Traumatisk barndomsminne!

Siden det har vært en fryktelig innholdsfattig mandag tenkte eg å fortelle om noe som skjedde for mange år siden. Du husker kanskje leieboeren som bodde her mens hun studerte? Ja, det er søstra mi, og vi har gjort mye rart opp gjennom årene. Denne historien eg nå skal fortelle hente når eg var rundt 10, og da var vel leieboeren rundt 14 tenker eg.

Vi kjeda oss litt, og hadde på ett eller anna vis fått tak i noe penger, så hun kom med forslaget å stikke og kjøpe pommes frites. Var ikke stort mer penger enn det nei. Når mine eldre søstre ville ha meg med på noe var eg alltid klar, kult å få henge med de vettu!

Blir vel det mest tidsriktige bilde eg kan oppdrive av oss.

Det var bare ett minus, eneste sted på Radøy som hadde ordentlig pommes frites på den tida var gamle meieriet i Bøvågen, det var ombygd til pub og restaurant, og for å komme dit måtte vi sykle en vei gjennom tett skog. Alle nord på Radøy har nok på et tidspunkt i livet frykta Bømarkane.

Bort gikk det fint, var jo dagslys og det hele, og sikkert ikke mer enn ei mil tenker eg. Pommes frites’n var knakende god med grillkrydder og ketchup. Det var da vi skulle sykle hjem at spenningen steig. Vi nærma oss skogen, og skumringen kom sigende litt for fort.

Da hørte eg ei forferdelig gauling bak meg. Snudde meg for å se hva det kunne være, og det var bare leieboeren som mente at synging ville skremme bort alle blotterne i skogen. Jepp, eg var yngst, men eg tror aldri eg har ledd så mye verken før eller etter! Blottere faktisk! Dessuten, ingen i vår familie kan synge, så om det hadde vært blottere der, ja da hadde nok de fått fart på seg! Skal også nevnes at latteren min var nok noe nervøs, for selv trødde eg i rekordfart livredd for hjort, og nå blottere i tillegg!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Det minste vi kan gjøre 💙💛

Som om ikke krigen i seg selv er nok nå, kan man lese om at russere bosatt i andre land opplever mobbing, utfrysning, hets, trakassering osv. Er ikke vi mennesker bedre enn dette her? Det er ikke det russiske folk sin feil at Putin har klikka, så vær snille med hverandre, spesielt de som rammes, enten det er russere eller ukrainere. Om du absolutt må hate noen for dette, hat Putin!

Klar for innsamling, vi hadde selv en god del å avse.

Skulle du ha lyst til å gjøre en god gjerning står det nå over 300 000 flyktninger i Polen, flyktninger som har måttet reise fra alt de eier, som vil være takknemlig for all hjelp de kan få. Mange har gjerne ikke med seg varme klær, og det er fortsatt vinter i Polen med minusgrader. Flere steder samles det inn varme klær, sko og ull, så om du vil bidra kan du sjekke om det er et doneringsdepot i ditt område.

Det ble fullt plan og baksete takket være gode givere!

Vi har selv kjørt en runde og samla inn litt her i nærheten i dag, og fått levert det på Kløfta. Det blir frakta videre derfra i semi til Polen seinest tirsdag. Om du vil donere noe, om det så «bare» er ullsokker eller pledd, ligger kontaktinfo og adresse til doneringsdepot på vår fb side. Noen blir veldig glad for å få det vi ikke lenger trenger.

Var fint å se at mange har bidratt.

Etter innsamling tok vi middagen på Burger King i dag, mens tankene fortsatt var hos de krigsramma. Matlysten var ikke helt der den pleier være, så vi dro fra halvspiste burgere. Det hjelper ikke helt at Putin nå øker beredskapen rundt kjernefysiske våpen heller. Vi trengte en liten oppmuntring nå, så det ble vafler med krem og syltetøy, ergo fastelavnvafler. Nå kan vi ikke gjøre mer enn å venter på hva som skjer videre.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Effektivitet gir belønning!

Vi har hatt en nydelig lørdag i dag. Tassen vekka meg i grevens tid, til eggerøre a la Doc. Siden den nytes best varm var det bare å krype ut av rede, og slepe den dvaske kroppen ned trappene, med Tassen i armene. Han tør enda ikke gå ned trappene, selv etter to uker på slanking. Ja, for han har jo merka korona han også, og vekta hans gjør ikke trappene enklere, så han går bare opp og ikke ned.

Fint å se på mannfolk som jobber!

Etter en bedre frokost ble vi sittende og la maten synke litt. Ute var det et nydelig vær, sol og minimalt med vind, noe vi vurderte å utnytte. Som nevnt sist helg er jo strømregninga skremmende lesning, og med Putin, som det nå har klikka mentalt for, blir det vel ikke bedre med det første. Da er det greit å være selvforsynt med varme.

Staut kar, a gett!

Vi kledde på oss utetøy, tok med Tassen, og kjørte til skogs. Eller ut på et jorde hos en nabo da, han vil ha rydda skogkanten litt, så vi får lov å forsyne oss der. Er enormt med ved i de trærne som står der, og som mange sier, ved varmer flere ganger, så vi er veldig takknemlig for at vi har fått den ryddejobben.

Tassen har den viktigste jobben, holder utkikk etter farlige rovdyr!

Vi kjørte standard prosedyre, Doc felte trærne og kvista, eg rydda kvist og lessa kubbene på planet. Da dagens siste gran skulle bøte med livet var Tassen utålmodig, og eg var arbeidsledig for øyeblikket, så vi gikk oss en tur på jorde. Tilbake ved bilen var det bare igjen å lesse kubber, så eg vet ikke om turen var lang, eller om Doc bare var gysla effektiv. Uansett så monterte eg hver vår velfortjente Irish coffee da vi kom hjem, og jaggu ble det en til etterpå!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Ikke alt nytt er godt…!

Også i dag morges satt eg på dass og leste VG, ingen hyggelig lesning. Tok morgenstellet, og dro tannbørsten over perleraden mens et sto og stussa over at Doc har kjøpt en tannkrem med sjukt sterk smak, så eg vurderte å skrive tannkrem på handlelista igjen. Deretter fant eg matpakken, som besto av kjøttdeig, vassen kinakål, og pitabrød fra gårsdagens middag, og dro på jobb.

Svir i nebbet enda etter i morges!

Nå var det uansett fredag, og arbeidsmoralen var på topp fordi eg kan sove lenge et par dager. Ja, eg elsker fridager hvor eg slipper vekkerklokke selv om eg trives på jobb! På vei hjem stakk eg innom butikken, for som nevnt er det jo fredag, da må vi ha godt på bordet vettu. Ikke bare chips og snop, men en mindre sunn middag også. Den må være kjapp å tilberede, og lettvint å spise fremfor TV da det ofte blir film.

Litt usikker var eg jo da eg gikk inn på butikken. Kombinasjon av Doc’s middagsønske «vet ikke» og tom mage er ikke beste utgangspunktet. Fant først alt på lista, og litt til, før eg rusla rundt for å finne lettvint mat. I rein frustrasjon dro eg med meg Peppes pizza utstyr til sånn hjemmemontering, og en haug sånne tapasgreier fra mingles serien. Tannkremen glemte eg, så eg må bare holde ut.

Var nysgjerrig på denne serien fra Kiwi

Tapasboller, Croquetas, Patatas Bravas (potetbåter), og Bao Bun. Aldri smakt dette før, så det var jo spennende. Doc fyrte opp ovnen og varma maten, så delte vi omtrent likt, og satte i gang. Dommen? Splitta og variert! Tapasboller likte vi begge, Croquetas var noe meget tørre veganske «kjøtt»boller, potetene var ok, og Bao Bun minner om en seig merkelig halvstekt hvetebollegreie med fyll som virkelig setter fart på avløpet! Vel, vi ser frem til å montere pizza i morgen!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Verdt å bekymre seg nå

Vanligvis når eg står opp går eg på dass først, og mens eg sitter der sjekker eg gjerne VG for å se om det har vært noen spesielle hendelser på natta. Liker jo å følge med i verdensbilde. Og joda, ganske så riktig har det skjedd, det verden frykta mest, som sikkert alle nå har fått med seg; Russland har invadert Ukraina. Det er krig i Europa, noe vi trodde vi var ferdig med i 1945.

En primitiv liten utilregnelig mann med mindreverdskompleks har styrt en stormakt for lenge. Mye vil ha mer. Men mest av alt skjelver han så fælt i buksa av resten av verden at han er villig til å gå i krig for å unngå at nabolandet blir medlem av NATO. Eller var dette planlagt allerede da han tok Krimhalvøya? Der skaffa han seg jo lettere innpass til Ukraina. Eg kan vel egentlig ikke nok om dette til å uttale meg, men psykopatiske tegn har i alle fall Putin.

På jobben ble det mye prat om dette, hvordan det ødelegger Ukraina, og hvordan det vil påvirke oss. Kan nok se ut som strøm og drivstoff blir dyrere, men det kan vi til en viss grad leve med, der er andre som får hjemmene sine og familien bomba.

Er flere likhetstrekk i mentaliteten til disse, hvilket er det som skremmer mest.

Hjemme ble det også naturligvis prat om dette over middagen. Vi spiste forresten den gamle klassikeren kjøttdeig i pita, det må være med Toro kjøttdeigsaus og kinakål, noe annet er nytteløst. Vi har det egentlig ganske så bra her på berget, og da vi fikk besøk i sta av Rype og Rolf fikk vi et lite avbrekk fra en TV som bare viste elendighet. Veldig hyggelig med besøk da, det ble skravling over litt rullekake. Og nå venter vi bare spent på hvor langt den maktgale lille russeren har tenkt å dra dette, for han minner om et tysk spøkelse.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Skuffelsen skinte nok gjennom

Mye mer opplagt i dag gitt, hvilket førte til litt mindre kaffe på morgenen. Arbeidsmengden har tatt seg kraftig opp etter jula, så vi blir ikke arbeidsledige der med det første. Er jo flott det, da går dagen fort, og man blir sliten med god grunn. Og forresten, bota fra i går har eg selvsagt sendt klage på i dag, så får vi se da etter fire ukers behandlingstid.

Noe skikkelig godt ja, akkurat ja…

Doc, som ofte er først hjemme, sendte mld og spurte når eg kom hjem i dag, så eg regna med at han sto for middagen. Må si det er luksus å ha en mann som sørger for at maten står klar når eg kommer inn døra. Da eg kom hjem sa han at han hadde laga noe skikkelig godt, og det lukta ikke ille, så eg reiv av meg jakke og skjerf med høy forventning.

Skuffelsen var til å ta og føle på da eg kom inn på kjøkkenet og fikk se noen bleike nytrekte pølser. Saken er at eg kan jo ikke klage heller, for da er det ikke sikkert han gidder lage mat så ofte. Likevel tror eg skuffelsen skinte gjennom den påtatte entusiasmen eg prøvde å vise. Smakte jo ikke vondt, men hadde forventa mer. Uansett hadde han kjøpt donutts til dessert da.

Ellers sleit eg med å gjennomføre lang tur med Tassen i dag da. Det blåser så kraftig at det var tungt å gå, og til og med Tassen ville hjem igjen. Han har aldri vært så rask til å snuse og pisse før. Resten av ettermiddagen har eg stort sett sovet på sofaen, egentlig litt merkelig siden eg var så opplagt, og ikke akkurat spiste tung middag. Men men, da fer eg spent på når eg sovner i kveld da.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Fikk bot enda eg hadde betalt!!!

Dagen starta bra i dag, ja, akkurat som om det var litt for bra, som om noe måtte skje. Tenkte ikke mer over det, og heiv innpå litt kaffe, mens eg starta pc og utstyr. I dag skulle eg og Doc på et lite møte på Jessheim i lunsjen, så det ble stående buffet mellom truck og pc på meg siden eg ikke hadde rukket å spise i lunsjen.

Doc sto alt klar da eg ankom, og det var en parkeringsvakt som så at eg parkerte, så eg gikk ned til automaten for å betale med en gang. Med Doc på tråden kunne han lese opp skilt nr til meg, for det måtte trykkes inn på skjermen. Synes det var merkelig hvor bitteliten skrift det var akkurat der reg nr sto på skjermen, og oppdaga etter noe mysing at her var det noe feil. Skjermen var litt rar, den registrerte nr ved siden av der eg trykka, så det ble flere forsøk.

Etter å ha retta på dette og fått svar om bekrefta betaling 30 kr for 30 min, gikk vi inn på møte. Det varte bare 10-15 min, bare litt formaliteter, og så ut igjen. Vet du hva som lå under viskeren? Gjett én gang. Hint; den var gul, og klokkeslett 2 min etter eg hadde betalt. Der var lunta mi borte.

Nei har du sett, og den er registrert bare to min etter at parkeringsvakten selv så meg parkere og betale!

Eg beina over veien til parkeringsvakten som satt der og gnei seg i henda, og spurte hvorfor han ga bøter til betalende gjester. Han kunne vise på skjermen sin at det ikke var registrert betaling på reg nr til Forden, men det han også kunne vise var at nesten samme nr, bare ett siffer feil på slutten.

Burde det ikke gå opp et lys for han at det da var noen som hadde trykka feil når det betalte reg nr ikke var å se? Og at han i tillegg så meg parkere og betale? Neida, denne gjengen gjør det tungvint og vanskelig vel viten om at det er nettopp der lønna kommer fra! Vel, parkeringsvakten glemmer nok ikke meg med det første. Håper dette når ut til noen som kan fikse disse automatene så tastene funker og skjermen er lesbar, for dette funker ikke!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Fått mange spm om dette

Det var virkelig merkelig å kjøre til jobben i morges. Hele den veien passerte eg en bil og en lastebil som lå godt under lovlig hastighet pga snøværet, og de var alt som var å se nordgående på E6 fra Kløfta til Kisa. Greit det er vinterferie, men har hele Ullensaker har reist til Trysil? Merkelig, eg har i alle fall aldri sett så lite biler på den veien.

Elsker kaffe!

Men du, så sliten eg var på jobben i dag, det gikk med en hel del kaffe for å komme gjennom dagen. Og til dere som har spurt om eg bruker Keto kaffe, nei! Flere forskere sier dette er rein lureri av to grunner. Det første er at den skal inneholde klorogensyre som forhindrer at karbohydrater omdannes til fett, men visste du at det finnes naturlig i all kaffe? Du får i deg nok av dette ved å kjøpe f.eks Friele eller Evergood i stedet.

Andre virkemåten er at du skal drikke slankekaffen på morgenen for så å vente noen timer med mat, for da dempes sultfølelsen. Vel, det som skjer hadde skjedd om du droppa den kaffen også, for det er bare magesekken som krymper bittelitt av at den ikke får mat på mange timer. Så igjen, nei, eg bruker ikke penger på noe som er beint ut lureri.

Det har sånn ellers skjedd fint lite her, vi har begge lat mandag, så det ble ferdigpizza til middag. Sofaen er godt brukt da. Vi så forresten filmen Nordsjøen i sta, meget god film. Tror kanskje eg engasjerer meg litt mye når vi ser på spenning, for hovedunderholdningen til Doc er å se på mine reaksjoner underveis. At han enda ikke har vendt seg til det…

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Når Doc lager tursti…

Også i dag var vi litt usikre på om vi skulle gidde å virke, men etter frokosten ble vi enige i å ikke virke for mye. Vi satte oss godt tilbake i sofaen, og slo på TV mest av rein vane, for vi satt begge med tlf. Klokka bikka middag, og Tassen som lå i gangen fordi det er for varmt her med ovnen, kom ruslende for å si fra at det nærma seg tid for runde nr to. Nå var det så fint vær, og vi begge tenker jo litt på disse pandemikiloene, så vi bestemte oss for å gå en lenger tur alle tre.

Ut på tur, bare litt småsur!

Noe vi savner stort her i område er en sti eller et sted man kan gå en runde i ulendt terreng uten å måtte ta bilen. Det er så gørrkjedelig å gå på asfalt, og så meningsløst å rusle rundt på jorde, og det å gå samme vei tilbake på tur er heller ikke spennende.

Doc bestemte oss for å finne eller lage en slags runde. Vi rusla et stykke bortover på veien her, og tok av på en traktorvei hvor det har vært skispor. Etter å ha gått et stykke innover mente Doc at i stedet for å snu, kunne vi bare gå av stien og gjennom skauen. Joda, sikkert ikke dumt det. Men for å komme opp igjen på veien lenger bort måtte vi passere en meget bratt lang skråning, mer eller mindre dekka av is.

Halvveis oppe, den ene gangen eg fikk fotfeste!

For Doc gikk nok dette greit, Tassen dro han oppover. Eg som kom bak på sju år gamle blankslitte vintersko skulle slite mer. Eg sklei så mye at eg måtte ned på alle fire for å komme meg opp, og da eg prøvde å reise meg var eg like raskt ned på alle fire igjen. Gleden var derimot stor da vi var oppe, men på siste biten hjemover blåste det opp motvind så snørr og tårer rant. Deilig med tur sa du? Deilig å komme hjem i alle fall!

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Strømregninga motiverer!

Dæven, i dag har vi gjort noe annet enn å bare sitte i sofaen, og nei, vi er ikke på fest! Dagen starta vel egentlig da Tassen sto i senga og hoppa og bjeffa, for så å bite meg i nesa. Frokosten var på gang, og Tassen ville samle flokken så han kunne få rester. Det han enda ikke har lært er jo at han får minimalt med rester for tida fordi pandemien har påvirka vekta hans også.

Du vet det har bikka plussgrader når Tassen ligger i skyggen!

Mens vi spiste egg og bacon på loffskiver ble det nevnt om vi skulle gidde å virke litt, for begge har blitt like tafatte de siste to åra. Etter å ha drøyd det ut over hele formiddagen spratt Doc opp og sa vi måtte reagere, og han gjorde seg klar. Da dilta eg lydig etter og fant frem kler og utstyr.

Nydelig vær å drive ute i nå da.

Det var nå på tide å starte hogsten til neste vinters vedforråd. Vi har fortsatt igjen nok til en vinter etter fjorårets hogst, men sånn som ekspertene lover dyrere strøm de neste åra er det vel greit å alltid møte våren med fullt vedskjul. En grei nabo har stilt deler av skogen til rådighet, han er glad for at det blir rydda litt der, så det er vinn vinn.

Tommel opp for egen innsats!

Doc felte og kvista, mens eg rydda kvist, for vi har bare ei motorsag, og øksa glemte vi hjemme. Bare så sjukt surt at klokka mi gikk tom for strøm, for nå har eg ingen skritt å skryte av i dag. Ellers ingen skader å skrive hjem om, men det vi kan dele fra hogsten er at vi begge fikk mer energi av å drive ute i noen timer. Frisk luft, litt tungt arbeid og mye trakking i ulendt terreng var ikke så dumt det. Da er vi i gang med friskt mot og greier.

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top