VLOG: Poledance – Dette har eg lært

Da må eg trist meddele at introkurset i poledance er over for denne gang. Både naboen og eg synes nesten det er litt vemodig, derfor filma hun meg i dag da vi gikk gjennom dansen vi har lært. Vi har jo lært mye mer enn denne dansen, men eg har ikke bilder og film av mer. Synes du dette ser spennende ut kan du ta kontakt med Unicorn Pole Studio på fb, de har flere instruktører som er ufattelig dyktige, og ikke minst tålmodige. 

Snurr film, og kom gjerne med kommentarer, men slibrige og spydige kommentarer besvares dessverre ikke.

 

 

 

 

#poledance #dans #fitness #stang #trening #styrke #mentalstyrke

3 dagers diett

 

På torsdag skal eg noe som eg gleder meg veldig til! Det er noe ikke alle får oppleve, mens noen må gjennom det. Vel, nei eg gleder meg ikke, men eg fikk da oppmerksomheten din, eller? Eg skal nemlig på noe så trivelig som coloskopi! Noen leger lurer på hvordan eg ser ut på vrangen og hva som skjuler seg der. Samtidig skal dem ta noen prøver og litt diverse, så da må eg leve på en enormt spennende diett frem til da.

Denne dietten er så omfattende at det muligens blir det samme til alle måltider frem til onsdag ettermiddag. Da skal eg ha i meg noe guffe som gjør at legene får fri passasje, så etter det er det bare inntak av flytende.

Det eg nå må unngå er; Fullkorn, frø, sopp, asparges, løk, paprika, mais, og ellers frukt, bær og grønsaker med skall og/eller kjerner

Det som er igjen nå er; Reint kjøtt, fisk, hvit ris, egg, loff og noen meieriprodukter, ellers klar væske (vodka? nei dessverre)

Tja, hvordan være oppfinnsom med de få gjenstående ingrediensene da? Joda, eg har noen ideer, men det er mulig eg er lei i morgen allerede. Men skulle du ha lyst å få litt mindre oppblåst mage, er det bare å lese videre, for dette er ting som glir smooth gjennom tarmene. Det er mat for å unngå å bli oppblåst som sagt, og er lett fordøyelig slik at det går fort ut igjen. Undersøkelsen er jo kl 16 på torsdag, så denne nydelige dietten min starta kl 16 i dag.

Middagen i dag var faktisk ikke så verst, eg stakk innom butikken på vei hjem og handla inn diverse eg har lov å spise. Svinekjøtt, blomkål og tomatsuppe, og selvsagt litt julebrus, for eg kan drikke mineralvann, jus og vann inntil to timer før undersøkelsen. Og her er hva eg skal kose meg med de tre neste døgnene.

Til middag i dag ble det strimla svinekjøtt passe stekt med salt og pepper, kokt blomkål og vanlig hvit hurtig poseris, dynka i bernaisesaus. Ikke noe gourmet kanskje, men det beste eg kunne komme på. Doc sto for kokkeleringen. Han kan jo klare å få grus til å bli spiselig, så maten var alt i alt god. Det ble heldigvis nok til overs til at eg kan ha med resten til lunsj på jobben i morgen. Ellers kommer eg til å spise loff med noe skinke eller kjøttpålegg, med en grei dose majones. Siste døgnet blir det jo tomatsuppe til alle måltider. Fikk en gang en grei termos fra jobben, med plass til ca en porsjon suppe, det blir nok lunsj på denne på torsdag, for planen er jo å dra på jobben noen timer før undersøkelsen.

Ellers er eg da godt forberedt!

 

#diett #mat #kosthold #lege #koloskopi #coloskopi #helse #fordøyelse #mage #innside

Søndagsåpent!!

Av og til kjenner man på en skuffelse, en stor skuffelse, det å bli skikkelig dolka i ryggen. Hva det er skal eg ikke gå inn på i dette innlegget, for her skal eg snu dagen til det positive. Hva gjør eg når eg kjenner på denne følelsen? Noe så enkelt som å åpne en svær pose fra Maarud, mens eg saumfarer nettet etter vittige videosnutter, artige memes, og unødvendig tull å shoppe. Nå sitter eg her med salt og pepper på potetskivene, og har funnet mye gøy som eg over hode ikke trenger, men har lyst på.

 

//annonse

Eg har funnet “dill dall” til mobil tlf, uten at det er jålete! Steike fornøyd med dagens fangst, så derfor deler eg dette med dere. Lenge har eg irritert meg over at ene laderen i huset bare virker av og til, og nå som vi har pussa opp fant eg jaggu en lader som matcher stua og kjøkkenet! Denne i schifer finner du //HER// Tøff ikke sant??

Og da fant eg like gjerne et passende deksel som også matcher, det finner du //HER//

Ellers er det mye tøft til mobil tlf på den nettsida, så om du vil snoke og titte litt mer der, kan du klikke deg inn //HER//

 

På nettet har eg også funnet en YouTube kanal eg anbefaler alle, sjekk ut //DENNE// sida her! Ståle Superstar lager de beste musikkvideoene!

 

 

 

 

 

#shopping #svik #skuffa #mobildeksel #deksel #lader

 

Svigers – var heldig med de!

Dagen i dag blir innholdsrik. Først skal vi kjøpe maling til stua, og kanskje noe mer på butikken. Etterpå skal vi hente dattera til gubben, og stikke i familieselskap for å feire bursdag hos svigers. 

Det går mange artige historier om forskjellige svigerforeldre rundtom, og ikke minst mange kallenavn. Kan nesten virke som om folk flest har et anstrengt forhold til sine svigerforeldre. Det har ikke eg. Ingen fæle historier, og ikke noen rare kallenavn har eg funnet til dem. 

Tror nok eg har vært heldig med hele pakken som fulgte Doc’s “ja” i 2015, for eg ser ikke noe å klage på her. Dattera Tonje ser ut som ei barbie dukke, bare med hjerne da, hun har forutsetninger for å klare seg bedre enn de fleste i verden. Og Doc sin bror med familie, en meget oppegående gjeng som stort sett smiler. 

Så tilbake til svigers. Mer godhjerta mennesker kan fort bli vanskelig å finne, de er så hjelpsomme og snille, ingenting er noe problem der. De er også blant favorittmenneskene til Tassen, vi kan ikke nevne “besta og best’n” uten at han blir helt vill. De er altså herlige mennesker med helt rette humoren etter min smak, og vi har mye moro sammen. De har jo tross alt oppdratt Doc da.. 

I tillegg kan vi prate om alt mellom himmel og jord, de er jaggu gode å ha på alle måter. Om eg skulle få en mulighet til å velge svigerforeldre helt uavhengig av mann, hadde eg valgt dem igjen, uten tvil. Så nå skal vi altså til Odal’n og feire bursdagen til svigermor, da går nok kvelden i prat og skratt og hygge. 

En god lørdag ønskes alle dere også!

Homofile redder verden

Nå har Smyrnabloggen kommet med mange rare utspill, ett av de handler om flommen på Sørlandet. At det liksom er Guds måte å straffe homofile på. Om dette er sarkasme eller fakta er ikke godt å si, for det finnes faktisk folk som tenker sånn. Nå er ikke eg religiøs, men om det skulle være en Gud, har eg en helt annen teori. 

Det snakkes jo i det vide og breide om at jorda er overbefolka, og antallet mennesker vokser og vokser. Hvordan skal det da gå om 500 år hvis menneskeheten fortsetter å formere seg? Hvordan regulerer da moder jord eller evt Gud dette? 

Kanskje det er slik at nå driver tabuet for homofili å forsvinner nettopp fordi det ikke er meninga at alle skal formere seg. Kanskje det er slik at homofile heller skal få adoptere og hjelpe andre barn som alt har kommet til verden og har det tøft nok rundom. Har du tenkt på det? I stedet for at alle bare skal tenke på seg selv og egne gener, så er det nå lettere for mange mennesker å hjelpe de som ikke har det greit. 

Det at homofile får lov til å både gifte seg og adoptere mange steder i verden nå, må jo bare være vidunderlig. Det gjør godt for både kloden og de familiene som kan få hjelp til å oppdra sine barn, det er nettopp slik eg mener moder jord regulerer menneskeheten. Er det ikke fantastisk? Vinn-vinn situasjon. Derfor er det så viktig at vi kvitter oss helt med dette tabuet, så homofile mennesker kan få bidra til et bedre samfunn på flere måter. 

Om vi alle kler oss naken og fjerner sminke og dill dall, er det bare en ting som skiller oss. Om du har pupper eller pilt. Ingen kan se din legning, ingen kan vite noe om deg, så hvorfor skal vi dømme hverandre? Ingen god grunn, for vi skal ikke dømme. Håper med dette eg har vekket noen tanker blant dere, og at dere kvitter dere med både tabuer og fordommer, eg garanterer du vil bli mer lykkelig, ja kanskje til og med et bedre menneske?

God Helg

 

 

 

 

 

#homofili #menneskesyn #religion #gud #verden #moderjord #klode #tabu #fordommer #adopsjon #familie 

Spesielle og kreative gavetips

Vi har jo ofte festligheter, og feirer det som er å feire. Dette fordi noe av det kjekkeste vi vet om er å samle venner og familie i godt lag, og rett og slett bare ha det moro. Det som ofte skjer da, er at folk kommer med små og store gaver til vertene. Ellers har vi også ting vi har fått i både julegaver og arv, og ting fra snille folk som bare vil oss vel. Nå som det nærmer seg jul er her et knippe ideer og kreative gaver vi har fått.

 

Dette skapet fikk vi sist helg, da vi hadde halloweenfest. Nei vi klarte ikke å vente ei hel uke. Et hyggelig vennepar av oss, Anne Lise og Hans, kom med dette. Han har jaggu laga det selv, og det er ikke noe jalla. Det er skikkelig fint med LEDbelysning og whiskeyglass til. Når man tapper dram kommer det automatisk bare 35 ml, så det er faktisk mulig å blande normale drinker for til og med Doc. Dette barskapet er vi så takknemlige for, at vi kunne ikke ha det i garasjen, det fikk en av hedersplassene i stua.

 

Her har vi ei 3 l whiskeytønne vi fikk til bryllupet fra forloverne både. Tappekrana falt ut en dag her, så nå får det ikke vært noe i den, men da er det godt å ha skapet over her. På denne tønna er det gravert inn navna våre og datoen på bryllupet, den er beint ut dritstilig. Her er det også gravert inn hva den skal inneholde, hvordan det virker samt bivirkninger. Tønna har da selvsagt fått plass like ved barskapet.

 

Ja nå ble det kanskje mye Jack her, men vi liker både logoen, fargen og smaken, så hvorfor ikke pynte med det? Skapet her fikk vi til bryllupet av noen tidligere kolleger av Doc, super gjeng med mange gode ideer. Det fine var at vi hadde et helt likt fra før, så nå står de på hver sin side av TV’n. Jack boksen oppå var noe godteri som dattera til Doc hadde med fra en ferie, fudge karamell med Jack, ble fort tomt.

 

Så til noe ufattelig stilig! Dette Elvis motivet fikk vi ferdig innramma til jul i fjor av mamma og pappa. Det er faktisk ei venninne av mamma som har brodert det, tenk for en tålmodighet da! Det er skikkelig lekkert, og litt spesielt siden Doc er superfan av Elvis, og vi har selvsagt besøkt Graceland.

 

Og selvsagt, etter sist ukes episode av Norske Rednecks, da Doc og Kristian spiste habanero chili, fikk vi en habaneroplante av vår gode venninne Sonja. Vi har ikke turt å smake bare den enda, men Doc finhakka en til restegryta i dag. Veldig godt, og ja man kjenner det river litt.. 

 

Denne vesle gyngestolen her har mange både minner og historie i seg. Bestemor (på mamma si side) hadde plommetre i hagen på hytta, der fikk vi lov å gå på slang når eg var liten. Hatt mye moro med det. Men en dag kom “de voksne” frem til at treet måtte fjernes, ja det hadde vel noen grunner. Så farfar (på pappa sin side så klart ja) var behjelpelig med å lage minner til oss barna, av nettopp dette plommetreet. Han dreide dermed små fine gyngestoler til oss barna, så da har vi jo plommetreet på en måte enda. Slike gaver tar man vare på, de har en helt egen betydning.

 

Sist, men neiggu ikke minst, i allefall ikke i nebbet, Tassen. Nå er ikke han en gave akkurat, men eg ville ha med han, for vi overtok denne nydelige lodotten fra mamma og pappa da pappa ble allergisk. Vi har ikke angra ett sekund på at vi “adopterte” dette fluffy lille lykketrollet! Han flytta til oss i påsken i fjor, ble to år i september, og er blitt et ekte vanedyr, som de fleste mittelspitz er. Vi kan ikke lenger ta på oss dungeribukser før Tassen står klar i gangen og tror vi skal reise noe sted, og han er bra smart og tar alt vi lærer han av triks. Ikke rart det, når han egentlig heter Quality Dude. Det er pelsbarnet vårt.

 

 

 

#gavetips #diy #lagselv #jackdaniels #barskap #whiskey #tønne #skap #elvis #brodere #broderi #chili #habanero #gungestol #farfar #bestemor #plommetre #dreiebenk #mittelspitz #tassen #hund #pelsbarn

3 som ikke gir opp…

Det finnes utallige gode TV serier i verden, mye med både humor og action, både interessant og tidsfordriv. Så hvorfor tviholder norske kanaler på disse tre seriene som vi nå har sett ca 15-20 ganger? Eg snakker om Friends, King of Queens og Two and a half man. 

Når man nærmest kan alle replikkene i alle episodene, ikke fordi man ser mye på TV, men fordi det samme har gått i 20 år, da har man liksom fått det med seg. Joda, eg kan bytte kanal, men det er ikke stort bedre å se der. Stort sett går det i oppussing og matlaging på ettermiddagene, og en og annen kanal som bare sender amerikanske dokusåper med manus. Alt overdrives til det ytterste. 

Det ender oftest med en serie fra Netflix, som vi da bare må se hele på to dager. Eller en film på en eller annen app, som er like dårlig som en redneck dagen derpå. Nei, eg kan ikke bare gjøre noe annet hele tida, gidder ikke rydde i hagen, ta huset, trene eller andre aktiviteter hver dag heller. 

Av og til vil eg bare ligge på sofaen og slappe av etter jobb, dytte i meg alt eg får tak i av usunnheter. Da blir det ofte til at vi slår på tv, mens begge ligger på sofaen og leser alt som står på alle sosiale media resten av kvelden. I dag har eg derfor kjøpt mange kg frukt, så kan det være eg dytter i meg det i stedet for snop. Vi får se, har jo handla smågodt også, for det har eg ikke prøvd på sikkert 15 år. 

Nå har eg i det minste flere valg, og så skal vi le litt av Truls og Eyvind, og vi må jo se hvem som blir førstekjempe på farmen. Hva skal du spise og se i kveld? Ha uansett en fortreffelig lillelørdag! 

#påtv #serie #friends #vennerforlivet #twoandahalfman #kingofqueens #kanal #dokusåpe #netflix #snop #smågodt #frukt #sofa #farmen

Endelig ferdig kjøkken, så det ble god middag!

Jøss, da var kjøkkenet ferdig! Og i samme “smell” kjøpte vi nytt bord og gulvteppe til TV stua, det ble skikkelig kuskinn på gølvet, nei ikke stratoskuskinn men ekte vare. Nå er kjøkkenet faktisk er ferdig, og stua bare mangler gulv og maling. Og etter to uker som huseiere, er det vel på tide at eg lagde mitt første måltid til oss. Doc har jo laga flere, men nå var det min tur.

Det ble noe så enkelt som stekt Servelat fra Bønes (ja typisk vestlandsgreie) og poteter i ovnen. Det er noe helt spesielt, mest pga barndomsminner. Dette lagde pappa til oss ungene når vi var aleine hjemme, og i helga hadde mamma og pappa kjøpt med ei sånn til oss.

Joda, maten smakte godt den, laga på nytt kjøkken og spist i halvny stue. Så etterpå duppa eg bittelitt før det igjen var tid for ukas trening, ja det skjer foreløpig bare en gang i uka. Altså pole fitness/dans, kurset eg og naboen tar. Når man er støl i fire dager, holder det med trening en dag i uka. 

Nå er eg hjemme igjen og spiser chips og julebrus med god samvittighet, mens vi glaner på Norske Rednecks! Ha en fin kveld, det skal vi ha. 

 

 

 

 

 

 

#oppussing #kjøkken #stue #teppe #kuskinn #mat #servelat #pølse #poteter #minner #norskerednecks #poledance #polefitness #pole #fitness #dans

 

God og dårlig ukestart på en gang

 

Mandag igjen, og så klart litt sliten i både kropp og hode etter helga. Nå har det stoppa seg litt her, og eg har fått skrivesperre. Det kommer liksom ikke ord naturlig i dag, har prøvd å starte på et innlegg sikkert ti ganger. Mye i hode om dagene, og smerter her og der styrer mye. 

Nei syting og klaging hjelper sjelden, så eg skal prøve å unngå det. Var på en undersøkelse i dag da, og etter noe tid på venterommet kunne vi konstatere at alle organer var friske. Det gjenstår bare den kjekkeste testen, koloskopi. Nei eg gleder meg ikke! Får vel bare stille med friskt mot og be pent om beroligende og bedøvelse, så kommer eg gjennom det også. 

I går kom forresten dattera til Doc hjem fra ferie, så svigers tok oss alle med ut på middag. Det ble kinamat, og vi spiste til vi var sprekkeferdige. Tonje hadde mye gøy å fortelle etter sin seks ukers tur på backpacking nedover i Europa. Og damene i familien til Doc har nå planlagt husmorferie til Paris neste år, da er det betryggende å vite at Tonje er godt bereist nedover der. Vi kan visst bare glede oss, så det er fint å ha noe å se frem til. 

Nå tenker eg det blir kvelden her, så dere får kose dere! Håper uka har starta bra hos alle sammen, vi blogges!

#husmorferie #paris #sliten #ferie #smerter #mage #koloskopi #undersøkelse #lege #organ #frisk #mandag #europa

Halloweenfest ble etagilde

Da var denne helga over, og godt er det. Ikke misforstå meg, det var skikkelig gøy, men nå er det sofatid som gjelder. Vi har hatt halloweenfest med familie og gode venner, og det ble mye god mat og moro. 

Det skulle jo være fest lørdagen, men en dag er jo ikke nok for folk, så de fleste gadd ikke vente til lørdag. Onsdag kom foreldrene mine fra Vestlandet, torsdag kom “adoptert familie” fra Sørlandet, og fredag kom resten av gjengen. Da var det bra fullt her, og enda kom flere lørdagen. 

Fem bobiler, to vogner, og en buss på tunet, pluss at gjesterommet var booka. Flere som bor i nærheten kom i bil, og eg tror jaggu noen sov i bilene sine også. Fredagen fikk dere jo se litt fra, da spiste vi jo Smalahåve, link //HER// så nå kommer mer om lørdagen. 

Gjengen var jo sliten, men før formiddagen var passert hadde flere kommet i form. Eg jobba noen timer med å komme meg opp av en stol, så eg kunne dra meg i dusjen. Når dette endelig var overstått var de fleste i godt strøk, og det nærma seg mat igjen. Denne gangen hadde flere bidratt. Det var helt fersk hjortegryte fra Vestlandet, Anne-Lise og Hans hadde med elgsteik, og Doc hadde ei fleskeside. Kort fortalt var menyen svin på skogen som hadde elga, og det var fort hjort. 

Ellers var det fest og moro, mange fine antrekk og mange flotte folk. Eg vil takke alle som var her, for etter all oppussing og styr trengte vi akkurat dette. Vi har kosa oss veldig!

 

 

Rakk ikke ta bilde før andre servering

Redneck paraplydrink

Eg var Trailertrash 

Cato hadde tappekran i pattene

Og Forente Rednecks Norge stilte sterkt! Fikk ikke alle på bilde.

 

#halloween #fest #mat #venner #familie #hjort #elg #svin #gryte #vilt 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top