Merkelig campingplass

Jaggu fikk vi endelig feira Nina sin 50 årsdag. Pandemien har jo helt klart satt en stopper for aldringa, så det er nok artig for Nina å være 50 år i to år. Det ble ei heidundrende feiring med en herlig gjeng. Nina og Jonny hadde lagd et nydelig koldtbord med mye god mat, alt smakte vidunderlig. Og etter maten hadde de live band som spilte variert og god dansemusikk.

Det ble ikke tatt så fryktelig mange gode bilder i går da, her er vel det eneste av oss sammen.

Det ble ikke så fryktelig seint i går, for lokale måtte være tømt og rydda til et visst tidspunkt. Det var nok helt greit tenker eg, vi hadde ikke stort mer å gå på likevel. Man er ikke 20 år lenger. Utrolig gøy var det uansett.

Disse to leverte god festmusikk!

Det som egentlig var det morsomste var hvor mange som glante på oss campingturister i Oslo. Det vil si, vi sto på en parkering langs veien på Oppsal, for det var der festen var. Vi har jo en liten bobil, og sto lovlig parkert der. Men eg kan på en måte forstå de forundra blikkene når det sitter to stk og ser film i bilen, mens driteposene til Tassen lå pent plassert utafor. Ja, vi tok de selvsagt med oss.

Saken er den at vi kunne ikke bare kjøre hjem når vi ville, for blåseren ga ikke klarsignal. Jo, altså, eg blåste null ganske tidlig, men Doc var redd for at eg skulle stresse siden eg hater å kjøre i Oslo, så han turte ikke la meg kjøre. Helt greit, eg var uansett fyllesyk og hadde ikke lyst å kjøre. Vi kom oss hjem til slutt, og sofaen ønska oss raskt velkommen.

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Endelig fest på lokale!

Skikkelig uggen i formen da Tassen kom hoppende opp i dag, og det at værmeldinga hadde lovd regn gjorde ikke saken noe bedre. Klora meg ut fra dyna og opp av senga, og fikk i meg litt egg og pølser som Doc hadde stekt. Da fikk eg plutselig se sola, den skinte fra en nesten skyfri himmel, så denne dagen blir nok bra likevel!

Det var vel egentlig bare å starte dagen, så eg heiv meg i dusjen først. Mens eg sto der gikk strømmen, så eg måtte skynde meg så det var nok varmtvann til Doc også. Joda, eg kunne sikkert brukt det opp bare for moro skyld, men da hadde dagen hans garantert blitt ødelagt, hvilket også hadde gått ut over meg sjøl.

En oppegående dag med fest på gang!

Doc fikk dusje i varmt vann mens eg pynta meg, og plutselig var vi klare, til og med i god tid før skjema! Det er ikke hverdagskost! 50 årslaget vi skal i har kleskode Black&White, så vi har begge vært litt kreative for å ikke blakke oss, og faktisk for å skåne miljøet bittelitt. Noe kan vi da gjøre, selv om vi ikke går helt berserk.

Jadda, vi camper i Oslo vi!

Kjolen min kjøpte eg HER i vinter i fjor, den er steike behagelig, og fin til både hverdag og fest. Så kjøpte eg ei hvit strømpebukse HER, og har supplert med litt plastjuveler og sko fra tidlig 2000 tall. Mens til Doc har eg kjøpt en sånn hvit dress som Kripos bruker. Den skal han bruke med svart vest og svarte sko, det burde vel være innafor på Black&White party? Gaven får dere ikke vite noe om før i morgen, litt dumt å røpe den her før jubilanten åpner den. Skål da godtfolk, og god helg!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Vi feirer dobbelt i helga!

Var så trøtt i trynet i dag da eg stampa meg nedover trappa at eg vurderte å snu i hvert av de 11 trinna. Klarte å kjempe meg på do, og der var gulvet varmt og ramma kald, så da våkna eg litt. På jobben gikk det greit unna i dag, og lunsjen var skremmende god. Ikke bare fordi det var burger, men kantina var pynta til Halloween, og det var både cupcakes og godterier der.

Pur lykke!

Eg kaller det feitefredag! Og det fortsatte etter jobb. Eg skulle bare rett innom Meny for å sjekke om de hadde fått inn julebrusen eg bestilte, og joda, den var akkurat lossa og sto på lageret. Da eg kom for å hente ble det litt fliring med personale, eg er tydeligvis kjent for å mase om Lerum julebrus der. Ikke det verste å være lokalkjent for, kunne jo ha vært full på TV liksom. Og nei, det ble ikke bare julebrus, eg kom også hjem med sjokolade, chips og dip. Er jo fredag!

1994: Veronica til venstre, undertegnede til høgre, vi er like gamle ja. Foto: muttern eller fattern.

Ellers tenkte eg å bare nevne offentlig i all stillhet at mi venninne gjennom over 30 år har bursdag i dag! Ikke rund dag, men verdt å nevne likevel. Og siden det er Halloween i helga tar eg med et bilde fra et karneval for 27 år siden, var vi ikke lekre? Og et litt nyere bilde, bare for ordens skyld siden eg ikke har spurt om løyve. Gratulerer så mye med dagen Veronica, vit at eg setter pris på vennskapet selv med 54 mils avstand!

Her fra 2019 tror eg, siste fest vi var på sammen før pandemien.

Det blir naturligvis tatt et glass vin for å feire Veronica i kveld. I morgen skal vi i 50 årsdag til Nina, hvilket vi gleder oss til, så Doc skulle derfor bare se over bobilen siden vi skal bruke den, og da lå fella på snei med ei som ikke får feire jul igjen. Det er altså fortsatt mus på dette bruket, så eg gikk over noen flere feller og fylte på med peanøttsmør. Det er jo ikke feitefredag uten grunn da, alle skal få.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Vi har vært på vift!

Ja, da har altså dette surretrynet glemt matpakke i dag igjen. Det er selvsagt ingen krise med den gode kantina, det er bare eg som prøver hardt å være litt økonomisk. Da eg sto på jobben ringte Doc, og helt uten å tenke meg om dro eg frem en neglefil og fiksa litt på ei knekt negl mens vi snakka. Da slo det meg, eg som trodde eg verken var lett påvirkelig eller nøye på sånt, hadde blitt påvirka av leieboeren til å nettopp bli nøye på sånt!

Klar for rekelag hos svigers!

Etter jobben måtte eg skifte klær i full fart. Min snille gode svigermor hadde bursdag i går, og i dag inviterte derfor svigers til selskap. Det passa jo greit etter å ha glemt lunsj tre dager denne uka, hehe! Middagen var ferske reker, så eg som eneste vestlending fikk nesten prestasjonsangst for skrellingen. Når man er oppvokst i havgapet ligger det jo et visst press på at man skal være en reser i dette.

Utfordringen min her er at det finnes to måter å skrelle reka på. Enten knekker man skallet litt opp to ledd bak hode, så drar man det av i to deler. Eller så knekker man av hode, så hale, så tar man av resten på midten, dette blir det litt mer grising av. Eg blir alltid sittende å knote på første måten, så eg knekker hele reka i stedet for bare skallet, hvilket tar dobbelt så lang tid å rydde opp i.

Et meget oppegående kakebord!

Vel vel, vi fikk i oss både reker, loff og deilig tilbehør, og vi ble god og mett. Etter litt for kort avslapping i sofaen, begynte Doc å mase på kaker. Vi andre syntes maten kunne få sige litt mer først, og Doc slo seg til ro med det. I ca 5 minutter. Han begynte igjen å mase, og fikk igjen samme svaret. Da han for tredje gang nevnte kake måtte bare svigermor finne de frem. Godt framtung og med bukseknappen på spreng ei stund seinere var det tid for å kjøre hjem til Tassen. Alt i alt en veldig fin feiring!

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Hastetur til Ahus!

Nå som denne uka likevel har handla litt om mat og lunsj, så passer det seg å starte med at eg hadde med tortillalefser i dag. De var fylt med masse greier, både pålegg og grønt. Da eg nærma meg ferdig på jobb sendte eg mld til Doc for middagsplaner, og i samme mld lurte eg inn et hint om takeaway. Kort fortalt, det ble sushi til middag. Er for lettvint vettu, i motsetning til veien hjem i dag hvor det var veiarbeid og omkjøring så nært hjemme at eg faktisk så huset!

Hit, men ikke lenger. Du ser nesten hustaket rett over nærmeste skau bak søpleskuret.

Etter maten fikk eg det brått travelt, tlf vibrerte, og skjermen viste at eg hadde time på Ahus fordi eg er med i NorVac, en studie om vaksine. Kasta meg i dusjen og skrubba rubbel og bit i en heidundrende fart, for så å vrenge Forden ut fra gårdsplassen, ja, påkledd, vel å merke. Med bare tid og vei var det ikke lagt inn i beregninga at det var lang kø på E6, som viste seg å være glanekø fordi en bil sto på veiskuldra.

Vel fremme på Ahus var det lett å finne parkering i dag, tydeligvis ikke like mye som foregår kl 18 der inne. Var verre å få kjøpt parkeringsbillett, det var der det skulle hope seg opp nå. Med billett sirlig plassert på desjbordet kunne eg omsider entre sykehuset kl 18.05.

Satt nå her og blomstra et godt kvarter før eg oppdaga at eg hadde gått feil…

Gikk i kappgang rett på B101, som det sto i innkallingen, men her var det ikke ett menneske å se. Det sto to tlf nr på skranken, så eg prøvde å ringe de et par ganger. Etter å ha stått der i et godt kvarter fant eg ut at det sto et tlf nr i innkallinga på mailen, så eg ringte der. Jepp, eg hadde gått feil. Det var B101 som var ansvarlige, men eg skulle møte på forskningslab’en. Logisk nok.

Nesten 25 min forsinka var eg på plass. Her rapporterte eg inn samtlige bivirkninger på vaksina, og ga litt blod til denne forskningen. Som nevnt en eller anna gang tidligere, så er eg med på en studie om hvordan koronavaksina og Infleximab (medisinen mot crohns) påvirker hverandre. Og så får eg så oppdateringer på hvor mye antistoffer eg har, hvilket er veldig praktisk nå som samfunnet er åpent og eg fortsatt går på immunhemmende medisin.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Eg har jaggu draget!

Nei nå holdt eg visst på å begynne på handlelista her. Jaja, sånn går nå dagene. Denne uflaksen min i mat gir seg visst ikke helt, for i dag glemte eg hele lunsjen. Det vil si, eg kom ikke på å lage den i går, og rakk ikke i morges. Hadde bare denne HER med til 9-pausen. Var i det minste heldig med dagens i kantina da, torsk i karrisaus, og det var knallgodt! Nå er jo det meste i kantina meget bra, så det hadde ikke vært noen krise uansett.

Lite visste eg da eg dro hjem i dag at det var fisk der også!

Men så er det nå en gang sånn, at når eg en sjelden gang glemmer lunsjen, for så å oppdage gleden over at det er fisk i kantina, det skjer selvsagt på den ene dagen i mnd at Doc bestemmer seg for å lage fiskemiddag hjemme. Da eg kom hjem sto nemlig fiskegratengen i ovnen og potetene på kok. Ikke misforstå, eg klarer ikke, for eg elsker sjømat, så dette var dobbel lykke!

Sånn ellers har det skjedd fint lite her i dag. Eg har fått unna månedens regnskap, og ellers papirarbeid. «Tatt noen Mail» som disse store bloggerne sier så fint. Her går det mest ut på å sortere ut useriøse henvendelser, og for ikke å glemme spam da.

Det går mest i forespørsler om reklame for treningstøy av alle ting, og mange damer som sårt og desperat trenger å dele natta med noen. Jaja, eg har da draget, men hadde de ikke bare vært roboter skulle eg ha tipsa de om denne HER, for den så jaggu ut til å tjene formålet!

Ellers går nå ting sin vante gang her. Tassen røyter og Doc har vondt i ryggen, mens eg selv har vært i grei form en periode (bank i bordet). Vi tar det lugnt og gjør ikke mer enn vi må, en ganske så grei tilværelse vil eg påstå.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Det var ikke der sausen skulle være!!

Mandag. Trenger eg si mer? Leieboeren har friuke, og Doc er sykemeldt fordi han sliter med ryggen, så eg hadde ingen å ta hensyn til i morges. Når man da har all verden med tid på badet er det lett for å drøye litt, så det ble en ekstra slumring i dag. Til Doc’s store fortvilelse, ja. Han våkna naturligvis hver gang alarmen gikk.

Dette resulterte i at eg måtte skynde meg veldig for å rekke jobben, det gikk på høgg og belegg, som vi sier på Radøy. Vann i trynet, tannbørste i nebbet, deo under armene, på med fillene, hår dratt bak i strikk, og stappa matboks, kaffekopp og vannflaske i sekken før eg spant avgårde.

Var da litt saus igjen til lunsj da…

Da eg stempla inn var ikke klokka mer enn ett minutt over, og det tør eg påstå er innafor på lageret. Kom ikke så raskt i gang, og tenkte at kaffe ville gjøre nytten, så eg dytta hånda nedi sekken for å famle etter termokoppen. Der var det bløtt! Pokker! Matboksen med rester av gårsdagens kjøttkaker var sprekt og fått et stort hull…

Det var riktig nok en gammel takeaway boks, vi kjører jo gjenbruk vettu, og siden den alt var godt brukt hadde eg tredd en brødpose utenpå, hvilket ei hadde tålt skarpe sprekte matbokskanter. Det var brun saus og ertestuing i hele sekken. På kaffekoppen, vannflaska, klokkeladeren, og earpodsa. Det er da man er glad det akkurat har vært en pandemi, og at det står papir og antibac over alt på jobben.

Fikk tørka opp alt sølet og dynka sekken i antibac, før eg teipa matboksen med pakketeip og tredde en ny pose utapå. Der sto den trygt ved pc’en min frem til lunsj, og ja, eg varma det på tallerken for å unngå eventuell teipsmak i sausen. Jaggu er det greit at vi har x antall takeaway bokser stående etter leieboerens utskeielser, så slipper eg kjøpe ny matboks!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Togkrasj på kjøkkenet!

Våkna jaggu på samme måte som i går, en overivrig Tass som ville ha rester etter frokost, og da var det bare å ta på denne HER og møte til frokost. Dagens frokost var omelett på stekte brødskiver, fett og godt. Og i dag hadde vi absolutt ingen planer for dagen, eller, bortsett fra middag og dessert da. Eg tok opp noen hjortekaker fra fryseren, de fikk vi av eldste søstra mi. Og så hadde vi så fryktelig lyst på vafler også.

Tass og mor gikk klar støvsugeren!

Det ble en krigsfilm fra Nederland på Netflix. Doc digga den, mens eg synes sånne filmer er litt kjedelige. Etter filmen kom vi på at vi ikke hadde melk til vaflene, og Doc tilbød seg å kjøpe, men måtte bare dusje først. Da ble vi heller enige om at eg kjørte på butikken, og tok med Tassen så Doc kunne støvsuge. Lurte meg greit unna støvsugeren der ja, og dessuten kunne eg kjøpe med hjem noe snacks til kvelden også. Håh neidu, du trodde kanskje vafler skulle være nok kalorier for i dag?

Prøvde febrilsk å multitaske til meg noen husmorpoeng…

Hjemme starta eg på vaffelrøre først, og mens den sto på svelling starta eg på middagen. Et luretriks for å få grønnsaker i barn og barnslige menn er å koke gulrøtter og poteter sammen, for så å lage stappe. Er nydelig godt, og umulig å pirke bort gulrota. Så kokte eg opp brun saus for å ha hjortekakene i, men da eg i all hast kom på å sette ertene på, veiva eg borti kardemommen (etter vaffelrøra), så den velta over hjortekakene!

Hjortekaker eller hjertekaker? Jaja vi skulle uansett ha begge deler!

Selv når alt ser ut til å gå på skinner, og eg endelig klarer å multitaske på kjøkkenet, blir det et togkrasj underveis. Det må liksom alltid skje noe som kødder til husmorpoengene mine. Børsta kardemomme av hjortekakene mens sausen holdt på å svi i bunn, og fikk de i sausen like før potetene og gulrøttene kokte over. Eg overtok makta over steikeplatene, og dro i lang et nydelig måltid, uten at det smakte kardemomme.

Maten fikk sige ei stund før eg satte i gang vaffelpressa. Der gikk alt som smurt, kanskje fordi eg huska å smøre pressa innimellom. Eneste utfordringa her var at røra var litt for tjukk, så det var ikke mange vafler med hele hjerter her. Uansett så smakte de helt himmelsk, om eg så får si det selv, med svigermors rørte bringebær på!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Fått unna en del til vinteren!

For et nydelig vær det har vært i dag altså! Joda, det har riktig nok vært kaldt, men likevel deilig i sola om man er riktig bekledd. Før eg oppdaga været våkna eg som vanlig av ei bikkjetunge langt opp i nesa, og en våt, kald snute som prøvde å dytte meg ut av senga. Det var frokost, og Tassen ville ha meg ned for å spise så han kunne få rester.

Greit med flere årstider når det er sånt vær!

Doc hadde lagd egg, bacon og bønner, så vi fikk i oss godt med energi før vi gikk ut. Dette fine været måtte vi selvsagt benytte oss av, og Doc hadde et par ting han ville ha gjort. Hekken ble klipt ned tidligere, og skulle bare ryddes litt nå, og hagelåven måtte rettes opp litt. Det var bare å kle på oss og sette i gang, ja, selv om eg var nydusja like etter frokost.

Vaktsjefen følger nøye med på far som står ute med indrefileten!

Vi har altså ikke gjort så mye, men vi har i det minste brukt lang tid på det. Det må jo ikke gå på helsa løs vettu, vi fikk uansett gjort det vi skulle. Etterpå marinerte og grilla Doc en indrefilet på bålet, høgde opp noe poteter, gulrøtter og vårløk som han stekte i ovnen, og freste mais og fløte på steikepanna. Det var middagen sin det!

Så kan du vel gjette hva vi gjorde etterpå. Ikke det? Vi la oss på sofaen, og der ligger vi enda. Så en film på Rakuten TV, Quiet Place 2. Du må se den første for å skjønne en del av den andre ja. Filmen var så spennende at eg letta fra sofaen så ledd og muskler verkte en 8-10 ganger. Etterpå så vi kjendiser danse på tittekassa, og vi koser oss nå videre med masse godterier og et velfortjent glass vin. Håper dere alle har en like strøken lørdag som oss!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Kjapp oppdatering om litt spenning!

Kjapp oppdatering fra to i vater i hver sin sofaende! Jada, vi har glemt bloggen igjen, men det er nok fordi vi ble så opphengt i Netflix i dag. Det var så travelt på jobben at tida fløy fra meg, og da eg kom hjem ble det rett på sofaen. Foruten at Doc la sammen tørre klær, og eg hengte opp nyvaska, så har det skjedd fint lite her.

Avslapping på høyt nivå så og si helt i vater!

Det vi nå har blitt hekta på er Kastanjemannen. Først tenkte vi at en dansk serie hørtes kjedelig ut, men da vi så Unni Lindell skryte av den i Sofa ble vi nysgjerrig. Første episode var litt treig og tung, men det er verdt å presse seg gjennom det. Videre blir det mye spenning og action. Og nå kan eg ikke skrive mer, for her er det spennende!

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top