Bare drit i anbefalinger og smittevern!

Hva er det som gjør at noen føler de MÅ til utlandet for å feriere? Hvorfor er akkurat du nødt til å deige deg på ei strand med paraplydrink nå? Hvorfor er det viktigere å reise utlands nå som det egentlig ikke anbefales selv om grensa er åpen?

Nei dette bryter ikke noen smittevernsregler, vi sitter parvis med meters avstand, på en campingplass, bare familie og nære venner.

Noen sammenligner det med køer i fornøyelsesparker, folksomme toppturer og fullstappa kjøpesenter. Ja noen prøvde til og med å sammenligne det med vår tur til Fedje i helga, hvor vi var på et offentlig arrangement med under 200 gjester, og sto på en bobilparkering med samme regler som campingplass. Ikke er det registrert noen smittetilfeller der heller. Vi følger alle råd og anbefalinger og har faktisk selv avbestilt to utenlandsferier i år!

Men altså det er faktisk tryggere å stå tett i tett i Norge enn å sitte 5 mann på resturant i syden, ikke sikkert personale der tør teste seg nå som grensene er åpen, for da tjener de jo ikke noe på turistenes kredittkort.

Vi hadde ikke mer enn max 200 smittetilfeller i Norge de to siste ukene før grensene åpnet, og de fleste hadde FHI faktisk kontroll på. Det var derfor meget trygt å ferdes i Norge, også i tette folkemasser. Er mye større odds for å bli smitta på et hotell Spania eller Tyskland (som hele tida har vært blant de landa med mest smitte), enn i en folkemengde i Norge.

Grønne land betyr ikke at det er smittefritt, men at de har ledig plass på sykehusene nå, eller evt at de tester færre.

Og dere som mener dere er voksne nok til å bestemme over dere selv, NEI, det er dere virkelig ikke når DIN moro kommer før et helt lands helse. Og til deg som mener at ingen har noe med hvor du reiser, jo! Alle du smitter når du kommer hjem har alt med det å gjøre!

Du som mener det er trygt i Charlottenberg fordi det bare er nordmenn der, vet du ikke at de som sitter i kassa og tar på alle varene dine kan smitte deg? Grunnen til lave smittetall over grensa er inspirert av Trump, de tester bare færre for å få norske kredittkort over grensa!

Om nå Norge får en ny lockdown i høst håper eg dere kjenner det på samvittigheten, både dere som absolutt må på utenlandsk ferie, OG dere idioter som har åpna nesten alle grenser.

Nå har det dukka opp et prakteksemplar på dette i Moss. 22.juli testa en person positivt etter å ha vært i grønt land. Vedkommende smitta fire nye som testa positivt 24.juli, og de igjen smitta ti nye som testa positivt 26.juli. Så der kan dere se hvor «trygt» det er å reise til grønne land. Det er nå stor spredning i Moss på grunn av noen som bare måtte ha paraplydrink i «trygt» land.

15 thoughts on “Bare drit i anbefalinger og smittevern!

  1. Du e hard i språket.men jaggu har du rett i det du skriver.må kunne gå ann å tenke sjøl.
   Stå på Helene og doc

 1. Egoismen råder.Tror rett og slett at folk innbiller sg at dette bare er en influensa. De ser ikkje alvoret i d.Tenker ikkje på alle som er i faresonen.Grøss og gru når høsten kommer ,dette er ikkje over.Gruer mg t å gå på jobb og som jobber selv i helsevesenet.👹

 2. Sitter og ser på TV2 nyhetene no…….og ser dei fatale følgene av åpne grenser. For jævlig. Nyyt ferien dåkka med god samvittighet.

 3. «Ja det er tryggere å være i Norge enn andre land med lav smitte» Dette med at det er tryggere å stå i tette køer I Norge kan diskuteres. Vi har ikke i Norge testet 10% av befolkningen enda så det kan tenkes høye mørketall i Norges befolkning. Ser man på andre land har store prosenter av de som er positive symtomer som ikke tenkes i Norge å være covid. Landet vårt er heller ikke innteresert i å teste Store prosenter av de som faktisk har symtomer på covid. Å reise bort er faktisk tryggere enn å stå i tette køer i Norge om man tenker på at personen foran kan være en av de som er med som mørketall, selvfølgelig er det verre å være i et land som har høye bekreftede nå.

  1. Tror du de grønne landa har testa 10% av sine innbyggere da? Er dessverre mye større folketall i de fleste grønne land, og dermed mye høyere mørketall. Alle de grønne landa har dessuten de siste ukene redusert antall testede.

  2. Fastlege har nå også ansvar for testing (min tilbyr i allefall det selv om legevakt og sykehus også fortsatt utfører tester ifb med konsultasjoner og akutt sykdom) og du kan selv ta kontakt med din fastlege og sjekke muligheten dersom du er syk og ønsker å bli testet for Covid-19, så igjen så ligger ansvaret hos den enkelte og ikke staten ☺️

 4. Er et par ting du glemmer…. I hele EU må du bruke munnbind for å komme inn på bensinstasjoner pluss at du må sprite hendene din. Disse står ved inngangene. Er litt mer kuskus over tingene her(Tyskland) enn det har vært hittil i Norge.,men forhåpentligvis kommer det etterhvert

  1. Altså samtlige bensinstasjoner og butikker i Norge har også håndsprit ved inngang, dette er noe alle skal bruke. Det med munnbind gjelder ikke i hele EU nei, og det gjelder ikke når man spiser eller drikker. Altså når man er på pub, nattklubb, resturant, og andre lignende steder med mye folk.

   1. Det er greit å være krass ha egne meninger, men å beskylde andre med hets etc for å ikke gjøre som du mener er riktig, det blir litt oppimot egoismen du kritiserer. Når det gjelder mennesket i kassa som tar på tingene du handler, så har du akkurat samme problemstilling hjemme, all den tid du bor i viken fylke som er ledende i virus antall. Så å stå i flokk i Norge er ikke tryggere enn noe annet sted, det er en hypotese. Siden du nevner Sverige, så har di en stigende test kurve som tester ca 1% av befolkningen hver uke, landssnittet der er nå 7,7% helt på linje med resten av Norden. Det er heller ikke noe forskjell å sitte fra hverandre etter gitte regler i alle land. Er en feks på campingplass som du her nevner, så regner jeg ikke med at den er stengt for grønne dansker, grønne tyskere og ei heller for grønne finner. Ikke engang for folk fra Oslo og viken. Poenget er at samitærene blir brukt av alle, og ja, da er det denne sunne fornuften som gjør at det føles trygt, en veit faktisk ikke.

   2. Nå bruker ikke vi sanitæranlegget, vi holder oss ganske så langt unna folk vi ikke kjenner. Håper virkelig vi ikke er de eneste som tar forholdsregler. Personlig synes eg det er tull at grensene er åpne både inn og ut av landet.

  2. Munnbind forutsetter riktig bruk, og er allikevel ingen garanti. Er relativt mange helsepersonell som har blitt smittet til tross for at de bruker riktig verneutstyr og har opplæring i hvordan dette skal brukes.

 5. Grønnsone. Så slike aggressive kommentarfelt-skriverier faller på sin egen urimelighet. Jeg skal til utlandet nå og har ingen betenkninger rundt det, uansett hva hissigpropper og regelryttere tenker mener. Haters gonna hate hate hate hate.

  Så æddabædda så!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top