Doc må snorke mer!

Ny uke nye muligheter! Eller er det egentlig det? Mi uke starta med fantastiske to-tre timers søvn i natt. Har hatt øresus så lenge eg kan huske, men eg vil ikke påstå eg har vært plaga av det. Nå i vinter har dette derimot økt noe. Er du over 30 år har du hørt om snø på TV, og hvilken intens skurrelyd det lager. I natt var det skrudd på fullt volum på venstre øre, mens i høyre øre var det ei sånn god gammeldags vekkerklokke på full guffe.

Ikke mitt mest opplagte tryne dette her fra i morges!

Eg ble liggende og glo misunnelig på Doc som sov søtt, prøvde nærmest å hypnotisere meg inn i hans drømmeland uten hell. Det var ikke sjans i havet å få blund på øyet, så eg prøvde febrilsk å finne andre lyder å fokusere på. En saltebil passerte litt for fort, lastebilene nede på motorveien forsvant i støyen, og vindkastene kom for sjelden.

Men så, helt ut av det blå, det måtte ha vært i totida, da begynte Doc å snorke. Han som sier han ALDRI snorker. Joda, takk gud for at han snorker som en bjønn, for det var det som redda meg! Eg fokuserte så hardt på snorkingen hans at eg begynte å puste synkront med han, og før eg visste ordet av det hadde eg og sovna.

Det skulle likevel ikke gå lange tida før han vrei på seg, og eg våkna av at det ble for stille. Dytta litt rundt på Doc i håp om å få tilbake den jevne duringa i hans bakre svelg, og etter en halvtimes tid var det tilbake. Denne gangen sov eg til klokka ringte, men selv om det på ingen måte var nok søvn sto eg opp i håp om å være trøtt nok til å ignorere eventuelt støy i kveld. Men neida, vet du hva for lite søvn kan gjøre med tinnitus? Øke tinnitus. Og ja, eg har oppsøkt legen i håp om en mirakelkur.

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Det var faktisk storm her også!

Noen som la merke til vind i natt eller? Regner med de fleste fikk det med seg på forhånd, så de fikk sikra alt løst, og holdt seg på trygg grunn. Men så leste eg om leiteaksjoner til fjells da, og tanken slår meg; kanskje lurt å sjekke været før man legger ut på tur? Vi merka stormen godt her, så eg vil tro det var verre jo lenger vest man er. Og det var jo advart både i avisene og på yr.

Foruten om vinden har det vært et flott vær med hint av vår i dag.

Vel vel, nå var det ikke store ødeleggelsene her hos oss, bare et grillstativ over bålplassen som hadde velta, og taket på ene boden som løsna. Grillstativet satte vi opp igjen tre ganger, og taket var bare å stifte på plass, så ingen grunn til å engasjere Gjensidige akkurat. Det har jo vært fint vær i dag da, så det var helt greit å være ute de 10 minuttene dette tok.

Bare kosejobb dette, fort gjort.

Av fornuftige gjøremål denne helga er det nok Doc som kommer best ut, han har bytta olje og filter på bilene, og han har til og med vaska garasjeklærne sine sjøl. Alt eg har bidratt med er øvrig klesvask, rydda litt på kjøkkenet, og vaska badet. Eller jo, eg har starta forberedelsene til bobilsesongen, klikka hjem denne lekre kjolen HER fordi den var på tilbud, og Doc synes også den var fin!

Planen i dag var å lage vafler, men etter å ha spist middag to ganger holdt det med appelsin og banan. Første middag kan vel regnes som lunsj, det var brødskiver med rester av gårsdagens kjøttpudding og ost i ovnen. Andre middag ble gryterett litt ut på ettermiddagen. Og etter å ha dytta nebbet fullt både fredag, lørdag og i dag ser eg ikke helt nødvendigheten i å putte enda mer i gapet nå.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Kjøkkentjeneste!

Det har vært nevnt ved flere anledninger hvilken ekstrem stor fiasko eg er på kjøkkenet, så det er sjeldent eg gidder gjøre store kunstverk der. I går fant eg ut at det var på tide å prøve lykken igjen, så eg stakk på butikken for å hente hjem essensielle ingredienser.

Da det nærma seg middagstid i dag gravde eg frem Kenwood’n fra den glemte skuffa, ja det lønner seg faktisk å ha ei sånn HER om man skal lage noe annet enn nudler og pølser. Snappa litt med muttern for å forsikre meg at eg ikke ødela noe, og satte i gang.

Var fryktelig spent da eg kobla opp denne maskina i dag.

Ingredienser:

1 kjøttdeig

1 vårløk

1 gulrot

3-4 store dotter blomkål (de duskene du kutter av selve greia)

1 egg

1-2 ss potetmel

En dæsj melk, det var kanskje en liten dl

1 neve revet ost

Salt, pepper og annet ønskelig krydder (eg brukte paprikakrydder og tørka chili og hvitløk)

 

 

Sånn skal det visst se ut før steiking

Reiv gulrot, blomkål og vårløk først med raspefunksjonen, deretter en runde med kniven for å få det så smått som mulig. Blanda det først med kjøttdeig og krydder, så egg og melk, etterfulgt av potetmel. Til slutt en god neve revet ost før eg lot maskina stå og gå 5-6 min ekstra for å få alt jevnt. Smurte en brødform og hadde deigen i.

Ferdig produkt og stolt skaper!

Dette sto i ovnen i ca 50 min på 180 grader, sammen med potetbåter med masse olje med chili og hvitløk, pluss litt salt og pepper. Og vet du hva? For en gangs skyld naila eg det! For en gangs skyld klarte eg å lage en vellykka rett uten at en eneste ting gikk galt, ikke ødelagt noe, ikke mista kniv i foten eller kutta meg, og ikke brent noe. Og det smakte utrolig nok helt fantastisk, saftig og godt. Til og med Doc likte dette, tross alle grønnsakene!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Inntar helga med godt mot!

Jaaaa! Kom oss på jobb i dag begge to!! Nå er ikke akkurat formen eksepsjonell her, men hodepinen har trukket seg tilbake til mildere murring i nakken, og kroppen verker noe mindre. Doc har nok litt mer smerter enda. Vi testa uansett negativt, igjen, så da bør saken være biff. Alt er ikke korona vettu, så eg tar det for god fisk når alle testene, som er tatt både i hals og nese, bare viser én strek.

Nå gikk det ikke akkurat i formel1 fart på jobben, men eg var der, og eg fikk da gjort en del. Kaffen på automaten smakte, ikke nødvendigvis veldig godt, men som den pleier. Og lunsjen var medbrakte middagsrester, godt nok.

Da var det helga, og denne komboen er perfekt på en god fredag!

Etter jobben føyk eg innom senteret på Kløfta. Måtte bare innom apoteket og matbutikken for å fylle på litt der det trengs. Men du verden så folksomt det var da, folk over alt. Noen hasta avgårde uten å ta hensyn til noen ting, noen like forvirra som hodeløse høns, og noen som hadde all verden med tid og lagde køer ved både her og der. Mens eg forsøkte sirlig å lirke meg mellom dem alle.

Godt mulig noen andre ville plassert meg i en av de nevnte kategoriene, men eg var i det minste raskt ferdig og kom hjem i vettug tid. Hjemme sto Doc med middagen og venta på fiskesausen eg skulle kjøpe med, han hadde nemlig kokt poteter og holdt på å steike panert torsk. Ja, det er akkurat så glad vi er i taco, at vi heller har fredagsfisk. Nå er ikke det fastsatt tradisjon, men uansett mye bedre enn taco. God helg til alle, fra oss i sofaen!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Kort oppdatering

Det har skjedd fantastisk lite her i dag. Vi har begge lagt på sofaen som noen surdeiger. Som du forhåpentligvis skjønner nå kom eg meg ikke på jobb i dag heller, for denne skallebanken styrer fortsatt. Har vel vært innom alle symptomene til korona denne uka, men alle testene vi har tatt sier vi ikke har det, så da er det vel noe annet som går da.

Det har gått mye i glaning på skjerm i dag ja.

Det eg har minner om influensa, med verk i alle ledd og hode, av og på med litt feber, og tjukk i halsen. Men eg har ikke hosta, og er ikke snørrete da. Satser på det går over snart.

Eneste vi har gjort i dag er at Doc har lagd mat, og både eg og Doc har spist mat. Jo, vi har spist godteri også, naturligvis, det hører jo med når man ikke er i form. Og som alle andre kvelder denne uka, formen har kommet seg noe, men om det holder til i morgen tidlig, det gjenstår å se. Om eg fortsatt da har så vondt i hode bør eg vel kontakte fagfolk, for det er nok ikke helt bra å ha skallebank så lenge.

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

På bedringens vei

Våkna i morges med ganske lik form som den eg la meg med i går, ergo var det ikke aktuelt å gå ut og starte bilen. Ga beskjed til sjefen at eg fortsatt var uggen, og fikk «God bedring» tilbake. Gikk tilbake til senga og tulla meg inn igjen i dyna, men fikk ikke bli lenge. Tassen hadde hørt meg, og øyna sjansen til å komme opp og få meg på beina.

Er jo unektelig litt bleik om nebbet her eg sitter med vannglasset mitt, men det kommer seg!

Målte tempen til litt over normalen og tok meg en god lang dusj. Følte meg nesten som rikfolk der eg sto, og dusja i over et kvarter i dag, men det kan man jaggu koste på seg når man ikke er i form!

Utover dagen kom eg meg så pass at eg faktisk fikk gjort noe fornuftig. Vi har jo en bortskjemt Tass her, og han får lov å gå i sofaen, hvilket betyr at nå på vinterstid er sofaen full av saltflekker. Den trengte en real vask, så eg skrubba den med grønnsåpe til den så ny ut igjen. Etterpå vaska eg kjøkkenet, hvilket egentlig var bortkasta da eg like etter steikte bacon.

Middagen ble tomatsuppe med makaroni, First Price sådan. Den er meget god som base om man tilsetter chili, hvitløk (ikke si det til Doc, han påstår han hater hvitløk), sprøstekt bacon, litt melk og to sneier Jarlsberg. Etter middagen datt vi begge i do her. Doc var sliten etter jobb, og eg var egentlig bare i rævva form. Men nå føler eg meg ikke direkte sjuk lenger, bare hodepine, så planen er å dra på jobb i morgen, men tar en test for sikkerhets skyld.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Blogg måtte vike for sykdom

Som mange skjønte så orka eg ikke blogge i går fordi eg ikke var i form. Det starta med skallebank på jobben, og ble bare verre utover dagen. Da eg kom hjem begynte det å klø i halsen, og utover kvelden kom feberen snikende. Da dette hørtes ut som oppskrifta på det velkjente viruset korona, bestemte eg meg for å finne frem det mest kjente kjemisettet siste året, nemlig hurtigtesten.

Trenger ikke pledd når eg har pels!

For sikkerhets skyld dytta eg pinnen først så langt bak i halsen at eg brakk meg, for deretter å skrape ut litt hjernemasse fra hvert av neseborene. Dette vesle arket i testbrikka ble så skjoldete at eg ikke helt klarte å tyde om det var én eller to streker, men siden vi ikke får gratis hjemmetester i Ullensaker, lot deg det være. Holdt meg jo uansett hjemme ut kvelden.

Tassen må drite selv om menneske hans er syk.

Formen var slettes ikke bedre i morges, heller verre. Halsen var nå tjukk, litt feber og skallen banka fortsatt, så eg tok en ny test. Denne var heldigvis tydelig negativ, men eg holdt meg likevel hjemme fra jobb også i dag. Det er ikke bare korona som gir feber og sykdom vettu. Føler meg egentlig som et vrak her eg ligger, for eneste hintet eg har fått av frisk luft etter jobb i går har vært noen korte turer med Tassen. Men vi krysser fingre for rask bedring!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Turen hjem, med omvei og sinke!

Da vi sto opp i morges tok vi livet med knusende ro. Vi visste vi måtte dra hjem igjen, men ville nyte siste rest av helga i høyden. Vi ga blanke i om vi havna i pendlerkøen og bare lå som noen slakt i sofa og godstol helt til Tassen måtte på do. Joda, Doc hadde så smått begynt med oppvask og sengeklær, men bare på lavgir.

En siste snøengel måtte lages før hjemreisen, Tassen koser seg maks på fjellet!

Da eg hadde vært ute med Tassen skjønte han at noe var på gang, og han løp hvileløst rundt og bjeffa i frykt for å bli forlatt, han har en smule seperasjonsangst. Vi visste han ikke kom til å roe seg, så Doc satte han i bilen så eg kunne støvsuge, pakke resten og skrive i hytteboka. Det siste Doc gjorde var å tømme dassen, og det gikk overraskende bra i dag. 

Takk for denne gang Fjellro!

Turen hjemover gikk egentlig helt greit, og vi satt og fantaserte om slafsemat. Eg sjekka menyene på både McDonald’s og Burger King, og fant flere favoritter. Vi ble enige om sistnevnte, men da vi svingte av i Brumunddal og så McDonald’s i stedet. Nå var vi så gira på Burger King at Doc til og med kjørte feil da han skulle snu.

Tilbake på E6 hadde vi nå mista lysten på burger, så eg gikk på nett og bestilte sushi på Jessheim i stedet. Fuji Sushi, det ville vi begge ha! Vi hadde satt opp tidspunkt for henting og begynte å bli litt nervøse da vi etter ca ei mil fortsatt lå bak samme sinka i venstrefila.

Lurer på hvordan han så om det var klart da han la seg ut, eller om han i hele tatt vet man skal gjøre det… Han lå i alle fall side om side med den andre bilen der i ca ei mil. 

Da Doc spøka om at folk vet ikke hva speilene skal brukes til, fikk vi se at bilen hadde speilene slått inn på begge sidene. Lurer på om sjåføren så snappen eg la ut, for han la seg til slutt over så vi kom forbi. Vi rakk å hente maten med god margin, og landa greit i sofaen for resten av kvelden. Nå savner vi hytta alt.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Et balansert liv på hytta

Det var helt underbart å våkne på hytta i morges, eg sov fantastisk godt. Sikkert fordi Doc lå i overkøya hvor han ikke kunne rive av meg dyna. Våkna før både Tassen og Doc fordi eg var pissetrengt, men lot vær å stå opp. Synes Doc fortjente litt mer søvn, og eg vet Tassen hadde lagd leven om han hadde hørt meg, så eg kneip igjen og sov videre.

En liten time seinere begynte Doc å romstere i stigen, og like etter hørtes svake bjeff fra buret på naborommet. Da kunne eg endelig gå og late vannet! Ja, Tassen har selvsagt eget rom på hytta. Når det er blå grader ved ankomst og vi sprengfyrer, da blir det i varmeste laget for Tassen, så buret settes på et svalt rom.

Ingen biler betyr ingen bånd, men han tør ikke gå langt unna uansett.

Frokosten ble egg og filetbacon, godt, men burde ikke fått hete bacon. Er jo bare tynne skiver med svinefilet. Ut på dagen kledde vi oss litt for godt og gikk tur, det var ikke så kaldt at eg trengte to lag ull akkurat, og skjerfet ble nok overflødig. Alle tre opplevde å gå på tryne på glatten, men denne gang uten alvorlig utfall. Det var uansett godt å lea litt på oss, for sånn ellers sitter vi jo bare og dytter i oss alt mulig godt da.

Når vi snakker om godt, jepp, middagen ble Sloppy Joe’s, altså pulled pork og coleslaw i burgerbrød. Er så godt vettu. Ellers har vi spist chips, sjokolade og spekepølse mens vi switcha mellom NRK og TV2. Måtte se Steffen sitt bidrag i MGP. Han er en dyktig artist, men eg har hørt han bedre enn dette. Og så måtte eg jo ha med meg Regina’s (Myra) kveld på Hver gang vi møtes. Hun har vokst opp til å bli ei fantastisk flott og dyktig dame, all respekt til henne!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Vi trengte et stuebytte

Reklame |

Dro på jobben i dag med godt mot, og en arbeidslyst av stål. Eller, det vil si, eg var i det minste motivert da, for fredag er en god dag, og eg skulle dra litt tidligere. Vi hadde nemlig planlagt en tur igjen. Det bar rett hjem i dusjen. Etterpå dytta eg klær i en sekk, en uskyldig liten dæsj parfyme på halsen, ullkjole på, og så var vi på vei. Doc hadde rukket å gjøre seg klar før eg kom hjem.

Vi så vakker kunst på veien, fruktbarheten i Stange…

Skal ikke skryte på meg at eg får så mange spørsmål om mote og skjønnhet, men det hender likevel at noen spør når eg har fjelga meg til helga. Ett spørsmålet eg fikk var hvilken parfyme eg bruker. Det er Viktor & Rolf sin Flowerbomb, legger ved link til den HER om noen skulle være interessert. Og siden eg er først deler tips kan eg fortelle at eg kjøpte denne strømpebuksa HER i flere farger. Er ull, så det passer perfekt til vinterkjolene mine, og er meget behagelig.

På plass med vin i glass! Det skal njutas!

På hytta var det litt mer snø enn hjemme, men egentlig ikke nok til å skrive hjem om. Det var -4 grader ute og -7 grader inne, men etter en god time med sprengfyring og stearinlys var både jakke, lue og skjerf av.

Dette er en undervurdert ting!

Vi gadd ikke hente vann i dag, så vi smelta noen kjeler med vann, bare for å fylle skåla til Tassen og trekke pølser. Vi gjør ikke mer enn ytterst nødvendig her gitt. Gidder ikke gå ut på do heller, men har heldigvis dass inne. En sånn separasjonsdass hvor miget renner ut, og resten i en pose i skåla. Når Doc må bytte pose får han litt separasjonsangst. Men det er heldigvis ikke før på søndag. Nå skal vi nyte, så god helg folks!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top