NOEN FÅR MAN IKKE ROST NOK!

Dette er ikke et annonseinnlegg, nå er det rett og slett bare en del mennesker som virkelig fortjener skryt, for denne påsken har vært helt fantastisk hittil. Vi er helt overveldet av å ha fått møtt så mange utrolig hyggelige mennesker, og den servicen som ytes enkelte steder. 

Det starta jo med pinnekjøtt med gode venner og familie sist helg, og flytende dessert da. Herlig at mine foreldre kommer så ofte over fjellet for å tilbringe tid med oss, og herlig å ha så gode venner som bare blir som familie. Mer om dette HER

Så etter noen dager på jobb reiste vi til Mesnali for å høre på Hilljacks, da slo mamma og pappa følge med oss. Det er ikke mange norske band som kan måle seg med Hilljacks, de er en egen klasse innen norske countryartister. Bandet er helt samkjørt, stiller på scenen i snekkerbukser og helsetrøye, og vokalist Karina har stemme som en engel. Denne gjengen vet å få folk på parketten, og du kan lese mer HER.

Videre gikk turen til Dokka, fordi vi ikke ville hjem. Dokka Camping er nemlig en helt spesiell campingplass. Fantastisk service, den beste biffen, mye aktiviteter for liten og stor, bare trivelige folk, og live musikk, er blant tingene som teller for oss når vi er på tur. Det at dem måka plass til oss når det egentlig ikke var ledig, gjør at vi føler oss ordentlig velkommen. Og aktiviteter som inkluderer alle som vil være med, er også et stort pluss, her var det både rebusløp og felles grilling.

I går var vi jo på biffhuset og spiste verdens møreste pepperbiff, og eg fikk nesten sjokk når Doc spiste opp alt! Vi får ikke rost kokkene nok, det var helt nydelig. Og etterpå spilte Heidi Briskodden opp til dans, og det så ut som de fleste på campen var utpå med rockefoten. Her var det en mild blanding av danseband og country, fin dansemusikk som gir god stemning. De ansatte her, både vakter og bartendere, var smilende og glade hele tida. Det er jo ekstra gøy å gå ut når man ser at de ansatte også koser seg. 

Da musikken var ferdig ble det en liten samling med artige folk i ei campingvogn lenger ned på område, her ble vi jo sittende til det ble lyst. Skikkelig trivelige folk, bare rein moro og sang og dans hele natta. Det er vel egentlig ikke rart vi er så slitne som vi er nå, og det var godt å komme hjem til sofaen nå. Vi valgte å reise hjem fordi i morgen skal vi på åpen gård på Stirling Station, noe som har blitt en påsketradisjon. Ta gjerne turen innom du også!

Trivsel i påskesola, med besøk av venner

 

Folk var raskt utpå gulvet på Lavvotunet

 

Heidi Briskodden

 

Og bartenderne var helt toppers!

 

 

SOL, BIFF OG PILS – CAMPING ER TINGEN!

I går ble det faktisk rolig, vi lå i vogna og slappa av hele dagen. Var bare ute for å røyke og lufte bikkja. Vi trengte tydeligvis litt hvile, for så bra stemning som Hilljacks lager kan slite ut en hverdagshelt. I dag derimot…

Vi har sittet ute i sola i hele dag og bare kosa oss, skikkelig vårvær og fin temperatur. Det ble jo ei og anna øl også. Og jaggu kom Linda og Jan innom en tur, dem hadde med amerikanske muffins, så da fikk vi i oss litt kalorier om ikke annet. Var skikkelig trivelig at dem tok turen, så fikk Tarja og Tassen snuse baken til hverandre mens vi fikk skravle litt. 

Dokka er et trivelig sted, passer fint for sånne bygdinger som oss. På campen har mange stoppa og slått av en prat, så her er det tydeligvis bare hyggelige folk. Camping er jo undervurdert, og campingfolk er en artig rase, de fleste er jo som oss da. 

Akkurat nå sitter vi utafor Biffhuset på Lavvotunet, stup mett begge to! Den biffen her er i verdensklasse, Hellstrøm kan bare legge seg. Doc har faktisk spist opp alt, inkludert grønnsakene, det er første gang! Vi har tatt noen Irish coffe til dessert, og Ole har tatt turen innom. Vi har også hørt rykter om live musikk i kveld, så nå takker vi for oss, for vi skal ha det moro!

God påske!

VI VÅKNA MED EN MANN PÅ SOFAEN

Herregud for en kveld det var i går! Nå har vi stor nok vogn til å kunne ha besøk, så vi satt i vogna vår ei stund. Mamma, pappa, Doc og meg, så kom Daniel, Elin og Ole Johan også en tur, og det var god plass til alle. Her hadde vi jo så klart vorspiel, for vi skulle på Hilljacks konsert. Dem leverte som alltid, det var livlig og god stemning. Eg klarte til og med å breke litt inn i micen selv, og Doc var en liten tur på scenen. 

I dag våkna vi derfor noe redusert, og skjønte lite når vi så en skapning på sofaen i vogna. Det var jo bare Daniel som ville sove varmt, han hadde først prøvd å sove i bilen vår. Men det er helt greit, nå har vi faktisk plass til overnattingsgjest i nyvogna. 

Mamma og pappa lagde egg og bacon til frokost til oss, det er jo aldri feil da. Etter litt avslapping begynte vi å bli edru igjen, så da var de å pakke sammen, takke for laget med foreldra mine, og dra hver vår vei. Dem skulle begynne på returen mot ville vesten, og vi ville campe videre, noe som ikke var enkelt da de fleste plasser var full. 

Etter litt idekasting ble vi enige om å kjøre i retning Dokka, om den skulle være stengt kjenner vi nok folk i nærheten der til å kunne overnatte. Da vi kom frem var det riktignok ikke plass til drop in camping, men de var så hyggelig og vennlige at de tok traktoren og brøyta et lite høl til oss i snøen. Så da ble det Dokka Camping. Men her har det ikke skjedd noe spennende enda, for vi har bare slappa av og halvsovet. Trengte nok en dag på puten etter en heidundrende aften med Hilljacks på bygdafest. 

Her kommer Hilljacks egne bilder fra festen!

 

 

 

 

Hilljacks ønsker alle en riktig god påske

 

 

Her står vi nå da

VI DRIKKER FAKTISK MILJØAVGIFT

Vi kom frem til Mesnali i 15-16 tiden, rigga os fint til på hver vår side av en søppelkonteiner, vogna vår på ei side og bobilen til mamma og pappa på andre sida. Det var fint å sitte i sola, men vi måtte sitte som på film, alle på ei side, for at alle skulle få sol. Det var herlig, og vi fikk velta nedpå noen grillpølser, det skal ikke stå på grillmaten. 

Sola gikk fort ned, så vi flytta oss inn. Nå er det jo helt innafor at vi har investert i ny vogn, vi har faktisk plass til at vi kan sitte en liten gjeng her. Hilljacks har forresten ankommet, og fått inn utstyret, dem har til og med rukket å ha lydprøve. I og med at vi står i nærheten av lokalet hørte vi at dette blir bra i kveld. 

Etter to poser chips, tre ølpølser, ei elgpølse, og noen glasser med latter, begynner vi også å nærme oss festklare. Akkurat nå drikker vi noe grønt opplegg, usikker på hva det egentlig er, men vi har døpt det Miljøavgift! Nå skal vi kose oss, vi tales!

NÅ BLIR DET FEST, 4 ÅR SOM BLOGGERE!

I morgen har vi faktisk et litt snodig jubileum! Det er snodig fordi vi da endra litt på bloggen vår. Vi starta en blogg i 2014 som da het forenterednecks.blogg.no, der vi skreiv om hva Forente Rednecks Norge dreiv med. Det var jo stort sett treff blant Rednecks med live musikk, matlaging, vi besøkte andre rednecks, og vi hadde generelt en del moro å skrive om. 

Jubileet vi har i morgen er ikke for den bloggen, det er fordi da gikk vi over til denne bloggen, docogdask. Grunnen er at det ble litt mer innlegg om meg og Doc, og hverdagen vår. Det ble liksom litt for lite Forente Rednecks, så vi valgte å heller fortsette med vår egen blogg om oss. 

Men ingen grunn til bekymringer, vi skriver jo fortsatt om Forente Rednecks og det vi driver med der også. Det blir mange treff og sammenkomster med den gjengen i sommer, så det kan være lurt å følge den siden på fb. Link nederst i innlegget. 

Tilbake til jubileet vårt. Ja vi har altså blogget i fire år, men i morgen er det ett år siden første innlegg kom ut på docogdask bloggen! Vi feirer med en real bygdefest med Hilljacks på scenen i kveld! La oss ta en skål for bloggen, og ikke minst tar vi en skål for alle dere som følger oss og liker det vi driver med, det er dere lesere som er drivkraften til bloggen vår. En stor takk rettes til dere! 

Vårt første innlegg på denne bloggen

Forente Rednecks Norge på fb

Doc&Dask på fb

Bloggen vår

Følg oss gjerne på snap: Redneckdask

Instagram: Doc&Dask

MEDALJENS BAKSIDE….

På TV fremstilles det å være redneck som bare rein moro, alt er bare lek og fest hver dag hele livet. Sånn er ikke virkeligheten. Vi har det riktig nok moro ofte, og det er fordi vi er gode på å følge rådet til Per Fugelli, vi gir litt faen. Det handler ofte om prioriteringer, og vi prioriterer livskvalitet både for oss og andre. 

Da vi gifta oss valgte vi å ta bryllupsreisen i USA, og det ble en roadtrip i sørstatene i tre uker. Her møtte vi jo enormt mange forskjellige folk, vi ble kjent med en del mennesker, og fikk venner for livet. Denne turen valgte vi å ta på vår egen måte nettopp fordi vi ville se virkeligheten, baksida av medaljen, sannheten. Vi var også innom typiske perfekte turiststeder, så vi så kontrasten mellom Hilton hotell, gettoen, og de hardeste redneck strøkene. 

Første hotellet vi lå på i Tennessee var litt lugubert, folk så rart på oss, som om vi var rikinger eller noe sånt. Ene gangen vi sto ute og røyka, kom det to biler fra hver sin vei. De stoppa like over veien, han som kom ut av ene bilen hadde et maskingevær på hofta. Han fra andre bilen hadde med noe som han leverte til førstemann. Da fikk vi jo bekrefta at alt ikke bare er fryd og gammen, vi fikk kasta over oss baksida av medaljen første dag på turen, da vi hadde booka hotell midt i verste getto. På fjerde plass av verdens mest kriminelle strøk. 

I løpet av disse tre ukene møtte vi indianere, afrikanere, asiatere, irer og ellers folk fra flere verdensdeler, som selv identifiserte seg som Rednecks. I flere av statene vi besøkte handla det ikke om opprinnelse, der var folk fra bygda Rednecks. Enten de bodde i små hus, eller eide svære flotte rancher. Det som definerer en redneck der er om man klarer å holde seg på beina med det man har å leve av, og det å jobbe hardt uansett hvor mye eller lite man har igjen for det. Amerikanske Rednecks jobber, enten det er i kassa på Walmart, eller som eier av en ranch med kveg og olje. 

Men det er ikke alle på bygda i sørstatene som gidder å stå på for ei levelig inntekt. Dem som ikke gidder å bidra i samfunnet, dem som bare drikker og røyker bønner, dem som ender opp med å bo i trailerparks fordi dem har surra bort alt. De blir kalla trailertrash av Rednecks i USA. Forskjellen er altså at Rednecks er bygdefolk som står på og gjør noe med livet sitt, mens trailertrash er regelrett giddalause og driter i alt. (Bare for å poengtere, det gjelder ikke syke, veteraner, eller folk med skader, bare dem som ikke gidder)

Ja det var mye vi fikk se og lære på denne turen, og da vi kom hjem var vi helt sikre på at vi faktisk er Rednecks selv. Vi kjente oss igjen i de fleste andre Rednecks vi møtte, og vi jobber selv hardt for å kunne ha det moro og leve slik vi vil. Og vi jobber hardt for å få hagefesten til å gå rundt, slik at vi kan gi overskuddet til noen andre som virkelig trenger bittelitt moro, som lysglimt i hverdagen fra Superselma.

 

 

 

 

 

 

 

 

BOMMA PÅ DATO, NYE PLANER PÅ GANG!!

I dag er vi jaggu godt slitne hele gjengen. Kålroten fikk eg skrelt i går, så pappa kunne lage kålrotstappe til pinnekjøttet. Det var mye mat, og flere av oss tok flere porsjoner. Hvor vidt det var lurt eller ikke, vites vel bare av magene våre, som endte med å stå på spreng hele veien rundt bordet. 

Det var egentlig helt greit at vi hadde bestemt oss på forhånd om å droppe dessert, tror ikke noen av oss hadde hatt plass til noe eventuell riskrem eller multekrem likevel. Vi fikk klare oss med flytende dessert, der var det jo nok å velge i. Og etter hvert dukka det opp tre skåler med smågodt og en bolle med chips, vi led ikke akkurat noe nød. 

Litt utpå kvelden skulle Doc og Tom Arne bare en liten tur bort på skolen, der var det nemlig 25 årslag, og sikkert litt mer liv for gutta enn stua vår kunne tilby. Men da Doc ringte meg og lurte på hvor i alle dager eg hadde blitt av, skjønte eg at en liten tur ville vare litt lenger. Eg satt jo igjen med resten av gjestene våre, og hadde ikke gått noe sted. Omsider klarte de siste i 25 årslaget å følge Doc hjem, etter sola hadde stått opp, han kom ikke lenger enn til sofaen. På det tidspunktet fikk han ikke med seg den knekte antikke stolen, som lå i deler på kjøkkenbenken. Den hadde bare gitt etter for alderdom i løpet av kvelden. 

Man blir sliten dagen derpå, men likevel ble det frokost i saloon, med egg og bacon og capri sonne. Velstand på bygda. Vi har fått rydda unna det meste nå, og Doc har sovet noen timer i ettermiddag. Heidi og Tom Arne tok med Amigo og reiste hjem i sta, og vi ble enige om at Amigo og Tassen må ha playdate igjen.

 

Så kom svigers innom med hjemmelaga påskesnadder, og vi ble sittende å prate ei stund, mine foreldre, svigers og meg. Da kom vi innom tema påskedans med Hilljacks, og der har eg og Doc gått på en smell! Dansen som vi hele tida har trodd var påskeafta, er faktisk på onsdag, rekker Doc å bli kvitt fyllesyken til dess?

Nå kom forresten Jim Stirling innom for en prat, vi har jo noen planer som han hjelper oss litt med. Jim er jo en redneck med skikkelig oppfinnerteft, så vi har fått noen gode tips. Det er mange ideer og tanker i sving nå, og en del av dette kan dere muligens se i løpet av sommeren, men ingen ting røpes nå. Ta gjerne en tur innom STIRLING STATION i påsken, det er åpent torsdag, fredag, søndag og mandag, se mer på Facebook siden HER

 

 

#fest #pinnekjøtt #mat #hilljacks #påske #saloon #hund #stirling #docogdask #norskerednecks

SKULLE JO BARE HA KÅLROT….

Påske er ikke påske uten pinnekjøtt, og vanligvis har familien til Dask pinnekjøtt påskeaften. De siste årene har ikke alltid dette skjedd, men vi gråter ikke på nesa av den grunn, for etter at Dask gjorde østlending av seg har foreldra måttet dra bobilen over fjellet noen ganger. Da blir gjerne dagene forskjøvet begge veier. 

Denne påsken har vi bestemt oss for å ta pinnekjøttet i dag, fordi selve påskehelga er vi på rednecksamling med Hilljacks. Så i dag skulle vi bare en aldri så liten tur på butikken for å handle inn kålrot og poteter til pinnekjøttet, og endte opp med ei t-skjorte til meg og to bukser til Doc på SparKjøp. Det ble også noe smågodt på polet, ja selv om vi var på bolaget i går. 

Etter at vi endelig fikk handla kålrot og poteter, gikk turen innom Oslo Caravan, kan være vanskelig å kjøre forbi den butikken når vi er fire campingentusiaster i bilen ja. Selv om drømmebobilen fortsatt må stå ei stund i påvente av en fremtidig lottogevinst, ble det lagt igjen noen kroner til annet smått her. Doc måtte ha noe velduftende utstyr til portapottien vår.

 

Omsider fikk vi da pinnekjøttet på kok, og poteter er skrelt. Gjesterommet er også redd opp, så det står klart til Heidi og Tom Arne som kommer en tur, og selvsagt Amigo som får være med på besøk til Tassen. Og bobilen til mamma og pappa er planta i hagen (som vanlig). Om eg bare husker å skrelle denne kålrota og få den på kok, så tenker eg dette kan bli en artig helaften med gode folk.

 

 

 

#mat #pinnekjøtt #kålrot #kålrotstappe #shopping #docogdask #middag #venner #familie #norskerednecks 

IKKE PISSEGULT I PÅSKEN!

Reklame | Lyko

Håret mitt er naturlig hombre fordi det gjerne går litt tid mellom hver ettervekstbehandling

Råsa alarm! Selv om vi ikke har fremstilt oss som veldig fiksert på utseende, har Dask faktisk fått en del spørsmål om håret. Mange har opp gjennom åra sett hvor pissegult hår eg får hver gang eg bleiker eller striper det, dermed får eg spørsmål om hvorfor ikke håret mitt blir pissegult lenger. 

Vel, eg legger meg nå flat for dere, eg bruker faktisk produkter for å få håret fint av og til. Papegøye-looken kler meg ikke så bra, så derfor må eg bruke sølvsjampo. Har prøvd ganske mange, og dessverre overgår ofte prisen effekten. Av noen kan man få utslett fordi det faktisk er ganske sterke kjemikalier, noen må gjerne sitte i over ti min for å virke. Hvem gidder stå i ti min og vente for å få bort gulskjær? Ikke eg. 

Min favoritt, som virker på to-tre min, som ikke tar huden, og som ikke koster skjorta, er derfor Fudge Clean Blonde. For best resultat anbefaler eg både sjampo og conditioner, da får man i tillegg silkemykt hår, og man slipper vaske håret i øl for å få det fint. 

Kjøpt hos Lyko

Disse to flaskene med (nesten ekte) sølv kjøper eg på Lyko, for der er dem desidert billigst, og det er rask og gratis frakt. Det får faktisk ikke blitt enklere å holde håret fint, så hvis du har lyst hår kan eg absolutt anbefale disse til både cowboys og cowgirls. Bli kvitt pissegult hår en gang for alle, det matcher ikke cowboyhatt!

Link til Lyko finner du //HER//

#sponsainnlegg #spons #sponsor #hår #skjønnhet #blond #sjampo

TYPISK FOR NORSK VÅR – EGOISME

Hva skjer med Norge om dagen da? Nei eg tenker ikke på politikk, ei heller hatet i de mange kommentarfelt rundtom. Nei, eg tenker på veinett og trafikk. Våren titter frem, temperaturen stiger både i luft og bak ratt, bilister våkner til live, og det blir verre å ferdes på norske veier. 

Skal man ligge i fartsgrensa på E6 må man over i venstrefeltet, for det er fortsatt noen i høyrefeltet som er livredd for at brøytekanten skal ta dem. Men dette byr på utfordringer, for her er det så mye telehiv at sidespeilene gjør et byks ca hver tiende meter. Det rister så fælt at colaflaska hopper ut av koppholderen sin, og man bommer på vinduet med sigaretten. 

På Vestlandet klager folk støtt på at veiene på Østlandet er så mye bedre, men er dem egentlig det? Utenom E6 er alle veier lik, og med så mye telehiv er faktisk ettfeltsveien på Radøy mye finere å kjøre. Skulle tro at et veivesen, som har halvparten av årets arbeidsdager i kuldegrader, kunne klare å komme opp med bedre løsninger på veibygging enn dette. Men nei. 

Mange av de som har lagt i en slags dvale i evig 60 sone i fem mnd, begynner nå å kvikne til. Bar asfalt gjør at dem ikke lenger er livredde for sine dyre overklassebiler. Presser seg frem over alt og tror dem er uovervinnelige. Må ikke tro dem slipper deg inn fra et akselerasjonsfelt, med mindre du ligger langt over fartsgrensa. Det er også denne kategorien som kjører helt frem før dem bytter felt når det ene feltet er sperra, ja disse folkene som sørger for at køen er litt lenger og treigere enn den trenger være. Og på disse bilene er som oftest blinklys ekstrautstyr, bare for å gjøre de ekstra irriterende. 

Da er det veldig greit å ha en gammel bil, som ikke er laga av eggeskall, som tåler samme bruken året rundt. En gammel Jeep som kompenserer for alle EL bilene i bygda, som graver seg frem både i gjørme og i snø. Som er så skitten at overklassebilene flykter når eg legger meg ut på E6. Da er det greit å slippe å være redd for bilen, sånn at eg kan presse meg gjennom alle egoistene på dårlige veier!

 

#bil #vei #telehiv #veinett #motor #egoisme #trafikk #bilist #vår #sol #jeep

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top