Jack’s country saloon – favorittpub!

Denne nyttårshelga reiste vi jo til Radøy for å kose oss og slappe av med familien. Det starta jo bra med at eg kunne dra tidligere fra jobben, så vi kom oss avgårde litt tidligere enn planlagt. (Mer om det HER) Det var jo greit med tanke på at det gikk bort to timer ekstra med havari i Lærdalstunnelen, hva som skjedde kan du lese HER.

Når vi i oppdaga at Kai (kompis av oss) skulle spille i Bergen, skjønte vi at dette ikke ble noe rolig og avslappende tur som planlagt. Kai spiller country, og denne lørdagen var det på Jack’s Country Saloon. Kompis og country på en saloon i Bergen, ville vi gå glipp av det? Nei! Så vi hadde jo med oss boots og hatter, og var klare for en bytur. 

Jaggu fikk vi lurt med mamma og pappa, i mot at vi tok del i dagens forberedelser til feiring. Og med en god kompis som vi er i slekt med som sjåfør, bar det rett til by’n. Doc masa jo hele veien om vi ikke snart var fremme, han er vel ikke vant til å måtte reise en time for å komme ut på by’n. 

Vel fremme var det rask servering i baren, vi fant vårt reserverte bord like ved scenen, og stemningen var på topp. Frode som driver stedet, var velkledd i old timer dress, staselig og stilig. Barkrakkene har western sal å sitte på, og baren var generelt steike tøff. Dette var det perfekte utestedet for oss! 

Noen få timer skulle vi være her, men vi var alle i strålende humør, så timene ble flere. Vi dansa både swing og linedance, ble kjent med folk, og latteren satt løst. Hvorfor finnes det bare en skikkelig saloon i Norge? Her kommer vi definitivt tilbake, men den gang i skikkelig antrekk!

Nå nærmer det seg pinnekjøtt og nyttårsfeiring med familie og venner, så folks; GODT NYTTÅR!!!

 

 

KJØR FORSIKTIG! – FOR SEINT….

Turen over fjellet gikk knirkefritt, det var fint snøføre og bra vær. Bare en livredd bilist fremfor, som lå midt i veien i 40 og bråbremsa for møtende trafikk og for hver sving. Han tok heldigvis av. 

Vel nede i Lærdal passerte vi Vangsgutadn redningsbiler, spøka og lo om at der skal vi i alle fall ikke havne, for nå bør bilen være steike bra etter alle reparasjoner. Her omtrent begynte det å minke på spylervæska, så vi planla å stoppe ved første blå lys i Lærdalstunnelen. 

Vel inne i tunellen i god driv og cruisekontroll på 85, nærma vi oss første blå lys. Doc gjorde seg klar og satt på blinklys, og begynte å bremse. I det farten var redusert til ca 50 km/t smalt det så det joma i tunnelveggen, og vi hørte en skrens uten like! Fikk akkurat bilen ut av veibana før det var bom stopp. Drivakslen hadde hoppa av… Da var det bare å ringe NAF da, så her sitter vi bakpå planet og blomstrer da. 

Hell i uhell var jo at dette ikke skjedde på fjellet da, og at det er leiebil til oss i Flåm…

Litt tidligere ute enn planlagt!

Da er vi jaggu på tur igjen, denne gang i bil mot ville vesten. 8 timer og 54 mil skal vi legge bak oss i dag. Ingen flyvertinner som skjenker oss, men vi kan i det minste ta en sigarett når det passer oss. 

Eg sa til Muttern og Fattern at eg måtte jobbe til 15, og at vi skulle kjøre 16. Men nå blir dem vel glad når dem leser at eg fikk ta fri fra 11 og at vi har ankommet Hemsedal alt. Og ekstra glad blir dem vel når dem leser at eg har tatt ferie på tirsdag, sånn at vi har god tid til å besøke farmor også. 

Bilen er fylt med baggasje (selvsagt), Tassen er med, snacks til både oss og Tassen, lefse, sjokolade, brus og iste. Vi skal ikke lide noe nød når vi er på tur nei! 

Tok forresten en stopp i Flå for å kjøpe nytt bånd til Tassen, vi har jo klart å glemme det andre hjemme. Tone-Lise sto på Notabene og smilte når vi kom inn på senteret, og Hanne kom også og hilste på, da ble det skravling som alltid når vi møter venner. 

Nå er det til Tassens store glede pitstop på Hemsedal, da får han markert og satt sine spor her. Viktig for en hund å “blogge” litt over alt vettu. Og vi får oss en matbit, og kanskje markere litt vi også, bare i lukka forhold da. Turen går straks videre over Hemsedalsfjellet og hjem til Radøy, så vi får blogges siden. Ha en fortryllende aften!

Juleevangelie slik det egentlig var…

Det var en gang ei berte som var glad i seine kvelder med dans og moro, hun het Maria. Hun havna en kveld i ulykka og turte ikke si på bygda hva hun hadde gjort, så kameraten Josef spredde rykter om at et under hadde hendt! I disse dager var ikke folk så opplyste, så de fleste tok det for god fisk. 

Men ikke alle trodde på dette, og Maria og Josef ble kasta ut av foreldra sine. De rusla langt om lenge og lenger enn langt, til de kom til en liten stall. Der ble de værende sammen med noen dyr frem til fødselen, hvor de danderte til litt høy som barnet kunne ligge i. 

En gjeter som var litt for glad i en skvett hadde duppa av litt, men bråvåkna da han plutselig så et lys og hørte sang. Han sjangla da inn i stallen for å få sove mer, men der lå det et nyfødt guttebarn og foreldrene. De presenterte seg og barnet, som hadde fått navnet Jesus.

Det var tilfeldigvis månelyst og midtvinters den natta, så noen stjerner skinte ekstra klart. Etter ei stund kom det ruslende tre mannfolk med blikket festa på stjernehimmelen. De ville innom og gi gaver til det vesle barnet da det var usikkert hvem av disse som var faren. Kasper hadde funnet løvetann til gutten, Melkior kom med røyk fordi han hadde ikke råd til annet, og Baltasar hadde med myrvann for å vaske barnet.

Hele gjengen ble enige om å si at Josef var mannen hennes, og at det hele var et mirakel der hun fortsatt var jomfru. De tre gubbene skulle bli kalla de vise menn som kom med flotte gaver. Dekkhistorien til gjeteren som egentlig hadde vært full og hallusinerte, var at en engel hadde kommet og fortalt at Guds barn var født, og derfor sjekka han stallen. Og slik ble altså juleeventyret til.

 

– Doc&Dask

Første jul uten Askepott…

I alle år har eg trodd at det var komplett umulig å feire jul uten denne forferdelige filmen fra Russland, med en dubb verre enn en blind døvetolk. Eg tok feil! I år bestemte eg meg for å gjøre et forsøk på å ikke se denne filmen som eg likevel kan utenatt, og det gikk til min store forundring helt fint. 

Joda, eg svitsja innom i tre minutter bare for å høre samme stemme på åtte forskjellige karakterer, og det holdt meget. Må ærlig innrømme at eg ble noe bekymra, har eg blitt gammel siden askepott ikke lenger er hovedingrediens i julekosen? Neida, kvelden før så eg jo James’n drikke inn jula med Miss Sophie – “på samme måte som i fjor”, mens eg og gubben hadde gløgg og julekaker. Litt barnslige er vi da fortsatt. 

Men altså, uten filmen med hele èn mannestemme i 86 minutter ble det da jul, og vi har kompensert med utallige andre julefilmer i år. Det starta tidlig med “snekker Andersen og julenissen” alt i november, en film eg trygt kan anbefale både små og store. Og Doc’s favoritt i jula; “Hjelp, det er juleferie”, som byr på latter i halvanne time. A Christmas Carol er litt dyster, men den har et viktig og fint budskap og en god vending med flott slutt. Og selvsagt har vi fått med oss alt av Disney både på NRK og TV 2, det er da grenser for hva en skal hoppe over! 

Det er altså nok av julestemning på titteboksen om man vil skippe askepott et år, så ikke stress om du går glipp av denne. Bare søk opp Tri Orisky Pro Popelku på Spotify, du kommer langt med melodien. Dessuten er det ikke titteboksen som gir den beste julestemningen, det er nemlig menneskene du velger å omgås, som sammen med deg selv skaper kos og hygge. Ta derfor vare på familie og venner rundt deg, skap minner og tradisjoner med de du er glad i.

Romjulskos med Forente Rednecks

Nå har det være noen dager med skikkelig etagilde og julefeiring med familien til Doc, og vi har kosa oss skikkelig. Grøt, langtidsgrilla ribbe, og kalkun har stått på menyen, ja, og litt akevitt og diverse hygge i glass og krus. 

Nå som det er Boxing Day var det derfor på tide å besøke venner og gosse oss på villsvingryte og restefest. Så i dag tok vi turen ned til Rypes mekaniske verksted for litt trivelig eting og juging med Forente Rednecks Norge. Her var Anne og Rype, og flere fra denne foreninga, samt noen nye fjes. Vi fikk også hilse på Klompen igjen, katten til Jon.

Desserten var en nydelig karamellpudding med krem til, og så hadde Ole Kristian bakt ei skikkelig god marsipankake. Dem som ikke skulle kjøre noe sted kunne kose seg med cognac og vin, ellers var det brus på oss andre. Ja noen må jo på jobb i morgen… 

Ellers kan eg fortelle at det skorter ikke på julestemning hos Rype’n, her var alle kriker og kroker pynta med både lys og glitter. Trivsel er nemlig Rypes spesialitet, kos, stemning og mat er han god på. Her ble det skravling og latter fra ende til annen, så neste år tar eg fri i romjula så vi får blitt litt lenger!

Her kommer litt bilder fra dagen

 

 

 

 

 

#boxingday #romjul #mat #trivsel #rester #forenterednecks #venner #middag #rednecks #norskerednecks

God Jól! Fra før jula..

De fleste kristne helligdager er lagt til hedenske helligdager fra både norrøn og gresk mytologi, og åsatro. Jonsok er opprinnelig midtsommerblót, jul er faktisk Jól, eller midtvintersblót. Påske, eller easter som det heter, kommer fra kjærlighetsgudinnen Astarte, man feiret fruktbarhet, at folk og fe faktisk var våryr. Sånn er det med “kristne helligdager”, bare å Google.

Julegaver? Under romernes nyttårsfeiring Kalendae, kalenderfesten, fikk barna gaver. Da kristendommen ble innført, ble offergavene omdannet til julegaver. 

Juletre? Det er en urgammel tradisjon å ta inn grønne barnålvekster om vinteren, både som dekorasjon, for å undertrykke vinterens makt og som beskyttelse mot tusser og troll, og overnaturlige ting. Det å senere pynte denne veksten er kristen skikk. 

Nissen? St.Nikolas var en hedning som ble utnevnt til prest av onkelen som var biskop. Når foreldra hans døde arva han mye gull og gaver. Dette gav han til fattigfolk i all hemmelighet, og onkelen oppdaga det og straffa han med kloster. Når onkelen døde ble Nikolas selv biskop som eneste arving. Så Santa Claus – julenissen var egentlig en god gjerning av en opprinnelig hedning.

Fjøsnissen var en morsom kar som kunne tulle med folk og fe om han ikke fikk grøt ut i fjøset ved midtvinter, han var stort sett snill og grei og stelte pent med dyra. 

Julegris, julebukk, juleøl osv var offer for Odin Jólnir, det skulle drikkes og spises og feires for å sikre fruktbarhet i jord og dyr, derav ordet Jól – jul.

Ha en riktig så god Jól da folkens, dere kan trygt beholde tradisjoner og fridager, selv om dere ikke tror på kristendomen!

– Dask

 

Gran Canaria pluss og minus

Pluss

Maspalomas naturiststrand 

Ja denne stranda lengta vi etter i flere uker før avreise. Vi er jo naturister, altså bader naken der det er lov. Da var jo denne stranda ett av våre mål. Det var ikke langt å gå, men tungt som pokker fordi det var motvind og sand selvsagt. Akkurat den dagen vi var der blåste det så mye at sanden piska oss i tryne, men sta som vi var, kledde vi av oss og lå der en time. Det var jo fønvind, og vi fikk jevna ut skille litt.

Prøv denne om du trives avkledd. 

Sioux City

Westernbyen som kan gi frysninger fra nakkehårene til halebeinet! Dette er en helt rå by som ble bygd som kulisse til en gammel film med Clint Eastwood i hovedrollen. Det er en full by med hus du kan gå inn i, saloon med alle rettigheter, kirke, og alt ellers. Her er det show fra 11-15 hver dag, der publikum får bli en del av showet. De stakkars folkene vi reiste dit med, far og datter, ble raskt peika ut av begravelsesagenten i byen. Dem skulle ikke bli gamle mente han, men heldigvis fikk vi dem med derifra på ettermiddagen.

Denne byen må du se når du er i område. 

Los Vikingos

Når du først er på “granka” bør du stikke innom den norskeste puben i Arguineguin! Los Vikingos drives av en ekte viking fra Odalen (av alle plasser), og han kan by på norsk mat og norsk musikk. Dette er meget trivelig når man blir lei av alt det andre der nede, og vikingen Terje har garantert godt humør og dram på lur. Her var vi tre ganger i løpet av ferien. Terje og Doc er jo gode kamerater, og de har det alltid storveis sammen. 

Ta turen om det passer!

Minus

Butikkene

Har du vært i en butikk, har du sett alt av klær på hele øya. Alle butikker har det samme av både klær, sko, nips, hatter osv. Alt er det samme, bare prisene varierer. Det ble bare en kjole på meg. To shorts på Doc da, siden pungen hang ut av den ene…

Matforgiftning

IKKE spis kylling under noen omstendigheter! Litt usikker enda på hva som gjorde utslaget hos Doc, men hos meg var det garantert kyllingen. Så nøye på den, sjekka at den var gjennomstekt – likevel! Det ble tre dager med ufrivillig slanking…

Langt

Siste minuset er at det er langt å reise. 5 timer på fly. Man hovner opp og får kribling helt inn i beinmargen, om man ikke tar en skarp en da. Man rekker jo noen på den turen, men ikke fullt like ivrig på vei opp igjen…

 

 

Bildedryss fra turen ellers

Klare for syyyden! 

 

Stor gjensynsglede for Doc og Terje på Los Vikingos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#ferie #reise #tur #grancanaria #puertorico #arguineguin #maspalomas #strand #siouxcity #westernby #butikk #losvikingos #pub #syden #fly 

Vis litt hensyn på flyet da!

I går tok vi en aldri så liten tur til Gran Canaria, også kjent som syden. Vi er godt forberedt med nøye planlagte kofferter og uttørka lever for anledningen. Satte oss på Gardermoen men pils og vin i går morres, og med friskt mot. 

Alt på flyplassen merker vi at ikke alle skjønner dem ikke er aleine. En mann like ved oss letter elegant på ei skinke og slipper en brøler som høres ut som en gammel Harley, nonsjalant ovenfor de mange fremmede rundt. Vel vel, han gikk ikke til samme gate som oss heldigvis. 

Vel inne på flyet, etter venting på alle som skulle ommøblere både kofferter og bagasjehyller, fant vi setene våre – like ved en småbarnsfamilie. Oh joy! Joda de fleste av denne arten er meget oppegående og greie mennesker, eneste problemet er at dem tar med bitte små utålmodige barn på en 5-6 timers flyreise. Da lurer eg, vil disse barna bevare noen minner fra en ferie i ett årsalderen? 

Her starta skrikinga alt før vi forlot gate’n, og holdt det gående under hele turen mot rullebana, inkludert i avising. Spennende, skulle turen bli omfavna av koselig hylskriking av ferielystne småbarn? Nei. Vi fikk utlevert headset og kjøpte koder til film på små skjermer fremfor oss, så da ble det med ett bedre underholdning. 

Doc var ivrig på disse stakkars flyvertinnene, så etter 6 Jack hver ble det sprettkork på oss. Vi gossa oss med country musikk gjennom headset kobla til disse skjermene, og litt sprudlegøy i glassene. Det handler om å være løsningsorienterte, for nå er det ferie, da skal livet nytes. 

Omsider sovna barnet ved siden av, og når hun våkna var hun i et strålende humør, nesten litt søt til og med! Når dette kommer fra tante halvfull grusom, da er det jaggu trivelig! Nå er det syden, sommer og naturiststrand som gjelder, vi er på ferie!

Etter 6 Jack og to flasker champis landa vi omsider..

#ferie #syden #grancanaria #puertorico # fly #flight #barn #småbarn #småbarnsfamilie #tv #påtv

Private bilder av Dask på avveie!

Nå har vi hørt enormt mye om disse bildene til Nora Mørk som kom på avveie etter at tlf hennes ble hacket. Man skal respektere folks måte å reagere på, siden følelser er individuelt, likevel synes eg det ble litt i overkant. Om hun ikke ville at de skulle bli spredd, var det litt dumt å stille i så mange TV-intervju og medieoppslag. Dette gjorde jo bare folk mer nysgjerrige, og enda flere så bildene før det ble stansa. Vel, nå er personene som spredte det i alle fall tatt, og problemet er belyst, så noe godt kom jo ut av det.

Eg har selv opplevd å blitt frastjelt en ekstern harddisk under et innbrudd i 2012, denne inneholdt over 6000 bilder fra over ti år tilbake av alt mulig, familie, fester, ferier, og private bilder. Disse private bildene ble spredd blant annet i både Norge, Italia og Chile. (Fikk den gang link til nettsider det lå på i disse land) Min reaksjon? Imponert av at eg var så pass å se på at bildene kom så langt, eg tok det som et kompliment! Enten har dem jævlig lite spenning i livet sitt, eller så synes dem eg så bra nok ut til å bli spredd.

Dette kan skje alle, det skjedde meg lenge før eg var på TV, og lenge før eg ble naturist og godtok min nakne kropp. Det er opp til deg selv hvordan du velger å takle det, men husk en ting, lager du mye oppstyr rundt det får garantert flere se det. Det lureste er nok å bare anmelde det, eller evt overse det om bildene spres i utlandet.

For meg er nakenhet naturlig – til en viss grad.

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top