Tassen veldig på å tisse. Bensinstasjonen like etter Jevnaker ble vårt tredje stopp, Doc måtte ha mat, og Tassen måtte drite. Dette så ut til å kunne bli en lang tur.

Roadtrip!

Vel vel, neste etappe viste seg å bli noe lenger. Vi ble vitne til mye stygg kjøring da fire biler i rekka plutselig la seg ut samtidig rett før en sving, bare flaks det ikke ble avisoverskrifter av dette stuntet. Ellers har vi lagt bak flere sinker, farten varierte lenge mellom 50 og 90 i 80 sona. Over Hardangervidda gikk det radigt, og foruten telehiv var det ingen hindringer å melde om, bortsett fra et tissestopp for Tassen vel og merke.

Voss ble siste stopp før endt parkering. Det vil si, på Kiwi like før Voss for å være nøyaktig. Vi måtte ha påfyll av snacks og tørsteslukkere. Herfra gikk det rimelig problemfritt videre, og da vi parkerte på tunet hjemme ble vi møtt av en herlig odør av våte ullsokker. Fårikålen var klar til inntak!

De glemte meg!!

Nei nå står ikke verden til påske! Det er bare surr i dette huset her, skulle tro det bare bodde pensjonister her. Menneskene mine har voffert meg glemt bursdagen min i dag, dette går ikke! Eg har til og med halvrund dag, er hele fem år, blitt stor gutt og greier. De sier eg har blitt voksen og mye roligere, men det skal vi bli tre om.

Uhørt å glemme meg, utilgive…sa du godbit?

Eg har sittet i hele dag med store forventninger til hva som kunne vente meg da menneskene mine skulle komme hjem fra jobb, har vært ekstra snill og ikke gnagd på noen ting. Til og med lagt musestille så eg ikke skulle røyte ned hele huset, men likevel var det ingen gave å se når de kom hjem.

Hallo? Ser dere ikke at eg er et år eldre eller?

Bestemor og dadda (dadda betyr storesøster der eg kommer fra) kom også på besøk, de hadde i det minste med boller som eg fikk smake etter å ha mast meg hes. Men ingen stor feiring da heller. Etter de dro videre bytta eg litt på å ligge og furte i gangen og å sitte oppå menneskene mine og mase, da var eg passe oppgitt over at ikke mennesker forstår bjeffing, pesing og piping.

Men da hunnmennesket dreiv og glante i skjermen sin utbrøt hun plutselig til hanmennesket; «Tassen har jaggu bursdag i dag!» Endelig skjønte de det! Hunnmennesket satte til og med i gang med å lage kake til meg, og eg ble hoppende glad. Så glad at eg ikke kunne styre rompa og halen, eg gikk mellom beina på mennesket og logra med hele kroppen så hun mista litt ost, og eg kunne sluke en gratis smaksprøve. Glemte bare å smake på den.

Se på herligheten da, masse ost og til og med dentastix!

Hunnmennesket knuste litt tørrfôr, blanda i masse ost, vann og godbiter, og i mens klarte ikke eg å styre meg, så eg fikk litt kjeft da eg prøvde å komme meg opp på kjøkkenbenken. Måtte sitte pent og vente. Mennesket varma det så osten smelta, og hun kunne forme det til ei kake. Eg hadde sååå lyst å smake, enda så mye som eg maste måtte eg pent vente. Vet ikke disse menneskene mine at vi pelsbarn ikke forstår dette med tålmodighet?

Endelig etter alt for lang tid peikte menneskene på plassen min, da spratt eg på plass i ett stort hopp. Ja eg kan være lydig når eg vet det vanker godis. Menneskene satte ned fatet mitt, og det eneste eg måtte gjøre nå var å sitte veldig pent til de ga klarsignal. «Versegod!» Og før menneskene hadde satt seg hadde eg fått i meg hele kaka, gjett om den var god da, ost er jo livretten min!

Skjønner bare ikke helt hvorfor menneskene var så forvirra der de satt med skjermene sine, kanskje fordi de ikke rakk å ta bilde?

 

Bursdag i går, kaos i dag!

Herlighet så koselig det ble på middagen i går da. Siden vi hadde litt ekstra tid før vi skulle møtes tok vi en liten svingom innom noen butikker for å kjøpe gave til Tonje, som seg hør og bør når hun ble 30! I stedet for et kjedelig gavekort kjøpte vi ei svær knallrød pepperkvern med byttelapp, og da skjønner du kanskje at hun ikke er gift. Vi kjøpte også ballongtall og et morsomt «birthday girl» glass.

Klart for bursdag!

Vi hadde reservert bord på Egon til fem personer, og vi var heldigvis først fremme. Da kunne vi legge klart gaver og ballongtall før de andre kom. Svigers og Tonje ankom samtidig, og som forventa ble Tonje litt flau, men også takknemlig. Hun lo godt da hun pakka opp pepperkverna, og vurderte til og med å beholde den.

Far og Datter, to av de fineste eg kjenner!

Vi bestilte litt forskjellige retter, og noen ekstra porsjoner med fries og fløtegratinerte poteter, så alle kunne spise de potetene de ville. Maten var frodig god, og alle var godt fornøyde. Det ble også plass til litt dessert på noen av oss. Doc tok eplekake, og eg og svigers delte banansplitt. Vi ble heldigvis sittende og prate ei stund etter maten, for eg tror nok alle var for mett til å lea på seg. Alt i alt en strålende fin kveld i går med en veldig fin gjeng!

I dag har vi ikke gjort så mye, eller jo, vi har vært på jobb da, men det er vel ikke noe å skrive hjem om. Eg lagde fiskesuppe til middag da, og det var jo et prosjekt i seg selv. Vi burde nok egentlig bare spist disse HER med tanke på porsjonene i går, men det får heller være. Mens suppa holdt på å brenne i bunn, klarte eg å svi steikefettet til baconet før eg la bacon på steikepanna. Samtidig som eg prøvde å fjerne noen bein i en brosmefilet. Etter litt høy puls, litt banning og brøling, og redning av nesten ødelagt både suppe og bacon, ble det omsider klart. Og Doc rista noen brødskiver i ovnen, noe som ble veldig godt til suppa. 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Doc inviterte ut ei anna dame!

Det ble blogginnlegg litt tidligere enn vanlig i dag, for vi har planer i kveld, og da kan eg ikke være asosial med bloggskriving vettu. Det skjer endelig noe mer spennende enn jobb og sofa her, og vi gleder oss!

Dattera til Doc, og litt dattera mi

Du så kanskje på snapstory i går at Doc har invitert ei annen dame på middag i dag, og at det var helt greit for meg? Den snappen ligger faktisk ute enda i skrivende stund. Og ja dette stemmer! Dattera hans blir 30 år i dag, så derfor har Doc invitert henne ut på middag med oss.

Den beste dattera eg kunne fått!

Tenk at eg har ei stedatter på 30 år! Høres kanskje snodig ut, men eg digger det. Hun er den beste dattera eg kunne fått. Meget oppegående, pålitelig og pliktoppfyllende, smart og pen, en sjelden kombinasjon altså. Selv om eg ikke har hatt noe med oppdragelsen å gjøre, føler eg meg stolt over henne.

Nei nå får eg jobbe litt, har noen timer igjen her, så bærer det rett hjem for å fjelge meg. Og om du leser dette Tonje; gratulerer så mye med dagen! Mamma-Dask er glad i deg! Ses i kveld.

Hva driver egentlig bygdefolk med?

Er jo ikke til å stikke under en stol at vi etterhvert har fått mange spørsmål om hva en redneck egentlig er, og det har bare blitt flere og flere spørsmål om dette. Vi kan bare svare for oss selv, og vi velger å kalle oss bygdefolk, for det er vel det nærmest passende ordet på norsk. Bygdefolk kan jo være så mangt, men det vi har lært av våre venner i Texas og Oklahoma er at de stort sett er hardtarbeidende og kreative. Trenger de noe nytt vil de alltid forsøke å lage det selv før de kjøper noe, og det som blir ødelagt fikses underveis.

Gutten i sveiserøyken!

Nå er det veldig varierende hva man tenker om bygdefolk, men de aller fleste er oppegående og smarte mennesker. De klarer seg stort sett selv, og hjelper hverandre om nøden skulle oppstå. De som ler av bygdefolk er gjerne de som ikke engang klarer å henge opp et bilde selv. Slik Doc har drevet på siste uka er egentlig et prakteksemplar på bygdefolket, om eg så skal få lov å si det selv.

Se så stilig det ble da!

For ei stund siden kjøpte han et brukt sveiseapparat med knekt tupp. Da vi fikk besøk forrige helg klarte Doc og Magne å fikse dette med ei gammel gardinstang (nei vi kaster ikke det vi kanskje kan få bruk for), og noen slangeklemmer. Helt innafor hjemmefiks som fungerer ypperlig, og da han skulle teste den ble det brukt noen gamle hestesko vi hadde liggende.

Gitaren til Doc’s bestemor måtte jo få et pent stativ

Dette resulterte i et nydelig skohylle, og dermed var han bitt av basillen. Vi måtte denne helga hente flere hestesko i stallen til ei venninne, så han kunne lage mer praktisk brukskunst. Nå har vi jo hatt mye av pynten vår i mange år her, og det var på tide å bytte ut noen gevir og bilder her.

Tar seg bedre ut her enn i en krok!

Doc har derfor siste uka laga gun rack (sånn man henger gevær på), et skikkelig stilig gitarstativ, ei lekker og genial hattehylle, og et stort kors, bare fordi det er stilig. Føler hele stua ble forandra her, og det til mye bedre enn før. De gamle gevirene har vi ikke kasta, for de henger nå ute på saloonen så fuglene kan sitte der og spise i vinter. Her skal nemlig alt brukes så langt det lar seg gjøre.

Denne ble jo bare knallfin!
Nyeste kunsten til Doc, lekker?

 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top