Ferie dag 6; Soling og safari!

Da vi sto opp i dag var det blå himmel, ordentlig kontrast til regnet i går. Litt merkelig i formen, så frokosten ble noe utsatt. Vi satte oss ut i sola og ble egentlig bare der, det var altså så herlig. Denne HER ble flittig brukt i dag. Planen min var å gå i dusjen, men det er jo tiltak vettu, så eg utsatte det en god stund. Da eg endelig hadde mota meg opp var dusjene stengt for vasking.

Gjengen som er god på å nyte!

Vel, da ble eg bare i sola lenger da, var jo så deilig å sitte ute med iskald Pepsi Max. Det eneste vi har å sette fingeren på i dag må være mengden insekter. Om noen biologer er ute etter nye arter kan de ta turen hit, for vi har sett kryp som må høre en annen planet til. Og så enormt med fluer da, i alle størrelser. Kunne sikkert tjent godt på insektsafari her. Har blitt sprøyte møkk på et jorde i nærheten, så er nok derfor.

Da gjengen begynte med middagen løp eg i dusjen, eg tenkte det var nå eller aldri. Faren for mer utsettelse kunne fort bli stor om eg ikke hadde reagert da. Tilbake fra sanitæranlegget sto maten klar, lettvint, ikke sant? Gjengen hadde grilla noen svinefileter, kokt poteter, og lagd stuing med sopp, løk, bacon, mais og mye fløte. Var så godt vettu!

Sånn bortsett fra noen turer med Tassen har vi bare slappa av, og det har vært helt nydelig. Sikkert ikke dumt heller med tanke på hvor vi skal de neste dagene. I skrivende stund er kl 22 og det er 18 grader ute, måtte det bare vare!

 

 

TikTok / Snap / Insta

Ferie dag 5; litt forsinka

Nei og nei altså, eg glemte hele bloggen i går, dette går ikke. Da får eg skrive gårsdagens oppdatering nå da. Vi sto på Elstad Camping ved Ringebu, og regnet bøtta ned så ekstremt. I tillegg var det fra før høy vannstand i logen, og den steg raskt. Vi som hadde parkert oss helt nede ved elva begynte jo å få litt panikk, og da vi snakka om å flytte oss kom lokalavisa for å lage en sak om flom.


Doc og pappa ble intervjua, og siden avisa var så opptatt av flommen bestemte vi oss raskt. Vi pakka ned i en fei for å kjøre videre, og tror du ikke vi da oppdaga lekkasje på enda et sted? Denne gangen var det fra airconditionen i taket. Det dryppa ikke, men rant inn vann, så vi kjørte rett på Europris for å kjøpe tec7. Der var Doc så ivrig at da han hoppa ut tredde han ræva godt ned på håndbrekket.

Deretter gikk turen innom polet, vi måtte bonkre litt. Også her var Doc ivrig, og tredde seg ned på håndbrekket igjen. Da hadde han kanskje lært, tenker du. Etter å ha fått det han skulle på polet var han like ivrig på vei inn igjen i bilen, og skalla oppi dørkarmen. Da kunne turen gå videre.

Se som vi koste oss selv uten sol i går!

Vi parkerte litt lenger oppover, for her skal Tassen leveres på kennel for noen dager. Festival er ikke plassen for bikkjer, så da blir det hotell på han i noen dager. Nå sitter vi ute i sola og bare nyter, livet er herlig i bobil altså. Ingen bekymring i verden, og alle skuldre er senka.

 

 

TikTok / Snap / Insta

Ferie dag 4; Lått og leven

Altså dagen i dag starta aldeles for tidlig. Tassen mente nok at vi hadde sovet alt for langt ut på dag, men vi kan nevne at han begynte å mase kl 5.30. Vel, Doc var den som måtte ut og gå. Eg merka forøvrig ikke en dritt, for eg våkna helt ubevisst i 8 tida av at Tassen satt i buret og masa. Da hadde Doc satt han der i morges fordi han var våt, ja Tassen. Da eg slapp løs Tassen var det pappa for alle penga! Forstå det den som vil  

En sikker favoritt! Klikk på bilde eller linken under!

Vi sto opp, og Doc kokte egg, og holdt på å brenne ned hele bilen fordi han glemte å slå av blusset. Da var liksom dagen i gang. Vi spiste, stelte oss og satte oss ut. Været var skiftende, men ikke verre enn at eg fikk litt sol på skrotten. Har forresten fått mange spørsmål om den nye kjolen min, link til den finner du HER. Det er den perfekte campingkjolen, lett og ledig. Elsker den!

Jaja, så overlevde vi det og.

Ut på formiddagen rusla vi en lang tur. Vi tenkte vi trengte litt trim, ja, både vi og Tassen. Gikk i det uendelige på en grusvei her, det var faktisk deilig å gå litt. Doc fikk umiddelbart smerter både her og der, så vi antok det kunne komme dårlig vær og snudde. Da vi kom tilbake var Tassen dautrøtt, og vi følte oss forbannet sporty. Det var nok ikke så heftig, ifølge klokka mi hadde vi ikke gått mer enn 2500 skritt da.

Vi lurer jo fælt på hvordan arbeiderklassen har det nå da.

Det kom dårlig vær sigende, og vi satte oss inn og glodde litt på tv. Mens vi satt der kom det sigende kjentsfolk sigende. Jaggu, det var muttern og fattern, og et vennepar. Eller, det vil si, eg kaller de onkel og tante. Randi og Rune er bare så gode vettu, sånne som automatisk bare blir familie. Nå lader vi opp til festival mens vi lurer på hvordan arbeiderklassen har det.

 

 

TikTok / Snap / Insta

Ferie dag 3; Veien videre

Da vi sto opp i dag så eg ikke stort på venstre øye, myggen hadde forårsaket noe mer hevelse. Jaja, det er ikke akkurat min første rodeo, har da hatt noen stikk på mine 37 år. Skjønner at alle tips er godt ment, men eg har faktisk prøvd alt, og ber ikke etter tips her heller. Skal eg ha noe som funker må eg inn på konsultasjon hos legen, så kjerringråd har nok liten til ingen virkning på meg.

Den ukjente søstra til Ringeren fra Notre Dame

Vel vel, våre dager på hytta er talte for denne gang. Vi kokte litt vann så vi fikk dusje på hytta, og svigers ordna frokost med kokte egg og greier. Så var det tid for avreise da, Gamle Røver putra seg fint nedover fjellskrenten. Det er stort sett grusveier oppi høyden, og bilen så ut deretter, planen var derfor å finne en selvvask. Vi stoppa i Fåvang, men der var ingen selvvask lenger.

Har det ikke så verst!

Doc tok et kjapt overblikk på bilen og mente at det ikke var så ille, vi kjørte videre. Fant oss en koselig camping og stilte oss helt nede ved elva. Det var deilig temp og ok vær, men noe lommert, og da eg gikk med Tassen åpna himmelen seg. Myggen fant også fort frem til mitt søte blod under opphold, men før den rakk å stikke ble vi heldigvis redda av mer regn. Nå har vi mista tellingen på hvor mange ganger det har veksla mellom sol og regn her, men vi har rukket å sitte ute flere ganger.


Joda, vi har markise, men regnet drever litt sidelengs, og da er det ikke trivelig under markisa heller. Vi koser oss med litt brus og snacks i bilen nå, og Doc har funnet en film på Netflix. Vi lider på ingen måte noe nød her vi sitter, og i morgen kommer det flere. Et reisefølge som er innom Sverige for proviant kommer i morgen, det gleder vi oss til.

 

 

TikTok / Snap / Insta

Ferie dag 2; Fjelluft og myggallergi

Dagen i dag starta kl 5.30 da Tassen ville ut. Han var tydeligvis meget dritetrengt, for han klarte å vekke Doc ved å dytte snusboksen opp på bringa hans. Tassen vet nemlig at det første Doc gjør når han står opp, er å ta en snus. Merkelig hvor smart en hund kan bli. Doc sto opp og rusla av gårde, og de hadde ikke gått langt før Tassen gjorde sitt fornødne.

Beste stedet å starte ferien!

Selv sto eg ikke opp før noen timer seinere, og da hadde Tassen alt lurt seg til tur nr to med Doc. Er mye god mat å tigge på her på hytta, og med svigers her også blir det jo selvsagt litt ekstra. Da er det fint med mer mosjon, og så bruker vi turene på å trene og lære nye triks. Nå går til og med Tassen fot uten bånd, men bare der det ikke lukter andre bikkjer. Er da en start.

Innkallingen går strålende, Tassen gir full gass! (Han vet lomma er full av godbiter)

Vi har nytt godt av denne fjellufta, foruten turene har vi vært sjukt gode på å slappe av, ja, hele gjengen. Magen min har virkelig hatt godt av dette, den er en del bedre nå. Svigermor diska opp med egg og bacon til frokost, og lapskaus til middag, og eg har lakka neglene på nytt. Ellers har det gått rolig for seg.

Et lite stikk i tinningen, helt etter boka dette. 

Eg kan meddele at sesongen er for alvor i gang med mine ni dagsferske myggstikk, hvorav ett i fjeset, og resterende på føttene. Det er ordentlig deilig å være allergisk mot mygg altså. Ene tinningen min er litt opphovna, og øyelokket er tungt, men det går seg vel til. Nå krysser eg bare fingrene for at hevelsen i beina ikke går opp, så  kommer eg i boots til uka, for da er det festival!

 

 

TikTok / Snap / Insta

Ferie dag 1; Ulyd og ulykke!

Reklame |

Så var det jaggu ferietid her! Med noe laber form dusja vi etter tur og orden, fikk stelt oss og kasta på oss noen sommerklær. Ene kjolen eg bestilte rakk frem før ferien også, denne HER var bare så lett og luftig, elsker den! Tassen var så klar nå at han ville i bilen lenge før vi var klare, og han slo seg ikke til ro før Doc hadde fulgt han ut. Endelig var vi klar for avreise, sliten og vondt begge to, men Tassen var i det minste fornøyd!

Kjolen sto til forventningene! Klikk på bilde eller link i avsnitt over!

Vi dura rolig nordover. Det gikk ikke lange tida før Doc ble bekymra, og da det tippa over til håpløst ble også eg bekymra. «Pokker, nå er kløtsjen gåen her! Nei nå orker je itte!» utbrøt han. «Faen» tenkte eg, «det var den ferien!». Doc testa litt med gassen og kløtsjen, kjørte litt til, og det viste seg at den så kalla ulyden ikke hadde noe med kløtsjen å gjøre! Det var bare bilen som gikk mye finere, for Doc hadde fiksa turboen.

Endelig fremme, Gamle Røver tok oss opp uten problem!

Kom oss et godt stykke oppover, og da måtte vi legge oss så godt ut til sida at eg var sikker på vi skulle velte. Flere politibiler og brannbiler skulle forbi i full fart, og da var det ikke langt igjen før det var bom stopp. Det hadde skjedd ei ulykke på Tretten hvor et vogntog hadde fått sleng. Hengeren lå velta i nordgående, og bilen sto på tvers i sørgående, med fronten langt ut i grøfta. Etter omkjøring på gamleveien gikk det radig videre.

Ute og lusker i buskene

Første stopp på turen ble på hytta, og her oppdaga vi vann på gulvet. Ja, det er jo som normalt det, aldri en tur uten vann på avveie. Nå viste det seg at det bare var vanntanken som var litt for full, og det har skvulpa så mye at det har pressa seg gjennom lokket. Ingen fare, krise avverga!

Nasjonalromantikk 900 moh, utsikt mot Rondane fra hytta

Her oppe på fjellet er det deilig frisk luft selv om det faktisk var 28 grader i dag, helt vidunderlig! Er så klart at vi ser Rondane klart og tydelig. Tassen elsker å løpe fritt her oppe, masse å lukte på vettu. Svigers kom også opp, og de serverte oss rømmegrøt og spekemat, så vi koser oss ordentlig! Skuldrene er senka så lavt at de subber i knærne, og modusen er innstilt på late dager. Dette begynner bra!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Vi drar i morgen!

Nei, ikke i dag heller kom eg meg på jobb. Livredd for et nytt oppbluss nå, og tanken på flere uker med jogurt og fosterstilling byr meg rett og slett imot. Grunnen til at eg venner meg til gluten igjen er at hvis eg går veldig lenge uten gluten kan eg utvikle intoleranse, så da er det lurt å ta det nå før det er for seint. Som det matvraket eg er orker eg ikke risikere å måtte utelukke så mye resten av livet om eg ikke må.

Vi gadd ikke spise frokost i dag da, Doc er ikke akkurat i kjempeform han heller, så matlysten er laber. Litt ut på dag fikk vi i oss noen ostesmørbrød, og middagen i dag ble så enkel som jordbær. Ingen ting slår norske jordbær altså, det er en vidunderlig smak av sommer. Og jo, vi har spist melon også, sånn piel de sapo, beste melonen!

Er så klar for å dra bort og senke skuldrene!

Har egentlig ikke gjort så mye i dag, bare fått ut resten i bilen. Nå er kjøleskapet og mathylla smekk full, og vi måtte til og med dedikere et eget skap til chips. Ja, pokker heller, vi skal kose oss på ferie vi! Eg har også stekt litt kjøttdeig sånn at matlagingen blir enklere i bobilen. Bytta litt om på jakker og sånn, fordi eg har ombestemt meg et par ganger.

Det eneste som gjenstår nå er toalettvesker og oss selv. En dusj kan også være lurt før avreise da, vil ikke starte ferien med å lukte dritt heller. Gud så deilig det blir å reise bort, slippe å ha noe som helst hengende over oss. Vi er absolutt helt klar på alle måter for å faktisk gi litt faen i verden og bare tenke på oss selv! God ferie til oss!

 

 

TikTok / Snap / Insta

Veldig spent på formen nå…

Doc hater varme på soverommet, så der står vifta på fullt, og i stedet for å ha dyna over seg krøller han den til ei pølse som han ligger og klomholder med nebb og klør. Skulle tro han i søvne vil holde også meg sval, for det er umulig å få tak i så mye som et hjørne til å ha over baken min. Måtte til slutt vekke han. Utover natta ble det jo litt kamp om dyna, og med den formen eg er i så ble det dårlig med søvn.

Gjorde godt denne!

Eneste som nytta i morges var fosterstilling, så eg kom meg ikke på jobb. Da passa det ypperlig at eg hadde time på Ahus i dag, hvor eg fikk den vanlige medisinen mot crohns. Er forresten ferdig med Jorveza nå etter seks uker, du husker kanskje den smeltetabletten som tok oppblusset i bringa, og i tillegg har eg begynt tilvenningen av gluten igjen. Merker at kvisene avtar, og at formen min er mer ustabil enn været. Heldigvis varer det bare noen dager.

Biologisk medisin gir ofte en boost, så i ettermiddag ble det litt handling til ferien. En snartur over grensa bar frukter. Med sommerens dieselpriser, må man spare inn litt på annet som brus, snus og festival-lesk. Kjøtt og evt grillmat kjøper vi uansett i Norge, må støtte bønda våre selv om det koster. Bommen var forresten nede, men der var heldigvis ingen toller å se.

Vel hjemme fikk vi varene på plass, og dum som eg er satte eg på en klesvask. Jepp, den måtte ganske riktig henges opp også, og da var boosten over. Hode var så pass på bærtur at da eg trodde eg var ferdig hadde eg bretta pent sammen ei full maskin med våte klær. På an igjen, men denne gangen hang eg klærne opp. Og nå sitter eg og lakker negler, bare glad det er et par dager ril vi reiser, for her er det mye utenfor.

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Dette går ikke rett før ferie!!!

Det gikk roligere for seg i natt, selv om Doc våkna da eg la meg. Han ser alltid så forskrekka ut når han våkner etter litt søvn, lå der med store spørrende øyne og skjønte sikkert lite. De siste dagene har eg våkna først, og det er faktisk litt moro å se han dypt inn i drømmeland. Eneste gangen han ser helt uskyldig ut, nesten litt lik Tassen han der. Godt å se at han sover så dypt, for det skjer nok ikke for ofte.

Eg dro på jobben med friskt mot, og fortsatt brent på baksida. Den gamle sports-BHen er jaggu god mot brent hud, selv om det er både ti år og ti kg siden eg kjøpte den. Som om det ikke var nok med brent svor har eg også pådratt meg årets første myggstikk akkurat der eg er mest svidd, bak på leggen rett under kneet.

Sånn ellers har formen min være rævva i dag, mye å gjøre på jobb, hyppige væromslag, og at eg er på slutten av denne medisinperioden er ingen attraktiv kombo. Vurderte å dra hjem før lunsj, men beit tenna sammen og holdt ut. Etter jobb dro eg en tur på senteret, hadde ett ærend.

Åja, var det kjole eg skulle ha? Jaja, sånt skjer…

Den ene kjolen eg bestilte kom i morges, og ifølge bildene skulle den ha lommer. Ifølge kundeservice var det en feil på nettsiden, og kjolen hadde ikke lommer. Veldig synd da det var grunnen til at eg bestilte den. Joda, kjolen er fin den, så den blir nok godt brukt. På Jessheim prøvde eg et par kjoler, men ga opp da mageknip og trøtthet overtok, og endte med et trøstekjøp i stedet. Kjøpte noen utgående sko som eg ikke finner link til, men disse HER er ganske like.

Før eg kjørte hjem henta eg sushi, for eg orka ikke stå over grytene i dag, det gadd ikke Doc heller. Det ble futomaki med crispy duck, gikk på en liten glutensmell der. Nei, sushi er ikke bare rå fisk, sushi er risen som brukes. Er faktisk Norge som innførte laks i sushi for å øke eksporten. Futomaki er når varmebehandla kjøtt/fisk er rulla inn i ris, sjukt godt! Doc orka så mye, så eg dytta i meg nesten to porsjoner. Vi kaster ikke mat her nei! Og siden har eg lagt og sovet søtt på sofaen.

 

 

TikTok / Snap / Insta

Skremte Doc skikkelig!

Ja, hvor skal vi starte i dag da? Kan jo begynne med en nattahistorie da. Vanligvis legger Doc seg ganske tidlig. På grunn av fibromyalgi er han trøtt og sliten på kveldene, og så fort nyhetene er ferdig kommer den samme daglige strofen «Veit du hva je skal nå? Je går opp og legger meg». Og så tusler han avgårde, først innom do, deretter via buret for å si «nattinatt» til Tassen, og videre opp i loppekassen.

Eg er B+ menneske, så eg blir alltid sittende litt til. Da eg gikk opp i går måtte eg finne frem arbeidstøy, og brukte blitsen på tlf til å leite det frem i gangen oppe. Hørte grynting og krig med dyna fra soverommet, men tenkte ikke mer over det. Hadde fortsatt blitsen på da eg gikk mot soverommet, og i døra ble eg møtt med et skjærende hyl! Doc som måtte pisse hadde ikke fått med seg at eg var oppe, og skvatt så det nesten gikk i buksa!

Etter han hadde fått summa seg og pissa, kom han tilbake på soverommet med latterkrampe. Du skjønner det at det kjekkeste han vet er når noen blir skremt ordentlig, ja til og med når det går ut over han selv. Gutten krøyp lattermildt under dyna, «Nå får vel itte je sova igjen hehe…» Nøyaktig tre min seinere hørtes en svak dur fra naboputen, og eg kunne spille Candy Crush i fred.

10 år og 10 kg siden eg kjøpte sports-BH-en, den er bedre på solbrent hud enn på treningsstudio! Og eg har selvsagt smurt meg godt!

Dagen i dag har gått sin vante gang, det er mandag, hvilket alltid er tungt, men eg er motivert. Skal nevnes at eg sleit på jobben, for utvaska bh og trang arbeidsshorts gnager unektelig på solbrent hud. Fikk ny shorts, og det ble bedre. Hjemme fant eg en sports-BH kjøpt på Victorias Secret i Florida for 10 år siden, og merkelig nok så den fortsatt helt ny ut. Ja, så heftig er eg på trening liksom. Meieriet blir skvist, men den var god mot sprø svor.

Ellers har eg fått ut i bilen klærne som eg vaska i går, og eg har handla litt. Måtte blant annet ha skopussen som eg nevnte i går. Fikk hjelp på Eurosko, og kjøpte en sånn universal som er til alle typer skinn og alle farger, men den satte faktisk litt farge på mine kritthvite boots. Litt frustrerende, men samtidig driter eg i det så lenge de ikke tørker ut. Nå venter eg spent på om kjolene eg bestilte i forrige uke rekker å komme frem før avreise!

 

 

TikTok / Snap / Insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top