Doc har bursdag!!!

Wohooo! I dag har Doc bursdag! Hvor mange gratulasjoner klarer vi å sanke til han tro??

What’s not to love?

Nei det blir ikke noe sukkerlake av en kjærlighetserklæring her, det tar vi på privaten. Kan si så mye som at eg elsker han like mye selv om han begynner å bli gammel da, ja det er jo bare ett år til han går ut på dato! Nei, så gale får vi ikke håpe det er, men at gutten har fått noen voksenpoeng på baken, det finnes der ingen tvil om. God er han uansett!

Vanligvis pleier eg faktisk kjøpe et års abonnement på Donald blad til Doc sin bursdag, men i år mente han det ikke var nødvendig lenger. Har gutten virkelig blitt så voksen?
Da tenkte eg pokker meg å kjøpe disse HER til han bare på pur faen, men det slapp eg jaggu, sikkert like greit for husefreden. Doc hadde jo andre planer, for det endte jo med at vi kjøpte oss en råtøff ATV. Den ble gave fra oss til oss, så det får jaggu holde!

Dagen vil bli feira i små omgivelser, med langt færre gjester enn vi vanligvis har til fest. Selv om det nå er mye å ta hensyn til, er det jo på sin plass med en ørliten markering. Tenker vi tar det kraftig igjen til neste år, da har vi noen spennende planer i alle fall, for da blir det rund dag!

Hurra for deg Doc, du vet du er best!!

Her er en bildekavalkade i tilfeldig rekkefølge av bursdags«barnet»

På Jacks Country Saloon i Bergen! Savner denne puben spesielt denne våren!
En glad helg i Sumpen!
Doc møtte en som var større enn han selv i Texas
Og jaggu fant han butikken sin i Arkansas
En hagefest med litt flere gjester enn vi venter i dag ja…
Det som skjer på Granka blir ikke alltid på Granka…!
Sprek ungdom! Doc fullførte Birken for Superselma i 2016!
Konfirmasjonsbilde!
På vei til Bergen Travpark i høst, Doc skulle bare bevise at han fikk plass
Sliten Doc etter innspilling av musikkvideo med Hilljacks
En noe skeptisk Doc minutter før presten sa det var greit
Fikk teste offroad rullestol på Montebello camping!
Her med bursdagsgaven fra oss til oss!

Skrevet av en som overlevde!

Korona er jo en ting, men har aldri vært borti noe så gæli som flatlusepidemien i Odalen på slutten av 80-tallet. Ikke en jævel blei spart, unge, gamle, karer og kvinnfolk. Alle fløy rundt med panikk i blikket og gnudde skrittet mot alt fra lyktestolper til mannevonde hannkatter. Så når apoteket på Skærnes blei tømt for Malation Liniment, og BP’n fikk en kraftig økning av kunder uten bil på vaskestasjonen sin, besluttet kommunestyret at det blei lockdown.


All form for drekking, horing og snyting på skatten blei stoppa på ubestemt tid, og det blei ikke avholdt låvefester og leikaringer hele sommeren, siden det var på nettopp et sånt type arrangement smitten oppsto.

I etterkant gikk skilsmissestatistikken kraftig i været, siden det var flere parforhold der bare en i forholdet blei smitta, og 2+2 var jo 4 den gangen også. Ikke blei det født unger i Odalen på to og et halvt år etterpå heller.

Men det var jo noen positive effekter også. BP’n gikk jo så det suste, og brannskadeavdelinga på sjukehuset på Vinger oppretta 18 nye arbeidsplasser på grunn av pågangen av folk som rett og slett prøvde å brenne av seg kjønnshåra med Nittedals hjelpestikker og 1’er-lightere, som du fikk kjøpt for 5 kroner stykket hos Aasnesen. Og kjøpte du tre på en gang, fikk du med en pose Kongen av Danmark på kjøpet.

Det var jaggu litt av ei tid skal jeg si dere!

Skal vist væra sjølopplevd, og slik gikk det til Doc ble skambanka og husløs…

Doc og pappa i det kreative hjørnet!

Har eg glemt å fortelle dere om hva Doc og pappa har laga denne uka? Nå skal dere høre! Både Doc og pappa er jo begge hva man kan kalle kreative og oppfinnsomme bygdekarer, så når de setter hodene sammen kan det fort bli mange rare, men også gode ideer.

Det er nesten som man ser lyspærer over hodene her, litt som Petter Smart!

Mamma og pappa har alltid syklene sine med på camping, for de har et praktisk sykkelstativ bakpå bobilen. Dette er nok Doc litt misunnelig på, for de få gangene vi har hatt med syklene på noe, har de bare lagt henslengt på planet på Forden. Vi synes jo det er litt dumt å risikere både riper og at de blir ødelagte av å ligge løst der, så nå skulle de gjøre noe med dette.

Først prøvde de å montere ei ekstra kule til stativ på draget på vogna, men dette ville korte ned svingradiusen kraftig. Gutta slo fort fra seg denne ideen, og gikk over på en noe mer kreativ løsning.

Kreativt sykkelstativ?

Doc hadde liggende noen sånne sugepropper som man bærer glass med, disse er det en bolt i som man kan feste sykkelgaffelen på. Sugeproppene ble skrudd fast på en 2’’8’’ som legges på planet. Da er det bare å løsne framhjulene på syklene, feste gaflene på sugeproppene, og sikre syklene med en jekkestropp, og vi er klare for tur! Er ikke dette kreativt da?

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Disse burde ta bussen!!

Dagen min starta greit. Doc hadde alt reist på jobb da eg våkna, og siden eg er 50% sykemeldt til og med i morgen, trengte ikke eg stå opp så tidlig. Lufta Tassen og tok en dusj før eg kjørte. Måtte via Jessheim og fylle diesel på veien, for nå var det jo nede i 11 kr/l, og det var det mange som benytta seg av. Litt kø tålte eg, skulle uansett rekke jobb med god margin.

Går litt Diesel på denne, da fyller man opp når det er billig!

Så var det ut på veien igjen, og det gikk jo greit i 40, 50, og 60 sonene. Men en ting eg har bitt meg merke i de ti årene mine på Østlandet, det er at ikke en eneste østlending har skjønt at det er 80 der det ikke er skilta.

Dette er ikke bare i dag, eller på ett sted, men ALLE dager, ALLE steder på øvre Romerike hvor det er 80 sone. Havner man bak en bil på en strekning uten skilt med fartsgrense, da kan du banne på at du må ligge i 50 eller 60. Vi har til og med opplevd å ligge bak en bil i 40-60 km/t helt fra Hønefoss til Gol, kunne ikke kjøre forbi fordi vi var flere i følge med campingvogner.

I tidligere diskusjoner ang tema har noen svart at de kjører sakte pga elgfare. Men altså her har vegvesenet tatt risikovurderinger i samarbeid med staten og kommet frem til at 80 sone ikke er farlig. Det er faktisk DU selv som må følge bedre med. Er du så redd at du kjører 20-30 km under fartsgrensa på tørr asfalt, da burde du heller vurdere denne HER, og kjøpe busskort!

Det har også kommet ny fartsgrense på nyveien mellom Nybakk og Kløfta, dette er det nå et halvt år siden. Grensa er nå 100 km/t der, men så og si alle ligger fortsatt i 90 også i venstre fil.

Da lurer eg på; er det så stor forskjell på kjøreskolene i landet? Eller er det sjåfører som er så lite observante at de ikke får med seg noe på veien? Skulle ikke forundre om det siste er riktig, for av alle eg møter, kjører forbi, eller blir forbikjørt av selv, sitter faktisk så mange som halvparten av sjåførene med trynet klistra i en skjerm.

På grunn av at eg ble liggende i 50-60 hele veien til jobben, ankom eg dermed fem min etter planlagt oppmøte. Ja enda eg skulle vært der i god tid etter beregningene i fartsgrensa. Er det virkelig så mye forlangt at folk som ferdes i trafikken skal følge med og kunne trafikkreglene? Burde egentlig så lite observante mennesker ferdes i trafikken?

Karma etter fritidsreise?

Gå ta banen så godt det var med en tur i helga! Nå sitter vi fire halvslitne mennesker i sofaen her, og en sliten Tass ligger og halvsover. Det var verken rangling eller fylla, men vi har bare vært innendørs når vi har sovet. Å være sliten etter en tur hvor vi bare er ute, er bare behagelig. Eg har faktisk gått i disse HER hele helga, og de har satt sine spor!

Nydelig utevær hele helga!

Turen hjem gikk litt treigt, nettopp fordi vi var slitne, så det ble et par pauser. Mamma og pappa slo følge med oss, de har jo likevel fri nå, så hvorfor ikke bli med oss hjem? Selv om vi begge skal på jobb i morgen, har jo de alt de trenger i bobilen. De kan trygt være her noen timer aleine, det har de vært før.

Det var bare helt nydelig å parkere hjemme i dag etter en så bra tur, mye godvær og bare koselige mennesker. Vi begynte å rydde inn med en gang, ville bli fort ferdig så vi kunne slappe av etterpå. Etter å ha bært inn mine klær skulle eg rydde på plass maten.

Nei her var det ikke mye liv…

Til min store fortvilelse virka ikke lyset på kjøkkenet, men eg skulle da klare å rydde i dagslyset. Problemet oppsto da eg oppdaga at det ikke var lys i kjøleskapet heller, og skjermen som indikerer temperatur i kjøl og frys virka ikke. Da skjønte vi at sikringen måtte ha røket. Skulle dette være karma fordi vi tok en fritidsreise nå? Vi var kjapp med å sjekk maten i fryseren, og det hadde ikke tint så mye. Bare isen var smelta, så da var det i alle fall ikke rare karmaen.

Doc var rask med å bytte sikringen, og da virka jo alt igjen. Heldigvis slapp vi å kaste mer enn en halvspist leverpostei, utenom den ser det ut som alt er redda!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Syndere på tur!

Dette var nok det lureste vi har gjort på lenge, for nå koser vi oss skikkelig. Vi er faktisk litt mer enn fem mennesker samla, men fire av oss er i familie, og de tre andre er så pass nære venner at vi trygt kan sitte og skravle sammen med en meters avstand. Været har også vært på vår side, så vi har vært ute i hele dag.

Pur trivsel og kos

Sånn som vi har det nå ser vi ikke noe problem med ferie i eget land, for dette er bare helt nydelig. Eneste som er litt dumt, som eg ikke får gjort noe med, det må være den tomme chipsposen eg la på planet i går. Den blåste nemlig av på vei til Biltema i dag, og det var i 80 sona med mye trafikk, så vi fikk ikke stoppa for å hente den. Vel vel, uhell kan skje.

Ja vi måtte ha oss en tur på Biltema da, er jo alltid noe en trenger der. Nå var det bur til Tassen som sto på lista, for det bilburet får vi ikke inn i vogna. Tassen er en meget sær type, har han for mye å vokte går det litt i ball. Da han var løs i natt gikk han en sju timers spasertur i vogna, hovedsaklig i senga. Han hadde en stor jobb med å passe på her, hvilket endte med at han trakka på oss hele tida.

Tassen har fått damebesøk

Etter minimalt med søvn i dag var vi jo ikke i tvil, vi MÅTTE ha eget bur i vogna. Hjemme blir jo Tassen fly forbanna om han ikke får sove i buret, som sagt en sær type. Nå som har gutten fått nytt bur, har han innvia det med en real runde jukking på pleddet. Da blir det nok bedre søvn på oss alle i natt.

Nå trosser vi en anbefaling!

Nå trenger vi litt intensiv avslapping her. Joda vi har hatt alle muligheter for avslapping de siste ukene, men det lar seg liksom ikke gjøre. Doc må drive med noe hele tida, og eg har vært innom flere sykehus. Selv om alt er stengt, blir det ikke  rare avslappinga hjemme.

Dette er jaggu etterlengta!

Da vi hørte at hytteforbudet skulle oppheves var vel egentlig saken avgjort, det var tid for å lufte Tabbert’n igjen. Det aller beste stedet å slappe av er jo på camping.

Foreldra mine trengte også en liten luftetur, de har kjeda seg enda mer enn oss. Da var det bare en ting å gjøre, vi møtes sånn ca på halvveien. De er alt på Gol, og vi er på vei dit nå. Er også flere kjentsfolk der, og ja vi skal hilse på alle vi kjenner der, men vi skal selvsagt overholde avstandsregelen og kjøre på med antibac. Ser det er vanskelig å få tak i det nå, men HER har de fortsatt igjen, løp og kjøp!

Denne lille flaska inneholder eliksir for overlevelse!

Gud så godt det skal bli å få lufta seg ei helg nå, ja selv om vi nesten føler oss kriminelle med vogna på slep. Det er jo ikke anbefalt å dra på fritidsreiser enda, men om vi ikke finner på noe annet enn å være hjemme nå, havner muligens en av oss i buret! Vi følger råd som er gitt om avstand, og vi har med antibac. Kan barnehager og skoler åpne, kan vel vi ta ei helg i rolige omgivelser? 

Kortvarig glede gitt!

Dagen i dag starta meget lovende. Glad og fornøyd kunne endelig en friskmeldt Dask ta rennefart og hoppe rett i arbeidstøyet, det var tid for å jobbe litt igjen. Fint vær gjorde at eg alt i går hadde gravd frem arbeidsshortsen, og sammen med morgensola steig også motet på høyt nivå.

Fremme på jobb var det mye å gjøre og mye folk, kjempegreier det, likevel kom eg ikke helt i gang. Men da eg omsider fikk sondert terrenget og hadde utstyret klart, satte eg inn et ekstra høygir. Nå skulle eg ta igjen for all denne hjemmesittinga, nå skulle eg få gjøre litt nytte for meg igjen, noe som vanligvis er good shit for kropp og sjel.

Det tok ikke mer enn to-tre timer før eg trengte første pausen. Det var kaos i bringa, kjentes mest ut som om Ex on the beach spilte inn ny episode midt i hjerterota. Ja, for det var full galopp, fullstendig ujevn rytme, og noen ganger hamra det så hardt at hele venstre pupp lea på seg. Kort fortalt, denne HER hadde fått meg seks fot ned på dagen!

Tror eg satt i over en time på trappa, og det var helt nydelig

Da var det faktisk bare å kapitulere, for om eg presser meg når det er sånn, ender det bare med en skallebank som tar en koronakarantenes tid å bli kvitt. Ringte legen og beklagde min arme råd, han var sympatisk og ga meg 50% noen dager. Av og til hjelper det å lugne ned litt.

Vel hjemme datt eg ned i sofaen, og ble der en time før eg i hele tatt vurderte solveggen. Etter noen timer i både sofa og solvegg kvikna eg til litt, hvilepulsen var endelig nede i 90 (ja NEDE i 90). Doc inviterte meg med på en romantisk kveldstur på ATV, og det var veldig koselig, selv om vi ble full i gjørme. Dette etterfulgt av et bad i jacuzzi, hvilket fikk fremkalt bringekaos igjen, men det var vel verdt det likevel.

Dobbel overraskelse!!!

Dæven, i dag har eg vært på langtur! Etter lockdown har vi jo ikke vært andre steder enn på jobb, LHL sykehuset og butikk, så det var jo en sann fryd å få kjøre helt til Lørenskog for intravenøs medisin. Etterpå stakk eg innom senteret på Kløfta for et par ærend. Både apotek og polet ble benytta, ville ha en god terrassevin til vårsola. Og så litt nye sommerklær på da, har faktisk ikke shoppa det på over to år.

Ikke noe farlig, bare vanlig medisin hver sjette uke mot crohnsen!

Den vinen fra polet skulle vise seg å gjøre nytte for seg! Doc holdt på å trimme noen ripsbusker bak huset, mens eg satt på terrassen og jobba med fargen i ny bikini og hjemmeshorts. Synes eg så en bil sakke ned og svinge inn, men nye shortsen var jo ment som «hjemme hvor ingen ser meg». Eg satt helligt i ro. Tassen gjorde sitt beste for å varsle om gjester. Eg satt fortsatt helt urørlig i håp om at Doc tok imot gjesten.

Det ble helt stille. Bilen sto der fortsatt, Tassen sto i giv akt og passa på, og omsider kom Doc gående med trillebåra. Han satte den fra seg før han endelig gikk bort til bilen. Både Doc og eg hadde jo samme tanken «hvilke tullinger er det som bare kjører inn til fremmede og bare blir stående i innkjøringa?».

Det viste seg å være leieboeren og PT’en, og nå var han ikke bare PT lenger, de har blitt et par! En artig og koselig dobbel overraskelse altså, og likevel ikke verre enn at eg kunne vise meg i stygg hjemmeshorts og bikini. Da ble det grilling med mye god mat her, og vinen eg faktisk helt tilfeldig kjøpte tidligere i dag, kom jo veldig godt med.

Eg er den lubne lillesøstra til leieboeren! (Og trives som både lubben og lillesøster)

Da sola gikk ned ble leieboeren med tilbake til PT’en, ja det er såpass. Tassen har forresten godkjent han som nytt flokkmedlem, og det har så klart vi også. En absolutt oppegående og artig kar, og som Doc sier «ikke noe gæli med lukta hæll!» Da er det nok bra greier vettu!

Når Doc tar bilde av meg og leieboeren…

Dette gjør meg veldig lykkelig!

Kan ikke huske at dette har skjedd før. Det er fortsatt april, klokka er i skrivende stund 20 på kvelden, og eg sitter ute på terrassen iført slippers, shorts og singlet uten å fryse. Dette er helt sprøtt, men eg digger det, og bare en ting gjør det hele enda bedre!

Lykken er stor om dagen! Bildet er tatt kl 20 i kveld.

Nå har vi hatt lockdown og vært mer eller mindre innesperra siden bursdagen min, ja eg hadde ironisk nok bursdag fredag 13.mars. Da er det ikke mye som skal til for å lette stemningen. Eg har derfor de siste dagene hatt en enorm lykkefølelse, ikke bare på grunn av været, er flere ting som spiller inn her.

Det er bønder som jobber på alle jordene rundt her, de har også været med seg nå. De jobber og står på litt ekstra for at vi ikke skal gå tom for mat nå som grensene er stengt. De gjør en så enormt viktig jobb for alle oss som ikke er selvforsynte. Uansett om du er vegetarianer, veganer, pesketarianer, eller trives med både kjøtt og melk, så trenger du nå bonden mer enn noen sinne.

Om du noen gang har irritert deg over at det tar lang tid å lage mat, kanskje du står på kjøkkenet i en time hver dag, tenk så på hvor mange timer flere bønder må jobbe et helt år, for at du skal få slippe å stå mer enn en time daglig med maten.

Slippersskille begynner å ta seg bra opp da!

Mens eg har sittet i solveggen og kosa meg med iskrem og jobba med brunfargen, og mens vi har spist pølser med lompe og salat til middag, har vi hele tida sett og hørt traktorene som durer i bakgrunnen. Det å kunne se mat bli produsert mens vi nyter et godt helnorsk måltid, det er rein lykke for meg.

Gjør deg selv og samfunnet en tjeneste, kjøp norsk mat og takk en bonde. Hvor mange tomler opp kan vi klare å gi våre kjære bønder?

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top