Det går rette veien!

Standard prosedyre i morges, Tassen vekka meg med tungekyss i nesa før han la seg på puten til far. Da vi sto opp var det pølser og speilegg klart på benken, og dagen kunne starte. Nå hadde eg egentlig fint lite planer i dag, men vi skal hjem til Vestlandet i helga, så Doc var i gang med å forberede bobilen.

Eg luska meg rolig rundt inne hvor eg fant frem litt klær å ha med. På denne turen tenker eg å kjøre full komfort, så ingen stramme dungribukser, eller andre moderne klær ble bært ut i bobilen. Eg går for store myke ullkjoler, DENNE er favoritt i år som i fjor! Tar også med ei løs turbukse bare i tilfelle det skulle være behov, og en genser.

Lykkelig over stigende form! (Genseren har mamma strikka med mønster fra Superselma, bare søk opp Superselmagenser)

Kan ellers meddele om at eg øyner en tendens til bedring her, det vil si, snørret og feberen har roa seg. Nå er eg mest sliten, litt vondt rundt om, og tung pust med utbrudd av tørrhoste. Dermed vågde eg meg utomhus i dag. Nå har Doc stått for all handling siden fredag, og du vet, mannfolk kommer sjelden hjem med det man faktisk ber om, så da må jo kjerringa ut før eller siden.

Det ble ikke store greiene, bare noen par med sokker, samt det vi trenger å ha med av mat. Det holdt egentlig, eg var plutselig en del av samfunnet igjen. Skal ikke mange dagene til under pledd før man mygler helt bort vettu. Nå skal eg ikke anstrenge meg en døyt på Vestlandet i helga, bare kose meg, så eg krysser fingrene for å være på jobb igjen mandag.

 

@docogdask

Umulig å sove med Doc!

Det å sove skulle ikke bli noen enkel oppgave i går kveld. Doc la seg først, som vanlig, og etter en stund bad han om to sånne HER og vann. Neida, ikke korona på han, det var fibroen som var litt kranglete. Joda, eg gjorde meg klar for bingen, fant det han bad om, og luska meg opp trappa. Der lå en takknemlig Doc som takka pent, kyssa meg god natt, og la seg til å sove.

Med puls i 140 prøvde eg å gjøre meg usynlig!!

Eg krøp under dyna, la meg godt tilrette, og var klar for lading. Da hamra det plutselig noe intenst høyt, som om noen slo på ei metallplate! Vi sto i senga begge to, og undertegnede var klar for å gryle ut vinduet til naboen at nå var klokka over midnatt, og de måtte gi fred. På vei mot vinduet banka det igjen, men lyden kom ikke utifra.

Hva i alle dager?? Var det noen i huset? Eg krøp sammen og gjorde meg så liten og usynlig som mulig, sånn i tilfelle, og bad Doc sjekke. Nå hørtes bankingen fra gjesterommet, men da eg peika på døra og så mot Doc, satt han bare og flira!

Hva f…? Jo, det var en av hans mange pranks!!! Bare glad han ikke filma meg i bare netto’en her. Han hadde nemlig installert en høyttaler på gjesterommet, og leita opp bankelyder som han spilte av. Pokker til fyr altså. Noen som vil hjelpe meg å utarbeide en hevn eller? Da må dere bruke kommentarfeltet innpå her, kan ikke skrive det offentlig på sosiale media, hvor han ser det. Han leser nemlig ikke blogg!

 

@docogdask

Helt annerledes nå

Ifølge Tassen må formen min ha blitt noe bedre i morges, for han var mer ivrig på å vekke med i dag. Du vet hvordan reven jakter i snø? Hopper opp og lander på frambeina. Etter at Tassen grundig vaska hele trynet mitt gjorde han et par sånne revete byks på bringa mi, og vet du hvor spisse de potene hans blir da eller? Har sikkert masse blåveiser på daiene mine nå! Og nei, bilder av det er glemmesak.

Dagens mosjon, det måtte uansett gjøres.

Frokosten var egg og karbonade, noe eg setter stor pris på selv med svekka sanser. Nå er jo ikke denne runden korona lik den forrige, det er helt annerledes. Forrige angreip nesten bare crohnsen, og i tillegg tung pust over tid. Denne runden starta med vondt i hals og ledd, og så gikk det over til med vanlig influensa med smerter og feber.

Nå er det snufsing og høylytt nysing 24/7, smak og lukt er litt svekket, hvilket egentlig er greit når eg må på dass etter Doc, og pusten er som om eg røykte 60 Prince i går. Vil jo tro dette går fortere enn sist siden eg akkurat har hatt korona, og kroppen burde være full av antistoffer. Samtidig går eg på immunhemmende medisin mot crohns, hvilket er grunnen til at bare eg har fått det, og ikke Doc.

De kan ha stått litt tett i ovnen. Instavennlig? Nei. Gode? Absolutt!

Legen var litt gledesdreper da han sa det kunne gå begge veier. Han sykemeldte meg ut uka med oppfordring om mye hvile for å ikke trigge noe, men med lett mosjon for å unngå at det gror mose på meg. Da ble det baking i dag, lagde disse muffinsene HER. Ja, de ble faktisk penere i dag! Men det har aldri før tatt så lang tid, for eg tok pause mellom miksing av hver ingrediens. Og 15 min med støvsugeren får være nok for i dag.

 

@docogdask

Ståa med korona

Reklame |

Tassen skjønte nok at eg ikke var helt ved mine fulle fem i morges, for det var ikke verken tungekyss eller biting. Bare en klam snute som sjekka ståa før han la seg godt tilrette oppå dyna. Ikke lenge etter hørte eg snorking fra snuten ved siden av. Nede hørte eg litt romstering før eg selv falt i søvn igjen. Da eg våkna av eget pustebesvær var det vel på tide å stå opp. Vil forresten anbefale DENNE som lindrer såre luftveier, gull verdt!

Man blir jo helt klart litt sliten, men det får bare være.

Nede var det tomt, bare en dentastix som vitna om at Tassen hadde hatt det travelt med å komme opp til meg etter morgenturen. Doc hadde dratt til legen selv i dag. Nei, han har ikke fått korona denne gangen, ser ut som han slipper greit unna. De tror at grunnen til at eg har fått det igjen etter under tre mnd kan være Infleximab (medisinen eg går på mot crohns), for den hemmer immunforsvaret. Formen min er forresten fortsatt like rævva.

Paracet har i det minste holdt feberen nede litt i dag da, så det var faktisk eg som sto for middagen. Eg ville prøve å lage noe godt som eg ikke har lagd selv før. Pølse og makaroni er nok ganske så vanlig hos oss, men i dag hadde vi ovnsbakt gresskar til. Knallgodt! (Har heldigvis det meste av smaken min intakt enda)

Skallet kan spises så lenge man vasker gresskaret godt først.

Vaska først gresskaret godt, så skar eg av stilken og delte det i to. Frøene og trådene skrapte eg ut med skje og kasta. Resten delte eg opp i ca en cm tjukke båter og la de utover ei steikeplate med bakepapir, og pensla de med krydra olje. Den olja er kjapp å mikse. Litt olje i ei lita skål, ett pressa hvitløksfedd, litt timian og rosmarin, salt og pepper. Etter 30 min på 200 grader er gresskaret mykt, saftig og søtt.

Ser friskt ut på tallerken, og smaker nydelig til det meste.

Vi hadde det som tilbehør, men det kan også moses til suppe, sauser, brukes i kaker, pai og mye annet. Google er full av oppskrifter, og restene lager vi noe godt av i morgen. Gresskar er fullt av næring og vitaminer, har lite kalorier, er bra for hud og syn, og det er bare sååå godt!

 

@docogdask

På an igjen…

Starta dagen med å dra på jobb, som jo er helt normalt. Formen var fortsatt helt bak mål, faktisk flere hakk passert det velkjente pjusk. Eg dro hjem etter et par timer, etter oppfordring fra kollegaer, skulle uansett inn til Ahus i dag. Hjemme rakk eg dytte i meg lunsjen min og bytte klær, før turen gikk til Ahus. Doc har i mellomtida fått rydda unna litt søppel, blant anna kasta alt som har stått bakpå Forden siden sist hyttetur, samt hatt bobilen på etterkontroll.

På Ahus gikk alt sin vante gang, eg fikk medisinen og er klar igjen om seks uker. Noen har bemerka seg munnbindet eg hadde på snap i sta, om det fortsatt er påbudt på Ahus. Nei, det er ikke påbudt, men kan forklares av formen min. Eg tok bare litt hensyn. Grunnen til at håret er så hvitt av og til er forresten DENNE, bruker den en gang i uka.

Rart å gå med munnbind igjen, og folk glodde som om eg hadde byllepest!

Vel hjemme møtte eg Doc, som forøvrig kunne fortelle at vi har to år til på oss til å bygge minner i bobilen. Eg hadde ikke regna med annet heller, for den bilen er strøken. Nekter å tro at noen kan være mer nøye med en gammel bil enn Doc, han koser seg når han får gnikke og gnukke på den gamle røveren.

Men tilbake til formen min da, du husker kanskje at eg har snakka om oppbluss? Det var ikke det. Tok en test eg, og eg har f**n meg fått korona igjen! Etter å ha hatt det i over to mnd, knapt nok kommet meg tilbake i jobb før eg fikk det igjen, så er det forbanna frustrerende. Så nå ligger eg her full i feber på sofaen, med pledd og snytepapir. Og Doc? Jo, han steller nesten like pent med meg som med bobilen.

 

@docogdask

Doc disker opp igjen!

Våkna med like rævva form i dag, men kvikna litt til av at Tassen trynsleika meg. Ja, det er jo sånn han vekker menneskene sine, enten ved å sleike oss i trynet, eller å bite hva det enn måtte være som stikker ut av dyna. Har blitt bitt i både nese, pupp, armer og føtter tidligere, men han har heldigvis roa ned på det.

Nede hadde Doc forberedt en delikat omelett med både flesk og annet snadder. Det ble inntatt på høykant etterfulgt av to Paracet. Mens Doc starta dagen sin ble undertegnede værende på den mye nevnte sofaen, det var som om eg var limt fast. Ingen ting nytta, måtte bare bli der eg.

Bare deiger meg utover sofaen som et slakt og henter meg inn litt.

Formiddagen gikk mens Doc dreiv med sitt, og da han kom hjem begynte han å grisselere på kjøkkenet. Nå skulle han ha ordentlig søndagsmiddag, og da er det som oftest han som er kokken. Og så tok han nok litt hensyn til formen min da. Mens Doc dreiv og kutta kål til fårikålen kom eg brått på at vi hadde glemt noe. Tassen!! Han hadde jo bursdag i går, sju år og greier, han er jo stor gutt nå!

Nå har det seg sånn hos små hunder at første leveåret teller som 14 hundeår, deretter teller ett menneskeår som sju hundeår, så Tassen er jo faktisk 56 år. Han er eldre enn oss begge her. Det måtte selvsagt feires. Siden vi ikke hadde noe hundevennlig kake skjærte vi bare opp masse greier han liker, og toppa det med ei teskje is.

Tuller dere? Er alt dette til meg enda eg stjal smågodt i går??

Tassen skjønte ikke mye da han fikk den megagodbiten, men det gikk ikke lange stunda før det ble borte. Pølser, fårikålkjøtt, omelett, godbiter og is, det ble nytt skikkelig. Og ikke lenge etter fikk han seg en tur med Doc. Selv har eg fått slappa godt av i dag og knaska Paracet. Da skulle det meste være klart for både jobb og Ahus i morgen.

 

@docogdask

Millionoksånær!

Å herregud så godt det var å ikke bli vekka av flyalarmen på tlf i morges, og det synes garantert Doc også. Tror ikke det er noe i verden han hater mer enn slumringen min før jobb. Har jo prøvd å begrense det i det siste, og stå opp med en gang, men når eg sover er eg så djupt inn i koma at eg ikke alltid hører alarmen. Er nok derfor Doc sender Tassen opp etter lufting i helgene, så eg skal få litt igjen. Greit, eg tar den.

Doc ordna egg og flesk til frokost, og etter å ha fordøyd det kunne dagen starte. Doc slang inn en kupong på Lotto og Joker før han gikk ut for å ta siste finish til etterkontroll av bobilen. Det var jo heldigvis bare én feil som vi delvis visste om da Doc hadde den på første kontroll. Ellers hadde de jo skrytt masse om hvor strøken bilen var til å være 30 år gammel. Det skal Doc ha, han er nesten irriterende nøye med bilene.

Måtte bare ha den, så komfy! Beklager at eg ikke fant link, tror den bare er i butikk.

I mens vaska eg litt klær og dro på butikken. Siden eg var ivrig på de nye isene med pepperkake og riskrem dro eg til Kløfta, regna liksom med Meny hadde fått inn de. Kom inn på senteret og fikk eg se en nydelig kjole utstilt på platået ved polet, og måtte bare ha den. Etter litt enkel research fant eg den på Zavanna. Har alltid trodd Zavanna var en dyr butikk for godt voksne damer, men du så overraska eg ble da eg gikk inn der. Er det meg eller butikken som har forandra seg? Kom i alle fall ut derfra med den utvalgte kjolen, godt fornøyd.

Ser da ut som is..? Men med liten skrift står det «Tines før servering». Ellers litt lite pepperkaker i den andre.

Hjemme begynte eg på middag. Tacokjøttet fra i går med fløtepotetene fra i forgårs. Merkelig kombo, men det gikk ned. Utover kvelden gikk det mer ned, både is, godteri og chips. Den riskrem-isen var forresten ikke is, den skal tines og spises som vanlig riskrem. Litt skuffa der ja. Plutselig skreik Doc ut høyt, han ble helt skjelven og rar, sa han hadde vunnet! Mens eg så for meg at vi var gjeldfri og livet skulle leke viste han meg tlf. Var ikke noe millionbeløp akkurat, men i det minste firesifret og litt bedre samvittighet etter kjolekjøpet!

 

@docogdask

Herr og fru spontan eller?

Jobb og alt det der har gått som resten av uka, mye å gjøre og like mye smerter. Det endte med at eg måtte kapitulere en time før tida, men har da fått gjort mer enn om eg bare ble hjemme. Doc sto klar med middagen da eg parkerte, det ble en noe forenkla mix av taco og fajita. Vi inngikk et kompromiss for lenge siden om å gjøre det sånn, for han hater tacokrydder og eg elsker taco, og begge synes fajitakrydderet er helt greit.

Jaggu godt med helg, iste MED sukker!

Tok dagen i dag litt kjapt her nå, for vi har noe morsomt å fortelle. Hadde egentlig tenkt å vente til vi kunne vise den ferdig, men den tålmodigheten eier ikke noen av oss her, og Doc har alt delt litt. Det er såpass stas at vi nå egentlig også burde hatt DENNE sofaen bare pga prisen, for å matche nye investeringa!

Strøkent vettu!!

Du vet, vi har begge drømt om å ha en gammel strøken veteranbil, har sikla på mange merker, men utsatt det. Både prisen på sånne glis og ubesluttsomheten om hvilket glis har liksom stoppa oss. Her om dagen kom Doc over et tilbud det ville vært toskete å si nei til, så vi slo til og kjøpte oss intet mindre enn en 67 mod Rolls Royce Silver Shadow!

Da snakker vi låvefunn! Bedre bilder kommer når vi har henta den.

Er bare litt småplukk å fikse, så er den på veien! Tror du vi gleder oss til sommeren nå eller?? Tenk når fru Dask skal på shopping på Jula, så blir a kjørt av sin helt egne privatsjåfør herr Doc i Rolls’n, det blir stas vettu. Og når vi skal på finere middag på Biltema, ja, da må vi ha Rolls vettu. Men den vil bare bli brukt på godværsdager, for så fin som den er i lakk, krom og skinn, det skal en ikke tulle med.

 

@docogdask

Doc er drømmemannen!

Var hakket bedre i formen da eg dro på jobben med i dag, og det at bilen var isfri i morges gjorde underverker for både humør og mot. På jobben var det bare å kaste seg rundt og komme i gang mens energinivået enda tillot meg å være effektiv. Et lite møte ut på formiddagen dro meg rett ned i dass. Det var ikke noe negativt å hente på møte, men mer den halvtimen med stillesitting.

Helt klart en bedre morgen!

Noe mindre produktiv frem mot lunsj, og da eg ble litt for fort mett i lunsjen var vel løpet kjørt. Joda, fikk gjort litt etterpå, så det var uansett mer enn om eg hadde vært hjemme. Nå var det bringa som hadde egne meninger. Det at eg var tjukk i halsen i går har flytta seg sørover, som det ofte gjør, så nå er det vel et nytt oppbluss i vente.

Det går seg sikkert til, snart helg, og medisin på Ahus igjen på mandag. Enda så mye som eg har vært borte fra jobb i sommer, så kunne eg ikke gleda meg mer til helga i morgen. Har overhode ingen planer annet enn å gølve et glass vin, og børste Tassen. Kanskje ikke i akkurat den rekkefølgen.

Flotteste drømmemannen!

Da eg kom hjem fra jobben dufta det av rein luksus her. Doc hadde alt sendt mld, så eg visste han hadde vært driftig på hjemmebane. Her var huset strøkent, og middagen sto klar, for en drømmemann! Han fortjente en påskjønning, og siden eg alt hadde fått mld på forhånd om hva han hadde gjort i dag, dro eg innom butikken og kjøpte is til dessert. Doc fortjener da såpass når han gjør alt, sånn at eg bare kan slappe av og hente meg inn igjen!

 

@docogdask

Dette så eg faktisk komme…

Eg visste på forhånd at forrige uke kom til å bli travel, men prøvde å slappe av innimellom. Dro først til Vestlandet tre dager for begravelse, og deretter til Dublin fire dager for konsert, med til sammen 43 timer i reising sist uke. Når man da har crohns og hjertearytmi, som forøvrig klikker av stress og og press, da sier det seg selv at det blir en reaksjon. Særlig når eg i tillegg måtte utsette timen til medisin sist uke.

Våkna dermed med tjukk hals i morges. Hadde ikke feber, men feberfølelsen var der, vond i hals og ellers smerter i hele kroppen. Det er helt typisk for hvordan mine oppbluss er, så nå må eg nok ta det litt piano fremover. Skulle det bli verre er jo det positive at eg sikkert ikke får i meg mat, og raser ned i vekt igjen, sånn som i vår. Akkurat det hadde jo vært greit da! Det som er enda mer typisk er at ingen apotek har sterk nok hostesaft nå, så det går en del av DENNE om dagene. Er i det minste på tilbud da.

En hilsen fra dovendyret

Sa fra til sjefen ståa ikke er helt optimal, så eg kom til å ta det rolig på jobb. Hun var bare glad for at eg i hele tatt var der. Det har ikke akkurat vært min mest arbeidsomme sommer med tanke på long covid og ting som har skjedd ellers, så eg vil virkelig ikke være borte fra jobb mer nå. Etter jobb har eg ikke gjort stort annet enn å sove, men det er jo en konsekvens eg velger å ta for å i hele tatt kunne dra på jobb.

 

@docogdask

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top