Gikk på en ordentlig smell i dag!!!

Etter jobben hadde eg spennende planer i dag. Kanskje ikke så spennende for andre, men for meg som nå skulle ta etterveksten etter ca 9 mnd. Dette pleier eg jo å få hjelp til av Veronica på Vestlandet, men da det er ei stund til eg skal hjem neste gang, og eg har tålmodighet som et ekorn, ble det brått bestemt å prøve hjemmestriping. Da hun som skulle fikse det ikke likevel kunne, steppa dattera til Doc, Tonje, inn og tok ansvar.

E.T. phone home!

Eg hadde først kjøpt en DENNE for å få med hette, og seinere en pakke med vanlig helbleiking fordi den så mye lysere ut. Investerte også i litt koster og kammer, samt folie da Tonje foretrekker å bruke det. Etter jobb dro eg bare rett bort til henne. Hun ordna middag til oss, og etter å ha fått i oss veldig gode veganske kebaber satte vi i gang med denne etterveksten, eller det som minna mest om en firefelts motorvei.

Tonje har stripa hår før, så dette hadde hun dreisen på. Eneste vi reagerte på var at den guffa ikke var lilla, men det lukta som bleiking, og vi ga gass. Da hun hadde påført middelet og vi satt og venta, leste eg litt på pakken. Hva f…?!?!?! «Tonje! Eg har kjøpt feil!» Shit! Dette var ikke bleiking, men lys hårfarge! Mens panikken bredde seg kom der en nervøs latter som derfra utvikla seg til tostemt latterkrampe! Hva gjør vi nå da??

Det var IKKE bleiking nei!!! Men stripene var da i det minste imponerende bra fordelt.

Etter å ha skylt ut var det en salig blanding mellom forskrekkelse og latter. Dette så på ingen måte bra ut, skulle tro kobber hadde parra seg med ei gulrot og født håret mitt! Ok, vi hadde fortsatt den pakken som var til striper. Sjekka den, og det var ordentlig bleiking. Nå måtte vi bare få tørke håret så vi kunne korrigere fargen, for sånn kunne eg faktisk ikke gå blant folk. Men neida, Tonje har ikke hårføner lenger hun, for den har eg fått.

Vil det hjelpe eller ødelegge håret fullstendig?

Dermed kasta vi oss i bilen og kjørte hjem til prærien, fikk føna håret og kunne sette i gang med bleikingen. Bare litt skeptiske da eg har tynne hårstrå som ikke tåler allverden. Vi kjørte på med helbleiking i det som hadde vært ettervekst. Det fikk briste eller bære, alt er bedre enn den fargen som var! Siden det ikke var nok i pakken prioriterte vi det som er mest synlig, og nå turte eg ikke sitte tida ut, så etter 20 min spylte eg det ut.

Det kunne vært verre, mye verre!!

Sølvsjampo ble flittig brukt, også kur med lilla pigmenter. Spenningen var til å føle på da eg tok av håndkle, og det med god grunn. Det var nå sitrongult på toppen, litt lysere lenger ned, og underst i nakken noe mørkere. Vel, det er uansett bedre enn det var, og det den stripepakken som redda det hele! Eg kjørte Tonje hjem, takka pent for hjelp og tålmodighet, og forsikra henne om at dette var min feil. Nå venter eg på en ny sølvsjampo i posten.

 

Snap/Insta

Godstol og frisk luft!

Var ikke særlig velvillig da eg hørte alarmen i morges, aner ikke hvor mange ganger eg utsatt den, men på sett og vis eg endte opp på jobb uten å helt skjønne hvordan. Litt sliten var eg jo, men eg ble jo sittende til langt på kveld i går for å få på DENNE. Ryggen var i det minste en god del bedre nå, den godstolen gjør jaggu underverker i forhold til sofaen. Det verste er at eg ikke tør strikke i frykt for at ryggen skal bli verre igjen da det sitter mellom skulderbladene.

Frisk luft ut på kveldinga!

Etter jobben skulle eg, som seg hør og bør på en mandag, fylle opp kjøkkenet. Det ble en stopp på Kiwi med lang liste og tom mage. Kan være skummelt nok det, vi har vel alle gått på en smell der før. Nå var strategien å gå med nesa ned i notaterappen, korte raske skritt, og gå målbevisst i rekkefølge på lista. Eneste eg har å utsette på denne handlerunden var at kørja ble fort tung, og eg tok ryggen igjen. Men du hendelse, eg klarte det! Ja, altså å handle uten å skeie ut enda eg var skrubbsulten!

Det er nok en første gang for alt, men dagens middag var det en andre gang for nå. Doc lagde hjemmelagde løvsteiker i helga, det blir fire stk på en kjøttdeig, og da hadde vi to nå. Oppskrifta hans er fryktelig enkel, den la vi ut HER i sta om du vil prøve selv. Forbannet godt! Stua har blitt godt brukt i ettermiddag, to slakt passer på å slite ut møblene jevnt her. Doc har fått rydda garasjen i dag, var nok en heldagsjobb det etter en vinter med fiksing av Rolls’n.

Er noe helt spesielt med dette, eg blir som ei padde mot billys!

Ellers har eg vært ute og fått meg litt frisk luft i kveld da, ja, sånn i tillegg til tur med Tassen. Fikk en snap med nordlys og måtte ut og se. Alltid vært veldig fascinert av det, og bare sett det én gang på Vestlandet. Her vi bor ser vi det veldig klart av og til, og nå var det over nesten hele himmelen. Så mye har eg aldri sett det før, ble nærmest paralysert der eg sto. Det gikk naturligvis ut over min personlige kvalitetstid, så nå må eg bare løpe gjennom dusjen og komme meg i seng!

 

Snap/Insta

Billig enkel løvsteiktallerken!

Glad i løvsteik, men synes det er dyrt? Her er luretrikset for å få billig saftig og god løvsteik mye bedre enn på gatekjøkken. Bare vær obs på å forberede de noen timer før steiking. Du trenger:

400g kjøttdeig
1 egg
1 ss maizena

En god klassiker! (Løvsteiken er ikke tjukk, den bare buler opp litt etter steiking)

Sørg for at kjøttdeigen er helt tint, ikke i mikroen(!). Bland alt godt i hop med henda, og fordel i fire leiver. Ha hver leiv i egen brødpose og press så flat og rund som mulig, ca 5 mm, og frys de ned i hver sin pose, må ligge flatt. (Bare fordi de er mye enklere å steike fra frossen tilstand)

Når de nærmer seg frossen nok kan du starte på tilbehør. Vi lagde potetbåter, Knorr sin bearnaise og selvsagt kinakål med et lett touch av Thousand Island dressing over. Eg er da barn av 80 tallet!

Det er kort steiketid på løvsteikene, så de kan du starte på når det er ca 10 min igjen av potetene. Mye smør i ei panne på litt over middels varme, og ha en i panna om gangen. Krydre de med det du liker mens du steiker de. Ikke bli bekymra når de krymper, det er helt normalt. Få det på tallerken og høgg i deg!

 

Snap/Insta

Rart vi misliker elbil?!?!

I dag skulle eg, som tidligere nevnt, til ei venninne og få fiksa håret, men da hun har vært litt uheldig, uten å gå i detaljer, så utgikk det. Eg havna heller helt ut på jorde. Eller det vil si, eg og Tassen tusla ut på jorde da. Vi ville leke litt i snøen, noe som viste seg å være en utfordring for Tassen. Såpass fornuftige er vi at vi holdt oss unna skisporet, hvilket da førte til at han gikk seg fast i ei snøfonn. Det var ikke verre enn at han kom seg løs med noen kalkulerte byks i det eg gravde i lomma etter godis.

Ikke bare lett å være kort i lortefallet.

Etter å ha fått løpt litt løs, rulla og gravd, og markert hvert halmstrå som rekker over snøen, var vi fornøyd begge to. Inne fant vi igjen godstolen og DETTE mens Doc var i garasjen og fiksa litt på finishen på Rolls’n. Etter ei stund kom også han dinglende inn sånn passe sliten, og godt fornøyd med dagens innsats.

Nå nærma det seg middagstid, men det å lage middag satt langt inne hos begge. Dermed endte vi med å gjøre som fintfolk, å spise ute. Vel, så fancy var det ikke, vi tok nemlig turen til Burgerking. Utfordringen der var nå at hele parkeringa på fremsida har nå blitt en stor ladestasjon, og på baksida er det vel ca 4-5 plasser. Nei, da satte vi bilen litt lenger bort ved ei rekke andre biler, for så å tusle inn og fortære noen burgere med potet i smal fasong.

Var god burger i det minste…

Vi merka greit at folk var på vei hjem fra vinterferie, både på antall biler utenfor, og på støynivået inne. Mange barnefamilier skulle fôres på vei hjem fra hytta. Vi var raske, hadde bestilt på forhånd, så vi dytta alt i gapet på rekordtid før vi gikk ut igjen, da bare for å bli forskrekka. Samtlige biler hadde fått gul lapp, og synderen? Det var parkeringsvakten som selv sto parkert midt på plassen og lot alle tro det var lov å stå der.

Strømkabler i alle retninger på fremsida!

Jaja, vi burde sett skiltinga, det er ingen andre å klandre enn oss selv. Vi rakk å le litt før vi igjen ble oppgitt. Hva vil egentlig Burgerking med dette, bare ha folk med elbil som kunde? Tenk på hyttefolket som i dag fikk bot, de kommer kanskje aldri mer til å stoppe der. Vi kommer i alle fall ikke til å parkere der igjen, for to medium burgeremenyer er på ingen måte verdt over 900 kr til sammen. Kanskje det er meninga at bare elbilentusiaster skal få slafsemat, det er i alle fall lite rom for andre. Rart vi misliker elbil?

 

Snap/Insta

Produktiv lørdag!

Dagen i dag starta med en velsmakende omelett etterfulgt av en dusj, for eg måtte igjen ut på handling. I går kjøpte eg hårbleiking fordi ei venninne skal hjelpe meg med det i morgen, men etter å ha prata med henne kom vi frem til at eg hadde kjøpt helt feil type. Håret mitt er ganske så merkelig, det er derfor eg har vært så trofast mot Veronica på Vestlandet. Det er, som kjent, litt i lengste laget å dra til Vestlandet bare for å ta etterveksten, så ei venninne her har sagt seg villig til å bidra. Veronica er rett frem og ærlig, og ba meg kjøpe DENNE også for å være sikra mot gulskjær. Da gjør eg som eg får beskjed om!

Under mine første boots på ei søyle farfar har dreid, gitaren etter bestemora til Doc, og god lampe, der bør det være inspirasjon nok til litt håndarbeid!

Doc hadde også ærend, så vi dro som et gammelt ektepar ut på en handlerunde. Første stopp Biltema. Der valgte eg å bli sittende, kjente eg var litt trøtt og måtte fordele kruttet utover dagen. Doc kom ut med en full pose av ting han trenger i garasjen, og turen gikk til Jysk. Her kjøpte eg en sårt etterlengta lampe, en som skulle stå i strikkekroken min. Siste stopp ble på Kløfta hvor eg raskt fant riktig bleiking, DENNE som blir veldig lys. Satser på det er riktig nå.

Hjemme fant Doc ut at han skulle til foreldra en tur, han var så hyggelig å ta med Tassen, bare for at eg ikke skulle ha noen unnskyldning til å slippe unna husarbeid. Da kan du si eg var glad i au pair’n, han tok seg nemlig av både støvsuging og gulvvask. Eneste eg måtte gjøre var å ta en dans med gode gamle Miele på steder au pair’n ikke kommer til. Ble for så vidt tungt nok det, men deilig å slippe alt sjøl da.

Mangler bare vin nå, men gidder ikke reise meg, og vil ikke plage Doc…

Velfortjent satt eg meg i strikkekroken, med ny lampe, tok noen omganger på denne sokken til Claes. Går vel treigt for tida ja, skylder på tynn tråd og tynne pinner! Eneste strek i regninga nå; eg plutselig kom på at eg hadde vaska klær. Hvor blåst kan man egentlig være? Visste jo at eg var trøtt, og nå måtte eg henge opp klær! Nå var det like før eg måtte låne morgendagens energi, og det går ikke da eg skal være sosial og få hjelp med håret i morgen! Heldigvis tilbød Doc seg å fikse middagen enda han var like sliten, gullgod den mannen der altså!

 

Snap/Insta

Litt spenning på butikken

Godt i svime oppdaga eg at alarmen hadde gått av seks ganger før eg reagerte i morges, da var det bare tida og veien til jobb. Men igjen hadde det lava ned en grei mengde snø, og i dag rakk eg ikke koste begge bilene. Det knakk ikke samvittigheten akkurat, eg visste han skulle være hjemme. Mens eg rastløs kjempa meg gjennom arbeidsdagen, sliten som ei gammel vaskefille, har Doc vært i garasjen og gitt Rolls’n litt omsorg.

Små sentre er best! Vi har til og med pol her!

Nå var det mange ærend etter jobben, og turen gikk naturligvis til senteret på Kløfta. Liker det senteret, det er lite, men de har likevel greit utvalg av butikker, og alle er hyggelige der. Først innom apoteket, hvor eg snart er på fornavn med gjengen. Deretter innom Normal, for i helga skal det skje ting med håret. Ja, det ble mer enn planlagt her. Siste planlagte butikk var Meny, man kan vel ikke ha tom godteskuff på en fredag.

Det gikk raskt å krysse av lista her, men det å skulle få betalt viste seg å ta tid. Før meg i køen ble det nemlig en heftig diskusjon om 30 øre. Skal ikke nevne mer om den saken enn at det dro litt ut, så da det omsider var min tur prøvde eg å fleipe litt for å gi damene i kassen en bedre dag. Vi lo, og eg dro. Det vil si, eg tok en brå sving innom blomsterbutikken. Nå har ikke eg akkurat grønne fingre, men eg har ei tom lita potte etter den vesle julestjerna brått logga av.

Følte meg nesten voksen da eg kjøpte denne, men se så søt da!

Det ble en knall oransje ildtopp som fikk fylle den i dag, vi trenger litt farger nå som vinteren nekter å gi slipp, og det ble jo litt søtt da. Utover ettermiddagen har vi bare slappa av her begge tre, Doc, Tassen og undertegnede, utrolig nok med mer frukt enn godteri. Kveldens underholdning er en serie på NRK, Olav på Kvipt. En meget oppegående ungdom med en 1000 år gammel gård og mange flotte gamle biler, og han holder alt ved like og fikser opp selv.

 

Snap/Insta

Ga litt faen i dag!

Var nok ikke riktig våken da eg krøp ut fra dyna i morges, men da eg åpna ytterdøra fikk eg i alle fall øyne. Der lå det nemlig 15 cm nysnø på bilene. Nå igjen? Starta opp og kosta bort alt fra Forden, sjekka klokka kjapt. Den indikerte god tid, så eg kosta like greit Subaruen også. Merka raskt at eg fikk en bedre start på dagen av å gi Doc en bittelitt bedre morgen, og kunne stolt rulle avgårde på jobb. Der gikk det for det meste i det vanlige; kaffe og jobbing.

Skal nevnes at enkelte dager blir eg mer surrete enn andre. Vi er ganske mange på det lageret, og mange forskjellige musikksmaker. Når bassen fra andres høyttalere overdøver podcasten eg har på øret med de HER (enda de er veldig gode til den prisen), da får skallen min slagside. Det var dermed en glede å kunne si ja til å hente dattera til Doc en time etter jobb, da hadde eg en god unnskyldning til å slå ihjel litt tid med total avkobling. For all del, eg hadde selvsagt henta henne uansett.

Nei, man skal helst ikke reklamere for solarium, men det ga meg den boosten eg sårt trengte nå.

Nå kunne eg ta meg tid til det eg har tenkt på så mange ganger i vinter, ligge flat, kjenne varmen steike, gi litt faen (dog uten pose) og få litt D-vitamin. For 15 år siden var mitt andre hjem Brun og Blid, eg tok 30-45 min sol nesten daglig en periode. Det var virkelig ikke bra nei, eg har lært mye siden den gang. Men det eg savna fra solsenga var å bare ligge helt i fred med egne tanker, koble fra omverden, og virkelig slappe av.

Det ble bare 12 minutter i dag siden det er lenge siden eg har tatt sol, men det var 12 gode minutter, som også stopper eksem og kviser litt. Fikk henta dattera til Doc og kjørt henne hjem, før eg kjørte meg selv hjem på prærien og datt nedi stolen. Foruten den faste sirkuleringen med Tassen mens Doc lagde mat, har eg ikke gjort en dritt hjemme, og det har vært helt topp!

 

Snap/Insta

Hvem har egentlig skylda??

I dagens samfunn er det blitt slik at pene folk i sosiale media får nesten all skyld for kroppspress. Når noen ser bra ut, er stolt av seg selv, og velger å poste bilder på egen konto, da er det deres feil at andre føler seg støgg, eller ekkel som Roald Dahl ville sagt. Er det egentlig det? Skal ikke pene mennesker få lov å være stolt?

Når en overvektig person poster bilde i bikini skjer det to ting, de blir hylla for at de tør vise kropp som om det ikke skulle vært naturlig, og de blir hetsa for at de viser en kropp som ikke er innafor idealet til Victorias secret. Joa, det er forskjell på folk, og det er forskjell på hva vi mennesker synes er pent, men må vi alltid poengtere at noen er stor eller stygg? Kan vi ikke bare skrive «flott» og utelate «selvom», «som du er», og «som stor»? Og samtidig droppe hets?

Det er ikke slanke influencere som skaper kroppspress, men de som driter seg ut i kommentarfeltene er nok med på det. Det gjelder nok også hva som kommenteres fremfor TV hjemme i stua med barn og unge tilstede. 

Føler du deg mindre pen av å se pene mennesker? Bare å følge meg, her får cellulitter, valker og aldring fritt spillerom!

Og så har vi de som har fiksa på utseende da, hva så? Eg ville aldri ha fiksa på noe, enda eg har begynt å «forfalle» kunne det ikke falt meg inn å sprøyte noe inn under huden eller operere. Da vil eg heller anbefale DENNE mot aldring, og DENNE for større pupper (kan til og med brukes under vanlig bikini). Men når noen har fiksa på seg og «endelig» er fornøyd, da må de for pokker få lov å være stolt, (så lenge de ikke promoterer kosmetiske inngrep og injeksjoner) uten at folk skal legge skylda på de for sin egen usikkerhet.

Altså, eg la aldri skylda på Pamela Anderson for at eg var plattfot, eller har cellulitter. Hvordan skulle det vært hennes feil? Eg har også måttet jobbe med meg selv for å innse at eg aldri kommer til å se «perfekt» ut. Men siden eg var rundt 25 år har eg vært komfortabel i egen kropp, vet godt hvordan eg ser ut, og vet du hva? Eg rocker dette skroget!

I riktig lys og vinkel kan man til og med få cellulitter på helt nye steder! Influencere har det også, men de er flinkere på vinkler…

Eg tror mye av kroppspresset kommer av at alt skal være så likt nå og barn skal ikke oppleve motgang og forskjeller. Det er jo blant annet ramaskrik hver jul fordi noen får dyrere gaver enn andre, hver sommer fordi noen har bedre ferie enn andre. Ja, det blir litt misunnelse blant barn, men hvordan skal de lære at vi er forskjellige om alle skal gjøre likt?

Hvordan skal de forstå at det er greit å ha forskjellig kropp når alle forskjeller i samfunnet er forsøkt viska ut? For forskjeller er det, og det vil det alltid være. Like greit å lære seg det med en gang.

 

Snap/Insta

Nå blir a’ vakker gitt!

Skulle til å legge ut snap i går hvor eg sa happy humpday, men kom på det bare var tirsdag. Liten nedtur der gitt, men tida siden det har gått så fort at det er helt ok. Nå er vi over kneika, passert halvveis til helg, og da er alt bare vel! Går egentlig veldig greit på jobben om dagen, men i dag måtte eg ty til en Paracet. Det vil si, eg hadde tenkt å ta to, men den ene hadde ikke overlevd lunsjtaska, og så mest ut som noe Sophie Elise heller ville tatt, så det ble med den andre som hadde holdt fasongen.

Dette er etter-bilde, altså etter eg har gjort alt som står lenger ned!

Eg ble til og med knadd litt av ei på jobben, da snakker vi gode kolleger! Hun kjempa hardt mot knutene, så det var veldig snilt gjort. Det som alltid skjer etter at rygg/skulder blir knadd er at en umettelig tretthet brer seg over meg, så selv om det hjalp ble det ikke de store produksjonstalla fra dette dovendyret i dag.

Hjemme ble det rester fra gårsdagens middag, etterfulgt av en tilstand som zombie uten å få med meg hva som ble vist verken på TV eller tlf. Etter ei stund måtte eg bare reagere, ellers hadde eg nok slokna tvert i den stolen, hvilket hadde ført til minimalt med nattesøvn. Noe eg vet holder meg våken er DENNE, for den er litt kjølende, dessuten får eg babyhud etterpå og halvgamle kvisearr blir faktisk borte. Litt billig luksus er lov å unne seg en lillelørdag.

Og underveis-bilde, seriøst den beste maska eg har prøvd! Ser nok litt gretten ut ja, prøver å unngå at maska skal flytte på seg…

Ja, det ble velvære på denne tøtta i kveld. Etter maska hadde fått gjort jobben sin hadde eg fortsatt god tid før Tassen skulle kreve siste doturen, så da fortsatte eg like greit med neglene. Det ble DENNE i dag da. Synes egentlig det er sommerfarge, men er møkk lei vinter nå. Er vel neppe aleine om det. Vel vel, nå blir det en lang varm dusj så eg får svømmehud på fingrene og all neglelakken eg bomma med løsner, for du må ikke tro eg er presis under påføring!

 

Snap/Insta

Stiv i maska!

Siden eg akkurat har posta et innlegg med mine personlige meninger får det bli kort om dagen i dag. Ja, for som mange nå har fått med seg hender det eg poster to innlegg noen dager, da fordi eg har noe på hjertet som bare må ut, eller når eg en sjelden gang går overens med kjøkkenet og får til noe smakfullt eg vil dele oppskrift på. Har du ikke fått med deg innlegget eg delte i sta finner du det HER.

Lykkelig type!

Som vanlig sto eg opp og dro på jobb i morges, og det var en sann fryd at temperaturen var høy nok til at eg slapp starte bil i bare morgenkåpa. I den vinden på sletta her er nok det bare moro for passasjerene på den passerende bussen. På jobben er det ikke store endringen foreløpig. Energien, viljen og motivasjonen er der, men det er også ryggen, og den er litt som heisbransjen «it has its ups and downs».

Herlig ettermiddagssol da, og Tassen koser seg!

Da eg kom hjem freste Doc i hop en gryterett, mens eg og Tassen sirkulerte sultne rundt han på kjøkkenet. Nå som atmosfæren byr på en kø av væromslag, og man blir stiv i maska, hadde eg tenkt å ta DENNE siden den faktisk fikser det, men det ble rett og slett glemt i dag. Så var tanken å få lakke neglene før de flises helt bort, men med flere lag og ustø hånd tar det tid. Nei, det ble heller en tur ut på jorde med Tassen, er moro å se hvor flink han har blitt til å gå løs, og faktisk adlyder på tilbakekalling.

 

Snap/Insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top