Halloweenknep fra uventa hold!

God kveld i stua! I dag er dagen mange barn har venta på og mange voksne har grua seg til. Dagen som mange syter og klager på, fordi den er en importert tradisjon. Vel, julefeiring er importert fra Israel. Bilen din er importert, klærne dine er høyst sannsynlig importert, ølet du drikker er importert, og om du ikke støtter norske bønder er jaggu maten din også importert. Så hva klager du egentlig på? Dette er ene og alene litt enkel moro, og det er helt opp til deg selv hvor mye du legger ut på det. Det trenger ikke være mer enn litt dasspapir til ca 2 kr og en gammel øyenskygge, så er du klar.

Dette ble min Halloween i år


Eg hadde store planer om å sminke meg litt kult i dag, det kunne blitt moro både til insta, og til å skremme unger som banker på. Men etter å ha tenkt meg litt om gadd eg ikke gjøre noe stort utav det. Det er aldri noen unger som går «knask eller knep» på Lundsletta, de gidder ikke fordi det er langt mellom husene og de må gå mye. Dessuten har kroppen min hata meg i hele dag, med mageknip fra en annen dimensjon og vonde ledd. Det må jo bare være et Halloweenknep fra kroppen, for eg har vært ganske bra inntil i dag.

Grei nok avslutning på kvelden


Med nok en dotur bestemte eg meg for å gjøre det enkelt, overdrevet sota øyner og litt dasspapir gjorde susen. Samtidig fikk eg gitt litt uttrykk for hva medisinene gjør med meg, føler de bryter meg litt ned nå. Kan ikke huske å ha vært så slapp og sliten noen gang før, alt er et ork. Det går også ut over humøret, eg er mer lei og gretten, og det skremmer meg. Eg pleier jo ikke være sånn? Vel vel, med dette «kostyme» ble i alle fall bikkja litt redd, så da kan eg ligge meg på sofaen med mye knask til overs. Doc? Han rista bare på hode og flirte av dasspapiret. Forståelig.

Snap / Insta

Q&A + Rykter!

Reklame |

Rykter


Doc skal på Farmen Kjendis?

Det hadde virkelig blitt morsomt, men han skal ikke det, ikke denne sesongen i alle fall. Kan du se for deg Doc tømme utedo? Tror nok han hadde gjort en veldig bra figur der inne.

Doc hadde kledd Farmen da!

Dask måtte ha større bh pga silikon?

Haha nei, eg har nok bare for få bh’er som er passelig, måtte ha noen flere. Er bare rund og trivelig. Kommer ALDRI til å klusse med utseende, har sterk nok ryggrad til å bære alle skavankene mine uten innblanding fra leger med kniv.

Doc driver trykkeri?

Jepp! Han har et hobbytrykkeri hvor du kan bestille klær med trykk, skilt, og han kan helfoliere biler, osv. Bare sjekk Doc’s Trykk på fb. Obs, det er på hobbybasis, så jan trykker bare når han har tid.

 

Spørsmål


Hvordan mista Doc tanna si?

Morsom historie egentlig. Forrige bikkja mi var en bitteliten blanding på 3 kg, så han fikk bare halve dentastix. Doc skulle bite av en til han, og da spratt tanna veggimellom! Dentastix er altså ikke for mennesketenner.

Hvem er deres favoritter i Charterfeber, og hvem liker dere minst?

Vi har faktisk ikke gjort oss opp noen mening om hvem vi liker minst, synes det blir for dumt om man skal mislike noen i en serie vi selv er med i. Det er veldig forskjellige mennesker i denne sesongen, og akkurat det gjør den interessant. Når det er sagt kan vi si at de som virker mest positive og likandes må være Bjørge og Tove, og Fred Åge. De er veldig fine mennesker.

Verdens gemeste fyr!

Hvor mange nøtter sanker et ekorn i løpet av et år (sånn i gjennomsnitt)?

Haha godt spørsmål! Ekorn sanker faktisk ikke maten sånn som mange tror. De plukker nøtter og frø og sprer det utover store områder, altså graver det ned en og en, og så har de sykt god hukommelse for å finne de igjen om vinteren. Men hvor mange, det aner eg ikke.

Går du på noe form for p-piller?

Jepp. Foruten fire år på p-sprøyte har eg gått på p-piller siden eg var 15 år.

Hvorfor er alltid teksten på bloggen midtstilt?

Lurer på om eg har en form for OCD eller noe sånt, lever i den oppfatning at symmetri gjør det mer ryddig og oversiktlig. Synes bare det ser bedre ut sånn.

Når tok Dask jomfrudommen?

Herregud, vi kan ikke skrive det her, muttern leser jo bloggen! Men eg tok jomfruen helt frivillig og med riktig beskyttelse, det er vel det viktigste.

Når man er sliten etter BH shopping…

Hvilken størrelse bruker du i bh?

Det varierer litt ut fra merke, 85C og 85D, da slipper eg at det strammer noe sted. BH’en på bilde over finner du HER, den er meget komfortabel, eg har flere!

Har dere sex?

Ikke i skrivende stund.

Kjørte i grøfta!

Har helt glemt å fortelle dere om hva som skjedde her om dagen! Det vil si, det som hendte nå var nok ikke så alvorlig, men eg fikk veldig flashback fra noe ekkelt, og litt rart, som skjedde vinteren 2006. Det skjer ofte at eg er langt utenfor de hvite stripene fordi det kommer en tulling midt i veien rundt en sving. Det går greit når det er en liten bil, men hva når det er en buss?

De aller fleste lastebilsjåfører holder sida bra, men eg møter oftere busser som ligger en god meter fra hvitstripa. Det skjedde igjen for noen dager siden. Hvor og når nevnes ikke, vi skal ikke henge ut noen. Men det var altså på en sidevei uten gul midtstripe, der kom det plutselig en buss greit over fartsgrensa, bokstavlig talt midt i veien i en sving. Det smalt greit i speilet mitt da eg tok brøytestikka som sto i grøfta der, for ja, eg måtte i grøfta.

Min gamle Kia. Beklager for dårlig bilde, det er fra 2006…

Heldigvis var det ikke noe dyp grøft, og eg har en bil som tåler litt grøft. Men eg fikk skikkelig flashback til en gang det ikke gikk like greit. Det var i 2006 da eg jobba på Rolls Royce Marine Foundry, altså et smelteverk i Åsane utenfor Bergen, at eg ikke var like heldig. Eg var på vei til kveldsvakt og hadde kjørt litt tidlig siden det var veldig glatt. Bilen eg kjørte var en liten Kia (jepp eg har hatt Kia, så var det sagt), veien besto av is og hardpakka snø, det var smalt (bare ett felt, må rygge når man møter bil) og svingete. Eg lå i 50-60 i 80 sona for å unngå de store risikoene.

Denne gang var det en lastebil som plutselig kom rundt en sving over en bakketopp. Han lå midt i veien i langt høyere fart enn meg. Tusen tanker gjennom hode mitt på ett sekund, før eg skjønte at eg hadde to valg. Grill eller grøft, var for glatt til å bremse. Eg vrengte bilen i grøfta for å unngå grillen på lastebilen, og det eneste eg så var lastebilen som bare fortsatte å kjøre i full breisladd videre. Han så meg i grøfta og valgte likevel å bare kjøre videre. Idiot. Vel vel, heldigvis kom det en hyggelig mann i en liten Micra og spurte om eg trengte hjelp. – Tja, klarer Micraen å dra meg opp da? spurte eg. Mannen lo, kledde av seg denne Micraen, og LØFTA fronten på Kiaen min opp på veien igjen, og eg kunne kjøre videre! Hell i uhellet. Han redda dagen min, men eg fikk aldri navnet.

Snap / Insta

 

Nytt undertøy!

Reklame |

Ny uke, nye muligheter, nye kg på sidene. Ja for sånn går dagene, latskapen lenge leve på disse medisinene. Men nå har eg i det minste fått mange tilbakemeldinger angående Selo-Zok, og siden flere sier det kan være en innkjøringsperiode tenker eg å prøve litt til. Det betyr at eg bare får være litt slapp og ugrei i kroppen, pluss at en bivirkning er vektøkning, akkurat hva eg trenger. Eg har dermed sett slaget tapt og gitt opp slanking akkurat nå.

Dere som har fulgt meg lenge har muligens fått med dere hvordan det står til i undertøysskuffen min, fant ikke innlegget, så får ikke linka nå. Men altså, der skreiv eg om den ene bh’en min som faktisk passer, og at eg har mange som ikke passer, ja for små da. Tanken var jo å la vær å kjøpe nye passelige bh’er, for da forsvinner jo resten av motivasjonen. Kjøper man større vokser man bare i det.

Jaja, den sitter da godt og ser mye bedre ut enn de gamle!

BH’en min finner du her.
I dag måtte eg altså bite det sure eple og dra meg på butikken, ja direkte fra jobb som du ser. Ja eg har gitt opp. Det vil si; om man prøver for hardt på feil måte kan det ha motsatt virkning, så eg «gir opp» ved å slutte å tenke på det så mye. Kanskje eg ender opp med å «helt tilfeldig» gå ned litt etterhvert? Vel vel, here we go! Eg har kjøpt to nye bh’er i dag! Det tok litt tid, for eg var litt vel optimistisk og måtte opp en størrelse mer enn forventa. Prøvde faktisk fire forskjellige siden målene rundt bringa og i skåla er så forskjellige. Endte opp med en svart og en burgunder i samme modellen, de satt fint på, og var i tillegg komfortable. Job well done, eg feira med å kjøpe ei truse også! Da skulle alt være klart for å gi litt faen i vekta, wish me luck!

Snap / Insta

Vektøkning på høygir!

Hei igjen! Har dere hatt ei fin helg? Dæven denne helga gikk fort. Enda fortere enn sist helg, men det betyr nok at det har vært ei bra helg. Nei vi har ikke vært på fylla denne helga heller, det var nok helt andre ting som gjorde at helga gikk fort. Vi har virkelig kosa oss, og vi har vært litt produktive på sett og vis.

Her blir det tilbrakt en del tid, og Tassen er aldri langt unna!

I går starta jo dagen med at Tassen beit meg i puppen, etterfulgt av den vanlige helgefrokosten egg og bacon. Denne gang ble frokosten fortært i lefse, hvilket er skikkelig snadder. Og etterpå slang eg meg på sofaen. Nå vet eg ikke om det er en innkjøringsfase eller vanlige symptomer, men eg blir utrolig slapp av den hjertemedisinen eg fikk. Får også ujevn puls, plutselig veldig varm eller veldig kald. Selo-Zok heter medisinen, noen som kjenner til den og vet mer enn meg?

På ettermiddagen tok vi turen til svigers. Vi var invitert på middag fordi min evig unge svigermor har bursdag i helgen. Der fikk vi servert kalkun med mye godt tilbehør, og den sausen er jo til å drikke opp! Det var en nydelig panna cotta til dessert, også her spiste eg mer en nødvendig. Det var nummeret før knappen i buksa spratt opp da vi forflytta oss til sofaen, og der var det jaggu mer å spise. Ei flott marsipankake toppa med masse friske jordbær, sukkerbrød med blåbær, og krumkaker. Vi spiste og prata, og så litt på Skal vi danse, før turen gikk hjem til joggebuksa.

Denne var virkelig god!

I dag var det nesa mi som fikk gjennomgå av Tassen, samme for han, målet hans er jo bare å vekke meg. Så etter egg og bacon i lefse var det bare å gjøre oss klare, vi skulle på vift igjen, men denne gang til Sverige. Vi tok oss en tur for å fylle opp igjen fryseskapet, og så klart for å hente hjem litt snus. Joda, vi støtter så klart den norske bonden også, men vi bor ikke så langt unna grensa, og må faktisk være økonomiske av og til. Nå har vi i alle fall nok mat til å holde oss rund og trivelig også denne måneden, så vi er vel klare for ei ny arbeidsuke. Er du?

Bitt i puppen – helt normalt

Det aller beste med helg, vet du hva det er? Å slippe å ha på vekkerklokka, å kunne sove så lenge man vil! Det kunne vi helt til vi fikk Tassen. Jepp, han driter i om det er helg eller hverdag, seinest kl 8 begynner han å mase. Da er han pissetrengt, sulten og tørst. I hverdagene er det jo greit, da er vi tidlig oppe uansett, det er verre i helgene.

Siden Doc begynner en time tidligere på jobb enn meg har det blitt mitt ansvar å ta morgenturen med Tassen i hverdagene. Dermed er det Doc som må stå opp med Tassen i helgene. Da er rutina at Doc fyller matskåla og slipper løs Tassen, for så å selv kle på seg. Så går de en liten tur hvor Tassen markerer alt som rekker over 14 cm, og slipper ei stinkbombe i grøfta. Etterpå belønnes turen med en godbit.

– Stå opp muttern!!


Likevel er ikke Tassen helt fornøyd. For han er ikke morgenen komplett før flokken er samla, så da kaver han seg opp de glatte skumle trappene for å vekke meg. Ja han vet nøyaktig hvor eg befinner meg. Målet hans er altså å få meg opp av senga og ned til Doc, sånn at Tassen får sin morgenstund med samla flokk. For å vekke meg har han sine egne metoder, han biter det første han ser som stikker ut fra dyna. Om det er ei nese, hånd, fot eller pupp, det er ikke så nøye så lenge eg våkner. Og ja, eg våkner! I dag var det en pupp som lå utenfor…

På dette tidspunktet har det begynt å lukte bacon nedefra, så da har man bare tid og vei før frokosten er klar. Tassen ser på mens vi spiser, så får han smake en baconbit når vi er ferdige, og etterpå er det tid for kos og kaos. Da ruller han og hopper og er helt tussete av lykke, flokken er klar for ny dag!

Snap / Insta

Fire Frustrasjoner på Fredag!

Reklame |

Dagen starta på legekontoret. Eg måtte innom for å ta nye blodprøver, verdiene på ett eller annet var så høye på tirsdag at de lurte på om det hadde skjedd noe feil. Så innom jobben, og rett hjem på sofaen. Men i dag har eg vært slapp og sliten igjen, og da blir eg lett irritert. Derfor bestemte eg meg for å rable ned hva som irriterer mest for tida, så kan folk unngå dette rundt meg!

Når folk skal komme med skjønnhetstips. «Nei du må jo ikke børste vått hår…!», «Aldri smør deg med dag krem om kvelden!», «Herregud, går du i joggebukse på senteret? Er du gal?» Ja sånne utsagn hører man gjerne. Altså, håret mitt ser virkelig jævlig ut om eg skal vente til det er tørt. En dagkrem virker nøyaktig på samme måten om natta som om dagen, for den får ikke trengt lenger inn enn i første (av tre) hudlag, så det eneste en hvilken som helst hudkrem gjør er å tilføre litt fukt ytterst i huden. Og joggebukse? Eg er ikke på denne kloden for å tilfredsstille fremmedes motesans, eg kjører komfort, og pynter meg når det påkreves!

Når eg venter til håret er tørt. Ei rettetang hadde vært mer skadelig enn å børste vått hår.

Morgenkåpen min finner du HER.

Å måtte stå opp tidlig. Selv om det ser ut som eg sover som en stein og det kunne gått av ei bombe uten at eg hadde våkna, så er søvnkvaliteten min dårlig. Derfor er det noe dritt hver morgen når alarmen ringer for femte gang, og eg faktisk MÅ stå opp. Har jobba nok skift i mitt voksne liv, så det er ikke noe alternativ heller. Må bare bite tenna sammen og krype ut av den myke varme senga. Bare ikke snakk for mye til meg før eg har fått i meg kaffe.

Folk som ligger langt under fartsgrensa. Å ligge 5 under er forståelig, da tenker man at vedkommende bare vil være på den sikre siden. Men de som ligger 20-40 under? Hvorfor? Er man så redd for å ferdes i trafikken burde man vurdere et busskort! Dette skaper enormt mye frustrasjon blant alle andre på veien, det fører til aggressiv kjøring, og stygge forbikjøringer. Altså, er du en av de som ligger langt under, så er du med på å skape farlige situasjoner. Det ville være mye tryggere både for deg og andre bilister om du kjører litt fortere.

Dette hysteriet rundt kropp og kjøpepress. Personlig har eg aldri skjønt det, eg har aldri hatt lyst til å endre på utseende. Ikke det at eg er perfekt akkurat, men eg lar meg kanskje ikke påvirke så lett. Om man blir så lett påvirka av et filter på insta, eller av en operert blogger, da har man kanskje større problemer. Samme gjelder dette vi nå begynner å se på sosiale media igjen, sjalusi fordi ikke alle har råd til å kjøpe ny iPhone til jul til barna. Hvert år er det mas om at noen har mindre å rutte med. Vel, det er forskjeller i verden, det må barna (og foreldrene for den del) lære seg.  Om man ikke arver eller vinner noe, må man faktisk ta skolen seriøst for å kunne ha god råd i livet.

Skriv gjerne hva din frustrasjon er!

Med dette ønsker vi alle en riktig god helg!

Snap / Insta

 

Sovna på sykkel i fart!

Reklame | Lerum julebrus

Alt dette maset om at jula kommer for tidlig altså, det er samme opplegget hvert år. Folk synes det er altfor tidlig jul i butikkene, men det er ofte de samme personene som klager over å ikke bli ferdig til jul, eller at de stresser vilt siste uka før jul. Eg for min del elsker at det kommer tidlig, fordi det er så mye godt å spise og drikke som man ikke får de resterende ni mnd. Noen varer blir eg tre år i hode av, som for eksempel Lerum sin julebrus. Ja eg vet alle har sine favoritter, men det er uansett noe helt eget med Lerum sin. Den er ikke bare den beste, eg har også både gode, rare og morsomme minner fra den, og minnene dukker opp hver høst da korken skrus av en nytappa flaske fra Sogndal.

Aldri for tidlig for julebrus!

Nå er det ikke første gang eg skriver om akkurat denne julebrusen, eg har tidligere fortalt om minner fra barndommen. Det finner du HER. Nå tenkte eg å fortelle en helt annen historie som eg har ledd mye av i ettertid, men overhode ikke kan anbefale andre å gjøre. Og nei, eg hadde ikke gjort det igjen!

Det er faktisk ca 20 år siden. Eg var 15 år og hadde besøk av ei venninne på 14, mamma og pappa var borte for helga, så vi var aleine. Hva kunne liksom gå galt? Fredagen var rolig, vi satt bare og så på TV og spiste godterier. Lørdagen ville vi finne på noe mer moro, og vi visste om en fest vi var invitert på i nabokommunen. Siden vi ikke fikk tak i sjåfør tok vi syklene fatt, det var jo bare 15 km da, ikke langt for unge spreke berter.

På festen var det ikke så mange, vi kjente godt de som var der, venner som var til å stole på. Vi fikk servert noen drinker som var drikkbare, men litt vel sterke. Det ble ikke så mange drinkene før vi ble ordentlig på en snurr, i alle fall eg. Må ærlig si at eg ikke husker så mye, men venninna mi har gjenfortalt etter beste evne. Da vi sykla hjem klarte eg å gjøre det store stuntet å sovne i fart på trøsykkel, og fôr rett i fjellveggen med hode først. Hun fikk surra jakken min rundt hode mitt så vi kunne fortsette.

Nå kan jula bare komme!

Fremhjulet mitt var blitt skeivt i møtet med fjellveggen, så fulle, smarte, 15 år gamle meg skulle prøve å sparke det på plass – i fart. Det ble en salto som gikk over i svalestup som resulterte i en real faceplant i asfalten. Dagen derpå bar det til legevakten siden såret fortsatt blødde. Resultatet var et hull i hode, som legen måtte lime. Vi spurte han som hadde festen hva vi fikk i glasset, han lo godt, det var noe så enkelt som hjemmebrent og Lerum julebrus! For å si det mildt, eg drakk ikke mer julebrus den jula. Heldigvis var alt glemt året etter da Lerumen på nytt prydet butikkhyllene, og det er fortsatt en favoritt. Ja altså uten hjemmebrent oppi. GOD FØRJULSTID!! Det er bare to måneder igjen…

Fikk ny levering i går!

Fordi eg fortjener det!

I dag våkna eg mer opplagt igjen, rart hvor varierende alt kan være til tider. Mindre magesmerter, men fortsatt noe hjertebank. På jobb gikk det greit unna frem til lunsj, men eg ble veldig sliten etter å ha spist. Da fant eg ut at eg ville ha noe skikkelig godt til middag, noe eg følte eg fortjener nå som det har blitt litt mye «svinn på helsa». Sendte mld til Doc, og han var klart enig i å ha sushi i dag.

På sofaen med Tassen

Først prøvde eg å bestille via nett, men noe gikk galt underveis. Bestemte meg da for å bare kjøre til Fuji sushi på Jessheim etter jobb for å bare bestille og vente. Det er vel verdt det. Vel hjemme logra både Doc og Tassen, det lukta godt fra posen eg hadde med. Og det hadde kommet en varelevering eg virkelig digger, men den forteller eg mer om i morgen. Tassen fikk så klart ikke smake på sushien, tenker teriyakisausen kan bli litt sterk for han. Men han fikk smake litt scampi, tror han glemte å tygge, og det gikk ikke lang tid før han masa om tur.

Doc derimot sleit litt med hodepine, så han spiste ikke så mye. Eg spiste desto mer. Hater matsvinn, her kastes ikke mer enn ytterst nødvendig. Derfor har eg forresten blitt flinkere til å ta middagsrester med til lunsj på jobb også. Men tilbake til saken, eg spiste opp all sushien, en og en halv porsjon inkludert forrett. Det var skikkelig lurt, for nå er eg slapp og full av magesmerter igjen, tenkte ikke på at det er chili i teriyaki. Men i det minste lykkelig mett. Er fast bestemt på å ikke slutte å leve selv om eg har både hjertefeil og crohns. Eg må kanskje lære å ta ting litt mer piano, men eg skal da absolutt fortsette å ha det moro og spise god mat innimellom! Dessuten har vi noen prosjekter vi elsker å jobbe med!

Snap / Insta

 

Resultat av legetime med hjertetrøbbel

Dagen starta med noen timer på jobb, med joghurt og kaffe gikk det greit unna, bortsett fra to anfall med hjertebank da. Det ble jo bare halv dag i dag pga legetime. Som eg skreiv i går, har eg ei stund nå kjent en ujevn hjerterytme, plutselig hamrer hjerte så hardt at det føles som det prøver å hoppe ut. I tillegg har eg blitt mer slapp, og eg har gått med en svak murrende hodepine i snart ei uke. Slikt bør sjekkes opp i.

Arkivfoto – Glemte å ta bilder i dag, dette får duge. Er fra tidligere visitt på Ahus.

Hos legen var det heldigvis ikke mye venting, kom ganske raskt inn. Fortalte hvordan eg opplever hjertebanken, så lytta legen på hjertet, og han målte blodtrykk. Han ble helt klart litt fascinert av alle disse rare tatoveringene mine da, så det ble litt latter da eg forklarte betydningen av de. Men eg måtte videre inn på lab’en. Der tappet de noen glass med blod, ja etter å ha leita etter blodårene mine da, er ikke alltid så lett å finne de på meg.

Tok noen bilder til snap da. Neglelakken min finner du forresten HER

Siste undersøkelse i dag ble et EKG. Har vært med Doc på legevakta noen ganger før, og sett der hvordan det gjøres, så det var jo greit. Men det eg ikke tenkte over var at vi damer må ha av bh’en, ble litt kleint ja. Med bar overkropp og ledninger alle retninger kunne de ta målinger av hjerterytmen. Selvsagt var det ikke noe hjertebank da eg lå der.

Etterpå gikk eg inn igjen til legen, og han så på de resultatene som var klare. EKG’en hadde vist avvik, ikke mye, men nok til at eg sannsynligvis har noe som heter Venstre Grenblokk. Det er mange som har det, og ikke veldig alvorlig. Det er en innsnevring i tilløp til venstre hjertekammer, og derfor slår hjerte ujevnt. Noen merker ikke symptomer i hele tatt, mens noen (som meg) opplever mye hjertebank, slapphet, hodepine og svimmelhet. Dette må selvsagt utredes videre, så legen sendte henvisning til hjertespesialist. Da er det bare å vente på innkalling, så får eg endelig svar der på en evt diagnose. Er foreløpig satt på medisiner for å «roe ned» hjerte.

 

Snap / Insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top