Mat

Bonus på voksenpoeng ble en miss

Her i huset er det litt varierte arbeidstider, og en gylden regel er vanligvis at den første som er hjemme gjerne begynner på middagen. Leieboeren hadde et møte etter skolen i dag, og Doc jobba langt unna, dermed bla det min oppgave å stå for dagens mat. Det å komme på noe å lage er ikke så lett, så eg spurte ei kollega, og vi fant ut at eg kunne spørre på sosiale media. Her dukka det selvsagt opp mange gode tips, og eg landa på gratinert laks. Her skulle det imponeres! På vei hjem stakk eg innom butikken og handla det eg trengte, og hjemme var det bare å sette i gang. Selve måltidet virka jo enkelt å lage da, men etterhvert ble eg redd eg hadde tatt meg vann over hode her. Her er oppskrift:

Ser jo ikke så halvgale ut da..?

Ingredienser til gratinert laks

500g laks

1 boks Creme Fresh

1 egg

En god desj timian og salt

1 gulrot i terninger

Ca 2 cm grovhakka purreløk

Laksen la eg i ei smurt ildfast form, og resten rørte eg godt ihop og helte over. Dette satte eg i ovnen på 180 grader, og tenkte at det skulle jo bare stå i 10-15 min. I mens satte eg fersk pasta på kok, og begynte å frese baconterninger. Alt gjort riktig så langt, men her begynte det å gå skeis. Baconterningene væska så mye at de ble kokt i stedet for stekt, så eg måtte tømme ut væska og klarte å svi det. Pastaen gikk det greit med, fikk tømt av vannet og hadde i litt smør.

Sjekka laksen etter 15 min, og den var fortsatt rå, lot den derfor stå i noen minutter til. Tre minutter seinere sjekka eg den tjukkeste biten, og den var ferdig, så eg tok formen ut og ropte på Doc og leieboeren, nå var herremåltidet klart! Vi satte oss til å spise, men oppdaga fort at de to stykkene som hadde lagt midterst i formen var helt rå inni. Leieboeren stekte sitt stykke litt på panna, mens eg tok det siste ytterste stykket. Omsider ble vi da mette på utfordrende laks, god pasta og bacon som var både kokt og svidd, men det var faktisk ikke så verst altså. Ble ikke bonus da…

2 thoughts on “Bonus på voksenpoeng ble en miss

  1. Joda. 5 poeng for ideen
    5 poeng for gjennomføring
    4 poeng for den ferdige (ikke helt) maten
    Og sist, men ikke minst,
    10 poeng for at du i det hele tatt påtok deg oppgaven😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top