Takk skal du faen meg ha!

Er det mulig? Vet ikke hvor eg skal starte i dag altså, men vi gjør et forsøk. Både YR og media har gitt oss farevarsel på mengder med snø, vi ble lovd både winter wonderland  og totalt kaos i løpet av natta, og vi hadde forberedt oss på å måtte kjøre tidligere til jobb. Lunsj og alt var klart, vi hadde dusja i går så det bare skulle være å hoppe i klær og kjøre i dag.

Men hva skuer våre øyner da vi våkner? Jo hele 0,8 cm snø! Eg må ærlig si eg ble like skuffa som snøen selv da eg sto opp. Doc, derimot, han ble hoppende glad over at det ikke var mer. Han hater både vinter, kulde og snø, så for han var det en fryd at meteorologene hadde løyet like mye som vinden. Det var riktignok hvitt over alt selv om det var tynt, men ikke på veiene, de var godt skrapt.

Bare meg som er glad for snø og brøytemannskap!

Vel vel, mens eg krysser fingrene for 10-12 cm mer med snø, sitter der brøytemotstandere og klager på at plogen forstyrra nattesøvnen midt i sentrum. Hva skjer egentlig? Trodde man belaga seg på litt lyder i utgangspunktet når man bosetter seg midt i en by, og når man da attpåtil velger å bruke klagekortet på noen som i tillegg gjør en formidabel jobb i verste sendetid for at vi andre skal kunne stå opp og kjøre rett til jobb, da mister du meg gitt.

Uansett hvor lite eller mye snø som faller, så gjør det mye med friksjonen. Det holder med «skjult bunn» for at ulykkene skal inntreffe, da bør vi lovprise de stakkarene som sitter vakt døgnet rundt halve året for oss andre. De som ofrer familielivet, ofrer julebord, ofrer julemiddag, ofrer gjerne andre jobber, ofrer til og med cognac og akevitt, nettopp for at vi andre skal kunne oppnå disse tingene litt tryggere.

Så mitt råd til klagerne er; ta en akevitt, stapp inn øreproppene, og få den søvnen, så dere blir i bedre humør, for her kommer dere til kort!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Klumsa på meg mer skade!

Ny uke og nye muligheter. Joda, nytt forsøk i det minste. Skulle prøve meg på jobb igjen i dag, for nå er leggen mye bedre. Er ikke konstant verk, bare vondt når eg går litt uforsiktig. Doc har forresten kjøpt ny morgenkåpe til meg, ligner litt på denne HER. Han syntes den falma rosa var så usexy at han kasta den rett i ovnen. Denne nye var jo litt i korteste laget da eg skulle ut og starte bilen i -14 i morges, men eg er i det minste glad det ikke kom bil der eg halta meg ut!

Kom meg trygt frem på jobben og parkerte der eg pleier parkere. Problemet oppsto da eg gikk ut av bilen. Klarte å trakke på hvitsripa som var dekka av is, glei nesten under bilen og tok en reprise av da Doc ripa opp innsida på døra under første prøvekjøring. Klarte å klamre meg fast i rein desperasjon, og jobba på med bein og armer for å opprettholde det lille eg har av balanse, men i stedet for å få tilbake balansen fikk eg heller tilbake strekken i leggen.

Vel, eg rusla inn og begynte så smått å jobbe. Gikk ikke lange tida før eg begynte å slite, så eg tok en prat med sjefen. Derfra tok eg ting i eget tempo, var forsiktig med å ikke løfte så tungt at eg belasta skaden mer, og vi ble enige om at eg skulle prøve å jobbe 50% ut uka. Venter fortsatt på at legen skal ringe meg tilbake da.

Godt når det knitrer i ovnen!

Middagen i dag ble enkel. Eg slengte først  ihop makaronisalat, og Doc fiksa grillpølser stekt i masse fett med krydder. Ellers har vi vel ikke gjort så fryktelig mye i dag, ja bortsett fra å sprengfyre siden det bare var 14 grader inne da eg kom hjem. Sitter og ser finalen i Robinson nå da, spennende som bare det!

Den makaronisalaten er forresten såre enkel; kutt like mye paprika, vårløk/purreløk og bogskinke smått, og ha i mais og kokt kald makaroni. Bland i godt med majones, en dæsj fløte og passende dose aromatkrydder (ikke gastromat!). La det stå en times tid i kjøleskapet. Ta det gjerne ut i romtemp en halvtime før servering, romtemp gir mer smak.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Ordentlig julemarked!!

Det var nesten som om vi var fyllesyke da vi sto opp i dag. Ble ikke mer enn to glass hver med vin i går, men all den fråtsingen da, blir jo uggen av mindre. Ribba gikk på høykant, med riskrem til dessert, det glir jo bare ned imellom. Og for å stappe det ordentlig pakka vi det med klementiner og pepperkaker, før vi tvinga i oss litt chips. Var mett i hele går vi.

Eg vet hvem nissen er, men ikke si det til noen!

Tassen fikk meg på føtter fordi Doc sto klar med egg og bacon, og Tassen kan frokostrutina grundig, når vi har spist får han rester. Etter frokosten lå vi som to bolledeiger på sofaen. Vi hadde planer for ettermiddagen da. Det skulle være julemarked på skolen rett over veien, og det kunne vi ikke gå glipp av.

Så koselig å se Jim igjen da, og så har han alltid så mye spennende i boden sin!

Jim Stirling var en av utstillerne på markede, og før det starta kom han innom her en tur. Meget hyggelig kamerat som ville se hvordan det gikk med oss. Da han gikk over veien igjen stappa vi i oss resten av ribba fra i går, kledde oss godt og tusla etter.

Vi håper dette blir fast tradisjon!

Du hendelse for en flott jobb styret på skolen har gjort her altså. Det var så mange forskjellige boder, noe for enhver smak, og så mye folk da. Da vi trodde vi hadde titta på alt fikk vi høre at det også var utstillere inne, så da bytta vi på å holde Tassen og å gå inn og titte litt. Mye spennende, mange flinke folk har stått på og lagd alt dette.

Boder og bålpanner i fri flyt, og bare glade mennesker!

Vi hadde egentlig ikke tenkt over på forhånd om vi skulle kjøpe noe, men eg visste Doc hadde portemoneen sin med seg. Etter å ha gått fire runder, sett mye fristende, og prata med kjentsfolk, kunne ikke eg dy meg lenger. Eg hadde funnet smurte tynnlefser, og bare måtte ha. Doc logra lydig etter, han ville også ha, og vi endte opp med intet mindre enn åtte lefser.

Skikkelig gode lefser da!

Da varer de nok lenge, tenker sikker du, men neida, vi har kjørt i oss to hele lefser alt! Men før vi dytta i oss lefser måtte Doc bort igjen en liten tur. Ikke si dette til de små, men det var Doc som var fjøsnissen. Han sørge for at alle barn fikk gaver, og så fikk han masse fine tegninger og ønskelister tilbake. Riktig så koselig, og vi avslutta helga naturligvis med grøt, som seg hør og bør for en ordentlig nisse.

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Erstatta leieboeren alt!

Litt vemodig var det selvsagt å vinke farvel til leieboeren med bilen full av flyttelass i dag. Kan det være sånn foreldre føler det når barna er ferdig på skolen og flytter ut for å jobbe? Tør egentlig ikke sammenligne det, men kanskje det var et snev av den følelsen. Uansett så er det litt rart at hun nå har fullført, og ikke skal bo her lenger.

Var moro så lenge det varte, lykke til videre!!

Det har aldri vært noe problem, men det har vært utrolig mye tull og fjas. Vi har skremt og lurt hverandre alle tre her, og stort sett hatt det veldig artig. I tillegg til all moroa har hun jaggu klart å følge drømmen og oppnådd målet. Eg er flinkere til å skrive enn å snakke, så selv om hun ikke har hørt det så ofte er eg ufattelig stolt og imponert over både pågangsmot, innsats og resultat. Det går bare en vei nå, oppover, og det kan gå langt!

Med det sagt, nå har vi jobba iherdig i dag med å erstatte leieboeren. I fare for at det skulle bli tomt her kasta vi oss rundt og dro frem alt som har med jul å gjøre. Eg gravde frem alt eg kunne finne av julepynt, plasserte det utover for å planlegge, og har pynta med det vi har plass til. I mens har Doc drevet med belysning ute, og fått det riktig så trivelig. Og Tassen fikk plutselig damebesøk, hun stakk av fra julepyntingen på skolen, så Doc måtte geleide henne tilbake to ganger.

Fjøsnissen ler ikke like mye, men står i «studentkroken» da!

Som seg hør og bør sto det ribbe på menyen i dag. Joda, vi skal gjennom både kalkun og pinnekjøtt også før jul, og mulig vi drister oss til rakfisk en dag også. Med rette tilbehøret er ikke det så verst. Ellers er stuebordet nå dekka med to glass vin, klementiner, og pepperkaker. Vi kjører løpet fullt ut når vi først er i gang, desember er jo en sportsmåned for mange, og vi har VM i å kose oss! En riktig god advent ønskes dere alle!

Her kommer et bildedryss av hvordan vi har pynta i år. Bruker samme gamle pynten, men varierer på plassering og sammensetning hvert år!

Denne sleden bare elsker eg, at plast kan være så fint! Og hattestativet måtte jo få litt belysning!
Adventsstaken sammen med krystalltrærne strategisk plassert på den antikke spisegruppa vår, og fjøsnissen lurer i kroken sin.
Den store skjenken fikk nostalgisk pynt.
Den lille skjenken fikk både arvenisser og skjenk, cowboyen skal selvsagt få akevitt til jul.
Kjøkkenet er naturligvis også klart for advent og jul.
Og du kan risikere å føle deg litt beglodd på do…
Klart vi måtte ha litt advent i gangen også!
Se så koselig Doc har gjort det i hagen, klart for flere gløggkvelder her!

 

 

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Husvask inspirert av Karate Kid!

Fortsatt overlykkelig over å ha fått tak i billetter til Garth, men roen har fått senka seg litt nå da. Det er fredag, og normalt sett hadde eg vurdert et glass vin på denne tida, men kan ikke det nå. Det er siste kvelden til leieboeren, og den bruker hun på å feire endt utdanning sammen med hele kullet i stedet for her med oss. Kan du tenke deg??

Som den gode husverten og søstra eg er tilbydde eg meg å hente henne i kveld, så vinen utgår foreløpig. Kommer naturligvis litt an på hvor seint det blir, men eg har løpende kontakt med leieboeren uten å stresse henne. Hun skal få nyte dette nå!

Meg og Karate Kid vettu!!

Sånn ellers kan det nevnes at denne strekken i leggen slettes ikke har blitt noe bedre, og det hjalp nok heller lite at eg trakka over på luftetur med Tassen i går. Tassen ga forøvrig en blank faen der han sto og dro i båndet, med snuten i været speida han nonsjalant etter løpetid som om ingenting hadde hendt. Det var ikke verdens undergang, er vant til at Tassen er en pubertal trassunge.

Eg har i midlertidig funnet en metode for å fungere litt her hjemme, inspirert av Karate Kid. Når eg slapper helt av i høyrebeinet kjenner eg ikke noe. Dermed har eg stått på ett bein og tørka støv og vaska vinduer i dag, det vil si, vinduene i TV-stua og på kjøkkenet ble vaska sittende fordi eg ble sliten i hofta. Alt går på sett og vis, bare man er innstilt på det, og da kan man ta helg med god samvittighet. God helg da!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

En emosjonell rollercoaster!

Vanligvis poster eg på kvelden, men denne formiddagen har vært en helt ekstrem emosjonell berg-og-dalbane, så eg må bare få det ut! Dette er stort for meg, faktisk like stort som egen bryllupsdag (sorry Doc, men sånn er det bare). At eg digger Garth Brooks er ingen hemmelighet, han er definitivt den største. Ja, til og med større enn Elvis (igjen, sorry Doc). Eg har prøvd flere ganger å komme meg på konsert med han, men intet mindre enn tre ganger har det gått helt skeis.

I 2014 hadde eg billetter til konsert i Dublin, fly og hotell var booka, men det ble avlyst fordi Dublin slo seg vrang. Hata Dublin siden!

Disse fra 2014 fikk vi aldri brukt…

I Nashville orka ikke Doc stikke ned til Broadway. Garth hadde konsert bare halvanne times kjøring unna, men Doc gadd ikke det heller. Er vel egentlig skillsmissegrunn, men nå var dette bryllupsreise, og man skal jo liksom gi og ta.

Her sto leieboeren godt planta med begge armene til værs på den konserten eg skulle ha vært med på!

Tredje gangen var da Garth (ja, vi er selvsagt på fornavn) starta sin Stadium tour på Notre Dame stadium i Indiana, hvor leieboeren hadde billetter. Eg skulle egentlig være med, men det ville ikke budsjettet, så muttern ble med i stedet.

Much too young to feel this damn old – Garth Brooks. Tok denne da eg fikk crohns, ganske passende!

I dag ble det lagt ut billetter til to konserter i Dublin igjen, og nå satt eg klar. Både på iPad og tlf satt eg og oppdaterte, klar for å kjøpe billetter. Kom meg tidlig i køen på tlf, og lå på 22263. plass, like etter på iPad’en havna eg på plass nr 140779. Ja, det gikk fort oppover.

På tlf gikk det raskt, men da eg skulle betale billettene brukte eg for lang tid, og billettene glapp rett mellom fingrene på meg. Tror ikke leieboeren synes det var noe trivelig å være her da. Ble sittende og sjekke iPaden, men med flere i kø enn antall billetter så dette svart ut, og ja, eg så svart på livet.

Ekte lykke!!!

Men så!! Plutselig!! Det ble lagt ut flere konserter, du hendelse så rask eg var på da, og havna langt frem i køen. Nå satt eg klar med både innlogging og bankkort, og fikk pokker meg raska til meg to billetter med grei plassering lørdagen etter!! Tro det eller ei, men eg ble så glad at tårene begynte å trille helt ukontrollert, eg grein krokodilletårer i sikkert 20 min før ei klarte å samle meg. Endelig skal vi på konsert med kongen selv, Garth Brooks!!!

Sånn ser gledestårer i sjokktilstand ut.

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Forsinka til begge legetimene!

Enda eg ikke har vært på jobb har denne dagen bydd på mer stress, mas og puls enn ellers. Svetteringene syns nesten gjennom både ullgenser og jakke mens eg prøvde å rekke alt i tide. Først skulle eg til Ahus og få den vanlige medisinen min. Var ikke kommet lenger enn ut på E6 ved Kløfta før køen begynte, men med min beregning, kø inkludert, skulle dette gå greit.

Midt mellom McDonald’s og Ahus, sto i park ei god stund her.

Kom ned på Karihaugen hvor det hopa seg ordentlig opp, og i 90 sona i Lørenskog sto det så og si helt stille. Tida gikk, og i vill panikk for å rekke dette svingte eg av ved McDonald’s. Sideveien måtte vel være raskere, men neida. Mens eg sto i park og så trafikken sige forbi på motorveien ble eg grepet av full anger, og klokka ga blankt faen der den passerte i lett jogg.

Da eg endelig nådde første rundkjøringa ved Ahus var det bare blålys og politi å se, og bak de en silhuett av en buss på tvers. Ifølge klokka hadde eg nå brukt over tre kvarter fra McDonald’s og hit, hvilket er snaue 300 m. Bilen fremfor meg fikk instrukser til omkjøring, og eg la meg på hjul etter, og tre biler dilta bak meg igjen.

Gikk jo greit dette, omsider.

Nå har det seg sånn at den fremste bilen hadde ikke fått med seg en dritt, så det var først etter tre bomturer vi fem kunne parkere på Ahus. Da var det egentlig tid for timen min, og eg måtte kaste meg på tråden og fortelle sykepleierne om morgenens strabaser. Ulykka var like utenfor vinduet til IBD avdelingen, og dermed fikk eg full forståelse for dette.

På ettermiddagen skulle eg til fastlegen med denne leggen min. Hadde rukket å handle litt og lufte bikkja, og hadde forholdsvis god tid da eg kjørte til Jessheim. På parkeringa til legekontoret er det gratisparkering en time så lenge man har sånn skive i vinduet, men der er få plasser.

Da eg skulle svinge av smatt en annen bil inn fremfor meg og tok eneste ledige, og mens eg snudde bilen fikk eg se at vedkommende slettes ikke skulle til legen. Han rusla nonchalant over gata og inn på en butikk, så den som måtte kjøre til en annen parkering med betaling, jo, det var meg.

Bare å halte avgårde!

Eg fant jo selvsagt ikke den hersens automaten, og måtte halte meg rundt og spørre. Den sto i borteste enden på parkeringen, så eg måtte hastehalte bort for å betale, for så å hastehalte tilbake, og videre over gata og bort til legekontoret. Da eg passerte legekontorets parkering fikk eg til min store glede se en parkeringsvakt stå ved akkurat den bilen og ta notater.

Selv om eg kom for seint til også denne legetimen kunne man lett skimte gliset mitt bak munnbindet i dag. Og joda, eg fikk gjort alt eg skulle, og med grei beskjed fra legen ligger eg nå på sofaen ut uka for å unngå å anstrenge leggen, som forøvrig har blitt enda vondere i dag.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Tida som skulle være så fin…

Siden eg i dag stort sett har lagt på sofaen med vond legg har eg fått tid til å tenke en del. Joda, trodde eg skulle til legen, men fikk time i morgen, og har ikke vært ute annet enn for å lufte Tassen. Men det er har tenkt på er jo denne julestria som kommer hvert eneste år som et lyn fra klar himmel. Først klager de fleste på at jula starter så alt for tidlig, før de panikkhandler på tilbud, for så å stresse ræva av seg siste dagene for å få tak i alt de glemte under panikkhandelen.

Saken er at Black Friday og Black Week forvirrer oss, lurer oss. (Ja, eg hadde BW annonse i fjor, men det var første og siste gang). Menneskehjernen er en finurlig liten sak. Den fungerer slik at vi tror vi fortjener alt det rælet som selges til nedsatt pris, nettopp fordi vi har vært «flink» og venta på tilbud, vi tror vi sparer penger på å kjøpe unødvendig fjas til litt nedsatt pris. Det er belønningssenteret i hjernen som gir deg følelsen av at du fortjener det.

Denne toppen har eg hatt i 11 år, og brukt til mange forskjellige bukser og skjørt. Bare varier sammensetningene, så har du flere nye antrekk!

Sannheten er en helt annen. Det bidrar til et ekstremt overforbruk av ting du mest sannsynlig ikke hadde ofra en tanke om du ikke hadde oppdaga det nettopp denne fredagen, eller uka for den del. Du fortjener ikke nødvendigvis den duppeditten som små barnehender har laga uten mat på tredje dagen, du fortjener ikke den buksa som faktisk forurenser mer sydenturen din. Klesindustrien ligger på 2. plass innen forurensing i verden, i tillegg blir ikke klær brukt mer enn 10 ganger gjennomsnittlig. Sjukt!

En annen ting å tenke på er hvorfor vi kjøper gaver til hverandre. Vi burde lære litt av Saint Nicolas, som er forgjengeren til det amerikanske nissenavnet Santa Claus. Han arva en svær formue da foreldra døde, og ga alt, rubbel og bit, til de fattige, men han gjorde det i skjul for å unngå å ta noe ære. Mens julegaver i dag skal helst være overdådige og overgå alt så vi blir huska som den kuleste på julaften.

Den beste gaven du kan gi er sammensatt av et smil, vennlighet og din tid.

Vi slutta å kjøpe gaver til voksne for flere år siden. I begge våre familier er det bare barna som får gaver, det er jo mest de jula er for. Vi voksne trenger vel egentlig ikke å bytte penger via gaver til en avtalt sum, for å si det rett ut. Man kan jo spørre seg, trenger virkelig far et nytt slips? Trenger søsken nytt sengesett? Trenger mor nytt skjerf? Trenger samboer/ektefelle/partner en svær flott gave?

Nei. I stedet for å bruke halve lønna (eller hele for noen) på gaver andre mest sannsynlig ikke trenger, kan man kjøpe det man selv trenger, og heller samles i hyggelig lag i jula. Få hele familien med på en aktivitet. Gå en tur, ut å ake er moro for store og små, spille brettspill, samles rundt bålpanna med kakao eller gløgg, og eventyrfortelling. Ja det er mye man heller kan gjøre enn å kjøpe ihjel både seg selv og kloden.

Og en tanke til; før du løper ned ene naboen din på Black Friday for å få tak i ting du ikke har bruk for, kan du ofre en tanke til den andre naboen din som ikke engang har råd til julemiddagen. Inviter de heller med på en moro aktivitet. 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Fikk både skade og gave!

Selv om det nå riktig nok er mandag er vi ikke helt ferdige med Frodens julecruise, det er jo alltid litt etterslep etter sånne turer. Nei, det er ikke fyllesyke eg tenker på nå. Som nevnt i går var det storm på havet fredagen, med høye bølger. Disse bølgene var som de ofte er, meget uforutsigbare. Du kan godt si at det hele er utelukkende min egen feil, noe eg ikke benekter. Siden drikkekartet ikke var av det største satte eg meg det hårete målet å komme gjennom det i helga, og alt fredagskvelden var eg enden nær.


Når man har vært innom baren noen runder, og det er live musikk ender man gjerne på parketten. Der fant du meg vettu, i bølger som slo over båten, breidbeint på gulvet i baugen. Dette har resultert i brennende smerte i leggen siden lørdags morgen, hvilket sendte meg hjem fra jobb i dag, og ender med legevisitt i morgen. Høyst sannsynlig har eg fått en muskelstrekk. Ikke noe farlig, bare vondt, og mindre smart å belaste. Litt sånn typisk meg, men det går over.

Elsker gaver!

Så til det positive. Lørdagen kom jo en gjeng ombord i Bergen, ja både kjente og ukjente. Ene gangen eg og mamma sto ute på dekk og lufta oss fikk eg en gave. Ei meget oppegående og hyggelig dame ga meg et stilig smykke med cowboyhatt, og øredobber med boots. Skikkelig kult sett!

Stilig eller? Eg digger det!

Eneste eg synes er litt synd er at eg ikke fikk med meg navnet på deg som kom med denne koselige gaven. Eg husker bare hvordan du ser ut, og at du var ei kul dame med humor og humør, så ta gjerne kontakt og si hvem du er, det er jo et hyggelig bekjentskap eg vil ta vare på! Kanskje vi sees flere ganger i festlige lag?

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Frodens julecruise i høg sjø!

Nå ble det naturligvis litt stille fra oss i helga, for vi har vært på bøljan blå uten noe særlig nett. Frodens julecruise ble holdt på danskebåten med Hilljacks og DJ Froden, og det har vært helt storveis fra ende til annen. Turen var egentlig fra Bergen, men siden båten stopper flere plasser kunne vi gå ombord fredagen i Langesund, og så kom resten på lørdagen i Stavanger og Bergen.

Fredagen var det meldt storm, og ganske så riktig fikk vi store bølger. Noen sleit med å gå, noen ble uvel, men vi holdt koken i baren. Vi var til og med på dansegulvet, selv om det ikke var noen enkel oppgave da. Man måtte danse i takt med bølgene, gå litt bredbeint med knekk i knærne.

Disse go’ingene her lurte oss godt, Mary-Ann og Magne kom på i Stavanger og overraska oss skikkelig!

I går da vi la til kai i Bergen fikk vi oss en overraskelse av to som hadde lurt seg på i Stavanger. Og da resten av gjengen vår kom på i Bergen fikk de velkomst med sang og flagg av oss som alt var på båten. Der starta det vettu, nå var lista lagt!

Måtte jo pynte oss med kjole og dress!

Ut over dagen i går ble det bare bedre og bedre, og Froden hadde til og med egen drink som var steike god. Vel, noen ble nok litt sjøsyk og måtte ta pauser innimellom, meg selv inkludert, enda det var mindre bølger. Mulig fredagen spilte litt inn der ja. DJ Froden holdt liv i oss utover ettermiddagen, med god dansbar countrymusikk. Og Hilljacks overtok scenen ut på kvelden med sjøbein og som vanlig bra repertoar og klokkeklar musikk.

Doc med lommeuret.

Dette har vært et heidundrende sjøslag på alle måter, og da vi gikk i land i Langesund i dag var resten av gjengen fortsatt i vigør. De skulle jo videre et døgn til. Turen hjem fra Langesund ble i lengste laget, men det var godt å få henta Tassen og kommet oss hjem på sofaen.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top