Overraskelse på døra redda påsken!

Gud så deilig det var å bare jobbe i fire timer i dag, tenk om det det var sånn til vanlig da! Det var uansett med stor glede eg stempla ut i sta, for nå skal ikke vekkerklokka brukes før tirsdag, vi kan dra oss til langt på dag. Eller det vil si til Tassen må drite, men det tar vi når det kommer.

Måtte selvsagt kjøpe blomster selv, men påskestemning ble det!

Nå er i alle fall påsken greit i gang her, og med det menes overspising av alt for mye god mat, og det vi får i oss av godteri uten å tilkalle elgen. Vi starta faktisk med indrefilet av villsvin i dag. Nei, du må for Guds skyld ikke finne på å tro at vi er så forbasket voksne her, nå har vi ofra nok til å kunne kose oss med god samvittighet.

Planen var å dra til Vestlandet til familien min, men siden det ikke anbefales å reise fra område med mye smitte til områder med lite smitte slo vi det fra oss. Vi har nok å henge fingrene i her likevel, det har Doc selvsagt sørga for med motorsaga. Og i dag har han til og med laga dørhammer fordi han ikke gadd bytte batteri på dørklokka mer.

Overraskelse på døra!!

Uansett, mandag tok eg påskehandelen. Var så åndssvak og tenkte at vi er bare to voksne, og da er det unødvendig med påskeegg. Der tok eg feil. Vi er ikke for voksne til påskeegg. Selv med ei svær kjøkkenskuff smekk full med snop og chips føltes det litt stusselig.

Prøvde meg på litt selvskryt i sta, sendte snap til familien av ei godteskål og at vi slettes ikke trenger noe egg for å overleve påsken. Men sannheten var en helt annen. Bare fem minutter etter hørte vi det gikk i dørhammeren, men vi venta jo ikke besøk. Doc som gikk for å sjekke, kom raskt tilbake med en pakke til meg. Det hadde kommet budbil med påskegave fra jobben, og tror du ikke det var et svært etterlengta påskeegg da? Nå er lykken stor og påsken komplett!

Dette er lykke!

Håper dere alle har en like god påske som oss, og husk å sette pris på de små tingene, om det så bare er en sjokolade! Kos dere!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Straks påske, men ikke helt ferie!

Reklame | Cubus

Har hatt skikkelig feriefølelse i hele dag, ja selv om eg faktisk må på jobb i morgen også. Det var likevel høy musikk og gauling i førersetet på Forden på vei hjem, klar for å slappe av med påskegodt og god mat. Men gleden tok en brå vending da eg kom hjem. Etter å ha felt, kappa, kløyvd og stabla nesten åtte kubikk ved nylig, da var det nedslående å se enda mer tømmer på gårdsplassen her.

Nå var eg egentlig klar for vin og puslespill hele påsken…!

Det har forresten gått opp for meg at vi begynner å bli voksne her. Det er unektelig litt skremmende at dagens høydepunkt i underholdningsverden har blitt nyhetene. Kan muligens ha sammenheng med at alle kanalene nå samarbeider om å kjede oss ihjel med de samme filmene de har sendt i ti år nå.

Siden det er lite tidsfordriv på titteboksen blir eg sittende å glane på nettet, og der er det faktisk litt interessant om dagen. Nå har Cubus lansert et samarbeid med ett av mine favorittmerker, Wrangler. Eg har alt plukka meg ut flere plagg som enda ikke er i butikk, men vil også tipse om denne turbuksa HER. Den ser fantastisk god ut, er grei pris, og ikke minst ser den kul ut. Så den skal eg handle meg.

Denne skal eg ha, er slitesterk nok til å drive ute med, og pen nok til å brukes blant folk!

Ellers har eg begynt å gruglede meg litt til denne vaksina nå da. Nei ikke bivirkningene, det er den nåla som uroer meg. Nå er ikke eg noe pingle vanligvis, godt vant til både blodprøver og veneflon. Men når man ser på nyhetene hvordan de setter vaksina kan det få selv Chuck Norris til å skjelve i knærne. Nåla kjøres med fart langt inn i humerus. Vel, eg har hele påsken på å grue meg.

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Endeliiig!!!!!!!

Litt tung start i dag. Du skjønner det at grunnen til at eg kommer tids nok på jobb vanligvis er jo fordi eg må bli ferdig på badet før Doc skal stå opp. Han har ferie disse dager, og når da eg har all verdens med tid, ja da bruker eg all verdens med tid. Synd men sant, men samtidig positivt at eg har mer respekt for mannen enn noe annet da. Vel, eg kjørte i meg en sånn HER og freste avgårde i retning jobb. 

Det gikk ellers veldig greit på jobben, tida gikk fort, og restene fra gårsdagens pizza ble en utmerket lunsj. De siste minuttene på jobb ble eg stående og sjekke VG på PC’en, lettere frustrert over at det skal ta så fryktelig lang tid med disse vaksinene. Mens eg står der tikker det inn en SMS som nesten får meg til å dåne.

Er det håp for å kanskje fylle opp dette tunet med folk igjen snart?

Skjelven i knærne leser eg den minst tre ganger, bare for å forsikre meg at den er ekte, at ikke vedlagt link er svindel. Da eg omsider velger å stole på den, klikker inn og ser, går det opp for meg at det endelig er min tur. Eg har pokker meg fått time til vaksine! ENDELIG! Eg er i gruppe 4 fordi eg har hjertefeil i tillegg til at eg går på immunhemmende medisin for crohns, så gleden er veldig stor over at eg snart slipper å være bekymra for hva som kan skje om eg får korona.

Glad og fornøyd over mitt ferske håp rusla eg inn på senteret på Kløfta. Måtte ha noen medisiner på apoteket, og jaggu noen på polet også. På sistnevnte filial ble det bare vin, men uansett kjekt å ha til påske. Og videre gikk turen innom Meny for å ta storhandelen for denne høytiden.

Etter å ha fått tradisjonen med pinnekjøtt i påsken inn med morsmelka, er det klart at Doc ikke har noe han skulle sagt. Påskeaften er ment for pinnekjøtt. Skuffelsen var derfor til å ta og føle på da de ikke klarte å oppdrive verken pinnekjøtt eller smalahåve, og eg ble vandrende hvileløst rundt på Meny i et godt kvarter før eg kom på at vi har villsvin i fryseren. Da var det bare å raske med noen rotgrønnsaker, så er påskemiddagen redda. Kanskje vi til og med har en ny tradisjon?

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Det føltes forgjeves!

Her er det noe som ikke stemmer. Nå har vi glemt noe her. Siste søndag i mars, og vi har ikke hatt spørsmål og svar denne mnd! Vil dere ha det? Kan jo ta den på onsdag kanskje da, bare å fyre løs med spørsmål. Kan legge ut sånn anonym spørsmålsetikett på snap om det er ønskelig.

Det har igjen vært ei produktiv helg her. I går kunne du lese om chipssvindel, bilskruing og overraskende vellykka brødbakst, og i dag har vi fortsatt. Doc har stort sett vært ute, og eg er faktisk litt usikker på hva han har drevet med sånn egentlig. Tror han kan ha rydda bort noen julelys, gjort siste rest på Subaruen og rydda garasjen. Er i alle fall det han påstår.

I gang med vårrengjøring! Er spylervæske på den flaska ja.

Eg har i mellomtida gått på med friskt mot inne. Nå som våren er i anmarsj og sola belyser rusk og snusk i alle rom her, da er det bare å finne frem støvsugeren og spylervæska og sette i gang. Finner ikke min sånn HER nå, så det får eg ta neste gang eg tørker støv.

Støvsuging forekommer titt og ofte det, så den saken er biff. Nå skulle eg i tillegg vaske vinduene grundig innvendig og utvendig, ikke største jobben kanskje. Det var nå bare å brette opp ermene og begynne.

Væromslag vettu…

Dette gikk strålende helt til eg kom til kjøkkenvinduene, da det begynte å skye til. Rakk bare å vaske de innvendig og snu de før det begynte å dryppe, og innen eg ble ferdig striregna det skikkelig. Hvem tror du satt igjen på kjøkkenbenken søkk våt med en fuktig tørkerull, flekkete vinduer og ikke minst elektrisk hår etter å ha holdt gardina oppe med hode?

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Eg har lurt Doc i lang tid!

Eg kan endelig fortelle hvordan eg har lurt Doc i lang tid! Turte ikke skrive noe om det her, for han leser jo bloggen, og da hadde han selvsagt skjønt det. Saken er at han mener eg eter chipsen for fort, så eg har i lang tid blåst opp tomme poser, krølla sammen åpningen så de ser halvfull ut, og latt de ligge på stuebordet noen dager før eg har kasta de.

Salt og pepper er fra i går, mens salt har lagt siden søndag! Begge tomme.

Han har gått i god tro på at eg har blitt så flink å spare, helt til i dag. Han hadde skrudd litt på Subaruen, og mens han venta på eksosanlegget som var på vei, kom han inn og var fysen. Da han reiv med seg ene posen i fart bråstoppa han og så rart på meg, for posen veide nok en del mindre enn han forventa. Han titta forsiktig oppi før han spurte «Har du gjort dette med vilje eller?!» Eg som da selvsagt ikke klarte å holde meg brøyt ut i rå latter og måtte stå frem som meget lokal chipssvindler.

Koselig dette vel, ligge under en bil sammen. Doc måtte ha litt holdehjelp.

Ellers har vi vært produktive som bare det! Doc har som nevnt skrudd Subaru, og etter eksosanlegget kom ble det naturligvis mer tid i garasjen. Eg benytta meg av anledningen til å betale noen regninger i fred, greiest å drive med tall når eg får fred.

Eg har forresten også bakt i dag! For første gang i historien synes eg det var moro å bake, men det har sin årsak. Doc var litt oppgitt over at det minka på brødet, og kom med x antall bemerkninger om dette. For å slippe å dra på butikken dro eg frem Kenwood’n og bakte like greit to brød! Oppskrifta er såre enkel, så dette gjør seg jo selv. Her er oppskrift på ett brød:

250 g hvetemel
250 g grovere mel
1 ts salt
2 ss olje (ikke motorolje)
1 pk tørrgjær
4 dl lunkent vann

Sett ovnen på 50°C. Rør gjæren ut i lunket vann og tilsett resten av ingrediensene. Rør til alt er godt blandet. Hell røren i en smurt brødform og sett formen i ovnen til heving på 50°C i 25 min. Etter 25 min øker du temperaturen til 250°C mens brødet blir stående i ovnen. Stek videre i ca. 30 min.

Perfeksjonisme! (Om eg får si det selv)

Dette brødet var virkelig godt, det er første gang eg har vært fornøyd med brød eg har bakt selv! Skikkelig godt med syltetøy på, og Doc sin favoritt ble med brunost.

 

 

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Mulig upopulære meninger!

Godt med helg eller? Her ligger eg henslengt på sofaen, har trylla bort en pose chips, og Doc har lagt seg. Siden det nå har skjedd fryktelig lite nevneverdig her i dag, så tenkte eg å dele noen tanker som har dukka opp.

Er veldig mange som har ønska oss god påske alt, og joda hyggelig det. Doc har jo faktisk fri neste uke. Men vis nå litt hensyn da folkens, eg må jobbe tre dager til, så jada, bare gni det inn at alle andre har ferie. Joda, eg og kunne nok tatt ferie, og jaggu har eg da fri torsdag til mandag, da sparer eg tre dager til seinere da vi forhåpentligvis kan reise litt.

Jobben kaller den vettu… (Dette var forresten på vei hjem fra jobb i går, ikke blå himmel i dag)

En annen tanke som slo meg er om Norges største blogger, Sophie Elise. Hun har fått kutta opp dekkene på bilen sin. Noen har fulgt etter henne hjem til borettslaget hun bor i, hvor det stort sett bor bor småbarnsfamilier og eldre, og kutta dekk like etter hun hadde parkert.

Ja vi har alle vår mening om henne, er mange som mener at alle influencere er stokk dum. Eg personlig tenker hun har gjort mye riktig, for det er ved å provosere og faktisk spille dum at man når ut til folk i dette landet. Hun er tøff som tør!

Men når man velger å gå så langt å gjøre hærverk på en bil som står parkert i et borettslag fordi du «føler» ei styrtrik businesskvinne er dum, da er du ikke annet enn en tosk. Et sjalu null, det er du som er den virkelige taperen her.

Uansett hvilket vær det er, så må den bikkja drite minst tre ganger daglig.

Nå har det vært nydelig vær hele uka mens eg har jobba, og nå som helga kom, nei da skal det bøtte ned. Det er så surt at eg til og med har titta på sånne HER som erstatning til solveggen, kjøpte ikke da. Vel, dette østnorske striregnet er hva vi kaller yr på Vestlandet, men surt er det, og bikkja må tørkes etter hver tur. Så sjekka eg langtidsvarselet da, og det ser ut til å bli mye fint utevær i påsken. Da blir det nok vin på terrassen ja! God påske på onsdag da!

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Guess who’s back!

Nå står ikke verden til påske! Eller jo det gjør den, men spørs om den står til høsten. Har fått noen hårreisende nyheter, og det både på godt og vondt. Jobben gikk jo så som så i dag, og siden eg føler det blir verre og verre å puste i munnbind for hver dag som går, ringte eg søstra mi på vei hjem fra jobb. Trengte å få beklage meg litt, og få noen motiverende ord om munnbindet.

Dette kom som kjerringa på julekvelden!

Det eg fikk tilbake var alt annet enn motiverende, eg ble fylt med skrekkblanda fryd. Søstra mi kunne nemlig meddele nyheten om at vi står i fare for å få tilbake leieboeren i høst!

Da er det bare å stålsette seg! Gjesterommet, som vi i fjor tok tilbake som bod/roterom da korona sendte leieboeren vestover, må nå i sommer igjen ryddes og vaskes så det er plass til leieboeren. Skal nevnes at hun er noget mer forfengelig enn undertegnede, så her må skap og skuffer også shines!

Det vil også være en overhengende fare for at hjertearytmien øker, for det er ikke til å stikke under en stol at det vanker en del pranks. Du minnes kanskje i fjor at vi alltid var to mot en, og hvem det gikk ut over var heller tilfeldig.

Vann, bomull og kuldegrader. Det var leieboerens siste kveld her i fjor, og det var Doc som fikk gjennomgå!

Vel vel, det hele avhenger jo litt på koronasituasjonen til høsten. Er det like mye smitte som nå, kan dette stå i fare, men høyst sannsynlig vil det være mindre smitte og flere vaksinerte. Uansett blir det enten lockdown eller leieboer, så får vi bare vente i spenning om det blir tommeltvinning eller hjerteflimmer!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Vi er rebelske i dag!

Herregud for en start på dagen i dag. Først presterte eg å komme et par minutter for seint på jobb, men det var ikke det verste, for det var flere som ankom etter meg. Alle mann med disse HER, så noe var jo riktig da. Det var da eg skulle fylle kaffekoppen min at mitt indre holdt på å få en liten knekk. Det spraka og smalt i maskina før alt plutselig bare gikk i svart, nei ikke svart kaffe, men type full stans og svart skjerm.

Det var nummeret før eg også gikk i svart, men eg åpna maskina forsiktig og banka kontrollert i vill frustrasjon. Og vips, så kom det mer kaffe. Da kunne dagen omsider starte. Selv om eg fikk i meg kaffen og humøret nå var på topp, så satte den 90 år gamle hofta en stopper for effektiviteten. Eg måtte ta en pause og sette meg et øyeblikk.

Slipp løs din indre rebell!

Det var da eg så det, stjerna som lyste mot meg, sammensatt av mange små hjerter, den snakka direkte til meg. Reklamen for morgendagens offisielle vaffeldag hadde dermed avgjort dagens middag. Vi er jo litt rebelske, så vi utfordrer skjebne og univers ved å ta vaffelen dagen før! Så barsk er vi!

Selv om eg ikke er noe reser på kjøkkenet glemmer eg aldri vaffelrøra som farmor en gang lærte meg. Blanda sammen (og husk at alle mål er ca) 3 dl mel, 2 dl sukker, bittelitt vaniljesukker og en god desj kardemomme. Vispa ett egg som eg rørte inn sammen med 3 dl melk, og til slutt en halv kopp smelta margarin.

Kanskje ikke fullverdig middag, men vel verdt det!

Røra fikk svelle en god halvtime mens eg fant frem vaffelpressa og litt bacon. Ja det skulle jo være middag, og det blir det når man tilfører bacon. Klipte baconpakken i to så eg fikk passe lengder, og plasserte to og to under vaffelrøra i jernet. Det er jo vinn vinn, slipper smøre pressa, og det smaker bedre. Skal nevnes at på vaffelen hadde vi svigermors rørte jordbær og piska krem. Fy flate så godt, det er virkelig å anbefale til dere som feirer vaffeldagen! Og både forseintkomming og vrang kaffe ble glemt.

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

7 ting vi liksom må slutte med?

Er det noe vi har lært av å bruke nyere sosiale medier siste året, så er det at ungdommen har sterke meninger om oss «gamlinger». Om du lurer på hvilken generasjon du hører til er lista her:

Baby Boomers: Born 1946-1964

Generation X: Born 1965-1980

Millennials: Born 1981-1996

Generation Z: Born 1997-2012


Nå har det seg sånn at det er mange ting GenZ mener at vi Millennials er for gamle til å gjøre, så her har eg tatt for meg noen av disse tingene, og mine meninger om saken.

Nei. Bare nei! Det kler ikke meg.

Sideskill!

Vel, vi prøvde midtskill på 90 tallet, og kan trygt bekrefte at det ikke tok seg ut, er en grunn til at vi slutta med det. Tror ikke GenZ har hørt om virvel i luggen, for har man det kan man fint drite i å se bedre ut med midtskill enn sideskill. Dessuten får man rundere tryne av midtskill.


Ikke drikke som en 20 åring!

Haha, kjøss meg i ræven du! Vi har da vitterlig flere års erfaring på fylla enn disse «ny-voksne», tro meg når eg skriver dette, festen blir bare bedre jo eldre du blir! Vi kommer aldri til å slutte med dette, men det vil ikke GenZ skjønne på mange år enda.

 

Uttrykket voksenpoeng!

Føler faktisk eg får voksenpoeng av å skrive dette innlegget. Vel, saken er den, og det vil dere GenZ plutselig en dag oppdage, at man kommer så og si aldri til å føle seg voksen. Når man derimot tar litt husarbeid, betaler regninger, eller drar på jobb, da gjør man voksenting som gir voksenpoeng fordi vi får et snev av voksenlivet.

Prøvde meg på en posering for å rettferdiggjøre joggisen, det slo feil.

Skinny jeans!

Dette er en mote som har kommet og gått flere ganger, så det er virkelig ikke noe nytt og banebrytende utelukkende ment for GenZ. Millennials er forresten gamle nok til å kle seg i akkurat det som dagsformen tilsier. Er hofter og knær ok kan vi nett fint dra på oss de trangeste buksene, ellers kan vi tre oss nedi ei joggebukse. Vårt valg.


Blogging!

Høhø, har du sett topplistene i det siste? Er vel faktisk 100% Millennials og Generasjon X, altså voksne bloggere. Det er vi som ruler blogg om dagen, det er dere GenZ som har tapt dere der, ferdig snakka.

 

Bruk av emojien 😂

Har det virkelig noe å si hvilke smileys vi bruker også nå? Har eg gått glipp av noe? Denne betyr at noe er hysterisk morsomt, og jo eldre man blir jo morsommere blir livet. Den emojien passer bare bedre og bedre 😂😂

Trenger vel ikke forklare hvorfor vi gjør dette?

Ta bilder/filme ovenfra

Det er en grunn til at vi gjør dette, og den grunnen er nok like rundt hjørnet for de eldste GenZ tenker eg. Om ikke lenge vil de nok forstå hvorfor vi gjerne holder kamera litt over synsvinkelen til dobbelthaka.

 

Så til slutt, et par ting dere GenZ godt kan slutte med; ikke prøv å belær andre. Før dere vet ordet av det sitter noen som er yngre enn dere og forteller hva dere skal gjøre. Se for dere at dagens åtteåringer skal ha noe å si på alt dere gjør. Kommer dere til å bry dere om det? Nei akkurat. Lev livet og drit i hva alle andre gjør, slutt å bli krenka av alt dere hører og ser, og slutt å si «hate på» med mindre dere også sier f.eks «jeg elsker på deg», eller «jeg liker på salat til lunsj».

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Eg er faktisk veldig sterk!

Dæven så sterk eg er! Ja, for når man er støl er det musklene som verker etter man har trent. Så støl som eg er etter vedstabling i helga, så må eg ha mye muskler. Sånn er det med den saken! Er er faktisk så sterk at eg måtte rulle ut av senga i dag, og på jobb var det heldigvis hode som fikk de største utfordringene. Der går det forresten bedre etter avdelingsflyttinga, nå er vi liksom på plass og i gang.

Ikke tenk på grevinnehenget, eg er sterk nok til å bære det!

Doc derimot har vel egentlig bare nevnt kneet, så det spørs hvor mye muskler han har. Godt mulig han er mer støl i morgen, det vil tida vise. Han klager ikke så mye, så det er ikke godt å vite egentlig. Stort sett grei å ha med å gjøre.

Ellers kan det meddeles at eg redda litt eventuelle matsvinn i dag. En blomkålris som gikk ut på dato fredagen, og ei tynn slimse med ost, som ikke lenger ostehøvelen kunne håndtere, sto for kjøleskapsdøra. Klar for sin siste vandring. Det lukta greit nok og så ikke så verst ut, så her fantes det håp. I tillegg fantes der en kjøttdeig som snart måtte brukes.

Kort fortalt; eg stekte kjøttdeig og blomkålris, blanda i en pose med spagettisaus som eg modifiserte litt med rømmedressing og delikatesseløk. Dette ble fordelt i en form og toppa med resteosten. Tror dette sto i ca 20 min på 180 grader. Det ble faktisk steike godt, om eg får si det selv, og attåt ble det rista brød med mye smør. Smaker alltid litt bedre når man slipper å kaste mat, også der er eg sterk!

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top