Kan ikke skylde corona nå!

Nå er det jo virkelig ferie her, så det blir en kort oppdatering i kveld. Leieboeren og PT’en reiste hvert til sitt i dag tidlig, vel, litt seinere enn planlagt fordi en buss sperra veien. De kom seg omsider avgårde.

Vi andre dro innover til Åsane litt ut på formiddagen. Doc og pappa skulle på Biltema, så mamma og eg satt på inn til bestemor. Det er høyt prioritert når vi er hjemme. Hun var i godt strøk, alltid et godt glimt i øye, og god humor. Hun er virkelig superbestemor!

På vei hjem stoppa vi og tok en matbit, Doc ville spandere middag på gjengen, hvilket ingen nekta på. Det ble gode porsjoner med biffsnadder og løvsteik. Siden har vi stort sett hvilt og vaska klær, og nå spiller vi yatzy, mens vi koser oss med snacks og brus iført sånne HER. Vi legger nok mer på oss nå enn vi gjorde i lockdown med corona! Håper du har like fine dager som oss!

Hele gjengen på tur i går, det hjelper jo litt da…

Bading, både frivillig og ufrivillig!

Hallayen! I dag har det bare vært drittvær, så vi har stort sett lagt på sofaen. Er ikke mye å skrive om det, men vi kan jo fortelle litt om gårsdagen da, for den var meget oppegående. Det var en skikkelig fin sommerdag på Radøy, akkurat som da eg var liten. Vel, nesten da…

Doc sier Odalen er stor? På Manger ble både han og PT’en brått litt små..

Turen gikk først til Manger, vi måtte på polet og handle litt forsyninger. Det gjorde eg ikke når eg var liten, for da hadde vi ikke pol på Radøy, ikke drakk eg heller da. Og så handla vi litt kolonialvarer som vi skulle ha med på båttur.

Pappa og leieboeren (ja fortsatt søstra mi) har jo en båt sammen, en snedden liten båt de bruker til å fiske og sette krabbeteiner med. Den tar egentlig bare fire voksne, men vi var åtte pluss Tassen, så det ble to turer.

Med lettere panikk fikk Tassen kjølt seg ned

Ferden gikk til en liten holme, noe Tassen satte pris på, her kunne han gå løs. Han utforska det meste, men er jo griseredd for vann og sjø, så han hadde ingen planer om å bade. At synet kan bedra fikk Tassen brått erfare da han trodde man kunne gå på tang, han hoppa rett uti tangen, og svømte i land med skrekken i øynene. Det var nok deilig, selv om han nekter å innrømme det!

Vi andre bada og grilla, og fikk virkelig nyte godt av den sommerdagen. Noen tøffere enn andre, ja altså eg er vel den største pysa. Da eg var liten hoppa eg fra båten, men etter ti år på Østlandet har eg fått vannskrekk, og svømmer bare der det er grunt nok til å stå, men fikk da duppa meg. Doc hadde null problemer med å komme seg uti, han svømmer som ei gjedde i Glomma.

Største pysa på bøljan blå, men det viktigste var å duppe meg i saltvann!

Etter mange timer på sjøen reiste vi hjem og hadde rekelag. Det ble bare to krabber i teinene, så de ble fordelt mellom de som ville smake. Godt var det uansett, og vi kosa oss til langt på kveld, kunne jo sitte i shorts og T-skjorte hele kvelden. Dette er sånn sommer som eg er oppvokst med og savner, måtte det bli flere sånne dager!

Veien videre

I går våkna vi logisk nok opp på Kinsarvik camping, til et nydelig vær, men med sola bak vogna var det like greit å rulle videre til Odda. Der måtte vi stoppe og titte litt, og vi kjøpte to kurver med svære jordbær. I Kvinnherad kjørte vi faktisk gjennom en foss, og Doc var mer fascinert enn et barn som ser julenissen første gang.

Norge!

Videre måtte vi ta Årnes-Gjermundshamn ferga, og Doc var spent på om han skulle få se Kjell Kjellen Bigseth. Nei, han var ikke på denne ferga, så Doc ville trøste seg med ei svele. Men neida, her var kiosken coronastengt. Uten svele gikk ferden videre til Fusa camping, vi ville ta en dag ved sjøen. Men her var det fullt og vi måtte pent rulle videre.

Var litt moro med ferge da..

Nå øyna Doc en ny mulighet til å se Kjellen og kjøpe svele, for herfra tok vi ferge over til Søfteland. Denne turen var så kort at vi ble sittende i bilen, og ingen Kjellen her heller. Da måtte vi i alle fall stoppe og ta middagen på Er-An veikro, der har vi vært før og vet det er god mat. Derfra kjørte vi videre mot Radøy, med en liten feilkjøring i Arna, og mye kø hvor Doc duppa av noen sekunder. Plutselig lå køen litt langt fremme… Det gikk bra og vi kom oss hel hjem, tross mye smale veier, fullbredde Tabbert, og en sliten sjåfør!

Her bør alle ta en middag!

Det deiligste ved å komme hjem var å bli servert helt fersk fisk som pappa og ene nevøen min hadde vært ute og fiska. Det finnes faktisk ikke noe bedre! Når maten hadde seget ned hoppa vi rett i jacuzzien til mamma og pappa, satt der ei stund, og da kom PT’en til leieboeren også. Ja vi samles her hele gjengen, er koselig det.

Nå gnir vi oss inn i denne HER og stikker ut på sjøen, så dere skal få mer reisebrev siden. Kos dere i sola, vi tales ved!

På ville veier?

Man kan kjenne at Subaruen har puls, men det føltes også som at den er i ferd med å ebbe ut. Eg måtte ta Subaruen til jobb i dag, og det er ikke helt det samme som å kjøre Ford. Mulig eg er bortskjemt på bil, men eg liker Forden best. Den hadde Doc i dag, for han skulle gjøre alt klart til ferien.

Norge på sitt beste!

Da eg kom hjem i dag var vogna kobla på, Tassen var utålmodig, og Doc like så. Men eg måtte ha en pust i bakken med surmelk og kavring, for formen har ikke vært bra siste dagene. Denne varmen er jo ikke helt bra for crohnsen, men det skal pokker ikke få ødelegge ferien.

Doc og Tass er klare!

Vi kom oss greit avgårde, og første stopp ble på Kløfta alt, vi måtte ha forsyninger. Med bilen fylt opp med iste og chips kjørte vi videre til Gol, hvor vegvesenet sto og vinka inn absolutt alle med henger. Bare sånn for å ha sagt det, sørg for å ha alle papirer og gyldig førerkort, for det blir mange kontroller denne sommeren.

Vi gikk klar, Doc har jo lappen på denne ekvipasjen, og vi kunne svinge innom Biltema for litt mer utstyr til veien videre. Det ble Hardangervidda i dag, sånn for å få litt variasjon. Fortsatt mye snø og telehiv der, trodde vi hadde ommøblert hele vogna, og Tassen ble utålmodig igjen. Litt fascinerende å ikke se en eneste tysk bobil på veien i dag da.

Tassen trives best i buret

Nå har vi parkert i Kinsarvik, meget fin plass vil eg påstå. Men veien inn hit var verre enn veien på Radøy, her er det til og med varselskilt «Beware of local traffic”. Sist eg var her var når muttern og fattern hadde båt, og leieboeren hadde sommerjobb på Kinsarvik Brygge. Artig å se stedet igjen da, dette er jo Norge på sitt beste!

Vemodig og rart…

I dag har eg vært på en annen avdeling på jobben, når det er lite å gjøre på egen avdeling er det helt topp å kunne hjelpe til andre steder. Er litt usikker på hvor mye man har lov å skrive på en offentlig blogg av hva man gjør på jobb, så la oss si det sånn; eg har stått høyt oppunder taket og jobba med varme maskiner. Har ikke frosset, for å si det sånn.

Joda, eg får plass ved hjelp av litt godvilje!

Etter å ha svetta mot betaling i 8 timer, stempla eg ut og bestilte take away. Verken Doc eller eg orka lage noe heftig middag, så det ble sushi på oss, etterfulgt av is til dessert i sola i bare denne HER. Tassen fikk plaska litt i nye bassenget, og mor ble gladelig med, selv om bassenget er i grunneste laget. 

Nå holder vi jo på å gjøre vogna klar for ferie, for etter jobb i morgen hekter vi på og setter snuten mot ville Vestlandet. Det er jo litt rart. Mens eg nå rydder inn flere par boots og westernklær fra vogna er det litt vemodig å tenke på at vi i skrivende stund skulle vært på vei til Skjåk. I morgen skulle vi stått tidlig i kø på Norges fineste festival.

Nei, eg trenger nok ikke sju par boots på vanlig ferie…

Vi skulle samles mange tusen mennesker i campingvogner, bobiler, busser, og andre artige ekvipasjer, for å ta en heidundrende fest med enormt mye god musikk. Men sånn ble det ikke, og våre tanker går til arrangørene, musikere, innleide, selgere, og alle andre som hvert år står på for at vi skal kunne kose oss. Håper alle holder hode over vannet så vi sammen kan komme sterkere tilbake neste år!

Nå nærmer vi oss omsider klare her. Doc har kjøpt både markise og TV til vogna, og alt ligger tilrette for at vi likevel skal få en fin ferie med familien på Vestlandet. Eg endra jo litt på ferien så fort vi fikk vite at det ikke ble festival, så nå må morgendagen gå fort så vi kommer oss på ferie!

 

 

 

TikTok / insta / snap

Sankthans eller jonsok?

Denne dagen feires mange steder i Europa. I Norge brenner vi bål og griller pølser, mens i Sverige f.eks danser de rundt en blomsterkreasjon, med krans i håret. Men vet noen hvorfor vi feirer denne dagen? Mange tenker nok at det er fordi sola snur, men er det virkelig noe å feire at vi går mot mørkere og kaldere tider?

Sankthans, eller jonsok som det egentlig heter, er at døperen Johannes født 24.juni markeres, man skulle minnes det med våkenatt, og dermed ble markeringen satt til kvelden 23.juni. Danskene ga denne døperen helgennavnet Sankt.Hans.

Tenk at dette var en helligdag som ble fjerna i 1770 fordi det ble for mange helligdager og fester! Vi er faktisk snytt for mange fridager pga festdagareduksjonen (helligdagsreformen).

Tradisjonen med bålbrenning er opprinnelig hedensk, og oppsto på 400 tallet. Dette skulle skremme bort onde ånder, tusser og trøll, og tradisjonen ble med inn i kristningen av Danmark som da Norge var en del av.

Feirer du denne dagen for religiøse grunner, sommersolverv, eller bare enda en god grunn til å grille?

Kanskje ikke største sankthansbålet, men det duger!

For oss er det sistnevnte. Her har det pleid å være en markering for bygda på gamleskolen, med bålbrenning, leker, konkurranser og grilling. Dette ble jo ikke noe av i år, så vi lagde vår egen lille feiring i hagen. Vi inviterte svigers på middag i hagen.

Doc fyrte opp bålet, og grilla både pølser og grillribbe til oss. Og jaggu hadde han laga dessert også, ja en sånn enkel, men utrolig god fruktsalat bestående av frukt og vaniljesaus. Nydelig! Dette ble jo en riktig så koselig sankthans kveld. Har du feira i dag?

Slik hjelper du en varm hund!

Nå har vi hatt noen enormt fine dager før uværet kom i helga. Det har vært ufattelig varmt både i sola og i skyggen, vi har hatt muligheten til å kle av oss og gå i shorts og bikini, men ikke alle har denne muligheten. Hunder kan til en viss grad regulere temperaturen, men i noen tilfeller må vi faktisk hjelpe de.

Tassen synes det er helt greit å stå i et lite plaskebasseng.

På de varmeste dagene kan det være lurt å gjøre noen helt enkle tiltak for å kjøle ned hundene. Her er noen enkle tips:

– Ha ALLTID tilgjengelig skyggemuligheter og friskt vann. Hvis ikke hunden drikker så ofte bør man bytte ut vannet av og til. Ha gjerne isbiter i vannet.

– Skaff deg et lite plaskebasseng eller en stor nok balje, fyll med kjølig vann så hunden kan dyppe seg litt. Evt dra et sted hunden kan bade. Frykter du våt hund i hus? Det må du faktisk tåle når du har hund, tørk det verste med håndkle.

– Du kan også kjøpe ei kjølematte som hunden kan ligge på, de er fylt med en kjølende gel som hjelper hunden å regulere kroppstemperaturen.

– Om du har tørrfôr eller annen mat til hunden kan du blande det i en mild naturell yoghurt og fryse det, så kan hunden få is til middag.

– Ikke gå lange turer i varmen, unngå spesielt asfalt. Legg håndbaken din ned på asfalten, blir det varmt innen fem sekunder er det fare for skade på potene.

Skygge, kaldt vann med isbiter, og kjølematte fra Biltema. Hundelivet er herlig!

Men det viktigste av alt når det kommer til hund i varmen, IKKE lås hunden inn i bilen! Det har alt skjedd flere stedet i Norge i år, at noen har funnet hunder innestengt i biler.

Kommer du til en bil med innestengt hund må du aller først se om det er liv i hunden, og deretter forsøke å kontakte eier. Om ikke eier svarer ringer du politiet. I verste fall må du faktisk knuse ei bilrute for å få ut hunden.

Gammelt bilde, men det redder fortsatt liv!

Om du selv har hund håper eg av hele mitt hjerte at du ALDRI stenger den inne i bilen, om du så «bare skal i 5 min»! Det kan faktisk være nok til at hunden blir skada for livet, eller i verste fall stryker med.

Ser vi en hund i svak tilstand i din bil, så er det stor sannsynlighet for at den bilen ender med knust rute. Og da er det sannelig ikke sikkert du får det igjen på forsikringen, for da går det på din egen dumskap å etterlate hunden der.


Del gjerne med alle som har hund, eller er glad i hunder, så kanskje vi kan redde noen pelsbarn i sommer!

Q&A juni

Røyker dere enda, eller bare snus?

Vi slutta for snart to år siden, så det går bare i snus her. Men altså, vi ryker jo på en smell på fest innimellom, så festrøyk er innafor.

Skal dere på TV igjen?

Vi skulle egentlig filme i mars, men på grunn av korona ble det avlyst. Litt vanskelig å si om det blir noe nå, men vi har noen prosjekter vi jobber med. Men følger du med på charterfeber som går i reprise, så ser du oss sikkert der.

Bruker du selvbruningskrem for å bli så brun? Eller solkrem med selvbruning?

Har faktisk en selvbruning eg kjøpte i USA i 2012. Prøvde den en dag, men tror ikke den virker lenger, gått ut på dato. Men eg bruker denne favoritten HER for å beskytte huden litt.

Eneste selvbruning eg noen gang har brukt, den gikk ut på dato for over fire år siden…

Har dere hatt trekant med leieboeren?

Nei det ville vært veldig rart, ekkelt, og feil, hun er søsteren min! Dessuten tror eg Doc synes det holder lenge med en vestlending.

Hva er Doc sitt virkelige navn?

Han heter faktisk Ole Petter Doc Grønlien, det står i folkeregisteret. Men kjært barn har mange navn, han reagerer også på gubben.

Planlagt noe campingtur i sommer?

Jepp, det blir flere turer til ville Vestlandet. Må hjem til sjøen og familien vettu.

Hvilken dialekt har du?

Det kalles vel strilamål, oppvokst på bygda nord for Bergen, og holder på målet enda etter over ti år på Østlandet.

Hvorfor kan dere ikke forklare alt på snap i stedet for at vi må sveipe opp for å lese svaret?

Det er mange som spør oss om ting på flere sosiale media, og det enkleste er å samle alt på bloggen. Da når vi ut til flest mulig. Samtidig er det mange som er nysgjerrige på ting og ikke tør spørre, så kan de også se svarene her. Er opp til hver enkelt om de vil klikke inn eller ikke, har man noe å tape på det?

Hvorfor er dere ikke med i de siste sesongene Rednecks, og har dere kontakt med de som fortsatt er med?

Føler vi har forklart dette i det uendelige. Men saken er at det ble for rølpete, vi ble fremstilt helt feil. Bare første to sesongene viser litt av hvordan vi faktisk lever. Dessuten får man ikke ei krone for å være med. Vi trakk oss sammen med Rype og fruen, og har god kontakt med de.

Favoritt vin?

Er det lov å skrive her egentlig? Det blir stort sett en frisk hvitvin. Spør etter en frisk terrassevin på polet, da får du noe godt, men du må gjerne over 150 kr flaska.

Ligger dere med arbeidsklær og sko i sofaen?

Vi går ikke med sko inne, og arbeidsklærne blir bytta ut med joggis eller shorts så fort vi kommer hjem. Så nei, her kjører vi komfort. Egentlig kunne vi nok gjort det, for Tassen går jo rett i sofaen etter tur.

Tassen er ikke så nøye, så sofaen må uansett vaskes ofte.

Kjipt med crohns? Går det greit?

Det går opp og ned, merker det godt i varmen. Ellers går det stort sett strålende her, surmelk og kavring holder meg gående!

Hvorfor vil du ikke ha barn?

Det ligger bare ikke for alle. Har alltid ønska meg ei ferdig oppdratt datter, og det har jo Doc alt ordna. Jordas befolkning øker visst fort nok uten min hjelp, og det er det største miljøproblemet vi har.

Synes dere selv at dere er harry?

Nei egentlig ikke. Sånn vi lever er jo normalt for oss, men hva er egentlig harry? Vi elsker forskjeller.

Hvordan møttes du og Doc?

Det sto faktisk tre sider om det i papirutgaven til VG for noen uker siden, se bilder.

Liker dere å bli gjenkjent på gata?

Om folk bare stirrer og kviskrer blir det litt kleint, men om noen kommer bort og sier hei er det jo bare koselig da.

Hvorfor bor dere der dere bor?

Det er barndomshjemmet til Doc sin far, vi overtok det for noen år siden og trives kjempegodt her. Lite naboer, og likevel kort vei til både Biltema og polet.

Konsert med Alan Jackson eller Luke Hobbs?

Er ikke Luke Hobbs bare en karakter i en film? Da velger eg Alan Jackson, men aller helst Garth Brooks fordi vi har sett Alan live både i Bergen og i Nashville! Søstra mi og muttern var i USA og så Garth på Nothre Dame Stadium. Og ja eg har lov å være misunnelig så lenge eg er ærlig om det!

Da Alan Jackson åpna CMA music fest i Nashville 2015.

Hva er din favoritt bil?

Det er så mangt. Godt fornøyd med Forden da, men skulle gjerne hatt en Ford Raptor og en El Camino i tillegg. Får man El-rabatt i bomstasjonene med El Camino forresten?

Dagen derpå

Festen i går gikk over all forventning, Doc imponerte stort. Maten, været og stemningen var perfekt, tror alle koste seg maks. Oppryddingen gikk relativt greit unna i dag, men det er takket være sjefen og kollegene til Doc, de rydda mye i går. I dag var det stort sett bare å vasking, selv om det kan være tøft nok dagen derpå.

Ellers har vi ikke gjort så mye i dag. Var en tur på Biltema i sta, vi måtte ha litt olje til bilene. Forden tar jo nesten ti liter. Og så kjøpte eg et lite basseng til meg og Tassen, vet ikke om Doc gidder å duppe seg, men eg som stort sett sitter i sola, og ulldotten Tassen må kjøle oss ned litt.

Greit å ha basseng da! Måtte legge en stol over så det ikke blåser bort.

Fikk akkurat blåst det opp og se at det egentlig var litt stort, før det braka løs på himmelen. Rakk så vidt å ta med Tassen inn før himmelen åpna seg, men fordelen er at det nå er skjult bunn i bassenget, og lufta er mye friskere. Og siden har vi sittet inne i sofaen, hvilket var lurt, for nå kommer det mer uvær. Jaggu sitter vi her med et basseng vi ikke får brukt, lyn og torden, og har dratt ut TV… Det beste med dagen i dag? At det ikke er søndag!

Doc plukka blomster til sjefen!

Da er det dagen for at firma som Doc jobber i holder årets sommerfest, så det blir ikke noe heidundrende svært innlegg her i dag. Ettermiddagen og kvelden går nok med på å være sosial helt andre steder enn blogg og andre apper. Men altså denne festen ja, siden coronaen har satt en stopper for det meste som er moro har Doc sagt han han lage til et lite lag i hagen. (Det er et lukka arrangement ja)

Blomster-Doc

I går satte vi derfor ut langbord av to sånne store rastebenker, så det skal være god mulighet for metersregelen. Mens eg har vært på jobb i dag har Doc putla på hjemme med forberedelser, han gjør ikke noe halvhjerta, i alle fall ikke en fest. Til forrett blir det honningmelon og spekeskinke, en klassikker som aldri slår feil. Hovedretten blir langtidsgrilla ribbe som han selv har rubba, den har stått i UDS’en siden i morges, så den blir nok mør og fin. Det hele avsluttes med en frisk fruktsalat. En menyen verdt en episode i Fire stjerners middag.

Dagens meny

Men så, på slutten av arbeidsdagen min ringte tlf, det var Doc. Han lurte på om vi hadde blomstervaser. Jaha? Skal han pynte også? Joda, han skulle dekorere litt og gjøre dette riktig så koselig, så han har plukka blomster for å ha på bordene. Jøss, mannen har ikke plukka en kvast til meg siden før bryllupet, men når den kvinnelige sjefen hans kommer til gards, da skal han imponere med to buketter. Jaja, det får vel gå så lenge det kan anses som smisk, så får eg vel begynne å hinte litt oftere til romantikk kanskje.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top