Savner nesten karantenen nå…

Så var endelig denne karantenen over! Det vil si, siden testen viste negativ sist uke, og at eg nå er symptomfri foruten et forsvinnende forkjølelsessår, er eg fri. Det skulle bli en sann fryd å se mennesker igjen! Joda vi hadde besøk av forloverne våre i går, vi satt med god avstand rundt bålet i hagen, og kosa oss med kakao og pølser i beste smittevernsånd.

Dagen i dag starta helt greit, bortsett fra at eg ikke hadde tenkt på å starte Forden litt før eg skulle kjøre. Den var naturligvis frossen utvendig og fryseboks innvendig, men eg hadde godt med både klær og tålmodighet. Omsider fremme på jobb ble eg møtt av de hyggelige morgenfriske kollegene mine, og en av de hadde til og med kjøpt snacks til hele gjengen fordi han snart tar sin oppsparte ferie. Alt bra så langt.

Dette blikket burde vel være nok til å holde avstand? Og teksten på jakken sier sitt.

Joda dette gikk så greit at eg drista meg til en tur innom senteret på vei hjem. Måtte innom apoteket siden eg gikk tom for Somac i karantenen. Kjente fort at tålmodigheten var i ferd med å ebbe ut av frynsete bilister som hadde det alt annet enn travelt, men da eg til slutt entra apoteket var det så folketomt at eg kom til med en gang. Eg fortsatte dermed inn på en annen butikk for å kjøpe meg noen billige produkter til forfengeligheten min, blant annet denne ansiktsmaska HER som nå er på tilbud.

Her gikk det trått. Noen gikk sakte, mens andre gikk rett på meg. En hadde tatt ordet «munnbind» bokstavlig og hadde det bare over munn så nesa fikk logre i fri luft. Det var nok ikke så mange, men de som tok lite hensyn ble lagt mest merke til. Eg fikk kjøpt det eg skulle ha, og tusla videre mot matbutikken. Her var folk mer nøye, men likevel en del som dreit i både antibac og avstand.

Ikke engang denne hjalp i dag.

Eg ble mer og mer irritert, og det siste lille eg hadde av tålmodighet var nå på hell da eg stilte meg i kassakø. Var ikke lange køen, men den sto uansett helt stille fordi de dreiv med alt annet enn betaling fremfor meg. Så da en annen kasse åpna var eg lynende rask bort, smilte pent uten å tenke over at smilet var godt skjult bak et munnbind, og begynte å legge varene på. Etter en meget hyggelig, men vel så kort samtale med kassadama kunne eg sette meg i bilen med litt bedre humør.

Også her skulle det vise seg å være frynsete sjåfører med vansker for å beherske både kryss og rundkjøringer, og nå ble tålmodigheten min til temperament. Det kom gloser eg selv ikke visste eg hadde, mens eg satt i Forden og nærmest savna karantenen. Da eg endelig kom hjem hadde Doc lagd en nydelig pizza, men da eg satte tenna i den satte eg like greit tenna kraftig i tunga, og hele middagen smakte bare blod. Ok, det siste var min egen feil, men nå liker eg Tassen mye mer enn mennesker, inkludert meg selv!

(Sånn avslutningsvis så var kanskje folk litt flinkere enn eg har fremstilt de her, og eg kan ha lagt litt vel mye vekt på de få som ga blaffen)

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Spm&svar nov 20

Hvilke stillinger liker dere?

Stillinger til hva? På jobben er det greit å ikke ha så mye ansvar, der er vi nok enige om at fast ansatt er gode stillinger. Er det sånn ellers kan eg meddele at å ligge i fosterstilling på venstre side er helt gull om du har mye vind i magen, hvilket er ganske vanlig når man har crohns.

Countryfestival i Nashville var en del av bryllupsreisa, og ja vi savner veldig å reise!

Er dere gift?

Jepp, vi har vært gift i 5,5 år nå. Hadde et skikkelig cowboybryllup i 2015, og bryllupsreisa var en tre ukers roadtrip i sørstatene.

Hvordan har dere det i disse tider, og hvordan skal dere feire jul?

Vi har det egentlig ganske greit, begge er i full jobb og vi har ikke hatt korona (bank i bordet). Men savner selvsagt en god fest med masse folk. Så lenge smittevernstiltakene ikke blir strengere enn nå, stikker vi til Vestlandet og mesker oss i pinnekjøtt, klippfisk og smalahove med familien min.

Hva spiser dere til jul?

Doc er vant til ribbe, og eg er oppvokst med pinnekjøtt. Annethvert år blir det derfor ribbe med svigers, og annethvert år er det pinnekjøtt på Vestlandet. I år er planen en vestlandstur, så vi håper folk holder avstand så smitten går ned mot jul.

Vi er i alle fall klare for jul!

Noen realityserier/show dere kunne tenke å være med på?

Hehe dette prater vi faktisk litt om når vi ser sånt på tv. Vi har for mye høydeskrekk til 71 grader nord, sikkert for dårlig kondis til Skal vi danse, og hadde aldri blitt med på Paradise Hotel eller Ex on the beach. Måtte blitt Farmen i så fall, vi er begge oppvokst med dyr og trives langt ut på bygda.

Hva jobber Doc som?

Han er målekonsulent, det vil si, han er ansvarlig for målinger og dokumentasjon før, under og etter sprenging.

Hvor er kallenavnet Doc fra?

Han heter faktisk Doc, fullt navn er Ole Petter Doc Grønlien, er oppkalt etter selveste Doc Holliday. Kult eller?

Kanskje ikke så like av utseende, men begge er klin gærne!

Har dere søsken?

Jepp, Doc har en bror, og eg har to søstre og noen fosterbrødre.

Hvor ble det av miataen til Doc?

Den brukte vi opp, kort fortalt. Var en som kjøpte den og restaurerte den skikkelig, men vet ikke hvor den er nå.

Hvilke biler har dere hatt, og hvilke likte dere best?

Doc husker ikke alle bilene han har hatt, for det er mange! Eg har vel hatt 8-10 ca, litt usikker egentlig. Helt ærlig savner eg 240’en, den gikk fælt, det fikk eg til og med svart på hvitt fra lensmann i bygda hjemme. Men nå er vi veldig glade i Forden vi har nå, den graver seg frem over alt, og vi merker ikke vogna på to tonn når den henger på kula.

Stemmer det at dere har onlyfans side?

Haha er det ønsketenkning eller? Nei vi ser ikke behovet for å kle av oss for raske gryn.

Hva er det folk spør mest om i disse spm-rundene?

Det kommer alltid inn mange spørsmål om sex, men vi velger å overlate det meste til fantasien. Og mye om Norske Rednecks, men de spm har vi svart på så mange ganger at det ikke burde være nødvendig å gjenta flere ganger. Og så er det alltid en luring som mener vi må slutte å blogge og at vi er helt idiot, men siden vi vet hvem dette er tar vi det ikke så tungt.

De aller fleste av oss gjør bare vårt beste.

Er dere flinke til å vaske tøymunnbindene etter bruk?

Jepp, vi har heldigvis flere av disse HER liggende, så mens noen er i vask har vi andre å bruke. Og så har vi sånne kirurgiske munnbind liggende i tilfelle alt annet er i vask, de får du kjøpt HER.

Har dere julekalender i år?

Om du tenker på bloggen har vi ikke snakka noe om det enda, vi får se hva det blir til. Ellers pleier vi ha de aller billigste sjokoladekalenderne, blir visst nok gavemas i desember, hehe.

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Karantenelivet dag 6

Da eg våkna i dag kjentes det ut som om halsen min holdt på å vrenge seg totalt, og drøvelen var ikke til å finne igjen baki der. Trodde nesten både manneflonsa og min siste time hadde kommet, men det var bare til eg kom på hva vi spiste i går.

Siden vi hadde glemt å kjøpe snacks før helga måtte vi virkelig grave i skuffene på kjøkkenet, og det eneste vi kunne finne var kokepopkorn og sjokolademousse. Mens eg lagde mousse sto Doc for popkornet, det vil si, eg trodde han gjorde det, men han glemte det akkurat lenge nok til at det ble litt brent. Svismaken overdøyva han naturlig nok med mye salt, og vi begge spiste til kjeften ble nummen. Der har vi grunnen til vrengt strupe i morges.

Gutta dro meg med på tur!

Etter mye, da snakker vi mengder, med Pepsi max begynte svelget å normalisere seg, og ikke lenge etter sto Doc og Tassen å trippa. De hadde planlagt at i skulle gå tur i skauen, og da er det bare å tre på seg store mengder ull og bli med.

Nydelig vær å mosjonere i da, winter wonderland!

Det var egentlig ikke så verst å gå tur i skauen, ikke tungt, men vi ble litt svett. Og foruten at vi glemte snytepapir var det vel bare positivt å melde fra turen, alle tre hadde godt av det etter denne karantenen.

Som seg hør og bør i naturskjønne omgivelser, en ordentlig bloggerpositur på en svær mosegrodd stamme!

Formen har bare vært stigende hele dagen, og det ser ut til at eg kanskje er helt frisk i morgen, det hadde vært gull! Nå koser Doc oss med et glass vin, det var i alle fall han sa til Barbro og Dag i sta, selv om eg og koser oss med vin. Mulig den der ble litt intern, men nå skal kvelden bare nytes med Fatman, en sjuk julefilm hvor en unge har bestilt leiemorder på nissen.

 

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Karantenelivet dag 5

Reklame | iDeal of Sweden

Ja det var en stor lettelse å få negativt svar på testen, noe annet positivt er at eg har gått ned nesten to kg denne uka, en hel bh størrelse! Men som sagt så fortsetter jo denne karantenen til eg er helt symptomfri, så her sitter eg og kjeder vettet av meg, ja det er fullt mulig selv når en bor med Doc som filmer meg i smug til TikTok. Hva gjør dere andre som er i karantene? Noen tips? Er lei av å bake etter de ti muffinsene, så baking er uaktuelt i dag, og vin blir det nok uansett.

Fint deksel? Se rabattkode og link under for hvor eg kjøpte det! Kommer i mange farger og mønster.

Nå har formen kommet seg kraftig her, ingen feber i dag, bare vondt i halsen, så dette går veien! Formen er så pass at eg har fått gjort unna noen gode kjøp på denne svarte fredagen, eller Black Friday som det er mere kjent som. Og det kan jo dere også gjøre, for eg har en rabattkode til dere!

Hos iDeal of Sweden er det 50% rabatter på hele butikken, og med rabattkoden vår «docogdask» får du ytterligere 5% på alt du handler der! HER har de alt du kan behøve til din tlf, deksler både med og uten kortholdere, ladere, vesker, futteral til AirPods, beskyttelseskjerm +++ Altså mye fine og billige julegaver til den som har alt!

Den praktiske ringen/holderen er fra samme butikk!

Det ble forresten kalkun i går, og en så svær fuggel klarte selvsagt ikke vi å fordøye på én dag, så det ble kalkun i dag også, og enda er det mye igjen. Dermed blir det høyst sannsynlig kalkun i morgen også, bare med litt annet tilbehør. Ensformig sa du? Joda, men heller det enn å kaste noe, og vi slipper den evige diskusjonen om hva vi skal spise.

Men som sagt så kjeder eg meg litt, så bruk gjerne kommentarfeltet under her til å komme med tips, fortell om morsomme ting man kan gjøre i karantene. Eller fortell gjerne noe moro som har hendt deg i det siste, vi vil gjerne høre om det!

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Muffinsene selv EG klarer å bake!

Eg har trossa min kjøkkenfrykt og bakt i dag. Du vet eg kjeder meg når eg begynner å bake!

Muffinsene eg lagde er såre enkelt å få til, selv EG klarte det jo. Ikke mange ingrediensene, og ikke mye jobb, ergo perfekt som litt rask snacks. Dessuten gjør DENNE jobben hakket enklere.

Noen vil kanskje si eg var litt uheldig med plasseringen av eplene her… Men gode er de absolutt!


Deig:

150 g margarin

3 dl sukker

3 egg

3,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

Fyll:

3 skrelte epler skjært i båter

Sukker og kanel

 

De hever en del, så ikke fyll formene helt opp. (Dette er ca en tredjedel av oppskrifta)

Kan være lurt å la smøret stå litt i romtemp før du starter, for det skal røres med sukkeret til det blir hvitt. Deretter kakker du i ett og ett egg i røra, og til slutt mel og bakepulver. Rør det sammen til det ligner en mellomting av deig og røre.

Her kan du velge om du vil fordele deigen ca halvfullt i muffinsformer, dytte eplebåter halvveis nedi, og strør sukker og kanel over. Disse steikes da på 175 grader i 20-30 min. Eller om du vil ha røra i en kakeform hvor du danderer epler, sukker og kanel over, da steikes den i 45-60 min på 175 grader.

Uansett om du velger kake eller muffins, så er det ingen som gråter på nesa av å få det servert sammen med ei kule vaniljeis og krem!


(Og beklager reklamen som legger seg midt i oppskrifta, er ikke eg som legger den inn.)

 

Insta / Snap / TikTok

Karantenelivet dag 4; Testresultat!

Altså først må eg bare få sagt at det å vente på testresultater på korona er noe av det mest nervepirrende eg har vært med på. Har ikke vært redd for selve koronautbruddet, men alle disse seinskadene skremmer mye, og tanken på om eg kan ha smitta andre med dette, selv om eg har vært så nøye med disse HER.

Er så nervepirrende å vente!

Siden Doc har testa seg tidligere i høst, og vi har holdt oss oppdatert siste 9 mnd, visste eg at eg kom til å trenge helseappen, så den var lasta ned og klar alt i høst. Den begynte eg litt overivrig å sjekke samme kvelden som testen ble tatt, og har fortsatt å sjekke med jevne mellomrom siden. Og nå fikk eg jaggu svar, testen viste NEGATIV med store bokstaver! Årets mest positive ord!

Dette var en fryd å se!

Men! Det betyr ikke at eg kan dra på jobb enda. Alle med symptomer lignende korona må fortsatt være i karantene til man er 100% symptomfri, selv med negativ test. Det betyr at eg fortsatt må være i karantene, men hvor lenge, det er det bare halsen min som avgjør.

Joda, selv om eg nå må være i karantene på ubestemt tid kan i det minste Doc dra på jobb og i butikken, og eg slipper bekymre meg for om eg har spredd noe smitte eller får seinskader. Det er en stor lettelse som eg skal feire med en heftig Thanksgiving middag, Doc har nemlig planlagt kalkun i dag, noe vi begge gleder oss skikkelig til. Vi er jo begge takknemlig for at testen var negativ, så det kunne ikke passa bedre!

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Karantenelivet dag 3

Nå begynner det å bli litt stusselig i sofaen her. Formen er mye den samme, foruten litt kvalme er det ikke store forandringen her i huset. Noe spenning er det jo, nesten så vi vurderer å vedde på prøvesvaret bare for underholdningsverdien. Hva tror du det blir?

Driver å sjekker helseappen hele tida her, men ingen resultat enda i skrivende stund. Lover selvsagt å fortelle så fort det er klart. Har jo fundert litt på dette, mulig eg er veldig seint ute, men samme hva svaret blir vil det være både positivt og negativt samtidig. Er testen negativ vil det være positivt for meg, og omvendt. Hvorfor heter det egentlig positivt når man får påvist en sykdom?

Ellers tror eg Doc kjeder seg noe fryktelig nå, han gjør alt han kan for å få litt oppmerksomhet. Akkurat som en liten unge. Plutselig smeller det i veggen, og han står og flirer i håp om at han klarte å skremme meg. Og i mellomtida sitter han og scroller på TikTok så eg nesten blir gal av å høre på de videosnuttene.

Dette var visst ikke populært!

Det har forresten være spennende å se God Morgen Norge disse dagene da, lenge siden sist eg så det. Alt Wenche lager frister, men nå som smaksløkene svikter føles det liksom bortkasta å bruke tid på sånne måltider. Fikk også litt dårlig samvittighet da eg spiste sjokolade i sta, Doc mente det var som å kaste perler for svin siden eg ikke kjente smaken likevel.

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Karantenelivet dag 2

I går kveld forverra formen seg betraktelig igjen, sleit med å få i meg pølser og Pepsi max, noe som vanligvis er «tegnet» mitt. Får eg ikke i meg noe så godt, da er eg sjuk. Feberen steig litt også utover kvelden, men nådde ikke helt kokepunktet. Konkluderte med at dette må være ett av to; enten korona, eller den vel så kjente, og like frykta, manneflonsa (manneinfluensa for dere som ikke snakker strilamål).

I dag våkna eg, til Doc’s store begeistring, uten stemme. Da han spurte hvordan formen var fikk eg bare ikke til å svare, så eg ga en enkel tommel opp, eg var jo i live da. Eg sto opp og fresha meg bittelitt, fikk på meg klær og tok en svelg Sanasol. Dytta i meg denne teen HER, som gjorde underverker for stemmen, til Doc’s fortvilelse.

Var passe nervøs for denne testen i dag!

Alt var klart for en koronatest, men bare ti min før eg skulle kjøre begynte magen å romstere noe kraftig. Det er jo typisk. Kom meg raskt på dass, og var så på vei til denne berykta testen. Må bare få benytte anledningen til å takke alle som jobber med testing og ellers det som omhandler pandemien, dere gjør en viktig jobb!

Hvordan testen gikk kan du se på video både på fb og TikTok nå, fikk jaggu filma hele testen. Og fysj så ubehagelig det var, det er ingen myte at den nesetesten er vond. Tipper en utskrapning av hjernen ville være det mest nærliggende å sammenligne med.

Testestasjonen på Jessheim, var heldigvis ikke lange køen.

Ellers har eg fått i meg ei lita pølse og ei skål med graut i dag. Doc er så snill og lager mat som ikke er vond å svelge, eller så hadde han nok bare fryktelig lyst på graut i dag. Det kan også være en kombinasjon der. Grauten var uansett god, og nå er feberen tilbake også, litt nærmere kokepunktet. Vel vel, det burde være god nok unnskyldning til å slippe å gjøre mer i dag, og bare ligge under pledd på sofaen resten av dagen mens Doc traver rundt og disker opp for meg!

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Karantenelivet dag 1

Reklame | iDeal of Sweden

Da eg våkna i dag var eg litt rar i formen, ja litt sånn uten om det vanlige rar. Siden eg hadde sovet dårlig tenkte eg ikke noe mer over det. Morgenrutina gikk som smurt, fikk vaska meg og pussa tenner før eg kledde på meg og dytta i meg både medisin og Sanasol. Lunsjen gjorde eg klar i går, så det var bare å ta med og kjøre. På jobb ble formen bare verre, så eg bestemte meg for å snakke med sjefen, hvor vi ble enige om at eg skulle dra hjem og ringe korona tlf.


Da eg kom hjem fra jobb lå det pakke i posten til oss! Det var flere varer fra iDeal of Sweden som vi bestilte sist uke. De har jo så mye fint til mobil tlf, og nå som vi begge har nye iPhoner trengtes litt nytt tilbehør. Og det passer fint nå som eg er i karantene. Akkurat denne uka er det Black Week, og vi har fått gleden av å dele ut rabatter også! Bruker du koden «docogdask» får du intet mindre enn 55% rabatt på hele nettbutikken til iDeal of Sweden! Det gjelder bare denne uka, så her kan du gjøre unna en del gaver!

Kult deksel da, ser ut som silke! Og den ringen var genial!

Vel hjemme kom eg omsider gjennom den korona tlf, og fikk time alt i morgen tidlig. Har forresten sett mange som lager en slags karantenedagbok med symptomer og hva som skjer med kroppen, og det hørtes ikke dumt ut. Det kommer eg til å gjøre også, men spørsmålet er; vil dere at eg skal flette karantenedagboka mi inn i blogginnleggene? Nå får eg ikke svar på test før evt torsdag, og den kan like gjerne være negativ, hvilket eg krysser fingrene for.

 

Formen i dag har uansett forverra seg litt ut over dagen. Fått litt smerter i føtter og hender, hodepine, trykk i bringe, og enda tjukkere i halsen. Fikk i meg godt med mat, og både te og Pepsi Max går på høykant. Ikke noe alvorlige greier her altså! Bare spent på hva testen vil vise, kryss gjerne fingrene for meg dere også!

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Glemt jobb og arbeidsskade!

Glad og lykkelig kunne eg i dag våkne av en Tass som sto og bjeffa isteden for å bite meg i ei tå eller en pupp, han har nemlig blitt så tjukk at han ikke orker å hoppe opp i senga. Alle i husstanden utenom Tassen selv var raskt enige i at her må det strakstiltak til, så nå er det diett på bikkja. Selv har vi gått ned i vekt under denne pandemien, så vi er jo godt fascinert over at bikkja har blitt så lubben. Vi har bare bytta mellommåltid med frukt og disse HER, og kutta ned på brus.

Videre ned trappene tenkte eg at denne søndagen skulle bli så fortreffelig bra, for eg tok julevasken i går, og hadde ikke noe eg skulle ha gjort. Denne gode følelsen ble brått revet bort i det eg reiv opp badedøra, der fikk eg nemlig øye på både støv, smuss og tannkremrester. Eg hadde glemt å vaske badet! Hvordan kunne det være mulig? Eg må ha vært for opptatt med det velfortjente vinglasset i går.

Mangler bare et tynt snødekke nå!

Du kan si det sånn at eg datt litt i do. Humør og viljestyrke var ikke til å finne igjen, men etter at Doc stekte egg og bacon som vi tulla inn i lefser steig i det minste humøret igjen. Eg ble sittende i sofaen og mote meg opp, mens han var ute og sjekka noen koblinger på julelysene. De lyser forresten veldig fint opp nå.

Da var det på an igjen da…

Svigers kom innom en tur ut på dagen, med hjemmelagde smultringer, og med ett var både energinivå og humør på topp igjen. Da de dro var det bare å fate tak i spylervæske og tørkerull, og sette i gang. Dette gikk for så vidt greit, helt til eg skulle ta dusjen. Den må gjerne skrubbes med makt for å få bort såperester, fettlag og kalk, og da klarte selvsagt undertegnede å druse hånda rett i ene dørhåndtaket så det sang gjenklang i veggene.

Nei så ser det ikke så alvorlig ut da, men det var gysla vondt (og verker fortsatt i skrivende stund)

Dæven så det skulle verke, og så mye blod som kom fra det mikroskopiske kuttet da. Her måtte det plaster til. Doc viste medfølelse ved å finne en Biltemasvamp, sånn med bilshampo i, og da skulle du sett forskjellen! At vi ikke har kommet på det før?!? Heretter kommer vi aldri til å vaske dusjen med noe annet i alle fall! Og omsider kunne eg sette meg godt tilbake i sofaen med Pepsi maxen min og nyte resten av denne søndagen i ro og mak.

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top