Doc har bursdag!!

Så sitter vi her hjemme og glor da, ei med oppbluss av crohns og en med fibromyalgi, sliten som utvaska oppvaskkluter begge to. Skulle, som nevnt i går, vært på Dokka og feira bursdag, men vi ser jo nå at helsa til begge har det ganske så mye bedre i sofaen denne helga. Det er nemlig Doc som har bursdag i dag, og feiringen ble jo noe amputert nettopp med tanke på disse formene.

Gode gutten

Gratulerer så mye med dagen kjære, du er ei viktig brikke i puslespillet mitt, livet. Elsker deg vettu!

Han har rukket å få noen gaver likevel. Ingen ting av meg da, for noe gaveshopping har eg faktisk ikke gidda enda, men det kommer vel før eller siden. Av mine foreldre har han fått Superselmagenser, samme som eg fikk, bare med grå i stedet for rosa. Tror han ble veldig fornøyd med den.

Tenk at denne stilige karen er min da!

Tidligere i dag kom gemalen til leieboeren plutselig innom, han og faren var på kjøretur og ville gratulere Doc. Derfra kom det øl, godt kjøtt til grillen og fine blomster. Litt seinere var svigers på besøk, de hadde med kake og greier, og av de fikk Doc penger. De fikk middag hos oss før vi spiste kaka, og til Tassen hadde de en neve godbiter. Alle ble fornøyde, og vi hadde et hyggelig lite lag her.

Høvdingen i stolen sin!

Ellers har det ikke blitt helt store feiringa. Halsen min er noe bedre enn i går, men eg har likevel ikke rørt potetgullet, til Doc’s store begeistring. Han har nå en hel pose for seg selv, men eg har da kost meg eg og, spiste en jogurt i sta eg – med sukker! Nå koser vi oss med Kompani Lauritzen, mens han nyter mer potetgull, og eg strikker. Egentlig ei helt grei helg tatt helsa i betraktning, og så håper vi gjengen på Dokka lager liv og røre, og bare koser seg! 

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Faen så eg hater crohns nå!!!

I går orka eg ikke skrive, det vil si, eg rakk det vel egentlig ikke, for eg lå stort sett og sov. Dro først på jobben, men halsen hadde blitt så mye verre. Fortsatt ingen korona eller feber, og da anså ikke eg meg selv som syk. Problemet var at halsen ble verre og verre, fikk ikke i meg mat, feberen kom snikende, og eg ble slappere for hvert minutt. Eg ringte legen for å sjekke om det kunne være noe snusk, eller om det bare var oppbluss av crohns.

Tok på munnbind hos legen selv om det ikke er korona, bare for å ikke skremme de andre med hosting på venterommet.

Når det går ut over jobben føler eg det må sjekkes. Legen gjorde alle undersøkelser, tok prøver og endte som forventa på et kraftig oppbluss. Det som er dritt er at eneste som kan få det ned fort er Prednisolone, en type kortisonmedisin som eg selvsagt ikke tåler, og da gjenstår bare sykemelding og hvile som eg kan gjøre for å bli kvitt dette. Eg får i alle fall tid til litt egenpleie med DENNE og DENNE.

Nå er eg så forbanna, frustrert, oppgitt og lei! Faen! Er så typisk dette her. Vi har lenge planlagt tur med gjengen, har invitert med masse folk på camping og konsert med Hilljacks på Dokka, gleda oss lenge til denne helga, og så må eg være hjemme pga oppbluss. Er bare så surt! Doc kunne selvsagt dratt aleine, men han valgte selv å bli hjemme med sjuklingen. En av mange gode grunner til å elske han.

Om eg er hjemme og hviler kan dette gå over på noen dager, mens om eg hadde reist på fest kunne eg garantert at dette ville dratt ut, og da gjerne i uker. Neste helg skal vi hjem i konfirmasjon, og vi tenker det er mye viktigere enn fest, selv om dette er en slags gjenforening av gjengen etter pandemien. Vi møter jo igjen alle flere ganger i sommer, så nå håper vi de bare koser seg ordentlig og tar en skål og en dans for oss også.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Fått svar på prøvene!!

Er jo på en måte opplagt for tida, men sliter fortsatt med å stå opp om morgenen, så det var ikke mer enn akkurat at eg rakk jobben i morges. Det gikk nå for så vidt greit. Men nå har eg fått et lite oppbluss av crohnsen i halsen, og det føles som en halsbetennelse. Det var ingen feber å spore, hurtigtesten var negativ, og crohns er ikke smittsomt, så det var ikke alternativ å bli hjemme. Kaller ikke dette å være syk.

På jobben hadde eg på meg skjerf, og dytta nedpå med te, hvilket funka veldig bra. Det gikk faktisk helt fint dette her, og halsen er blitt bedre alt. Pleier vanligvis ikke vare så lenge, regner med det er over før helga, ja, kanskje i morgen alt. Helga er uansett hellig!

Tur er medisin, selv om det er blitt kjølig! Skulle bare hatt flere stier i umiddelbar nærhet.

Kan forresten meddele at eg har fått svar på kontrollprøvene nå, og den var heldigvis ikke fullt så høy. Det hadde skjedd en feil med den forrige fekalprøven. En stor lettelse der, for da slipper eg nye utredninger og evt bytte medisiner. Denne kontrollprøven var riktignok en del høyere enn hva eg pleier ligge på, men ikke noe kritisk. Det forklarer likevel slappheten min, for disse B12 sprøytene eg får i ræva har ikke gjort store utslaget.

I dag dro mamma og pappa videre på tur, så det var ingen middag klar etter jobb. Med to i like laber form her ble det såre enkelt, eg kjøpte med sushi hjem. Husker du at eg fikk bot enda eg hadde betalt for parkering i vinter? Kjefta på den vakten da, og i dag var han ute etter hevn. Han kjørte etter meg gjennom hele Jessheim, og sto i fem min og bare glana på meg og bilen. Eg lot bilen stå i gang så eg kunne kjøre om han kom bort, og da han så at eg tok bilde stakk han fort!

Eg turte ikke engang gå til automaten for å betale, for han her er sleip nok til å skrive ut bot i mellomtida!

Etterpå ble det mer strikking og en lang tur med Tassen. Har jo alltid gått turer, men i vår har vi gått lenger turer hver dag, og det gir nok mer energi enn all verdens medisiner. Det tenker eg å fortsette med!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Voksen brått og brutalt!

Doc tok siste rusletur med Tassen i går, for eg skulle ta første i morges. Bad pent om vekking så eg skulle rekke det, men da eg våkna fem min seinere enn eg pleier skjønte eg at det hadde utgått. Litt frustrert sendte eg mld til Doc hvor eg etterlyste forklaring den uteblivende vekkingen, og fikk da til svar at han hadde rukket å rusle med Tassen selv. Ah flott! Da trengte eg bare å kaste meg rundt og komme meg på jobb.

Der gikk det helt greit i dag, men lunsjen var høydepunktet. Alltid godt å sette seg etter mange timer på betonggulv. Så var det på an igjen med jobb. Det var her det skar seg, eg holdt på å glemme legetimen min i dag! Med ti min igjen til timen logga eg av og rydda i en fei, gikk kappgang ut til bilen, og kjørte mot Jessheim. Er glemselen et alderstegn tro?

Fader så god til alle hadde da, det gikk sååå treigt! Hvorfor må de fleste i Ullensaker ligge i 40-60 i 80 sona? Det er jo samme gjengen som fiser fra meg i 60 sona! Jaja, frustrasjon til side, de var akkurat nok forsinka på legekontoret til at eg rakk det. Fikk sprøyte i ræva, og kunne kjøre hjem.

Eg kler pokker meg like godt å være ei voksen kjerring!

Nå var eg klar for avslapping ut kvelden, og gleden var stor da mamma og pappa stilte med middag også i dag. Avslapping ble det derimot ikke, eg og mamma dro heller en tur til Kløfta for å rusle på senteret. Vi hadde begge noen ærend, og holdt oss til de selv om vi også titta på andre ting. Eg prøvde en liten sommerkjole og en kreppbikini, og innså brått og brutalt at eg ikke lenger er 20 år og kan gå i hva som helst. Greit, da får eg være voksen da!

Lenge siden sist bare eg og mamma har vært på shopping, så det ble veldig koselig og avslappende likevel. Hjemme begynte eg på andre knestrømpen mens vi skravla videre hele gjengen. Dette har vært noen trivelige dager. I morgen drar de videre, men vi møtes på fredag igjen. Da skal mange kjente og kjære samles på camping, så det gleder vi oss stort til!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Fikk overraskelsesbesøk!!

Reklame |

Sleit litt med å komme meg opp i morges, for eg ble sittende å strikke ferdig sokken til klokka passerte halv ett i natt. Vet forbannet godt hvor dumt det er med tanke på formen min, men klarte ikke legge den fra meg. Morgenstellet gikk unna, og på spørsmål om hvordan øyet mitt er blitt etter eg glei på isen i vinter, kan eg svare at takket være DENNE dagkremen er arret nesten borte! Har brukt den i mange år nettopp fordi den funker mot ujevnheter i huden, og den er på tilbud nå!

Ikke mye arr igjen her!

Etter jobben skulle eg innom Ahus med en ny fekalprøve, for eg hadde så høye verdier sist at eg måtte ta en kontrollprøve. Da eg dro fra jobben oppdaga eg at den lå igjen hjemme, så eg måtte skynde meg hjem for å hente den. Der venta selvsagt en overivrig Tass, som var så gira for å se meg at han ble pissetrengt. Etter en rask tur, en svipp innom do, og med prøven trygt i passasjersete, gikk ferden mot Ahus.

Ser ikke arret på avstand lenger!

Hadde ikke kommet lenger enn rett bort på motorveien før eg skimta en kjent bobil, og jaggu var de kjent de to som satt inni også. Det var muttern og fattern som plutselig kom på besøk! Vi visste de var på tur i øst, men ikke nøyaktig hvor de var, så dette var superkoselig. Bare synd eg måtte på Ahus.

Nå var det raskt å levere prøven (kunne ikke sende i posten fordi de må analysere den fort), så eg kunne returnere med en gang. Da var klokka 14.45 og rushen var i full vigør, det gikk så treigt, og mange bilistene, som forøvrig satt og lekte med tlf, tok stygge sjanser. På veien måtte eg ha diesel og snus, med kø i tillegg tok jo dette en evighet.

Der var gjengen på plass!

Vel hjemme kunne eg endelig si «hei» til muttern og fattern, og de hadde middag klar i bobilen sin, så da senka skuldrene seg. Etter mat gikk eg, muttern og Tassen en god tur i sola, og etterpå satt vi alle lenge i solveggen. Ellers har vi stort sett slappa av utover kvelden, og gleder oss nå til helg hvor vi skal slå følge på en liten bobiltur!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Går rette veien!

Herregud, i dag har eg glemt alt som har med blogg å gjøre. Ikke det at eg har det travelt, heller tvert i mot! Helga har bydd på mye avslapping, og litt husarbeid for min del, så formen er stigende. Mens Doc har styrt på i bobilen. Det ble litt mer folie enn planlagt der, men utrolig kult resultat foreløpig. Er så konge at han har drevet med profilering, for da fikser han sånt veldig kjapt og fint. Og så har han stussa bordet litt så vi fikk bedre plass, det var heller ikke dumt!

Eg har blitt den som sier «lykken er et spøt»

Eg har jakta sola i dag, og det var ingen enkel jobb. Det var ikke akkurat sommertemperatur ute, og med litt vind var det en kamp for å få litt farge på beina. Eg satt ute på formiddagen i sommerkjole og ullgenser, like rundt hushjørne hvor det trakk minst. Strikketøyet var med ut, og det fikk kjørt seg. Siden absolutt alle småskyer klarte å finne veien fremfor sola ble det litt for kaldt, og eg måtte trekke i hus hvor klesvasken var ferdig.

Tassen maste om tur, så da var det bare å bytte ut sommerkjolen med turklær, og på med raske sko. Planen var å rusle rundt Borgen, og Tassen smilte og logra når han så hvilken vei vi gikk. Så lykkelig, og fant alle innleggene på grøftagram, kommenterte og likte nesten alt. Men vi skulle ikke langt opp i bakken bak skolen før det begynte å gå treigt, og da vi var halvveis oppe gikk Tassen sidelengs over veien med blikket festa på meg. Det var hintet, Tassen hadde gått langt nok og ville hjem.

Blir bra mot mygg dette på seine sommerkvelder!

Siden turen har han bare lagt og sovet, ikke engang reagert når vi har spist. Og ut over kvelden har eg bare strikka, og er snart ferdig med første knestrømpen! Selv om det har skjedd noe rart underveis her, og det kan se merkelig ut for de som KAN strikke, så er eg både imponert og stolt over hva eg har fått til!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Doc glemte halve handlelista!

Oppe snorker Doc, og nede snorker Tass, men heldigvis overdøver øresusen det meste, og eg kunne uansett bare drite i søvn i natt! Men utrolig nok våkna eg opplagt likevel i morges, og kunne stå opp til nykokte egg. Ja, det er faktisk litt luksus å bo med Doc, han kvir seg ikke for å lage mat, eller å gjøre andre fornuftige ting her. Ellers har det blitt litt kaldere, så denne HER har stått urørt i dag.

Doc har fiksa x antall lekkasjer i bobilen nylig, så folien på sofabenken har krølla seg, dette ville han nå fikse. Er kosejobb å drive litt i bobilen når det blåser for mye til å sitte ute. Da han stakk til Jessheim for å kjøpe ny folie sendte eg han en mld med ei handleliste hvilket inneholdt bare to ting. Det eg trengte for å lage middag i dag var fajitakrydder og tortillalefser, og enda eg til og med sendte bilde av krydderposen klarte han å komme hjem med bare lefsene.

Dette er så sjukt godt!

Han er mann og får sjelden med seg hele mld, eg burde ha visst bedre nå etter snart 8 år sammen, så tar det på egen kappe. Nå var det ikke fajitas som sto på menyen, men quesedillas. Vi smakte noen i Texas, og de var helt himmelske, så da prøvde vi ei krydderoppskrift derfra.

Blanda sammen to teskjeer av hver av disse; chilipulver, paprikapulver, salt, og sukker. Hadde i ei teskje maizena og ei med hvitløkspulver. Og så skal man egentlig bruke kajennepepper og spisskummen, men siden vi ikke har det brukte eg ei halv teskje garam masala siden det er spisskummen i den. Og bittelitt gurkemeie og ingefær bare fordi det er godt. Til slutt knuste eg én liten terning kyllingbuljong og blanda inn.

Enkelt å få i seg uten å grise, så det er perfekt å ha restene med til lunsj på mandag!

Stekte kjøttdeig, purre og søtpaprika som vanlig og blanda i krydderet. Lot dette surre noen minutter. Vanligvis er quesedilla bare bretta i to, men i Texas bretta de kantene inn til en trekant. Først ei snei cheddar, så masse fyll, hvitost øverst for å lime kantene, og deretter brettes kantene inn. Steikes først på brettesida, så på andre sida, bare noen minutter på hver.

Dette var sjukt godt, om eg får si det selv! Smakte ganske så likt de i Texas! Om du gidder kan du lage en guacamole til, men da er det best med litt store biter i den. Og noe som også er godt er å ha litt nachos i lefsa sammen med fyllet. Beste drikke til dette er lyst øl eller brus for de som vil.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Helt oppbrukt i dag!

At det skulle bli så heftig å holde ut ei firedagersuke hadde eg ikke forestilt meg. Påsken gjorde kanskje sitt for å venne meg til mer avslapping og latskap, så i dag måtte eg kapitulere. Da eg kapitulerte i dag var eg helt oppbrukt, og det verkte fra føtter til skalle. Var ikke stort mer enn en time igjen, og lite å gjøre, så eg har ikke dårlig samvittighet for det. Ikke engang kaffe funka lenger.

Hjemme tvang eg ned en pille fra ei eske med trekant, og bytta ut arbeidsklær og vernesko med noe mer komfortabelt. Prøvde å strikke, men ga opp etter å ha brukt et kvarter på én omgang. Det eneste som funker i sånn hjernetåke er avslapping, tur, og mye vann, eg er jo ikke akkurat syk. Rastløs som eg var ble det tur, Tassen måtte uansett på do på denne tida.

Det ble noen skritt i dag!

Første turen ble litt for kort, Tassen rakk ikke drite engang, så vi ble enige om ny tur etter middag. Da Doc kom hjem sveiva han i gang kølet, så det ble grillribbe og pølser, og tror du ikke gutten hadde kjøpt med jordbær og fløte til dessert da? Ble helt klart litt avslapping etter den middagen, men så kom Tassen for å minne meg på turen eg hadde lovd han.

Er så glad i tur at han bare smiler!

Denne turen ble lenger, med veksling mellom jorde, asfalt og grus. Det er så befriende å bare gå uten mål og mening når sola varmer, bare Tassen som stopper av og til for å kommentere et innlegg på grøftagram i ny og ne. Nå er ikke eg akkurat noen toppturentusiast, men det å gå bortover og i småbakker, der er eg og Tassen på lag.

Utover ettermiddagen og kvelden ble det bare rein avslapping. Vi har forresten sett en utrolig dårlig film, som vi absolutt ikke anbefaler! Alcatraz ligger på Netflix og er fra 2018, storyen var ok, er jo basert på virkelige hendelser, men skuespillet var latterlig dårlig. Uansett var det bedre enn å se en gammel episode av Two and a half men for tolvte gang. Nå satser eg på at morgendagen blir knall, selv om vi ble lovd skyer!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Fikk viktig påminnelse av sola!

Det var deilig å starte dagen en time seinere enn vanlig. Nå var det tid for siste av de åtte timene forsikringen hadde bevilga meg til kiropraktor. Dette var jo i hovedsak på grunn av øresus, og den avtok faktisk noe under behandling. Nå etter påske har det begynt igjen å skurre og pipe som en ulært fiolinist i utakt med snøen på et gammelt TV selv om nakken er fiksa, så da er eg vel bare sliten.

Vel, da får det bare være med hele susingen, er jo verken vondt eller farlig dette her. Dro på jobben etter endt behandling, og der var det litt roligere i dag. Er ofte mindre travelt første uka etter påske, og det passer meg midt i blinken nå. Fikk gjort litt andre ting, og koste meg med kaffen, før turen gikk videre til Kløfta.

Sol på meg!

Nå som sola her steikt noen dager fikk eg brått en påminnelse, eg har jo vitiligo, altså samme hudsykdom som Michael Jackson. Eg har noen flekker uten pigmenter, men det finnes ikke farlig så lenge eg er forsiktig i sola. Dermed blei det en svipptur innom senteret på Kløfta, for eg måtte ha en ordentlig solkrem. Det ble denne HER, for det merke har eg brukt i alle år, og er til å stole på. Og en sånn HER bare fordi eg ikke finner den gamle fra i fjor.

Bilde fra i fjor sommer hvor du ser litt av vitiligo’en på bringa mi.

Etterpå var det rett hjem hvor eg vrengte av meg fillene og hoppa i shorts og singlet raskere enn du klarer å si sommer, for så å smøre meg godt med nyinnkjøpt solkrem. Nå skulle sola virkelig nytes! Veksla mellom å strikke og å bare slappe av uten briller i håp om å jevne ut neseskille, men uten hell der i dag. Gikk bedre med strikkinga enn nesa. Fortsatt tydelig og jevnt skille der, men våren er enda ung, eg har god tid til å enten bli kvitt det, eller få mye større skille!

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Formen skyldes skyhøyt prøvesvar!

Jaggu var dyna tung i morges, det ble en hard kamp for å klore meg ut av senga. Det hadde vært frost ute i natt, så eg løp ut i den alt for korte morgenkåpa for å starte opp Forden. Da fikk eg se en politibil borti veien her, tro om de hadde lest RB i går? Lokalavisa har nemlig skrevet om DETTE blogginnlegget mitt som omhandla svinkjøring på Lundsletta, så kanskje politiet tar oss seriøst?

Gårsdagens papirutgave av RB

Kom meg på jobben så fort morgenstellet var unnagjort, og hadde det ikke vært for at kaffeautomaten strålte i mot meg, hadde eg vurdert å snu og dra hjem. Batteriet mitt lader seg ut like fort som en tre år gammel iPhone for tida, men like før lunsj fikk eg en tlf som skulle gi meg svar på hvorfor eg har vært så dårlig og slapp i det siste.

Gastrolegen ringte fra Ahus, han hadde fått svarene på mine siste prøver fra før påske, en sådan fekalprøve. For de som ikke vet, det er kort fortalt en driteprøve. Hos friske ligger verdiene på under 50, men hos crohnspasienter er den forhøya. Eg pleier ligge på 500-700, men nå viste siste prøven litt over 4000. Det er en ekstrem økning, men legen var imponert over at eg var på jobb. Det var altså ikke hjertefeilen som var årsaken.

Blir jo mye sofatid når batteriet flater ut

Før man dytter meg full av slanger både i gap og i bak, må vi ta kontrollprøver. Må forsikre oss om at det ikke var noe feil på den siste prøven. Derfor var eg på Ahus i dag, og eg skal inn igjen en dag til uka. Det er ikke akutt alvorlig, eg har det helt greit, men det fine er at sånt blir oppdaga raskt, og at eg høyst sannsynlig kan fikses.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top