Nyttårshilsen til gamlelandet!

Det er aldri feil å våkne opp i bobilen, og kanskje enda bedre er det når man ikke har en masete Tass som må ut. Gårsdagen ble utrolig artig, det var liksom da vi skulle ta oss ut siden de fleste må hjem i morgen. Det var nissefest, og vi stilte i det vi hadde. Doc i en julegenser han har hatt i noen år, med sånne artige briller med glitter, gevir, rød nese og bjeller til, og undertegnede stilte selvsagt i den selvstrikka kjolen med matchende lue. Fikk forresten spørsmål om neglelakken min, eg har på DENNE nå.

Nissefest!! Neglelakken er sånn mørk lilla-burgunder, ser nesten svart ut i dette lyset. 

Vi kom til duk og dekka bord, og ordentlig luksusmat etter min gane. Perfekt stekt indrefilet av okse, med nydelige fløtepoteter, brokkoli og soppsaus til. Igjen forspiste eg meg, men denne gang var eg ikke aleine om det. Alle likte maten, og vi skålte og klappa for kokka Marit, hun er ei toppers dame altså! Og etterpå forflytta vi oss litt rundt. Noen i baren og noen i sofaen, som seg hør og bør etter en god middag.

Da måltidet hadde fått seget ned et hakk ble det biljardturnering. Lo lett for meg sjøl og lovde å tape med et smil. Da min kamp var over var eg overlykkelig, eg hadde ikke vunnet, tvert i mot. Svein som ser enda dårligere enn meg knuste meg regelrett, men eg var strålende fornøyd med å ha klart å få ned to kuler. Turneringen fortsatte uten meg, og det endte med at Claes dro hjem hele seieren.

Tar denne med og går inn igjen nå!

Ellers gikk det i lett skravling, bare avbrutt av tidvis skåling, og høy latter. Akkurat som det skal være. I dag er årets siste dag, og selv om vi skal kjøre i morgen tørster vi ikke av den grunn, vi har bare blitt enige om å gi oss litt tidligere. Nå har eg faktisk sminka meg litt igjen og skal inn igjen på festen. Dere får ha ei særdeles vakker feiring, så snakkes vi til neste år.

GODT NYTTÅR!

 

@docogdask

Feiring i det store utland!

Bloggen kommer litt tidlig i dag da vi stakk til det store utland for å være sosiale. Eg ba Doc vekke meg tidlig i dag så vi skulle rekke alt, og jaggu gjorde han det – ved å trykke nesa mi inn i fleisen. Kan ikke annet enn å være takknemlig, eg ga riktig kok ingen instrukser for hvordan han skulle vekke meg. Ble liggende akkurat lenge nok til at Tassen rakk hoppe opp til meg etter sin morgentur, og da var det bare å stå opp.

Sees til neste år!

Med under to timer til avreise var det bare å sluke noe potetsalat før eg kasta meg i dusjen. Det er nyttårshelg, og de siste to dager skal tilbringes i Sverige, bobilen var så godt som klar, Tassen også. Eg tok meg tid til å male på meg et litt mer våkent ansikt, og kan virkelig anbefale DENNE for oss med korte uregjerlige vipper, og DENNE er meget enkel og god på bryna.

Blir nok samme fjeset i morgen.

Så var vi avgårde da, på de livsfarlige veiene. Det vil si, det har vært helt bar fin asfalt der vi har kjørt, så null problemer. Tassen leverte vi hos «tante og onkel», der vet vi han koser seg og har det helt topp, han har det nok mye bedre der enn på nyttårsfest i Sverige. Og vi kunne ture videre.

Det ble selvsagt et lite stopp i Charlottenberg for å fylle kjøleskapet. Vi får servering dit vi skal, men er nå uansett greit å ha noe å bite i sånn i tilfelle. Vi hadde også kjørt fra håndklær og diverse, så det måtte investeres i nytt. Dessuten skulle vi innom bolaget også, det blir ikke akkurat avholds i helga. Nei, nå får vi avslutte her, så skal vi se om vi får ut et årets siste innlegg i morgen! Kos dere, det skal vi!

 

@docogdask

Vi må samarbeide!

Hadde det ikke vært for Tassen hadde eg sikkert sovet rundt i dag. Late dager vettu, man blir fort slapp av å gjøre ingenting, og det har vi gjort mye denne jula. Til og med Tassen har begynt å drøye på morgenen, ikke alltid han våkner før Doc lenger, men han er kjapp så fort han hører Doc. Etter deres faste morgentur har ikke Tassen tid til dentastix, da skal han rett opp og vekke meg, samle flokken. Da er det bare å kjøre på med DENNE og la dagen starte!

Det er ikke så veldig mye å skrive hjem om nå egentlig, men vi kan da dele det lille som er. I går ble det vaska klær etter juleferien sånn at vi er klar til nyttårshelga. I dag måtte eg derimot på butikken, det var liksom noe som mangla. Som om ikke vi har heva nok i jula måtte vi ha litt godt her. Eg freste avgårde tross advarsler om glatt vei. Helt ærlig kan eg ikke si eg merka noe til glatten, veien til Kløfta var tåelig grei den, så lenge man holdt seg i hjulsporene, vel og merke.

Klar for nyttårshelga med stussa tupper og fresh lakk på klørne!

Fikk raska med meg både godt og frukt, lurte meg til en lynvisitt hos frisøren for å fjerne slitasje, og deretter røska eg med noen truser på salg. Veien hjem var heller ikke veldig glatt, men mellom feltene lå det et tynt lag slaps. Tenkte ikke stort over det, eg hadde ikke behov for å bytte felt, men lenger frem, like før avkjøringen på E16, der blinka det fælt. Da eg kom nærmere så eg det bedre, en bil hadde snurra i motgående felt og truffet autovernet.

Det må akkurat ha hendt, for det så ut som fører var på vei ut av bilen. Flere hadde alt stoppa, og det så ut som de hadde kontroll, så eg kjørte bare rolig og pent forbi. Er mye ulykker for tida, derfor vil eg bare oppfordre alle til å ta det pent, vær obs på glatte partier, ikke ta unødvendige sjanser, og la bilen stå om du er usikker. Man kan i verste fall risikere å ta med seg andre i fallet, det er ikke verdt det. Trafikk er samarbeid, la oss holde veien trygg sammen.

 

@docogdask

Vinterens evige strid!

I dag har vi gjort fint lite, så da passer det å få ut litt frustrasjon. Det er nemlig sesong for uenigheter og egoisme igjen. Hele sommerhalvåret krangles det mellom syklister og bilister, men så fort snøen faller byttes sykkeltrikot og irritasjon over biler i bilvei ut med skidress og irritasjon over turgåere på turstier. Det som er turstier 10-11 mnd i året blir man utskjelt for å gå i ved litt snø, da blir man kjeppjagd av skigåere på lavt amatørnivå.

Bilde bare for å illustrere årstid og skisesong. Tatt i fart på vei hjem i går.

Neida, nå skal eg ikke male fanden på veggen her, de aller fleste skigåere tåler ett og annet fotavtrykk i løypa. Det er bare som med alt annet, noen få som endelig får en ekstra grunn til å surmule, de som klager høyest. Særlig om man i tillegg har bikkje. Du har til og med de som prøver å stikke både folk og bikkjer med stavene, sjuke i hode vettu.

Noen mener det er farlig også, at man kan knekke armer og bein om det er et fotavtrykk i sporet. Om du ser sånne utfordringer som en fare i stedet for mulighet for utvikling, da er kanskje ikke ski noe for deg likevel. Men igjen, må være deilig å syte og klage siden så mange gjør det.

Og så har vi den årlige kommentaren «du hadde ikke gått i snøen om det ikke var kjørt ned løyper der». Jo faktisk. Når det er tursti der som folk bruker jevnlig, så blir snøen kontinuerlig trakka ned, og vi slipper gå i høg snø. Det man ikke ser er at snøen mange steder er trakka ned under skisporet nettopp fordi folk har gått der helt til sporet og de sinna skiløperne kom.

Det er flott med skispor, topp at skiinteresserte får drømme om å bli den nye Dæhlie der de staker avgårde etter beste evne. Det eg lurer på er hvorfor samtlige turstier absolutt må kjøres om til løyper så fort snøen daler, så alle som trives best med sko blir tvunget til å gå tur på asfalt, is og trafikkert vei.

Joda, noen stier er nok rydda for at det skal kjøres skiløyper til vinteren, men det gjelder langt fra alle. Hadde det vært mulig å la noen fine stier være igjen til alle med foretrukken friksjon og bikkje? Eller kan man bli enige i å dele sånn som bilister gjør med mosjonistene resten av året?

 

@docogdask

Var nære på i dag…

Reisedag! Doc var den ivrige av oss på morgenen i dag. Første forsøket på å vekke meg var nok heller mislykka, for litt etter glefsa han «Je kjører kl 10 uansett!» Greit, da fikk eg bite det i meg og krype ut av dyna da. Fikk på meg fillene før vi gikk inn en tur. Der fikk vi som vanlig en nydelig frokost, og deretter ble det klemming, farvel, og den faste «kjør pent» fra mor og far.

Turen gikk knirkefritt et godt stykke, vi var ved godt mot, hadde nok å bite i, og fulgte nøye med på fjellovergangene. Det var meldt storm flere steder, og da er det greit å forberede seg. Hadde til og med DENNE klar i tilfelle stopp, den er god også til voksne. Mellom Voss og Lærdal fikk vi en snap fra Sonja, hun og Bård hadde pakka bikkjer og katter i bobilen og var også på veien, så vi avtalte å møtes ved Borlaug.

Var pent over fjellet, og snøen føyk trolsk fra toppene.

Etter klemming og prat kjørte vi til høyre og de til venstre. De skulle over Filefjell, mens vi bestemte oss for Hemsedal da den så fin ut nå. Vi bestemmer oss aldri før Borlaug om vinteren, for det skifter så fort. Turen opp gikk meeeget saaakte da vi lå midt i ei lang rekke bak noen tunge trailere, men da vi kom opp gikk det bedre. Det var greit føre og blå himmel, et vakkert vinterlandskap.

Etter å ha passert ca halvveis over la Doc merke til at vi ikke hadde noen bil bak oss lenger, han nevnte det bare uten at vi tenkte noe mer over det. Det var ikke før det tikka inn varsel fra 175 at vi skjønte hvorfor. På varselet sto det at Hemsedalsfjellet var stengt pga bilberging, og da vi kom ned til bommen på andre sida så vi køen. Bilen som hadde lagt bak oss har vært i ei møteulykke med to andre biler.

Jaggu godt å lande også!

Tør ikke tenke på om vi hadde kjørt et halvt minutt seinere, da kunne det vært oss! Litt skremmende tanke, men samtidig krysser vi fingrene og håper det gikk bra med alle involverte. Sjekka også veikamera på fjellet da, og da var det et ordentlig snøvær, så vi skal uansett være glad vi kom oss over. Ellers har turen gått veldig fint for oss, det ble en burger på Biltema på Gol. Vi parkerte hjemme for en stund siden og har landa på den velkjente sofaen, takknemlig for ei nydelig flott julefeiring.

 

@docogdask

Siste innspurt av jula!

Der var siste juledag straks over. I dag sov eg lenge, merker det jo på kroppen at det skjer andre ting enn vanlig, og at det spises mye feit og sterk kost. Ikke helt på topp, men fortsatt ved godt humør gikk eg inn og fikk lempa i meg noen brødskiver med både sylte og fårerull. Som om eg ikke har fått nok av det. Dagen i dag har hovedsakelig gått med til avslapping.

Doc og pappa hadde seg ei lita melkerute for å få tak i mer gass, begynte å bli småkjølig i bobilen. Da tok eg meg en dusj i mellomtida, følte liksom eg måtte få bort litt fett etter all maten, ikke at det hadde hjulpet med DENNE engang akkurat nå. Da Doc og pappa returnerte ble det klippfisk med potet, kålrotstappe og pinnefett til. Nesten bedre enn pinnekjøtt vettu.

Herlig avslappende lag!

Sånn ellers etter bittelitt mer avslapping var det på tide å bevege oss litt, så vi bevegde oss i underkant av fire km inn til de tidligere nevnte Randi og Rune. Så nå sitter vi her og koser oss videre med litt snacks på bordet og godt i glasset. Riktig så trivelig vettu. Men nå må eg være sosial, så vi avslutter her, kos dere max videre!

 

@docogdask

Julefeiringen og gavene!

Julaften starta som alltid med en god frokost inne hos mor og far, med masse godt på bordet. Fårerull og sylte lager de selv her, du får ikke bedre pålegg noen andre steder. Godt mulig vi overspiste, men så var det jo lenge til middag. Utover formiddagen sto TV på med blant annet Disneys jul, vi titta litt innimellom forberedelsene, men det viktigste er å ha Donald i bakgrunnen.

Ei heidundrende jul hittil!

Julemiddagen her er alltid det samme, dau sau, eller pinnekjøtt som folk flest kaller det. Eg har ingen ting i mot verken ribbe, kalkun eller juletorsk, men de rettene er jo like god året rundt, sau er liksom litt sjeldnere kost, og passer derfor bedre til jul. Også her forspiste vi oss kraftig, men fikk komprimert det med litt riskrem og karamellpudding til dessert.

«Jeffrey Dahmer» med nye briller og meg, haha!

Julegavene tok sin tid, vi var ni personer som åpna en og en i tur og orden, bare Tassen som ikke klarte vente. Er jo litt koselig når vi alle ser hva hverandre får, og ekstra moro med litt tullegaver fra nissen. Derfra fikk Doc nye briller i 80-tallsstil og litt godt, Jan (gemal til leieboeren) fikk noen lekre julekuler til skjegget og litt godt, mens broderen fikk ekstra sterke chilinøtter og litt godt. Doc ligna mest på Jeffrey Dahmer med de brillene, så det spørs hvor mye de blir brukt da.

Den som var aller mest ivrig på gavene var Tassen. Her pakker han opp anda si fra oss.

Det noen sikkert er mest nysgjerrig på er hva eg og Doc ga hverandre. Vi ble i år enige i at vi egentlig hadde kjøpt oss en råflott julegave sammen, at Rolls Royce’n fikk være nok. Likevel klarte eg å lure til meg disse HER som en ekstra gave ved å kalle det tidlig bursdagsgave. Satser på at det er glemt til mars.

Dagen i dag har gått med til familiebesøk, hvor mamma og pappa hadde så godt som alle etterfølgere med følge til middag. Vi var 21 store og små til koldtbord her, noen med mer energi enn andre. Mamma og pappa har jo to oldebarn som stort sett styrer showet, så alle fikk bryne seg litt der. En herlig gjeng rett og slett. Nå er det litt avslapping før vi ser hva morgendagen bringer.

 

@docogdask

En riktig god jul!

Jaggu er det plutselig lillejulaften i dag, den tida går så fort at det snart er vår, men først jul! Frokosten spises inne hos mamma og pappa disse dagene, da med masse godt på bordet. Og da er liksom dagen i gang. Det fine med disse late dagene er at eg har lagt og halvsovet på sofaen i dag, mens Doc har halvsovet litt i bobilen.

Kjolen og lua på plass! Bare ikke spør om oppskrift, for eg aner ikke hva eg har gjort her.

Moderen og faderen har drevet med litt forberedelser, og eg har stilt meg til disposisjon som kjøkkenhjelp i morgen. De har også, til Tassens store begeistring, fått alle pakkene under treet. Tassen er ingen dum hund vettu, han husker nemlig veldig godt at han i fjor fikk pakker med både godteri og leker, og er derfor fryktelig nysgjerrig på alt som er i gavepapir.

Den er stor ja, men også god!

Nå er ikke alltid Tassen til å stole på, et utspekulert matvrak er det han er, så her måtte det iverksettes tiltak. To campingbord er satt opp mellom vegg og en stol, samt noen nisser som sperrer små åpninger. Men det stopper ikke Tassen, han er plutselig ikke redd nisser lenger og bare flytter de. Bordene klarte han å dytte også, men da fikk han kjeft og ikke tør prøve seg mer når vi er i stua.

Nå har alle satt seg, Pepsi Max, sjokolade og chips er fremme, og hovmesteren har snubla jula inn. I morgen tar eg helt fri fra bloggen, men skal prøve å få delt masse på snap. Og med det vil vi ønske dere alle en riktig god jul, gjør tida god uansett hvem du tilbringer den med!

 

@docogdask

Festlig jul!

Herrejesus altså! Eg hadde seriøst panikk i natt, hørte sånn merkelig krafsing, var sikker på vi hadde mus i bobilen. Ikke ett minutts søvn vettu. Når klokka nærma seg tre i natt måtte eg bare sjekke dette. Satt på lyset på tlf og titta forsiktig rundt meg. Der så eg det, men det var ikke mus nei! Der lå den urolige foten til Doc og pirka borti søppelposen over senga. Fader altså, men da kunne eg i det minste sove!

Vel vel, etter sånn ok passe mengde søvn, egentlig litt i minste laget, var Tassen klar for tur. Eg stakk albuen i sida på Doc, som han pleier gjøre på meg vettu, og da sto han opp med Tassen, sånn passe fornøyd. Eg ga egentlig blanke i hvilket humør de var i, for eg skulle sove videre. Tja, det varte i 20 min til de var tilbake, Tassen mente høylytt at det nå var på tide. Greit, eg kvikna til og tok på meg noe lignende DENNE og var klar for dagen.

Livet er godt på Radøy!

Inne sto fattern for frokost bestående av lokale egg, og bacon fra naboen, det er virkelig noe han kan. En bedre frokost seinere tenkte vi å slappe av hvilket harte ei ukjent stund. Doc kom dinglende inn for å nevne hvor elendig den komposittflaska var på vinterstid. Moderen hadde satt på potetene, så vi hadde bare tid og vei til å kjøpe stålflaske til bobilen. Det fikk vi til vettu, samt tilbehør til morgendagens middag.

Litt ut på dag fikk mamma og pappa besøk av et vennepar vi setter stor pris på å ha i livet, fantastisk herlige mennesker! De skulle jo liksom kjøre og greier, men vi fikk lokka de med god akevitt. Etter at de hadde lufta katten kom de luskende tilbake, og da var det i gang. Nå sitter vi her og nærmest synger hele juleheftet på rams, mamma og pappa, Randi og Rune, og oss, og du dæven som vi koser oss! Kos dere og inviter naboen, det kan fort bli ufattelig artig vettu!

 

@docogdask

Den lengste melkeruta hjem!!

Våkna sånn passe tidlig i morges, og siden Doc hadde sovet litt dårlig ga eg han et ekstra kvarter ved å lufte Tassen selv. Da vi kom inn i bilen igjen hadde Doc stått opp likevel. Vi gjorde kort prosess og kjørte videre, avgang rundt kl 9 tenker eg. Noe bekymra i Gudvangatunnelen da det lukta veldig svidde bremser av vogntoget fremfor, men han blinka ut på ei lomme så vi freste forbi. Godt var det, tror kanskje han skulle kjøle bremsene sine der.

Gleden var stor for både Tass, far og mor da vi endelig kunne parkere!

Første stopp ble i Gudvangen alt, vi måtte ha frokost, det ble hotdog og brus. Jada, sunn frisk ungdom og alt det der. Og turen kunne gå videre. Det gikk egentlig radig unna et stykke, var ikke før på Voss neste stopp ble, på Kiwien før tunnelen. Doc måtte  bare Google om Biltema hadde de bremseslangene som passer i Rolls’n. Det er utgående vare, så nesten ingen Biltema har de. Vi får tak i de i England, så null krise, bare mye enklere å kjøpe over disk.

Ingen igjen på Voss, men noen av Biltemabutikkene i Bergen hadde. Veien fra Arna til Sandsli har ikke eg kjørt på 17 år, derfor gps. Vi kom frem, de hadde én slange, og gps ble stilt inn på neste. Drotningsvik ble dermed neste mål, også de hadde én, men da var det stopp. Åsane var utsolgt, og dermed har Doc tømt Biltema Norge for denne type slanger, og det ser ut som han kanskje har nok nå. Lykken var stor da vi kunne tute og kjøre mot Strilalandet.

Ikke helt hjem enda, nå måtte vi innom Knarvik. Bobilen var tørst og fikk suppe. Det var også vi for så vidt, og forflytta oss opp til senteret. Her var mamma, pappa og broderen, så det ble familiegjenforening på høyt plan. Deretter stakk vi innom apoteket og polet, ja, selv om sistnevnte sikkert hadde holdt, og så kunne vi endelig kjøre hjem. Men neida, sultne som få, mange timer etter pølsa i Gudvangen, stoppa vi på Gabben og tok ei pølse der også.

Når Doc får frie tøyler til å ordne julegave til mamma og pappa…

Derfra var det bare 25 min til vi kunne parkere på tunet til mamma og pappa. Godt fornøyde og slitne, og de kom hjem like etter. Da var det helt nydelig at de sto for middagen, som ble etterfulgt av mer godteri enn vi har godt av, og en artig gammel juleklassiker på Netflix. Skal vel nevnes at Doc har laga en julegave som han hengte på treet her i all hemmelighet, men ble raskt oppdaga. Ei julekule med bilde av seg og pappa. Helt normalt det altså. Men da har i alle fall roen senka seg her.

 

@docogdask

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top