Litt vel saftig fugl!

Siste dag før julemåneden, og vi har glemt alt som heter adventskalender på bloggen! Sløv Sløvesen her har gått helt tom for ideer, men kanskje eg kan ta opp litt mer samfunnsaktuelle tema og skrive om det med en humoristisk eller sarkastisk vri? Hva tenker dere? Har du forslag eller ideer om noe som burde belyses kan du nevne det i kommentarfeltet under teksten her, eller på snap/insta, så skal vi se hva vi får til. Kan jo bli både morsomt og aktuelt dette.

Tassen var lykkelig da alt eg kom hjem med lukta godt!

Sånn ellers har dagen i dag vært som dager flest, trøtt, kaffe, effektiv, og hjem fra jobb. Nå var eg faktisk innom butikken på veien, du hendelse ja, spennende som alltid. I dag hadde Meny fått inn noen skatter fra vest, og de måtte eg sikre meg før det rakk bli utsolgt. Smalahove lå der og blunka til meg med et skeivt smil, som om den sauen hadde venta på akkurat meg, visste at det fantes en forvirra og sulten vestlending her. 

Bayonneskinka ble også med hjem. Men siden det nå går mot ei tid med mye feit og tung kost tenkte eg å renske samvittigheten vår med noe lettere kost til dagens middag, ellers må vi snart vurdere DENNE. Det var ikke før eg titta mot varmdisken at eg var sikker, helgrilla kylling på tilbud. Doc bekrefta sin enighet i valget på en sms, og fuglen fikk bli med hjem sammen med grisen og sauen.

Det gikk med en halv tørkerull i kassa da kyllingen hadde blitt pakka i en miljøvennlig papirpose, du kan trygt si fuglen var saftig. Artig at den hadde lagt øverst i korga mi da, så alt måtte tørkes, men hun i kassen tok det med et smil. Var visst ikke første gangen, og det var mest pinlig for meg som lagde kø. Hjemme smakte den nevnte kyllingen himmelsk med ris og Bretagne saus, og smalen tar vi til helga da den må nytes med akevitt.

 

@docogdask

Som julekvelden på kjerringa!

Alarmene mine har en lei tendens til å slumre mye om morgenen, og eg merker ikke engang de tre-fire første rundene. Nå tror eg Doc begynner å bli temmelig lei av det, for irritasjonen i albuen hans er til å føle på, bokstavlig talt. Når eg bråvåkner av albuen i sida har klokka passert alarmen med gode 20 minutter. «Er jo bare å sette alarmen på litt før da» sier folk, nei, da slumrer den bare enda lenger, og Doc blir gretten.

Både Doc og eg synes denne er så fin, fikk den av svigers for noen år siden.

Lot DENNE ta seg av mitt trøtte tryne og hasta avgårde på jobb. Sånn ellers en grei dag, kaffen var helt ok, og eg hadde lurt med meg både smultringer og sjokolade. Eneste eg kommer på som kunne vært noe å si på er at kuttene fra julestjerna svir noe grassalt når eg kommer borti noe, og for guds skyld ikke skrell klementiner med verken papirkutt eller stjernekutt! Dagen gikk fort, og eg kjørte rett hjem.

Ikke snakk om at eg gadd stoppe på veien, siden Doc var ute i det ærend legge om dekk på Subaruen fikk han også i oppdrag å kjøpe batterier til julepynten. Han var likevel hjemme før meg, og hadde gått rett i garasjen. Er stadig fremskritt med Rolls’n, og eg har stor tro på at drømmebilen er i solid stand innen kort tid. Selv dytta eg batteri i alt som kan lyse, og plasserte det strategisk der det passa.

Alt greit enn så lenge

Dagens rett var pinnekjøtt, ja, jula kan jo komme på en hvilken som helst dag, sier de. Kjøkkensjefen var fortsatt i garasjen, så undertegnede fulgte bare hans instrukser. Fyll vann til rista, sett på kok og skru ned når det koker, det lager seg selv, hvor vanskelig kan det være? Tja, lite trengte eg at man måtte etterfylle vann, det lager jo seg selv, ikke sant? Skulle ta tre timer, tok litt over fire eg sto ansvarlig, men Doc klarte å redde det, og kålrabistappen naila eg etter mutterns oppskrift!

 

@docogdask

Fiasko i går, blodig alvor i dag!

Glemte å nevne den største fiaskoen i går! Nå er det ikke sånn at eg skal fordele noe skyld her, for det var eg som kjøpte jækelskapen. Doc tilbød seg bare å tilberede det. Han kokkelerte mens eg var håndlanger. Først stekte han litt grønnsaker, så bad han meg måle opp 0,75 l hvitvin. Vi synes nå det hørtes drøyt ut, men lot det gå.

Da høyrygg lå på ei seng av grønnsaker dynka i vin i en form klar for langtidssteiking, leste Doc oppskrifta en gang til for å dobbeltsjekke. Da slo det meg, han leste pokker meg desiliter! 0,75 dl! Fader, tror du ikke vi måtte helle ut nesten 7 dl vin da? Vel vel, etter tre timer skulle mør høyrygg nytes! Kort fortalt; det verste kjøttet vi har smakt. Fullt i slintrer og seigere enn en gamle piggdekk, ikke engang Tassen satte pris på det. Aldri mer høyrygg her!

Er mandagen dritt? Legg på deg litt! – sitat meg!

Dagen i dag har da vært noen gode hakk bedre. Det vil si, ikke min beste arbeidsdag, men det er nå så. Etter jobb hadde eg flere ærend. Måtte blant annet hente julestjerna (HER er den ikke utsolgt enda), handle litt, hente julegave på posten, samt titte (og shoppe) i godtebutikken på Jessheim. Hjemme igjen var målet å få opp den nevnte stjerna da, må selvsagt ha den i kjøkkenvinduet.

Har vaska stjerna, ja. Fornøyd med egen innsats.

Pakka opp og begynte monteringen, men det var da veldig skarpe kanter på stjerna. Den kommer i tre deler, kabel, fremside og bakside, og dette måtte settes sammen nærmest som Lego. Etter å ha fått ca 18 kutt på fem min, og sausa inn stjerna i blod, måtte eg frem med plaster. Men med polstra fingre og rå makt kom endelig den fine, gammeldagse, og sårt savna stjerna på plass! Vel verdt både blod og svette!

 

@docogdask

Julepynt til besvær!

Wohooo! Første søndag i advent, her i huset betyr det julepynt. Nå er det ikke alt som får komme frem, for annethvert år feirer vi på Vestlandet, og da gidder eg ikke dra frem alt. Litt må uansett til, så etter en god frokost stakk Doc ut i garasjen, og eg sto igjen med friskt mot og snikende julestemning.

Begynte først å se over hva eg har, hva som skal få komme ut i dagslyset, og hva som må stå over. Litt skuffa over at eg ikke finner igjen DENNE, så eg må nok ha ny, de er så fine. Men da eg begynte å dra det frem kom eg på at støv må først tørkes, og fant frem ei fille. Du så rotete her var, måtte bare rydde, og der sto det jaggu litt oppvask som måtte settes i maskina også.

Jaja, har satt pærer på handlelista, så det blir vel bra om et par dager.

Mens eg surra rundt på kjøkkenet måtte eg en tur på do, hvor eg så haugen med klesvask. Etter å ha trykka «play» på vaskemaskina snudde eg meg og fikk se meg selv i speilet. Dæven, på tide med morrastellet eller? Løp opp for å hente reint undertøy, og der sto jaggu den fine fjøsnissen. Rykka sju steg tilbake til start og julepynt. Men støvet måtte fortsatt tørkes, rot måtte fortsatt ryddes, og eg måtte fortsatt fjelge meg.

Trenger ikke være så mye vettu, men det er litt jul i alle rom da selvsagt.

Fikk omsider satt ut litt nisser, en adventsstake som mangla et lys, og noen andre dekorasjoner som mangla batteri. Det fikk holde for i dag, tenkte eg mens strikketøyet slo følge bort i sofaen hvor eg rakk strikke to omganger før klesvasken var ferdig. På an igjen. Man trenger visst ikke adhd for å surre.

 

@docogdask

Endelig ei travel helg!

Nissefesten i går var fantastisk artig, masse folk fra nabolaget hadde stålsatt seg for litt festligheter. En del av oss damene var kledd i nissekjoler, og noen karer med julegensere, og nisseluer i fri flyt. Doc kledde seg som fjøsnisse. Men alle var i samme stemning! Skal vel nevnes at vi prøvde å ta en del bilder, men de fleste ble uklare pga lang lukketid på kamera og vi kan ha slitt litt med å stå stille.

Det minst uklare bilde, vi kosa oss her vettu, nissedamene!

Vi var hjemme i vettug tid, og sto opp før 9 i morges begge to. Frisk og opplagt rusla eg og Tassen ut på do, men det var ikke lange turen før han hadde gjort sitt og dro meg hjem igjen. Han skulle ha dentastix’n sin, og det kjapt. Pleier få en hver morgen av far i huset, og var nå redd han skulle gå glipp av den.

Ut på formiddagen dro vi to ærend. Måtte innom Biltema, som er ganske så vanlig, og deretter hente dekk. Nå trengte begge bruksbilene sårt nye vintersko. Det er jo litt dritt, men la gå. Heldigvis kjenner vi Sharif bittelitt, og har kjøpt dekk hos han før, så vi vet hva vi får der. Doc bestilte sist uke, og i dag kom han selv fra Bergen og leverte åtte nye dekk. Fantastisk service fra Tommy, og han har gode priser. Kan trygt anbefale å handle der.

Etterpå rakk vi slenge bayonneskinka såvidt nedpå før vi sto på farten igjen. Svigerfar fylte år i går, og det måtte så klart feires. Dermed ble det middag og kaker hos svigers, og en aldri så liten tår på oss som var passasjerer. Eg hadde tenkt å holde meg til brus, men man sier bare ikke nei når svigermor åpner akevitten. Et meget hyggelig lag med pakkelek og mye skravling, og jaggu fikk eg lynkurs i hekling av dattera til Doc også. En herlig lørdag må eg si!

 

@docogdask

Noen artige julegavetips!

Reklame |

Tror du ikke denne tøtta glemte å stille alarmen i går da? Det resulterte i en time og 40 min for seint på jobb, men for en gangs skyld var eg ordentlig uthvilt, og det var ikke så verst. Fylte kaffekoppen og gjorde min plikt, og dagen gikk relativt fort. På vei hjem måtte eg innom noen sjapper for både julegaver, mat og termometer (som nevnt på snap). Vårt har stått på stedet hvil i ei uke, så vi stoler ikke på det lenger.

Klar kor førjulsfest, og Tassen vil gjerne være med. Han ser jo ut som en nissehund da.

Siden vi står litt på farten og skal bort, tenkte eg å bare kjapt komme med noen julegavetips som er overkommelige for «de vanlige» som Støre sier. Det er jo blakk fredag, mye billig der ute, og om man handler på nett nå rekker man å både få gavene og pakke det inn før jul.

Til far kan du kjøpe DENNE som tullegave om han har skjegg da, hehe! Eller DENNE hvis ikke.
Til mor kan disse HER være fine, alle mødre elsker vel å tenne lys over alt, og så er de skikkelig fine.
Til søster kan de HER kanskje være litt artige.
Til bror er disse HER bare helt perfekt! Digger de!
Til de minste er jo DENNE litt artig da, kan bli fine bilder og minner av det.
Til han er disse HER helt topp, for han har garantert en del gamle og utvaska som bør byttes ut.
Til henne kan DENNE kanskje gjøre julenatta litt ekstra spennende.

 

@docogdask

Makkverk til julestemning

Dautrøtt pre kaffe, toppform post kaffe. Dette kan eg like, er effektiv på jobb, og holder humøret oppe. Ute hadde snøen rukket å bli blaut, og det som kom ned smelta ved touch down. Veiene er helt bar, salta ihjel, så kjøreforholdene er som i tidlig høstregn. Er litt forunderlig at noen velger å ligge i 40 på motorveien når det er 5 cm snø ved siden av veien. Blir litt som å tørke panna når man søler på haka.

Hjemme måtte det en liten matbit til, speilegg i lefse er et nydelig mellommåltid. Eg rakk ikke slenge kotelettkammen på sofaen enda. Doc har shoppa nye julelys, du vet sånne som skal i flaggstanga, og dette makkverket hadde klart å vikle seg noe så inn i gamperæva sammen at vi måtte være to for å løse det.

Radius nederst på lysene ble 3 m, dermed er omkrets 18,8495 m. Med 8 snorer ble da avstanden mellom hver snor 2,35 m. Jepp, eg var nerd i matte.

Eg begynte i en ende, og da sto Doc og fikla i andre enden av samme knuten, så det ble en del verre før det ble bedre. Etter et ukjent antall gloser og 20 frosne fingre seinere fikk vi løst det. Og tror du ikke eg endelig fikk brukt geometrien eg lærte på barneskolen? Måtte jo regne ut hvor lysene skulle festes. Her er vi nøye på jul, og i helga skal DENNE opp også. 

Deretter ble det tur med Tassen, etterfulgt av lek i snøen. Tassen angriper all snø i bevegelse, om eg så mye som prøver å grave opp litt til å lage snøball blir han hysterisk. Det foregår utelukkende med hansker i frykt for ukontrollerte tenner i fri flyt. Etterpå var det på høy tid med en kloklipp, hvilket går som en lek her. Han gir labb når neglesaksa tas frem han, det resulterer nemlig i godbiter. Lettlurt type.

Nå jobbes det beinhardt for å få julestemning!

Dagens middag ble grøt, er jo 24. november og på høy tid å finne litt julestemning! Og deretter endelig en pause. Det begynte nå å bli litt vel svalt i stua, så eg slang litt ved i ovnen. På den ene kubben sto en edderkopp til tining. Han hadde akkurat rukket å bli lunka nok til at han klarte å hoppe i det eg kasta kubben i ovnen, og tror du ikke faenskapen sneia meg da? Tenkte fort og fikk skvist utysket med et ovnsredskap, og der ligger den jaggu enda! Nå tar eg kveld!

 

@docogdask

Ingen god morgen!

Rart det der hvor dautrøtt eg er hver eneste morgen. Uansett hva eg prøver på, så kommer eg aldri til å bli et A-menneske. Du vet de som skryter over hvor tidlig de står opp, av at de er på jobb før alle andre, de som ler av oss B-mennesker og sier ting som «næmmen har du endelig stått opp fra de døde?» eller kaller oss tornerose. Og noen av de mener til og med at de er bedre siden de er lys våken før fuglene fiser. Men selv slokner de før Kveldsnytt. 

Neida, eg skal ikke svartmale alle A-mennesker, men de som liker å fortelle alle hvor tidlig de står opp, de er faktisk litt slitsomme til tider. Vi B-mennesker sover ikke noe mer, vi jobber ikke noe mindre, det er nok like ofte motsatt. Vi får bare ikke sove om kvelden, sover dårlig gjennom natta, og når vi endelig når RAM-søvn ringer den forbanna vekkerklokka og ødelegger hele dagen. Da trengs godt med DENNE

Vel vel, det er der kaffen kommer inn i bilde. I en lengre periode har ikke den gjort jobben sin, men nå i det siste har den riktig nok begynt så smått å virke. Også i dag gikk det strålende på jobben, nesten så eg skulle hatt kappe, for eg jobba som en helt. Fortsetter det sånn bør eg snart klare 100% jobb igjen, men tør ikke forhaste meg. Legene sier eg lett kan gå på en ny smell om eg går for fort frem.

Eg vet faktisk min arm(e) råd her nå!

Hjemme venta strikketøyet, men først en tur med Tassen. Der er det også forbedringer, vi har gått litt lengre turer denne uka, til fordel for både bikkjas og undertegnedes BMI. Nå har eg kommet så langt på kjolen at eg imponerer meg selv her, har begynt på første arm! Ting ser så sjukt innvikla ut i oppskrifta, kan jo ikke alle uttrykkene, men da er det mld til muttern og strikkevenner, og hvis ikke de svarer utålmodige meg raskt nok finnes svar på YouTube.

 

@docogdask

Går rette veien!!

Er sikker på at det å stå opp i morges var sammenlignbart med å bestige Mount Everest, det var for meg mission impossible. Men som Tom Cruise fiksa eg det etter en hard fight, og kom meg på jobb i god tid. Så fort eg fikk i meg dagens kvote med kaffe ble eg uovervinnelig, motivasjon og pågangslyst på topp, ja, eg virka faktisk hele dagen.

Da eg kom hjem dreiv Doc som vanlig i garasjen. Han har vært så flink og tålmodig med denne Rolls’n vår, og nå har han til og med fått start på den. Du hendelse for en fremgang! Selv har eg i flere dager forsøkt å gå lange turer med Tassen, men med den sterke sure vinden som har vært, renner tårer og snørr så det svir i trynet.

Ser du godt etter legger du kanskje merke til Tassen som går i ett med jorde.

I dag hang vimpelen snorrett langs den modifiserte lyktestolpen vår og eg så mitt snitt i å trimme både Tassen og meg selv. Først kryssa vi et jorde for å få litt ulendt terreng i disse mygla hoftene, og kom inn på en annen vei. Tassen var den som først ville snu, så da gikk vi andre veien. Mens eg var i god driv var det Tassen som ble sliten, og da han prøvde å snu igjen for fjerde gang ga eg opp og vi gikk hjem.

Det ble da en god halvtime i det minste, og matlysten steig. Vi gjorde det enkelt, eg rota ihop noe grøntfôr som holdt på å bli gåent, hvitløk, litt pølser, makaroni og Toro kjøttdeigsaus. Fantastisk godt, og deretter slokna eg på sofaen hvor eg ble i dyp søvn i to timer. Sliten, men vel verdt det.

Formen min føles bra for tida. Det å snu tankesettet hjelper også på kronisk syke. Eg har både crohns og hjertefeil, begge kjører meg hardt til tider. Har smerter, utmattelse, et løpsk harehjerte og long covid, men å unngå å tenke på det (ja, det er jævlig vanskelig), og fokusere på alt det positive rundt meg, det funker faktisk, enten man tror det eller ei. Ja, så har eg mye utfordringer, men eg har også et fantastisk liv eg nekter å la gå til spille! Cheer up og kjør på!

 

@docogdask

«Nyskapende», en evig runddans?

Sjekka VG da eg kom hjem fra jobben i dag, er liksom fast rutine. Kjekt å holde meg oppdatert på verdensbilde med alt som skjer nå, ja, selv om det er mest negativt prioriterer eg å følge litt med. Men det som fanga oppmerksomheten min mest innpå der i dag var nå den «nye» moten, siste skrik liksom. DETTE! Sett det før? Bare at det igjen er overprisa, glorete, og kan ikke brukes til sitt formål; på hest. HER i en billigere utgave.

Boots er i utgangspunktet arbeidssko, så nå venter eg bare på at synlighetsklær også skal bli «inn».

Kan ikke fatte hvor lite nyskapende disse motefolka har blitt, kom med noe nytt liksom. Cowboy boots er ikke mote, men en livsstil, eller kanskje aller mest en del av et beintøft yrke som svært få av disse moteløvene hadde takla. Dessuten fascinerer det meg at all mote mellom 60 og 90 tallet bare har gått i loop siden år 2000. Intet nytt, alt er gjort før. Så mye som moten har forandra seg for hvert hundre år, så står de nå fast i en slags simulasjon som aldri slutter.

Mine favorittsko da eg var fem år, det syns at de er godt brukt, og siden har eg stort sett gått i boots.

Nei, eg er nok ikke den som bryr meg mest om mote, eg har gått i boots siden eg var fem år. Har de enda, str 29. Selv da moteløvene mente det var harry og latterlig teit gikk eg med boots, men da i kvalitet. Nå skal disse moteløvene ikle seg de ultrateite fottøyene igjen fordi det er mote.

På den tida eg har brukt boots har det nå vært mote hele tre ganger, det tilsvarer at denne loopen går over 15 år. Da er snart slengbukser inn igjen også vettu, samme gjelder ihjelnappa øyenbryn og ikke glem bukser så lav i livet at nupper på nybarbert høne vises. Etterhvert dabber det av, går over i bohem, tilbake i åletrange jeans med høyt liv, før det brått har gått 15 år og noen «nytenkende» sjeler tror de har funnet opp hjulet nok en gang der de går på catwalken med nettopp boots.

 

@docogdask

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top