God lørdag tross strabaser!

Leieboer og gemal dro like etter et vidunderlig måltid bestående av eggerøre i morges, de måtte videre. Det var som vanlig Doc som sto for frokosten. Da folket dro ble vi sittende litt og vente på at sola skulle varme opp uterommet, uten at det så ut til å skje. Med Norge og april som stikkord må det påberegnes skiftende skydekke og 8 grader som dagens maks. Doc gadd ikke vente mer og rusla ut til Rolls’n, mens eg ble sittende i den godt lunka stua inn til videre og titte på sommerklær. Nå er det DENNE som frister!

Det ble jo naturligvis til at Doc ropte et par ganger, så det ble frisk luft på meg også. Greit å kunne hjelpe selv om eg ikke alltid aner hva eg skal gjøre, og slår meg eller klemstrer fingre og hender i et ivrig forsøk på å bidra. Men nå nærmer den seg i det minste klar for etterkontroll! Litt ut på dag kom Tonje innom. Er så moro nå når hun kjører sjøl. Dukker opp titt og ofte, så får eg også utløp for skravlingen min uten at Doc blir gal.

Full tank ja!

Da vi satt her begynte det brått å blåse opp, vi hørte noen heftige kast like før en skjærende stemme bad intenst om hjelp. Kasta oss ut av sofaen og løp ut på gårdsplassen hvor vi sperra opp øynene. Teltet som bobilen står i hadde flytta seg en halvmeter og holdt på å gå i oppløsning! Taket blafra i vinden. Ene jordspydet som teltet var forankra i hadde løsna helt, og nå holdt teltet på å dra avsted med Tonje og meg hengende i stengene. Her måtte Doc jobbe raskt og smidig med å få alt festa igjen, og omsider fikk han det stødig igjen.

Lettere forblåste gikk vi inn og starta på middagen. Det ble vår type taco, altså med fajitakrydder da Doc ikke liker taco. Vi lagde to batcher siden Tonje ikke spiser kjøtt. I stedet for kjøtt stekte hun raspa gulrot, og vi hadde kjøttdeig. Ellers var det purre, paprika, mais og kinakål. Bare å frese det, blande i krydder, ha det i sånne stand and stuff tortillas med litt ost og nachos. Steikes ca 10-15 min på 200 grader, og toppes etterpå med salsa og rømmedressing. Med god mat og godt selskap tør eg påstå lørdagen var god tross vind og blå fingre!

 

Snap/insta

4 thoughts on “God lørdag tross strabaser!

    1. Det er faktisk undervurdert, kjempegodt 🤩 Vi bruker det gjerne selv som base i gryteretter, det gir god smak og fin konsistens. Bare å steike på middels varme til det gulner litt, får en søtlig smak 🤠

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top