Litt påseilet ga mye energi!

Ja da var vi tilbake på denne sofaen igjen, en svart skinnsofa som siste året har blitt så mye brukt at man kan se på putene hvem som pleier å sitte eller ligge hvor. Og for ikke å snakke om poteavtrykkene på nakkestøtta hvor Tassen pleier å stå når han fråder på vinduet fordi noen spaserer litt for nært innkjøringa vår. Her går alt sin vante gang.

Vi lider jo ikke på sofaen da

Det var virkelig forfriskende med en hyttetur i helga, og ikke minst at kohorten vår Siw og Johnny ble med så vi fikk litt lått og leven. Joda, det gikk en del av denne HER. Ufattelig morsomt og nesten som en ny opplevelse å være på en liten snurr i går, nei, ikke på apoteksprit selvsagt. Doc dreiv og prøvde å levere mine briller «tilbake» til Johnny, for han trodde han hadde tatt Johnny sine da mine lå på nattbordet. Mens eg lå i overkøya med latterkikk og prøvde å forklare at det var mine, ble jo bare surr! Men likevel fantastisk morsomt der og da!

Du vet han pønsker på noe når han frivillig klatrer opp i verste snøfonna….

Dårligere var det heller i dag tidlig, da bare én i reisefølget var fyllesyk. Det er jo noe vi alle nærmest har savna, og Doc var den heldige som fikk oppleve dét, og dermed ble det ikke så meget med frokost på han. Vi andre dytta nedpå pytt i panne med speilegg og tomatbønner, som Johnny hadde diska opp.

Vi går rette tida i møte nå!

Vi ble ikke sittende så lenge før vi begynte å pakke, rydde og vaske, ville komme oss hjemover før vinterferiekøen, noe vi til og med klarte. Og da vi kom hjem var det så fint vær at vi bestemte oss for å grille middagen på terrassen. Helt vindstille, ingen snø, bare sol, og os fra grillen, det kunne ikke blitt en bedre avslutning på ei topp helg!

Nå er vi omsider klare for ukestart, og den starter jo i morgen med podcasten Doc har gjesta. Den må du ikke gå glipp av, så det første du gjør i morgen bør være å søke opp Farskapet der du hører pod, for da er episoden med Doc ute! Ha ei fortreffelig uke med både vårvær og podcast!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Livat på hytta!

Når vi nå begynner så smått å nærme oss både snøblind og sveiseblind, da spørs det vel hvordan dette innlegget blir. Saken er at vi koser oss, som du godt muligens skjønner. Vi trengte en utskeielse, og det har vi nå. Kohorten på hyttetur, det trengs av og til.

Vi har det ikke vondt her!

Vi starta med egg, bacon og bønner, hvilket smakte utmerket. Slækka så litt på sofaen mens TV sto på i bakgrunnen. Det var noen damer som jagde hverandre på ski, og kara her var fryktelig interessert. Siw og undertegnede var noe forundra over at kara plutselig var sportsinteresserte, men skjønte mer da vi så de trange draktene deres.

Dette var ikke feil i dag!

Vi flytta oss etterhvert ut på terrassen for å nyte godværet, sola varma godt på terrassen. Det ble jo både dram og lunsj ute, lunsjen ble pølser på bålet, og man skulle gjerne tro det ikke kunne bli bedre. Det ble bedre da Johnny sto for underholdningen. For i går var han sikker på at ketchupen som sto på hytta var frossen, han fikk ikke ut en dråpe, så da han i dag oppdaga at den bare var ny med forsegling fikk vi en salig latter.

Ikke alltid like enkelt dette her.

Det ble grilling av marshmallows til dessert, og det sammen med dram utgjorde en glimrende utedag før vi omsider forflytta oss inn. Inne lagde kara middag bestående av ytrefilet med poteter og maisstuing, med en god vin til. Ei nydelig helg så langt!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Vi tok med kohorten!

Gud så nydelig det var å ikke stå opp tidlig i dag da, alle burde ta eg feriedag i ny og ne! Det å våkne av tenna til Tassen i nesa mi kl 9 er utrolig nok undervurdert. Doc hadde rista brød og stekt bacon, og det sammen med ost ble en fullverdig frokost. Så var det bare å kaste seg i dusjen og bare gjøre seg klar for take off.

Hyttekohorten

Med Tassen godt pakka inn mellom bagasjen kunne vi hente kohorten vår, Siw og Johnny, før neste stopp ble hos svigers for ei gassflaske. Nå var det helt fullstappa i bagasjerommet, og Tassen så ikke en dritt. Enda skulle det bli mer fullstappa etter en tur innom butikken.

Nå er vi da omsider godt innlosjert, fått varmen i både hytta og koppen. Middagen ble burgere, dessert ble irish og baileys, og kvelden har fortsatt med kortspill og The Voice. Helga er i gang, og ja dette ble kort fordi vi er sosiale!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Det blir tur i helga!

Skulle du ha fått med deg dagens snapstory kan du muligens ha vært vitne til en aldri så liten feil der. Det har seg sånn at vi nå trenger et stuebytte, vi er så møkk lei sofaen her nå, at selv om eg var så dårlig (crohns, ikke covid) i dag tidlig at eg måtte ake meg ned trappa i fosterstilling, så slukte eg en sånn HER og dro eg på jobb. Da har man liksom vært nok hjemme.

Beste medisin mot pandemi, men kanskje ikke mot selve koronaen da…

Vel vel, det gikk jo greit på jobben, eg har det bra fritt der, holdt ut med hjelp av asscracken min. Ja altså en krakk eg kan slenge ræva på når kroppen slurer og girolja tørker. Etter jobb vendte eg grillen mot Kløfta for en tur innom «apoteket». Ja nå som alt er stengt kan jo både vin og irish virke som medisin, så vi trengte forsyninger til helgas utflukt.

Er vakkert uten kø!

La godt fornøyd ut på snap hvor overraska eg ble da eg kunne gå rett inn, uten kø på en fredag midt i vinterferien. Tenkte eg måtte gni det inn til resten av landet at vi ikke har polkø til helga på Kløfta. Vel, det tok ikke lange tida før det hagla på snap, folk lurte på om det hadde rabla fullstendig for meg siden resten av landet bare hadde kommet til torsdag.

Kanskje det faktisk er i ferd med å bikke over for meg nå? Eg har jo tatt feil av alle dager denne uka, som den pandemizombien eg er. Samtidig er det ikke så fryktelig rart at eg trodde det var fredag, for vi har tatt fri i morgen, da blir det jo freddan i dag da. God helg da godtfolk og galskap!

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Noe måtte gjøres nå!

Ullensaker var første kommune her i øst som kom med totalt påbud om munnbind, vi måtte bruke det selv om vi så var mutters aleine på butikken. Det var ikke noe heft egentlig, ga heller en større trygghet at kommunen tok dette så seriøst. Vi dytta nå den «kluten» over nebbet, og ble fort vant til det noen velger å kalle manko på surstoff. Eg bruker disse HER mest, og har de med over alt.

Bare å «kle på» seg!

Gardermoen ligger i kommunen, med hovedinnfartsåra til importsmitten. Tror nok de aller fleste her kjenner noen som jobber der, det var nåk med på å implementere denne «kluten» i hverdagen. Det som imidlertid forundrer oss litt er at når vaksina skal fordeles, nei da har plutselig ikke landets største flyplass noe å si lenger, for Ullensaker ligger ikke akkurat i toppen på lista over vaksiner.

Nei, det er sikkert like greit at vi nå føler oss naken uten munnbind en stund til, . Men det er ikke bare positivt at det er så tett da, det har dukka opp helt andre utfordringer, som har fint lite med helsa å gjøre.

Enten må man tåle store porer, eller så kan man prøve å gjøre noe med det. Verre er det ikke.

Har du sjekka porene dine i det siste? Her kan man snart plante cherrytomater på nesetuppen! Her måtte hardt skyts til verks. Selv om kroppen stritta i mot all form for bevegelse etter jobb, matlaging og klesvask i dag, så måtte eg bare gjøre noe. Nytter ikke å ligge på latsida og gomle sjokoladetrekt ostepop nei, det hjelper i alle fall ikke.

Før (øverst) og etter (nederst), dette funker jaggu!

Heldigvis har eg denne HER maska stående etter adventskalenderen min, den hvor eg skulle bli feminin vettu. Klinte tjukt lag over de verste områdene, venta en liten halvtime, og da eg dro av var det ting som aldri burde sett dagslys der. Kanskje dette er noe eg burde gjøre oftere? Det gjorde i alle fall god nytte her!

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Blinkende dashbord i begge bilene!!

Herregud for en dag det har vært! Starta brått da et nytt lys gikk opp for Forden. Det var ei oljekanne med en fastnøkkel i dashbordet, hvilket eg så for meg kunne indikere tid for service. Før eg kjørte valgte eg å ta bilde av denne lampen og sende Doc, egentlig bare for å informere. Bilde var nok ikke i tydeligste laget, for han svarte raskt at eg måtte stoppe med en eneste gang og peile olja.

Greit, den som sto i et kvarter på Borgen og venta for å peile olja, det var meg. Men hadde eg papir i bilen da? Neida, og ikke tenkte eg å tørke peilepinnen på klærne. Heldigvis har eg ikke kasta fra meg munnbind over alt, og hadde flere brukte liggende. Det funker nemlig utmerket til å tørke peilepinnen med. Og da eg kunne konstatere at det var mer enn nok olje, ja da var det bare å kjøre på jobb et kvarter for seint.

Sett noe så søtt?

Etter jobben stakk eg selvsagt innom Biltema og kjøpte olje, og videre på Mekonomen etter oljefilter. Det var forresten et veldig søtt og lite filter til den bilen.

Vel hjemme skifta Doc olje og filter, mens Tassen «hjalp» undertegnede å lage middag. Noen kyllingklubber seinere måtte vi ut og kjøre igjen, men da med Subaruen, for Doc skulle parkere firmabilen på kontoret. Og da ble vi godt forfrossen, for kupévifta blåste bare iskaldt.

Godt de har lang åpningstid.

Hjemme atter en gang så Doc at en slange til frostvæska ikke var kobla på, og med nesten tom frostvæsketank prøvde han å snigle seg til Biltema, hvilket gikk dårlig (godt den ikke gikk varm på E6 da). Eg kasta meg i Forden og kjørte etter, plukka opp Doc, før vi freste videre. Han gikk inn døra kl 20.58, og kom to min seinere ut med alt han trengte.

Subaruen ble fornøyd da Forden kom med fersk frostvæske rett fra Biltema!

Nå står han ute i garasjen og skrur for harde livet så han kanskje kommer seg på jobb i morgen, mens eg sitter inne og skriver for harde livet på en blogg som nok en gang blir forsinka!

Et syn for guder!!!

La meg få snakke om gårsdagen. Altså, eg vet ikke helt hvor eg kan starte, så bær over med meg nå, det kan bli et hint av surr her. Joda, det starta vel for noen uker siden med mld og Mail fra strømleverandør med beskjed om planlagt strømstans 22.02.21 fra kl 9 til 14. Dette var vi godt forberedt på, selv om vi skulle være på jobb hele denne tida.

Vi rakk å se første del av Farmenfinalen før nyhetene i går, og da eg i løpet av Nyhetene skulle blogge litt, plinga tlf min at det minka på strømmen. Doc og Tassen hadde gått ut for å tisse litt, ja det var Tassen som tissa ute. Men i det eg plugga i laderen for å fortsette skrivinga, nei da gikk jo strømmen over hele Lund, et halvt døgn før planlagt. Veldig beleilig at Doc tok siste runde med bikkja!

Et alt for sterkt LED-lys midt på stuebordet

Det ble altså et rotteres for å finne lommelykter, her var det bek mørkt. Da Doc endelig hadde rigga med batterier i alle lykter blinka strømmen tilbake, da så han bra oppgitt ut. Og da det brått ble mørkt igjen utbrøt han «GUDSJELOV!». Ikke f**n om han hadde drevet med dette til ingen nytte nei!

Ei mini maglight ble hengt opp i kjøkkenlampen

Etter at alle lommelykter var strategisk plassert, kom dermed neste utfordring. Hvordan skulle vi få sett resten av Farmen? Tenkte selvsagt på iPad’en, men det var ei heller strøm til ruteren, ergo null nett. Det hele endte med at vi så finalen på Doc sin tlf, sånn halvveis blenda av ledlommelykta på bordet.

Og en noe mindre skjerm å se Farmen på.

Bloggen fikk vi jo ut med nød og neppe, og noe dusjing var bare å slå fra seg. Det var bare å legge seg, og plugge ladere i begge tlf i håp om at strømmen skulle returnere i løpet av natta. Var helt greit å krype under dyna, men da vi sånn nesten hadde sovna ble vi nærmest skremt opp igjen! Det var høylys dag og mye lyder, strømmen var tilbake og nesten alt sto på! Så den som måtte ta slokkerunde i bare trusa i fullt belyst hus, jo det var meg, mens flere bilister utenfor fikk seg et syn for guder! Dette finnes det forhåpentligvis ikke foto av…

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Spm&Svar februar 21

Ja da vi skulle legge ut blogg i kveld gikk strømmen, og vi ble litt i beit om eg skulle spare strøm eller peise ut bloggen. Nå begynner det å bli seint, og det minker på strømmen, så vi beklager på forhånd om dette blir rotete! Og vi må bare ha sagt at det er meget frustrerende at strømmen ble borte i kveld, når det faktisk er planlagt (og meldt fra om) å jobbe med den i fem timer i morgen!

Sånn så vi Farmen i kveld.

Mye fin lesning fra dere, men kan Doc skrive mer på bloggen?

Takk! Joda, han skriver litt i ny og ne. Nå er han av et helt annet kaliber, og kan ikke skrive bare for å skrive, det må liksom være en grunn. Du får skremme vettet av han om du møter han, så får han kanskje noe å blogge om!

Hva er deres mest typiske banneord?

Undres på om vedkommende som spør her muligens er av den yngre garde, så vi får holde oss kortfattet. Vi prøver helst å unngå banneord, men når det må til bruker vi bare noen få gamle «tradisjonelle» banneord.

Har skjønt at du sliter med flatulens, hvor du noe tips mot det?

Ja, det er jo en del av crohns. Eg har to ting som pleier være ganske sikker. Om det ikke funker med surmelk og kavring tar eg en sånn HER, da gir det seg ganske så fort heldigvis. Kjedelig om man ikke klarer å holde tilbake en fis blant folk liksom.

Hvilken chips er favoritten?

Vel, eneste kravet er at den må være sprø og krydra. Kan man si alle? Eller ikke Maarud med ost og løk, den smaken minner mer om penicillinen eg måtte ta når eg var syk som liten.

Oss vestlendinger er jo ganske brautende, hvordan takler Doc det?

Snakk for deg sjøl da! Er bare bergensere som er brautende, vi andre er autoritære nok til at vi slipper heve stemmen. Skal nevnes at lydnivået kan øke i takt med inntak av brennevin, hvilket er naturlig for de fleste. Men det har vi snart glemt hvordan fungerer nå.

Vi er jo barnslige begge to

Hvor stor aldersforskjell er det mellom dere og hvordan takler dere det?

På papiret er det 14 år mellom oss, men i hode er vi begge 15. Jo eldre man blir, jo mer utjevner alderen seg. Eneste må være at Doc begynner å bli litt gubbete der han sitter her med brillene på nesa, men hvem er eg til å si noe på det, som selv har brukt briller siden eg var fire år?

Jeg må fjerne tarmen pga sykdom og vet ikke om jeg ønsker det. Har du noen tanker ang stomi?

Må bare beklage, men stomi har eg ikke peiling på, men tenker jo at det er verdt det for de som sliter mye med IBD. Selv er eg på biologisk medisin, og er nok i bedre form enn gjennomsnittet med IBD.

Hva er ditt beste sexleketøy?

Vet ikke om eg er heldig eller kjedelig, men eg trenger ikke det, og kan ikke huske sist eg har brukt det. Så her må vel det nærmest riktige svaret være Doc?

Har dere gått opp i vekt i løpet av pandemien?

Mhm…. Det er ikke til å stikke under en stol at vi sitter mer stille og spiser mer fett og søtt. Men det gjør vel ikke noe? Går jo bare ut over oss selv, og vi er ikke så opphengt i hva vi veier.

Har dere noen tips til hvordan man som par ikke skal bli uvenner nå som ingenting moro er lov?

Tja, er nok en fordel å ha en garasje, så man kan jage gubben ut når det står på som verst. Doc driver å restaurerer en Durkopp fra 1937 nå, så da får eg mye fred inne. Ellers er det nok lurt å faktisk ta det som er av husarbeid når det trengs, i stedet for å påstå at det ikke er din tur til å gjøre det. Lag god mat, kos dere med ting på TV, gi litt etter for hverandres meninger og ideer.

Har dere brutt noen koronaregler?

Nei. Ullensaker har vært blant de strengeste kommunene i landet pga Gardermoen, så vi ble raskt vant til dette. Vi har selv valgt å også følge alle anbefalinger i tillegg til regler, og vi har nesten ikke sett folk annet enn på jobb og matbutikk på et år nå. Eg er i risikogruppa pga hjertefeil, og da ville det vært idiotisk om vi skulle bryte anbefalinger og regler. Og derfor er det samtidig provoserende når andre driter fullstendig i både smittevern og oss som faktisk kan risikere å bli dausjuk, eller evt stryke med av dette.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Dette er virkelig dritt!!

God aftens godtfolk og galskap! Meget mulig noen av dere har sett på snap tidligere i kveld at eg dreiv å sminka meg? Jepp da så du helt riktig. Eg har faktisk sminka meg i dag, med glitter og det hele, og eg føler meg nok så fresh, samtidig er det veldig rart.

Ble egentlig veldig fornøyd

Kjenner du meg vet du at det skal være en meget spesiell anledning til før eg gidder bruke tid på å jåle til trynet mitt med sånt fjas, og nei det er ikke på grunn av Melodi Grand Prix. Her ligger det nok noe større bak. Eg hater ikke sminke, bare bryr meg ikke, trenger det ikke for å føle meg vel.

Naturlige farger, bokstavlig talt

Nei grunnen til at eg har pønta meg med glitter og fjas er mer morsom enn formell, for eg har endelig funnet en sminkepalett som passer meg perfekt. Og da snakker eg ikke om fargene, men navna på fargene. Navna på øyenskyggene eg har på akkurat nå heter nemlig Fart box, Butt truffle, og Shits and Giggles, og så har eg markert litt under øynene med Skid mark.

Det er rørende vakkert, bare les navna selv!

Jepp, paletten heter «You’re the shit” og er kjøpt hos Celinaspookeyboo på insta/TikTok. Da eg så denne paletten var det ikke tvil om at eg måtte ha den, for det kunne ikke passa bedre til meg som har crohns! Fargene var så pass lett å påføre og blende at det for første gang var moro å sminke meg, men nå håper eg bare de varer lenge, for det ble fort utsolgt!

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Ulykke og sinte kjerringer!

Ja du leste riktig. Jeg stoppet på en butikk for å gjøre noen enkle innkjøp i dag, i et jævlig føre med snø og slapps. Litt dårlig tid hadde jeg og i det jeg kaster meg inn i bilen. Ryggekamera var dekket av vinter, og bakvindu er det jo ikke på denna bilen. Sjekket speil og trodde alt var i orden, river så bilen i revers og begynner å rygge, og får høre en helvetes tuting.

Bråstopper så for å gå ut og se hva dette var for et spetakkel, og tror du pokker meg ikke det står en bil bak meg du da, med ei illsint kjærring inni, og en masse banneord og gud vet hva?! Og jo, selvsagt hadde hu langefingeren trøkkt godt opp i vinduet, så det var liten tvil om hva hu mente om meg som sjåfør. Jeg beklaget meg så godt det lot seg gjøre, og tenkte det er godt vi har sånne perfekte sjåfører som aldri har holdt på å rygge på noen eller lignende.

Det var her det bare var så vidt plass til et hårstrå mellom!

Joa, jeg holdt på å rygge på henne, det var nok ikke mere plass igjen enn til det berømte håret. Så litt flau satte jeg meg pent inn i bilen igjen. Kjørte litt frem så hu kunne komme seg frem, noe hun gjør med gassen i bånd og full spinn på hjula. I det jeg på nytt setter bilen i revers så hører jeg et stort smell, og tenker hva faen, traff jeg noe? Men neida, tror du ikke denna illsinte kjærringa hadde trøkkt seg godt inn i bilen på andre siden av meg da?

Jeg gikk på nytt ut av bilen for å se hvordan det hadde godt. Det hadde godt bra med følka i hvert fall, men kjærringa var ikke noe mindre sint. I det hu ser bort på meg for å si noe, så sier jeg før henne «Ja det er fort gjort», før jeg setter meg i bilen og kjører pent vekk. Kunne nå se i speilet at det kunne virke som det var to sinte kjærringer som sto igjen på parkeringa utenfor butikken. God helg og kjør pent!

– Doc

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top