Doc er ikke så verst han!

Dagen i dag starta vel egentlig ikke like bra som i går, pulsen jobba hardt både opp og ned, men eg måtte i gang selv med startvansker. For å unngå svimlebyger i dusjen skrudde eg på kaldtvannet, da ble eg jo uansett fortere ferdig selv om eg tok meg tid til å shave leggene. Ja litt fresh må eg få føle meg.

Tror Tassen er enig i at far i huset slettes ikke er så verst.

Ingen av oss var noe særlig ivrige på å starte dagen, så vi lå henslengt på sofaen ei god stund. Da vi omsider gadd å begynne å virke litt var det Doc som kom med det gode forslaget, at eg kunne ta med Tassen og hente take away, mens Doc tok huset.

Når far lusker i busker!

Når Doc kommer med sånne hyggelige forslag takker eg ikke nei, så da eg kom hjem med sushi lukta det nyvaska i hele huset. Rart eg elsker den mannen? Vi koste oss med maten, og etterpå ville Doc ha ei skål rips til dessert. Det ble mye mer enn ei skål vettu.

Jada, Doc er god på både mat og dessert han!
Dette blir godt på riskremen til jul vettu!

Vi fikk nemlig ei flaske med noe godt i sommer, og tenkte nå å bruke den til noe lurt, så vi begynte å plukke. Til sammen ble det ca fem liter med bær. Eg tror eg plukka en av de, og Doc resten, han tar ansvar vettu. Vel vel, vi fylte opp med sukker og brennevin, og krysser nå fingrene for at dette blir grisegodt til jul, så har vi da noe å se frem til når kulden kommer.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Bedre form og bedre underholdning!

Reklame | Cubus

Ja nå kom bloggen ut i seineste laget her, og eg skal komme tilbake til årsaken i slutten av innlegget. I dag våkna eg søvnig, om det høres logisk ut. Eg ville virkelig ikke verken våkne eller stå opp i dag, men hvilket valg har man med ei overgira bikkje som står og prøver å rive av deg hånda for å fortelle at far har kokt egg? Tassen er sånn han, når frokosten nærmer seg må flokken spise, sånn at han kan få rester.

Knekkebrød med egg gjorde susen for meg i dag, for etter frokost var eg endelig i form til å dra på apoteket og hente varen eg skulle ha henta tirsdag. Og da det var gjort fikk eg til min lommeboks store fortvilelse se masse tilbud på Cubus, og det ble naturligvis et lite raid der ja.


Veldig fornøyd med dagens fangst! Den rosa trøya er fin over sommerkjoler og tynne topper, koster 79kr(!) og er i flere farger, link HER. Den beige toppen passer til det meste, link HER. Denne hvite toppen finner eg ikke link til, men nesten samme finner du HER. Den svarte shortsen kom dårlig ut på bilde, men er i samme stoff som den beige toppen, veldig komfortabel, link HER.

Før regnet ja!

Vel hjemme lagde eg villsvingryte med potetstappe til middag, og det var fett og godt. Etter en aldri så liten middagshvil kom naboen en tur, da ble det et par glass med vin på terrassen – og naturkreftene sto for underholdningen.

Lyn og torden på god avstand er fint, men da regnet kom satte vi oss i garasjeåpningen så vi kunne fortsette å se. Begge satt med apper og nettsider som lokaliserte lynet, bare for nysgjerrighetens del, akkurat som unger på julaften. Var jo spennende, og derfor ble det jo litt seint. Vel verdt det!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Bare for husefreden!

Reklame | Cubus

Kan først og fremst rapportere om en sofa som blir slitt helt jevnt da vi begge har holdt oss noe i vater i dag. Doc sliter med smerter og utmattelse, så vi er egentlig ganske så kjedelige for tida begge to. Det blir ikke gjort stort mer enn ytterst nødvendig for husefreden, da innen hygiene og bespisning.

Denne har laga mye godt til oss!

Doc vurderte i formiddag å rydde garasjen, men siden han er meget løsningsorientert fant tidlig ut at ingen av oss orka stå med grytene til middag, og dro heller frem UDS smokeren. Han fyrte den i gang og la to fine skinker av villsvin på den, og lot den gjøre jobben de neste fem timene. Og nei, garasjen ble ikke rydda.

Det må jo liksom gjøres da… Kjolen finnes HER

I morges var eg bare slapp og svimmel, ja så svimmel at dusjing ble en utfordring som måtte utføres i to omganger. Ble da rein til slutt. Og så fort formen steig begynte eg å vaske klær, og eg kan skilte med til sammen fem fulle maskiner i går og i dag, så eg har da vært antydning til produktiv. Og ja, som den gode husmora eg er, husarbeid er utført iført denne HER

Blir ikke stort bedre!

Middagen nøt vi sammen med poteter, bernaisesaus, salat og (hold deg fast) 90-talls klassikeren Thousand Island dressing. Et fullverdig måltid, spør du meg. Eg rydda kjøkkenet, og Doc rydda ute, og siden har vi vært tilbake på jevn sofasliting, Doc med iste, eg med Pepsi max.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Regnkåpa tåler ikke vann!

Så hva har vi gjort i dag da, skal vi se… Jo lagt på sofaen! Neida, noe interessant har jo skjedd da. Eg sto opp i vettug tid fordi eg måtte lufte Tassen. Må si eg grua meg ekstra til denne turen, for ute hadde himmelen virkelig åpna seg. Eg tok på meg regnkåpa og støvlene, Tassen satt lydig når han fikk båndet på, og så loffa vi av gårde.

Hadde ikke gått mer enn kanskje 50 m før buksepartiet mellom kåpa og støvlene var totalt gjennombløtt, og Tassen så betraktelig slankere ut enn normalt, med hele den fluffy pelsen hengende rett ned. Litt lenger borti veien kjente eg en dråpe presse seg gjennom i nakken, men Tassen måtte jo på do.

Det var ikke interessant å verken snuse opp tisper eller å markere, han ville vel helst bare inn, så vi snudde bare et par hundre meter borti veien. Nå hadde flere dråper pressa seg gjennom, og eg ble litt engstelig for om ikke han skulle gjøre fra seg snart, så eg sa han måtte besje, hvilket han sporadisk adlyder.

Det var regnkåpa si det!

Joda, han huka ræva ned og prøvde, men stirra på meg tom i blikket godt fortvila over at alt var vått. Gikk litt til og prøvde igjen, og sånn fortsatte han helt til innkjøringa hvor han skjønte at det var nå eller aldri, og til eg hadde gitt opp regnkåpa. Endelig fikk han lagt ei lita bombe så vi kunne gå inn. Det bar rett på badet med oss begge. Tassen fikk et håndkle å rulle på mens eg hang absolutt alle klærne mine til tørk i dusjen, ja til og med truse og bh!

Høyt henger de, og sur er Dask…

Da eg fikk tørka han og kledd på meg la eg ut en snap hvor eg uttrykte min frustrasjon over denne regnkåpa. Leieboeren, som eg en gang arva den fra, kunne raskt konstatere at dette slettes ikke var ei regnkåpe, men softshell som på ingen måte er ment for regn. Greit, det skulle eg visst et kvarter før!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Hjerteoperasjon igjen..?

På en måte var det godt å komme hjem igjen i går, men samtidig ville vi videre på tur. Vi tøysa med at vi bare skulle drite i jobben og dra videre, men at det selvsagt ikke gikk an. Joda, det var her vi glemte å banke i bordet, og ganske så riktig gikk det troll i ord, hvilket det ofte gjør med oss.

Da alarmen ringte i dag morges hadde eg hatt ganske nøyaktig halvannen times søvn. Nei vi var nok ikke så sein hjem, men det var bare ikke meninga eg skulle sove. Både arytmien og crohns’n hadde holdt meg våken på hver sin måte, så eg satt på dass mer eller mindre i hele natt, og skalv med en puls som varierte sporadisk mellom 76 og 147. Crohns reagerer på stress, og pulsen min stresser for tida.

Ringte først jobben og forklarte saken, så slo eg på tråden til legen fordi hjertearytmien har økt de siste to mnd. Fikk time på dagen, så det var bare å ta en rask dusj og kjøre. Når det gjelder hjerte er det lurt å ta det seriøst, og de som så meg lørdags formiddag er sikkert enig i at en legetime var på sin plass nå.

Tassen passer på!

Hos legen ble det målt både opp og ned, og med kalde puter på hele kroppen, og det ble som forventa oppdaga dobbeltslag. Med henvisning til spesialist og muligens ny operasjon, en sykemelding på nettet, og beskjed om å unngå stress, ble eg sendt hjem for å slappe av. Så da ligger eg her da, som en deig på sofaen med ujevn puls og verk i bringa og vurderer å begynne å bruke dette HER.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Havari og latter på hjemreisen!

Da vi satt på Radøy i går fikk Doc tlf fra Ståle i Hilljacks. Bobilen hadde havarert på Voss, og de måtte vente på verksted og deler. Han lurte derfor på om Karina kunne sitte på med oss hjem i dag, hvilket vi selvsagt svarte ja til. Vi skulle ikke kjøre videre før i dag, så hva kunne gå galt liksom?

Joda, i dag sto vi opp tidlig, fikk egg og bacon hos mamma og pappa, før turen gikk mot Voss hvor Karina og Ståle sto. Det ironiske er jo at Ståle presterte å si før helga at det var bra de skulle kjøre etter oss til Fedje så de kunne plukke deler med fra vår bil siden den er gammel, og her var det de som sto.

Lite visste vi her hva som skulle skje etter mat.

Vel, vi tok med Karina og kjørte, men måtte ha et matstopp. Endte på Breistølen med rømmegraut og spekemat. Alle var stup mett og nærmest uvel da vi gikk ut igjen i bilen, klar for en avslappende etappe. Men det skulle vise seg å bli en utfordring, for nå ville ikke Gamle Røver starte. Det var ikke liv i den annet enn lys og klikking. Vi kunne ikke gjøre stort mer enn å le av ironien!

En under panseret, ei som prøver å starte, og tredje som står i bakgrunnen med Naf på speed dial etter i går, alt som det skal være, ikke sant?

Etter å ha prøvd og feila litt frem og tilbake, ca et kvarter seinere, fikk vi start! Vi kunne endelig kjøre videre, men nå dro ikke bilen som den skulle. Vi måtte uansett bare fortsette.

Neste stopp ble på Gol, vi måtte ha mer brus. Akkurat i det Karina sa «IKKE STOPP BILEN!» slo Doc av tenninga… Eg lufta Tassen mens de handla, og utrolig nok starta bilen uten problemer etterpå. Og enda mer utrolig dro den som den skulle.

It’s alive!!! Ja vokalisten også!

Foruten at Doc dunka hode i det for lite åpna vinduet da han skulle lokalisere litt brent lukt, og at han skremte livskiten ut av oss ved å plutselig gaule «Historien om de tre små fisk» helt ut fra det blå, så gikk forunderlig nok resten av turen greit. Nå har vi omsider fått landa litt her, og vi må bare igjen rose Froden, en enestående ildsjel som gjorde alt mulig, ja inkludert en lattermild hjemreise!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Dette har vi savna!!!!!

Først må eg bare beklage for å ha tatt bloggfri denne helga, vi har rett og slett hatt det så moro at vi valgte å ta fri. Vi har vært på countryfestival, og det var som å være på en annen planet i forhold til hvordan vi har hatt det siste halvanne år. Dette trengte både arrangør, banda og gjestene nå!

Sheriffen Frode og hans deputy’s pappa og Doc

Frode’n som driver Jacks Country Saloon i Bergen hadde arrangert countryfestival på Fedje. Da sier det jo seg selv at vi måtte ta med gjengen vår og stille mannsterke. Muttern tok ansvar og ordna med plasser, så da var det bare for oss andre å stille opp.

Vi ankom torsdagskveld, og da var det alt masse liv på campen, ingen tvil om at mange savna en fest nå. Så vi bare parkerte og kasta oss rett inn i flokken med stemning.

Fredag var det The Boots Band som sto for dansen, og de lagde bra med liv. Hæla i taket og stor trivselsfaktor, og vi møtte både gamle og nye kjente. Virkelig trivelig!

Du vet det blir en bra kveld når konserten så og si starter på bordet! Her er det Karina i Hilljacks som setter stemningen.

Lørdag var det klart for våre favoritter Hilljacks, og da var formen min helt totalt rævva. Nå har ikke de spilt sammen på halvanne år, både vi og de gleda seg til dette. Eg kunne bare ikke gå glipp av det! Heldigvis kom søstra mi innom og mota meg opp, så eg kom til slutt i form, og det ble uten tvil en heidundrende kveld med dans og dram!

Hadde selvsagt med penklær ja!

Når man sitter i bobilen nå og ser tilbake på denne helga er vi utrolig takknemlig. Frode’n er virkelig en pådriver, han har stått på fra tidlig morgen til seine kvelder for å dra dette i land, bartenderne har løpt av seg en buksestørrelse, banda har levert så til de grader og i tillegg kosa seg selv. Og vi gjestene har virkelig fått valuta for pengene denne helga!

Sjekk også gjerne ut Froden sin blogg, der kommer det oppdateringer innen både fotball og livet i resturantbransjen.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Rekker vi det tro??

Reklame | Cubus

O store reisedag! Skulle stå opp litt tidligere for å rekke å dusje og komme litt tidligere på jobb i dag, la oss si eg rakk å dusje i det minste. På jobb kom eg raskt i gang, så etter to doturer og grei produksjon stempla eg forventningsfullt ut kl 10.37. Føyk hjem, spiste og tok på meg denne kjolen HER (ny favoritt der ja), så var vi klar for tur!

Nå kan dette innlegget muligens bære preg av hakking, det er i så fall fordi vi måtte bytte på å kjøre siden Doc fikk andre dose i går, og er dermed ikke helt i form i dag. Men ja, vi kom oss avgårde, og første stopp ble Kiwi på Roa, måtte ha snacks og drikke på veien. Her løp bare Doc raskt inn.

Hei hvor det går!!

Turen gikk videre i god driv tross mye trafikk, det vil si, fra Gol og opp på vidda var det få biler, men de få bilistene var nok litt redd. Vi skal jo selvsagt ikke ha på oss å være sinker selv om vi kjører en gammel røver, så det ble foretatt noen høyst kontrollerte forbikjøringer på lange strekninger.

Etter å ha raskt lufta Tassemann midt på vidda freste vi videre. Hadde nå god margin på ferja vi skal rekke, så vi slappa helt av og har faktisk ikke vært over fartsgrensa. Men så, på vei ned mot Eidfjord ble det plutselig bom stopp pga en frontkollisjon lenger fremme. Da vi så biler snu grep panikken oss begge, men heldigvis løste det seg opp greit.

Vi har nå noe kortere margin til ferja, og må i tillegg levere Tass hos barnevakt. Dette blir faktisk litt spennende i kveld, så dere får følge med på insta og snap, vi kommer nok til å dele litt der utover kvelden.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Da er vi klar for tur!!

Nå begynner det å ta seg opp her, det går greit å stå opp tidlig og er greit å jobbe. Og i dag måtte eg til og med dra litt tidligere, eg måtte på Ahus. Ingen grunn til panikk, eg måtte bare ha den faste dosen medisin som holder crohnsen i sjakk. Dette har etterhvert blitt en fast rutine, først innom lab’en, og etter blodprøver tar eg alltid en matbit på Narvesen for å slå ihjel tid. Og deretter en halvtime med pose på stativ.

Riktig så bedagelig å sitte her da.

Noen ganger blir eg virkelig dautrøtt etter infusjonen, men det hadde eg ikke tid til i dag. Etter Ahus dro eg nemlig på polet og handle litt forsyninger til helga, og når det endelig skjer noe over flere dager blir det ei kørj på armen. Ja vi skal faktisk på minifestival på Fedje, og Hilljacks er headliner.

Den store forskrekkelsen slo meg i trynet som en knyttneve, de var utsolgt for Passoa, og får ikke inn mer på to uker! Helt lamslått, ja både av synet på utsolgtlappen og av medisin, ble eg gående og vandre hvileløst rundt, helt uviten på hva eg da skulle finne på.

Det beste nå ville være å plukke det Doc skulle ha og vin først, og se etterhvert hva som kunne erstatte Passoa. Etter mye frem og tilbake, og ha forhørt meg om tips, fant eg noe som heter Peachtree. Er litt spent på denne, men om den ikke er god drikker eg bare litt vin først, så løser resten seg. Med arm og barskap fylt opp er vi klar for tur!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Går unna her!

Andre dag etter ferien er på mange måter bedre, selv om eg er mer trøtt, selv om alle de lange fine «ferieneglene» er knekt, og selvom føttene mine må tilvennes betonggulv og vernetå på ny. Sånn foruten at eg helst vil sitte med beina høyt og file negler går dette meget greit, kanskje fordi det nærmer seg ny tur alt, eller kanskje fordi vi skal møte masse gode mennesker i helga.

Joda, magen krangler litt enda, men eg har funnet årsaken. I helga lagde eg smoothie med vannmelon, appelsin og Passoa, ja eg prøver av og til appelsin selv om eg ikke tåler det. Tenkte jo at fruktkjøttet ble så smadra i den blenderen, men nei, da vet vi det. Så med den kunnskapen innabords er det vel bare å kjøre på med surmelk og kavring, så blir det så bra.

Bobil bobil bobil! Godt med reine sengklær da.

Ellers har vi også i dag drevet med bobilen, vi må jo være klar til helga. Doc har vaska cockpiten, og modifisert bagasjeboksen, så vi slipper smekk full lasteluke. Dette betyr også at vi ikke tar med syklene, de har en tendens til å bare bli dødvekt på sånne turer. Og eg? Jo eg har lagt på senga og pakka i bilen nå, så vi nærmer oss noe.

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top