IKKE LAVKARBO, MEN LAVØKO

Noen ganger får man uforutsigbare utgifter, alt fra lisenser, årsavgifter til bilreparasjoner. Uansett hva pengene forsvinner på må man ha mat, da er det meget oppegående at det finnes billigmerker, og ellers billig mat. Ellers står eg vel i fare for å bli slakta av både Eyvind Hellstrøm og Ole Martin Alfsen etter dette innlegget. 

Ja for hva kan man lage til middag for to til mellom 50 lappen og 100 lappen? Det er jaggu en del om man bare ser seg rundt. Både first price, Coop’s produkter, X-tra osv kan bli til den flotteste gourmet eller i det minste fullt spiselig husmannskost. 

Første billige middagstips er jo lapskaus. Grønnsaker er generelt billig heldigvis, og mengdene her er valgfrie, så eg skriver ikke hvor mye av hvert. Poteter, Purreløk,Kålrot, Gulrøtter, Kanskje litt selleri, og ellers det du selv liker. Av kjøtt kan du gjøre så enkelt å kjøpe first price eller prior grillpølser, er ganske billig begge deler. Alt skal kappes i terninger og kokes til det nærmer seg grautkonsistens, husk masse salt og hvitpepper. Om du er like lat som meg, er det ikke stort mer enn 11-12 kr for en pose Eldorado lapskausblanding. 

Dagens middag her ble noe eg aldri har kombinert før, men som ble utrolig godt. Kjøpte en sånn billigvariant av pytt i panne på 1 kg på Coop. Stekte dette sammen med litt søtpaprika, med mye smør i panna på svak varme. Det ble saftig og godt, rulla inn i tortillalefser sammen med BBQ saus og coleslaw. 

Om du vil være litt sunn er det jo mulig å kjøpe first price laksefilet og first price nudler. Kok nudlene al dente (eller hva det nå heter), og fres de etterpå i litt olje. Laksen kan ovnsbakes i folie med masse smør, purreløk, sitronpepper og litt salt. Det hele serveres med litt kikoman, og det du finner og gidder å tilberede av grønnsaker. 

Skulle du være like giddalaus som meg, så er det jo godt med bare nudler også. Ellers er jo ikke egg så dyrt, og de kan brukes til det meste. En god salat koster jo ikke stort, hakk opp det du liker å ha i salat og bland sammen. Om du vil ha mer “fyll” i salaten kan eg anbefale strimla svinekjøtt og biffkjøtt, egg, bacon, osv, bare fantasien begrenser. 

Alle disse rettene har eg prøvd selv, og noe av det har eg faktisk laga til Doc også. Utrolig nok har det meste falt i smak. Uansett, bruk tid når du er på butikken, sjekk om det du skal handle finnes i billigere varianter. Se deg rundt etter andre varer du kan inspireres av også ved seinere anledninger, er det noe du er usikker på hva skal brukes til kan du lage en egen rett av det. 

 

Dagens middag godt fortært, og enda nok til to måltider til.

Håper dette kanskje kan inspirere noen andre som har feila like mye som meg i husmorfaget. 

#mat #middagstips #billigmiddag #økonomi #sparing

HVORFOR BLIR SLUTTERE SÅNN???

Nå har eg fått litt nok av forkynnere kjenner eg, det er ei diskusjonsgruppe på fb der man skal kunne diskutere alt. Det er helt OK det, men nå er det mye gjengangere, og dem blir sur og kverulerer når dem får svar. Derfor må eg bare få ut tankene mine nå. For å unngå å skjære alle over samme kammen, skriver altså ikke om alle, men en god del eller mange.

En god del folk som har slutta å røyke blir skikkelig antirøykere og må liksom hele tida påpeke hvor fæl vi røykere er, og at vi burde bare holde oss hjemme osv. Vi lukter dritt, vi er dumme som brød for at vi røyker, vi forpester verden, osv. Slutteren mener det er like lett å slutte for alle andre også.

Samme med mange som har slutta å spise kjøtt, det mases daglig om at vi kjøttetere er fæle kaldblodige monstere som morder stakkars søte dyr som bare vil ha kos og kjærlighet (nei det er ikke satt på spissen, dette er ord eg har fått høre). Vi er dyremishandlere med verdi på lik linje med grovt kriminelle folk.

Hvorfor er det slik? Hvorfor blir mange så ekstreme når de slutter med noe? Radikal ikke-røyker og radikal veggis, det gir jo bare motsatt virkning. Eg tenker i allefall at eg skal ALDRI slutte med noe av det, for eg vil ikke bli en sånn sutrepave som griner eller blir sur på folk som gjør noe eg har slutta med. Dem må jo forstå at, skal dem “omvende” folk, eller få oss til å slutte med noe, så funker det dårlig med “du er fæl-metoden”. 

Forresten, så høres det jo egentlig ut som om denne typen mennesker holder på slik fordi dem egentlig er så drit misunnelig, på at eg med god samvittighet kan fyre på en god Marlboro, etter å ha fordøyd en feit bacon-cheese burger fra Esso rett bortenfor jobben. For det gjør eg lett.

Vi røykere har blitt bortvist fra alle utesteder, restauranter og nå mange både private og offentlige eiendommer. Det skulle da være nok av steder dere ikke-røykere kan oppholde dere, så vi vet at vi ikke forpester dere. 

Samme med kjøtt, dere trenger ikke sitte og se på hva vi spiser. Og dette med å prate om mat, prater du om hva du spiser, så får du kanskje et svar om hva eg spiser. Man er ikke nødvendigvis en 3 åring med trass da, nei, man svarer faktisk bare på samtalen med egen opplevelse i samme sjanger. 

 

 

 

Gruppa eg snakker om; “Ordet”

 

 

 

SALT I TRUSA

I går starta vi på hjemveien fra Kristiansand, eller Ålefjær som vi faktisk var i. Skulle forresten likt å vite hvordan det stedsnavnet kom til. Der har vi i alle fall kosa oss noen dager med familie og venner, og nye hyggelige bekjentskaper. Så vi starta som sagt på turen opp igjen i går, men ville ikke helt hjem da vi trives så godt i vogna. 

Skal vel nevnes at selv om hjullageret nå virker, ble det bittelitt bilskruing på veien også nå. En sensor som ville ha bilen i nødmodus måtte byttes, men det var fort gjort for Doc. 

 

 

Vi fant først en fin camping ved Langesund, men gubben mente vi måtte kjøre litt til. Vi var jo ikke halvveis hjem engang. Nei så da kjørte vi de 16 km det mangla på halvveis, og parkerte på Olavsberget Camping like ved Porsgrunn. Målet var jo saltvann, hav, skikkelig sjø. Når man er oppvokst på sjøen og havner på Kløfta, er det viktig å få litt salt på kroppen når muligheten byr seg. 

 

Doc sveiva vogna i vater, og eg fant bord og stoler, så var det bare å kaste seg i matlaging. Det ble grillbein med baggiser og potetsalat inne i vogna, ja for når det begynte å regne oppdaga vi at solseilet ikke var med. Godt vi har tett vogn nå da. 

 

 

Det ble opphold, og vi satte oss ut med hver vår cider – som vi ikke fikk i oss. Helt stille på campen, bare noen få barn var ute og lekte til ca kl 21. Vi tok en luftetur med Tassen ned på stranda, og tok så kvelden. Bare så en halvdårlig komedie på “padda” før vi sovna. 

I dag våkna vi til strålende sol og sommerfølelse igjen, og eg bestemte meg for at eg skulle bade! Doc freste i gang frokosten, som alltid består av egg og bacon på camping, og vi dytta i oss til vi ble mette. Ble sittende å prate med noen hyggelige naboer ei stund før Doc begynte å trippe. Han ville jo pakke sammen og kjøre før trafikken begynte å hope seg opp. 

Om eg skulle få bada litt måtte eg få fart på meg, men bikinien var jo alt på. Best å være føre var når Doc begynner å stresse. Så vi tok med Tassen og rusla ned igjen på denne stranda, og nå var det skya til og ikke veldig varmt lenger. Eg slengte fra meg slippersene og begynte å rusle utover. Det var jo ikke kaldt, men når eg etter 50m fortsatt bare hadde vann til anklene, forsto eg at her måtte eg pines langt utover for å få duppa meg. 

Vel, det ble ikke salt i trusa på meg denne gang. Eg vassa litt frem og tilbake, kjente på følelsen av sand og sjø mellom tærne og tok noen dype åndedrag for å kunne legge sjølukta på minne. Koste meg virkelig der eg gikk og vimsa på sanden med sjøvann til anklene, og tenkte jaja, jobb i morgen. Vi kan jo reise tilbake en helg med finere vær, og få bade ordentlig så vi får litt salt og sand i trusa. Det er største savn fra Vestlandet – utenom familien selvsagt. 

 

 

 

#camping #salt #sjø #hav #strand #bade #kos #avslapping #mat #regn #sol #vind #sommer #helg

FREDAGSPARODI: Champagne og fintfolkfest

Heisann bloggen!

I dag blir det fest på stett, og penklær på. Vi har – som dere leste i går – havna i Kristiansand, riktig nok i bibelbeltet, men hos folk som tåler dobbel dose altervin da selvsagt. Vi har tatt på våre fineste boots og staselige hatter. 

Her ankom vi seint i går, så det ble bare en støttebeinsdram før vi kvelda i vår penthouseinnreda Bjølseth fra 68. Sto opp i dag tidlig til nydelig vær, det var på med bikinier og badedrakter fra 60-70 tallet. Vertene lagde millionfrokost i villaen sin, egg og bacon til hele campen her. Vi er altså ei Bjølseth, ei Poletta og en flott bobil på tur. 

 

I dag ryktes det om innflytningsfest i denne flotte villaen. Her har de garasje, låve og dukkestue i tillegg til hovedhuset, og robotklipper til plenen. Denne kan dere se video av på min fb side. I låven finnes der kjøleskap, der har vi fylt ca halva med vår egen type moro. Men her et det jo innflytningsfest for “fintfolk”. 

Når det er noe å feire bruker det jo å være champis hos fintfolk, så det måtte jo til her. Som blogger måtte jo eg være en av de første til å smake, alle her har jo fått med seg at eg blogger. Vel vel, verten helte oppi og eg smakte. 

 

Det var IKKE godt, så det endte med at Doc fant noen skvetter i vogna, blant anna Jack honning. Da ble festen noe mer trivelig, for champis er ikke godt samme om det er på stett eller i pappkrus selv for en blogger!

 

Så nå er vi på sterkere skyts, vi dropper fintfolkdrikke og nyter det vi er best på, whiskey og rom. Her er det nå plutselig fullt hus, vi har fått revyoppvisning, og vi koser oss som aldri før! Her er det liv, kos dere og god helg godtfolk!

 

 

VUNNET PÅ BIL(u)FLAKS!

I dag er planen å reise sørover med vogna, og målet for helga er et vennepar i Kristiansand. Men dette kommer jo helt an på bilparken vår. Om du har fulgt bloggen fra starten av, har du kanskje fått med deg hvor mye uflaks vi har med bilene våre, og at det er like spennende hver gang vi skal på tur. 

Denne gangen tenkte vi å ta Patrioten på tur, og det av flere grunner. Den bruker langt under halvparten av drivstoffmengden Cherokee’n gjør, det er diesel, og den lekker ikke gearolje. Men etter en EU kontroll fant vi ut at det måtte gjøres noen småting. 

Doc er jo rask i vendingen når det gjelder tur og moro, så han kasta seg rundt og fikk  en ferierende mekaniker til å dra på jobb for å finne hjullager til oss. Supert det, men når neste problem er rakling i bremsene og kontinuerlig nødmodus måtte han hardere til verks.

 

 

Doc fikk bestilt bremser på dagen og skifta de, og sendte bilen på diagnosesøk. Der viste det at en sensor vi har bytta før, er dårlig. Snartenkt som Doc er, fikk han bestilt ny sensor, også denne på dagen. Foreløpig trenger han ikke bytte den, for det hjalp å lufte vakumslanger. Med denne bilparken hadde eg aldri klart meg uten Doc og NAF, det er i alle fall helt sikkert. 

Nå er eg endelig ferdig på jobb for i dag, vogna er pakka og alt klart. Og etter igjen å ha pumpa bremsene nærmer vi oss klare. Bare dasstømming etter forrige tur og en dusj gjenstår, før vi suser avgårde i en bil der bare skiltene ikke er bytta. 

 

 

#bil #tur #reise #uflaks #camping #helg #kristiansand #jeep

TRENINGSTIPS I SOLA

I dag er dagen da eg ikke får gjort mye. Fysio kl 10, jobb fra kl 11 og 8 timer utover, da er det greit å ha en så god mann som Doc. Han sa selv han skulle ta huset i dag, siden eg jobber til ca kl 19 i kveld. Hvor mange menn tilbyr seg å ta huset selv? Føler meg ganske heldig igrunn!

Men tilbake til denne kroppen da, her har det blitt knadd og klemt og løst opp mye i dag. Generelt sett har det vært lite vondt i det siste, bare litt nakkeproblemer. Føles som om nå Klinikk 25 på Jessheim har klart å rydde opp i det meste, så da står resten på meg selv. Altså trening. Siden eg nå har begynt igjen å trene, føltes det jo riktig med burger på Esso etter fysio i dag. Det ble en Deli’s Roadside, noe av det beste i Norge! For 99 kr kan du nyte en burger med coleslaw, burgerkjøtt og pulled pork eller noe sånt, med cheddarost og bbq saus. Og den var svær!

Ja det var trening vi skulle snakke om i dag. Eg har jo ikke samvittighet til å gå inn på et grått, trist treningsstudio med trancemusikk når det er vær til å være ute i hagen og høre på country. Så eg har kjøpt meg et strikk på to meter, som eg han feste diverse steder hjemme og trene med. På denne måten gidder faktisk til og med eg å trene, og eg anbefaler flere å gjøre det. 

Det er uendelig hvor mange øvelser man kan få til med et sånt strikk, bare fantasien setter grenser. Det som er lurt å tenke på er å ha 3-4 forskjellige høyder å feste strikken i, knehøyde, albuehøyde, skulderhøyde og gjerne ett hakk litt over det igjen. Om du ikke har noe å feste i, kan du kjøpe kroker på Biltema og skru rett i husveggen. 

På denne måten trener eg nå alle muskelgrupper i ryggen, pluss mage, biceps og triceps med forskjellige øvelser. Beina kan jo trenes uten strikk, bare å ta noen knebøy, og ved stå med tærne på trappekanten (opp på tå og helt ned) kan man trene leggene også. Altså med så enkle øvelser, og bare et strikk, blir ryggen og leddene mine mye bedre på kort tid – og det er fare for at eg blir litt fastere i fisken. Så får vi se når vinteren nærmer seg om eg trekker i hus på treningsstudio igjen. Det blir i alle fall ei økt etter jobb i kveld.

 

Trener du? Hvordan og med hva?

#trening #kropp #helse #burger #mat #fysioterapi #leddplager #muskler #muskelplager #sommer #utetrening

KROPP SOM IKKE ER KROPP!

Hodepine uten like, nakkesmerter fra helvete, konstant sliten, vondt i kjeften, spiseproblemer, ising. Hva har alt dette til felles? Jo det er smerter og problemer kroppen vår får av kroppsdeler som ikke er kroppsdeler. Nedsatt syn og tannverk. 

Skal du justere synet med briller, linser eller laser er dette noe du må punge ut selv, samme med en tur til tannlegen. Joda man kan få dekket noe av tannlegeregningen, men da må du først legge ut, for deretter å søke om å muligens få noe refundert. Ikke alltid det blir godkjent. 

Så da sitter vi her da, en med kraftig tannverk, og en med moderat tannverk og gamle briller i feil styrke, og myser. Skal vi få gjort noe med dette må det påberegnes over 10 høvdinger til sammen, ja for kroppsdeler som ikke er kroppsdeler. Brillene mine er vel rundt 6-8 år gamle, har bytta neseputer noen ganger da, men ripene og styrken i glasset er for dyrt å gjøre noe med. 

Feil styrke kan forårsake så mangt; 

 • Problemer med å stille fokus
 • Lysfølsomhet
 • Hodepine
 • Anstrengelse
 • Tretthet
 • Slitenhet
 • Spenning i nakke, panne og over eller rundt øynene
 • Følelse av smerte rundt og i øynene
 • Røde øyne
 • Tørre og såre øyne
 • Mysing for å se skarpere
 • Uklart syn

Vel, uklart syn har eg jo, derfor eg trenger briller i utgangspunktet. Men alle de andre punktene har eg også vært innom siste åra. Skulle tro det var smartere om staten sponsa nye briller, enn at eg har oppnådd frikort de tre siste åra?


Bare litt vel nærsynt, så kroknakke og mysing er vanlig her
 

Samme gjelder tenna. Hvorfor kan man ikke få dette under frikortordningen? For all del, det er jo et supert slankemiddel å ikke ha råd til tannlege, men tror ikke det er bra for helsa i det lange løp. Nå er ikke eg noe superekspert på område, men å gå rundt med en tannverk for lenge kan føre til alvorlig tannråte, dental abscess. Dette sprer seg fort uten behandling, må man da vente til dental abscess har spredd seg til hjernen før det kan tas på frikort?

Det er uansett jævlig å gå rundt med tannverk. Sjokolade er bytta ut med Paracet, cola byttes mot colgate munnskyll. Høres kanskje sunt ut, men da kan eg fortelle at brokkoli og vann er like vondt å spise. Uansett hva man tygger på, selv når man ikke spiser, kjenner man det. Men så lenge tenna ikke er en del av kroppen får det bare være, vi har ikke råd til å så mye som smile til en tannlege nå. 


Tenner er ikke viktig i Norge, når dem knekker blir det en del av sjarmen
 

Så til alle politikere som vil ha vår stemme; se nå for faen å forstå at tenner og øyner er en del av kroppen, i denne såkalla velferdsstaten! 

#helse #helsenorge #velferd #tenner #øyner #briller #tannlege #optiker #frikort. #politikk #valg #smerter #tannråte #problemer

DOESI: STIKKET

En liten mygg på meg landa

Satt og kosa seg på panna

Spiste seg god og mett

Før eg fikk vifte han vekk

Eg slo og banna

 

Ga det ikke en tanke 

Før skallen begynte å banke

Det begynte å klø

I trynet ble eg rød

Helt opp til min manke

 

Hevelsen øker hver dag

Til mer og mer ubehag

Fra liten kul til stor hevelse

Å puste blir en heftelse

Følelsen blir vag

 

Til legen eg nå drar

For fjeset har snart ikke blodkar

Nå skal kløen bort

Og det må skje fort

Så til ny helg eg blir klar

 

 

 

 

 

 

#doesi #mygg #myggstikk #helse #hevelse #lege

Ei skikkelig vellykka helg

Ja da var denne helga passert også, og vi har virkelig kosa oss. For noen starta helga litt tidlig, for onsdagen når eg kom hjem fra jobb sto det ei ekstra vogn og en bobil i hagen. Det var litt familie fra ville vesten, og hagen vår fikk igjen et nytt navn, Bingobanden camping. Muttern og fattern, og ei tante med kompanjongen sin. Da ble det jo grilling og bålkos både onsdag og torsdag selvsagt.  

Fredagen etter jobb skulle vi jo på Dokka camping og se Hilljacks – igjen. Tante og “onkel” reiste videre på ferieferden sin, mens mamma og pappa ble med til Dokka. Naboen vår Smeen tok med ei venninne og bikkja og joina oss også. Turen gikk altså til Dokka camping, hvor vi fikk plass ca 2 mil fra resepsjon og sanitæranlegg, det føltes i allefall sånn. Ja svær camping med altfor mange gater, og lett å gå seg vill. Men det var satt ut en henger med dasser like ved oss, Landsbydassen het den visst, et passende navn. Ren og pen var den også.  

Vi rigga oss til og sveiva ned støttebein, fant frem møblementet som ble stående igjen etter forrige fest, og grilla oss en enkel middag. Skal vel nevnes at vi er ett støttebein delvis i manko etter litt hard medfart på en festival i sommer, men det er stødig så lenge vogna står rolig. 

Ja som sagt fikk vi tulla i oss noen pølser og diverse før Lise og co dukka opp, denne gangen uten Freddy Kalas (mulig noget intern). Nå har jo gubben montert anlegg i vogna, så det ble et artig vorspiel med masse venner og familie. Vi hadde jo ikke pappkrus, bare små likørglass, så gjestene drakk mange drammer. Muttern hadde noe skummelt godt som eg og Doc fikk smake på, Jack Daniels Fire. Minner om Fireball, bare mer lettdrikkelig. 

Plutselig var tida inne for å bytte klær, ja vi måtte jo ha på dress og kjole, pynter oss alltid for storfavorittene Hilljacks. Mamma og pappa kledde seg også staselig fint, de har jo så flotte antrekk selv. Vandringen gikk så opp til Lavvotunet, og jaggu var det en stilig plass. I skikkelig western ånd, så vi med penstasen følte oss jo ordentlig hjemme. 

 

 

Hilljacks var godt i gang når vi ankom, og folk livna til litt etter litt. Nå er jo den gjengen god på å lage liv da, og flere av dem var nede på dansegulvet under konserten. Sånt er skikkelig gøy, og vi kosa oss maksimalt. Eg tøffa meg til litt igjen, og sang litt med Karina på Country Roads, uten å være redd! Ellers var vel alle i gjengen vår ute på dansegulvet flere ganger, og vi hadde det så skikkelig gøy under hele konserten.  

Når neste band gikk på scenen fant vi ut det var på tide å skifte klær, og det var her problemene begynte å dukke opp. For de som kjenner Doc vet kanskje hvilken maur han er på fest, ordet sprettball har ofte blitt brukt for å beskrive han. Så joda, gutten forsvant og eg gikk meg vill, tror eg passerte samme spikertelt ca fem ganger før eg skjønte hvor elva kunne krysses. 

Med mer praktiske klær på vandra vi opp igjen, og der var jo gjengen vår fortsatt. Men bandet som spilte da levde i allefall opp til navnet, Bøgdabråk, så vi stakk på leit etter nach. Det var ikke vanskelig å finne, for vi kjenner jo folk over alt, så Doc fikk lokalisert en kamerat, og guida meg og Lise via tlf opp dit. 

 

 

Tenker vi nå bare fortsetter på lørdagsmorgen, for eg har ikke nok “inspirasjon” til å skrive noe sammenhengende fra resten av natta. Det ble jo egg og bacon, og pappa bød på en skvett kaffe. Helt topp. Siden det bare var Hilljacks vi skulle høre kneppa vi på vogna og loffa videre. Mamma og pappa mot ville vesten, Smeen mot ei ukjent badestrand, og vi mot Gjøvik. 

Vi hadde jo store planer om å campe videre, så vi måtte fylle på litt i både kjøkken og spa-avdeling i vogna. Europris ble redningen. Planen var jo Glomstadbukta Fristrand (naturiststrand), for der ligger jo Gjøvik campingsenter like ved. Men nei, nå var den plutselig bare åpen for fastboende. Vi parkerte ved stranda og kledde av oss for å jevne ut skille, og gjett om det var herlig. Å lufte både det ene og det andre, og bade uten å måtte ligge i den våte bikinien etterpå. 

 

 

Vi ble der bare halvanne time ca før vi kjørte mot hjem, og siden alle rasteplasser og fine steder var opptatt endte vi opp hjemme. Helt OK. Det ble jaggu grilling der også, pulled pork og coleslaw i burgerbrød, med mye bbq saus. Nå har eg vel snart gått opp igjen de 7 kg som magesårene fikk bort i vår, men denne helga var verdt det. Resten av lørdagen gikk med til avslapping og Øystein Sunde på TV. Søndagen nå blir slapp og god. Nå har eg fått lada opp til ny uke på betonggulvet. Vi tales. 

#dokka #lavvotunet #hilljacks #fest #konsert #camping #naturist #strand #sommer #helg

10 GRUNNER TIL Å KLE AV DEG

Vi synes jo det er deilig å slippe klær på stranda, og det hender vi er nakne hjemme av og til. Mange skjønner ikke dette fenomenet, det finnes folk som mener dette er ekkelt og motbydelig. Men hva er mer naturlig enn kropp? Kropp er ikke verken tabu eller ekkelt, så hvor noen får slike vrangforestillinger må jo gudene vite. Fordommer i oppdragelsen kanskje, ikke vet eg.  

Det er også folk som tror dette er perverst, tror at menn går med spettet i spenn på slike steder. Det er feil. Om noen er på naturiststrand for seksuell nytelse, har dem virkelig gått feil. Alle med seksuell oppførsel blir bortvist asap. Dem som kontakter meg på sosiale media fordi dem tror det er fetisj, blir blokkert. Ja etter at eg har skrevet litt med dem for å se hvor langt dem går, kan jo bli bra bloggmateriale selvsagt. 

Det er på tide å få frem det positive med naturisme igjen! Som naken slipper man jo å hele tida måtte handle siste mote for å være kul, og det er ingen som ser om man er rik eller fattig. Eg fant ei liste på nettet med 10 grunner til å gå naken, og nå som det har vært en del rare diskusjoner ang både naturisme og nakengolf, som var nylig, følte eg det var innafor å dele denne lista. 

 1. Du slipper å stå i kø for å få skifte på do- og du slipper å falle når du prøver å gjøre «underbuksetrikset»
 2. Du- og unga slipper å gå rundt med våt sand i badetrusa hele dagen.
 3. Ved å droppe badetøy kjøpt på HM og lignende butikker lar du være å bidra til en bransje som underbetaler arbeidere- som allerede har tøffe arbeidsvilkår.
 4. Du skåner miljøet.
 5. Du sover bedre naken, og par som sover nakne sammen har visstnok et bedre parforhold. Nakenhet gjør deg avslappet og øker velvære.
 6. Du lærer barna dine om den naturlige nakne kroppen, som en kontrast til en opererte pornokroppen de vil se fra tenårene av.
 7. Du får tilført mer vitamin D ettersom du ikke dekker til kroppen med klær.
 8. Det er mindre sannsynlig at du får sopp i underlivet, ettersom du lufter det- og ikke går i vått badetøy i timevis.
 9. Du viser for omverdenen at kropp er mer enn sex- og at kroppen ikke er en smykkegjenstand som skal skjules- eller vises frem- bare være som den er.
 10. Det likestiller kjønnene i større grad. Det bør være like naturlig og greit for kvinner å gå i baris- som menn!

Selv har vi ikke hatt tid i år til å reise på naturiststeder, det er jo hele tida noe som skjer. Vi har mange venner som ikke er naturister, og vi vil jo gjerne kunne tilbringe ferie og fritid med dem også. Da blir det oftest vanlig camping. Det er jo superhyggelig, vi klager jo ikke. Men nå har eg fått så mye skille av bikinier og bh’er, at det er på høy tid med en tur til Sjøhaug i løpet av sommeren. Må få slippe løs naturen og jevne ut skille. Men nå denne helga går turen til Dokka for å høre på Hilljacks med påkledde venner og familie 😉


Uten klær – uten skille
 

 

 

#natur #naturist #naturisme #naken #mote #sjøhaug #dokka #påkledd #fordommer #tabu 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top