Nytt kjeftament!

Reklame | MaxDental

For noen år siden skulle jeg gi en dentastix til bikkja vi hadde. Det var en sånn liten gatemix med mye personlighet, og i med at han var en liten tass så skulle jeg dele denna dentastix’n i to. Hadde vel sikkert litt dårlig tid så jeg tok den så inn i mitt egent kjeftament og knakk til, og joda noe knakk, men det var ikke dentastix’n, det var tanna mi som knakk.

Maximo måtte så klart lure Doc litt, så han lagde et ekstra sett med tulletenner! Lekkert?

Turen gikk til tannlegen, og steike mæ å mye ei tann kan koste, så det ble satt litt på vent. Fikk jo limt på ei midlertidig tann, men den datt jo like fort ut. Jeg lakka den blå så jeg hadde Bluetooth, men denne glemte vi i en bil vi solgte, og jeg var uten tann igjen. Tia gikk og jeg ble vandt til att det ikke var noe tann midt i gliset, men Maximo Cortes Moreno (trommisen til Steff Nevers) tok kontakt og ville hjelpe meg, han syntes jeg burde få ett tett glis igjen. Vi visste ikke at han var tanntekniker, men han driver altså MaxDental, som lager blant annet tannproteser.


Da gikk turen ned til han i Ås, til noen avstøpninger av kjeftamentet. Maximo tok meg vel i mot, det ble en hyggelig prat, og plutselig var det gjort. Så nå går jeg her da med nye flotte tenner i gliset, og syntes virkelig det går an, er litt redd det blir enda meire glising fremover. Kommer i hvert fall aldri til å stikke sånne dentastix inn i detta kjeftamentet igjen, men skulle alikevel uhellet være ute så vet jeg hvem jeg skal ringe. Pass på tennene folkens, men skulle de svikte så hør med MaxDental om hva dem kan gjøre for deg. Fikk forresten et ekstra sett med tenner, han hadde laga noen på tull i tillegg, så hele jeg ble totalforandra. Morsom type han her!

– Doc

Gutten med gliset! Ble da bra dette

Gjengen er klar for moro!

Bare en liten oppdatering i dag, for eg rekker ikke skrive så mye. Vi har vært en tur i Ås i dag, som Doc skal skrive mer om en annen dag, og nå får vi straks besøk. Vi skal ut i kveld! «Med hjertefeil?» tenker du kanskje nå? Ja, med hjertefeil. Det er jo en medfødt, ikke dødelig eller farlig hjertefeil, og vi er ikke de som drikker ofte akkurat, så det går nok helt fint. I løpet av siste halvår kan vi telle på ei hånd de gangene vi har vært på festligheter, så nå gleder vi oss skikkelig! Det er et lukka arrangement hvor Hilljacks spiller, og Nina og Jonny skal være med. Det blir nok en formidabel aften.

Denne gjengen skal på vift i kveld!

Nå er Doc på vei for å hente Nina og Jonny, så eg får vel kaste meg i dusjen så eg er klar når de er her. Siden det ble kort oppdatering her, lover eg å være ivrig med snap og instastory i kveld, så følg gjerne med der!

Snap / Insta

Eg skal operere!

Denne fredagen fikk eg et anrop på jobben, med en beskjed som både var skummel og positiv. Måtte også ringe mine foreldre før eg posta dette på bloggen. Selv om vi er veldig personlige her, er det jo visse ting man bør ta med de nærmeste før det kommer ut på det store nettet. Dere som har fulgt oss ei stund fikk sikkert med dere at eg var på 24 t EKG før jul, de fant noen feil på hjertet mitt som du kan lese om HER. I dag fikk eg tlf fra hjertespesialist med beskjed om hvordan dette skal fikses. Eg skal operere hjertet.


Først kan eg vel si eg er glad feilen ble oppdaga, og at det kan fikses, for da slipper eg å leve på sånt som DETTE etterhvert. Det som høres skummelt ut er metoden de bruker. Hadde jo aldri trodd eg skulle bli hjertepasient før fylte 35, men nå er dette en medfødt feil, det har bare eskalert litt siste halvår. Man har en sinusknute som setter et støt i hjertet, så hjertemuskelen kan pumpe blodet ut i kroppen. Eg har en ekstra knute som motarbeider sinusknuten, sånn at blodet pumpes feil vei, og det blir motstrøm i blodårene på en del av hjerteslagene. Altså blodet går ut igjen i de blodårene som fører blodet inn i hjerte.

Denne andre knuten må altså fjernes. Det blir en operasjon hvor eg må være våken i flere timer, mens de stimulerer frem de ujevne hjerteslagene for å finne denne knuten, for så å fjerne den. Det er en ganske vanlig prosedyre, plankekjøring for de drevne legene på LHL sykehuset. Det er i bunn og grunn ikke noe å bekymre seg for, men nå er eg litt pysete på sånt når eg ikke får narkose. Tanken på å ligge der og vite at noen pirker inni hjertet mitt er ekkel. Men må man så må man, og kan det gi meg tilbake energien min, så er det virkelig verdt det.

Nå venter eg bare på innkalling til operasjon, og er egentlig veldig spent på hele greia. Ønsk meg gjerne lykke til, kryss fingrene, hold på tummarna, bank i bordet, knock on wood, og ellers alt som hjelper, så går nok dette knirkefritt!

E da løye å ta ei stripa på fyring?

I dette langstrakte og grisgrendte landet har vi mange vidt forskjellige dialekter, men den misforståelsen som oppstår når man sier noe som har annen betydning et sted, den kan bli skikkelig ubehagelig. Derfor tenkte eg å ramse opp noen få av de verste, og betydningen det har hjemme og andre steder. Da skjønner dere gjerne at det ikke bare er enkelt for en stril å forlate bygda.

Fyring

Hjemme er dette et ord som så enkelt brukes om fest. «Blir da nåke fyrings i helgje?» = Blir det alkohol i helgen? «Skal me fyra?» = Skal vi drikke? «Full fyrings» = Når man drikker seg dritings. Men mange andre steder betyr visst dette å fyre opp ei bønne, altså noe som ikke kommer fra polet. Doc ga meg et litt skummelt blikk første gang eg brukte det ordet.

Her har eg tatt ei stripa inn til ei dryg (pen i dette tilfellet) venninna for litt fyrings, og eg ser egentlig litt løyen ut! Bilde er fra 2006

Ta ei stripa

At denne blir misforstått kan eg forstå litt mer, men det er faktisk helt uskyldig. «Tar meg ei stripa» = Å stikke en tur. Eller «Tar meg ei stripa, skal du ha nåke?» = stikker på butikken, noe eg skal handle? Altså å ta ei stripe er jo noe helt annet her i øst, her er det tydeligvis å sniffe kokain. Det er virkelig ikke noe vi gjør, bare for å ha det sagt.

Løye

I mesteparten av Bergensområde betyr jo dette bare rart. «Du e løyen» = Du er rar. «Da va løye» = Det var rart. Men i Stavanger betyr det morsom. Om en siddis sier «du e løyen» til en bergenser vil han sannsynligvis bli fornærma.

Dryg

Der eg kommer fra betyr det stor, eller tjukk, mens noen steder sier man det når ei dame er skikkelig pen. Du kan tenke deg misforståelsen den gangen en bekjent kalte sjåføren jæ*** dryg. Hun ble forbanna, mens han mente det som et sjekketriks.

«E da so løye å ta ei stripa på fyring med ei dryg venninna?» ja eg skjønner at dette kan misforstås! Har du noen ord eller uttrykk som kan misforstås helt totalt? Kom med de i kommentarfeltet under, og forklar gjerne betydning. Dette kan bli morsomt!

Da flyttelasset mitt tok fyr!

Før eg flytta til Østlandet bodde eg mange forskjellige steder, eg klarte liksom aldri å slå meg helt til ro blant fjord og fjell, selv om det er hva eg savner mest her i øst. Eg prøvde både by og bygd, men intet var godt nok. Da det åpna seg en jobbmulighet i indre Sogn bestemte eg meg for å ta sjansen, så eg fikk leid meg et hus i Lærdal. Der rakk eg og hunden Gizmo å bo i ca et halvt år før eg gikk lei. Altså Lærdal er bare et veikryss, og den ene puben ble etterhvert stengt ned, det var ikke håp for en oversosial person som meg.

Om du har sett på Frikjent på TV2 husker du kanskje SolarTech? Vel, den fabrikken heter egentlig Norsun og var min arbeidsplass. Eg tok en prat med ledelsen der, og vi avtalte at eg kunne gå så fort eg klarte å løsrive meg fra leiekontrakten på huset. Det var jo hyggelig. Men da eg prata med husverten den torsdagen, ble vi enig om at hvis eg klarte å være ute innen førstkommende mandag skulle eg få tilbake depositumet. Da var det bare å engasjere hele familien i hasteflytting, og på Norsun hadde eg min siste dag.

På grunn av et innbrudd hvor PC og harddisk ble tatt i 2011, er dette eneste eksisterende bilde av meg fra min tid i Lærdal i 2008/2009

Eg reiste hjem den fredagen med det lille eg fikk plass til i min gamle S40, og ba pent om hjelp til resten. Søstra mi (som i dag er leieboer hos oss) fikk låne bil og henger av pappa, og lørdagen kjørte vi de fire timene det tok hjemmefra og opp til Lærdal. Pappa hadde en Nissan Terrano på den tida, så vi fikk plass til utrolig mye i bilen. Søstra mi fikk til og med brife med ryggeteknikken sin, som var noe klønete, og etterhvert fikk snudd både bil og henger. Møblene fikk plass på hengeren, men for å unngå å ødelegge de med stramme stropper plasserte vi dyner og puter innimellom der. Vi tok et overblikk og vaska ut huset, før vi vendte snuten nedover igjen.

Dette gikk jo vel og bra det, da vi kjørte inn i Lærdalstunnelen tente vi oss hver vår velfortjente røyk. Ja selv om vi hadde lovd å ikke røyke i bilen til pappa. Med musikken på fullt med Garth Brooks sin Standing outside the fire, kasta vi sneipene ut vinduet og grylte med for full hals! Søstrene sisters på roadtrip vettu. Lite skjønte vi da vi så det lyste opp bak oss. Med hjerte i halsen og økende panikk fikk vi stoppa ved det første blå lyset i tunnelen, og kasta oss ut av bilen! Det brant på hengeren! I mangel på en sånn HER, fata søstra mi tak i puten som var i full fyr, og fikk revet den av hengeren. Der lå det en svidd sneip. Ikke røyk i bil med åpen henger bak…

Resten av møblene så hel og fin ut, så vi kunne kjøre videre. Men om du så en halvveis oppbrent Høye dunpute i Lærdalstunnelen januar 2009, da var det nok min. Og toppen av kransekaka? Det depositumet har eg aldri sett noe til, så hele denne hasteflyttinga var forgjeves!

Verdt å nevne!

Vi leker ikke country vettu

Siden vi er litt lei av norske rølpeband på countryfestival, får vi ofte spørsmålet «Hva mener liksom dere er god country da?» Som om vi er helt grønne fordi vi ikke digger band som bare synger tullesanger om naboene sine. Joda, mange countryartister har gjerne en og annen låt med litt morsom tekst, men det stopper liksom der da. Et repertoar med bare tulletekster passer gjerne bedre på bygdefest, enn på countryfestival. Så hva er det vi mener Norge har å by på av ekte dyktige countryartister da?


Tenkte å nevne noen av våre favoritter innen norsk country her da, så kan jo dere høre litt på de også. Først må vi bare nevne et band som har vokst seg utrolig store på kort tid, de starta med mest coverlåter, men har også gitt ut mye eget i seinere tid. Det går i tradisjonell country som er lett å synge med på, og setter i gang dansefoten uansett hvor du er. Snakker så klart om Hilljacks! De har spillejobber i hele landet, har også vært i Danmark, og er i år invitert til å spille i Texas. Musikken deres er spilt på radio i USA lenge, så det var bare et tidsspørsmål før de ble invitert over. Av deres låter vil eg anbefale Where did country music go, Redneck Blood, Almost, og Redneck Barbie.


Vi har en til stor og godt kjent artist i norsk countrymiljø, som også har spilt mye i utlandet. Steff Nevers har også både cover og egen musikk, og han er veldig inspirert av USA i hele stilen. Her også går det i god tradisjonell country, og noen av tekstene er har en god dose humor. One beer a day er et godt eksempel på det, hvor han synger om at han holder exen på avstand ved å drikke øl. Ellers er Redneck Rehab en god beskrivelse på hva man bør gjøre om man plutselig skulle bli for voksen. Keep it up er også en god favoritt.


Det er også mange mindre kjente artister som virkelig har god musikk å by på. Vil du høre en helt nydelig ballade om det å holde sammen bør du søke opp Ei kvila av Sissel Lunde, denne har hun selv skrevet. Hun har tidligere spilt med Steinar Engelbrektson, men har nå gitt ut album aleine. Ove Støylen har forresten våkna fra dvalen sin, derfra kom det en fin sang i fjor, Dear Love, hvor han forklarer hvorfor han ikke skreiv lapp da han stakk. Og den nye Drinking Buddies som er en noe mer livlig og artig låt.


Ellers har vi jo Big-B som med sin kraftige stemme kan synge hva som helst, der kan vi anbefale I love trouble, fordi damer er trøbbel. Så har vi G. Thomas med sin låt Jesus in a leather jacket, som er skikkelig fin, Bjørn Wikøren har en kraftfull stemme i Almost like being there, og Løiten Twang Depot som er litt mer i outlaw sjangeren med f.eks Chasin’ the sun.

Ja det er uendelig mye å velge i om man faktisk liker ekte country, for hvis du ikke liker noen av disse, da er vel kanskje ikke country din sjanger. Da er det bare å nyte og kose seg med denne musikken mens vi venter på sommeren!

Når fossilt drivstoff er på tilbud!

Så! var det på an igjen, ja for sånne bloggere med full jobb er det ukestart med tidlige morgener og kalde biler. Så fort klærne var på og Tassen var ferdig på do kjørte eg ned til Ahus, denne gang bare for å avlevere prøver, og etterpå rake vegen opp igjen til jobb. Allerede da oppdaga eg at det minka på Dieselen, men ville ikke være lenger borte fra jobb enn nødvendig, så eg utsatte fylling.

Det var da eg skulle kjøre hjem fra jobben at problemet oppsto. Det lyste i dashbordet med en gang, og ved siden av sto antall km eg hadde igjen å kjøre på den skvetten som var igjen. 59 km, det skulle holde langt. Med vel viten om flere bensinstasjoner på vei hjem, satte eg Forden i drive og løyste fra. Rett oppe i første kryss flakka blikket mitt ned på dashbordet igjen, nede i 50 km nå, og det bare etter 800 meter!? Vel, eg fikk ta det rolig videre.

Det går i fossilt her fortsatt ja

Ved første bensinstasjon var det tjåka fullt, bilene sto som pinn i kuskit i kø. Eg tok sjansen på å kjøre videre, selv om eg var så nervøs at eg kunne trengt ei sånn HER. Doc hadde meldt at middagen var i gang, og det tordna greit i buken. Litt videre var telleren nede på 43 km, rart hvor små kilometerne blir når man er på reserven, må være mannfolk som har kalibrert dette. Kanskje like greit at det var mye kø, for da gikk det rolig, og eg kunne rasjonere den skvetten eg hadde igjen.

Omsider kom eg til siste mulige fyllepunkt. Skiltet ved veien kunne friste med diesel til 14,79 kr, noe som visst nok er lavt i disse dager. Dermed var det også kø her. Åtte biler sto før meg, men nå var eg nede på 40 km, og med så korte kilometere måtte eg fylle en slant. Heldigvis var de åtte bilene fremfor meg bare noen søte små eggeskall med tanker som ikke får fylt ei pampers engang, og dette fordelt på to pumper, så det gikk jo unna.

Rykker stadig fremover i køen…

Så var det min tur da, og her viste prisen 13,69 kr. Han bak meg så litt skeptisk ut da denne svære Forden skulle få suppe. Med 80 liters tank, som alt var på reserven, hadde han rett. Eg begynte å fylle omtrent samtidig som bilen på den andre pumpa. Den bilen ble ferdig, og neste kom til. Den ble også ferdig, og en tredje kom til. Eg sto fortsatt og fylte, og prøvde å smile hyggelig til sjåføren bak, han så forståelig nok litt utålmodig ut. Da den tredje bilen på andre pumpa var ferdig, klikka det fullt også på Forden. 74 liter sto det i displayet på pumpa eg brukte. Da først fikk eg se et smil bak meg. Om han gliste fordi dette ble dyrt for meg, eller fordi han endelig skulle få suppe, det vites ikke, men eg kunne kjøre glad og lykkelig hjem med til sammen 80 liter fossilt drivstoff på Forden.

Rista på hode av oss!

Reklame | Tail It GPS tracker

Hatt ei fin helg da? Det har vi! Vi hadde jo planlagt tur i skauen, og det skulle være en lang tur med grei forbrenning så vi kunne unne oss dette bakverket fra i går. Joda, dette skulle bli bra! Dagen starta med egg som Doc hadde kokt, og noen minutter i sofaen for å mote oss opp. Doc hadde på forhånd fått tips om ei rute på Mistberget, som skulle ta ca 2 timer å gå i bratt terreng. Dette hørtes lovende ut for oss som vil gå av oss julematen. Både leieboeren, Doc og meg skulle være med, så vi kledde oss godt, tok med Tassen og kjørte mot Eidsvoll.

Dette er verdt en langtur i skauen!

Siden eg kjenner Doc og vet han har et eget tempo som eg ikke alltid klarer å følge, hadde eg lurt en Tail It chip i lomma hans. Det er verdens minste GPS trakker, så da hadde eg i det minste sporing på gubben. Den kan du lese mer om HER. Den er egentlig beregna på f.eks. bikkjer og ting man er redd for å miste eller bli frastjålet, men funker også på vimsete mannfolk.

Denne er gull verdt

Med bilen parkert var det bare å gå på med nebb og klør, hvilket skulle vise seg å være bokstavlig ment, opp fjellet. Første stykket var en brei vei med 20 cm snø og skare, men vi gikk ikke langt før vi kom inn på en smal sti dekka av stålis. Vi møtte noen på veien, og en del som tok oss igjen underveis. Siden vi synes det begynte å bli både bratt og glatt, og vi ikke hadde brodder, spurte vi flere av de om forholdene videre oppover. Det ble jo litt latter da, og noen bare rista på hode av mangel på brodder. Vi lo med, for vi skjønte jo at vi hadde gått på en liten smell.

Brodder, hva er det?

75% av følget vårt er fra Vestlandet (ja om vi regner med Tassen), vi har aldri hatt behov for brodder på tur, og tenkte at dette fikser vi. Dermed fortsatte vi oppover i god tro på at vi skulle nå toppen. Det var ikke bare lurt. Doc hadde antiskli vernesko, og Tassen som dro han, så de forsvant oppover. Leieboeren og eg hadde noe større utfordringer, vi gikk på alle fire utenfor stien for å ikke gli bakover. Da vi endelig fant et stødig sted å stå, kunne vi sjekke på Tail It appen hvor Doc var. Der sto den blå prikken helt stille. Han hadde ikke kasta den, som vi først trodde, han hadde bare stoppa og venta på oss ved ei gruve. Snill gutt det.

Blå prikk = Doc og Tass


Vi fortsatte litt lenger, kryssa den samme grusveien som vi gikk på i starten, og like over var det en utkikkspost. Her stoppa vi igjen, også denne gangen møtt av andre turgåere som rista på hode og lo av at vi ikke hadde brodder. Og vi lo med, igjen. De fraråda oss på det sterkeste å fortsette uten brodder, og da bare snudde vi og starta på nedstigningen. Der vi skulle krysse grusveien valgte vi å heller følge den veien ned, så slapp vi å krabbe på alle fire ned igjen også. Nei vi nådde ikke toppen på Mistberget i dag, men det går helt fint, vi fikk da jaggu nok trim som Bambi på fjellet likevel. Vi kunne også konstatere at Tail It trackeren funka, noe som kan være betryggende til fremtidige turer når vi har skaffa brodder.

Et lite bildedryss:

Grei utsikt der vi snudde
Gubben på stubben
Fotografen bak noen av bildene, posisjon er viktig!
Ble da en grei tur

 

En utfordring eg misliker sterkt!

Søndag var leieboeren og eg en tur i Sverige for å handle snus og røyk, og da handla vi like greit inn mat også. Pleier være nøye på å handle norsk mat vanligvis, så eg er ikke over grensa mer enn 4-5 ganger i året. Denne gangen var det en del melk som sto på lista, og vi tok med 4 liter. Da første kartongen ble åpna ved en seinere anledning, oppdaga vi at dette ikke var melk, vi hadde altså 4 liter surmelk i kjøleskapet.

I usikkerhet over hva vi skulle gjøre med dette spurte vi i snapstory og fikk inn flere hundre svar med tips, men en av de var mer enn tips og oppskrift. Det var en trofast og observant følger som har fått med seg hvor elendig eg er på kjøkkenet, og hvor sterkt eg hater å bake. Derfra kom det så klart en utfordring, at eg måtte bake noe av dette selv. Greit! Eg så gjennom oppskriftene, valgte ut den enkleste, og fikk med leieboeren på ingrediensshopping. 

Da takka min 11 år gamle slikkepott for seg, kjøkkenet viser stadig sin avsky for meg på nye måter

Ingredienser til ca en halv langpanne

3 dl sukker

2 ss kakao

1/2 ss natron

75 gr smeltet smør

4 dl surmelk

5,5 dl hvetemel

Til venstre; surmelk + natron. Til høyre; alt det tørre. Fremst; smelta smør.

Fremgangsmåte

Først blanda eg natron i surmelka og lot det stå litt, i mens blanda eg det tørre i egen bolle. Så smelta eg smøret og blanda det i surmelka før eg hadde i det tørre. Blanda godt og hadde det i en smurt form tilsvarende ei halv langpanne. Dette stekte eg på 180 gr i 25 minutter. Obs, pass på at redskapen du rører med er sterk nok, så den ikke knekker som min 11 år gamle IKEA slikkepott. Bruk gjerne en sånn HER, den bør virkelig tåle mer!

Glasuren er en USA inspirert frosting

75 g smelta smør

300 g melis

1 ss kakaopulver

1 ss kald kaffe

1 ss fløte

Ca 6-7 ss Hersheys sjokoladesirup

2 dråper romessens

Fremgangsmåte

Blanda først det tørre og hadde i smelta smør, rørte så godt det lot seg gjøre. Så kaffe og fløte, og rørte det inn. Deretter spedde eg på med sjokoladesirup til passe konsistens, og til sist noen dråper romessens. Dette var jo bare å kline utover kaka så fort den var avkjølt.

Godt fornøyd med ferdig produkt!

Kaka gikk nesten greit å bake, foruten den knekte slikkepotten og at eg var nær ved å gi opp noen ganger. Vi har smakt på røra underveis, men ikke på ferdig kake. Den sparer vi til i morgen, for vi har planlagt en lang tur i skauen, og trenger kaka som motivasjon og premie. Nå er det en helsikes oppvask som gjenstår på kjøkkenet her, vi tales!

Morgendagens tur kan du følge her:

Snap / Insta

 

Leieboeren overraska i dag!

Dagen starta med en forsovelse, og da blir jo vanligvis resten av dagen helt ødelagt, hvilket eg følte den virkelig kom til å bli. Kasta meg rundt, fikk på klær, lufta Tassen, og freste avgårde til jobb. Der venta stemplingsuret og kaffeautomaten høflig, og med ett var dagen en kopp kaffe bedre. Utrolig nok gikk det uvanlig raskt å starte opp PC’n også, og med litt musikk på øret var eg klar for å gripe dagen, bare en halvtime for seint.

Begge godplassene i sofaen opptatt…

Resten av arbeidsdagen gikk fortreffelig bra, og jaggu fikk eg det etterlengta anropet fra Aleris. De kunne ikke fortelle annet enn at de venter selv svar fra LHL sykehuset, men da har eg i alle fall purra. Vel hjemme ble eg overraska av leieboeren. Endelig har hun begynt å gjøre noe her i huset. Hun hadde nemlig både gått tur med Tassen, og laga middag. Dæven steike, vi fikk kylling og fersk pasta, med – hold deg fast – grønnsaker til! Det er noe vi ofte glemmer skjønner du…

Ser ikke vondt ut!

Etter middagen ble det jo en litt lengre tur igjen, Tassen, leieboeren og meg. Ja nå er vi virkelig i gang med SK2020. Vel hjemme sto fortsatt kjeler og tallerkner på kjøkkenet etter middagen. Joda flink leieboer som fôrer oss, men ryddinga måtte eg ta selv. Det var vel egentlig greit, eg kan gå ganske så langt for å slippe å lage mat, så eg tok meg av den ryddinga uten protester. Nå er vi tilbake i feiden over sofaen, for mens eg rydda la leieboeren seg i sofakroken, og eg må sitte oppreist. Og så har ingen huska å kjøpe chips engang! Men alt i alt ble det likevel en bra dag på tross av forsovelse og manko på chips.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top