– Dassen må tømmes nå Doc!

Nå har vi besluttet å selge vår trofaste Bjølseth 360 fra 1968, budrunde avsluttes i kveld kl 18. Og i den anledning har eg bedt Doc tømme portapotti’en. Det kan nok by på utfordringer da vogna har stått uten varme like lenge som det har vært kuldegrader nå. 

Vinteren har virkelig fått vist seg i år, og temperaturen har lagt på 10-20 blå hos oss. Regner med det ikke er mye varmere i vogna, så den dassen er nok helt klaka. Da kan det bli spennende å se hvilken løsning Doc går for i kveld, for om han skal få ut innholdet må det tines. Hvilke dufter som da vil sige frem er foreløpig uvisst. 

Grunnen til at den ikke er tømt etter sist bruk er at Doc var litt sliten, han utsatte det et par dager, men lovde å gjøre det. Du vet jo det ikke nytter å mase på mannfolk, dem gjør jo jobben selv om det noen ganger går litt lenger tid. Som for eksempel noen mnd ekstra. 

Når Doc bestemmer seg for å ta seg av den portapotti’en, skal eg stå klar med kamera. Dette skal filmes, for nå er eg like spent som dere på hvilken løsning han kommer til å gå for.

 

Bilde er fra sist den var i bruk, i høst en gang.

Premierefest – Rednecks i byn!

 

Premierefesten – Rednecks i byn!

Som eg skreiv i går, var vi jo invitert på premierefesten til Norske Rednecks Camping. En kamerat sa ja til å kjøre oss, og vi plukka opp Smeen på veien, ja han som smir i sesong 2. Stemningen var helt på topp på vei innover, vi var spente på hva storbyen hadde å tilby. 

Da vi kom frem til Scotsman var det alt masse folk der, og flere kom løpende i møte for å gi klemmer og si hei. Og Henriette (frøkna til Tin Tin) ga oss klar beskjed at vi skulle sitte med dem, noe vi syntes var hyggelig. Redneck Cruisers var med, og LilleFrekke stilte selvsagt opp med noen modeller. Det ble mingling, prat og noen runder i baren, og de fleste smilte og lo hele tida, vi kosa oss skikkelig selv i byn! 

Produsenten Morten kom og tok en prat, vi fikk litt info og en gave som takk for at vi byr på oss selv. Gavekort på Biltema, kan det bli bedre? Nå får vi råd til dass i nye vogna også. 

Norske Rednecks Camping kom på skjermen, og det ble både latter, pinlige stunder og skåling. Etterpå fortsatte vi praten og minglingen (som det så fint heter i byn), og vi fikk til og med sunget litt. Arly sang Trailerjenta for oss midt på uteserveringa, så forbipasserende på Karl Johan stoppa og glana. 

Vi var blant de siste som reiste hjem, men det er kanskje ikke så rart da dem stengte ved midnatt. Akkurat nå ligger Doc hjemme og ynker seg over ei mulig knekt tå, altså har det vært en fullkommen premierefest!

Gledelig gjensyn med folket

 

Dask og Solveig fra LilleFrekke

 

Her gikk det gale, men hvem har dårlig innflytelse på hvem?

 

Morten og LilleFrekke modellene

 

Litt mat fikk vi jo

 

Den harde kjernen på slutten

 

Doc som prøvde å gjemme seg når vi kom hjem…

 

 

 

 

 

#norskerednecks #norskeredneckscamping #påtv #premiere #premierefest #bønderibyn #docogdask #scotsman #rednecks

Rednecks, et sikkert vårtegn selv i -20!

Når snørret fryser før det forlater nesa, bilen gidder ikke starte, bikkja som skal tåle mye kulde halter, og jakken knitrer som en presenning fra Biltema, da er det vinter i Norge. Nei, det kommer ikke som noen overraskelse, vi vet godt at snø og kulde er normalt fra tid til annen. Men det betyr da ikke at vi må like det! -20 grader celsius, eller -4 grader farenheit om du vil. Nekter å tro at noen virkelig liker det!

Etter to mnd med frossen nedbør er det lov å være litt lei. Når man har skrapt og koste bil hver skapte morgen, til fingertuppene bare henger igjen i ei skinnfille, er det OK å savne våren. Det er greit nå, vi har fått vinterkvota vår nå. 

Det som gjør saken litt bedre er et sikkert vårtegn, nemlig at Rednecks begynner igjen på TV MAX i kveld! Vi er invitert på premierefesten, så det kan jo bli moro. I kveld skal altså en haug med Rednecks innta Oslo by for å feire at en ny serie begynner, en serie om halvgærne bygdinger. Vi er jo litt spente da vi ikke aner hva som har skjedd i klippen i år. 

Det nærmer seg også ny sesong for treff og moro, og campingvogna står og skjelver av begeistring over å snart bli dratt med på tur. Og i disse tider vil terminlista til Forente Rednecks Norge slippes, der er det mye du ikke vil gå glipp av! Det kommer selvsagt et innlegg når alt er klart, blir en del å få med seg, og vi håper å se akkurat deg på minst ett treff i år!

 

 

 

 

 

#norskerednecks #redneckscamping #vinter #vår #kulde

Dagen derpå – helt topp

Vi var riktig nok på slaktelag i går, men vi holdt et godt grep om cola flaska, og kjørte hjem på kvelden. Er sikker på at resten av gjengen kosa seg skikkelig videre utover kvelden, for det var jo Forente Rednecks Norge og Wild Hog Rebels, bare trivelige mennesker. Bilder og video av slakt //HER//

Det fine med at vi reiste hjem i går, er at vi er opplagte uten fyllesyke i dag, og gjett om det er deilig da! Nå er vi i fin form mens resten av gjengen muligens er litt slækk. 

I dag har Doc fortsatt litt på taket i vogna, så den nærmer seg brukbar. Det kommer nok et innlegg med bilder når den er klar for bruk. Og så har eg fått trent noen runder på stanga igjen, har visst ikke glemt så mye likevel. Til middag stekte Doc Angus biff til oss, med potetbåter og soppstuing til, det var helt nydelig. Desserten ble kaka som eg laga litt for seint onsdagen, god den også, oppskrift //HER//

 

Synes denne armyfarga boksen er fin eg.

Ellers prøver eg nå å gå helt over til bare snus og kutte ut røyken, ja eg skriver det her for å føle litt press, da klarer eg det kanskje. Men det kan bli vanskelig nå som våren nærmer seg, med mye fest og moro. Vi kan også nå røpe at vi har fått SPONSOR på bloggen! Det skal eg fortelle mer om siden. Neste punkt på lista her er sofakos. Vi tales!

 

Bloggen vår

Doc og Dask på fb

 

 

 

#forenterednecks #norskerednecks #wildhogrebels #oppussing #campingvogn #angus #stang #pole #poledance #snus #røykeslutt #sponsor

Vi har slakta Villsvin i dag!

Vi var så heldige å bli invitert til Fluberg for å være med på å slakte villsvin i helga, hos en vaskeekte redneck. Terje driver gård med villsvin og har eget slakteri, så her har vi da altså samla oss en liten gjeng i dag. Dette har vi gruglede oss til, for vi har jo sett noen videosnutter av hvor mye skade disse dyra kan gjøre. 

Da vi kom opp her i dag, lå det fire skutte svin klar, den ene hadde fortsatt rykninger selv om den var stein dau. Alt var klart for slakt. Terje tok selv første dyret, fikk det opp på bokk og skar løst innvoller. Når det var løst var det bare å grave det ut, og så begynne på neste. Marius fikk jobben med å kaste innvollene, glad og fornøyd gjorde han den jobben. 

Når alle svina var tømt, skulle de flås. Alle fikk være med å bidra, noen med kniv og noen som holdehjelp. Dette tror eg Rypen likte, han flådde som aldri før, så sånn ut da. Skinnet har Doc og eg fått for å ha i saloon vår, og de ferdigflådde svina henger nå i slakteriet klare for å deles opp. 

Vi fikk også hilse på de gjenlevende villsvina, en artig gjeng forresten. Råna var vel litt i største laget, i alle fall i følge Doc. Han var litt skeptisk. Når Terje gikk inn til svina ble eg og skeptisk, tok et kjapt bilde før eg og stakk ut derfra. Ellers har vi fått servert skikkelig viltgryte med elg og villsvin, også kalla elgsvingryte. Nå sitter vi bare og juger og løser verdensproblemer, og har det egentlig bare trivelig. En fin lørdag ønskes dere alle!

Bilder og video fra dagen:

 

 

 

 

 

 

 

Redneck Taco til Fredagskvelden

Vi har faktisk aldri hatt fredagstaco her før, fordi Doc ikke liker tacokrydder og grøntfòr. Vi lager vår egen vri vi, så om du er møkk lei vanlig taco kan du jo gjøre som oss. Du kan bruke mye av de samme ingrediensene som vanlig, bare kutt ut kålhakk. 

Vanligvis har du sikkert løk, paprika, mais og tomater oppå kjøttdeigen i skjellet eller lefsa. Det gjør ikke vi. 

Steik en pakke kjøttdeig som normalt, sammen med løk, søtpaprika, en halv boks mais og en grovhakka tomat. I stedet for tacokrydder bruker vi Smoked bbq saus, passe mengde helles bare over kjøttdeigblandingen og røres inn. Når det koker rører du inn ei god klype cheddarost.

Dette fordeles i stand’n’stuff tortillas, og så dekker du de med revet ost. Settes i ovnen i 15-20 min på 180 grader, har du grillfunksjon bruker du det siste tre minuttene. 

La det stå noen minutter før du serverer, så du ikke svir av deg fingertuppene når du skal spise det. Serveres med din favorittdram, i vårt tilfelle Lotherus eller Morgan, som vist øverst! Bånn aperitiff!

Har du flere tacotips uten tacokrydder? Kom med det!

 

 

#taco #fredagstaco #redneck #norskerednecks #lothepus #lotherus #mat

Førpremiere! – Spørsmål og svar

Vi får ofte spørsmål fra seerne av Norske Rednecks, mange forskjellige spørsmål. I morgen er førpremiere på den nye serien om Rednecks Camping, og i den forbindelse har vi tenkt å svare på de spm som har gått mest igjen helt fra sesong en. Skulle det være mer dere lurer på er det bare å fyre løs, vi svarer på alt som tåler dagslys. 

Hvordan blir man redneck?

Aner faktisk ikke. Vi vet ikke om noe annet liv egentlig, vi er bare sånn. Eg tror eg har fått det i blodet, for mine foreldre hadde gård og hører på country, fattern har alltid vært flink å fikse og ordne ting selv, og muttern ga meg mine første boots i en alder av 5 år, str 30, med spiss tå. Første Garth Brooks CD fikk søstrene mine og eg når eg var 4 år, noen vil vel kalle det miljøskade, eg kaller det god oppdragelse. 

Mine første, godt brukt

 

Er dere sosialklienter?

Hehe, nei. De aller fleste i serien har helt vanlige jobber. Lastebilsjåfører, maskinførere, håndverkere, logistikkoperatører, butikkmedarbeidere, ja you name it. Vi jobber og står på, og trives med det. 

Drikker Rednecks hele tida?

Bare når det er treff, bursdager, fest eller diverse sammenkomster. Det skjer i helger og ferier. Doc og meg drikker ikke engang vin til god mat i ukedagene, det er nok av festligheter, så vi holder oss til det. 

Er noen av dere bønder?

Tja, flere har småbruk, men det går stort sett i bikkjer og katter der. Både Doc og meg er jo oppvokst med gårdsdyr. Han i Odal’n og eg på Radøy. Hjemme var det hovedsakelig melkekyr det gikk i, men det har også vært sau, høns, minigriser, hester og geiter innom. 

Hvilken musikk er typisk redneck?

Eg vil tro de fleste hører på country, bluegrass og sørstatsrock. Er i allefall de sjangere det går mest av her i huset, men det er ikke noe fasit på dette. 

Er dere like gærne hele tida, eller bare på TV?

Kommer an på hva som menes med gærn, vi er oss selv hele tida. Gode venner settes like høyt som familie, og livskvalitet er viktig for oss. Som ene tattooen til Doc sier; One day you’ll only be a memory, do your best to be a good one! 

Mer om oss to, Doc og Dask, kan leses //HER//

Mer om Forente Rednecks kan leses //HER//

Feilberegna lillelørdagskos – kake i morgen…

Nå som gubben har begynt å jobbe igjen, er det oftest tomt hus når eg kommer hjem fra jobben. Det betyr at eg faktisk kan bestemme hva vi skal ha til middag, fordi det er eg som må lage den. Da blir det mer fisk fremover. I dag ble der derfor sitronpanert torsk med bacon, poteter, gulrøtter og en modifisert Lofoten fiskesaus. Ja eg kan visst eg må, i nøden spiser fanden fluer, men det gjør fanden ikke eg. Av og til lager eg faktisk dessert også, det er like variert som middagene. 

I dag lagde eg ostekake fordi vi hadde en del av ingrediensene liggende, gamle julekaker og kjeks funker jo som bunn. Men litt skivebom ble det jo, for det er i dag eg har lyst på kake, men geléen stivner jo ikke før det er natta her. Pokker. Uansett, kaka er jo knallgod, for eg har selvsagt smakt litt underveis. Det er ei veldig enkel oppskrift, ja til og med eg klarer det. Deler oppskrifta her om du vil prøve den. 

Bunn

Ca 5 dl knuste kjeks

Bittelitt brunsukker

Halv kopp smelta smør

Dette blandes godt og dyttes ned i en form, flat det ut med gaffel eller skje. 

Fyll

3dl kremfløte 

2 bokser kremost mandarin

1/2 boks Philadelphia ost

1/2 boks seterrømme 

200g melis

1 pk gul gelé med halv mengde vann

Først tilberedes gelé med 2,5 dl vann i (stedet for 5), sett kjelen i vannbad mens du pisker krem. Bland inn rømme, så ostene, deretter melis, og til sist geléen når den er kald. Dette heller du over i formen og setter kaldt i 2-3 timer. 

I mellomtida kan du lage en pakke gelé med din favorittsmak. Når fyllet på kaka har stivna kan du helle gelé over, bare sørg for at geléen er kald, og hell forsiktig så ikke kaka blir helt vrak. Så må dette stå noen timer også, til “lokket” har stivna også. Kan være lurt å lage kaka dagen før du skal servere den, så slipper du gå på en liten smell – som eg nå har gjort.

 

Gode gamle kjøkkenmaskina til muttern gjorde over halve jobben!

Vil staten betale sykelønn?

Synes eg i flere år har hørt staten snakke om sykepenger, det å få mennesker ut i jobb, tilrettelegging og at alle kan bidra. Tro meg, eg prøver. Eg gjør så godt eg kan. Men når man har en kronisk sykdom som tærer på både kropp og sinn, slik at alt verker og man konstant er sliten, klarer man ikke mer enn 50% akkurat nå. Og sånn må eg gå frem til Ahus får ut den innkallinga eg ble lova i desember. 

Mange spør meg om det går bra, og til noen svarer eg rett ut hvordan det faktisk går. Men til de aller fleste glatter eg over det og sier det går greit, ellers blir eg jo oppfatta som klagende. Dere som ser meg, ser meg kanskje som en sprudlende og smilende person. Dere ser meg utenfor mitt hjem, på jobb, på butikken, ja til og med på fest. Dere ser en frisk person. Men har tanken slått dere om hva som må til for at eg er frisk og rask noen timer i døgnet?

Har du sett meg på ettermiddagen da eg ligger flat på sofaen, og faktisk har begynt å snuse fordi eg ikke engang orker å ta en røyk på trappa? Nei du har nok ikke sett meg resten av dagen, når eg kanskje ligger i fosterstilling med mageknip som minner om gallestein. Du har heller ikke sett meg om natta, når eg ligger våken fordi det gjør så forbanna vondt. Men hjelpen er like rundt hjørnet, det hjørnet eg har kjempa siden desember med å komme meg rundt. Og eg vet flere har det sånn. 

Mine sykehusbesøk må staten uansett betale for, om det blir i dag eller om et halvt år. Hva med mellomtiden når eg går 50%, jo dem betaler jaggu meg sykelønna mi også. Dem prater så fint om effektivisering og innskrenkninger. Mener dem virkelig noe med det? Da burde dem fremskynde min visitt hos Ahus, sånn at dem slipper betale sykelønn mer enn nødvendig. Men det er vel kanskje ikke sånn staten fungerer, dem har det vel bare i kjeften.

 

Er greit med kos fra Tassen når formen er på bunn

 

#sykehus #sykepenger #sykelønn #kronisksyk #helsenorge #staten

Brå slutt på moroa!

Lenge nå har eg levd ganske så fritt og avslappende, alt eg har måttet tenke på er jobben. Hus og hjem har på mystisk vis holdt seg reint og ryddig helt automatisk, og eg har fælt sjeldent måttet lage mat. Bikkja har til og med kommet seg på do flere ganger for dagen, og eg har bare gått små rusleturer med han for moro skyld. Denne moroa har nå fått en brå slutt. 

Doc har altså begynt i ny jobb i dag, fulltidsstilling. Han er servicemann for Parkett Partner, hvilket betyr at han ikke går hjemme lenger. I dag når eg kom fra jobb i 15 tiden, sto det ikke klart noe gourmet på duk og dekka bord. Ingen klær har blitt vaska, og bikkja masa fælt om dotur. 

Nå må eg altså opp av sofaen og bidra på lik linje med Doc for å holde huset levelig, for så lenge vi begge er i jobb må vi dele på alt hjemme. Det er jo for så vidt rettferdig nok det, men tenk så mye sofatid eg nå må ofre for at han skal få lov å være med og bidra økonomisk. 

Eg måtte faktisk rydde kjøkkenet, tømme oppvaskmaskina, og gå ut med søppel for å i hele tatt kunne lage meg mat. Kjøttkaker i lompe ble det, for eg er verken oppfinnsom eller kompis med kjøkkenet. I tillegg måtte eg fyre i peisen, helt på egenhånd. Nei livet kommer til å bli hardt fremover nå, men til gjengjeld får eg en mer lykkelig Doc og vi får bedre økonomi. Er vel verdt å ofre litt for det?

Tassen holder utkikk etter matfar

 

Fikk da fyr til slutt

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top