Feriens utfordringer og høydepunkter!

Siden vi begge skal på jobb igjen på mandag gjorde vi kort prosess og reiste rett hjem i dag. Greit å ha noen dager å lande på, ja altså ta plen og hekk, og få rydda vogna og vaske klær. Siden plenklipp og hekktrimming ikke godtas av alle på søndager, vil det være fornuftig å ta dette i morgen.

Var livat på Fedje!

Skal vi oppsummere denne ferien med få ord må vi ta med masse venner og familie, godt lag, variert vær, mye natur, dårlig fiskelykke, og ikke minst ommøblert vogn.

Typisk turistselfie på en rasteplass 

Etter første stopp i Seljord med et par Hilljacks gikk turen ned til Kristiansand, og det var på denne etappen at vogna ble ommøblert første gang. Telemarksveien er full av telehiv, er det der navnet kommer fra tro? Dodøra falt av, og kjøleskapet åpna seg. Vi fikk reparert dette hos Barbro og Dag i Kristiansand, hvor vi tok ei natt.

Jada, her kan alt skje

Videre gikk turen langs kysten oppover til Haugesund. Her ble det ei livlig natt hos Tommy Waylon og Ann, og før vi reiste videre fikk vi en sightseeing på Karmøy av Mary-Ann og Magne, og gutta deres. På ferga over til Halhjem fikk vi VIP behandling, ble servert svele, kaffe med masse melk, og kakao men vi skravla med Annette og Svein Olav.

Vi fikk da sett Lindesnes fyr også, et forblåst sted

De neste nettene ble hos muttern og fattern på Radøy. Her var vi ikke aleine, for her var det en glad gjeng som lada opp til ferden videre. Vi skulle jo en hel gjeng til Fedje. Der var det bare gode greie, vi ble varta opp på Fab.no8 med mat og dram, og musikk av Kent og Leif Aase.

På Fedje, der er alt gode greie!

Det var da vi skulle dra fra Fedje at vår andre ommøblering skjedde. Her fikk vi plutselig dusj på do, dekselet på takluka takka for seg. Det hadde fløyet av, og Tom kom med det på kaien. Vi fikk merke dette seinere på turen da det regna, for vi fikk ikke montert den igjen, men det løste vi med gaffa og håndklær.

Fikk øyekontakt med ei dame som sto oppå ferga mens eg satt på do

Nå skulle det bli godt med noen dager i Olden, med vakker natur, fisking og ro i sjela. Ingen fikk fisk, og det blåste så kraftig at denne gangen var det markisa som ble ommøblert. Den havna på taket kl 3 på natta. Med litt godvilje og kreative løsninger fikk Doc fiksa også denne.

Dårlig med fiskelykke, men en smekker Odøling i flott norsk natur veier opp for det

På veien videre møtte vi Lena og Geir Ove, så vi fikk skravla fra oss litt i Skjåk. Hunden deres har løpetid, og Tassen har vært forstyrra siden, selv om han bare kjente lukta på klærne deres. De siste nettene lå vi på Jotunheimen, ville prøve noen siste kast i elva der. Men nei, ingen fiskelykke her heller. Shit au, vi har da sett enormt mye fin natur, møtt noen snodige utfordringer, og en haug med fantastiske opplevelser. Alt i alt en topp ferie! Takk for oss Norge, du er flott!

Norge <3

Shit fiske og late fotturister!

Vi dro fra Olden i går uten fisk, videre mot nye vann og elver i håp om bedre fiskelykke. Så mye vi har hørt om ørreten i Olden, var det stor skuff når ingen av oss seks som var der fikk noe på tre dager. Olden er nok ikke mer enn drikkevann gitt.

Var da fint vær!

Turen videre tok vi litt på sparket, rulla rolig mot Valdresflya. De andre kjørte ut igjen til kysten for å prøve fiskelykken i salt, men det ville blitt litt lang vei hjem igjen for oss da. Vi kjørte oppover og leita etter de perfekte gullgruvene for fisking, mens vi nynna på Fishing i Valdres. Fant mange flotte steder, og landa omsider på Jotunheimen Caravan Camp. Her er det stille og fredelig, så vi får absolutt slappa av.

Han her driter tynt i om vi får fisk

I dag kjøpte vi fiskekort, tok med stengene og Tassen, og kjørte en runde for å se oss om. Da vi nærma oss Besseggen var det nesten ikke til å komme frem, det var parkert så mange biler langt ut i veien, av folk som skulle opp til fots. Altså, det finnes flust av parkeringsplasser litt lenger bort i veien, men da må de gå et par km lenger. Trodde virkelig denne gjengen var her nettopp for å gå, men neida, de skal gå kortest mulig bare for å oppdatere sosiale media med hvor «flinke» de har vært. Ligger video på vår snap.

Ro i sjela

Vel vel, etter vi inntok en fantastisk fjellpizza fortsatte vi jakten på napp. Fant mange flotte steder, og prøvde med både sluk og mark. Men ei heller her var det napp å få. Vi spurte noen karer i går om hvor det ville være håp, men fikk til svar at det var det samme over alt, vannstanden er for høy til at fisken biter nå. Etter mange timer ute vendte vi tomhendte tilbake til vogna, vi har da fått frisk luft og flott natur i det minste. Så nå ligger vi passe slitne på sofaen i vogna, både Tassen, Doc og meg.

 

 

TikTok / Insta / Snap

Våkna av et brak i vogna!

Mandag kunne vi lese på nett at det var meldt om sterk vind, og vi så flere pakka sammen markiser og fortelt. Muttern og fattern var blant de som sveiva inn markisa, mens både Kari og Torfinn, og Doc lot de stå. Doc mente vår skulle tåle litt vind, er jo kvalitetsmarkise fra Biltema. Vi hadde stroppa den fast med elastiske jekkestropper og plugger svære som oljerigger, selvsagt fra samme butikk.

Doc sjekka yr og la seg med god samvittighet, mens eg som er oppvokst på Vestlandet var noe mer skeptisk. Eg vet at vindstyrke på yr ikke er sammenlignbart vindkast i dalsøkk mellom høye fjell, så eg fikk ikke sove.

Er jo helt nydelig her, men når det blåser merkes det godt!

Mens eg lå og hørte den vage motorduren fra nesa til Doc begynte det å blåse opp mer, og snorkinga hans ble mer og mer borte i støy fra vind i markisa. Stengene begynte å slå heftig mot veggen, så eg vekka Doc i håp om at vi kunne rulle inn hele sulamitten. Ute for å se mente han dette var helt normalt, mens han kjente etter at stroppene fortsatt var stramme.

Inn og sove igjen da, ja Doc altså, for eg ble liggende å høre på vinden. Det ble bare verre og verre. Brått hørte eg vinden rive tak i halve campingplassen, og med et brak slo markisa vår ene stanga i taket. Da fikk eg fort liv i Doc, og han gikk endelig med på å rulle den inn.

Skaden så først verre ut enn den var, bare to ødelagte stenger som med enkle grep kunne fikses, og ingen merker på vogna. Verre med oss, for vi glemte å smøre oss med denne HER. Klokka nærma seg nå tre på natta, så det skulle bli godt å endelig kunne duppe litt. Men neida…

En noe oppgitt Doc etter å ha rulla inn markisa kl tre på natta…

Nabovogna hadde et tynt solseil som blafra i vinden med bare ei gjenværende stang. Mitt hode som alltid tenker «worst case scenario» begynte å surre og gå. Om det solseilet skulle fly avgårde med den vindretningen og avstanden, ville den stanga bli tredd rett gjennom soveromsvinduet og penetrere ribbeina mine.

Nope, ingen søvn å hente der. Bestemte meg for å rusle en runde og sjekke disse to bobilene vi reiser med. Fikk se da at Kari og Torfinn hadde vært ute litt tidligere å sveiva inn sin markise, det var nok lurt. Men noen av campingmøblene var på tur, så eg fikk samla det og sikra det før også eg ble trøtt nok til å svime av på puten.

Da vi våkna av Tassen i går var det fint lite å hente hos meg, Doc sto opp med bikkja mens eg var fortsatt mer eller mindre i koma. Og da gjengen snakka om å gå opp til Briksdalsbreen orka ikke eg å bli med. Yngste i reisefølget ble dermed liggende på sofaen med Tassen, mens resten var ute og gikk. Og litt seinere var eg med og så på at Doc forsøkte to halvhjerta kast i Oldevatnet, før det endelig ble kveld igjen.

Bare drit i anbefalinger og smittevern!

Hva er det som gjør at noen føler de MÅ til utlandet for å feriere? Hvorfor er akkurat du nødt til å deige deg på ei strand med paraplydrink nå? Hvorfor er det viktigere å reise utlands nå som det egentlig ikke anbefales selv om grensa er åpen?

Nei dette bryter ikke noen smittevernsregler, vi sitter parvis med meters avstand, på en campingplass, bare familie og nære venner.

Noen sammenligner det med køer i fornøyelsesparker, folksomme toppturer og fullstappa kjøpesenter. Ja noen prøvde til og med å sammenligne det med vår tur til Fedje i helga, hvor vi var på et offentlig arrangement med under 200 gjester, og sto på en bobilparkering med samme regler som campingplass. Ikke er det registrert noen smittetilfeller der heller. Vi følger alle råd og anbefalinger og har faktisk selv avbestilt to utenlandsferier i år!

Men altså det er faktisk tryggere å stå tett i tett i Norge enn å sitte 5 mann på resturant i syden, ikke sikkert personale der tør teste seg nå som grensene er åpen, for da tjener de jo ikke noe på turistenes kredittkort.

Vi hadde ikke mer enn max 200 smittetilfeller i Norge de to siste ukene før grensene åpnet, og de fleste hadde FHI faktisk kontroll på. Det var derfor meget trygt å ferdes i Norge, også i tette folkemasser. Er mye større odds for å bli smitta på et hotell Spania eller Tyskland (som hele tida har vært blant de landa med mest smitte), enn i en folkemengde i Norge.

Grønne land betyr ikke at det er smittefritt, men at de har ledig plass på sykehusene nå, eller evt at de tester færre.

Og dere som mener dere er voksne nok til å bestemme over dere selv, NEI, det er dere virkelig ikke når DIN moro kommer før et helt lands helse. Og til deg som mener at ingen har noe med hvor du reiser, jo! Alle du smitter når du kommer hjem har alt med det å gjøre!

Du som mener det er trygt i Charlottenberg fordi det bare er nordmenn der, vet du ikke at de som sitter i kassa og tar på alle varene dine kan smitte deg? Grunnen til lave smittetall over grensa er inspirert av Trump, de tester bare færre for å få norske kredittkort over grensa!

Om nå Norge får en ny lockdown i høst håper eg dere kjenner det på samvittigheten, både dere som absolutt må på utenlandsk ferie, OG dere idioter som har åpna nesten alle grenser.

Nå har det dukka opp et prakteksemplar på dette i Moss. 22.juli testa en person positivt etter å ha vært i grønt land. Vedkommende smitta fire nye som testa positivt 24.juli, og de igjen smitta ti nye som testa positivt 26.juli. Så der kan dere se hvor «trygt» det er å reise til grønne land. Det er nå stor spredning i Moss på grunn av noen som bare måtte ha paraplydrink i «trygt» land.

Napp er napp!

Så har eg igjen glemt bloggen her, men eg tenker faktisk ikke å beklage, for det er jo ferie. Vi koser oss virkelig her i Olden, for et flott sted, med knallgrønt vann og majestetiske fjell. Tassen trives også meget godt, han har fått nye venner, to lundehunder i nabovogna. Alt ligger til rette for nasjonalromantisk ro i sjela.

Som å være i en katalog

I dag har vi fått testa fiskelykken også. Etter frokost gikk vi et lite stykke oppover langs vannet, men det var vanskelig å finne steder å stå. Skikkelig bratt og steinete. Etter ei stund uten videre hell eller napp gikk vi tilbake til campen, vi ville prøve litt fra trøbåt. Her nappa det i det minste greit, men de slapp alle som en.

En stram kar i vakker natur, kan det bli bedre?

Tomhendte loffa vi tilbake til vogn og bobiler for litt lunsj, ja rundstykker. Og etter noen timers total avslapping venta et nytt måltid, da var det alle mann til pumpene for felles middag. Med mye godt på bordet fikk alle muligheten til å bli stappa.

Dypt konsentrert om både pedaler, ror og stang, ville så gjerne ha fisk

Det var ikke lange tida etter den heftige middagen at flere ville kaste litt igjen, så vi loffa avgårde med hver vår stang. Denne gangen nedover i motsatt retning. Her ble vi advart mot å gå over et jorde med mindre vi ville bli skutt. Selv om dette nok var en noe overdrevet spøk, valgte vi å følge rådet og gå rundt til vi fant et passende sted.

Kari og Doc som kapper om første fisken

Pent oppstilt på rekke med godt over koronaavstand satte vi i gang. Det gikk ikke lange tida før eg fikk skikkelig napp! Ivrig som eg var sveiva eg inn som pokker, og måtte le litt da ospen ved siden dansa i takt med sveivingen. Jepp, det var tretoppnapp. Flytta litt på meg og fikk til noen fine kast, men ikke lenge sto eg der heller før napp.

Var jo til og med litt romlemantisk dette, selv om eg i utgangspunktet var bekymra for å bli med Doc i så liten båt

Også her var det ei dansende osp i takt med sveiven, så igjen flytta eg meg. Nå syntes eg at neste napp burde være under vann, og ganske så riktig nappa det jaggu under. Sleit veldig med å sveive, og da eg endelig fikk inn denne fisken så eg til min store forskrekkelse at dette bare var noe siv eller plantegreier fra bunn.

Tassen storkoser seg på camping

Eg ga ikke opp enda, fortsatte med flere strøkne, og noen mindre flotte kast. Napp igjen! Jepp, der tok eg tredje ospen på strekningen, og fant ut at det på ingen måte var min dag i dag, mens Doc fikk mange reelle napp, men ingen fisk ville til overflaten i dag. Tenker vi skal forhøre oss i morgen om de beste plassene.

Tilbake i vogna i kveld var det bare noen slurper Pepsi max før dyna fikk omfavne oss. Nå er det natta her, så får vi se hva morgendagen bringer. 

På Fedje, bare gode greie!

Fedje leverte, virkelig! Vi har nå hatt tre fantastiske dager med en god gjeng som som var så glade at vi lukta brennevin, ei riktig bygdesamling på Fedje fra torsdag til i dag. Og ja, Fedje uttales «Feie», bare for å ha det nevnt. Selv om countryweekend ble avlyst ble det jaggu trivsel og moro likevel.

Kaptein Doc på kabelferga

Vi var vel et par og tjue mennesker fra land og strand, samla i bobiler og vogner helt nede ved sjøen på Fabrikk 8. Været var det heller ikke noe å si på, tror vi fikk de tre beste dagene i året der gitt. Blå himmel og så godt som vindstille, det er ikke alt for ofte det skjer der. Det gikk ei selvbetjent kabelferge over til butikken, den fikk vi steike god erfaring med. Eg ble utnevnt som skipper, og Doc tok på seg jobben som kaptein.

På dagtid hadde vi livemusikk på campen, er vel normalt å ha med egen artist på tur? Det har av og til vi, Sissel er ikke vond å be når vi inviterer henne med på tur, og hun tar lett en trall eller ti. Ellers var jo Kent og Leif Aase hyra inn til å mjuke opp dansefoten. De spilte fredag kveld, på dagtid lørdag og lørdagskveld. Og det skumleste av alt var at Doc var med de og sang lørdagskvelden! Ligger video av det på vår fb side HER, og det var slettes ikke verst.

Doc gjør det bra som artist!

Det har virkelig vært alle tiders, noen nydelige dager i godt lag. Vi takker alle som var med og alle som bidro og arrangerte, vi kommer tilbake, og vi gleder oss til neste gang. Men akkurat nå er disse HER veldig greie å ha, så vi kommer oss raskt til hektene igjen.

Fikk prøve en gammel Ural

Nå har vi omsider flytta på oss igjen. I dette været er det vel egentlig ett fett hvor vi holder til, men i morgen skal sola skinne i Olden, og dermed kjørte vi dit. Muttern og fattern er med, og Kari og Torfinn, så nå skal vi bare kose oss, slappe av og prøve fiskelykken i noen dager. Shit fiske!

Kalas på fabrikken

Vi hadde ett planlagt reisemål i ferien, vi skulle samle godgjengen på Fedje fra torsdag til søndag. En del hadde alt kommet til Radøy tidligere, og noen sto på Voss. Muttern hadde planlagt at vi alle skulle ta ferga kl 10.30, og alle var klare for det. To enheter hadde kjørt litt før for å tømme do.

Vi fylte kaien!

Da vi kom på fergekaien var de to første alt kommet med ei ferge, så vi dobbeltsjekka at neste ferge skulle gå kl 10.30. Det skulle den – fra Fedje. Vi måtte da vente til 11.10 før vi kom med over fra Sævrøy. La gå, vi har da ferie, og vi fikk jaggu kjøpt oss sveler.

Bare godtfolk!

Det er ikke til å stikke under en stol at denne gjengen er gull verdt, for det er bare godtfolk her. En flott gjeng som setter pris på både hverandre, god mat og god musikk. I går var hele gjengen inne på Fabrikk 8 og spiste middag, nydelig mat!

Eg har forresten blitt kaptein på kabelferga som går til butikken!

I dag har vi hatt felles lunsj med reker og krabber helt nede på kaien her. Vi har strålende sol, og måkeskrik, og i kveld ventes livemusikk på fabrikken. Nå stikker vi og fisker. Kan det bli bedre?

Kan du skimte Shetland i det fjerne?

Folksom avslapping

Det blir en kjapp oppdatering i kveld bare. Vi kjørte direkte til Radøy, til muttern og fattern i går, for vi var slitne og trengte litt ro. Målet for helga er en samling i en nabokommune, for før corona var det planlagt en countryweekend der. Når dette ble avlyst ringte muttern ut og sa at vi kommer uansett vi, og gjengen er klar for samling selv uten countryweekend.

Se så fin gjeng da!

Alt dette var greit, og de som eier stedet har hyra inn en trubadur til å lage litt liv likevel. Nå blir vi jo ikke så mange, det er visse begrensninger på grunn av corona, men vi får en samling med godgjengen i det minste. Det blir bra!

Tassen er forresten eneste bikkje i nyere historie, som har fått lov til å grave i blomsterbed på tunet her

Da vi ankom muttern og fattern i går var det alt en bobil og en vogn på plass, men slitne som vi var ble det raskt sengetid på oss. Skulle kanskje tro vi var pensjonister, men det tar bare kraftig på å ha ferie. Spørs om ikke denne HER hadde gjort nytten. I dag har det kommet en bobil og ei vogn til, og flere er på vei. Nå har vi akkurat samla oss rundt lapskaus med noko attåt, og i morgen turer vi mot helgas reisemål.

Vi har forresten testa teltet til leieboeren, ser någet skakt ut, men vi har modifisert litt så det funker.

Ny dag, nye opplevelser!

Denne ferien driver bare å topper seg selv for hver dag her, siste døgnet har vi tilbragt rundt Haugesund. Vi parkerte i går hos selveste Waylon Jenssen, og ble tatt i mot med åpne armer. Topp gjestfrihet der altså, vi fikk både strøm, vann og wifi, litt luxus må vi unne oss selv på camping.

Gamle smelteverket på Visnes

Vi ble jo sittende i vinterhagen deres og skravla gikk på oss alle. Tommy (Waylon) spilte litt for oss, og vi ble like imponerte som sist. Doc ble først sliten, ja faktisk bare sliten, så han tok kveld først. Vi andre ble sittende litt lenger, en kamerat av de var også på besøk, så vi hadde det riktig så livat.

Frihetsgudinna på Visnes

I dag kjørte vi ut på Karmøy og besøkte Mary-Ann og Magne, noen herlige gode venner av oss. Trivelig å se hvor de bor også, og vi fikk hilse på gutta deres. De viste oss rundt på Visnes, et litt forblåst sted hvor det har vært smelteverk og nå museum. Det første vi så var en liten utgave av frihetsgudinna, fordi den i NY er laga av kobber som er henta ut på Visnes. Artig å se litt historie på vår vei.

Kaffe, kakao og svele med Anette og Svein Olav på ferga

Etter omvisning ble de med til et senter hvor vi fikk bonkra litt, og så vi spiste vi pizza før vi takka farvel. Da var det tilbake til Tommy og Ann og hente vogna, for så å fortsette ferden. Vi skulle rekke ei ferge, for der var Anette og Svein Olav. Han jobber der, og hun er med sånn at de kan reise rett på ferie i morgen.

Svipptur du liksom…

Det var veldig hyggelig å ta ei natt hos Barbro og Dag, og enda hyggeligere at de orka å høre stemmen min etter litt mye vin. Ja det ble så klart skravling til langt på kvelden, og Berit hadde jo kommet innom med jordbær til oss. Finnes det noe bedre enn jordbær og fløte i sola på Sørlandet?

Da veien vår videre skulle starte ble vi enige om en svipptur ut på Lindesnes fyr bare for å titte. Joda svipptur og svipptur fru Blom… Altså det sto faktisk 27 min fra Kristiansand til fyret, men absolutt alle minuttene hadde over dobbel varighet, for vi brukte minst en time. Smale og svingete veier, hvor ikke en eneste Tesla holdt sida si. De tror jo vi har ei lita poletta bak, og klarer ikke se at vogna er breidere enn bilen.

Vakkert, men forblåst

Vel fremme tok vi noen fine bilder, men vi ble ikke så lenge, for her blåste det så kraftig at til og med Doc må bruke balsam for å børste det lille han har av hår. Tassen likte heller ikke vinden noe særlig, men han kan krysse av på bucketlista at han har besja på Lindesnes fyr. (Ja vi plukka så klart opp)

Det er vakkert med åpent hav

Ferden gikk videre, nå via Lyngdal, og på enda smalere og mer svingete veier. Her var det nesten så det gikk gale et par ganger, og i ene svingen var det så smalt at en Tesla faktisk frivillig la seg i grøfta for å slippe oss forbi. Det var så sjokkerende at bilisten bak Teslaen vinka og gliste.

Vel vel, vi kom oss omsider oppover Vestlandet, kjørt to undervannstunneler, har fått tatt ei ferge, og til og med kjørt over ei av bruene hvor det velta campingvogn for noen uker siden. Nå har vi parkert hos Ann og Tommy utenfor Haugesund, så nå skal det slappes av. Jaggu får vi se mye i ferien, det er faktisk helt greit å ta ferien i Norge folkens.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top