Slik hjelper du en varm hund!

Nå har vi hatt noen enormt fine dager før uværet kom i helga. Det har vært ufattelig varmt både i sola og i skyggen, vi har hatt muligheten til å kle av oss og gå i shorts og bikini, men ikke alle har denne muligheten. Hunder kan til en viss grad regulere temperaturen, men i noen tilfeller må vi faktisk hjelpe de.

Tassen synes det er helt greit å stå i et lite plaskebasseng.

På de varmeste dagene kan det være lurt å gjøre noen helt enkle tiltak for å kjøle ned hundene. Her er noen enkle tips:

– Ha ALLTID tilgjengelig skyggemuligheter og friskt vann. Hvis ikke hunden drikker så ofte bør man bytte ut vannet av og til. Ha gjerne isbiter i vannet.

– Skaff deg et lite plaskebasseng eller en stor nok balje, fyll med kjølig vann så hunden kan dyppe seg litt. Evt dra et sted hunden kan bade. Frykter du våt hund i hus? Det må du faktisk tåle når du har hund, tørk det verste med håndkle.

– Du kan også kjøpe ei kjølematte som hunden kan ligge på, de er fylt med en kjølende gel som hjelper hunden å regulere kroppstemperaturen.

– Om du har tørrfôr eller annen mat til hunden kan du blande det i en mild naturell yoghurt og fryse det, så kan hunden få is til middag.

– Ikke gå lange turer i varmen, unngå spesielt asfalt. Legg håndbaken din ned på asfalten, blir det varmt innen fem sekunder er det fare for skade på potene.

Skygge, kaldt vann med isbiter, og kjølematte fra Biltema. Hundelivet er herlig!

Men det viktigste av alt når det kommer til hund i varmen, IKKE lås hunden inn i bilen! Det har alt skjedd flere stedet i Norge i år, at noen har funnet hunder innestengt i biler.

Kommer du til en bil med innestengt hund må du aller først se om det er liv i hunden, og deretter forsøke å kontakte eier. Om ikke eier svarer ringer du politiet. I verste fall må du faktisk knuse ei bilrute for å få ut hunden.

Gammelt bilde, men det redder fortsatt liv!

Om du selv har hund håper eg av hele mitt hjerte at du ALDRI stenger den inne i bilen, om du så «bare skal i 5 min»! Det kan faktisk være nok til at hunden blir skada for livet, eller i verste fall stryker med.

Ser vi en hund i svak tilstand i din bil, så er det stor sannsynlighet for at den bilen ender med knust rute. Og da er det sannelig ikke sikkert du får det igjen på forsikringen, for da går det på din egen dumskap å etterlate hunden der.


Del gjerne med alle som har hund, eller er glad i hunder, så kanskje vi kan redde noen pelsbarn i sommer!

3 thoughts on “Slik hjelper du en varm hund!

  1. Prøvd selv å sitte i bilen i ikke aly for varmt vær med dør og vinduer lukka…. Tar ikke lang tid før svetten renner, skallebanken kommer krypende og man åpner for gjennomtrekk…

    1. Tassen er litt redd for å bade ute, så her må vi ha barnebasseng med max 10 cm vann i 😅 Han elsker å dusje da, så vi får da spylt han 🤠

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top