Blålyssøndag…

Denna dagen ble ikke starta på den måten jeg hadde planlagt. Våknet av en litt ubehagelig smerte nederst i brystet og rimelig høy puls, og tenkte med min superhjerne at detta går over bare jeg kommer meg på beina. Jeg lot dragen sove videre ved siden av meg, og fikk kraka meg opp.

Gikk ned på badet og gjorde unna de daglige skjønnhetsbehovene der, før jeg tvangsfora dyret som måtte ut på en mårrans tur for å bli kvitt sine avfallsstoffer. Fant fort ut at det kom til å bli en kortere luftetur for dyret enn vanlig da dissa smertene tiltok og begynte å dra seg ut i ryggen.

De rødkledde var hyggelige de

Jeg kom meg inn og fikk velta meg ned på sofaen, og tankene begynte å dra seg litt inn mot hjertetrøbbel. Ikke så rart kanskje, da man har kommet seg til den alderen at det blir mere og mere sannsynlig. Smertene  ble bare verre så jeg fikk rista liv i dragen som lå som det vanlig slaktet oppe. Vi ble enige om å kanskje ringe legevakta, og dem sendte da ut musikkbussen sin.

Etter litt hit og dit så havna jeg til slutt på Kongsvinger sykehus. Der starta dem med de vanlige covid spørsmåla man må svare på, og når det var gjort ble jeg sendt direkte ned på isolasjon. Det er der de fleste går i gult, og minner mest om en sånn plass du ser i en katastrofefilm når alt håp er ute.

Når man ikke vil gå glipp av egen 50 årsdag!

Jeg tenkte «rekker jeg ikke bli 50 allikevel, hadde det vært jævlig kjett å bli slått akkurat på målstreken» og måtte le litt for meg sjøl i skjegget, men der lå jeg da og ble tatt godt vare på med slanger og ledninger hengende rundt omkring på kroppen.

Dem tok prøver i bøtter og spann samt finger’n opp der sola sjelden skinner. Så etter noen timer på et kjellerrom som nålepute, sitter jeg nå hjemme igjen, dog i karantene da dem også tok en sånn covid-19 test som jeg må ha svar på først.

Dragen fikk da gode tre timer i sola på parkeringen!

Helsevesenet i Norge sies å væra av de beste, noe jeg skal si meg 100% enig i, for jeg vet litt hva jeg snakker om da jeg har vært innom et par sykehus og legevakter rundtomkring i verden. Sikkert noen som lurer på hva som egentlig skjedde inni denna flotte og muskuløse kroppen, men det tenker jeg at nesten må bli en privat greie.

– Doc

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Klar for tur!

Du verden så deilig det var å våkne med snusen nærmest grodd fast under leppa i dag, hadde helt glemt den da eg sovna i går. Noe bedre var det å stå opp til et strålende vær som bydde på mye utetid. Likevel ble eg sittende inne i morgenkåpa hele formiddagen. Tiltak å komme seg i dusjen vettu. Til slutt måtte eg bare reise meg, for Doc hadde vært så hyggelig å sette på ei maskin med klær, og stakk da den var ferdig. Når eg likevel måtte henge opp klær var det kort vei til dusjen. Da var dagen i gang!

Speilselfie i vogna blir liksom ikke det samme, men er en vel så stor del av sjarmen!

Doc hadde nemlig stukket til Biltema for å hente såpa han hadde klikka, for denne dagen sto det vårrengjøring på lista. Du som har fulgt med lurer sikkert litt nå siden vi hadde vårrengjøring for ikke lenge siden. I dag var det vogna som skulle skures både inni og utenpå.

Nydelig å drive ute nå, tror Doc koser seg her!

Mens Doc gikk løs utvendig begynte eg å ta av sengklærne som vi hadde helt glemt etter siste turen i fjor, og så var det bare å gå over absolutt alt med spylervæske og tørkerull. Og selvsagt vin på terrassen mellom slaga. Kjøleskapet ble en utfordring, der fant eg mye mugg i lista. Det enkleste var å ta av døra og sitte ute i sola å skrubbe, og her måtte hardere skyts til verks.

Så deilig å ha vogna klar! Derfor er det mer moro å vaske den enn huset…

Etter å ha gnikka med både spylervæske, svamp, sitruskluter og klor kunne eg si meg fornøyd! Tror faktisk eg fant årsaken, for innimellom lista lå det et insekt av uidentifiserbar art. Kan ha vært veps eller bille, men nå er det uansett long gone. Og da eg var ferdig hadde Doc rukket å vaske både vogna og begge bilene, så nå skal det meste være sesongklart her. Måtte det bli en strøken vår og sommer!!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Litt dumme valg og vårstemning!

Leses gjerne med en god dose humor

Eg har gjort noe dumt. Det vil si, i går tok eg noen feile valg. Spiste appelsin. Tålte det i påsken og tok derfor sjansen, slafsa i mest så spruten sto. Seinere på kvelden ble eg fysen på snacks, noe eg ofte er, og eneste vi hadde var nachos med chili. Dytta nedpå og tenkte at i nøden spiser fanden fluer. Utrolig nok uten videre utfordring. Lykkelig over at magen nå tåler mer reiste eg på jobb i dag og tappa en kaffe mocca, noe sterkere enn vanlig.

I det eg tenkte at dette var for godt til å være sant begynte det å tordne i buken. Måtte brått slippe alt eg hadde i henda og løpe lynraskt mot den hvite hest. Bare på håret at eg rakk det, og ja, chili brenner like mye på vei ut som inn. Den er grei, ikke appelsin og chili samme dag. Etter en sånn HER og noen timer var buken ferdig å straffe meg, og det var tid for å ta helg.

Hjemme holdt Doc på å dulle litt med vogna. Det er jo fin vårsyssel. Vi fikk i fjor tak i vegger til markisa, og skulle nå prøve om denne passa. Markisa er fra Biltema, mens veggene er Fiamma. Tok jo dette for god fisk og tenkte det måtte være standard glidelås, men nå er vi da altså på jakt etter ny (gjerne brukt) posemarkise. Ingen ting passa der.

Deilig i solvinduet!

Kan ellers meddele at det er et nydelig vær her, men litt for mye trekk til at eg gadd sitte ute i kveld med tvilsom mage. Det ble wiener i lompe i solsteiken fra kjøkkenvinduet, og nå har eg fått i meg en pose chips. Eneste som plager meg er at eg ikke ble à jour med dipen, så eg vurderer å åpne en annen pose. Problemet da er at det vil bli for mye chips igjen, så tanken er å sette dipen bort til i morgen. Kanskje unne meg et glass vin i stedet.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Geniale Doc altså!

Dagen starta som mange andre dager, at vekkerklokka slumra så mange ganger at eg til slutt bare måtte stå opp i frykt for å få en sinna albu i sida, eller en fot i baken. Doc er nemlig lite imponert over meg når eg ikke våkner av første alarm. Etter å ha stressa vilt som en stukken gris kom eg meg på jobben, og til min gode venn kaffemaskina.

En treig arbeidsdag seinere var det godt å komme hjem til sol og skikkelig vårvær, og ikke minst Doc’s duppe. Ja altså koteletter og duppe i stedet for flesk, knallgodt! Nei ikke på grunn av fettet, for duppa som Doc lager på steikefettet spiser eg opp til dessert likevel.

Effektiv type!

Etter mat var eg så dum å si at eg ville ha meg en lang tur. Tenkte det kanskje ikke var dumt å trimme litt for helsa si skyld. Det skulle eg ikke sagt vettu, for da var ikke Doc’en sein om å komme med forslag til fornuftig trim. Det endte med at vi gikk ut og begynte å stable resten av veden. Mens Doc kjørte shuttle med to trillebårer sto eg bare og stabla. Joda, det gikk fint dette, var som å ta burpees og squats.

Nesten så man kunne smake den lukta!

Doc måtte noen ganger vente litt på meg, og eg tror han etterhvert begynte å gå lei hele veden. Det kom sigende en snek som minna mest om fjøs, og da eg så meg rundt for å finne ut hvem som hadde begynt å gylle jordene, fikk eg se en flirende Doc. Pokker! Men det ble i det minste pause fra stablinga til eimen hadde forlatt hagelåven, og magemusklene fikk trim!

Nå har vi pokker meg ti kubikk, det får jaggu holde!

Nå er omsider all veden stabla, og Doc har fått streng beskjed; feller han flere trær og kommer hjem med de heretter, da blir det månelyst, og «dragen» vil ikke lenger være bare et artig kallenavn.

 

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Har eg blitt deprimert?

I morges dro eg på jobb som vanlig morgengretten, men etter å ha titta på nettet følte eg meg deprimert. Nå som store deler av Norge gjenåpninger og noen kommuner fortsetter med de samme tiltakene, nei da har Ullensaker bestemt å skrenke inn enda mer da vettu. Matbutikker må sperre av varer som ikke går inn under kategori vanlig kolonial, og man skal heller ikke ha gjester hjemme nå. Ser nok ut som munnbind og avstand er kommet for å bli gitt.

Når vi først er inne på dette med munnbind, eg prøvde å dele et tips mot maskne i sta, men linken funka ikke. Maskne er kviser eller akne som kommer av at vi bruker maske. Finnes nok mange gode kjerringråd mot dette, men det som faktisk funka for meg var denne rensen HER. Bare husk å også bruke en god ansiktskrem til din hudtype.

Har det egentlig ganske så greit med gjengen på Ahus.

Humøret steig i takt med kaffeinntaket på jobben, så da hadde eg nok heldigvis bare vært normalt sur og lei på morgenen. Godt det ikke var verre, for eg skulle videre på Ahus for påfyll av medisin. Sikkert ingen helsearbeidere som hadde fått en bra dag med en gretten drage av en pasient.

Var forresten veldig tidlig ute i dag, det vil si, man må innom lab’en en liten time før man får medisin, og eg hadde beregna tida ut fra hvor lang køen der var sist. Jaja, greit å beregne feil når det er den veien. Fikk til og med komme inn til infusjon før tida, så det gikk bare strålende i dag.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Nå går det i grus!

Joda, så måtte eg koste bil i dag tidlig, og kloggene (også kalla tresko selv om det ikke finnes tre i de) kom til kort i nysnøen. Måtte finne frem disse HER for å komme meg bort til bilen, men la gå, det verste var at eg skulle kjøre til jobb på sommerdekk. Kobla inn 4wd, kjørte pent og lot det briste eller bære. Da eg kom til motorveien var det jo bar asfalt.

I lunsjen kunne eg skimte sola fra kantinevinduene, og gleda meg over at vårsnøen var på vei bort. Litt seinere kom eg hjem til duk og dekka bord, eller duken uteble og eg måtte forsyne meg selv, men la gå, Doc hadde laga burger til middag!

Eg som alltid må «la maten sige» slengte meg derfor på sofaen med en episode Huset på prærien, mens Doc var mer ivrig. Nå skal vi endelig gjøre noe vi har planlagt lenge, å gruse litt her. Ene innkjøringa her er det snart bare Forden som takler, og i andre innkjøringa har vi fått to basseng.

Der fór den snøskya! Skiftende vær sa du?

Etterhvert da eg skulle gå ut i sola og hjelpe Doc, kom han heseblesende inn døra og slang seg på sofaen han også. «Det snør igjen, da gadd je itte mer nå» utbrøt han. Hær? Snø? Var jo blå himmel for to minutter siden..?! Jaggu lå snødrevet nå sidelengs utenfor vinduene her.

Tassen inspiserer området som skal gruses, uten å helt skjønne poenget med «pledd» ute.

Heldigvis er det jo norsk vår, med andre ord; innen fem minutter etter at Doc hadde kommet inn skein sola fra blå himmel igjen. Da gikk vi ut alle tre, ja Tassen også. Vi fikk laga en kant og lagt resten av duken og klargjort alt, sånn at det nå er helt klart til å gruses. Så legg ikke ut på langtur i vårsola, du kommer til å svette eller fryse, eventuelt begge deler.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Åh hildrande du!

Hva skulle man ha gjort uten sosiale media? Måtte vi ha vaska vinduene da? Før eg rakk å titte ut i dag, hadde Facebook, insta og snap slått fast at eg måtte kjøre pent, for her var det kommet snø. Eg gjorde det som er vanlig hele vinterhalvåret, og gjerne litt til, gikk ut for å starte bilen mens morgenkåpa flagra i vinden og sloss mot snøfnuggene.

Uansett hvor surt det er, så må Tassen tisse minst fire ganger dagen!

Joda, det snødde riktignok tett, men de 20 cm som var lovet fra både YR og Storm, de uteble. Her var knappe tre mm, og veien var bare bar. Foruten litt hvitt mellom hjulsporene på E6 var det ikke rare utfordringen å ta seg til jobb.

Vel hjemme var det fortsatt like lite snø, selv om det har lava ned i hele dag. Skal nevnes at vi nå nærmer oss fire cm her, men ingen kritisk tilstand foreløpig, og i morgen meldes sol.

Dette kunstverket har eg gitt navnet «Tissende Tass i snøvær». 

Ingen grunn til panikk folkens! Det har blitt tradisjon å hver vår gå gjennom sosiale media for å se de mange reaksjonene på vårsnøen. Ja eg kaller det vårsnø, for det kommer hver vår. Og bare for å skremme litt ekstra; det pleier komme snø i mai også her. Det er bare å gjøre det samme vi gjør hver vår, stålsette oss og snart bli vant til dette.

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Spm&svar april 21

Hvordan går det med dere?

Det går egentlig veldig greit, takk som spør. Vi er jo helt klart møkk lei av pandemi, og vi bor i  kommunen med de strengeste tiltakene og forskriftene siden september, det gjør jo noe med en. Men vi er glad vi har jobb og hverandre, selv om Doc sikkert er møkk lei dragen sin!

Går helt fint her vettu!

Kjenner dere noen forhandler av Forever?

Det er sikkert mulig, men vi handler ikke der selv. Forever, Oriflame, Keto, Mary Kay og lignende er hovedsaklig samme opplegget, privatpersoner selger det overprisa for å få noen kroner selv. Eg lurer jo litt på hvorfor ikke butikkene tar det inn.

Hvilke hudpleieprodukter bruker du?

Vet ikke om eg er rette person å spørre om dette, eg bruker bare en ansiktskrem, og den begynte en med ganske nylig. Antirynkekrem er jo bevist å ikke funke, for vi har tre hudlag, og kremen når aldri lenger enn ytterste hudlag, mens rynker dannes i innerste hudlag og bestemmes av gener. Men føler denne HER dekker litt overfladisk.

Hva bruker du på leppene av leppomade?

Overhode ingen ting. De få gangene eg har smurt noe på leppene har eg bare endt opp med å bli enda tørrere, så mitt absolutt beste råd er å unngå alt av lypsyler og leppomader. Er det ille kan du skrubbe leppene på kvelden med matolje og sukker, og smøre på litt rein vaselin før du legger deg. Men ikke gjør det for ofte.

Hvor gammel er dere og hunden?

Vi er hønngamle! Neida, reine skjære ungdommen her gitt, eg fylte 36 i mars, og Doc blir 50 i slutten av april! Tassen blir seks år i september, men han er nok den lateste av oss.

Egentlig veldig fornøyd med fargen på håret nå.

Hvordan får du håret så hvitt når du bare striper det?

Stripene er satt veldig tett med hette, og så sverger eg evig til denne HER! Eneste sølvsjampoen som faktisk tar gulskjær uten å koste skjorta. Dessuten ser det hvitere ut i sterkt lys, for det er jo ikke akkurat platina nå.

Hvilke type undertøy foretrekker du?

Her kjører vi komfort, så du ville nok blitt skuffa. En BH skal holde oppe, og ei truse skal være behagelig. Ikke noe mer hokus pokus enn det.

Hvilke bil er drømmebilen? Kunne dere begge tenke dere drømmebil hver for dere?

Hadde vært artig å ha en Raptor da, de er jo helt rå! Så skulle vi hatt en heva Bronco til offroadkjøring, kanskje en MX5 igjen, og Doc så faktisk på en original Granada i går. Selv kunne eg tenke meg en strøken 59 mod Amazon 122, helst rød eller skogsgrønn.

Var det vondt å få vaksine?

Nei, eg hadde bekymra meg helt forgjeves, var litt skeptisk før eg fikk den, men kjente faktisk ingen ting.

Er du ikke bekymra for å bli overvåka nå med vaksine og vaksinepasset som skal komme?

Hahaha nei på ingen måte! Er du bekymra for det må du kvitte deg med bankkonto, Internett, mobiltelefon, bil, adresse, og ellers alt som gjør deg levende. Eg klarer ikke å finne noe negativt med vaksinepass om eg tenker realistisk. Dessuten, hvem i alle dager skulle ha interesse av å vite når eg kjøper brød og dasspapir?

Nei, eg har ingen bekymringer mot vaksina, stoler mer på fagfolk enn Facebook.

Var sykdommen grunnen til at du fikk vaksinen tidlig?

Dette forklarte eg faktisk i innlegget om vaksina torsdagen. Det er kombinasjonen av en hjertefeil og den immunhemmende medisinen for crohns som gjør at eg er i risikogruppa. For en gangs skyld er det greit å ha hjertearytmi.

Hvorfor vil du jobbe et sted hvor du tilsynelatende bare teller ned timer til helg?

Vel, nå har dette skjedd én gang i år, og det var en nedtelling til påskeferie for moro skyld på snap, nettopp fordi mange hadde fri de tre dagene og tok det for gitt at «alle» hadde fri. Dessuten, om man ikke setter pris på noen fridager innimellom har man et trist liv. Synes faktisk synd på de som ikke liker fridager, for eg setter pris på både jobben og fritid.

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Fordi vi fortjener det!

Det var ikke verre nei, alle bivirkningene er borte her. Nå er det jo faktisk noen som enda lurer på hvorfor eg fikk vaksina så tidlig, og noen mener til og med at eg ikke skulle hatt den. For det første; eg har forklart flere ganger hvorfor, og for det andre; det er ikke opp til noen andre enn fastlegen å avgjøre hvilken gruppe eg tilhører. 

Helg betyr Pepsi max her!

Med det sagt, nå er det dæven meg lørdagskvelden her! Denne kvelden har vi virkelig fortjent å nyte. Doc har vært ivrig ute, han har kappa resten av veden, rydda hekken, og ellers mye rydding og diverse ute.


Mens han og Tassen har kost seg ute i sola, har eg fått fred til å drive inne. Når man skal tørke støv, vaske og støvsuge er det veldig greit at ikke Tassepels og rusk fra Doc fyker rundt meg, så eg måtte også være effektiv og benytte tida godt!

Helg betyr også fulle godteskåler, sånn at hverdagsdietten er 100% forgjeves…!

Vi fikk gjort så og si alt vi ville. Da var belønningen en slags egenkomponert taco hvor vi fyller lefser med kjøtt, krydder og ost, bretter de dobbel og steiker de. Desserten var valgfri. Vi har tre typer is i fryseren, chips og godteri i fleng. Personlig valgte eg litt av alt pluss en irish. Og i morgen kommer svar på spørsmålsrunden, dere kan fortsatt spørre om ting både her og på alle sosiale medier med samme brukernavn som blogger.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Mye har skjedd denne uka

Tenkte å komme med en liten ukesrapport nå, for det er flere småting eg har glemt å nevne, og noen er kanskje nysgjerrig på hvordan ståa er med bivirkninger og diverse. Dette har jo vært ei kort og rar uke egentlig, starta med fri mandagen, og brå start tirsdagen. Gode nyheter for den hvite hest, som fikk litt å jobbe med. Ja altså doskåla.

Man blir jo litt slapp og giddalaus av å dra på jobb etter ferien, og nå som det i tillegg lysner og åpner for mer utetid, så gadd eg ikke mer puslespill. Siden eg ikke fant noen passende plate lempa eg det bare tilbake i esken, hvilket sikkert er tungvint om eg skal prøve igjen seinere. Men er det ikke greit med litt utfordring i tilfelle pandemien skal ødelegge enda en grå høst?

Pål og hans nye kamerat Gullars.

Videre kan eg meddele at Pål den hårfattige har flytta. Ikke langt nei, bare fra TV benk til en vinduskarm i spisestuen. Han var så utakknemlig, så nå håper eg litt sollys vil gjøre han godt. Og så har eg snart tatt livet av Gullars, en påskeplante eg var så dum og kjøpte. Tror det er en krysantemum, og aner ikke hva han krever enda, men vi prøver litt til. Kom gjerne med innspill i kommentarfelt under her.

Ellers har bivirkningene etter koronavaksina vedvart. En overveldende kvalme fortsetter å bre seg utover i kroppen, er kraftig svimmel og sliten. Sporadisk hodepine og en snodig stripete hevelse er også observert. Regner med det er påvirka av at crohnsen ikke var helt i lage i utganspunktet, så dette går seg nok til. Det vil uansett ikke hindre meg fra å ta dose to i mai.

Selvsagt hjemmelaga etter mors oppskrift!

Nå er det plutselig helg igjen her, og den skal virkelig nytes. Inspirert av en snap i går fra barndomsvenninna min Veronica, lagde eg blomkålsuppe i dag. Vet du hvor snadder det er med sprøstekt bacon? Helt topp, og grei mat til litt bivirkninger. God helg da godtfolk!

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top