Vært en travel dag!

Det var nesten som om eg gleda meg til å dra på jobb i dag, så eg var tidlig oppe i morges. Morgenrutina gikk rasende unna. Noen har faktisk (tro det eller ei) spurt om min morgenrutine, altså hvilke produkter eg bruker. Det er såre enkelt; klut med lunka vann i fjes og steder som kan utvinne diverse odører, så kliner eg denne HER i fjeset, og drar denne HER noen runder under armene (en absolutt favoritt). Verre er det ikke.

Var raskt i gang da eg kom frem på jobb. Dytta nedpå kaffe, for hode var på ingen måte like våken. Eg ga full gass og var egentlig utslitt før lunsj, men nå var det lunsjen som var hovedmålet med dagens økt. Det var nemlig storfavoritten bakt potet! Ja, vi har ei meget oppegående kantine. Etterpå var eg alt for mett til å jobbe, men gjorde likevel et forsøk.

Eg har kjøpt jakke med farge!

Arbeidsdagen gikk omsider over til fritid, og eg kunne cruise rolig hjem med Alan Jackson på popanlegget, mens eg rauta med for full hals. Minn meg på å formatere dashcam’et i morgen! Kom hjem til Doc i full sving med veggene på badet, en overlykkelig Tass med for mye energi og sprett, og en åpna pakke på kjøkkenbenken. Ja! Eg hadde jo bestilt mer klær på jobb! Det var ei bukse til Doc, og jakke til undertegnede. Må si meg meget fornøyd, og den matcher buksa fra mandagens innlegg helt perfekt.

Ellers har eg ikke rukket å verken strikke eller oppdatere sosiale media så mye i dag, for vi har bestilt nytt alarmsystem fra Verisure, og i dag skulle det installeres. Og sånn som det så ut her! Doc var opptatt på badet, så eg rydda kjøkkenet og tok en svingom med støvsugeren, til Tassens store frustrasjon. Han satt i buret og kjefta under hele seansen. Alarmmannen hadde sikkert ikke brydd seg om rot, men samtidig er det trivelig med en ryddig arbeidsplass også.

Han fikk jobben gjort, og lærte oss systemet underveis. Vi hadde alarm fra før, men greit å oppdatere det en gang i blant. Da han var ferdig stakk eg til Kløfta for å redde litt mat gjennom Too good to go appen. Man kjøper en pose på forhånd, og henter den rett før stengetid. Vet aldri hva man får, men det er billig, og minsker marsvinn. I dag fikk vi fire kyllingspyd, ei hel side sparetips, lasagne og fiskegryte, og alt det til den nette sum av 39 kr!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Advarsel: Her kommer litt drittprat!

Seks uker har gått siden sist, og det var igjen medisindag. Får jo, som mange har fått med seg, biologisk medisin i armen hver sjette uke, hvilket foregår på Ahus. Men det eg ikke har nevnt før er hvilken prøve eg må ta nesten hver gang, og hvorfor skal det være så tabu egentlig? Nå skal eg ikke gå i detalj, men alle med crohns og ulcerøs kolitt vil kjenne seg igjen. Det kalles fekalprøve, og tas kort fortalt på do. Er du mer nysgjerrig kan du Google det.

Der ble eg sittende og blomstre som en nålepute litt ute av fokus, med mine trange blodårer.

Vanligvis er det ikke noe heft å gå på do for en med inflammatorisk tarmsykdom, det er når det må skje for en grunn at utfordringen kommer. Her måtte en katalysator til, hvilket pleier være lite søvn og sterk kaffe. Sto opp en time tidligere enn vanlig og blanda meg en kopp med noe som minna om gammel motorolje. Da eg endelig var ferdig skulle eg vært på jobb for en halvtime siden, og bilen hadde gått på tomgang i 45 min.

Gikk jo fint dette her da, og veldig gode strikkestoler!

Dro avsted og jobba som pokker noen timer før turen gikk videre mot Ahus, hvor eg måtte ta blodprøver minst en halvtime før timen min. Panikken greip meg da labben ikke fant blod på tredje forsøk, og eg ble sittende å vente på at neste sykepleier skulle få prøve lykken. På fjerde stikk fikk hun omsider tappa nok og eg fikk sett på klokka, da senka skuldrene seg. Eg hadde feilberegna en halvtime, og hadde fortsatt god tid til å kjøpe meg en Frappe før timen min.

Resten gikk helt som normalt, eller nesten da, det nye var at eg hadde med spøte. Eg rakk å strikke noen runder der eg satt, med veneflon og en pose på stativet, og har dermed passert halvveis på pannebåndet. Hjemme ble det pizza til middag, og eg har slappa av mens Doc har fiksa litt på badet. Det er nye vegger på gang, hvilket eg synes er dritkult, mens Doc, han mener det ligner Koreapanel. Vel, vi får se da, når sluttresultatet er innen rekkevidde.

 

 

TikTok / Snap / Insta

Til deg med dødsønske

Eg er en person som sliter med å få sove om kveldene, ikke for noen annen grunn enn at eg er ultra B-menneske. Når man da har lagt i en time og veksla mellom å stirre i taket og på tlf, før man endelig siger sakte inn i drømmeland, og da bråvåkner fordi noen bruker Lundsletta til dragrace, da blir man frustrert!

Skjønner det frister, men vær så snill å la være. På motorveien like ved kan du kjøre i 100, mens her er det 60, 70 og 80 sone.

Hørtes ut til å være en billig rånebil med hull i potta, men den føyk forbi i bortimot 200 fra lyden å bedømme. Lundsletta er lang, men likevel tok det ikke mange sekundene. Der ble eg liggende lysvåken igjen, men i stedet for å stirre funderte eg på hvordan vi kan få en fotoboks ca midt på sletta. Er nemlig ikke første gang noen tester farten her, dette er ei velkjent slette for disse gærningene, det skjer ofte og til alle døgnets tider. Med både bil og MC.

Denne kua har selv vært kalv, og det er gjennom erfaringer som kalv eg har lært hvor sjukt idiotisk det er å kjøre så himla fort. En av mine beste kamerater i ungdomsåra gjorde nettopp det, og han er dessverre ikke lenger blant oss nettopp av den grunn. Han kjørte mye og var en dyktig sjåfør, likevel er det så forbanna lite som skal til når man kjører fort. En liten forstyrrelse var nok. Og eg har flere bekjente som har mista livet på samme måten, det er ikke kult.

Skal du på død og liv (bokstavlig talt) kjøre så fort, gjør det på ei bane, eller et sted hvor det står folk klare til å hjelpe når du krasjer, så eg slipper å være den som må ringe nødetatene fordi du ligger klistra utover asfalten utenfor her. Du skjønner det at selv om eg er forbanna på dere som kjører så fort her blant både katter, bikkjer og barn, så ønsker eg dere ingen ting vondt, eg vil bare at det skal være trygt for både oss som bor her og dere som kjører her. Kom heller forbi i cruisefart med god musikk på dagtid, så skal eg vinke og smile om eg er ute!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Tror faktisk Doc er enig

Merkelig dette hvordan energi fordeles. Vi var begge helt kjørt i går, men i dag sto vi opp uten noe heft. Doc først, og da han dro krøp eg ut av bingen. Gjorde nå det vanlige som folk flest gjør på morgenen, og grabba med ei pølse før eg løp ut i bilen. På jobben gikk det unna, og skrittelleren jobba for harde livet. Eg holdt til og med på å glemme kiropraktortimen min i dag, og kom dermed tre minutter for seint. Det holdt akkurat.

Litt ekstra farting i dag! (Sto parkert her ja)

Deretter gikk turen videre til Kløfta. Eg hadde oppdaga noe merkelige greier på brillene, men fant ikke ut hva det var. Så nesten ut som sprekk i glasset, så det var best å sjekke det før det var for seint. Aner ikke hvordan garantien er på sånt eg. De på Brilleland var uansett superhyggelige og slipte det bort, var heldigvis ikke sprekk. Kanskje noe limrester? Ikke vet eg, men nå er det uansett borte.

Turen gikk videre til Rema, for nå i helga oppdaga vi hvor lite vårt forråd av grillmat er. Jada, vi er fullt klar over at det blir kaldere igjen, men skulle det plutselig dukke opp en varm dag av og til er vi nå beredt. Når vi snakker grillmat gjelder det grillribbe og pølser, ikke noe alskens feitende mat sånn egentlig. Vi har sett på klærne i det siste hva to år med pandemi kan gjøre, og det er greit å vurdere å ta tak i dette.

Bare glad det var stretch i buksa mi eg! (Den er faktisk fra Bekken og Strøm)

Så var det å hente en pakke før eg kjørte hjem. Har kjøpt noen bukser, ei Wrangler til gemalen, og ei turbukse til meg. Da Doc prøvde buksa si var han raskt enig i at vi nå må skjerpe oss, for den satt som pinn i kuskit, altså bitte litt trang. Likevel ble dagens middag den eminente retten flesk og duppe. Ett siste feitende måltid måtte vi da unne oss, men eg har i det minste passert 10 000 skritt i dag. Så får vi se da, hvor lenge det er til neste feite saus, eller sjokolade.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Hjemmekontor funker dårlig!

Etter gårsdagens rabalder i både trapp og dusj følte vi begge for en rolig dag i dag. Vi gjorde jo mer enn bare det, men innlegget begynte å bli fryktelig langt i går, så det mindre viktige uteble. Nå var det ikke verre enn at vi faktisk var ute nesten i hele går, og eg gikk lang tur med Tassen i håp om applaus fra klokka mi. Ble ikke applaus likevel, men turen var fin den.

Dypt konsentrert! (Link til kjolen litt lenger ned)

Ja, så i dag har energinivået vært labert hos oss begge. Kan ha noe med klokka å gjøre, vi mista en times søvn, og det merkes godt. Da er det steike godt med en god sofa hvor vi siger utover, som to henslengte gjærdeiger med hver vår pose chips. Eg dypt konsentrert med strikketøy, og Doc godt fornøyd med fjernkontrollen. Grei fordeling egentlig, akkurat som i gamledager. Har forresten på meg denne kjolen HER, og elsker den!

Nå skal det vel nevnes at eg har vært litt produktiv i dag faktisk. Det nærmer seg tid for innsending av regnskap til Skatteetaten, og selv om dette firma mitt er lite, og ikke er til å bli styrtrik av, så er det mye jobb med det. Etter å ha sittet i flere timer og ført regnskap kom hodepinen, og planen var å ta en liten pause. Den pausen er enda ikke over, kommer vel til å vare et par dager til eg gidder gjøre mer. Hjemmekontor hadde ikke funka for meg!

Ellers har Doc fått ned siste julelyset i dag. Det har vært av siden januar, men måtte også ryddes bort nå. Og eg venter på ei maskin med ull for andre gang. Hadde glemt den tidligere i dag, og en uvitende Doc har fylt i mer skittentøy i mellomtida. Er vel straks ferdig, så da henger eg opp og tar kvelden her. Ha ei fortreffelig uke folks, nå er sommerhalvåret i gang offisielt!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Vi må ha trappeheis…..

Skal si vi bråvåkna begge to i dag! Det vil si, vi hadde stått opp da,Tassen hadde vekka meg, og Doc hadde fått i seg mat, mens eg holdt på med frokost. Han skulle bare opp og hente rein undikk for så å gå i dusjen, og det var da vi virkelig våkna opp av morratrynetilstand. Det smalt ordentlig.

Eg som kjente igjen lyden umiddelbart løp mot trappa hvor Doc kom seilende på ræv i stor hastighet fra øverste trinn, gjorde en kvart piruett på avsatsen, før han tok resten på rygg med hode først, for så å bli liggende på gulvet. Under hele seansen skreik eg «NEI NEI NEI NEI!» ukontrollert mens eg prøvde å ta i mot uten hell. Da Doc kom til seg selv og fikk pusten igjen begynte han å le ustanselig, og eg ble småsint.

Holdehjelp mellom maskene! Litt oppgitt over knust hjørne, men det syns heldigvis ikke!

Jaja, så gikk det bra denne gangen også, og da kunne dagen starte. Naturligvis finnes det ikke bilder av retninga da eg var opptatt med panikk. Da kommer vi til grunnen til at Doc skulle dusje. Vi pussa opp dusjen i høst, og har bare mangla ei dusjdør siden, har brukt forheng så lenge. I dag hadde Doc endelig fått tak i ei sånn svingdør vi ville ha, og Doc måtte bare dusje før han kjørte og henta den. Da han kom tilbake satte vi den inn på dusjgulvet. Der er det fliser vettu. Knas! Brått ble hjørne på døra fordelt utover hele dusjgulvet.

Kuleste dusjen i bygda!

Etter å ha støvsugd dusjen, delt litt blod, svetta og kjempa, fikk vi døra på plass. Og endelig hadde vi litt flaks, gummilistene skjulte akkurat det knuste hjørne! Voila, dusjen er ferdig!! Eller nei, det kommer nye rør også, en vakker dag. Men det ser bedre ut enn før da! Dusjen består nå av rustrøde fliser, gammelt bølgeblikk, noe drivved til hyller, dusjsett fra jobben, og nå denne døra. Synes det ble kult vi!

Har kosa meg i dag eg!

Innimellom alt dette har eg sittet ute i sola og strikka, og rekt opp litt av og til, så eg har ikke kommet så langt enda. Det skjer da noe, og det er moro. Må si eg følte meg som farmor der eg satt, denne buksa HER med press, helsesko og strikketøy i le for trekken. Men men, det er slettes ingen dum dame å ligne på det. Nå skal ikke eg lyge på meg mange spørsmål, men noen få har faktisk spurt om buksa mi. Det er et steike behagelig stoff, til en vettug penge, og til og med pen.

Akkurat som farmor, bare at hun var litt tynnere i beina.

Middagen i dag tok vi på grillen, det ble cheeseburgere med bacon. Men da vi skulle spise skya det selvsagt over og ble kjølig, så vi måtte ta med maten inn. Det var jo litt av en logistikk med en Tass som helst skulle ha både burgere, salat, ost og strikketøy. Det gikk greit uten store svinn. Siden har vi tatt det helt lugnt i sofaen, mens Doc verker i stjerten etter dagens morgentrim, og eg har fått farge i fjeset.

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Nye briller og ny hobby!

Tredje dagen denne uka at eg starta dagen med kiropraktor, men så lenge det funker er det helt innafor. På jobben var alle like gira siden det er fredag, så både humør og arbeidsmoral var på topp. Det fine med sånne dager er at de går fort, og plutselig er det helg. Etter jobben stakk eg til Kløfta for noen ærend. Brillene mine har ankommet og lå klare for henting, og så tester eg en ny hobby.

Og der var det helg! Artige skyer på Kløfta i dag.

Må si meg ordentlig fornøyd med brillene altså! Ray Ban og greier! Har faktisk et par Royo Bom solbriller fra før da, kjøpt for den nette sum av 5 euro på Maspalomas for noen år siden. Kan melde om avvikende kvalitet der. Disse nye sitter bra i fleisen, og eg ser til og med bedre enn før. Med blåveisen borte og nye briller, da er eg klar for nye sprell!

Eg digger de!

Hjemme hadde eg middagsplaner i dag, skulle lage sånn one pot kremet kylling. Det starta jo bra da, hadde stålkontroll på oppskrift og ingredienser. Likevel gikk det på et forunderlig vis rett vest. Det ble for lite væske, pastaen ville ikke bli kokt, og kjelen ble for stor. Det ble egentlig ikke stort bedre da eg helte det over i en annen kjele, og det hele endte med at Doc måtte ta over og redde det noen lunde i havn. Det var uansett ikke godt nok til noe gjentakelse.

Min erfaring med pinner er forbeholdt spisepinner, så dette blir interessant.

Så var det denne hobbyen da. Eg har lenge hatt lyst til å kunne strikke, men siden det eneste eg noen sinne har strikka var et skjerf til barbie i 7-8 årsalderen, har eg grua meg stort til å prøve på nytt. Det ble noen snapper og meldinger med erfarne venninner og muttern i går, og i dag kom eg hjem med to sett pinner og fem nøster. Så var det å Leite frem noe enkel opplæring på YouTube, hvor eg til slutt fant en video for barn.

Den funka vettu, i tillegg til veiledning fra familie og venner, og plutselig hadde eg lagt opp til et pannebånd. Det var videre på veien at utfordringene oppsto, for etter tre runder var maskeantallet endra flere ganger. Det hadde rukket å gå både opp og ned, og dette vordende pannebåndet ser mest ut som en utvaska slitt klut. Men hvem kan forvente perfekt på første forsøk? Målet mitt for denne strikkinga er at eg skal strikke meg en kjole før fylte 40, da har eg i underkant av tre år. Nå gjenstår det å se om eg går lei før det.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Fotturen gikk bedre enn bilturen!

Visste du at vårens lyder, lukter og synsinntrykk produserer serotonin i hjernen som skaper en unik form for lykke? Eg blir i alle fall meget lykkelig av våren, mens Doc alt har begynt å grue seg til høst. Jada, eg nevnte en dag at innen få uker er det grønt, og Doc slengte tilbake «Ja, og innen seks mnd er det brunt!» Vi ble i år igjen enige om å bare nyte våren først, og bruke sommeren godt, så tar vi mørke og drittvær når det kommer.

Det er bedre å gå tur i dette været enn i 10 blå og sidelengs snøfall!

Det at man får energi av vårluften finnes ingen tvil om, for selv med merkelig rar form for tida har eg bikka 10 000 skritt tredje dagen på rad! Dette lover også godt for resten av fysikk og helse. Tassen synes jo naturligvis at dette er storveis, han får lenger tur og flere steder å markere. Turen i dag ble 50/50 asfalt og skau, selv om vi gikk i 40 min ble det ikke stort mer enn ca 2-2,5 km. Det skal snuses på alt! Greit, da får i alle fall Tassen utløp for energien sin.

Nei muttern, eg gidder ikke se i kamera! Hvorfor må du ta bilde av meg da? Du har jo ikke fler godbiter engang!

Ellers kan eg meddele at en som kanskje var litt lei sin bedre halvdel prøvde å skvise henne inn i fronten på Forden i dag. Eg kom fra vest, en annen bil kom fra øst, og vi begge skulle sørover. Altså, da eg nærma meg krysset, med blinklyset på, hadde heldigvis sakka ned for å svinge mot høyre, da kom denne utålmodige luringen i mot og svingte inn på samme vei rett fremfor grillen min.

Dekkene mine skreik mot asfalten der beinet mitt sto i spenn på bremsa, eg så knapt nok dama i passasjersete fremfor panseret. I tillegg hadde denne luringen en henger som nesten traff Forden der den hang og slang som et slips bak bilen. Og det som var mest ironisk oppi det hele var at eg ble liggende bak denne bilen hele veien hjem, så de hadde det ikke akkurat så travelt som den råsjansen tilsa. Kom uansett trygt hjem til mann og Tass.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Shopping med belønning!

Reklame |

Sto opp og dro til ny knekkerunde hos kiropraktor i dag. Øresusen roer seg, og eg begynner å få litt bedre holdning i rygg og nakke, snart en halvmeter høyere nå! Etterpå dro eg rett på jobb hvor eg hadde årlig samtale med sjefen. Med generelt positivt å melde om begge veier tar eg det med videre som motivasjon. Siden eg kom på jobb litt seinere, og har sittet i et positivt møte med sjefen hadde eg ekstra energi til å jobbe litt lenger i dag.

En god følelse å kunne bidra litt ekstra, selv om det ikke ble mer enn en halvtime da. Videre gikk turen til senteret på Jessheim, hvor eg hadde et par ærend. Nei, eg er jo ikke så glad i disse samlestedene for pengesluk, hvor samtlige i bygda samles for å gå sakte og kjenne på stoffet på alt tøy som finnes i butikkene, men nå var det gysla viktige ærend. Eg hadde funnet ei bukse på nettet som eg ville ha, men var usikker på str og ville prøve den.

Første forsøk på bilde av buksa gikk til pers, for da sto det en i vinduet og filma meg fordi han vet hvor flaut eg synes det er å posere for selvutløseren.

Det var riktig nok på ungdomsbutikken Gina Tricot, men de har en del fine og behagelige bukser, og en av få butikker med lange nok bukser. Eg endte på denne HER, som eg faktisk synes satt bedre på meg enn på modellen på nettet! Sikkert fordi eg er litt mer chubby, men likevel da, selv om eg ikke er noen sylfide har eg gått ned til str M i bukse! Dæven! Andre ærend føltes dermed kraftig fortjent, for eg skulle kjøpe med middag fra Fly Chicken. Det er godt det!

Egentlig godt fornøyd med buksa eg!

Hjemme har vi stort sett slappa av i dag, bortsett fra en halvlang tur med Tassen da. Vi går litt lenger turer enn vanlig, for eg tror både Tassen og eg selv har godt av å jobbe med sommerkroppen for helsas skyld. Det siste fornuftige eg har gjort i kveld var å lage lunsj til i morgen. Skjønner ikke hvordan folk orker å preppe flotte gourmet lunsjer til hele familien hver eneste dag, for selv har eg nå stått på kjøkkenet i en halvtime, hvor resultatet ble litt for lite salat til ett måltid.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Rævva form stopper ikke oss!

Siden et fåtall lesere har beklagd seg over hvor mye eg syter og klager over crohns’n har eg ikke skrevet så mye om den i det siste. Nå kommer det en liten notis, så om det er uinteressant kan du nonchalant hoppe til tredje avsnitt, for det er ingen hemmelighet at formen min har vært rævva de siste ukene. Joda, er oppegående, men når en fjert lukter fire uker gammel matboks har man oppbluss.

Er jo kronisk dette her, så eg blir ikke kvitt det før eg ligger seks fot ned. Joda, det forekommer bedre perioder, men en bedring på generell basis er nok bare å drite i da man aldri kommer helt i rute. Nå er det uansett mageknip og verk i beina, hvilket gir en liten utmattelse. Dermed drøyde eg en time før eg dro på jobben, og tok en sånn HER. Du verden som det funka, eg fikk gjort veldig mye på jobb, men i det eg stempla ut gikk luften ut av meg. Akkurat det er normalt.

Koste-Kari nyter sola!

Da eg kom ut fra lageret var det blå himmel, sol og genservær, så humøret var det ingen ting å si på. Hjemme hadde Doc stekt fisk, så vi spiste middag og gikk ut i sola. Tretoppen til naboen skygga litt for terrassen, og det føltes så fjernt å bare stå midt ute på gårdsplassen, så vi begynte å gjøre noe. Doc gikk i gang med bobilen, må få fiksa alt vi oppdaga på sist tur vettu. Selv begynte eg å feie for egen dør, bokstavlig talt. Gikk over både trapp og terrasse, selv om det ikke var stort med rusk der.

Tassen passer på at far skrur bobil så vi snart kan dra på tur igjen!

Vi er egentlig litt like der, Doc og undertegnede, så lenge vi ikke setter oss tilrette kan vi holde det gående til vi stuper. Så etter feiinga gikk eg en halvlang tur med Tassen, og klarte alt før kl 18 i dag å bikke 10 000 skritt, noe som egentlig er helt uoppnåelig med tanke på formen min. Vel vel, da vi satte oss i kveld, da kom det. Ser ut som vi er klare for siste reis begge to når vi prøver å forlate sofaen. Doc la seg i sta, mens eg ligger her og moter meg opp til en dusj.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top