Derfor fikk eg tredje dose

Reklame | Hjemmetest

Noe labert energinivå da eg dro på jobb i dag, tenkte det kunne ha en sammenheng med en aldri så liten forsoving, og la ikke mer i det. Skulle uansett bort fra jobben en liten stund i dag, så lunsjen ble frokost i 9-pausen i stedet. Da starta romsteringen i magen vettu, den klementina eg åt i går har lagt og godgjort seg, og var nå klar for opprør.

Påfyll av antistoff

Sånn i 13 tida stakk eg ut en tur, det var tid for tredje vaksinedose. På grunn av crohns går eg jo på den immunhemmende medisinen Infleximab, og det er dermed anbefalt tre doser. Eg er også med i en studie om hvordan medisin og vaksine påvirker hverandre, så da var det jo greit da. Eg hjelper både meg selv og forskning ved å vaksinere meg, tar en for laget vettu.

Visste du forresten at du kan kjøpe hjemmetester for korona? Grei å ha liggende om man er litt snufsete, så slipper man belaste helsevesenet mer enn nødvendig. Hjemmetest finner du HER. De er veldig enkel å bruke.

Etter vaksina stakk eg innom jobben igjen ei stund igjen, før eg kjørte hjem. Her har det skjedd fint lite å skrive hjem om. Etter første vaksinedose ble eg bare svimmel, etter andre dose fikk eg litt skallebank, men etter denne tredje ble eg slått rett ned i støvlene, gitt. Eg har lagt flat med pledd i hele ettermiddag og sovet, og ligger nå med vondt i alle ledd og i halsen. Heldigvis er dette en kjent bivirkning, så eg regner med å bli bedre utover natta eller morgendagen.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Skylder på snusen – indirekte!

Det gikk veldig greit på jobben i dag, litt trøtt, men hadde mye energi da. Wrapsene eg «preppa» mandagen var fortsatt god i dag, og eg er forresten spent på om de holder til i morgen også. På slutten av dagen begynte føttene å verke, men akkurat da eg tenkte det var bra eg hadde handla for hele uka kom eg på at eg var tom for snus.

Sendte mld til Doc og spurte om det var mer vi trengte på butikken, og joda, det var det selvsagt. Da ble det en liten handlerunde. Stakk innom Kiwi og raska med det eg hadde på lista, og tror du ikke det lå klementiner i massevis der da? Eg klarte ikke å gå forbi dette, og plukka med meg både klementiner og masse annen frukt.

Åh du gylne herlighet!

Nei, vanligvis tåler eg ikke klementiner så bra, eller noe sitrusfrukt for den del, men nå er det lenge siden eg har smakt det, og magen har vært meget bra ei stund. Tenkte det var verdt et forsøk, og testa ei etter middagen. Guuud så godt det var da!!

Kjente ikke noe med en gang, men etter en stund kom smertene som ei ildkule i mellomgulvet. Utover kvelden fortsatte smertene nedover og ble til luft. Mens andre med crohns har løs og sur mage, må eg for det meste slite med flatulens! Vel vel, da sitter eg her da og småfjerter. Sjarmen med crohns!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Gjort dette feil i alle år!

Litt mer våken da eg putra avgårde mot jobben i dag ja, og så lagde eg klar lunsj for resten av uka i går. Er det det treningsfolk kaller foodprepping? Vel, her ble det tortillalefser med masse krydderost, spekeskinke og søtpaprika. På jobben gikk nå alt sin vante gang, det var travelt, eg ble sliten, og spiste noen sånne HER.

Hjemme ble eg møtt med rykende varme fleskepannekaker til middag, rett og slett nydelig! Doc imponerer stadig vekk på kjøkkenet, om det ikke er sunt er det i alle fall godt. Ellers ikke noe stort å melde om i ettermiddag egentlig. Det var kveldsmaten som skulle bli interessant her i dag. Saken var vel egentlig at eg var fysen på asiatisk, men verken kjøleskap eller fryser hadde det helt store utvalget, så eg måtte improvisere litt.

Spennende smaker!

Eg kjøpte nudler på Holdbart her en dag, så det var et ok utgangspunkt. Helt tilfeldig tenkte eg for første gang i historien å faktisk lese bak på nudelpakken, og oppdaga der at vi har kokt nudler feil hele livet. Vi har alltid hatt krydder og olje rett i kjelen sammen med vann og nudler, for så å helle av alt vannet, men dette er altså helt totalt feil. Man lærer så lenge man lever, tenkte eg og ville teste riktig måte nå. 

Er vel anbefalt å toppe med sitrongress, lett stekt vårløk, rista sesamfrø og egg. Det hadde ikke vi.

Nudlene skal kokes i reint vann, og når de er kokt skal bare litt av vannet helles av så det fortsatt er suppe. Krydder og olje skal i bunn av skåla, så skal nudelsuppa helles over og røres sammen før man topper med eventuelt tilbehør.

Joda vi prøvde dette, og eg toppa suppa med litt kikoman og pølser. For å gi retten litt ekstra asiatisk preg valgte eg å spise dette med pinner, anbefaler disse HER, de er grei å spise med og tåler oppvaskmaskin. Dette var faktisk så godt at eg drakk krafta fra skåla etter nudlene var borte.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Kan det skyldes gjenåpningen?

Det var hardt å stå opp i dag, ikke det at vi var så seine i går, men man blir gjerne litt sliten når man reiser langt og har det så moro at det lukta brennevin. Det ble en lang tur hjem i går, ikke bare var vi slitne, men det var mye veiarbeid over Haukeli. Selv om vi aller helst skulle ha forlenga helga var det godt å lande på sofaen i går.

Trøtt som nøkken i morges!

Heldigvis skulle eg ikke opp så alt for tidlig i dag da. Eg er med i en studie om hvordan koronavaksina fungerer sammen med den immunhemmende medisinen eg går på, så i morges måtte eg innom Ahus for å ta blodprøver. Sto opp en time seinere enn vanlig, tok meg en dusj, og dro avgårde.

Man regner ikke med at det å stikke innom gastroavdelingen og hente papirer, og å ta tre glass med blod skal ta stort mer enn et kvarter, så eg betalte bare for en time på parkeringen. Inne måtte eg først vente fem min på papirene, hvilket var helt greit. Men på lab’en var det verre. Etter å ha sittet en god stund og venta, og vært innom Narvesen og spist pølse, titta eg på tavla. Da var det «bare» 22 stk igjen i kø før meg, og eg begynte å undre meg over om det skyltes gjenåpningen.

Eg rakk å lese det meste på både VG og Dagbladet før eg kom inn, men nå begynte eg å bekymre meg for parkeringa. Den hadde gått ut, men det nærma seg min tur. Da eg endelig fikk tappa meg løp eg innom kaffekiosken og kjøpte med en Latte Caramel før eg gikk kappgang ut til bilen. Ingen bot der, flaks! Og eg som hadde sagt til sjefen at eg sikkert var på jobb til kl 10-11 møtte opp kl 12!

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Latter og tårer!

Når folk i vår gjeng skal feire noe går det gjerne over flere dager, og sånn var det også denne helga. Fredagen var det familiebesøk for Mary-Ann og Magne, de skulle feire hennes 50 årsdag, hans forsinka 50 årsdag, og i tillegg 20 års bryllupsdag. Vi som hadde kommet langveis fra fikk bli med på familieselskapet fredagen.

Så gode og nydelige jubilanter!

Det var selvsagt veldig hyggelig å få hilse på familiene deres, en fin gjeng der. Vi spiste lapskaus og kaker, og tok det helt piano helt til alle under 18 hadde reist hjem. Da var det naturligvis ikke bare kaffe og brus som dukka opp på bordene.

Vi bare kosa oss hele helga!

Fredagen ble så artig at vi var flere som sleit med formen i går, men vi ble da med uansett. Vi hadde til og med en liten åpningsfest kl 16! Lørdagskveld ble det servert både stroganoff og kyllinggryte, og flere kaker. Og i går var polvarene med litt tidligere, så festen tok jo helt av og ble ufattelig morsom. Doc holdt en morsom og rørende tale for jubilantene, så hele bordet vårt satt med krokodilletårer.

Kara fant endelig et vettugt bruksområde for sykkelstativet, tomgods!

Dagen i dag har vært noe laber, de fleste var redusert på formiddagen, noen kanskje mer enn andre. Eg blåste null i oppegående tid, så vi takka pent for oss, og det ble jo tårer som det alltid blir når vi skiller lag. Mary-Ann og Magne er jo bare nydelige mennesker, de har liksom bare blitt en del av familien, hvilket vi setter stor pris på.

Dragen bak rattet, når Doc har dårlig rygg og litt promille hengende igjen.

Eg kjørte litt over halvveis, og da Doc testa blåseren igjen viste den null, så kunne han kjøre litt også. Ryggen hans er nok ikke den beste, men nå nærmer vi oss hjemme. Vi vil igjen bare få takke de fineste Mary-Ann og Magne for laget, dette har vært er super helg som vi aldri glemmer!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Vi er på plass!

Vi stoppa på en fin liten rasteplass i går, da var klokka passert 22, og det var på tide å ta kvelden. Da vi skulle lufte bikkjene så vi det gikk en sti innover skogen, men siden det var bekmørkt og ingen gatelys var det ingen av oss som var frista til å gå inn der. Bikkjene gjorde sitt, og vi tok en sider sammen før vi tok kvelden.

Både sjåfør og copilot koser seg på tur!

Da vi våkna i dag prøvde Åse å gå inn den stien med hunden Mercedes. Det viste seg å slettes ikke være en sti, men et sted hvor noen har tømt dokassetter. Fy flate så ekkelt, at det finnes griser i alle miljøer er ingen nyhet, men dette er det ekleste!

Vel, vi kjørte videre grytidlig. Det ble et stopp på Aksnes, for vi oppdaga at vinen som sto o bobilen nesten var tom, og i tillegg måtte Doc på apoteket. Her fikk vi tak i alt, og vi kunne ture videre, da med fulle magasin.

Fare for moro!

Vi parkerte på Visnes i vettug tid, og vi rakk å slappe av ei god stund før besøket. Her ble det servert lapskaus og kaker, og vi fikk hilse på familien til jubilantene. Meget koselig. Nå har barna dratt, så nå slår vi oss litt løs her, og da er det på tide å legge bort tlf! Vi tales, god helg!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Vi tok en omvei vi!

Eg bråvåkna av at tlf ringte i dag tidlig, det var leieboeren som ringte og spurte om eg ikke skulle på badet snart, for hun ville dusje. Shit! Eg hadde forsovet meg med en halvtime! Da var det bare å frese gjennom badet i full fart, raska med meg en vaffel og Pepsi max, og børna avgårde. Og på jobben var energien noe laber, men kom meg gjennom dagen uten å måtte telle sekunder, takket være denne HER.

Etter jobb kasta eg meg gjennom dusjen i full fart, og fant frem litt klær. Vi skulle endelig på tur igjen, og alt gikk i hu og hast. Med høyt stressnivå greip eg tak i skjerfet mitt, og kjente noe som stakk i fingeren. Aner ikke hva det var, men det så ut som en brodd sto djupt i huden. Prøvde først med neglene og kniv uten hell, så med litt for mye adrenalin og hjertebank pga Doc som sto ute og ruste opp bobilen, kjørte eg ei nål gjennom og vippa opp hele driten. Vondt, men effektivt! 

Endelig bobil igjen!

Da var vi klar til avreise. Doc mente vi måtte kjøre om Hønefoss, fordi det var helt sikkert kø både til og fra Oslo. Greit nok, eg er ikke fullt så kjent, og godtok det uten videre diskusjon. Så i stedet for å risikere litt kø brukte vi nesten to og en halv time hjemmefra til Hokksund. Her møtte vi et vennepar vi samkjører med videre.

Akkurat nå har vi handla litt på Notodden, og lufta bikkjene. De vi kjører med har ei fin lita tispe som Tassen er fryktelig betatt av, men det blir nok ikke noe #metoo der i gården, hun ba han temmelig kjapt om å føkke off. Nå begynner straks å se etter et sted å campe i natt. Turen går videre i morgen, for vi skal feire to 50 årsdager og en bryllupsdag i helga. Dette kommer til å bli ei meget oppegående helg kjenner vi!

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Doc’s ryggskade holder oss aktiv!

I dag klarte eg å huske sekken min, og oppi den hadde eg til og med huska å putte lunsjen. Da var alt klart for nok en vellykka arbeidsdag med en god dose energi. Har vært ei god uke hittil, men nå kjenner eg det minker her. Godt det snart er helga, den tar vi i morgen, for da tar vi bobilen ut. Etter jobb var planen å spise litt rester fra gårsdagens fårikål, men det gikk ikke så bra. Vi hadde glemt å sette den kaldt, så ingen turte å smake på den.

Det ble en avslappa bursdagsfeiring da, til fordel for ryggen til Doc, og ikke minst koselig!

Vi skulle til dattera til Doc og spise litt seinere i dag, for hun har bursdag. Og leieboeren, som skulle være hjemme og lese litt pensum, tok seg en grandis. Så det var egentlig ikke så farlig med den fårikålen. Hos Tonje spiste vi pizza og eplepai, og vi prata om alt mulig, som man stort sett gjør i sånne lag.

Det var bare oss og foreldra til Doc som var der. Men vi ble ikke så lenge, for hun står på reisefot og drar på tur grytidlig i morgen. Var uansett veldig koselig å ta en middag med henne. Vi dro innom Esso for en TooGoodToGo pose på vei hjem, så har vi sikra oss litt kjøremat til i morgen, for da skal vi over fjellet.

Joda, det går unna her!

Vel hjemme igjen var det bare å få på meg en arbeidsjakke og denne joggisen HER. Siden Doc, som nevnt i går, har skada ryggen, ble det logisk nok leieboeren og undertegnede som måtte trå til her. Vi måtte bytte sko på bobilen fordi det meldes om snø på fjellet, og vi vil ikke ta noen sjanse.

Leieboeren er så god på vinkler når hun tar bilder altså…

Litt knot og styr ble det naturligvis, men vi er da handy bygdekvinnfolk begge to. Joda, det skal nevnes at Doc beskua hele sekvensen, bare sånn for å forsikre seg at vi ikke gjorde noe galt. Vi fikk godkjent, så nå er bobilen klar for vinterveier, den skal jo selvsagt brukes hele året.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Doc til lege, eg fikk møkkajobb!

Kom meg på jobb i bra vettug tid i dag, men da eg skulle fylle kaffekoppen min ble eg godt forfjamsa. Hvor i huleste var sekken min? Den var sporløst borte, ikke i bilen heller. Eg hadde pokker meg glemt den hjemme i dag, og måtte ringe leieboeren så hun kunne sette lunsjen min tilbake i kjøleskapet. Det ble kjøpelunsj i dag.

Hjemme parkerte eg samtidig som Doc. Vanligvis er han hjemme litt før meg, men i dag har han vært både hos legen og innom sykehuset en tur. Han har nemlig pådratt seg en heftig betennelse i ryggen, og det tok litt tid å undersøke. Mens han satte fårikål på kok, lufta eg Tassen, og da vi satte oss i sofaen kom jaggu leieboeren hjem også. Og bare før du spør, link til Birkenstock sandalene mine HER, de er sjukt praktiske!

Bare å sette i gang og koble opp!

Da vi satt der kom vi til å tenke på at vi skal ut med bobilen igjen på torsdag, og dassen var enda ikke tømt etter sist tur. Doc begynte å flire rått, så rått at ryggen holdt på å ta knekken på han. Saken er den at nå som han sliter med ryggen kan ikke han drive å styre med dasstømming. Vi har fast tank på 60 liter, og siden vi ikke har bakketømming i nærheten må vi først tømme i en kassett, som vi kan tømme hjemme. Det måtte eg gjøre i dag, derav Doc’s latterkrampe.

Pokker for en eim da, det er 60 liter ekskrementer!

Eg har tømt portapotti før, men dette ble mer avansert. Her måtte det kobles og styres med ekstrarør, og det var tydeligvis så interessant at både Doc og leieboer sto parat med kamera, begge to klare i tilfelle dette skulle gå galt. Foruten den forferdelige sneken gikk det greit å få møkka over i kassetten, og det gikk for så vidt greit å tømme den i kummen her.

Her lukter det ikke akkurat noe bedre!

Det var ikke før eg skulle spyle kassetten at eg selv ble full i møkk, for strålen på hageslangen var for hard! Spruten sto utover buksa og genseren min. Så fort eg var ferdig gikk eg rett inn og bytta klær og vaska meg, med et smil om munnen etter en ørliten mestringsfølelse fordi eg ikke kasta opp. Klapp på egen skulder!

Like før eg brakk meg!
Det var her det gikk galt…

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

En typisk dag på shopping!

Ikke særlig opplagt da eg sto opp i dag, men det kom seg da eg lufta Tassen i morges. Det var 5 grader, og eg gikk selvsagt i shorts, så da bråvåkna eg. Nå er det vanligvis Doc som tar morgenturen med Tassen, men siden han skulle dra litt tidligere i dag gjorde eg det. På jobben var det standard rutine med en kaffe mens eg logga på pc og gjorde klar arbeidsstasjonen min. Dagen ellers gikk unna meget fort.

Hjemme venta rester etter gårsdagens middag, villsvingryte, før eg og leieboeren skulle på en «kjapp» handlerunde. Planen var at vi skulle rett innom Holdbart på Jessheim, hvor de har mye billige varer, for å kjøpe litt diverse kjøtt, og så videre på apoteket for et par ting. Det ble dratt ut litt.

Joda, vi dro innom Holdbart, men det var så lenge siden sist at vi måtte gå gjennom alle hyllene for å se om de hadde fått inn mer spennende. Ble ikke helt den store fangsten der i dag, men noen kupp ble det. Ute i bilen ville leieboeren teste ut TooGoodToGo, så vi kjøpte en forundringspose med rester fra Deli de Luca. Turen gikk over E6, og inn for å hente denne, men det viste seg å være feil Deli. Med halen mellom beina gikk turen tilbake over E6, og inn på neste hvor vi fikk posen.

Akkurat som grensehandel, bare på Kløfta.

Videre gikk turen til Kløfta. Mens eg gikk på apoteket stakk leieboeren på Normal, og siden eg var ferdig først, tross kø på apoteket, møtte eg henne på Normal. Også her gikk det tid. Den ene tingen leieboeren skulle ha ble til flere ting til oss begge, og omsider forvilla vi oss innom Rema etter et par ting Doc etterlyste på mld.

Vel hjemme rydda vi på plass varene, og tenkte vi skulle slappe av ut kvelden. Da hadde Doc andre planer. Han tok med Tassen på kjøretur for å hente noen dekk, sånn at eg skulle få støvsuge i fred. Han mente det var snilt. Joda, på en måte var det jo snilt. Og det var veldig deilig å slenge seg på sofaen til slutt, med ei skål krokanis, peanøtter og karamellsaus, leieboerens tips.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top