Bygdepub

Ja da fikk vi endelig testa bygdepuben her, og den var ikke dum du. Selv om det ikke ble veldig seint har jo formen vært laber i dag, noe slappere enn vanlig, men det begynner å komme seg. Da er det vel på tide å putte noen ord på denne bloggen igjen.

Rom for trivsel

Vi stakk opp på puben i 18 tida i går, og var jo litt nysgjerrige på hele opplegget. Vi hadde ikke vært der før, men ville ta turen for det var jo en ypperlig mulighet til å bli bedre kjent med mange av naboene våre. Puben var jo på en gård rett oppi her, faktisk i et grisefjøs. Det er riktig nok ikke andre dyr enn noen katter og en hund på den gården, men det har vært mye dyr tidligere. Nå er hele grisefjøset ombygd, det er altså et fantastisk flott festlokale. Stor entré men sittegruppe og garderobe, og flotte toaletter. Videre inn ene døra er det et treningsstudio, og inn en annen dør var festlokale hvor grisebingene var gjort om til sittegrupper. Videre inn i neste rom var det langbord og stor flott peis. Altså skikkelig flott.

Litt usikker på om denne gjengen vil eksponeres, derfor sensur, men kult sted da

Vi hadde det skikkelig moro fra første til siste minutt, og kan stå inne for at det finnes mye hyggelige og oppegående mennesker i bygda her. Noen har vi jo hilst på flere ganger før, og resten ble vi fort kjent med. Det var også en quiz der hvor bordet vårt faktisk vant, utrolig nok! Så det var jo litt artig da. Ei tålmodig og grei nabodame både kjørte og henta, så slapp vi å fryse på veien. Alt i alt en meget vellykka kveld.

Flott a gitt

Nå ligger vi som noen slakt på sofaen og bare slapper av, det er jo helt topp, og vi trenger faktisk denne avslappinga. Er godt med fest på en fredag, da har man liksom to søndager. I morgen blir det nok til at vi begynner så smått å lure frem litt julepynt. Takker for alle tilbakemeldinger på det forresten, det er kanskje ikke så tidlig å starte 1. desember.

De beste rabattene!!

Friday!! Jadda, svart fredda! Men hvor sparer man mest penger? Hvor er det mest rabatter? Nå skal du høre her, for nå kommer eg med tidenes tips, once in a lifetime tips! Du sparer aller mest penger hjemme, uten wifi. Der er det 100% rabatter, samt du sparer deg selv for krangling, køer, trange parkeringsplasser, overfylte busser og tog, samt stress! Tenk deg godt om, trenger du virkelig så mye nytt at du MÅ handle i dag? Eller er det bare fordi det er «tilbud»?

Her sparer vi penger i dag, og straks skal vi videre og spare mer!

Vi gidder ikke gå på shopping. Alle de pengene vi sparer på å ikke handle ræl med rabatter bruker vi heller litt fornuftig. Vi skal nemlig på bygdepub! Jepp, det er en lokal pub for sambygdinger der vi bor, og det høres virkelig koselig ut. Naboene kommer over snart, og etterpå stikker vi bort på bygdepuben. Det er første gang vi tar turen dit, for det har aldri passa før, så nå gleder vi oss veldig.

Det får bli med denne korte oppdateringen i dag, så skal vi fortelle mer i morgen. Håper dere alle får ei fin helg, ta vare på hverandre, og husk refleks om du er ute i mørket!

Snap / Insta

For tidlig?

Skjønner at det er veldig lett å bli påvirka av blogger og Instagram for tida, mange blir faktisk påvirka i en større grad enn de tror og innrømmer selv. Eg må ærlig innrømme at eg selv hadde lyst på Buffalosko tidligere i sommer, ja de som var pop for 20 år siden. Hvorfor? Fordi mange sånne så kalla påvirkere eller influencere har det. Heldigvis slo eg det fort fra meg. Men det er så mye annet man kan bli påvirka av enn materielle ting.

Fjorårets julebilde, ja vi har så klart julegensere!

Nå i det siste har eg sett at fler og fler har pynta til jul alt. Flere som har det skikkelig fint nå, alt ser stilfullt og gjennomført ut. Nå som vi skal feire på Østlandet med Doc sin familie i år, så har jo eg da begynt å vurdere så smått litt julepynt selv. Joda, det blir skikkelig jul her også, men er det egentlig litt tidlig? Det er dette eg mener, bare fordi eg har sett flotte bilder av ferdigpynta hjem på flere blogger og insta, så får eg lyst å pynte selv. Er da enda godt det er julepynt i stedet for plastpupp som påvirker meg.

Eksempel på min stil innen julepynt, elsker den litt gamle stilen med mye rødt og arvegods.

Men altså den julepynten, det kom jo mye snø her i dag, julelista på Spotify er oppdatert, og eg har noen flasker julebrus fra Lerum stående, så julestemningen er det ikke noe å si på. Eg er likevel litt i stuss på om det er for tidlig, og det av flere grunner. Om det skal stå i flere uker før jul, vil eg da gå lei når jula kommer? Og om det blir stående fremme lenge, må eg jo drive å tørke støv av alt sammen flere ganger. Men igjen, det er jo utrolig koselig da, og skulle det mangle noe, eller om noe er ødelagt, har eg jo god tid til å spe på med noe. Det selges jo faktisk en del brukt julepynt.

Også gammelt bilde. Veldig enkelt, men dette bordet fylles jo gjerne med godteri også. Dessuten det duftlyset der er gull verdt! Ingenting lukter mer jul, elsker det! Det kan du kjøpe HER.

Nei, eg er litt usikker nå, om eg skal la meg påvirke av influencere og pynte i helga, eller om eg skal vente ei uke eller to til. Hva mener du? Skal eg bare ta huset og kjøre på med pynt? Eller vente? Hva gjør du?

Snap / Insta

Hold deg unna meg for f***

Reklame |

Nå som vi er godt inn i høsten, og vipper mot vinteren, er det dårlig sikt ca 60% av dagen. I tillegg er det ruskevær og gjerne mye snø og slaps som kan gi utfordrende kjøreforhold. Det som da er viktig på dette føret er å vise litt hensyn, hold sida di på veien, unngå brå bevegelser, og ikke minst hold avstand til bilen fremfor.

Våt snø = glatt føre

Sistnevnte har eg mange eksempel på, men eg skal fortelle om dagens hendelse. Eg kjører vanligvis bak Lund skole, videre mot Algarheim og Nordkisa før eg parkerer på jobben på Hauerseter. Da eg svinga av mot Algarheim i dag hadde eg ikke rukket å komme bort til 60 sona før eg fikk en bil helt opp i ræva. Det var 10 cm våt snø i veien, og selv med 4wd var det utfordrende å manøvrere bilen, men det gikk tåelig greit å ligge i 60 på veien videre i 60 sona.

Bilen bak meg lå så tett at eg ikke engang så frontlyktene hans i bakspeilet mitt, så eg sakka ned flere ganger i håp om at han skulle kjøre forbi. Det turte han visst ikke, men eg er overbevist om at det på ett tidspunkt var under en meter fra mitt hengerfeste til hans støtfanger. Ikke i nærheten av tre-sekundsregenen. Dette var utrolig stressende og ubehagelig, hva om eg måtte bråbremse? Hadde det kommet en elg, eller noe annet uforutsigbart der, så hadde eg hatt en VW under Forden. Men hva skal man gjøre når vedkommende ikke ville forbi, enda eg sakka ned og blinka på flere strekninger?

Like før kirka på Algarheim hadde eg sett meg lei av denne farlige kjøringen, så eg bremsa helt ned og stoppa bilen for å fortelle denne innpåslitne sjåføren at han enten må holde avstand eller kjøre forbi. I det eg tar i døra for å gå ut av min bil, kjører idioten forbi uten noe forvarsel, rett før en sving hvor det faktisk kom bil imot. Det holdt på å gå ille! På vei hjem fikk eg en Volvo opp i ræva, men han kjørte forbi ved første mulighet og fortsatte opp i ræva på en åttepaller.

Lettere frustrert over bilister på dette føret

Målet med dette innlegget? At folk snart skjønner at de MÅ holde avstand! Når man ligger så nært er det ikke bare kjedereaksjon du risikerer, men du har ikke sjanse til å se om det går mennesker eller dyr langs veien heller. Nå er eg møkk lei alle dere som nærmest ligger på hengerfeste mitt. Dere er tøff nok til å ligge så nært, men tydeligvis for pysete til å kjøre forbi. Se å hold avstand for f***, eller kjøp denne bilen HER til du har lært det!

Fant flere feil på hjerte

Da har eg altså fått testa en sånn 24 t EKG måler. Etter eg fikk den på i går skjedde det jo ikke noen verdens ting, ingen ujevnheter, ingen hjertebank. Men det er jo typisk. Om man hører ulyder i en bil, forsvinner de når en mekaniker skal sjekke, og kommer tilbake etterpå. Vel, i mitt tilfelle pågikk målingene til kl 14.30 i dag, og i natt og hele dag har det vært så mye hjertebank og ujevnheter at eg trodde eg til slutt skulle ta av og lette.

Det ble jo dårlig søvn og noen ekstra småpauser på jobben i dag på grunn av dette, men eg var litt gira da eg skulle kjøre ned til Aleris og få av meg disse kablene. Eg var faktisk så gira at eg klarte å gå meg vill. Aleris ligger inne på Strømmen Storsenter, og man skulle kanskje tro at eg begynner å bli kjent der etter tre turer på kort tid, men nei. Eg klarte altså å gå i feil retning innenfor døra, og måtte gå rundt hele senteret før eg fant Aleris. Der fikk eg omsider demontert denne måleren, og skulle så vente ca en halvtime på svar.

Godt å få av de ledningene, selv om det fortsatt klør og er litt rødt. Kom hjem i sta og bytta ut både klær og BH med den myke morgenkåpa HER.

Den halvtimen brukte eg flittig, eg trava rundt på senteret for å gjøre meg kjent der. Etter å ha blitt vant til Strømmen Storsenter, uten å kjøpe annet enn P-Max og sjokolade, var det tid for resultater. Fikk en kjapp innføring i alle grafene på skjermen, og hvordan de fungerer i forhold til hjerte mitt. Disse grafene viste flere ujevnheter, faktisk tre forskjellige typer. Ene er at pulsen min er helt forstyrra, den varierer på nesten hvert slag. Det var også noen dobbeltslag, og i tillegg pumper hjerte av og til blodet i feil retning så det blir motstrøm. Legen hadde noen fine ord for dette, men eg husker aldri fagspråk. Men det viktigste; ikke noe av dette er farlig, men det trenger likevel behandling. Flere spesialister skal se på dette, og så får eg mer konkrete svar i løpet av neste uke. Altså ikke farlig, bare veldig ubehagelig.

Nærmeste eg kommer EL-bil!

Reklame |

Den berømte og sterkt frykta mandagen er her, og det ser ut til å ha gått meget smertefritt sånn egentlig. Tilbake på jobb er det travelt om dagen, hvilket gjør at tida går fort. Og enda fortere gikk det i dag. Eg måtte dra litt før fordi eg skulle innom Aleris igjen, men først måtte eg jo ringe ned og spørre når timen skulle være, for det hadde mitt surrete hode klart å glemme. Joda, timen var kl 14, og da hadde eg ikke stort mer enn tid og vei.

Hos Aleris var det tid for sånn 24 t EKG, altså hjertemålinger. Det var fort gjort å montere, og eg fikk noen enkle instrukser. De bør eg klare å huske, selv som det surrehue eg faktisk kan være. Altså, ikke dusj/bad, logisk nok da eg er full av ledninger. Ikke svett for da detter de av, nei eg hadde ikke tenkt å trene i dag. Og husk å noter hver gang eg kjenner hjertebank eller lignende. Ja det var vel en ting til, men det har eg klart å glemme alt. Satser på at det ikke er viktig… Kan det forresten ha vært at eg ellers skal gjøre alt som vanlig?

Føler meg nesten som en Tesla med all denne elektrisiteten her! Men har da fin og komfortabel BH i det minste! Den finnes HER

Eg som hadde tenkt å ta jacuzzi i kveld, men da kortslutter eg vel, så det får bli i morgen. Ja, for i morgen skal eg jo inn og få demontert dette, veldig greit at det bare ett døgn. Det er mange som alt har ønska meg lykke til, og sier «håper de ikke finner noe feil». Tanken er veldig god den, takker oppriktig for det! Men eg håper jo de finner noe konkret som kan fikses, eg da, for eg vil jo ikke gå rundt med konstant hjertebank. Er jo liksom ikke nyforelska lenger etter fem år, så eg tror nok det kan være andre grunner til denne hjertebanken. I mellomtida får eg fortsette å føle meg som en EL bil på lading…

Snap / Insta

Q&A nov

Denne gangen har vi testa den anonyme tilleggsappen til snap, yolo, og fått inn enda flere juicy spørsmål enn vanlig.

Går dere med boots og westernklær hele året?

Nja både og. Det blir gjerne når vi pynter oss at vi tar på boots og westernklær, og det skjer jo i alle årstider.


Hva jobber du med utenom bloggen?

Eg jobber på hovedlageret til Ahlsell og trives godt der, godt arbeidsmiljø. Og Doc jobber i Bergcon, hvor han måler og dokumenterer eventuelle skader før og etter sprenging.

Er Doc en puppegutt eller rumpegutt?

Må vel bli rumpegutt, for han snur alltid rumpa til når han skal sove.

Kan du begynne å legge ut mer lettkledde bilder?

Vet ikke helt om eg skal ta dette som et kompliment, for eg tror et klart flertall helst vil slippe å se det. Du får begynne å bla deg bakover i bloggen, tror det skal eksistere ett bilde i bh, ett i bikini, og ett av kløfta. Stort mer blir det nok ikke.

Lettkledd nok? Lignende jakke finner du HER.

Tåler Doc whiskey nå, eller er han fortsatt litt pyse?

Handler nok ikke om å være pyse, men at mange faktisk blir mindre hyggelig når de er full på whiskey. Det har ikke Doc lyst å være, han vil helst bare være glad på fest.

Hvem var dere på charterfeber med?

Vi reiste sammen med Nina og Jonny, som er et veldig hyggelig vennepar av oss. Og så ble vi overraska av søstra mi og han som hun var sammen med da.

«Kløftagjengen» må ha vært de gladeste på Charter! Min originale Levi’s t-skjorte finner du HER.

Kan du få Doc litt mer aktiv i snap?

Njaaa, nå er det stort sett eg som styrer snappen fordi han ikke liker snap så godt, men eg kan jo inkludere han mer da, det skader ikke å prøve.

Kan du vise kløfta?

Ja hvorfor ikke, det er jo her vi bor, men du vet stedsnavn begynner med stor bokstav? Så det heter Kløfta med stor K. Vil du ha YouTube video av stedet, eller holder det med bilder?

Her har du Kløfta

Visste du at adressa som står oppført vå dere viser en vei midt i en rundkjøring på Kløfta?

Jepp, det har vært sånn ganske lenge, vi dessverre ikke gjort noe med det. Man kommer til Felleskjøpet, men der er vi jo innom av og til da.

Hvis dere kunne reise i tid til et hvilket som helst sted på planeten, hvor og når ville dere dratt?

Da hadde vi reist til OK Corral og sett det store oppgjøret der i 26.10.1881, hvor Doc Holliday og Wyatt Earp var blant politimennene som skøyt flere banditter, og fikk stoppa en stor gjeng. Det hadde vært rått å se!

Favorittstilling i senga?

Fosterstilling, da sover vi best.

Har Doc stor k**?

Det kan du se i sesong 1 av rednecks, og bedømme selv. Men ha i bakhode at det var veldig kaldt under innspillingen da.

Og så kom det mange spm om rednecks, så de samler vi her i ett svar. Se spm i screenshot.

Alt dette har vi svart så utrolig mange ganger på tidligere, bare ta et kjapt søk på bloggen, så finner du nok svar i tidligere Q&A innlegg. Vi trakk oss, og kommer nok ikke til å gå tilbake.

Julebord i ny kjole!

Reklame |

Det ble sein oppdatering i kveld, men vi sovna på sofaen i sta begge to her. Den følelsen når man er sliten etter gårsdagens julebord og gruer seg til jobb i morgen, for så å oppdage at det bare er lørdag. Ja, for i går var jo det sagnomsuste julebordet som eg har stressa så fælt med å finne kjole til, og slitne er vi uten tvil i dag, for vi hadde det riktig så gøy. Kjolen satt som et skudd, men da eg oppdaga at eg ikke lenger har de svarte penskoene, ble det boots til. Ikke hvilke som helst boots, men de eg gifta meg i, så eg følte meg rett og slett flott.

Klar for fest i ny kjole fra Floyd (ikke spons)

Julebordet var altså vellykka, det var mange fra firma til Doc som møtte opp, og det var lett å bli kjent med denne gjengen. Mye hyggelige mennesker altså, da starta jo kvelden bra. Vi var på Son Spa, et nydelig hotell like utenfor Moss, og fikk der servert en fem retters middag. Først var det samling med velkomstdrinker og en liten appetiser med reker i en form for hvitløksmajones, altså helt nydelig godt.

Doc var jo også klar for fest i ny svart skjorte, den finner du HER.

Da vi satt oss til bords fikk vi servert perfekt stekte kamskjell, etterfulgt av deilig kalvebrisket, hovedretten var lammecarré, og en dessert som eg ikke helt vet hva var, men godt det også. Til middagen var det aldri tomme vinglass, og vi kunne velge Cognac eller Baileys til kaffen. Det var ikke feil det heller nei. Etter middagen kom det en DJ og livna opp hotellet, og i baren kunne vi slukke tørsten med mye godt. Dette var altså en helt topp kveld på alle måter, hyggelige mennesker, god mat, dansbar musikk, og god service av personalet. Da er jo alt tilrettelagt for et vellykka julebord.

(Bilde fra snap) Et søtt armbånd i sølv finner du HER.

Det ble dessverre ikke tatt så mange bilder fra festen. For det første vet eg ikke hva Doc sine kolleger ville synes om å komme på blogg, og for det andre så var vi mest opptatt med å kose oss på festen, noe vi klarte med stil. Det ble til og med linedance! Og det var flere firma som hadde julebord samtidig, så det ble mye folk og god stemning.

Fire frustrasjoner på Fredag

Bare ett glass før vi kler oss om!


Folk som legger hele vennelista si til i grupper, gjerne flere ganger daglig. Salgsgrupper for skjønnhet eller mote. Ikke prøv å tving folk til å tro de trenger det! Fra nå av begynner eg å fjerne folk fra vennelisten om de legger meg inn i grupper mer enn en gang. Det gjelder også grupper som gjerne har tilknytning til bestemte sted eller bedrifter som er langt unna.

Store advarsler i avis for abonnenter. Joda, ALLE forstår at avisa må tjene penger, men når det faktisk er noe alle burde få med seg kunne det vært gratissak. Vi kan ikke abonnere på alle Norges aviser for å få med oss de viktige sakene, og når man ser at saker som «Katten er funnet» er gratissaker, da vet vi at avisa har råd til å skrive gratis innimellom. Eventuelt kunne det være et sted som publiserte alle viktige saker gratis.

Krøll på tråden?

Krøll på kabelen. Det forbanne headsettet med den pokkers gummibelagte kabelen, ja det som følger med når man kjøper ny iPhone. Hver gang man legger det fra seg er det som om et lite troll krøller og knyter den så godt sammen som overhode mulig, bare for moro skyld. Og når man skal høre på noe, da får du ikke løst krøllen fordi den fordømte kabelen er gummibelagt, og alt bare henger fast. Må da være mulig å gjøre den kabelen litt glattere?

Folk uten refleks. Ja det har vi skrevet om tidligere, og Doc har lagt ut video av sin mening på vår fb side Doc og Dask. Hvorfor går folk uten refleks? Skjønner ikke at noen tør, de blir jo usynlige i trafikken, lette målskiver for en hvilken som helst sjåfør i vintermørket. Nei det er ikke bare barn og unge, det er faktisk flest voksne! Vi vil ikke risikere å bli traumatisert fordi du ikke var synlig, så se til helv*** og få på deg en hersens refleks! Det er mye tøffere med refleks enn kiste!

Så, det var greit å få ut frustrasjonene nå. Er dette noe som kan være artig å ha som en fast greie hver fredag? Dere som leser dette tullballet får jo så klart være med å bestemme, bare å si fra. Nå som frustrasjonene er ute stikker vi på julebord, og med det ønsker vi alle ei god helg!

Mista nesten selvtilliten nå


Etter gårsdagens panikkangst da ingen kjoler passa, ble det jo en runde med kappgang på Jessheim storsenter i dag. Eg måtte ha kjole, men har en merkelig kroppsfasong for tida. Ikke bare har eg blitt større av røykeslutten, men eg har også blitt helt firkanta. Svampebob. Og i tillegg er moten sånn nå at det bare er rare fasonger på klær generelt, og det gjør ikke saken noe bedre. Eg føler meg for første gang skikkelig stygg. Har aldri sett på meg som noe superflott før heller, men eg har tidligere vært fornøyd med meg selv. Det er eg ikke i dag.

Mine tanker går i dag derfor til alle med normale «ikke-modell» kropper, som shopper ofte, og får den samme følelsen hver gang de prøver klær. Får man denne følelsen ofte nok vil man til slutt tro at man er stygg, derfor ga ikke eg opp før eg fant både kjole, strømper og et lite armbånd, så slipper eg den følelsen igjen på ei stund. Eg skal ikke på shopping igjen på ei god stund, da er det faktisk mye bedre å føle seg flott i ei gammel joggebukse!

Men tilbake til denne shoppingrunden da, eg tror eg var innom alle butikker som selger dameklær. Her vil eg virkelig rose mange av de ansatte, om dere leser bloggen, tusen takk for god hjelp på flere måter i dag! Eg setter pris på ærlighet, og dere sa fra når noe ikke passa min figur, dere fikk meg til å prøve kjoler eg vanligvis aldri prøver, og dere ga fine komplimenter der det passa, dere ga meg selvtillit når eg holdt på å miste den helt. Dere er helt gull, fortsett sånn!

Ble egentlig greit fornøyd med denne

Etter dagens runde vil eg tørre å påstå at det er Floyd og Byoung som har de fineste kjolene, det har det egentlig alltid vært. Og Zavannah har også mye fint nå. Dette er ikke noe spons, bare et tips til andre som kanskje sliter med samme fasongproblem som meg. Eg endte opp med en kjole fra Floyd i dag, det var den som skjulte flest skavanker, og eg klarte å føle meg vel i den. Her kjøpte eg også strømper og et søtt lite armbånd, altså veldig fornøyd. Da gjelder det å finne noen sko hjemme som kan passe til, det tror eg skal gå lettere, sko har eg i mange fasonger.

Sånn for moro skyld legger eg ut bilder av noen av kjolene eg prøvde:

Denne var ikke så verst, men falt likevel ikke helt i smak.
«Ei firkanta dame på 80+»
Her holder eg inne magen og anstrenger meg skikkelig for bilde, bilde fra at eg slappa av ble dessverre fort sletta!
Vil du plutselig se mye eldre ut et dette rette valget. Denne kjolen var dagens verste for min fasong!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top