Back on track! I alle fall nesten…

Nå kom eg jaggu i vernesko, og uten store vansker klarte eg å gå i de også. Da ble det endelig jobb igjen. Ja, endelig, for det er ikke bare artig å gå hjemme. Kjennes i ankelen enda, men som de sier i Kompani Lauritzen; det er ikke farlig, bare vondt. Går foreløpig 50% nå, pga utmattelse og leddsmerter. Sånn ellers var det hyggelig å se kollegene igjen, og få litt rutine. Ikke minst mosjonen! Dessuten, det er folk som har det mye verre enn meg, og den saken kan støttes med en sånn HER.

Tilbake til tilnærma normalen!

På slutten av dagen ringte svigermor, litt småstressa tok eg opp tlf og svarte. Det var ikke det at svigermor ringte som fikk opp blodpumpa, mer det at eg holdt på å gjøre meg ferdig for dagen. Men hun hadde nemlig tatt turen på en Nillebutikk for å se etter garn til meg, og etter en ringerunde derfra hadde svigermor fått lagt av 12 nøster på en annen butikk! Gull verdt den dama altså, beste svigermor!

Etter jobb dro eg dermed direkte til Årnes og tømte Nille for både rødt og hvitt garn. Skulle det skorte på rødt og eg ikke får tak i mer kan eg muligens trikse med hvitt siden eg likevel har hvite detaljer. Skulle aller helst hatt mer rødt, men nød lærer naken Dask å strikke mønster! Har også sendt ut muttern på leit hjemme, og dama til nevøen min der de bor, så får vi se hva de nøster opp i.

Hjemme gikk det ikke lange tida før dette rustne skroget havna i vater i sofaen, og min gullige Doc serverte en deilig gryterett med nystekte rundstykker til. Tassen hoppa opp i sofaen og bora hode inn i sida på meg, det er sånn han koser når han har litt for mye energi, og da må eg klø pels vettu. Selv om eg kjenner meg dausliten og mørbanka, så trives eg veldig godt i dette livet, eg har det faktisk veldig bra.

 

@docogdask

Liker ikke gass!!!

Enda tidligere i dag, Tassen var klar for tur alt før sju i morges. Både Doc og undertegnede gløtta halvveis i koma bort på klokka før vi ba Tassen legge seg igjen. Det vi ikke tenkte på var at klokka ble stilt i natt, men det ble ikke den indre klokka til Tassen. Han kan man faktisk stille uret etter, har faste tider for alle turer og måltider hver skapte dag, så det blir et slags jetlag før bikkja er riktig innstilt.

Et nydelig vær vi sto opp til i dag, aldri sett Rondane klarere!

Da vi omsider kom oss på føtter satte fyrbøteren Doc i gang peisen før han og Tassen rusla ut, og etterpå lagde Doc frokost. På hytta er det alltid Doc som lager all maten, eg er nemlig livredd gass etter en gang Doc skremte meg. Første gang vi var på den hytta stressa eg med å få fyr på komfyren, da stilte han seg 15 cm bak meg og skreik PANG! for full hals! Eg satte meg ut i snøen med ei øl, og har siden holdt meg langt unna den komfyren.

Det gikk i rydding, pakking og rengjøring i dag, for vi skulle hjem. Vemodig som alltid, med blå himmel, strålende sol og lett frost på bakken. Alltid pent på reisedagen, men litt lenger ned møtte vi tett skodde, og den fulgte oss hele veien ned til svigers. Svigermor hadde nylig bursdag, så nå var det middag og kake hos de, helt topp!

Borte bra, hjemme best, selv om det er kaldt!

Da vi kom hjem litt ut på ettermiddagen var det grisekaldt her, men likevel godt å være hjemme. Fyrbøteren Doc satte i gang ovnen, og ikke lenge etter føltes stua som et krematorium. Det vil si, eg som sitter i ull fra topp til tå holder på å renne bort, mens Doc var så frostig at han krøyp under dyna. Nå er ankelen min så pass bra at eg klarer gå med sko, så da satser vi på ei forrykende god uke her! Ønsker dere alle ei god uke!

 

@docogdask

Ikke en tanke i verden!

En utålmodig Tass vekka oss litt for tidlig, han var sånn passe dritetrengt da han ikke fikk det helt til i går kveld. Doc var hakket mer gretten enn meg, så eg tenkte han trengte mer skjønnhetssøvn. Eg tok på DENNE og ble med Tassen ut. Med masse godbiter i lomma trenger vi ikke bånd her oppe, for da går han bare på to oppetter jakken min og prøver å få snuten ned i lomma. Luretrikset er å kaste en godbit i gresset, så snuser han den frem, pisser litt og kommer tilbake.

Fyll glasset, senk skuldrene, og putt ræva i en god stol!

Vi trengte ikke være lenge ute før Tassen var fornøyd, hadde gjort sitt, og ville inn, det var nå kommet til det punktet hvor han ville ha far. Det bar rett inn i senga til Doc, hvor han nå fikk oppleve gleden av våt snute i fleisen. Så det ble ikke stort mer søvn på Doc. Han sto opp og fleska i gang egg og bacon til frokost, og der var dagen i gang.

Du skjønner hvorfor vi trives her?

Det som er så gjevt med hytta er at den ligger litt øde, tlf må vi lade på strøm fra et solcellepanel, kjøl og kok går på gass, og ellers sveiver vi i gang aggregatet på kvelden for å se TV. Det er så sutalaust og bedagelig, ikke en tanke om ting vi skulle ha gjort, ikke ei strømregning å ta hensyn til, ikke folk. Det er bare frisk fjelluft, litt turglede når ankelen er bra, og ellers bare pur avslapping. Kan faktisk ikke bli bedre!

I dag har vi kasta ball med Tassen, gått noen rolige korte turer, og slukt nok godteri for et Halloweenfølge på 10 barn. Middagen ble kyllinggryte, for vi lager jo det samme på gass. Og ja, et par cider og øl har gått ned. Maskorama var kveldens underholdning, og der må eg si blodpumpa fikk jobbe. Dæven hvor engasjert eg blir, mens Doc bare gløtter forsiktig bort. Nå har tre masker røket, og eg har gjetta feil på alle. Eg følger rett og slett for lite med på kjendiser!

 

@docogdask

Vi stakk på tur vi

Ble ikke noe sånn svær frokost i dag, for nå skulle mamma og pappa dra videre, bobilen deres var ferdig fiksa. Vi har hatt det veldig koselig i over ei uke sammen, men nå tenker eg de er gira på å komme seg hjem igjen. Selv trengte vi et aldri så lite stuebytte, så vi kledde oss godt og pakka bilen. Må bare få sagt at DENNE er som å ha på seg et pledd, elsker den! Kommer også i flere farger nå.

Ut på kjøretur, aldri sur!

Tassen var mer enn klar, han var i bilen lenge før vi var ferdig å pakke, da var han liksom trygg på å ikke bli forlatt. Nervøs type skjønner du. Vi dro nordover, mens mamma og pappa dro sørover. Første stopp var på Kløfta alt, bare for litt drivstoff da. Og neste stopp måtte selvsagt være på Espa. Doc var fysen på boller, det ble ei pølse på meg, og Forden fikk noen liter spylervæske. Tassen fikk selvsagt smake pølse og bolle, men vi satte en strek ved spylervæske.

Videre oppover tok vi en handlerunde i Lillehammer, for eg skulle sjekke om Nille hadde mer av garnet eg trenger. Nå som Nille skal gi seg med garn er det komplett umulig å få tak i mer, så den julekjolen min henger i en syltynn tråd, hvilket er litt dumt da eg strikker med tjukk tråd. Gidder ikke skrive her hvilket garn, er redd folk bare til å kjøpe resten andre steder da, hehe! Vel vel, vi fikk da fylt noen poser med mat før turen gikk videre.

Og der var vi på plass!

Da vi kom frem på hytta pusta vi frostrøyk, det var ikke mer enn 3-4 grader inne! Doc heiv noen kubber i ovnen, satte på gassen, og dro etter vann. Tassen ble helt hysterisk. En ting er at han var tørst, men far kjørte jo igjen med en gang vi hadde kommet frem! Det gikk heldigvis over så fort både far og vann var på plass. Nå har roen senka seg, og vi har fått i oss både mat og godteri i fleng. Håper alle har ei fortreffelig helg!

 

@docogdask

Dobbel uflaks faktisk

Begynte å lure på om det hadde hendt Tassen noe da vi våkna før han i morges, klokka nærma seg ni, og det var helt knyst. Vanligvis piper han fra kl åtte, så vi begynte jo å lure. Doc løp ned for å se, og eg kom haltende etter, men det viste seg at Tassen bare var trøtt. Han ble hoppende glad da vi begge kom ned, for det betød jo da at han slapp kave seg opp de dritfarlige trappene.

Frokosten lot vente på seg, det var ikke bare Tassen som var lat. Ut på formiddagen, etter en omelett var fortært, gikk Doc og pappa ut, bare for å oppdage at vi må ha nye vinterdekk. Det ble dermed ikke lagt om i dag. Eg satt inne og strikka, og fikk vaska litt klær, mens mamma hvilte i bobilen da hun ikke er i form nå. Ankelen har kommet seg mye, men er fortsatt vond i sko, så eg kan fortsatt bare bruke disse HER.

Etter en stund kom svigermor og Tonje innom (dattera til Doc). Tonje har kommet hjem fra sin 80 mil lange pilgrimsferd i Spania, hvor hun endte opp med en ankel mye vondere enn min, og nå skulle Doc kjøre henne på Ahus for røntgen. Tro om hun har arva uflaksen sin etter meg? Svigermor dro hjem, Doc og Tonje til Ahus, og igjen satt mamma, pappa og undertegnede. Eg strikka fortsatt.

Null problem å lage middag på denne måten!

Man vet jo det at ting gjerne kan dra litt ut på et sykehus, så i dag måtte faktisk eg trå til med middagen. Kan ikke huske sist eg lagde middag, for Doc har ordna det hele denne uka, god som gull vettu! Det fine med dagens middag var at eg bare trengte å varme opp igjen gårsdagens fårikål, og da den var klar dukka Doc opp igjen. Men du vet uttrykket; du blir hva du spiser? Blir jo bare smalaperler etter to dager med fårikål!

 

@docogdask

Vært på vift i dag da!

Det var ikke Tassen som vekka meg i morges, men han kom i full galopp så fort eg satt beina i gulvet. Mens eg spratt i dusjen gjorde Doc ferdig frokosten. Vi har spist sammen alle fire hver dag nå, fått i oss mer enn kvoten med egg. Selv hadde eg det noe travelt i morges, skulle til legen. Det som alltid skjer når eg har det litt travelt skjedde jo selvsagt, eg ble sittende på dass og kom et par minutter for seint.

Så digg å få lufte meg litt utom heimen, selv om det var en tur til legen!

Først sjekka vi allmenntilstanden, for eg har vært i ustand siden i sommer. Siden pusten har blitt så mye bedre tenker legen at det nå kan være mer relatert til crohns enn long covid, så det skal tas videre med Ahus. Og så til denne ankelen da, eg fikk beskjed om å ligge med foten høyt ut uka, ikke anstrenge eller belaste den, og unngå sko som trykker der det gjør vondt. Ingen ting er knekt eller revet av, men strekt og forslått. Da er det vel over om få dager.

Hjemme igjen måtte det støvsuges, og da må Tassen ut av huset, ellers gjør han et iherdig forsøk på å likvidere støvsugeren. Ikke særlig begeistra for den, nei. Samtidig var det tomt for bikkjemat, så eg og pappa dro for å kjøpe det mens Doc tok gulvene. Automatgir og Birkenstock funker jo på sett og vis, og pappa sto for bæring av bikkjematen.

Etagilde 24/7 her! Dietten tar vi når det passer.

Da vi kom hjem lukta det regntung sau i hele huset, for der holdt Doc på med fårikål. Svigers hadde tatt turen innom, og vi tilbød de å bli til middag, men de hadde ikke tid. Vi andre spiste til det ikke var mulig å få i oss mer, forflytta oss til sofaen, og fortsatte å kjøre i oss pepperkaker og snacks til dessert. Etter en mikroskopisk pause i etingen kom muttern med ost og kjeks til kvelds, så nå er det bare stretch som duger på denne gjengen.

 

@docogdask

Rakk bli litt bedre først da!

Neida, ble ikke jobb på meg i dag heller vettu, sko er fortsatt ikke noe alternativ. Men la gå, eg sov litt lenger. Tassen kom opp i senga og vekka meg med en våt snute så langt inn på øye som overhode mulig. Mens vi satt der og vurderte å stå opp hørte vi dunkelyder. Tassen satt helt urørlig og stirra mot vinduet, livredd. Det var nemlig en liten fugl som hadde kommet seg inn og sleit med å finne veien tilbake.

Med en fugl mindre på soverommet sto vi opp. Nede sto Doc for frokosten, som vanlig, og etterpå gikk han og pappa ut. De hadde planer om å få opp et telt til bobilen, sånn for å få tak over den i vinter. Da var det på tide for meg å bevege meg litt også, for nå har eg lagt på sofaen siden søndag, det går bare ikke lenger. Foten er fortsatt vond, men nå klarer eg å gå på den når eg ikke legger vekt på hælen. Tenkte klesvask var enkelt, og fikk tatt to maskiner.

Godt foten rakk å bli litt bedre før eg trakka skeivt igjen da!

I mellomtida hadde eg god tid til strikking og skravling med muttern. Det er noe som har blitt sjelden de siste årene, at det bare er meg og muttern, så det er veldig koselig. Etterpå rydda eg og skrelte poteter, og så prøvde eg meg på en tur med Tassen. Fant frem disse HER fra vinterdvalen og slakka den ene ut, da fikk eg i det minste foten i den. Turen kunne gått bedre, for så fort Tassen dro litt trakka eg skeivt igjen flere ganger. Ble ikke lange turen nei.

Etter tur ble det stillesitting igjen, med foten høyt, mens Doc fiksa middag. Det ble kjøttkaker med potetstappe og grønnsaker, og desserten bestod av de siste eplemuffinsene som lå i fryseren. Og siden har vi vel egentlig bare fortsatt å spise, både chips og søtsaker. Er ikke bra dette her, men du så koselig da! I morgen skal eg til legen igjen, så får vi se hvordan det står til med både foten, leddene og utmattelsen.

 

@docogdask

Bikkja er glad for uhellet mitt da!

Som du muligens har gjetta var ikke eg på jobb i dag. Kommer ikke engang i Birkenstock-sandalene nå, da er ikke vernesko et tema. Foten og ankelen er riktig nok hakket bedre i dag enn i går, men fortsatt vond å gå på, og hevelsen er der like fordømt enda. Går nå her og humper så det ser ut som om eg har gjort i buksa, og har ikke engang vært ute på trappa. Med min uflaks burde eg vel egentlig ha DENNE tilgjengelig til enhver tid!

I dag går dass og mat som mosjon, for da reiser eg meg fra sofaen!

Tassen er strålende fornøyd med utfallet etter helga, han får jo masse tur med sin favorittperson. Doc er nok litt mildere enn meg på tur, og de bruker litt lenger bånd. Må jo være luksus det for Tassen som får litt ekstra slingringsmonn på snusinga. Så kommer han inn til meg med våt pels og forventer å bli klødd, da kan eg ikke si nei heller. 

Mamma og pappa er her fortsatt, de blir nok sikkert noen dager til. Doc tok de med på shopping i formiddag, så de har da fått lufta seg litt i det minste. Vanligvis går vi oss en tur i skauen når de er her over flere dager, men eg kommer ikke engang til å foreslå det før eg kommer i sko igjen. Det blir nok litt mye stillesitting, men er koselig det også.

Godt brukt venstrefot gis bort!

Doc har styrt og ordna her i dag, flink som få. Frokosten ble eggerøre og bacon, og middagen ble svenske pølser med svensk rotfruktgrateng. Og jaggu hadde gutten ordna jordbær og fløte til dessert. Sånn ellers har det gått ned noen karbohydrater i form av sjokolade og godterier, så nå må eg jaggu skjerpe meg, ellers blir eg trillende rund her eg sitter med ankelen høyt.

 

@docogdask

Tidenes karneval tross skade!

Hadde ikke tid til å blogge i går, for her var tunet fullstappa av mennesker som så skumle ut, men var så glade at de lukta brennevin. Vi vet at Halloween ikke er før neste helg her i potetlandet, men ser vi mot USA hvor alle tradisjoner som gir mersalg stammer fra, så har det alt vart i tre uker nå. Det er faktisk ett fett når man velger å kle seg ut på fest, for hele oktober kan være Halloween.

Noen kom med bobil, noen med vogn, og på gjesterommet var det også innlosjert folk. Resten av gjestene bor nærme nok til at de kom seg hjem igjen ut på kvelden. Vet ikke om du har hørt om halloweenfestene i garasjen vår, men det går gjetord om de på bygda. Her skal gjestene ha alle muligheter for å kose seg, så saloon var fyrt opp, bålet brant i hagen, karaokeanlegget i garasjen ble flittig brukt, og eg tror alle spiste seg god og mett på lapskausen til muttern.

Det var så mange fine, kreative og gjennomførte kostymer at eg nesten følte meg lat i mitt kostyme. Saken er den at eg fant igjen russebuksa mi her en dag, og gleden over at den fortsatt passa var så stor at eg gikk for den som kostyme. Hvorfor ikke liksom? Russ, Hitler, Chucky, klovner, hekser, prester, nonner, Lucia, og mye annet var blant gjestene, og flere var så bra sminka at eg ikke kjente de igjen med en gang.

Noen gang sett Hitler med kuskinnstøfler?

Litt usikker på om de vil la seg avbilde på offentlig blogg, så eg legger ved bilde av da «Dask 19 år» møtte «Hitler» på Lund! Festen gikk jo bare helt strålende for seg, alle smila og lo, og eg fikk utløp for uflaksen min ved å trakke så heftig over at ene ankelen min nå har dobla seg. Sikkert strekt noe, får høre med legen på onsdag. Da er det kanskje ikke så dumt at sokkene eg strikka ferdig i høst er i to vidt forskjellige størrelser, for den største passer den vonde ankelen!

 

@docogdask

Lykkepiller!

I morges må eg ha vært gysla trøtt, for da eg sto og så ned på stemplingsuret på jobben fikk eg brått se et par joggesko under uret. Hva i alle dager? Var det ikke verneskoene eg hadde tatt på da? Nei, tydeligvis ikke. Eg som aldri har glemt så mye som en sjampo i gym’en engang, hvordan kan dette ha skjedd? Vel vel, det fikk bare gå, skulle ikke jobbe mer enn fire timer uansett.

Tomt, men fy så etterlengta der og da!

Hjemme var det tomt, bare Tassen som venta spent. Da var det bare å sette i gang mens eg hadde ro rundt meg. Som nevnt er det et lite party i helga, og vi vil naturligvis at alt skal være reint og se pent ut. Vaska først badet, tørka støv og klippa klørne til Tassen. Sistnevnte går som en lek, han er så utspekulert og vet han får noe godt etter hver fot, så han gir labb når eg kommer med klosaksa.

Nå kom gjengen hjem igjen, og de satte i gang ute og i garasjen. Da fikk eg tatt meg en dusj, vaska litt mer inne, og hengt opp klær. Så nå føler eg liksom mine plikter for dagen er utført, da var det jaggu på sin plass å ta en aldri så liten cider. Den var ubeskrivelig god! Og brått begynte gjestene å dukke opp.

Ei av mine beste lykkepiller!

Du vet sånne gjester som fungerer som lykkepiller, bare godt humør, store smil og ellers lykke. Er akkurat hva eg trenger, og du så godt det er med sånne venner! Og nå er jaggu flere smilefjes på vei! Denne helga blir bedre enn god, bare vet det! Du vet, sånne lykkelige fjes som bare vil alle godt, hva skulle man gjort uten sånne?

 

@docogdask

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top