Mat

Kjøkkentjeneste!

Det har vært nevnt ved flere anledninger hvilken ekstrem stor fiasko eg er på kjøkkenet, så det er sjeldent eg gidder gjøre store kunstverk der. I går fant eg ut at det var på tide å prøve lykken igjen, så eg stakk på butikken for å hente hjem essensielle ingredienser.

Da det nærma seg middagstid i dag gravde eg frem Kenwood’n fra den glemte skuffa, ja det lønner seg faktisk å ha ei sånn HER om man skal lage noe annet enn nudler og pølser. Snappa litt med muttern for å forsikre meg at eg ikke ødela noe, og satte i gang.

Var fryktelig spent da eg kobla opp denne maskina i dag.

Ingredienser:

1 kjøttdeig

1 vårløk

1 gulrot

3-4 store dotter blomkål (de duskene du kutter av selve greia)

1 egg

1-2 ss potetmel

En dæsj melk, det var kanskje en liten dl

1 neve revet ost

Salt, pepper og annet ønskelig krydder (eg brukte paprikakrydder og tørka chili og hvitløk)

 

 

Sånn skal det visst se ut før steiking

Reiv gulrot, blomkål og vårløk først med raspefunksjonen, deretter en runde med kniven for å få det så smått som mulig. Blanda det først med kjøttdeig og krydder, så egg og melk, etterfulgt av potetmel. Til slutt en god neve revet ost før eg lot maskina stå og gå 5-6 min ekstra for å få alt jevnt. Smurte en brødform og hadde deigen i.

Ferdig produkt og stolt skaper!

Dette sto i ovnen i ca 50 min på 180 grader, sammen med potetbåter med masse olje med chili og hvitløk, pluss litt salt og pepper. Og vet du hva? For en gangs skyld naila eg det! For en gangs skyld klarte eg å lage en vellykka rett uten at en eneste ting gikk galt, ikke ødelagt noe, ikke mista kniv i foten eller kutta meg, og ikke brent noe. Og det smakte utrolig nok helt fantastisk, saftig og godt. Til og med Doc likte dette, tross alle grønnsakene!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

One thought on “Kjøkkentjeneste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top