Ikke bare på tur vi har uflaks!

Fikk faktisk noen bemerkninger etter helga, det var nytt å lese om en tur uten uhell, og må si eg lo godt da. Vi er vant til at noe går skeis på tur, og som nevnt i går har jo faktisk Doc skada det vonde kneet sitt litt, selv om det ikke er alvorlig. Men visste du at vi har en god dose uflaks når vi er hjemme også? Ikke alltid det skjer på tur vettu, så det er mulig vi bare er litt klumsete.

Kult med kul eller!?

Da eg sto opp i morges var eg litt seint ute. Trøtt som et uvêr luska eg meg ned trappa, bana vei inn på do, dytta denne HER under arma, og fikk på meg fillene. Tok medisiner og tannpuss i full fart, men glemte å strigle manken. I kjøleskapet sto lunsjen alt klar i en matboks, det var middagsrester etter søndagens glutenfrie kyllinggryte.

Den der er ikke god å få i panna i høy hastighet!

Da eg la kaffekopp, vannflaske og matboks i sekken syntes eg å kjenne en sur snek. Eg ante ikke da om glutenfritt står like lenge som annet. Travelt som eg hadde det bøyde eg meg i full fart for å sniffe etter kilden, men ble brått stoppa av knaggen som sekken hang på. Var ikke noe hvilken som helst knagg heller, nei, den er nemlig hjemmelagd av hestesko, og eg måtte dra på jobb med en flunkende fersk Donaldkul midt i panna!

Dette er uten gluten, og på Coop sin serie kan man se etter det blå merke.


Kom meg gjennom dagen uten å svime av, og dro så rett på butikken. Nå var det jaktstart på Coop’en, eg skulle ha glutenfri jegergryte. Tror kanskje den kulen spilte en liten rolle i shoppingen, for eg klarte ikke finne noe glutenfritt uten å spørre personale. De visste råd, og Coop har til og med en egen serie. Der var det panert torsk, ostesnitzler, kyllingnuggets, og mye mer godt. Da har eg endelig funnet enkle raske middager, og skal kose meg i flere dager!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Tung mandag gitt!

Jaggu kommer den der mandagen like brått hver uke, og gjerne enda mer brått når man har hatt ei ekstra artig helg ja. Litt slitne er vi, men ikke verre enn at vi kom oss på jobb da. Og denne HER overlevde helga, så det har ikke gått så hardt for seg. Skal nevnes at Doc har et halvdårlig kne som han klarte å skade litt da, så han går rundt og halter, stakkar. Dermed måtte eg opp litt tidligere i dag for å gå med Tassen. Var jo koselig det å starte dagen med en tur i regnvær hvor Tassen tok seg god tid.

Ok da, siste bilde fra helga, tror eg.

Kom meg da omsider på jobben, og var ikke mange minuttene for seint heller. Men det skal ikke stikkes under en stol at det gikk ubønnhørlig treigt i dag. At alt var tungt er nok selvforskyldt, men vel verdt det. Selv om mandagen gjerne blir en større utfordring, gir ei sånn helg utrolig mye energi til resten av uka.

Hjemme ble det en merkelig miks av en middag. Hadde gleda meg til ostesnitzler, men var så dum og leste bakpå. Måtte jo selvsagt være hvete i de. Da ble det pølse, burger og glutenfri pasta på meg, og ostesnitzel på Doc. Pokker altså, finnes det glutenfri ostesnitzel? Og andre gode lettvinte middager?

Ellers var planen å få gjort masse her i dag, alt vi vanligvis gjør i helga, samt rydde bobilen. Det har ikke skjedd enda. Klesvasken vokser, og støvet ligger på stedet hvil. Det er vel ikke så farlig om det blir liggende til i morgen, så lenge Doc får hvilt beinet sitt og Tassen får nok kos og oppmerksomhet. Viktig å prioritere riktig.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Smak av sommer!

Enda så herlig det er å dra på tur, så var det jaggu herlig å komme hjem igjen også. Vi dro torsdagen til Edsvik camping i Grebbestad, hadde bare en liten pitstop på Nordbysenteret. Det skulle vi få angre på ja, der var det så smekk fullt at vi ble geleida bort på bobilparkeringen enda vi fint får plass på en vanlig parkering. Den lille bobilen vår forsvant jo mellom de svære monstrene som sto der. Vi kjøpte ikke mer enn vi måtte ha torsdagen, for vi orka ikke gå i kø.

Claes, som er som en storebror for meg, tok oss vel i mot og viste oss rundt på campen, og vi ble sittende ei god stund utenfor hos han. Hadde det riktig så trivelig, og vi rusla litt rundt og hilste på flere som hadde fast plass. Fredagen kjørte vi inn til sentrum med Claes og handla litt mer, men ingen av oss tenkte på å ta med kvoten, nei vi handla bare akkurat det vi trengte til resten av helga. Jo, eg kjøpte masse glutenfritt da, men det var det.

Ut på ettermiddagen kom Anne Hilde og Morten også, de har fast plass på campen. Kjempegreie gode mennesker som vi har blitt glade i. Det ble grilling og lystig lag på plattingen deres, og vi la planer for hele lørdagen mens vi satt der.

Se så flotte og glade vi blir av litt bobler da!

Lørdagen starta med champagnefrokost i 12 tida, da var vi i gang vettu. Nydelig vær, godt humør, og bare god stemning på gjengen. Etterpå gikk ferden til sentrum for litt lunsj, og der snakker vi porsjoner! Rekesmørbrødene var vel ca 20 cm høye og dekka hele tallerken. Vi rusla litt rundt før vi dro tilbake på campen, og jaggu dro vi inn igjen til sentrum etterpå for å høre Värmlandspojkarna spille til dans. Herregud så gøy vi hadde det da, så du kan tenke deg at vi var litt reduserte da vi henta Tassen i sta. Godt å få han hjem igjen.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Camping vettu!

Tok en bloggpause i går eg, for vi hadde det bare litt for moro vettu, sånt skjer. Har det egentlig for moro i dag også, men nå må eg liksom oppdatere litt. Vi var jo naturligvis bittelitt redusert da vi våkna i går, for vi tok oss ut torsdagen. Lang tur, lang dag, long drinks, sånt skjer. På formiddagen i går dro vi til sentrum for å finne bolaget og litt glutenfritt utstyr. Joda vi fant bolaget, og alt annet vi skulle ha, men glemte å handle kvoten da. Bare det vi trengte til helga.

Så vondt har vi det!


Ellers har vi bare nytt godt med gode venner, ja eg fikk hamstra litt glutenfritt og har holdt meg til det, og joda, flytende godis eg tåler. Nå lider vi så liten nød at det er på tide å legge fra meg tlf og være sosial! Skal fortelle alt i morgen! Vi har det ustyrtelig moro, enkelt og greit! Vi koser oss, og det kommer sikkert litt på snap og instastory!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Da er vi på tur!

I dag sto vi opp til et ordentlig drittvær. Det vil si, eg sto opp og lufta Tassen og tenkte Doc skulle få hvile litt. Vi gikk en liten tur så Tassen fikk gjort fra seg, han markerte så mye at de siste gangene han letta på beinet kom det ingen ting. Men det viktigste var nå å lette på det beinet. Da vi kom inn igjen hadde også Doc stått opp, til Tassens store begeistring. Er jo pappa som er tingen må vite!

Eg gikk i dusjen, kledde meg og dytta faktisk litt sminke i fleisen. Må bare få skryte litt av denne HER, eneste eg klarer å bruke på bryna! Da Doc fylte vann på bobilen hadde Tassen for lengst skjønt tegninga. Han var så ivrig at han holdt på å gå i bakken, så Doc visste ingen anna råd enn å sette han ut i bilen. Da ble det stilt. Da eg var ferdig løp Doc gjennom dusjen, mens eg pakka med noe glutenfri mat og litt godt til barskapet. Og brått var vi klare til avreise.

Første stopp var kennelen. Eg tok Tassen med ut i bånd, og først måtte han snuse og markere. Men da det gikk opp for han hvor vi var bråsnudde han, nei, han hadde ingen planer om å være der gitt, og Doc måtte bære han inn. Beklageligvis, enda det stakk litt i magen, måtte vi sette han fra oss der. Vi vet han ikke har det vondt der, han er bare litt for avhengig av oss og har egentlig godt av et opphold på «hvilehjem».

Da kunne turen gå videre til Sverige. Et lite stopp på Nordbysenteret skulle vi få angre på. Først ble vi nå vinka inn på bobilparkeringa, hvor vår bittelille bil, som kunne stått på vanlig parkering, ble borte mellom forleggende glis. Planen er å storhandle på søndag, nå måtte vi bare ha litt mat til helga. Det var så folksomt at vi sto i kø gjennom hele butikken, verste handletur vi har vært på, og glemte halve handlelista. Men vi kom oss heldigvis fort videre.

Just som i syden!

Nå har vi da parkert på campingen, og har senka skuldrene. Hvilken camping kan nå egentlig være det samme, er fullt her likevel. Vi er invitert av venner, og skal ikke annet enn å nyte helga så godt vi bare kan. Er blå himmel og strålende sol, men litt vind siden det ligger ved sjøen. Helt topp egentlig, og nå er det på tide å legge bort tlf. Kanskje det kommer litt på snap og instastory utover kvelden. God helg! (Med forbehold om skrivefeil, har fått i meg en Irish).

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Klar for langhelg i bobil!

Reklame |

Sitter her og halvsløver med et halvt glass vin. Hadde ingen planer om vin i utgangspunktet, men så over beholdningen for å pakke i bobilen, og kom over en nesten tom kartong. Reiv opp bunnen og fikk ut posen som kjentes skrekkelig tynn. Den der var vel ikke noe å ta vare på? Ingen poeng i å gjøre det tungvint med å blåse opp for å få ut alt, som Rema sier; det enkle er ofte det beste. Klipte av hjørne og tømte det ut, ja, i glasset da så klart. Tok samtidig denne HER på nesa, den tar virkelig bra! (Og gratis frakt for medlemmer i kundeklubben)

Litt rød på nesa etter stripsen, men la gå, det er langhelg!

Dagen har egentlig vært helt grei. Noe mindre vind i dag, og lite smerter, så eg lurer meg på om svaret var i glutenfritt altså. Lunsjen ble rester etter gårsdagens glutenfrie gryterett, og til middag speila Doc egg. Han hadde på skive og eg hadde i glutenfrie tortillalefser. De lefsene lukta plantejord, men smakte heldigvis bedre. De blir nok kjøpt flere ganger.

Spurte i går veldig spesifikt etter anbefalinger på gode ferdigprodukter som ikke må bakes. 95% av responsen var oppskrifter, posebaking, hvor man får kjøpt det, og at eg må Google. De siste 5% var div brødmat, hvilket eg er takknemlig for. Men eg tenker jo som så, det er mel i pølser, kjøttkaker, sauser, gryter, ja, så og si det meste uten om reint kjøtt, fisk og grønnsaker. Noe sånt uten gluten som kan anbefales? Kom gjerne med tips til andre lignende ferdigprodukter enn de nevnte også, eg blir glad bare eg slipper bomkjøp.

Vel vel, vi skal som nevnt lufte bobilen i helga, den skal få oppleve det store utland for andre gang i vår besittelse. Store og store, vi tar ei langhelg hos naboen med billig bacon og større glutenfritt utvalg. Sverige er destinasjonen, vi har skvist ut den inneklemte fredagen og drar før fuglene fiser i morgen tidlig. Så nå er det natta her så eg rekker skjønnhetssøvn før tur. Det trengs etter en sånn nesestrips, for eg blir alltid så rød på nesa etterpå!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Prøver ut ny diett!

Nevnte eg burgeren i går? Vi spiste i alle fall burger til middag i går, hvilket var veldig godt. Nå har eg vært forsiktig med kostholdet i flere uker, og bringa begynte å bli litt bedre, da kunne vi unne oss noe godt på bryllupsdagen. Der tok eg feil. Gjett hvem som har lagt våken halve natta av en flatulens som burde vært på værvarselet! Er det dette som er kolikk? Med mageknip på nivå med et slag fra Bud Spencer lå eg og fjerta hele natta i frykt for at Doc skulle våkne.

Storm i kastene!

Da eg sto opp og dro på jobb var det ikke blitt stort bedre, og eg konkluderte med at det måtte være burgerbrødet. Det virka logisk da mange med crohns sliter med gluten i dårlige perioder, så eg bestemte meg for å kjøre glutenfri kost ei stund. Altså ete alt eg har lyst på utenom gluten, da merker eg fort om det er den eg reagerer på.

Kasta dermed lunsjen min og kjøpte salat i kantina, for eg hadde med vanlige tortillalefser med smøreost og skinke, hvilket eg ikke turte å røre. Etter jobb dro eg innom butikken og hamstra i FriFor-hylla, og hilsdrande du for noen priser! De vet å sko seg på allergikere! Må man så må man, og Doc dreit i summen så lenge han slapp lage middag.

Det ble i dag glutenfri meksikansk gryte, med rein norsk storfekjøttdeig i, og glutenfrie pitabrød i brødristeren til. Ikke verst, gryta var bedre enn den vanlige, men pitabrødene kunne hatt mer smak. Vet du om glutenfrie ferdigprodukter som er gode og uten å ha for høyt innhold karbohydrater? Kom gjerne med tips, for eg gidder nemlig ikke stå på kjøkkenet å verken bake eller lage alt fra bunn, her må det være skremmende enkelt!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Tenk at vi begge glemte dette!!!

Reklame |

På ingen måte opplagt sto eg i dag opp til ei ny uke, og med tanken i bakhode om at det blir ei kort uke fikk eg akkurat nok mot til å dra meg på jobb. Sliten som et uvær, men ute var det fint vær, dette blir nok en grei dag, tenkte eg. Med spor av startvansker fylte eg kaffekoppen med drivstoff og satte i gang arbeidet, og før eg visste ordet av det var dagen over.

En liten gave må til, trenger ikke store greiene.

Nå lyste dieselmåleren, eg visste eg måtte fylle selv om føttene kjentes som piggtråd. Det var ikke verste prisen, så eg trossa piggtråden og sto til tanken var full. Da eg skulle lage en tidig TikTok-video av «Ikke for å skryte, men eg har akkurat fylt full tank» kom eg brått på hvilken dato det var! Dæven, eg og Doc har pokker meg bryllupsdag i dag! Vrengte direkte fra ST1 og inn på Extra’en like ved, og grebba med noen melkehjerter og lovehearts før eg kjørte hjem.

Vi var tidenes flotteste brudepar, om eg så må si det selv!

Doc hadde som ikke hadde sett TikToken ble meget overraska av gaven, for han hadde jaggu glemt datoen han også. Jepp, her er vi i rute, like surrete begge to, kler hverandre virkelig! Dagen ble feira med enkle burgere og litt godteri til dessert, ikke noe stor ståhei siden det ikke er rundt tall. Vi regna oss ut til at det må være sju år nå siden vi gifta oss 23.05.15, det kalles visst ullbryllup. Får strikke meg noen ullsokker som matcher de grønne han fikk da.

Gjett hvilket øye eg har nye maskaraen på da, er stor forskjell fra den gamle!

Ellers har eg omsider fått testa maskaraen eg kjøpte hos Blivakker, link til den er HER. Er fine briser i kundeklubben! Ikke for å pynte meg for Doc, men fordi eg var nysgjerrig. Den lovde gull og grønne skoger, eller lenger vipper, hvilket er greit for mine er nærmest ikke-eksisterende. Eg som sjelden tror på sånt tok den gamle maskaraen på venstre øye, og den nye på høyre. Forskjellen var merkbar! Eg er dritfornøyd, og har nå funnet ny favoritt etter å ha brukt samme merke i 20 år!

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Skikkelig irriterende bivirkning!

Nok en tåelig grei dag her, hvor eg våkna uthvilt da Tassen vekka meg. Problemet var bare at han la seg til å sove på puten til Doc, og da sovna eg og. En time seinere våkna vi begge to, for da kom Tassen på at han egentlig skulle si fra at frokosten var klar. Nytta ikke å ligge lenger når Tassen hadde mat i tankene, så vi labba ned. Det vil si, Doc måtte hente Tassen og bære han ned de livsfarlige trappene.

Har vært ganske så bra i bringa i dag faktisk, men likevel vært forsiktig med maten. Blir jo nesten traumatisert av flere uker med smerter etter mat vettu, det setter seg i hode. Livredd for å få vondt igjen. Men det positive er at vekta er stabil da, hopper ikke rett opp igjen til utgangspunktet så fort.

Tilbake til puberteten av denne medisinen!

Fikk jo pakke fra Blivakker fredagen, og lovde å vise frem resten i pakken i dag, men eg har helt glemt det. Tar det en dag eg har tid og husker det. I dag har eg nemlig vært travelt opptatt med tre ting; ligge på sofaen, kvalitetstid med Tassen, og prøve å gjøre noe med disse kvisene eg får av Jorveza (smeltetablettene). Tassen var glad og lykkelig for kloklipp, men hata meg litt etter børstingen. Ingen skal ta pels fra han nei!

Det var disse kvisene da, fått flere store vonde kviser, og haka og nesa var dekka av svarte porer nå. Skikkelig frustrerende at alt som hjelper mot sykdom også skal ha disse fordømte bivirkningene. Du har sikkert fått med deg at eg driter litt i synlige skavanker, men disse kvisene er vonde, dessuten følte eg meg ferdig med kviser før eg fylte 20. Det ble derfor den peel of maska HER i kveld, den tok ikke alt, men det har nok med medisinen å gjøre at det sitter litt dypere.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Fordi eg fortjener det!

Reklame |

Først vil eg takke for alle fine lykkeønskninger, superfine tilbakemeldinger og varme omtanker i det siste, det gir så mye motivasjon til å kjempe videre, dere hjelper meg å stå opp og dra på jobb om morgenen. Det er ca 4,5 uke til eg skal få svar fra legen, da får eg vite om det blir utprøving av en annen biologisk medisin, så eg er jo litt spent.

Eg SKAL kose meg når eg vil! Dette er ikke vann, skål!

Formen driver og hopper opp og ned her, varierer fra time til time. Regner med det har mye å si om eg er uthvilt eller sliten. I går var formen helt rævva, mens i dag våkna eg opplagt og uten smerter. Doc som sliter med fibromyalgi er i samme båt, så vi prøver å fordele gjøremålene her. Han vaska soverommet og støvsugde oppe, mens eg tok noen maskiner med klær og støvsugde nede. Da var løpet kjørt for begge to.

Eg fikk pakke i går! Spennende selv om eg har bestilt alt selv!

Glemte forresten å fortelle at eg fikk pakke i går! Det er ikke ofte eg shopper, men Blivakker har lansert kundeklubb med mye rabatter. Da måtte eg snope litt vettu. Siden eg har vært mye dårlig og sliten unna eg meg denne HER, den reduserer ringer og poser under øynene, og virker faktisk. Kjøpte også litt sminke (forteller i morgen), og eg gjorde det kunststykket å bestille feil neglelakk! Ville ha den HER, men bestilte den HER. Hjernetåke sa du? Jaja, fargen vokser på meg, er den på bilde med vin.

Middagen ble en ostesnitzel på polarbrød, fikk nesten i meg alt, så det går oppover. Utover kvelden var det film og snacks, og selv om eg ikke har smerter er eg forsiktig, nettopp fordi eg er livredd for å få tilbake smertene. Prøvde meg litt frem med litt chips. Fikk ikke vondt, men det bråstoppa plutselig som det ikke var plass til mer. Da ga eg blanke i godteri og fant meg heller et glass vin, det er lørdag og eg SKAL kose meg! Doc har lagt seg, så skål mine venner!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top