Verdt å bekymre seg nå

Vanligvis når eg står opp går eg på dass først, og mens eg sitter der sjekker eg gjerne VG for å se om det har vært noen spesielle hendelser på natta. Liker jo å følge med i verdensbilde. Og joda, ganske så riktig har det skjedd, det verden frykta mest, som sikkert alle nå har fått med seg; Russland har invadert Ukraina. Det er krig i Europa, noe vi trodde vi var ferdig med i 1945.

En primitiv liten utilregnelig mann med mindreverdskompleks har styrt en stormakt for lenge. Mye vil ha mer. Men mest av alt skjelver han så fælt i buksa av resten av verden at han er villig til å gå i krig for å unngå at nabolandet blir medlem av NATO. Eller var dette planlagt allerede da han tok Krimhalvøya? Der skaffa han seg jo lettere innpass til Ukraina. Eg kan vel egentlig ikke nok om dette til å uttale meg, men psykopatiske tegn har i alle fall Putin.

På jobben ble det mye prat om dette, hvordan det ødelegger Ukraina, og hvordan det vil påvirke oss. Kan nok se ut som strøm og drivstoff blir dyrere, men det kan vi til en viss grad leve med, der er andre som får hjemmene sine og familien bomba.

Er flere likhetstrekk i mentaliteten til disse, hvilket er det som skremmer mest.

Hjemme ble det også naturligvis prat om dette over middagen. Vi spiste forresten den gamle klassikeren kjøttdeig i pita, det må være med Toro kjøttdeigsaus og kinakål, noe annet er nytteløst. Vi har det egentlig ganske så bra her på berget, og da vi fikk besøk i sta av Rype og Rolf fikk vi et lite avbrekk fra en TV som bare viste elendighet. Veldig hyggelig med besøk da, det ble skravling over litt rullekake. Og nå venter vi bare spent på hvor langt den maktgale lille russeren har tenkt å dra dette, for han minner om et tysk spøkelse.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

One thought on “Verdt å bekymre seg nå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top