Godt nyttår!

Helt kort innpå nå, for denne helga er vi sosiale utenfor nettet. Vi er en god gjeng med forskjellige mennesker, men alle er snille og morsomme, og vi har samla oss for å slippe at noen sitter aleine. Nå venter vi bare på pinnekjøtt og ribbe som står på, og så er det like før vi går inn i et nytt år! Her blir det ikke med smell da det er en del bikkjer med, men vi skal få markert overgangen på magisk vis likevel. Og da er det på tide å takke dere alle for det gamle året, og ha et riktig godt nytt år! Måtte det bringe mer glede og mer positive nyheter enn det gamle!

(Det vil selvsagt bli delt litt på snap utover kvelden)

Happy new year miss Sophie!

 

Snap / Insta

Med spor av romantikk!

Som tidligere nevnt skulle vi kose oss sammen i stedet får å gi hverandre julegaver, og i går var det dags for nettopp kos. Da eg kom hjem fra jobben tok vi bare noen raske ostesmørbrød før vi hoppa i dusjen i tur og orden, nå skulle vi ut på date og greier. Turen gikk ikke lenger enn til Jessheim, ingen var gira på Oslo liksom. Etter litt knot i nye parkeringshuset som er lagd for små gocarts, fant vi en plass og kunne starte vår lille kosedag.

Klar for svær biff!

Vi hadde alt tidligere bestemt oss for å teste Mirabel, så eg hadde saumfart menyen på forhånd. Dette er en rutine eg har fordi eg er så sjukt treig på å bestemme meg, mens Doc er lynrask, så da vi fikk bord kunne vi bestille med en gang. Det ble biff på oss begge, med solo til. Fantastisk godt, perfekt biff, og nydelig tilbehør! Så måtte vi selvsagt ha dessert da! Der gikk Doc for is, mens undertegnede dytta nedpå en sjokolademousse med ovnsbakt hvit sjokolade og baileys. Det lekte i ganen!

Ble mye mat på Doc!

Daten var ikke ferdig her, for vi hadde også kinobilletter, men nå hadde vi litt tid til overs, hvilket ble brukt til å rusle på senteret. Eneste butikken som fikk kronasjer fra oss var Ablegøyer. Var innom en skobutikk, men min tid med støvletter er nok forbi, for feite legger gitt. Prøvde også å få kontakt på en frisørsalong også, men da det ikke var et menneske å se gikk eg derifra.

Og desserten da, det smakte enda bedre enn det ser ut!

Så var det kinoen. Vi benka oss klare med både popcorn og baconsnacks, for nå skulle vi se Konvoi! Her var vi helt enige; knallgod film med mye action fra første minutt. Historien er fint skildra, og vi føler raskt med mannskapet. Om du ser filmen bare for underholdning kan den kanskje bli kjedelig, men ser du den for krigshistoriens del, da er den steike bra! Og så må eg si meg imponert av Preben Hodneland, det var fantastisk å se at en ekte stril har nådd kinolerretet!

Snap / Insta

 

Våre nyttårsplaner!

Reklame |

Eg lovde på snap i går å fortelle om nyttårsplanene våre, så det skal eg gjøre nå. Egentlig skulle vi til Vestlandet og feire hos ei «tante», men da eg ikke fikk fri i romjula måtte planene endres. Blir dessverre litt langt å reise midtvinters for bare noen få dager. Men heldige som vi er, så ble vi invitert til venner på Finnskogen, og har selvsagt takka ja. Det fine med denne gjengen er at flere har hunder, og alle er enige i å ikke bruke noe fyrverkeri. Du vet det er gode folk når bikkjene settes først!

I manko på dagsferskt bilde gjenbruker eg et annet bilde fra jula, et glansbilde med filter og det hele!

Det er ingen hemmelighet at vi har spist godt, ikke bare i romjula, men også de siste åra siden vi slutta å røyke. Men da kjærlighet faller like lett på en lort som på en lilje, så er det bare å gjøre det beste utav saken. Få på noen pene klær som faktisk funker med fasongen, ingen vits i å prøve å kle seg som ei 16 år gammel barbiedukke lenger. Derfor skal eg ha på DENNE lekre gjennomsiktige blusen, og DETTE skjørtet. Så får eg se om det gjemmer seg ei strømpebukse i skapet et sted.

Freshe negler, om eg så får si det selv!

I går gikk kvelden med på å lakke negler, for eg vil jo være gjennomført må vite. Har en grønn lakk som eg ville freshe opp litt til nyttårsfeiringen. Tok først to lag av DENNE, deretter et tynt lag med DENNE, og til slutt DENNE top coaten for at det skal vare. Da ble det glitter med grønt skjær som matcher blusen helt perfekt! Kan selvsagt gjøres med en hvilken som helst grunnfarge!

Litt usikker enda på om Doc har bestemt seg for antrekk, men eg gjetter det blir ei pen bukse og skjorte. Uansett tar vi bobilen oppover i helga, og har med både bobler og godt humør. Maten vi får servert er både ribbe og pinnekjøtt, altså noe for enhver smak, og det kommer til å bugne av både latter og breie smil underveis! Håper du også får en bra overgang til det nye året. 

 

Snap / Insta

En juledag uten jul!

På denne siste røde juledagen har ikke vi gjort noe veldig nevneverdig egentlig, men eg kan da likevel ta dere gjennom dagen. Tassen har helt slutta å vekke meg etter sin morgentur med far, er helt slutt på å bite mor i nesa. Grunnen er nok de dritfarlige trappene som driver å spenner bein på stakkaren, pysa tør ikke gå opp lenger. Like greit, men desto verre mas blir det da eg omsider står opp selv, da har han bestemt oss for frokost.

Vakkert er ikke det samme som trivelig, var -18 da eg tok bilde!

Ingen av oss tobeinte hadde noe særlig matlyst å spore, så Tassen måtte mase helt til kl 11 før Doc en pizza i ovnen, det fikk duge. Middagsplanene våre var smalahove i dag, vi hadde egentlig gleda oss fælt til det begge to. Jada, Doc synes det er kjempegodt han, så det er ikke noe heft. Men da vi begge fortsatt sleit med den nevnte matlysten, og vi nå begynte å bli lei julemat, da skulle du sett hvordan Doc lyste som julestjerna selv så fort eg nevnte pølser!

Pølser i lompe med eminent tilbehør bestående av ketchup, sennep og sprøløk, det var middagen sin det! Og eg komplementerte med et stykke delfiakake. Ellers har eg stort sett holdt meg innendørs. Har vært ei usedvanlig kald jul. Er jo pent å se på, men fy flate så kaldt når til og med snørret i nesa fryser. Eneste fornuftige eg har gjort er å sitte inne og strikke to omganger, mens Doc har prøvd å få tak i gass. Bare synd gassautomatene ikke tåler kulda, så han kom dermed hjem tomhendt.

Snap / Insta

Ingen gave til hverandre…

Så var selveste julekvelden 2023 historie. Vi starta julaften med en god frokost, hvor det bugna av julepålegg, eggerøre, ørret og kakao med krem, hvor vi nærmest forstua ganen før vi ga oss. Deretter ble det sett et ukjent antall julefilmer, selvsagt inkludert Donald Duck og vennene hans. Doc hadde stålkontroll på ribba underveis, mens undertegnede ikke gjorde stort mer enn å skrelle poteter.

Feit mat og brede smil, da var det jul!

Plutselig var svigers her, og eg var på ingen måte klar! Tida hadde galoppert fra meg, så her måtte eg bare kaste meg rundt! Oppe på soverommet fant eg penklærne klare, så det var bare å skifte, eg hadde på DETTE lekre skjørtet, men toppen finner eg ikke igjen link til, ligner DENNE bare rød. Nede på badet sparkla eg nebbet i all hast. Mens vi gjorde siste forberedelser kom også Tonje inn døra med en vegansk pizza hun bare skulle varme, det gikk fort da ovnen var varm etter ribba.

Julebordet klart til folk og mat!

Endelig kunne vi sette oss til bords med ribbe, hjemmelagde medisterkaker, innmatpølse, surkål, saus, Karmøypoteter og vegansk pizza. Det var julebordet sitt det. Roen senka seg med en gang, stillheten vitna om fornøyde smaksløker, mens Tassen satt pent og venta tålmodig på rester. Desserten var nyinnkjøpt riskrem og jordbærsaus, mens Tonje kosa seg med en nydelig vegansk karamellpudding.

Utålmodig liten fyr!

Etterpå slengte vi oss i sofaen og henta frem gaver og kaker. Du skjønner det at vi kan ikke ha gaver under treet da Tassen blir helt krakilsk av gaver. Han vet det kan være godis og leker der, og da skal alt åpnes pronto! Han hjalp faktisk alle å åpne så fort han var ferdig med sine, det holdt ikke med verken gnagebein eller leker der. Vi fikk alle veldig fine gaver, men eg og Doc har faktisk ikke gitt hverandre noen ting. Vi føler det blir å bytte penger, så i stedet skal vi gjøre noe koselig sammen en dag.

Snap / Insta

Siste liten, på høyt nivå!

Eg hadde fantastisk elendig søvn i natt. Våkna et ukjent antall ganger av at en arm, et bein, en rompeball, eller halve trynet mitt sov, og det toppa seg da eg våkna på magen med armene unger hode, og begge armene sov så eg ikke fikk flytta på meg. Måtte åle meg utfor senga, og med et ordentlig dask i gulvet så eg nesten vekka Doc, fikk eg så vidt lea på ene armen. Måtte bare ligge der og vente i gode 20 min til eg klarte å bruke armene nok til å komme meg opp i senga igjen.

Meg som glansbildehusmor, med filter, smiler og alt er perfekt.

Sto opp i god tro på at eg bare skulle vaske badet og ta gulvene før jula kunne ringes inn her, men først en god frokost! Doc dro på Biltema for å få ny reim til snøfreseren, og i mens lagde eg eggerøre, fant frem fårerull, juleskinke, sylteflesk, røkt ørret og mye annet godt til han kom tilbake. Dette ble fortært sammen med lefser, brødskiver og kakao. Så for meg at den frokosten skulle bidra på energinivået, og tok med jif’en og tørkerull på do.

Nei, her måtte det pauses! Liker å kalle meg klinisk lat, for det kommer sånne innfall av dovenskap i ny og ne. Sikkert fordi eg sov i rykk og napp i natt. Tenkte at noe fornuftig måtte eg få unna, så eg starta au pair’n i det minste. Etter diverse former for pauser fordelt på badegulv, kjøkkenbenk og på dass, ble badet omsider reint, og da var jaggu gulvene på magisk vis ferdig støvsugd og vaska også.

Meg uten filter, henslengt på sofaen, med fett hår, en tom Maarud, poser under øynene og rynker, og tuter julebrus. Også perfekt!

Trodde eg var ferdig med mine plikter, men måtte plutselig på butikken. Venta bare på at Doc kom hjem for tredje gang, så eg kunne kjøre varm bil. Du skjønner, han hadde fått feil reim og dro tilbake til Biltema, og ene turen hans var for å sikre oss dessert i morgen. Jada, siste liten på høyt nivå her i dag. Men eg kom meg på butikken og fikk gjort mitt ærend, og kom på et til. Måtte jo ha baileys til Kvelden før kvelden!

Vel hjemme, og igjen og trodde eg var ferdig. Men den gang ei, måtte jo dekke bord og lage medisterkaker! Bordet hjalp Doc med, og det viste seg at eg nå hadde litt flaks, for deigen var ferdig krydra, eg måtte bare rulle og steike. Da det var unnagjort kunne vi endelig sette oss på ræv i sofaen, med hver vår kopp kaffe/baileys og Kvelden før kvelden! I år var nok det mest for barna, og Grevinnen og hovmesteren? Var siste gang her. Når man ikke oppdager flere detaljer, og ikke ler, da har man faktisk sett det nok.

Snap / Insta

En godt brukt bittelille julaften!

Bittelille julafta! Det nærmer seg den store feitedagen med stormskritt. Det vil si, vi eter jo hele tida uansett, men julafta er den dagen vi rett og slett må starte med akevitt for å klare å få i oss alt vi skal gjennom. Eg og Doc har to luker hver igjen i sjokoladekalenderne våre, men jaggu har vi dytta i oss mye julemat allerede. Vi har hittil vært gjennom ribbe, pinnekjøtt, kalkun, klippfisk og julegraut, og eg har jaggu fått tak i smalahove også. Over nyttår er det visst bare å få på seg DENNE og komme i gang igjen!

En god bittelille julaften!

Dagen i dag har gått bort i fornuftige ting. Det vil si, Doc har brukt sju timer på å brøyte gårdsplassen her. Du skjønner det at reima gikk ad undas på freseren, så der rant det bort mange timer på å prøve andre reimer, skru, teste, fikse, teste mer, og til slutt låne freseren til naboen. Selv har eg rydda og vaska inne. Tatt meg litt god tid og flytta om på masse pynt og rot også, så til i morgen gjenstår badet og gulvene.

Gevinstene til Doc. Eg kom hjem tomhendt, men det er i det minste i samme husstand!

I kveld var det tid for grautfest med pakkelek hos svigers. Det er en tradisjon vi starta i fjor. Eller grautfest med mandel og gevinst har de hatt tidligere, men denne pakkeleken er jaggu engasjerende! Man triller terning, og får man sekser velger man gave. Når alle gavene er utdelt fortsetter vi med å stjele gaver fra hverandre på sekseren. Du kan tro det blir mye latter og leven med denne gjengen og et hint av vin! Doc dro i land to pakker, og begge var nisser, pluss et kubbelys for mandelen i grauten. En meget oppegående bittelille julafta altså!

Snap / Insta

God jul!!

Var litt kaldt da eg dro på jobb i morges, men ingen nedbør, så det gikk unna til jobben. På jobb var eg periodevis effektiv, for å si det kort, og da lunsjen ble tatt ved et vindusbord tok motivasjonen min ferie. Snøen var tilbake, og det i mengder. Nå skal eg ikke male fanden på veggen her, så optimisten i meg gleda seg til jul. Ja, det var nok derfor motivasjonen ble borte også, var tross alt bare timer igjen til juleferie.

Etter jobben var det bare å å starte bilen og dra frem kosten, for så å kjøre innom Kiwi. Den observante leser tenker sikkert nå at eg må være helt nisse siden eg tok julehandelen i går. Sannheten er at hode bare var til pynt i går, og alt eg glemte måtte handles i dag. Og enda er det et par ting eg ikke huska. Kan noen minne meg på å kjøpe klor på neste handletur?

Gud så godt med litt ferie!

Vel vel, snøen har skapt kaos, men det skal ikke utdypes mer her da avisene alt har dekka det nok. Hjemme skulle vi egentlig ta en pizza i dag, men gjett hvem som glemte den på Kiwi! Jada, undertegnede freste noen pølser til middag isteden. Blir nok feit gris og sau de neste dagene, så pølsene var bare et lite avbrekk.

Ellers har vi sett min absolutte favorittjulefilm i kveld, Hjelp, det er juleferie! Ingen over, ingen ved siden av! Og i mens har eg gjort et mislykka forsøk på å lakke negler, er begrensa hvor bra det går med Chevy Chase i bakgrunnen. Eg har funnet igjen litt negleutstyr, så her ble det for mye av det gode, men blir sikkert bytta ut på lørdag uansett. Tar det ikke så tungt. Nå er det straks leggetid her, og med det ønsker vi alle våre lesere ei riktig god jul, da med noe mindre uflaks enn Clark Griswold!

Snap / Insta

Strabasiøse bilturer!!

Etter fire dager på ræv med høyt kaloriinntak på Vestlandet, og nå med jula som kommer i stormfart, så blir unektelig enkelte klær litt strammere. I fjor hadde eg et razzia hvor alle gode gamle joggiser led det evige arkivs død, og nå sitter eg igjen med stram bukse FØR jul. Dette går ikke, eg må ha noe med mer stretch, så eg har vært på nettet igjen, og det står mellom to forskjellige. DENNE som ser ut som ei helt grei bukse, eller DENNE som er ei pysjbukse?

Kan ellers meddele at turen i går ble spennende, men det var ikke på grunn av ruskeværet som var meldt. Vi merka ikke verken flom eller skred, og bare sola over Hemsedal. Spenningen starta ikke før Gol. Der stoppa vi og spiste middag. Jada, helt grei mat på Biltema, men ikke forvent gourmet. Da vi dro videre var det Tonje som skulle kjøre, hun har lappen på automat, og ville trene mer på manuell.

Like godt å komme hjem både i går og i dag!

Tonje er en stødig, trygg og god sjåfør hun, men i går var vi alle slitne, hun kjørte fremmed bil med manuell gir, og det var glatt. Selv da hun freste at hun hata manuell som pesten nekta hun å gi fra seg rattet, så det var bare å folde henda og håpe på det beste. I underkant av tre halvnervøse timer seinere svinga hun av på Jessheim. Det hadde jo gått helt fint, og Doc fikk tilbake rattet. Vi takka pent for laget før vi kjørte hjem på prærien.

Ble så sliten av reisen i går at eg presterte å forsove meg i morges, men det var langt fra det værste. Lot bilen stå litt på tomgang litt for å tine, og dro så avgårde. Da eg kom ut på motorveien hørte eg rasling bak meg, tenkte det kunne være noe rot. Men neida, raslingen fortsatte, og brått hørtes et lite pip. Det var pokker meg mus! Må ha kommet inn for å varme seg da bilen sto på tomgang. Kunne ikke stoppe der, så det gikk unna til jobb! Etter jobb var musa heldigvis borte, men gjett om eg skal kjøpe flere musefeller!

Snap / Insta

Med hjerte i høygir!

Denne helga har vi altså vært gjennom tradisjonell julefrokost, moussaka, klippfisk og kvalkjøtt. Det har ellers aldri vært tomt for sjokolade og godteri i skålene, så vi lider på ingen måte noe nød. Er som å være på luksushotell hvor vi bare sitter rolig og får alt servert, så på mine siste tre arbeidsdager før juleferien skal eg ha streng diett. Skal i alle fall prøve. Det vil si mindre chips. Eller kanskje vi tar det over nyttår, vi får se.

Ja, det er den genseren eg måtte rekke opp igjen, nå har Tonje kommet mye lenger på samme genser!

Det har regna mesteparten av tida her, men desto triveligere er det å sitte inne og kose oss med søtt og salt. Da har vi også hatt tid til å få oss en ny interesse. Eller, vet nå ikke om det bare er midlertidig da, men da mamma skulle se semifinalen i håndball VM ble vi revet med, så til de grader! Tonje, Doc og undertegnede har aldri vært særlig interessert, men det ble vi da. Norge og Danmark var så jevn at vi alle satt og skreik med høy puls, mens Tassen sto med store øyne.

Det har også blitt strikka mye, det vil si, Tonje har strikka mye, og eg har strikka litt. Men det skal nevnes at det gikk hardt ut over pinnene da vår nye hobby skulle gjentas i dag. Det var håndballfinale, og Norge dreit seg ut gang på gang. Da var det bare å bite tenna sammen og la spøtet gå i høygir mens Norge til slutt endte med et noe bittert sølv. Nå er det kvelden her, så skal vi snappe mye fra veien hjem i morgen, for der er vi litt spent på vær og vind. Vi må i alle fall komme oss avgårde før fuglene fiser!

Snap / Insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top