Eg har lurt Doc i lang tid!

Eg kan endelig fortelle hvordan eg har lurt Doc i lang tid! Turte ikke skrive noe om det her, for han leser jo bloggen, og da hadde han selvsagt skjønt det. Saken er at han mener eg eter chipsen for fort, så eg har i lang tid blåst opp tomme poser, krølla sammen åpningen så de ser halvfull ut, og latt de ligge på stuebordet noen dager før eg har kasta de.

Salt og pepper er fra i går, mens salt har lagt siden søndag! Begge tomme.

Han har gått i god tro på at eg har blitt så flink å spare, helt til i dag. Han hadde skrudd litt på Subaruen, og mens han venta på eksosanlegget som var på vei, kom han inn og var fysen. Da han reiv med seg ene posen i fart bråstoppa han og så rart på meg, for posen veide nok en del mindre enn han forventa. Han titta forsiktig oppi før han spurte «Har du gjort dette med vilje eller?!» Eg som da selvsagt ikke klarte å holde meg brøyt ut i rå latter og måtte stå frem som meget lokal chipssvindler.

Koselig dette vel, ligge under en bil sammen. Doc måtte ha litt holdehjelp.

Ellers har vi vært produktive som bare det! Doc har som nevnt skrudd Subaru, og etter eksosanlegget kom ble det naturligvis mer tid i garasjen. Eg benytta meg av anledningen til å betale noen regninger i fred, greiest å drive med tall når eg får fred.

Eg har forresten også bakt i dag! For første gang i historien synes eg det var moro å bake, men det har sin årsak. Doc var litt oppgitt over at det minka på brødet, og kom med x antall bemerkninger om dette. For å slippe å dra på butikken dro eg frem Kenwood’n og bakte like greit to brød! Oppskrifta er såre enkel, så dette gjør seg jo selv. Her er oppskrift på ett brød:

250 g hvetemel
250 g grovere mel
1 ts salt
2 ss olje (ikke motorolje)
1 pk tørrgjær
4 dl lunkent vann

Sett ovnen på 50°C. Rør gjæren ut i lunket vann og tilsett resten av ingrediensene. Rør til alt er godt blandet. Hell røren i en smurt brødform og sett formen i ovnen til heving på 50°C i 25 min. Etter 25 min øker du temperaturen til 250°C mens brødet blir stående i ovnen. Stek videre i ca. 30 min.

Perfeksjonisme! (Om eg får si det selv)

Dette brødet var virkelig godt, det er første gang eg har vært fornøyd med brød eg har bakt selv! Skikkelig godt med syltetøy på, og Doc sin favoritt ble med brunost.

 

 

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

2 thoughts on “Eg har lurt Doc i lang tid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top