Feiring av Doc!

Du hendelse så lenge eg sov i morges, Tassen hadde skulka jobben sin og snorka høylytt på puten attmed. Merkes at han ikke er noen unghund lenger, selvom han ikke er mer enn 7,5 år da, men heldigvis fortsatt leken og spretten ellers. Da er det nok verre med dagens bursdagsbarn. Noe leken til tider, men ikke fullt like spretten. Verdens beste Doc har bursdag i dag, og dagen ble feira med knall og smell. Det vil si, han har vært noen timer i garasjen med Rolls’n.

Sheriffen har bursdag!

Siden han har bursdag skulle han få bestemme middag, og da falt valget på burger. Spurte om han ville ha hjemmelagd eller kjøpeburger, og da han foreslo kjøpeburger dro undertegnede ut på jakt. Bare det beste byttet er godt nok når Doc fyller år. Samtidig kjøpte eg hjertesjokolade som ekstragave da han fikk turbukse og shorts tidligere. Vel hjemme hadde eg dratt i land alle ingrediensene som trengtes, og satte i gang med steiking. Doc så rart på meg og lurte i midlertid på hvor kjøpeburgerne ble av.

Fineste gutta, eller kanskje fineste gubbene…?

Etter å ha sett ut som et spørsmålstegn skjønte eg hvor misforståelsen lå. Vi pleier nemlig lage burgere helt fra scratch med DENNE, så det eg mente med kjøpeburger var selvsagt ferdige kjøttpukker som vi bare steiker sjøl. Jo, det var han med på vettu. Burgerne freste i ei panne, og bacon i ei, mens brødene fikk noen minutter i ovnen. Toppingen bestod av cheddar, coleslaw og bbq saus, med et hint av grønt på si. Mye bedre enn McDonald’s og BurgerKing!

Var noe bedre vær på fjorårets feiring!

Ut på ettermiddagen kom svigers på besøk, og svigermor hadde bakt ei nydelig kake. Det ble spising og skravling på høyt nivå ei stund der, med god hjelp av litt vin. Og plutselig kom det flere, Mona og Per Morten dukka opp i ny bil, så de ble selvsagt også servert kake. Praten gikk raskt over på Rolls’n, og kara tilbrakte litt tid i garasjen, hvilket er helt normalt. De er jo bygdekarer må vite. Tatt i betraktning at det ikke var et rundt tall var nok dagens feiring meget bra, og det beste er at vi alltid har fri dagen etter bursdagen til Doc!

 

Snap/insta

God lørdag tross strabaser!

Leieboer og gemal dro like etter et vidunderlig måltid bestående av eggerøre i morges, de måtte videre. Det var som vanlig Doc som sto for frokosten. Da folket dro ble vi sittende litt og vente på at sola skulle varme opp uterommet, uten at det så ut til å skje. Med Norge og april som stikkord må det påberegnes skiftende skydekke og 8 grader som dagens maks. Doc gadd ikke vente mer og rusla ut til Rolls’n, mens eg ble sittende i den godt lunka stua inn til videre og titte på sommerklær. Nå er det DENNE som frister!

Det ble jo naturligvis til at Doc ropte et par ganger, så det ble frisk luft på meg også. Greit å kunne hjelpe selv om eg ikke alltid aner hva eg skal gjøre, og slår meg eller klemstrer fingre og hender i et ivrig forsøk på å bidra. Men nå nærmer den seg i det minste klar for etterkontroll! Litt ut på dag kom Tonje innom. Er så moro nå når hun kjører sjøl. Dukker opp titt og ofte, så får eg også utløp for skravlingen min uten at Doc blir gal.

Full tank ja!

Da vi satt her begynte det brått å blåse opp, vi hørte noen heftige kast like før en skjærende stemme bad intenst om hjelp. Kasta oss ut av sofaen og løp ut på gårdsplassen hvor vi sperra opp øynene. Teltet som bobilen står i hadde flytta seg en halvmeter og holdt på å gå i oppløsning! Taket blafra i vinden. Ene jordspydet som teltet var forankra i hadde løsna helt, og nå holdt teltet på å dra avsted med Tonje og meg hengende i stengene. Her måtte Doc jobbe raskt og smidig med å få alt festa igjen, og omsider fikk han det stødig igjen.

Lettere forblåste gikk vi inn og starta på middagen. Det ble vår type taco, altså med fajitakrydder da Doc ikke liker taco. Vi lagde to batcher siden Tonje ikke spiser kjøtt. I stedet for kjøtt stekte hun raspa gulrot, og vi hadde kjøttdeig. Ellers var det purre, paprika, mais og kinakål. Bare å frese det, blande i krydder, ha det i sånne stand and stuff tortillas med litt ost og nachos. Steikes ca 10-15 min på 200 grader, og toppes etterpå med salsa og rømmedressing. Med god mat og godt selskap tør eg påstå lørdagen var god tross vind og blå fingre!

 

Snap/insta

På sykehuset, og mer gjester!

Lurer meg på om eg såvidt nevnte i går at eg tok tidlig helg? Riktig, eg dro ikke på jobben i morges, ble heller liggende en time til. Men da eg sto opp var det bare å kaste meg i dusjen, og eg hadde til og med litt maskara på, DENNE er forresten eneste som funker på mine korte vipper. I dag skulle eg nemlig på sykehuset for å ta noen prøver av magesåret. Altså ingen ting alvorlig, bare lettere frustrert over at eg måtte helt ned til Ski sykehus for å få det gjort. Handler sikkert om ventetid og kapasitet.

Forunderlig at eg fant frem på første forsøk!

Vel vel, eg dro altså helt til Ski for å blåse gjennom et sugerør i fire reagensrør med mye venting i mellom. Greit nok det, men er det så travelt på Ahus at eg ikke kunne gjort det der? Kan jo lure. La gå, de var hyggelige og effektive i Ski. Det verste med det hele var at eg måtte komme fastende, og da bare drikke litt vann de siste seks timene før undersøkelsen. Kunne eg ikke da fått time tidlig på morgenen?

Neida, timen var rundt lunsjtider, og med tanke på venting mellom blåsingen ble eg skremmende sulten da både frokost og lunsj utgikk. Eg hater virkelig å være sulten, og folk rundt meg pleier heller ikke like meg sulten. Da eg skulle forlate sykehuset var mat alt eg tenkte på, så automaten i resepsjonen spytta ut en liten bolle som egentlig ikke var god.

Fascinerte meg mest over at de enda hadde sugerør i plast her…

Godt nok til å heve humøret en nyanse, og eg kunne innta E6 som en noe tryggere trafikant. Turen gikk rett til Kløfta hvor eg bestilte to burgere på Kompis før eg gjorde helgehandel. Vel hjemme fikk Doc grei beskjed, «Hjelp meg med varene så eg kan starte på burgeren!» Ikke lenge etter fikk eg snap fra «leieboeren», ja, søstra mi som bodde her under studiene. «Du har 6 timer på deg til å gjøre klart gjesterommet.»

Jepp, vi fikk altså besøk igjen. Mary Ann og Magne dro forresten videre i morges, så det kan se ut som om gjestene våre kommer på skift. Leieboer og gemal skal bare låne gjesterommet i natt, for de skal videre i morgen tidlig, men vi rakk da litt skravling og latter før vi nå tar kvelden her. 

 

Snap/insta

EU kontroll på Rolls’n!

Herlighet altså! Doc har nesten ikke sovet i natt, og selv har eg nok sovet passe urolig! I dag var det tid for EU kontroll på Rolls’n, og du kan tro vi begge var spente. Da eg dro på jobb sto han opp for å gjøre seg klar, så eg ble gående og trippe halvnervøs på jobben. Ha i bakhode at Rolls’n har stått i ca 15 år, og Doc har jobba iherdig med den i vinter for å få den i stand, og nå skulle dommen komme. Eg hadde til og med klort av meg lakken på to negl!

Er spennende med gammel bil, men vel verdt det!

Selv så spent som eg var gikk jobben mye bedre i dag enn i går, men eg gikk jo og venta på tlf fra Doc, så noe lavere konsentrasjon måtte nok bare påberegnes. Da tlf ringte litt over 9 var kontrollen ferdig alt. Mens eg sto nervøs i ene enden sto Doc og dro det ut for å bygge opp spenningen i andre enden, så lettere irritert ba eg han pent om å se til helsiken å komme til poenget!

Steike for ei skute!

Joda det var noen feil, men det var bare småplukk som å feste et bremserør, noen pakninger og litt sånt. Ikke verre enn at halvparten alt er fiksa, så det gikk mye bedre enn forventa! Da kunne eg endelig sette inn høygiret på jobb og få gjort noe fornuftig. Men da klikka det fullstendig i nakken. Låste seg helt så eg ikke fikk bevegd venstre arm, eg ble for ivrig og måtte kapitulere en time før tida.

Og med det tar eg helg! (Ja, faktisk)

Dro rett hjem og la meg hvor eg sov i 3-4 timer. Det gjorde underverker, for nå kan eg bevege meg igjen. Da ble det til at eg lakka neglene på nytt her, noe måtte eg jo gjøre, var rastløs. Mary Ann og Magne er her enda, så vi bestilte pizza og ble sittende å skravle og kose oss utover kvelden. Virkelig trivelige de to altså, gode venner! Magne har også hjulpet Doc litt med Rolls’n i dag, sikkert kjekt med litt selskap i garasjen.

 

Snap/insta

Startvansker ingen hindring!

Og der måtte eg kapitulere. Det vil si, væromslaget tok meg igjen her, så eg kom meg ikke ut av senga for egen maskin i morges. Venta litt, dytta ned to Paracet, og kom meg til slutt på jobb hvor eg fungerte på sett og vis. Med mye smerter holdt eg meg mest for meg sjøl, ville ikke smitte andre med mitt rævva humør. Etter lunsj begynte det heldigvis å gå seg til, så resten av arbeidsdagen gikk noe bedre.

Lurt med en pause før kortet går varmt!

Siden eg nå hadde blitt så mye bedre kjørte eg rett til Jessheim hvor eg møtte Tonje. Vi skulle ha oss en liten shoppingrunde, bare fordi. Nå var det så lenge siden sist eg hadde vært på en sånn titterunde, og så var det koselig at Tonje ville bli med. Vi var innom så mange butikker at vi til slutt måtte ta skylappene på og sette oss på Starbucks. Vi hadde jo lyst på alt vi så vettu. Eg endte med en kjole fra Cubus, DENNE neglelakken (nå på tilbud), og noen bobler fra polet.

Etter kaffe og mer skravling skilte vi lag, da dro eg hjem, og hun rusla videre. Hjemme sto det en henger på tunet, og eg skjønte raskt hvem sin det var. Ut på kvelden kom eierne av hengeren fra Sverige i bobil. Det var Mary Ann og Magne som var på tur, så vi inviterte de inn på skravling. Du kan vel si det sånn at selv om eg ikke var særlig pratsom på jobben, så har eg virkelig fått skravla fra meg likevel i dag, og det har vært ordentlig koselig!

 

Snap/insta

Grei fangst i dag!

Jepp, Yr lurte meg godt, de hadde nemlig ikke meldt snø. Det var riktig nok ikke store greiene her, ikke akkurat så de får kjørt skiløyper, høhø. Tok veien fatt og fikk til min store forskrekkelse alt før Jessheim se tjukt snødekke på 10-20 cm. Kort fortalt ble det en spennende tur til jobben i en «slede» med sommerdekk. Eg satte på 4wd, holdt god avstand og tok det det pent. Trafikken gikk uansett meget treigt, og eg kom frem i god tid.

Godt fornøyd med dagens fangst!

Nei, nå var ikke planen å prate om været, det har dere vel fått nok av fra andre kanter. Etter jobb skulle eg egentlig på shopping med Tonje, vi skulle på jakt etter nye sommerkjoler, men VG skremte oss bort fra shopping. Ifølge de var det så ekstremt kaos at vi slo fra oss å møtes på Jessheim, hvilket resulterte i at eg kjøpte en av kjolene eg posta i går! Jepp, eg har hørt på folket og tatt tilbakemeldingene i betraktning.

Det ble DENNE kjolen, og den leveres til uka. Gud som eg gleder meg til prøve den! Satser på å ha årets festivalkjole i boks der, og da gjenstår det å vente på sommeren. Jo, Tonje var forresten innom i kveld, hun hadde rydda klesskapet. Vi rakk å se nesten hele Cammo på NRK mens eg plukka ut de klærne eg ville ha, så da har eg velegentlig fylt klesskapet for i år. Cammo kan absolutt anbefales, meget oppegående serie!

Var litt å gå gjennom da!

Doc derimot, han har tilbrakt noen timer i garasjen. Dynamoen til Rolls’n kom i dag, så da var det bare å få den montert. Ut på ettermiddagen kom han stormende inn i full jubel «Nå lader’n!!» Klart det er moro når man får gamle ting til å virke, er jo som julekvelden på en fireåring det! Også moro for meg, for det betyr at vi snart kan dra på cruising igjen! Åååh, måtte sommeren komme fort!

 

Snap/insta

Valgets kvaler!

Reklame |

Dagen starta med en albue i sida etterfulgt av null dyne som et resultat av at Doc tok krokodillegrepet, rulla seg noen rundet med dyna. At han hater slumringa på vekkerklokka mi er nok ingen stor hemmelighet. Vel, eg sto opp lettere forfjamsa over at natta tok så brått slutt, og titta ut på regnet før eg tøffa ned trappa og på do. Fikk på meg arbeidsklær, fata tak i lunsjboksen og kom meg avgårde.

Fordelen med regn er at man slipper tine bilen for å dra på jobb. Jepp, dette er meg som jobber med positive tanker i drittværet. Som klimaflyktning fra ville Vestlandet og regnværet der kan eg ikke si eg er videre begeistra, men det er dog bedre enn snøen som var lovd. Etter jobb kom det noen korte byger med snø, men ikke verre enn at det smelta i fallet og kom ferdigmåka ned.

Meg som prøver å smile tross drittvær og bustete hår pga drittvær!

Med dette drittværet nå, og vår og sommer i sikte er det ikke stort annet å gjøre enn å sitte inne og vente. Og hva gjør man da i mellomtida? Jo, glaner på en skjerm. Eg har i dag lest meg opp på årets mote, og funnet ut at i sommer skal vi være inspirert av brudekjoler. Høres kanskje merkelig ut, men dette kan eg like. Hvite sommerlige kjoler med blonder passer jo ypperlig til boots, og da blir mote brått interessant.

Nå har eg søkt og leita, og funnet flere fine kjoler, men klarer ikke bestemme meg. Kan dere hjelpe? KJOLE 1 er lett og luftig, men eg er usikker på den kragen. KJOLE 2 er søt og ser veldig behagelig ut, kanskje litt kort. KJOLE 3 er mer min stil, men har eg for mange i den fasongen? KJOLE 4 ser ordentlig behagelig ut, og er kanskje den som blir penest til boots. Hva synes dere? Er det noen av disse dere ville kjøpt?

Klikk på lenkene i avsnittet over for å se kjolene bedre.

Eg skal uansett unne meg en av disse nå, så det hadde vært kult om eg ikke bommer helt her. Mote er jo egentlig ikke min greie, men eg som alle andre liker jo å føle meg vel i pent tøy da.

 

Snap/insta

Greit å være klar!

Det var uten overraskelse at eg våkna i morges full av gangsperr, ja, det er altså det dere østlendinger kaller å være støl. På Vestlandet har vi et eget ord for det, hvilket er mindre komplisert. Etter å ha plukka, trilla og stabla 14 kubikk våt ved er vel ikke det annet enn å forvente. Kjenner det mest i lår og ræv av alle steder, og det kan se ut på gangen til Doc at han også kjenner det der.

Likevel diska han opp med eggerøre og bacon til frokost, og dagen kunne starte. Vel, nå var det ikke store planene å utføre i dag da, men Doc som er en rastløs sjel orka ikke gro fast i sofaen, han loffa ut. Han hadde et ærend i garasjen. Siden Rolls’n tar for lite lading har vi bestilt ny dynamo, og derfor ville han skru ut den gamle så alt er klart når ny kommer. Det vil si, ikke ny, men overhalt. Og så kan vi sende den gamle i retur og få pant. Genialt system egentlig.

Artig såpeflaske vi har! Egentlig skal eg bare vise neglene nå, de proffe holder gjerne i vannflasker når de viser nylakka negl…

Selv benytta eg dagen til å vaske klær, og litt velvære. Nei altså, ikke store greiene, men tidkrevende. Eg har fiksa alle neglene på både tær og fingre, så er man klar når sola brått dukker opp igjen. DENNE fargen ble riktig så fresh og fin, og enda finere blir den når sola kommer tilbake. Bruker ikke andre merker enn det faktisk, for alt annet begynner å flasse innen to dager.

Jada, tær er ekle, men alt blir bedre med litt lakk! (Er ikke fullt så oransje som på bilde, og lat som du ikke ser hvor mye som er utenfor)

Angående dette været, vi ble jo lovd snø i massevis og bøtter med regn hele den kommende uka. Yr ser derimot ut til å ha andre planer for oss, ikke én dag denne uka er det meldt minusgrader, og regnet skal gi seg alt onsdag eller torsdag. Ser da lovende ut dette, blir fint til helga igjen alt!

 

Snap/insta

Godt brukt soldag likevel!

Første tanke da eg slo opp øynene i morges var «klapp igjen nebbet Tassen, det er lørdag». Ah, hvilken fryd du! Vel, eg sto opp som vanlig, men da Doc sto litt for blid på kjøkkenet og serverte egg og baken øyna eg en baktanke. Lot det bli, og satte meg pent i stua mens eg fortærte denne herligheten av en frokost. Det var jo godt må skjønne, og ingenting får ødelegge et måltid for meg, og det vet til og med Doc.

Mornings muttern!

Så fort bestikket landa på tallerken satte han blikket i meg; «du vet hva vi skal drive med i dag?» Off, da slo det meg som et strømgjerde i nakken! Dagen i dag var ikke beregna på late timer med vin i sola iført en sånn HER deilig kledning, for nå var Doc ferdig å kløyve all veden, hvilket betyr at eg måtte være med å stable. Han gikk ut mens eg måtte fatte mot, og under 20 min etter kom eg diltende bak.

Denne veden har alt varma fire ganger, ved hogging, frakt hjem, kapping, kløyving, og stabling!

Sola var rukket å komme seg opp, og den varma alt litt, så da røyk genseren før kl 11. Vi bytta på å stå i låven og stable, og å fylle og kjøre trillebårene, så fikk vi litt avveksling. Skal nevnes at begge deler tok et godt tak i korsryggen, men med den svære haugen vi hadde her kunne vi ikke gi oss på tap heller. I morgen er det spådd møkkavær, så dette måtte gjøres i dag.

Gidder ikke fryse i vinter vi!

Det ble naturligvis lagt inn noen pauser til å slukke tørste og sult med vann og Gorbys, og litt prat om vær og vind med naboen, men ellers gikk det i ett bankende kjør. Aner ikke hvor mange vendinger det ble med, men vedrommet i låven er fylt opp, samt tre bur. Etter nøye beregninger har vi kommet frem til godt og vel 14 kubikk ved, to vonde rygger, tre vonde føtter, noen oppbrukte armer og fingre, og dæven så god trim! Hvem trenger treningsstudio når man kan stable 14 kubikk ved på 5-6 timer i sola?

 

Snap/insta

Derfor ingen blogg i går…

Herregud, holdt på å glemme bloggen i kveld! I går orka eg ikke, hadde så heftig skallebank at eg var kvalm. Sånt som skjer av og til. Har nok oversett noen signaler i det siste og pressa meg litt mer enn det som var lurt, og det har resultert i at eg plutselig blør neseblod og får hodepine. Ingen fare, det er helt normalt når eg passerer grensa mi. Er i kjempeform igjen i dag, og alt er i skjønneste orden her!

Det vil si, selv om eg la meg tidlig i går var eg like fordømt mygla i morges, og måtte pines ut fra dyna. Kom meg på jobb og gjorde en innsats for fellesskapet før eg dro videre til storbyen, eller Lillestrøm da, storby i forhold til Kløfta og Jessheim. Måtte bare en tur i banken hvilket var et trivelig møte, og eg kan varmt anbefale Romerike sparebank! Derfra skulle turen gå raskt innom Kløfta og deretter rett hjem.

Der var vi i zen, lav puls og fullstendig avslappa!

Det gikk ikke raskt nei. Lå i 40 hele veien fra Lillestrøm til Kløfta. Hvor kommer alle disse bilene fra?? Vel vel, omsider rulla eg inn på senteret og fikk hanka inn noe mat og godteri en helg verdig, samt litt mat til Tassen. Da var det bare å ture raka vegen hjem til terrassen hvor det vanka vin og strikking i ettermiddagssola. Gud så deilig, og det var ikke akkurat vondt å se at Doc har fått kløyvd all veden nå.

Han hadde seg forresten en tur ut i sta, og da han returnerte hadde han med seg vin og vafler fra svigers. Kan det bli bedre? Nei, faktisk ikke. Nå tar eg kvelden her, for morgendagen byr på trim – mye trim! Vi skal prøve å få all veden inn i låven, og det er sikkert 10-12 kubikk. Skal ikke fryse til vinteren vi nei!

 

Snap/insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top