Endelig svar!

Jess jess, sola sto opp lenge før meg, men jaggu var eg tidlig på an eg og! Måtte rekke å gjøre meg ferdig på badet før Doc sto opp, hadde nemlig ærend i dag han også. Kom meg på jobben hvor eg sikkert satt like mye på dass som eg rakk jobbe. La gå, det er min egen feil. Når man har crohns er det gjerne magen som tar støyten for det meste, og nå har eg tydeligvis pressa meg over smertegrensa for hva mine krokete føtter tåler.

Det ble halv arbeidsdag, eg hadde legetime kl 11. Dro bort i god tid til å få slappe av noen minutter på venterommet, du vet når føttene verker er all sitting digg! Legen sjekka føttene nøye, og det forundra meg at enda så mye han plukka på de var eg ikke kilen. Nei, det var jo selvsagt fordi de var nettopp vonde det da. Vel vel, han kom frem til plantar fascitt, altså betennelse under begge føttene. Greit å få et svar på plagene, og ikke minst at det kan fikses!

Det går i bil fra alle kanter, moro å hjelpe dattera da.

Med en 50% sykemelding, henvisning til fotspesialist, beskjed om å gå mindre og å holde beina høyt, dro eg hjem til fullt tun. Her var Tonje for å vaske bilen sin, mens Doc skifta olje på bilen til ei venninne av henne. Og ikke minst et nydelig vær! Ja, selvsagt var eg ute og nytte været, legen nevnte da virkelig at varme er bra. Eg satte meg til og med i førersete på bobilen og dro over dashbordet til helga, der inni var det varmt der. Ellers kunne eg servere gjengen litt is før eg igjen satte meg ned. 

Bedre enn på restaurant!

Da både Tonje og venninna var ferdig med bilene sine og dro hjem begynte eg på maten. Gjorde det enkelt, laks i ovn og potet på kok, lager seg sjøl uten å være ultraprossesert. Hadde bare litt sitronpepper og smør på laksen. Til dette hadde vi raspa og stekt gulrøtter, agurk og sandefjordsmør, aldeles nydelig! Og dessert? Jepp, vi spiste jordbær som godteri! Blir fire timer med jobb i morgen, så har eg ferie fredag og mandag, og skal sitte på ræv i fire dager. Blir bra dette!

 

Snap / Insta

Rakk ikke utnytte sola!

Der var sola og varmen vettu, selvsagt når eg er på jobben. La gå, humøret er letta uansett, faktisk så letta at eg er inne og snoker på enda flere kjoler nå. Huff, ikke si det til Doc da, men det blir nok muligens flere kjoler. DENNE ser ut til å være perfekt for vinkvelder i kveldssola, og DENNE som er nesten helt lik min grønne kan fint brukes både til hverdags og på finere tilstelninger. Og så passer de til både pensko og sneakers.

Jobben gikk sin vante gang, tross vonde føtter fikk eg unna overraskende mye i dag. Det kan ha en sammenheng med at eg gleda meg fælt til å komme hjem i sola. Så for meg å sitte ute hele ettermiddagen og bare strikke, med et glass duggfrisk Pepsi max, og med et tjukt lag av DENNE på naien for å ikke bli mer brent. Hørtes ikke det bare eventyrlig ut eller? Det skjedde ikke.

Min grønne sommerkjole og den 40 år gamle jakken til mamma, følte meg fresh!

Like før eg dro fra jobb fikk eg mld fra Doc, eg måtte være rask hjem så vi kunne stikke over grensa. Det var ikke føttene mine særlig begeistra over, men eg lot den diskusjonen utebli, og kjørte rett hjem. Der fant eg en Doc som trippa med stjerner i øynene, ivrig på å starte innkjøp til årets sommer. Da hadde ikke eg hjerte til å si nei, så eg slukte noen rester fra gårsdagens hjortegryte, bytta ut arbeidsklærne med en sommerkjole og slippers, og var klar.

Hva vi hadde med ut fra bolaget og nikotinsjappa tør eg ikke nevne i frykt for å bli tatt av alkoholreklameloven. Det var i alle fall noen sprettkorker og noe som passer i småglass. Ellers kjøpte eg meg en ny mamelukk, kjekt å ha under kjolen for oss med gnisselår. Ja, altså med lav forbrenning og ellers mindre interessert i trim og diett, så kan all form for bevegelse forårsake brannsår på lår under kjolen. Det gidder eg ikke.

Da vi kom hjem rakk eg noen få minutter i sola før kveldstrekken tok meg, måtte bare kapitulere og trekke i hus. Der var Tassen over absolutt alt, det vil si, bikkja satt rolig, men pelsen var alle andre steder. Jepp, da er den grei, i morgen skal eg rett hjem og være ute med Tassen hele ettermiddagen så Doc kan sette i gang au pair’n, ja støvsugeren ja.

 

Snap / Insta

Sur som ei fele!

En ny rød dag med lave grader og høy vindstyrke, dette er jo bare helt tullete. Hva er poenget med fri når man må sitte inne under pledd da? Skulle vi lagd det til en kampsak å bevege bevegelige helligdager etter værmeldinga eller? Hadde passa mye bedre om pinsen kom til uka nå som det er meldt hetebølge. Gadd ikke stå opp før eg hørte Doc grisselere på kjøkkenet i morges, og Tassen rope hysterisk på meg.

Koselig inne under pledd – I JANUAR!

Ja, eg blir sur av sånt vær, og har min fulle rett til det. Vinteren var lang og kald, nå fortjener vi stillesittende svetting. I dag skulle eg vaske kjøredelen i bobilen, men gjett én gang om det skjedde. Nei, ikke pokker om eg kler på meg stilongs for å være ute 29. mai! Det ble pledd og strikketøy på meg. Forresten fikk eg faktisk noen spm i dag om de rosa Barbieneglene mine, lakken er kjøpt HER.

Ordentlig Barbieråsa!

Doc skjønte raskt at det ikke nytta å si noe på det. Han gjorde nemlig et mislykka forsøk på å si det var varmt, men du lurer ikke en luring. 15 grader i solveggen er bare varmt i januar. Sur som ei ustemt fele satt eg her med spøtet mitt, glante på et program om ei jente sin reise fra 305 kg til 188 kg, og ble inspirert til å bevege meg. Rakk rydde ut av oppvaskmaskina før eg måtte under pleddet igjen da. Middagen sto eg for, tenkte det ville være litt lunk å hente over grytene.

La meg nå for f… ete chips i smug da Doc!

Det hjalp nok litt, men all den fløten i hjortegryta minte meg på programmet eg hadde sett på, så etter mat kledde eg meg godt og gikk eg en halvlang tur med Tassen. Hurtig tempo, til og med litt jogging med høy puls, det måtte vel duge. Da eg kom inn igjen var eg så fornøyd med meg sjøl at eg gassa meg med restene fra helgas chips. Da var ikke Doc sein med kamera, og fikk et aldeles vakkert blinkskudd. I morgen er det meldt varmt, da skal eg jogge!

 

Snap / Insta

Dårlig utnytta helligdag

Woho opp og hopp, tenkte eg da eg våkna i morges, men snudde ræva til, slapp en sur en, og sov videre. Jepp, ombestemte meg så fort eg hørte vinden ule. Her skal det liksom være mulig å gå i shots fra månedsskifte april/mai, og da blir eg sur når det ikke går i slutten av mai. Jada, det er kaldere nordover, men der skal det være kaldt der, det skal det ikke her. Sur vind gjør sur kjerring.

Doc var heller ikke stort imponert over været, men var i støtet på kjøkkenet og serverte meg rykende fersk omelett til frokost. Mens vi spiste snakka vi litt om dette med helligdager. Det vil si, eg snakka om det mens han sikkert ikke hørte etter. Når de likevel er bevegelige, som det så fint heter, kan de ikke bare da legges ut fra værmeldinga? For hva er poenget med fri på våren når man ikke kan sitte ute uten stilongs?

Og da er The Griswold klar for sommer!

Nei, vi måtte virke litt selv om det var surt ute, hadde planer begge to. Selv gikk eg i gang med å vaske bobilen. Nå som vi ikke har hatt mus på veldig lenge har eg nesten glemt å vaske den, før var den jo klinisk rein flere ganger i mnd pga mus. Doc sin plan innebar vindusvask, men da nalen hadde morkna bort slapp han det. Heldig med den, ja! Men han fant vel på noe annet fjas å drive med.

Dagens middag ble diskutert litt frem og tilbake. Vi hadde hjortekjøtt og fiskeburgere i kjøleskapet, og fryseren stappa. Problemet var at ingen av oss gadd lage mat. Flaks for oss at det er den internasjonale burgerdagen i dag da, for det er jaggu god nok grunn til å stikke på Burger King! Etter et saftig måltid forble vi i sofaen, eg lakka negl mens Doc fullførte helgas godteskål, og TV viste gamle repriser. Og selvsagt minna eg han på å kjøpe ny nal på tirsdag, så er han uten unnskyldning!

 

Snap / Insta

Et meget godt kompromiss!

Gud bedre så undervurdert det er å sove lenge! Bare ta et godt grep om dyna etterfulgt av en krokodillerull, og ta rennefart ned i puten. Gadd ikke stå opp før klokka var over ni, og det hjalp selvsagt på at Tassen ikke kom opp og vekka meg. Det gjør han bare når det er frokost på gang, og Doc var seint ute med den i dag. Noen egg og baconterninger seinere var vi kvikkere begge tre, Tassen logra og løp rundt seg selv da han oppdaga at vi begge hadde spart bacon til han.

Er dette mi midtlivskrise??

Doc sto egentlig på farten og skulle avgårde, mens eg selv hadde planer om å stikke på plantasjen. Han ble nok nervøs for både epletre og kirsebærtre, for han droppa nemlig egne planer og ble heller med meg for å følge litt med på hvilke prosjekter eg brakte med hjem. Du skjønner det at det er han som må plante da mine fingre er alt annet enn grønne, og han er livredd for mye trær i hagen.

Se den søte lille buska mi! Det var et stort kratt som Doc har rydda bort der, det blir grønt rundt.

Det ble ikke epletre på meg, men du vet når du vil ha noe må du gå inn stort. Så kan du inngå kompromiss sånn at du får det du egentlig vil ha, så eg har nå endelig fått mi egen stikkelsbærbusk! Doc gikk gladelig i gang med å rydde plass og plante buska mi. Husker da skolen begynte igjen på høsten, på vei opp bakken hjemme stoppa eg alltid for å spise stikkelsbær. Vet ikke om det er minnet eller smaken eg savner, men nå gledes det stort til seinsommer og friske bær fra mi helt egen lille busk!

Spent på disse her altså!

Det ble også kjøpt inn noen jordbærplanter. Det var egentlig ikke i beregninga, men vi har tre potter eg ville pynte litt i, og da vi ikke fant noe kult foreslo Doc jordbær. De var til og med på tilbud, så den var bankers. Om de liker seg i potte gjenstår å se, eg har nemlig ikke store troen på det, mens Doc mener det går strålende. Hva tror du? Vi krysser fingrene for to skåler med jordbær og fløte, og kanskje en strawberry daiquiri om noen uker, og i mellomtida skal eg lese meg opp på planter!

 

Snap/insta

Godt å gi faen også

Nei, skulle man ha tasta ned noen ord om dagen i dag da? Da eg sto opp i morges tenkte eg «nei, orker ikke, ikke i dag» før eg snudde og tusla pent opp i kuvøsa igjen. Det vil si, eg vaska og stelte meg, fikk på meg klær, men det stoppa med verneskoa. Vonde føtter er noe eg er velsigna med hele livet, så det er eg godt vant til, men nå har eg pressa meg lenge nok med både krokete tær som står i veien og fotblad uten blodsirkulasjon. Da gir eg faktisk faen én dag uten å bli knekt av samvittigheten.

Sitter nå her og blomstrer!

Skulle bare ta en kjapp tlf til legen da eg sto opp igjen, men der var det så lang venting at da de endelig svarte ble eg glad de presenterte seg, for eg hadde nemlig glemt hvem eg ringte. Fikk meg en time på onsdag, så får vi se om nyere forskning har funnet noe mirakel mot disse pailabbene. Eg har nemlig prøvd det meste som eksisterte før pandemien.

Krokete tær har det best i slippers!

Det eg har gått rundt i her hjemme er noen slippers med skumgummisåle, det funker på korte avstander. Så hva har undertegnede bedrevet dagen med da? Tja, var på butikken og kjøpte Paracet i sta, da selvsagt iført disse vakre slippersa, de ser uansett bedre ut enn Crocs! Lagde en skremmende enkel og god middag, du finner oppskrifta HER. Ellers har eg fått strikka en del da, og kjørt i meg kalorier og sånn, hva annet spennende er det å gjøre når man sitter på ræva egentlig?

 

Snap/insta

Burger wraps, dette var godt!

På tide med en ny rett her nå kanskje? Er stort sett Doc som har stått for middagen i det siste, men i dag slo eg til med noe eg har sett på TikTok – igjen. Jada, er mye spennende der vettu, og denne gangen ble det burger wrap. Dette var så enkelt og ga så lite oppvask at det frister til fast fredagstradisjon! Og så skal du få et godt tips; ikke kjøp de dyreste steikepannene. Det er forbruksvare, de blir like fort slitt. HER er en meget god anbefaling.

Denne herligheten her blir garantert gjentatt!

Til fire porsjoner:
4 tynne tortillalefser
1 ss Allroundkrydder
400 g kjøttdeig
8-12 sneier ost (foretrekker Jarlsberg)
Tomater
Agurk
Mais
Din favorittsalat
Dressing

Først stekt med kjøttdeigen ned, deretter snudd og hatt på ost

Begynn med å blande krydderet inn i kjøttdeigen med hånda. Kan selvsagt bytte ut krydderet med Tacokrydder om du har Tacofredag, men vi liker Allroundkrydder. Del kjøttdeigen i fire like store deler, og trykk det flatt utover lefsene ca 1-2 cm fra kanten.

Kjør på med salat og alt som er godt!

Ha litt smør i steikepanna og steik ei og ei lefse først med kjøttdeigen ned, deretter med lefsa ned, og da legger du 2-3 ostesneier oppå. Sneier ligger bedre på plass enn revet ost, så slipper du at det svir seg på panna.

Ser ikke dette innbydende ut da?

Etterhvert som lefsene er ferdig stekt er det bare å fylle på med salat, garnityr og dressing før du bare bretter hele lefsa. Voila! Høgg inn, det eeer så godt!

 

Snap/insta

Latskapen lenge leve!

Det er så forbannet typisk altså, eg kom meg i seng litt tidligere i går og trodde eg skulle våkne uthvilt og greier. Neida, å få nok søvn var muligens et sjokk for dette skroget, ble bare surrete av hele opplegget. Så da tenker eg at eg treffer puten i halv ett tida i natt og kanskje er litt kvikkere i morgen, da er det uansett helg. Skulle hatt DENNE som rommer både chips, dip og sjokolade da, så blir det bare ei skål å holde styr på! Vel vel, jobben var middels, ingen rekorder ble slått, og svetten slapp ikke til. Lunsjen var nok høydepunktet.

På hjemveien bonkra eg Forden, den ble stappmett, måtte benytte meg av sjansen da det var rett over 16 kr vettu. Doc har drevet på hjemme i hele dag med oljeskift og klesvask, og nå begynner vaktmesteren å gå seg til også. Ja, du vet den robotklipperen vi kjøpte, han har hatt en lei tendens til å sette seg fast og klippe ledning og diverse, men har visst gått fint i hele dag. (Bank i bordet).

Friskis til dessert! Må alltid gnage av det gule først!

Må si eg elsker dagens teknologi. Her går vi begge to med helse som tilsier vi skulle vært 40 år eldre begge to, men føler oss ikke mindre enn kongelig med en au pair som støvsuger og vasker, og vaktmesteren som holder plenen i sjakk. Men middagen må vi lage selv, og det er nok like greit om vi ikke vil ha for mye ultraprossesert mat. Ble snitzler med ris, stekt gulrot, og bearnaise i dag da, vil påstå det går under kategorien fullverdig måltid.

 

Snap/insta

Er det så farlig da?

Som hver onsdag ellers er vi nå halvveis til helg, over kneika, men nå vet vi at det vanker tre dager uten vekkerklokke ikke så fjernt unna. Det var i alle fall nok lyd fra vekkerklokka i morges, kan nok sikkert en trøtt Doc signere, det var han som vekka meg med å dulte albuen i sida på meg. Jobben var grei i dag, og lunsjen ble nøye plukka fra en duggfrisk salatbar. Ja, tro det eller ei, men eg prøver det minste å skjerpe meg, så slipper eg dårlig samvittighet når eg ryker på en pose chips på kvelden.

Sukkersøt morgenkvist etter tre alarmer og en albue!

Må ærlig si meg litt fascinert at denne båten som kommer fra «over there», og har fulgt litt med på saken. Skuta er jo uten tvil svær og tøff, og det er artig at de ville besøke dette søte lille potetlandet. Flirte dog litt for meg sjøl av ene overskrifta til VG «Ber skuelystne holde avstand». Ja, og hvis ikke da? Blir det statue av et hangarskip ved siden av Freya eller? Nei, fra spøk til revolver, som vi sier på ville Vestlandet, dette er kult.

Man ser unektelig at folk er meget todelt angående skuta, og vi har folk helt ytterst på begge sider. Konspirasjonsteoriene flyter fritt på sosiale media, og de aller ivrigste med de sterkeste meningene glemmer gjerne både komma, dobbeltkonsonanter og ellers alt man lærte i norsktimene. Riktig så interessant underholdning vil eg tørre å påstå.

Ikke beste jolle å dra teiner med kanskje..?

Noen mener USA utnytter Norge, at de driter i oss og bare bruker oss som et mellomledd i sin maktutøvelse mot Russland, ja, de påstår til og med at USA aldri har hjulpet noen i verden. Neivel, den er grei. For andre påstår at amerikanerne er her nettopp for å hjelpe Norge å skremme Russland. Og så blir det heftig krangel mellom alle disse ekspertene i kommentarfeltene.

Min mening, om den skulle ha noe som helst å si da, er at de er hjertelig velkommen. Eg orker ikke bry meg om hvorfor akkurat nå, men det som mange ikke har fått med seg er at de egentlig skulle vært her før krigen brøt ut. Pga pandemi og pandema fikk de ikke legge til kai før nå, så eg tror mer på et helt ordinært utsatt besøk, enn på både provokasjon og hjelp.

 

Snap/insta

Feirer bronsebryllup!

Våkna grytidlig i morges uten å helt skjønne hvorfor, før eg la merke til at blæra var så stor at det kjentes som eg lå på en ballong. Måtte bare kaste meg ned trappa og finne ramma før det gikk galt. Dro på jobb, og var brått tilbake igjen, men verken matos eller tiggende Tass var å spore på kjøkkenet. Doc hadde lagt andre planer for middagen, han hadde bestilt bord til oss og forloverne våre på en flott restaurant, for i dag skulle det feires.

Vi har åtte års bryllupsdag, faktisk bronsebryllup, klart det må feires! Vi har selvsagt mimra litt tilbake til starten, for vi har vel den minst romantiske kjærlighetshistorien, men den er morsom da. Begge hadde panikk da vi plutselig våkna nyforlovede etter en fest, og ytterst få hadde troen på dette forholdet. «Er det han der Ola-Doc?» spurte mamma, mens svigermor svarte «Vi får nå se da», da vi fortalte om forlovelsen. Men her er vi, fortsatt sammen, og har det helt topp.

God på å kose oss, det er oppskrifta vår!

Bordet var ikke reservert før kl 19.30, da hadde eg til og med god tid til en forandring. Følte meg litt «gærn» og lakka neglene i DENNE blåfargen, ble faktisk veldig kult! Da vi var klare kom Doc’s forlover, Johnny, og henta oss i sin Camaro, for vi måtte jo kjøre standsmessig. Har oppgradert noen hakk etter Blitz’n han kjørte oss i bryllupet da, derom ingen tvil! Min forlover Siw kunne ikke bli med, eg visste jo at hun var opptatt i dag, så vi tar det igjen seinere.

Turen gikk til Bowlers på Jessheim, hvor vi alle tre bestilte pork ribs. Gutta var fornuftige og bestilte Pepsi, mens undertegnede slo på stortromma med et glass fin vin. Maten var ubeskrivelig god, blant de beste ribbene vi har smakt i Norge i alle fall, og porsjonene helt perfekt. Vi ga oss ikke der må du tro, det ble creme brulee og sjokoladefondant til dessert. Etter endt måltid betalte eg for alle, til servitrisas store forskrekkelse, men vi lever da i 2023. Deretter kjørte Johnny oss hjem igjen, og vi kunne pent takke for ei oppegående feiring!

 

Snap/insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top