NÅR DOC STÅR FOR MATEN

I dag fikk eg mld fra Doc på slutten av arbeidsdagen, han lurte på om eg ville ha flesk og duppe til middag. Ja selvsagt! Da måtte eg handle melk. Greit nok, eg svippa innom Kiwi og raska med meg det, samt noen bær, litt frukt og potetgull til dessert. Møtte forresten på litt kjentsfolk, man vet man har bodd lenge på Østlandet når man møter bekjente på butikken i nabobygda. Koselig var det jo, å skravle litt med Karina i Hilljacks, og Merethe som er “fast vakt” på våre hagefester. 

Når eg kom hjem var Doc i full gang med kokkelering i saloonen, ja han storkoser seg både med matlaging og i saloonen. Han stekte opp mye flesk og kokte poteter til, og når flesket var ferdig lagde han duppe på fettet som lå igjen i stekepanna. Helte på litt mel, melk og krydder, og rørte inn. Den mannen kan mat! Eg satt og trippa og venta, og det lukta jo så himla godt da. Tassen var også nysgjerrig. 

Endelig klart, bare å lempe oppå, for det var mye av alt. Fy flate så godt da, norsk tradisjonell husmannskost på sitt beste, laga på en hauggammel vedkomfyr – i en saloon. Joda vi gapa over det vi fikk plass til, og litt til. Mens Tassen sto på bakbeina og logra, snuten gikk i hundre. 

Nå er vi rett og slett så mette at vi knapt orker å rydde, sitter bare i saloonen og koser oss. Ingen TV, bare et anlegg med country musikk i bakgrunnen, koser oss med å drite i verden. Tassen har selvsagt fått litt rester. Men vi vet vi har bær og vaniljesaus til dessert, og chips, så vi får vel rydde inn og finne desserten. Den glir jo bare ned imellom likevel, og komprimerer alt skikkelig så vi blir ordentlig stinn. Da har vi unnskyldning til å innta sofaen etterpå. Ha en strålende kveld godtfolk, det skal vi ha!

#mat #flesk #duppe #saloon #poteter #stearinlys #vedovn #vedkomfyr #husmanskost #karbo #fett

WOHOO! FIKK STILLINGEN EG SØKTE PÅ!

Nevnte vel sist uke at eg hadde søkt på en ny stilling på jobben. Men nei, det er ikke store forskjellen fra stillingen eg har fra før, så største forskjellen blir arbeidstidene. Det blir jo stort sett de samme arbeidsoppgavene som før, noe eg føler meg flink til, uten å skryte. Eg har nå for første gang i livet fått en 8-16 jobb! Selv med CV helt tilbake til 1998, er dette faktisk noe helt nytt for meg. 

Leksehjelp, bonde, butikkmedarbeider, kantineansatt, vaskepersonale, smelteverk (Rolls Royce), solcellefabrikk (ja faktisk den i serien Frikjent), serviceansvarligproduksjon, og nå lager. Alt dette er blant ting som står på min CV, men ikke noe av det har vært i “folkelige og sosiale” arbeidstider. Nå gleder eg meg til å kunne være mer sosial, kunne følge med på TV serier og faktisk kunne dra på kino eller date med Doc midt i uka!

Joda skifttillegget forsvinner jo, men hva skal man med det når man ikke har ork eller tid til å bruke det? Nå er trivsel og helse prioritert, og det skal bli godt!

 

Foto: Jostein Elstad (Ja han tullingen som slutter) 😊

BØNDER I BYN…

 

Som dere sikkert har fått med dere var vi altså i Oslo i går på premierefest, og hvordan er det egentlig når ca 30-40 rednecks plutselig entrer en storby? Det skal eg prøve å fortelle her, selv om eg ikke kan snakke for alle. 

Det begynte jo med at vi skulle finne Oslo city park på egenhånd, og med GPS og Rype på tlf fant vi det faktisk ganske fort. Du vet det er bønder i byn når bilen er for høy til å bli registrert, og porten ikke ville åpnes inn til parkeringen. Heldigvis møtte vi Cowboy Morten med madam utenfor, han har jobba mye i Oslo og kunne slippe oss inn på sitt adgangskort. 

Når vi sto og venta utenfor der på Anne og Rype så vi jo mye forskjellige mennesker. Mange på elsykkel, som gikk fortere enn bilene der. Folk på rullebrett i motgående kjørefelt. Nesten ingen som gikk på fotgjengerfelt når det var grønn mann, da gikk de helst 10-15 meter bortenfor. Ved rød mann brukte de faktisk fotgjengerfeltet da. Anne og Rype ankom og fikk parkert, og vi rusla mot Scotsman. 

På vei dit så vi mange tiggere, rumenske de fleste. Folk satt på gatehjørner og spilte på mange rare instrumenter. Eg gikk bare å glante rundt meg, som en unge på nytt sted, mye rart å se med andre ord. Mye folk, mye lys og mye lyder, rett og slett litt støyende. Men det gjorde ikke noe, for Anne hadde ei søt lita vinflaske hun delte med meg. 

Endelig fant vi Scotsman! Og eg var like fascinert da eg skjønte at vi faktisk var på Karl Johans gate. Fikk da hilst på gjengen, og det er alltid koselig. Ble noen store øyner rundt når så mange camokledde og cowboykledde bygdefolk sto på Karl Johan og klemma og jubla for å se hverandre. Byfolk er nok like lite vant til sånne som oss, som vi er til dem. 

På Scotsman hadde vi kjelleren for oss selv, og vi fikk noen bonger (selvsagt etter at eg alt hadde vært i baren, typisk meg å være kjapp). Vi hadde også fått med oss at det skulle være noe tapasgreier der, det har vi ikke spist før, så det var vi spente på. Jaggu smakte det meste godt. Så starta første episode i andre sesong av rednecks. De som så den får nok aldri lyst på surstrømming, det var vel ikke akkurat god reklame for denne svenske delikatessen. Det var også med en fin hedring av Jon, med koselige tilbakeblikk, noe som skapte en tårevåt kjeller på Scotsman. Alt i alt, en god episode med varm stemning. Etterpå fikk vi goodiebags med strips, drammeglass, turbogjær og noe annet snacks. Helt klart innafor den gaven!

Doc og meg var slitne, så rundt kl 23 takka vi for oss og pekte nesa mot parkeringshuset, Kirsten og Jan slo følge et stykke. Nå var det attpåtil mørkt. For en strilunge fra Radøy er hovedstaden en skummel plass, så eg gikk tett innpå Doc. Vet ikke om det er kulden eller imaget til byfolk, men mange av de vi møtte gikk mørkt kledd med hetta dratt ned over nesa. Ubehagelig. Hadde følt meg tryggere i en skog med 100 ulv! 

Endelig fant vi bilen, etter å ha knota med inngangen til parkeringen, og vi kunne kjøre hjem. Joda selvsagt var GPS uenig med skiltinga, så vi aner enda ikke om vi kjørte riktig vei eller omvei ut av byn. Hjem havna vi uansett. 

 

Bildedryss:

Cowboy Morten med Kirsten Daugaard og Sjefsfrekka fra Lille Frekke

Og selvsagt serviett- og stripsblomsterbuketten vi fikk i et reagensrør fra produsenten BlackSheep 

 

#scotsman #pub #bar #kjeller #oslo #hovedstad #by #bønder #bygdefolk #byfolk #fest #premiere #premierefest #påtv #norskerednecks #rednecks #tvnorge #tvmax

Premierefest i Oslo og risiko for offentlige toalett

Nå er vi klare for å stikke inn til hovedstaden på premierefest. Sesong 2 av Norske rednecks starter jo i kveld kl 21.30 på MAX. Og da må man gjerne ofre seg og gå på offentlig toalett i løpet av kvelden, det er mye verre enn utedo. Derfor tenker eg dette diktet passer nå.

 

 

Det starter med mageknip

Du har akkurat spist noe billig skvip

Kjenner romling og smerte

Får gjerne et bankende hjerte

Eneste du stotrer frem er et pip

 

 

Ser deg rundt etter en do

Begynner å miste all tro

Endelig en mulighet i det fjerne

Du begynner nå å se stjerne

Klar for å huke nedpå nr to

 

 

Inne på do slår deg en odør

Du hiver etter pust som aldri før

Skåla er sprøytelakkert etter forrige gjest

Skulle tro vedkommende hadde pest

Må vaske etter den som i magen var mør

 

 

Endelig kan du gjøre ditt

Åh hvor det føles fritt

Gjør doen hvit som blenda

Forter deg ferdig og vasker henda

Neste i køen sier det lukter skitt

 

 

HJELP VI ER PÅ TV!!

 

Jaggu! I dag begynner sesong 2 av Norske Rednecks på TV MAX. Nå med enda mere galskap enn før. Det har vært en morsom reise med enormt mange nye bekjentskaper og erfaringer fra vi starta innspilling av sesong 1 i 2013. 

Når sesong 1 gikk første gang, var det både pinlig og flaut å se oss selv. Nå har den gått flere ganger, og vi blir av og til gjenkjent folk som har sett serien. Det morsomme er jo da at vi har enda til gode å få negative tilbakemeldinger. Det er jo klart at folk har sine favoritter, og det er ikke alt dem ser som er like morsomt kanskje, men folk er uansett hyggelige og vil gjerne slå av en prat eller ta bilder. Dette synes jo vi er supertrivelig, vi er pratsomme og utadvendte begge to, og liker generelt mennesker. 

Så nå er vi jo klare for premieren på sesong 2 da. Vi kan love mye humor, nye sprell, og variert musikk. Siden det alt har blitt sluppet på Dplay, kan eg nok røpe at dere får se litt surstrømming. Ja den svenske delikatessen som ikke en gang bikkjer gidder å prøve seg på. I løpet av denne sesongen får dere også se litt fra Hagefest hos Doc&Dask 2016, og den koselige og totalt mislykka bryllupsdagfeiringa til Doc og meg. Så det er bare å benke seg fremfor TV hver tirsdag i 13 uker nå!

Slenger ved introlåten til Byting:

PUR HYGGE I SUMPEN (masse bilder + videoer)

Som eg skreiv før helga, skulle vi altså på Redneck OL i Sumpen. Nå er det mandag, vi er begge fortsatt sliten og tiltaksløs, men med en steike god følelse etter denne helga. Dette har vært mer gøy enn det meste annet vi har gjort i sommer, bare smilende mennesker og mye god mat, og ja, noen polvarer var jo også med.​ Og det eneste som kan gi surmuling her, er jo om man ikke får klem ved ankomst og avreise.

Gjengen som styrer FRN

Fredag kl 16 kjørte vi retning Sumpen i Røyken like ved Drammen, med vogna bak, og bikkja med. Ja det går an å ha med bikkja der, for der er det verken sprenging eller flatfyll. Tassen fikk jo mange turer, og han fikk seg noen nye kompiser, måtte jo få hilse på noen av de andre bikkjene der. Vi hadde ett stopp for å handle, så bortsett fra kø og nestenulykker med noen MC sjåfører, gikk turen radig og greit. Ankom Sumpen litt før kl 18, fikk betalt billetter og fikk armbånd med en gang. Da var vi klare!

Fredagskvelden gikk med til prat og hygge, skåling og dansing til livemusikk av Kirsten Daugaard. Hun lager jo alltid liv i Sumpen, og det er tydelig at hun koser seg på Sumpen scene. Når hun gikk av scenen, fortsatte vi med stereoanlegg til de sene nattestimer. Og Kirsten var med på etterpålaget i Saloon, folkelig og hyggelig som hun er. Lille frekke var innom en tur og delte ut morsomme gaver til oss. FRN har også laga en fin sti gjennom skogen bortenfor campingplassen, der de hadde kjøpt inn masse sånne fine solcellelykter. Her skulle Anne Lise vise hvor romantisk og flott det hadde blitt, og jaggu var det flaks at vi hadde med flere lykter for hånd. Av ca 40-50 lykter var det bare to som virka og vi så ikke mye hvor vi gikk, så plutselig var Anne Lise nesten en halvmeter kortere, hun sto til midt på leggen i gjørme, og en tresko i manko. Den ble fiska opp, Anne Lise fikk spylt seg, og festen kunne fortsette. Ut på natta ble det jo både Brannsanger og Vålerengasanger, for det blir det alltid når vi får nok i glasset, og jaggu var det dansing på biltak og fullt fres til langt på natt. Tror vi la oss rundt 4 denne natta. 

Lørdagen sov eg lenge, mens Doc hadde stått opp tidlig. Han hadde fått haik til polet for å kjøpe mer morovann. Han lagde egg og bacon til frokost når eg våkna, og vi var godt slitne etter fredagen. Nå var det jo lørdag og den store OL dagen, så vi gjorde jo det vi kunne for å finne motet. Doc fikk noe dram som mest minna om en dårlig urinprøve, og eg fikk i meg et glass av Doc’s hjemmelagde ripslikør. Han kvikna jo til, mens eg fortsatt var slapp. 

Rype, som har starta Redneck OL for en del år siden, gikk på scenen for å starte “sirkuset”. Det skulle være fire lag med tre personer på hvert lag, og Doc meldte seg jo til ene laget med to andre karer. Så fort lagene var klare, kunne de starte lekene. Først ut var sykling på enhjuling, da med en syklist og en hjelper fra hvert lag. To lag av gangen, og vinner mot vinner der. Doc kom videre, men tapte andre runde. 

Neste gren var å kaste noen svære pakninger på pinner, og der også gjorde Doc’s lag det greit. Så var det gjørmesykling, og Doc som sykla Birken i fjor, hadde så klart beste tida der. Siste øvelse var gravemaskinkjøring, man skulle få en sylinder nedi en litt større sylinder. Her lot heldigvis Doc en av de andre lagkameratene ta seg av den oppgava, og det var nok lurt, han var jo maskinfører, så det gikk lekende lett. Fikk 30 sekunder ekstra pga det faktisk var yrke hans. Tidene og poengene ble regna sammen, og til slutt kunne Rype annonsere vinnerlaget. Det ble jaggu laget til Doc, godt for husefreden, for han er ikke noe god taper akkurat. 

Så var det opp på scenen og få premier, før festen kunne fortsette. Alle var fornøyde, deltakerne kunne ta en velfortjent dram igjen, og tilskuerne likte underholdningen. Dette var jo skikkelig bra opplegg i ekte redneck ånd, er jo dette redneck handler om, samhold, gøye leker og god stemning. 

Etter ei stund kunne Kirsten Daugaard entre scenen igjen, og stemninga bare fortsatte å stige. Rype hadde matvogna med, og han hadde mye god mat som sørga for at vi aldri var sultne. Og det så ut som han kosa seg der han sto og både lagde og solgte mat hele helga. Stemninga var så bra at folk dansa både fremfor og på scenen, både fredag og lørdag. Og også lørdag ble det liv til langt på natt, med dansing på bordet og mye latter. 

Så mye kos og moro hadde ikke vært mulig uten Forente Rednecks Norge, det er som Kirsten sier, “Når man kommer til denne gjengen her i Sumpen, da kan man virkelig senke skuldrene”. Hun har forresten en ny låt, Redneck TV, anbefaler å høre denne. Så all ære til Forente Rednecks Norge og Kirsten Daugaard for at denne helga var så steike bra 😊

Linker

Forente Rednecks Norge på fb

Kirsten Daugaard på fb

Lille Frekke nettside

Lille Frekke på fb

Bildedryss, og videoer:

Klikk for å se video: 

 

Klikk for å se video: 

1IkOaP8LbKM

Alle bilder er tatt av FRN, Lille Frekke, og deltakere på Redneck OL. 
 

#ol #sump #redneck #fest #leker #mat #kos #moro #gjørme #sykling #musikk

MC SJÅFØRER MÅ OGSÅ VISE HENSYN!

Joda, vi må holde øyner oppe for MC sjåfører på veien, greit nok. De er ikke alltid lette å se, så man bør ta en ekstra titt når man skifter felt eller kjører i kryss, greit nok. 

Men hva med de idiotene som legger seg mellom feltene i køer? På hvitstripa sjangler de seg frem mellom bilene, for noen av de har jo kjøpt sykkel nettopp for å komme frem i kø. Disse luringene ser ikke ut til å bry seg om verken sikkerhet, egne sykler eller bilene den sniker mellom. 

Køen går i 20-50 km/t. Siste 10 min har vi sett 8-10 MC på denne måten, noen ignorerer blinklyset til bilen fremfor så det blir nestenulykke. En deiste nettopp i bilen fremfor oss så det smalt! Heldigvis var det bare sidespeilet på bilen som ble bøyd, en flett ny VW, så ikke om det ble noe ripe på sida fra vår synsvinkel. MC sjåføren ser ikke ut til å bry seg noe, han kjørte bare nonchalant videre etter at han fikk retta opp slengen på sykkelen. 

Vi vil gjerne slippe å være vitner til ulykker, men dette skjer daglig. Hvorfor i huleste er dette lovlig???

 

Illustrasjonsfoto funnet på Google. 

Romantikk og Redneck OL

I dag har eg egentlig så mye rart å fortelle at eg ikke vet hvor eg skal begynne, positive ting har skjedd, og vi har gøye ting i vente. Etter forrige uke med feber, snørr og hoste, er det kanskje ikke så mye som skal for å glede. Joda jobber riktig nok kveld denne uka og får ikke vært sosial og sånn, men likevel har det vært ei bra uke. 

Mandag og tirsdag var fortsatt ikke formen helt på topp, men mandags kveld kl 23.30 slo matlukta meg i fjeset når eg kom hjem. Doc hadde laga reinskav og potetstappe til oss, så vi kosa oss med god mat og en tidligere sett episode av Castle, mens Tassen forsøkte å tankeoverføre tallerknene ned på gulvet. Ikke verst å få sånn oppvartning etter kveldsskift, gutten er veloppdragen. Kjente at energinivået var på plass onsdagen, og hele skiftet produserte bra på jobb. Den følelsen når man har vært syk og dårlig lenge, og endelig har en dag på topp, den er herlig! Disse dagene har Doc brukt på å isolere saloon og fått ordna litt med strøm og sånt. 

Vedkomfyren med Doc’s kokkelering Foto: Dask

Torsdagen gikk jo også greit, fikk forskjøvet dagen og starta noen timer før pga fravær på dagskiftet. Helt supert tenkte eg, da får eg jo se gubben på kvelden før nattestid. I løpet av arbeidsdagen fikk eg jo mld av Doc, han lurte på når eg var hjemme. Når eg svarte at eg var hjemme før halv ti, ville han lage mat til oss. I løpet av arbeidsdagen min hadde han hengt opp taklampe, og han hadde laga mat på vedkomfyren i saloon. Så eg kom hjem til bord dekket for to, med stearinlys og romantikk, i saloon. Her fikk eg servert beinfrie koteletter med poteter, og soppstuing av kantareller han har plukket selv. Superkoselig hverdagsromantikk på høyt nivå, stor pluss i boka til Doc! Mer om saloon utvendig HER og innvendig HER

Saloon Foto: Doc

Nå er det endelig fredag og eg har fått bytta til dagskift. Vi skal nemlig bort i helga, for det er Redneck OL i Sumpen. Dette er noe Rype og gjengen i Forente Rednecks Norge arrangerer hvert år, og Sumpen er et stilig sted denne gjengen har, med scene, saloon, hønekoker, campingplass og mye annen moro. Første gang eg var med på dette var i 2013, har du sett sesong 1 av Norske Rednecks har du kanskje fått med deg at eg ikke kan sykle med Jack innabords. Det prøvde eg nemlig på da. Satser på at eg stiller sterkere i år! Ellers er det vel mange andre grener eg kan delta på. 

Scenen i Sumpen Foto: FRN

Dette er ei helg vi gleder oss veldig til, siden det ofte er flere arrangement som krasjer litt, har ikke vi vært i Sumpen siden 2014. Det har skjedd litt forandringer og oppgraderinger her, så det blir moro å se hvor fint det har blitt. Og ikke minst, gleder vi oss maksimalt til ei helg med den hyggelige gjengen. For det eneste det kan bli bråk av her, er om noen ikke får klem ved ankomst. Det kan eg si med sikkerhet, for den gangen det kom 7 politibiler med fullt uniformerte, bevæpna politi med skjold, ble det heller ikke noe tull. Vi hadde jo bare skutt opp raketter, og politiet synes vi hadde det så koselig at de bare smilte og reiste. Ja det var forresten denne dagen Doc brant seg på ubekvemme steder, mer om det HER

Nå sier eg god helg, og skal prøve å oppdatere dere litt underveis. Kanskje vi får til en videoblogg i helga? 

 

 

 

 

#frisk #energi #toppform #uke #helg #middag #saloon #romantikk #stearinlys #vedovn #vedkomfyr #koteletter #soppstuing #kantareller #redneck #ol #sport #idrett #sump #camping #fest #livemusikk

Skulle gått til Specsavers

Nå om dagene er det et par ting som forundrer meg, nyhetsbilde inneholder doping, mobbing, politikk osv. Men de tre sakene som eg ser mest av er Johaug, Listhaug og Sophie Elise. Er dopingdommen til Johaug riktig, og er siste videoen til Sophie Elise greit? Og er Listhaug rasistisk? Her er mine meninger om disse sakene.

 

Screenshot fra videoen hennes

Først vil eg snakke litt om Sophie Elise. Hun har blitt ei målskive når det angår hets og skriverier, både i media og på sosiale media. Men hvorfor er det slik? Hun er jo kjent for å brette ut alt om livet sitt i bloggen, og er faktisk flink til å provosere frem både meninger og delinger av bloggen sin, det er jo akkurat dette hun lever av. Uten all denne meningsstormen hadde hun ikke fått så mange delinger og klikk på bloggen sin, og da er det neigu ikke sikkert hun hadde tjent noe heller. 

 

Folk som følger henne får en fornemmelse av at de kjenner henne, og tror da de kan skrive hva som helst. Eg har selv tatt henne i forsvar fordi eg er i mot mobbing på alle plan. 8.8.17 skreiv eg et innlegg ang den musikkvideoen hun lagde, og hetsen hun fikk for den, det finner du HER. Og nå står hun i en ny video og hetser tre politikere, samt serverer hun en rekke løgner om ting hun overhode ikke har peiling på. Hun viser seg ikke noe bedre enn de som hetser hun, så her mista eg respekten rett og slett. Og Sylvi Listhaugs svar var episk: “Mange har bedt om min kommentar til Sophie Elises utspill mot Frp. Jeg tror jeg nøyer meg med å si at det er helt greit at hun gir politiske råd til Jonas Gahr Støre, og ikke meg. 😁”

 

Så har vi Johaugsaken da. Hun gråter og kan ikke forstå hva det er som skjer, forstår ikke hvorfor hun får den dommen. Vel, så hun ikke dopingmerke som dekker nesten en tredjedel av pakken? Da burde hun tatt en tur til Specsavers. Det er også mange som lurer på om denne kremen er skalkeskjul for annen type dopingmidler, og ja den tanken har slått meg også. 

 

Men når det gjelder denne dommen da, eg leser i både pålitelige media og sosiale media at utøvere som har blitt tatt med mindre doser, har fått lenger straff. Og at lignende vanligvis straffes med alt fra 6 mnd til 4 år. Er virkelig da straffen hennes for streng? Eg synes ikke det, og hadde det vært en utøver i et annet land, hadde nok folk ment det var greit eller for mild straff.

 

Bilde funnet på Google 

Listhaug er også mye omtalt om dagen. Hun er ei dame med bein, nei vent, stål i nesa, hun tør å si det mange tenker. Om Norge skal øse ut og hjelpe alt og alle, så går statskassa tom. Som flere andre parti vil; olja skal bort, og vi skal hjelpe alle i verden. Men ingen tenker på hvordan finansiere dette, da vil det gå ut over velferd. Folk må våkne opp! Alt Sylvi vil er at folk som er med å bygge Norge skal få en overkommelig fremtid for seg og sine etterkommere. 

 

Dama er ikke rasist. Hun vil jo hjelpe, hun vil jo at alle skal ha en mulighet. Hun er bare litt mindre naiv enn mange andre. Hun vil hjelpe mennesker der de er, for hun skjønner at Norge går under om vi skal huse flere millioner flyktninger. Vi er et lite land, med færre innbyggere enn det finnes i mange byer rundtom i verden. Vi må ta kapasiteten i betraktning. Om du ikke ser hva hun faktisk vil frem til, ta deg en tur til Specsavers. 

 

 

 

#specsavers #sophieelise #mobbing #hets #johaug #doping #dom #politikk #listhaug #flyktning #verden 

ER EG EN KJELTRING?

En historie fra en countryfestival passer greit på sensommeren nå, siden de fleste festivaler er over, og man sitter med friske minner. Dette faktisk er en 10 år gammel historie, men dem er litt snodig siden eg ikke helt vet om eg faktisk var kjeltring eller ikke. Vel, om du leser til endes, må du gjerne føle deg fri til å bedømme saken. 

Det var sommeren 2007, vi var en gjeng som skulle på countryfestival i Seljord. Flere busser innreda til festivallivet og noen venner med combicamp, sto klare for å ta turen over Haukeli på fest med god musikk og godt lag. Og flere kjentsfolk eg skulle møte der. Alt var klart for ei heidundrande langhelg. 

Etter mange timers kjøring, ukjent antall pissepauser, og en fergetur, nærma vi oss innsjekk. Det gikk jo greit, vi fikk tildelt plass og rigga oss til. Gikk ikke lange tida før håndbrekksdrammen var på plass, og da var det på tide å gå en runde for å finne flere kjentsfolk. Skulle da møte en kamerat som har drevet en del som artist innen countrysjangeren. (Eg har forresten vært med i en musikkvideo med han, link HER) Da eg endelig fant denne Vadsøværingen, satt han med en haug med hyggelige folk fra Jæren. De ble eg fort kjent med, og de har behandla meg som familie hver gang eg har møtt dem siden. 

Men så var det en av dagene eg skulle prøve meg på litt shopping da, dette er jo 10 år siden og edru var eg ikke, så hvilke dag det var aner eg ikke. Vi gikk da mot salgsmartnaen, eg og noen flere, i god tro om å gjøre noen kupp. Hatter, boots, beltespenner, sporer og mye annet kult var å se, men det eg hadde lyst på var en ekte Marlboro frakk (jepp er harry og stolt av det). Fant jo fort den boden som hadde det, men det var nesten bare i glatt skinn, og eg ville ha semska skinn. 

En hyggelig mann kom bort og spurte om eg trengte hjelp, og han klarte jaggu å peke ut den siste frakken som var semska. Med litt mer flaks var den selvsagt i str M og passa perfekt. Når eg leste prisen på den nette sum av 2500kr bestemte eg meg for å sette inn støtet! Pruting ligger i genet her, så eg pressa så langt ned eg kunne. Glad og fornøyd endte eg på bare 1700kr, bladde opp sedlene mine og betalte før eg vandra lykkelig videre. 

I det eg snur meg en ekstra gang, får eg se “selgeren” stappe sedlene i lomma før han la på sprang. Ble først forundra, men da kompisen min begynte å le, ble eg skremt. Den “selgeren” var pokker meg en kunde som akkurat hadde loppa meg for 1700kr! Ærlig som eg er, ville eg helst gå tilbake og si fra. Men frakken hadde eg på meg, boden var full av folk, eg sto kanskje 100 m bortenfor, og de som faktisk jobba der hadde fått øye på tullingen som la på sprang. Fant da ut at det var jo ikke eg som var kjeltringen her, eg hadde jo betalt ærlig og redelig. 

Måtte jo bare le av hele hendelsen til slutt! Her med den nye frakken, ja eg har sagt eg er Harry 😉

 

#countryfestival #shopping #klær #hatter #beltespenne #boots #seljord #martna #kjeltring #tyv #prute #venner #frakk #marlborofrakk #ferge #dram 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top